shop.musicserver.cz
Nové desky 13/2021 - od Demi Lovato přes Bryce Dessnera po The Snuts

Nové desky 13/2021 - od Demi Lovato přes Bryce Dessnera po The Snuts

Vydáno: 06.04.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Demi Lovato

Pokud nebudeme počítat Demi Lovato, pak velikonoční týden příliš novinek od zvučných hvězd nepřinesl. Doplnila je tak alba indierockových The Snuts, kytaristy Austina Meadea, dua Hey, King!, písničkáře Jena, sólovka Jenn Wasner z Wye Oak, s deskou plnou hostů Leslie Jordan a také poněkud náročnější Bryce Dessner.

V pátek 2. dubna vyšly tyto nové tituly:

Demi Lovato - Dancing With The Devil…The Art Of Starting Over (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock / r'n'b

Demi Lovato - Dancing With The Devil…The Art Of Starting Over
Jak už většina popových fanoušků ví, prošla si Demi Lovato nedávno těžkým obdobím, které vyvrcholilo v létě 2018, kdy nejprve v červnu singlem "Sober" přiznala, že po šesti letech porušila abstinenci, a v červenci byla hospitalizovaná po předávkování opiáty, což ji málem stálo život. O tom, jak se posléze dávala dohromady, vypráví jednak dokument "Demi Lovato: Dancing With The Devil", jednak v souběhu s ním vzniknuvší album "Dancing With The Devil…The Art Of Starting Over". Americká zpěvačka na něj zařadila hned devatenáct písniček, které se v rozšířené edici rozšíří až na dvaadvacet. Skládala je společně s početným autorským týmem, v němž nalezneme jména jako Julia Michaels, Oak Felder, Romans, Lauren Aquilina, Caroline Pennell, Madison Love, Matthew Koma, Mitch Allan nebo Eren Cannata. Vedle vlastních písní mezi nimi najdete i její verzi "Mad World" původně od Tears For Fears a také několik hostů. Na standardní verzi se můžete těšit na Arianu Grande, Noah Cyrus, Sama Fischera a Saweetie, tu rozšířenou obohatili Marshmello a Sam Smith. Vydáním sedmé studiovky pochopitelně dýchá Demiin YouTube profil.


Bryce Dessner And Australian String Quartet - Impermanence/Disintegration (37D03D)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba / balet

Bryce Dessner And Australian String Quartet - Impermanence/Disintegration
Bryce Dessner už několik let není známý pouze jako člen The National, ale také coby skladatel filmové a současné vážné hudby. Do tohoto ranku spadá i jeho aktuální nahrávka "Impermanence/Disintegration", což je hudba pro taneční představení Sydney Dance Company pod vedením Rafaela Bonachela. Pod Dessnerovým vedením ji rozdělenou do osmi vět nahrál Australian String Quartet, kterého s elektronikou doplnil francouzský hudebník a člen Triple Sun David Chalmin. Devátou skladbou je pro smyčce aranžovaná "Another World" od anglické hudebnice Anohni, kterou známe coby členku Antony And The Johnsons. Malou ukázku z představení i z této poněkud náročnější nahrávky najdete na YouTube profilu labelu 37D03D.


Flock Of Dimes - Head Of Roses (Sub Pop)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alt pop / indie rock

Flock Of Dimes - Head Of Roses
Za pseudonymem Flock Of Dimes se již od roku 2016 ukrývá americká hudebnice a členka Wye Oak Jenn Wasner. Kolekcí "Head Of Roses" navazuje na debut "If You See Me, Say Yes", přičemž v mezidobí stačila vydat ještě EP "Like So Much Desire". Deset skladeb, které pro něj připravila, v sobě míchá indie, pop, rock i jistou dávku alternativy. Jejich producentem je člen Sylvan Esso Nick Sanborn a tematicky se věnují zlomenému srdci, ale z dvojího pohledu. Jak se dozvíte z rozsáhlého textu i z ukázek na bandcampu Flock Of Dimes, je to deska o zážitku mít zlomené srdce a současně zlomit srdce někomu jinému. V jednom momentu se tu potkává zkušenost s vlastní bolestí s pochopením, že je nemožné projít životem, aniž bychom byli zdrojem velké bolesti pro někoho jiného.


Daniel Lanois - Heavy Sun (Schoolkids Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: Gospel / electro blues

Daniel Lanois - Heavy Sun
Cenou Grammy ověnčený skladatel a producent Daniel Lanois vydává album s názvem "Heavy Sun". Hudebník, známý ze spolupráce s takovými veličinami jako je Brian Eno, U2, Peter Gabriel, Bob Dylan či Neil Young, se na své sólovce prezentuje jako interpret hrající na kytaru a zpívá. Nahrávka, na které spojil se s partou skvělých muzikantů, byla pořízena v Los Angeles a Torontu a stojí na klávesovém podkladu, který určuje rytmus, a propojuje tak kořeny gospelu s moderní elektronikou. O kvalitě novinky, která je určena všem, kteří trpí smutkem z izolace, se můžete přesvědčit na Lanoisově YouTube profilu.


Austin Meade - Black Sheep (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Austin Meade - Black Sheep
Texaský kytarista a zpěvák Austin Meade vydává po dvou letech novinku s názvem "Black Sheep". Ta přináší dvanáct písní, které se honosí příběhy tak rozporuplnými, jako je autor a interpret v jedné osobě sám. Kolekce přináší zároveň rozmanitost a bohatost kytarového rocku protkanou vlivy texaského regionu. Jako ochutnávku Austin vyslal do světa hned tři singly: sabbathovsky laděné "Dopamine Drop" a "Déjá Vu" a pak "Happier Alone". Všechny, doplněné o ukázky z desky, si můžete poslechnout na YouTube. Album vychází i na kolorovaném vinylu.


Tip týdne

Hey, King! - Hey, King! (Anti)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / blues rock

Hey, King! - Hey, King!
Duo Hey, King! tvoří americká skladatelka, multiinstrumentalistka a zpěvačka Natalie London a její přítelkyně, zpěvačka a bubenice Taylor Plecity. Pro svůj eponymní debut dámy připravily celkem jedenáct písniček, ve kterých kombinují rock, alternativní pop, indie a také blues a něco málo americany. O to, aby všechny tyto styly dokonale zapadly do sebe, se postaral čtyřnásobný držitel Grammy Ben Harper. Už první ohlasy přicházející z různých koutů světa jsou veskrze pozitivní a my se k nim připojujeme. Zda s námi budete souhlasit, zjišťujte na bandcampu dvojice a v případě, že ano, můžete shánět také verzi na vinylu.


Leslie Jordan - Company's Comin' (Dirt Heel Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: gospel / country / folk

Leslie Jordan - Company’s Comin’
Leslie Jordan nebude hudebním fanouškům moc známý, to spíše těm filmovým. Od poloviny osmdesátých let hrál epizodní role v řadě amerických seriálů "Křídly" počínaje přes "American Horror Story" nebo "Will a Grace" a "Call Me Kat" konče. Nyní se ovšem ve svých pětašedesáti letech rozhodl, že se dá na dráhu muzikanta. Natočil debutové album "Company's Comin' " a nechal se na něm doprovodit slušnou řádkou významných hostů. Jsou jimi Brandi Carlile, Dolly Parton, Tanya Tucker, T.J. Osborne z Brothers Osborne, Katie Pruitt, Ashley McBryde, Charlie Worsham, Travis Howard, Danny Myrick, Eddie Vedder a také manželské duo Morgane a Chris Stapleton. S nimi nazpíval celkem deset písní na pomezí country, gospelu a původního folku, mezi něž vložil ještě pět krátkých nahrávek. Lepší představu si uděláte na jeho YouTube.


Různí - Bills & Aches & Blues (4AD)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / electro pop / indie rock

Různí - Bills & Aches & Blues
Britský label 4AD oslavil na sklonku loňského roku čtyřicet let své existence a to už je slušný důvod k oslavě. A slaví se prostřednictvím kompilace "Bills & Aches & Blues", která ovšem není obyčejným výběrem hitů. Její tvůrci se totiž rozhodli, že vezmou skladby nejslavnějších interpretů a nechají je předělat těmi aktuálně činnými. Do výběru se jim dostaly písničky od Pixies, The Birthday Party, Deerhunter, His Name Is Alive, Air Miami, Grimes, Piano Magic Lush, Colourbox, Tim Buckley, Bon Iver a Blonde Redhead. Novou podobu jim vtiskli Tkay Maidza, U.S. Girls, Aldous Harding, Maria Somerville, Tune-Yards, Spencer., Helado Negro, Efterklang, Bing And Ruth, Future Islands, Jenny Hval, Dry Cleaning, Bradford Cox, SOHN, Becky And The Birds, Ex:Re a Big Thief. Jediným interpretem, který se ocitl na obou stranách seznamu, jsou The Breeders. Co z toho vzniklo, zjistíte na YouTube profilu 4AD.


Cha Wa - My People (Single Lock)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk / jam / groove / soul / world music

Cha Wa - My People
Nejlepší regionálně zasazené hudební album na Cenách Grammy nepoutá v evropských kruzích a především v těch českých příliš mnoho pozornosti, a to i z toho důvodu, že jeho výherci jako Kalani Pe'a, Rebirth Brass Band nebo New Orleans Nightcrawlers jsou v podstatě neznámými jmény. To samé platí i o indiánské kapele Cha Wa, která si nominaci od Akademiků vysloužila před dvěma roky za album "Spyboy". Nyní jsou tu se svým spojením world music, funku, jazzu, soulu a blues zpět a s nimi celkem jedenáct písniček včetně dvou, v nichž si zahostovali Anjelika Jelly Joseph a Alvin Youngblood Hart. Muziku plnou energie okuste na jejich bandcampu.


Myele Manzanza - Crisis & Opportunity, Vol. 1 - London (Deepmatter Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / nu-jazz

Myele Manzanza - Crisis & Opportunity, Vol. 1 - London
Světově uznávaný novozélandský jazzový bubeník, skladatel a producent Myele Manzanza se rozhodl, že covidovou pandemii využije coby příležitost ke tvoření. A vzhledem k tomu, že je aktuálně doma v Londýně, připravil s anglickými hudebníky pět skladeb, které sesypal na desku s názvem "Crisis & Opportunity, Vol. 1 - London". Jeho bicí dále doprovodili klavírista Ashley Henry, trumpetista James Copus, saxofonista George Crowley, kontrabasista Benjamin Muralt a se syntetizátory se připojil také Mark de Clive-Lowe. Co z toho vzniklo, uslyšíte na bandcampu.


The Deathray Davies - Time Well Wasted
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Deathray Davies - Time Well Wasted
Po dlouhých patnácti letech vychází novinka i nezávislým rockerům americkým The Deathray Davies. Nese název "Time Well Wasted". Svoji odmlku muzikanti vysvětlují tím, že si jen na chvíli odskočili dělat jiné projekty, ta chvíle se však nějak protáhla. Ovšem poté, co frontman John Dufilho rychle napsal třináct nových tracků a poslal demíčka svým parťákům, ti hned kývli, a tím probudili kapelu z dlouhého spánku. Nová kolekce se nese v duchu návratu do opojných dnů britského popu šedesátých až sedmdesátých let, kdy tento styl fúzoval s psychedelickým rockem, přesto je i nadále inovativní a originální. Ukázky z desky si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


The Snuts - W.L. (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Snuts - W.L.
Svůj debut s názvem "W.L." vydává čtveřice spolužáků, kteří v roce 2015 ve skotském Whitburnu ve West Lothianu založili kapelu The Snuts. Jejich třináctipísňová prvotina přináší směsici alternativního rocku smíchaného s ostrovním popem a obsahuje deset dříve vydaných singlů, z nichž tři se objevily na EP "Mixtape", a tři dříve nevydané písně. Produkce se ujal Tony Hoffer známy ze spolupráce s Beckem, Phoenix či M83. Výběr uvedených písní si můžete poslechnout na YouTube. K dispozici je též luxusní edice obsahující navíc čtyři dříve nevydané bonusové skladby.


EP

  • Foxes - Friends In The Corner (Pias)
    Anglická zpěvačka Louisa Rose Allen si po své druhé desce dala od hudby pauzu. Ta se posléze protáhla až na pět let, ačkoli již v únoru 2018 hlásila, že nové album vydá do konce roku. První singly nakonec začala sypat v květnu loňského roku a k těm pěti, které dosud zveřejnila například na svém YouTube, přidala ještě jeden a akustickou verzi "Kathleen". Výsledkem je EP "Friends In The Corner" a je přitom evidentní, že v případě její třetí desky je na co se těšit.
  • Emily Weisband - I Call It Being Human (Warner Music)
    Emily Weisband jsme znali dosud především coby autorku písní jiných interpretů. Mezi ty, kterým dodávala muziku, patří především countryové hvězdy jako Lady A, Florida Georgia Line, Maddie & Tae, Keith Urban či Thomas Rhett, ale i popoví BTS, Camila Cabello a hvězdy současné křesťanské hudby jako Natalie Grant či Needtobreathe. Už před dvěma roky se Emily ovšem rozhodla, že to zkusí také sama za sebe. "I Call It Being Human" je již jejím druhým ípíčkem. Že se v pětici nových songů rozhodně pěvecky neztrácí, si ověříte na jejím Youtube.
  • Kishi Bashi - Emigrant (Joyful Noise)
    Člen skupin Jupiter One a Of Montreal již několik let působí také na sólové dráze a po dvou letech od alba "Omoiyari" navazuje svým čtvrtým EP, které nazval "Emigrant". Šestipoložkové minialbum vyskládal ze čtyř vlastních písní a předělávek skladeb Dolly Parton a Reginy Spektor a posunul se na něm zase o něco dále. Ačkoli sám na svém bandcampu tvrdí, že jde o alternativní orchestrální indie pop, my si dovolíme tvrdit, že tento americký zpěvák a houslista přešel spíše k folku s prvky bluegrassu.
  • Nasty Cherry - The Movie (Warner Music)
    Za několik dní to bude rok, co jsme vám ípíčkem "Season 2" představili rokenrolové a trochu punkové Spice Girls Nasty Cherry. Že se pomalu blíží debut, může naznačit jejich další EP "The Movie". Kvartet pro něj připravil pětici písniček, které nahrál také na svůj YouTube profil.
  • Rosie Darling - Coping (Nettwerk)
    Máte-li rádi Halsey, mohla by vám přijít k chuti také Rosie Darling. Americká písničkářka ji připomíná především zastřeným hlasem, ovšem méně již stylem, který je o něco klidnější. V šesti skladbách, které připravila pro EP "Coping", na druhou stranu uslyšíte i její zkušenosti zminula, kdy spolupracovala s EDM hudebníky jako Tritonal či Lesser Bay. Lepší obrázek si uděláte na jejím YouTube.


Du Blonde - Homecoming (Daemon.TV)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk / garage rock

Du Blonde - Homecoming
Chybí-li vám anglický punk a garage rock, pak vás jistě potěší třetí album projektu Du Blonde, za nímž se ukrývá hudebnice z Newcastlu Beth Jeans Houghton. Na desce "Homecoming" přináší desítku skladeb a vzhledem k tomu, že v minulosti předskakovala například Bon Iver, Mumford & Sons, Red Hot Chili Peppers, St. Vincent či Garbage, nepřekvapí ani účast hudebníků, jako jsou Shirley Manson, Andy Bell, Ezra Furman, The Farting Suffragettes a členů Tunng. Vychutnat si je můžete na YouTube.


Jen - Silnější (Studio Fontana)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Jen - Silnější
Zpěvák a skladatel Jan Nedvěd, který si říká jednoduše Jen, představuje své debutové album s názvem "Silnější". Nabídne na něm celkem deset skladeb a tři bonusy, které se tematicky věnují především vnitřnímu boji, přerodu v lepšího člověka, překonávání překážek a získávání větší víry v sebe sama. Sám své dílo popisuje slovy: "Obsahuje všechno, čemu jsem věnoval svůj čas a energii během posledního dva a půl roku. Dává smysl si to období připomenout a 'zabalit' ho, nijak se s ním neloučit, ale dát mu formu třeba i proto, že nové písničky budou stylově ještě rozmanitější než doposud." Produkci si vzal na starost Ondřej Žatkuliak ze studia Rooftop, vizuální stránku zařídil Benjamin Buttler. S Jenem a jeho písničkami se můžete seznámit na YouTube.


Mello Music Group - Bushido (Mello Music Group)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Mello Music Group - Bushido
Americký label Mello Music Group se rozhodl, že představí většinu svých hvězd na jediném albu. To se jmenuje "Bushido", a jak už jeho obal trochu napovídá, nemá (ač hiphopové vydavatelství) nic společného se známým německým rapperem, ale se samurajskou morálkou, kulturou a filozofií. Ve dvacítce skladeb se potkali Oddisee, Apollo Brown, Quelle Chris, Open Mike Eagle, Joell Ortiz, L'Orange, Skyzoo, Namir Blade, Solemn Brigham, The Lasso, Homeboy Sandman, Stalley, B-Real, Murs, The Alchemist, Nottz, !llmind, Iman Omari, Georgia Anne Muldrow, Elaquent, Eric Lau, Kensaye Russell, Zackey Force Funk, James Shahan, RJ Payne, Akrobatik, Mr. Lif, Cambatta a Kool Keith. Většinu z nich najdete na YouTube kanálu labelu.


Richie Furay - 50th Anniversary Return To The Troubadour
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr:coutry rock / folk rock

Richie Furay - 50th Anniversary Return To The Troubadour
Americký kytarista a hudební skladatel Richie Furay, kdysi člen legendárních Buffalo Springfield, kapely Poco či Souther Hillman Furay Band, vydává své živé dvojalbum "50th Anniversary Return To The Troubadour". Uvedený záznam z legendárního klubu The Troubadour v Los Angeles se odehrál v listopadu 2018, kde tento průkopník country rocku interpretoval největší hity zmíněných těles a také některé písně ze své sólové kariéry. Společně s audiem na 2CD či 2LP vychází i filmový záznam na DVD. Ukázky z tohoto koncertu můžete zhlédnout na YouTube.


Earthless - Live In The Mojave Desert Volume 1
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Earthless - Live In The Mojave Desert Volume 1
"Live In The Mojave Desert" představuje unikátní sérii živých streamovaných koncertů, které muzikanti z vybraných kapel odehráli v nitru kalifornské divočiny (ano, znalci poznali inspiraci v obdobném konceptu "Live at Pompeii" Pink Floyd). Jednou z takových skupin jsou i Earthless, přičemž mezi dalšími najdete i Nebula, Spirit Mother, Mountain Tamer a STONER (což je nová formace Branta Bjorka a Nicka Oliveriho). Kromě streamovaného vystoupení vysílaného v celosvětové premiéře se fanoušci dočkají i záznamu vydaného na nosičích. Ukázku najdete na YouTube.com.


V krátkosti

  • Ben Foskett - Songs Of Searching
    Anglický hudební skladatel se do této doby věnoval hlavně scénické instrumentální hudbě, ovšem nyní se pustil i do písničkové tvorby. Pro první album tohoto druhu složil celkem osm písniček, v několika z nich ho pak doplnila Danielle Fricke. O tom, že by mohly zaujmout příznivce Nicka Cavea, se můžete přesvědčit na Foskettově YouTube.
  • Dry Cleaning - New Long Leg (4AD)
    Anglickou post-punkovou formaci jsme zmiňovali již v souvislosti s výběrovkou labelu 4AD, ovšem kvartet z jižního Londýna se bude soustředit spíše na vydání svého debutového alba a propagaci deseti písní, které produkoval spolupracovník PJ Harvey John Parish. Uslyšíte je na jejich bandcampu.
  • La Femme - Paradigmes (Disque Pointu)
    TIP - Francouzská čtveřice na sebe upozornila již před osmi roky debutem "Psycho Tropical Berlin" a především stylem kombinujícím francouzský pop, psychedelii, new wave, cold wave, krautrock a surf rock. V této nastolené cestě muzikanti pokračují i na své třetí desce. Poslouchejte na bandcampu.
  • Mark Bryan - Midlife Priceless (Start Records)
    Darius Rucker není jediným členem Hootie & The Blowfish, který je aktivní na sólové dráze. Vrací se k ní po pěti letech svým čtvrtým albem s dvanáctkou songů, v nichž se příliš neodlišuje od rootsrockového stylu své domovské formace. V jednom z nich se k němu připojil i Wyatt Durrette (Luke Combs, Zac Brown Band) a vy je uslyšíte na jeho bandcampu.
  • Ryley Walker - Course In Fable (Husky Pants)
    Newyorský kytarista se letos hlásí s již druhou deskou, ovšem tentokrát již sólo. Ačkoli tak úplně pravda to není. Jak se dozvíte i na Walkerově bandcampu, se sedmičkou skladeb mu vypomohli basák a klavírista Andrew Scott Young, kytarista Bill MacKay, bubeník Ryan Jewell a zvukový inženýr John McEntire.
  • The Natvral - Tethers (Dirty Bingo)
    Pro svůj sólový debut nahrál Kip Berman z The Pains Of Being Pure At Heart celkem devět skladeb a lze prohlásit, že ani on se od stylu své domovské formace příliš neodchýlil, ačkoli, jak uslyšíte jeho bandcampu, jeho pojetí o něco více indierockové, než indiepopové.
  • Lil Tjay - Destined 2 Win (Sony Music)
    Hned jednadvacet tracků připravil pro své druhé album americký rapper Tione Jayden Merritt. Asi nikoho nepřekvapí, že v nich přivítal i několik hostů. Jsou jimi 6lack, Polo G, Fivio Foreign, Saweetie, Tyga, Toosii, Offset a Moneybagg Yo. Část z čerstvých kousků sdílí na svém YouTube.


Dále vychází:

Al Riggs - I Got A Big Electric Fan To Keep Me Cool While I Sleep
Alex Little & The Suspicious Minds - Waiting To Get Paid
Allen Ginsberg - Allen Ginsberg At Reed College
Amulets - Blooming
Apichat Pakwan - Nam Ton Tad
Atria - Moonbrain
Avaland - Theater Of Sorcery
Bark - Relics
Blue Ox - Holy Vore
Bob Lord (Of Dreadnaught) - Playland Arcade
Bones Of The Earth - Ii. Eternal Meditations Of A Deathless Crown
Boys Cruise - Boys Cruise
Bridge Burner - Disempath
Bruit ≤ - The Machine Is Burning And Now Everyone Knows It Could Happen Again
Cristina Vane - Nowhere Sounds Lovely
David Bowie - The Kit Kat Klub (Live New York 99)
Devils Teeth - La Leggenda Di Chong Li
Dispirited Spirits - Fragments Of A Dying Star
Dopolarians - The Bond
Douglas - Ashes
Dza - Bascar
Elizabeth Chang - Transformations
Ellis·d - Nature’s Game
Everson Poe - Grief
Gary Bartz, Ali Shaheed Muhammad & Adrian Younge - Gary Bartz Jid 006
Ghlow - Slash And Burn
Godspeed You! Black Emperor - G_D’s Pee At State’s End!
H-Owl Project - Sea Of Tranquility
Haunted Shed - Faltering Light
Heavy Trip - Heavy Trip
Chaz Knapp - Organ Drunes
Iglooghost - Lei Line Eon
Incisions - Bliss
Ischemic - Ischemic
Ivan B - Frames
Iveta Bartošová - Knoflíky lásky - Největší hity 1984-2012 (Supraphon)
J Hacha De Zola - J Hacha De Zola’s Greatest Hits
Janney - Janney
Jesse Rosenthal (Of Advertisement) - The Killing Language
Joe Barksdale - Omari
Jon Klages - Fabulous Twilight
Keith Kenny - Lifetime Ago Motel
Krabathor - Demonizer / Mortal Memories II (Cd+Dvd) ()
Lord - Undercovers Vol. 1
Los Disidentes Del Sucio Motel - Polaris
Luca Yupanqui - Sounds Of The Unborn
MØAA | We Were Never ... - Euphoric Recall
Major Murphy - Access
Maxwell - Maxwell’s Urban Hang Suite (Digital Edition)
Melldu - Mute Theater
MO3 - Shottaz 4 Eva
Moontype - Bodies Of Water
Mortify - Grotesque Buzzsaw Defilement
Mythic Sunship - Wildfire
Nainnoh - Nainnoh
No-No Boy - 1975
Noah Preminger And Kim Cass - Thunda
Noisepoetnobody - Insanity Mirror
Octopus Montage - How To Live & How To Lose
Original London Cast Recording - Amelie (Universal)
Ottoman Turks - Ottoman Turks Ii
Pansy - Pansy
Patrick Belaga - Blutt
Paul Bergmann - The Other Side
Petit Biscuit - Parachute (Remixes)
Plaguewielder - Covenant Death
Pulse - Impulse
Rorcal & Earthflesh - Witch Coven
Různí - Dance (Red) Save Lives Vol. Iii
Různí - Farnborough Groove, Vol. 12
Různí - The Good Lyre: Songs Of John Wesley Harding
Sean Thomas Gerard - Finally Found A Paradise
Shakey Graves - Roll The Bones X
Son Of Boar - Son Of Boar
Sunday State - Sunday State
The Beat Farmers - Tales Of The New West (Deluxe)
The Drums - Mommy Don’t Spank Me
The Sun And The Mirror - Dissolution To Salt And Bone
Tiana Major9 - At Sixes And Sevens Remixed
Toehider - I Like It
Varduhi Abrahamyan - Rhapsody (Rosssini / Saint-Saens) (Universal)
Vhoor - Ritmo
Via Fantastica - 2 Any 1
Vitrail - Les Pages Oubliées
Whitehall - Swordfish Catcher
Witchkiss - It’s Curtains For Us All!
Wode - Burn In Many Mirrors

Vychází na vinylu:
Alan Vega - Mutator
Amulets - Blooming
Austin Meade - Black Sheep (Universal)
Dry Cleaning - New Long Leg
Earthless - Live In The Mojave Desert Volume 1
Fleetwood Mac - Fleetwood Mac Live (Warner Music)
Flock Of Dimes - Head Of Roses
Ghlow - Slash And Burn
Haunted Shed - Faltering Light
Heavy Trip - Heavy Trip
Helloween - Skyfall (Single) (Mystic Production)
Hey, King! - Hey, King!
Cha Wa - My People
La Femme - Paradigmes
Leslie Jordan - Company’s Comin’
Luca Yupanqui - Sounds Of The Unborn
Major Murphy - Access
Mark Bryan - Midlife Priceless
Moontype - Bodies Of Water
Myele Manzanza - Crisis & Opportunity’Vol. 1
Patrick Belaga - Blutt
Psí vojáci - Brutální lyrika (Indies Scope)
Různí - Bills & Aches & Blues (Digital Release)
Ryley Walker - Course In Fable
Shakey Graves - Roll The Bones X
Sturgill Simpson - Cuttin’ Grass, Volume 2: The Cowboy Arms Sessions (Vinyl Release)
The Eagles - Eagles Live (Warner Music)
The Eagles - Long Road Out Of Eden (Warner Music)
The Eagles - The Millennium Concert (Warner Music)
The Natvral - Tethers
Travis - Good Feeling (Universal)
Wode - Burn In Many Mirrors

EP:
3Times7 - Smile While I Sing The Blues
Ashen Horde - Black Curse
Bambounou - Cascade
Basside & Sophie - Fuck It Up
Blacklist Royals - Doomsday Girl
Céline & The Blue - Within & Without
Dreamkids - Dreamkids
Francis Of Delirium - Wading
Frayle - Live At The House Of Willis
Gabby Toledo - Free My Soul
Hugh Manwell - Guidance
Charmaine - Hood Avant Garde
Joeydiabolic - Through Soundwaves Vol. 4
John-Robert - Healthy Baby Boy, Pt. 1
Jointhugger - Reaper Season
Kolby Knickerbocker - Over And Over
Malacoda - Crawling Chaos
Mishegas - Temporary Love
Mountain Bird - Once We Were Present
Obscure Fate - Raven’s Call
Odd Circus - Mantha
Quelly Woo - Tactical Pressure
Sea Of Snakes - World Of Fire
Yasi - Coexist With Chaos

Reedice:
Psí vojáci - Brutální lyrika (Indies Scope)
Saigon Kick - Saigon Kick
White Stripes - De Stijl (Third Man Records)

NÁZORY
  • prosím o recenzi na demi, je to skvělé album... (Štěpán Sova, 06.04.2021 08:23) Reagovat

    prosím o recenzi na demi, je to skvělé album

    • Re: prosím o recenzi na demi, je to skvělé album... (Andrej, 06.04.2021 09:22) Reagovat

      Prečo? Nič proti Vašej osobe... Ja osobne nemám rád umelcov ktorí sa vlastnou vinou dostanú na dno čo sa týka drog a my im máme držať palce aby sa z toho dostali? Prečo? držal snáď niekto túto čúzu (Lovato) a rval do nej tie drogy? Zvolila si to sama a teraz otravuje s tým ako sa z toho dostáva. Mne je to osobne jedno. Mne sú drogy odporné v každom prevedení a nemám rád keď sa z toho v showbiznise robí PR. Prečo sa to nestalo ďaleko talentovanejším speváčkam ako je Celine Dion, Madonna, Mariah Carey, Adele.. tiež začínali od detstva, tiež si prežili svoje a neskončili na drogách a to sú iné mega hviezdy oproti Lovato. Mne je ona úplne ukradnutá a keď sa predroguje je to jej vec - sama si to zvolila. Ale keď si neviem spraviť inú reklamu, len to že berie drogy, tak nech sa vykašle na showbiznis. Ešte teda nakoniec nechcem nikoho urážať (myslím diskutujúcich) je to moj osobny nazor.

      • Re: prosím o recenzi na demi, je to skvělé album... (Anonym, 06.04.2021 09:55) Reagovat

        Přesně tohle mi vadí taky, staví na tom úplně všechno.. jen si lze vzpomenout na starší píseň Skyscraper.. a ještě snad čeká (alespoň to tak působí), že ji budeme tleskat, až se postaví zase na vlastní nohy, jak je silná.. ještě k tomu natočit tak umělý dokument..
        Taylor je ve velkém byznysu od 16.. plus všichni víme, co se stalo v roce 2016, jak ji cely svět začal hejtovat.. ona se z toho nesložila, ba naopak, tohle si zaslouží obdiv..

        • Re: prosím o recenzi na demi, je to skvělé album... (Štěpán Sova, 06.04.2021 10:05) Reagovat

          Andreji, musím říct, že tohle je víc než dobrý argument... Hmmm... Jak to říct, no, máte pravdu, ale ne celou. Není to jen o drogách. Jestli ji sledujete (spíš ne) tak víte že nedávno promluvila o jejím znásilnění a když ji policie (nebo nevím kdo) našli, tak byla skoro mrtvá. Ty drogy možná do sebe nezačala ládovat sama od sebe. Třeba tím chtěla zahnat démony, které si vytvořila např. z toho znásilnění. Každopadně album je skvělé, nemluvím o tom, že jí fandím, nebo tak, nebo že s ní soucítím, jen že tam jsou skvělé písně, super je např. lonely people. Mimochodem anonyme, každý to řeší jinak; někdo albem nenávisti (reputation je božské) a někdo sebelitováním. Neříkám že demi má album o sebelitování, ale přece jen tam najdeme fráze jako „je těžké říct ne, když tancujete s ďáblem“ a tam tu sebelítost někdo může vidět. Každopádně dancing with the devil, thea rt of starting over je super album, ať už je na jakýkoliv popud...

          • Re: prosím o recenzi na demi, je to skvělé album... (Marie Bílá, 06.04.2021 11:45) Reagovat

            Upřímně já si myslím, že Štěpán Sova má naprostou pravdu. Album mám ve fyzické podobě a je skvělé - není jen o drogách. Samozřejmě Taylor Swift se vůbec nedá přirovnat k Demi Lovato! Každá zpěvačka měla jiný osud než ta druhá, proto je jasné, že se s tím rozdílně vypořádaly.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- "Čisté zlo," kritizuje frontman Skillet potratovou hymnu Demi Lovato (25.01.2024 12:14)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu