Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Julien Baker - Little Oblivions 9/10
Julien Baker - Little Oblivions Teplá, křesťanka a závislačka. Jako by někdo postavil trojstěnnou celu, v níž každou zeď tvoří jedna z těchto vlastností. V té cele si pak hází s Julien Baker. A vždy když se mu podaří jí nárazem do betonu vyrazit zub, vypadne z ní (krom toho zubu) i skvělé album. To nejnovější se jmenuje "Little Oblivions". čtěte zde
Vydáno: 08.03.2021 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Různí - Jiná hudba - Czech Experimental and Progressive Compilation 9/10
Různí - Jiná hudba - Czech Experimental and Progressive Compilation Loňský rok byl, co se nově vydaných alb týká, velmi silný, a to jak ve světě, tak na domácí půdě. A byla by škoda opomenout nahrávku, z níž sálá radost, upřímnost a invence. Se zpožděním tak přinášíme recenzi na desku "Jiná hudba". Na desku, která fakt stojí za pozornost. čtěte zde
Vydáno: 07.03.2021 08:25 v sekci Recenze - Honza Průša
Eminem - Music To Be Murdered By - Side B (Deluxe Edition) 6/10
Eminem - Music To Be Murdered By - Side B (Deluxe Edition) "These bars are like covid, u get em right off the bat," rapuje Eminem na novém, už zase neohlášeném albu "Music To Be Murdered By - Side B" a posluchač se jen chechtá, kam na ty rýmy chodí. A stejně jako covid-19 i jeho sloky umějí člověka sundat, ale stejně tak se z nich opět (většinou) rychle otřepe. čtěte zde
Vydáno: 06.03.2021 15:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Epica - Omega 8/10
Epica - Omega Nizozemská formace Epica se od svého založení v roce 2002 pomalu, ale jistě dere do popředí celé symfo-metalové scény. Právem jí patří status jedné z nejcennějších evropských metalových značek vůbec. Pro nás je letošní album "Omega" o to atraktivnější, že se na něm podílel Symfonický orchestr hlavního města Prahy. čtěte zde
Vydáno: 05.03.2021 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Pretty Reckless - Death by Rock and Roll 9/10
The Pretty Reckless - Death by Rock and Roll The Pretty Reckless se za dvanáct let svého působení dokázali vyšvihnout mezi pilíře moderního rocku, zejména pak doma v USA. Popularitu si ale vydobyli také v Evropě, kde pravidelně koncertují (pokud tedy můžou). Novinka "Death by Rock and Roll" tak právem patřila k nejočekávanějším žánrovým deskám roku. Jaká je? čtěte zde
Vydáno: 04.03.2021 08:05 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Bonnie Tyler - The Best Is Yet To Come 5/10
Bonnie Tyler - The Best Is Yet To Come Nové album Bonnie Tyler vychází nezvykle brzy po svém předchůdci "Between The Earth And The Stars" z roku 2019. A to bylo "The Best Is Yet To Come" připraveno k vydání už v březnu 2020, jenže přišla pandemie covidu-19 a všechny plány na desku i následující turné musely být přesunuty. čtěte zde
Vydáno: 03.03.2021 15:35 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Billie Eilish - The World's a Little Blurry 9/10
Billie Eilish - The World's a Little Blurry Billie Eilish je pořád ještě teenagerka, přesto už o ní existuje celovečerní dokument. Je to pochopitelné - tato svérázná dívka a originální umělkyně už toho dosáhla a zažila tolik, že to na našlapaný skoro dvouapůlhodinový snímek vydá. A film "Billie Eilish: The World's a Little Blurry" je vynikající. čtěte zde
Vydáno: 02.03.2021 08:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Marek Ztracený - Ztracený v O2 areně (DVD) 7/10
Marek Ztracený - Ztracený v O2 areně (DVD) Několik let trvalo, než se kariéra Marka Ztraceného zlomila tím správným směrem. Deskou "Vlastní svět" nabrala doslova kosmickou rychlost, se kterou sestřelila první obrovský terč - pražskou O2 arenu. Stalo se tak právě před rokem. Stejně dlouhé čekání na nosič, který bude událost připomínat, je teď u konce. čtěte zde
Vydáno: 01.03.2021 17:15 v sekci Recenze - Milan Menčík
Nick Cave & Warren Ellis - Carnage 9/10
Nick Cave & Warren Ellis - Carnage V minulém roce uspořádal Nick Cave koncert, pro nějž přearanžoval své songy jen pro klavír a hlas a následně jej vydal na desce "Idiot Prayer". Warren Ellis loni nahrál další soundtrack "This Train I Ride". A letos se oba pánové vypravili do studia, aby vzniklo "Carnage", jejich první společné písničkové album. čtěte zde
Vydáno: 01.03.2021 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks 8/10
Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks Britská písničkářka Nerina Pallot vydala svou poslední řadovku v roce 2017 a od té doby své příznivce čas od času potěší alespoň nějakým tím singlem nebo ípíčkem. Aktuálně ve studiu nahrála pět coververzí skladeb původně třeba od INXS či Robyn a vydala je společně pod titulem "Old Dogs, New Tricks". čtěte zde
Vydáno: 28.02.2021 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Alice Cooper - Detroit Stories 6/10
Alice Cooper - Detroit Stories Alice Cooper je nezmar, hudební srdcař a nezpochybnitelná ikona rockové hudby. Jeho předlouhou kariéru zdobí mnoho výrazných alb i stylových proměn. Na jednadvacáté řadovce "Detroit Stories" se vrací k úplnému začátku své produkce a vzdává na ní čest tehdejší detroitské scéně. čtěte zde
Vydáno: 27.02.2021 16:25 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ravenoir - The Darkest Flame of Eternal Blasphemy 7/10
Ravenoir - The Darkest Flame of Eternal Blasphemy O novém projektu kytaristy Root Aleshe AD Dostála Ravenoir se začalo šuškat už na jaře loňského roku. Obklopil se v něm zkušenými muzikanty a slíbil výbušnou směs death a black metalu. Letos v únoru předložil výsledek - albový debut "The Darkest Flame Of Eternal Blasphemy". Jak to dopadlo? čtěte zde
Vydáno: 26.02.2021 17:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Různí - Art Rock Line 1971-1985 8/10
Různí - Art Rock Line 1971-1985 Kolik dalších linií lze ještě načrtnout v prostoru československého bigbítu? Jak ukazuje stále se rozšiřující série kompilací vydavatelství Supraphon právě se slůvkem "Line" v titulu, možnosti tu jsou. Nejnovějším přírůstkem je album s názvem "Art Rock Line", které mapuje náročnější rock z let 1971 až 1985. čtěte zde
Vydáno: 25.02.2021 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dragony - Viribus Unitis 6/10
Dragony - Viribus Unitis Draků, čarodějů a jiné fantasy havěti bylo v powermetalovém kolbišti už přespříliš. Něco podobného si zřejmě řekli rakouští Dragony před nahráváním čtvrté řadovky "Viribus Unitis". Ta se totiž točí kolem fiktivního příběhu v kulisách habsburské monarchie. čtěte zde
Vydáno: 24.02.2021 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Mod Sun - Internet Killed The Rockstar 6/10
Mod Sun - Internet Killed The Rockstar Americký hudebník Derek Ryan Smith aka Mod Sun na svou chvilku slávy stále ještě čeká. O to větší byl zápal, s nímž připravil svou čtvrtou řadovku "Internet Killed The Rockstar". Ambiciózní očekávání podložil hitovými singly včetně podařeného duetu s Avril Lavigne. Celé album ale zatím stále neutáhne. čtěte zde
Vydáno: 23.02.2021 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Weather Station - Ignorance 8/10
The Weather Station - Ignorance Už jste někdy slyšeli desku plnou svižných písní, které vás i přes ty uhánějící hajtky zabalí do hřejivé deky a ještě vám donesou kakao? Přesně taková je nahrávka "Ignorance". Pátá řadovka kanadských The Weather Station je introvertním symbolem karantény a jedním z alb roku 2021. čtěte zde
Vydáno: 22.02.2021 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Zemětřesení 2 - Epilog 6/10
Zemětřesení 2 - Epilog Letos uplyne čtyřicet let od ne úplně vyjasněné smrti Jiřího Schelingera. Kytarista Miloš "Dodo" Doležal se proto ještě jednou rozhodl vzkřísit projekt Zemětřesení 2 a finálním EP "Epilog" vzdát zpěvákovi poctu a zároveň představit zbývající, dosud nevydané skladby. Jak se tento záměr vydařil? čtěte zde
Vydáno: 21.02.2021 14:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Love And Death - Perfectly Preserved 7/10
Love And Death - Perfectly Preserved Když Brian "Head" Welch zakládal svůj projekt Love And Death, byla to reakce na odchod z domovské formace Korn. Nyní už je znovu několik let členem nu-metalových průkopníků, přesto se ke svému hudebnímu dítku vrátil. Výsledkem je deska "Perfectly Preserved". čtěte zde
Vydáno: 19.02.2021 18:25 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ondřej Hejma - Dáreček 7/10
Ondřej Hejma - Dáreček Ondřej Hejma slaví sedmdesátiny, a tak se rozhodl na chvíli uvázat svého Žlutého psa k boudě a natočit si sólové album. Ve studiu mu byla k ruce mladá hudební krev s tváří Kateřiny Pelíškové z kapely Gaia Mesiah a mladého písničkáře Jiřího Trpáka. Dílo se jmenuje "Dáreček" a je to pohoda. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2021 13:25 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Sia - Music - Songs From and Inspired By the Motion Picture 7/10
Sia - Music - Songs From and Inspired By the Motion Picture Spojení Sii a filmu není nijak neobvyklá kombinace. Její hlas doprovodil závěrečné titulky už mnoha snímků. Nyní se Australanka pustila do vlastní tvorby: vedle hudby si sama napsala i zrežírovala celovečerní film. Do hlavní role nepřekvapivě obsadila tanečnici Maddie Ziegler. A jak "Music" zní? čtěte zde
Vydáno: 17.02.2021 09:40 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil

ALBUM TÝDNE 10/2021

Julien Baker
Little Oblivions

Teplá, křesťanka a závislačka. Jako by někdo postavil trojstěnnou celu, v níž každou zeď tvoří jedna z těchto vlastností. V té cele si pak hází s Julien Baker. A vždy když se mu podaří jí nárazem do betonu vyrazit zub, vypadne z ní (krom toho zubu) i skvělé album. To nejnovější se jmenuje "Little Oblivions".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Taylor Swift Beyoncé Kryštof Coldplay Mirai Liam Gallagher Lenka Dusilová Jaromír Nohavica Karel Gott Aneta Langerová Viktor Sheen Tata Bojs Dua Lipa Ozzy Osbourne Slipknot Robbie Williams Lucie Bílá Billie Eilish Sia
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu