Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Manon Meurt - Manon Meurt (reedice 2019) 8/10
Manon Meurt - Manon Meurt (reedice 2019) Rakovničtí Manon Meurt za sebou mají velmi úspěšný rok. (Konečně) vydali svou první velkou desku "MMXVIII", šestiminutový singl "Beyond Beside" a nedávno na narozeninových oslavách klubu Roxy odehráli svůj dosud největší koncert kariéry. A nový materiál je na spadnutí. Ještě předtím ale jeden návrat. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2019 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Blanch - Delusion 6/10
Blanch - Delusion Za pseudonymem Blanch se schovává mladá slovenská zpěvačka a kytaristka Bianca Macková, která letos vydala své první album "Delusion". To by mělo padnout do noty fanouškům dream-popu, art-popu a všem milovníkům hudební melancholie, kterou je tato prvotina doslova prodchnutá. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2019 14:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Charli XCX - Charli 7/10
Charli XCX - Charli Deska "Sucker" sice vyšla už v roce 2014, těžko bychom ovšem mohli Charli XCX nařknout z lenosti. Právě naopak. V mezičase vydala spoustu singlů, spoluprací či mixtapeů a i třetí řadovka by vyšla už před dvěma lety, kdyby ji nějaký hacker neukradl. Na "Charli" jsme si tak museli počkat až do letoška. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2019 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Highly Suspect - MCID 4/10
Highly Suspect - MCID Highly Suspect byli v minulých letech vysoce podezřelými adepty na ovládnutí kytarového trůnu. Štafetu rockových velikánů se však z neznámých důvodů rozhodli zahodit a na třetí desce "MCID" představují multižánrový guláš, který má pro každého něco, ale v závěru vlastně pro nikoho nic. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2019 10:30 v sekci Recenze - Simona Knotková
Jinjer - Macro 8/10
Jinjer - Macro Když na vás emotivně, ale bezmyšlenkovitě řve nějaký fakan, velký dojem to neudělá. Když vás ale seřve někdo starší, berete to většinou sakra vážně. Asi tak nějak by se dal popsat vývoj Jinjer, kteří z metalcorové partičky neurvalců pokročili na novince "Macro" k metalové vytříbenosti bez ztráty osobité agresivity. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Alphabeat - Don't Know What's Cool Anymore 8/10
Alphabeat - Don't Know What's Cool Anymore Dánská šestice Alphabeat vydala tři desky nabité hity a energií a posléze se na několik let odmlčela, aby se její členové mohli věnovat i jiným projektům. Nyní jsou ovšem všichni zpátky s novou studiovkou "Don't Know What's Cool Anymore", která opět přináší spoustu slunce do našich (občas) temných životů. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2019 00:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Gesaffelstein - Hyperion 5/10
Gesaffelstein - Hyperion Francouzský producent Mike Levy, známý jako Gesaffelstein, slavil před lety úspěch s debutem "Aleph". Po dlouhých šesti letech se vrátil s druhou nahrávkou "Reset", kam si pozval řadu známých hostů a přiblížil se mainstreamové hudbě. Tím bohužel ztratil svou jedinečnou tvář. A nenachází ji ani na "Hyperion" čtěte zde
Vydáno: 10.11.2019 13:00 v sekci Recenze - Jaroslav Hrách
Mika - My Name Is Michael Holbrook 8/10
Mika - My Name Is Michael Holbrook Už od dob debutového alba "Life in Cartoon Motion" patří Mika k představitelům neskutečně zábavného, ale na druhé straně také kvalitního a svou škatulku často přesahujícího popu. Podařilo se mu vysokou laťku podržet i na páté řadovce "My Name Is Michael Holbrook"? čtěte zde
Vydáno: 09.11.2019 11:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Babymetal - Metal Galaxy 5/10
Babymetal - Metal Galaxy Máme japonskou hudební šílenost jménem Babymetal brát vážně, nebo jde jen o bizarní asijskou zábavu? To je otázka, která rezonuje metalovou scénou a nemá jasné odpovědi. Jasný názor vyjádřili třeba Joakim Bardén ze Sabaton či Alissa White-Gluz z Arch Enemy, kteří si dokonce na třetím albu "Metal Galaxy" zahostovali. čtěte zde
Vydáno: 08.11.2019 14:10 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ringo Starr - What's My Name 4/10
Ringo Starr - What's My Name Zatímco desky Paula McCartneyho bývají hudebními událostmi sezóny, ty od druhého žijícího brouka Ringo Starra tolik očekávání nevzbuzují. Pravdou je, že oproti jeho bývalému spoluhráči Starr příliš neexperimentuje a drží se velmi tradičního ostrovního rocku. Je tomu tak i na novince "What's My Name"? čtěte zde
Vydáno: 07.11.2019 14:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent 7/10
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent Když Lewis Capaldi minulý rok nakonec nepřijel na Colours of Ostrava, pálilo to málokoho. Ještě letos v únoru, když předskakoval v Praze Bastille, byl to jen docela zajímavý písničkář. Na druhý pokus do Ostravy však už přijel jako velká hvězda a jeho listopadový koncert v Praze je dávno vyprodaný. Stojí jeho debut za ten hype? čtěte zde
Vydáno: 06.11.2019 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sebastian - Rub a líc 8/10
Sebastian - Rub a líc Hned prvním hitem "Toulavá" zbořil rádia i internet, ovšem debutové album "Hvězdy" neodpovědělo, zda nešlo o pouhé začátečnické štěstí. S druhou studiovkou "Rub a líc" je tomu jinak. Sebastian s pomocí producenta ODD a textařské asistence Xindla X po všech stránkách vyzrál a nabízí plnohodnotné popové album. čtěte zde
Vydáno: 05.11.2019 08:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Beth Hart - War In My Mind 9/10
Beth Hart - War In My Mind Paní zpěvačka s velkým "Z" po třech letech od výborné "Fire On The Floor" a rok po krapet slabší spolupráci s Joem Bonamassou "Black Coffee" znovu usedla do studia a v produkci Roba Cavalla nahrála dvanáct nových písniček. A ne jen tak ledajakých. Album "War In My Mind" je skvělé. čtěte zde
Vydáno: 04.11.2019 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Natasha Bedingfield - Roll With Me 4/10
Natasha Bedingfield - Roll With Me Osm let. Tak dlouho jsme museli čekat na čtvrtou desku Natashi Bedingfield. Od "Strip Me Away" už uběhlo opravdu velké množství času, ale pokud čekáte, že se jej na novince nazvané "Roll With Me" podařilo zúročit, doufáte marně. Album bohužel nabízí jen odlesk jejího dávného talentu. čtěte zde
Vydáno: 03.11.2019 14:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
-123min. - LES 7/10
-123min. - LES -123min. platili za jedno z nejoriginálnějších hudebních těles, kterými domácí alternativní scéna prvních let jednadvacátého století mohla disponovat. Na dlouhá léta zmizeli ze scény, nyní se, po důkladném koncertním vystupování, konečně vracejí i studiově. Jak se albový návrat "LES" podařil? čtěte zde
Vydáno: 02.11.2019 09:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
A Killer's Confession - The Indifference Of Good Men 7/10
A Killer's Confession - The Indifference Of Good Men Bývalý zpěvák amerických maskovaných Mushroomhead Wylon Reavis po odchodu z domovské skupiny založil novou partu A Killer's Confession, se kterou před dvěma lety nahrál debut "Unbroken". Nyní se vrací s novou sestavou a druhou nahrávkou "The Indifference Of Good Men". čtěte zde
Vydáno: 31.10.2019 12:02 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Korn - The Nothing 7/10
Korn - The Nothing Jonathan Davis neprožíval zrovna lehké období. Manželka Deven, s níž se rozváděl, se před skončením řízení předávkovala léky. Asi jen těžko popsatelné pocity se lídrovi americké skupiny Korn podařilo přetavit do temné nahrávky "The Nothing". Jejím ústředním motivem je tak právě zpěvákova zkoušená duše. čtěte zde
Vydáno: 30.10.2019 10:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Chinaski - 11 6/10
Chinaski - 11 Jedenácté album úspěšné pražské party Chinaski se nese v duchu změn. A to jak personálních, kdy lídr Michal Malátný společně s kytaristou Františkem Táborským obměnili zbytek sestavy, tak i hudebních, které souvisejí s odchodem dechové sekce. Jak do nové éry oblíbená kapela vkročila? čtěte zde
Vydáno: 29.10.2019 08:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Caroline Polachek - Pang 8/10
Caroline Polachek - Pang Můžete ji znát jako frontwoman Chairlift (dej jim Perun věčnou slávu), pod pseudonymy Ramona Lisa a CEP vydala dvě sólovky a teď to zkouší potřetí, tentokrát pod svým vlastním jménem. Caroline Polachek na "Pang" nabízí sebe samotnou - svéráznou hudebnici, která ve slově artpop klade trochu větší důraz na ten art. čtěte zde
Vydáno: 28.10.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Bahratal - Lágry všem 7/10
Bahratal - Lágry všem V zatuchlých sklepních zkušebnách se začíná blýskat na lepší časy. V množině toho nejtemnějšího, co metalové subžánry nabízejí, už není nutné se spoléhat na legendami opředené jistoty, protože v poslední době se na scénu vynořilo hned několik spolků, které černé vody příjemně rozviřují. Například Bahratal a jejich "Lágry všem". čtěte zde
Vydáno: 27.10.2019 14:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 45/2019

Alphabeat
Don't Know What's Cool Anymore

Dánská šestice Alphabeat vydala tři desky nabité hity a energií a posléze se na několik let odmlčela, aby se její členové mohli věnovat i jiným projektům. Nyní jsou ovšem všichni zpátky s novou studiovkou "Don't Know What's Cool Anymore", která opět přináší spoustu slunce do našich (občas) temných životů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 15.11.
Alec Benjamin (USA) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 15.11.
Doctor P.P. + Smola a Hrušky (SK) (Malostranská beseda, Praha)
Po 18.11.
Incognito (UK) (Sono Centrum, Brno)
Út 19.11.
Welshly Arms (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 19.11.
Ólafur Arnalds (ISL) (Sono Centrum, Brno)
St 20.11.
Mark Lanegan Band (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 20.11.
Cigarettes After Sex (USA) (Roxy, Praha)
St 20.11.
The Sherlocks (UK) (Café V lese, Praha)
So 23.11.
Injury Reserve (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
So 23.11.
Fallgrapp (SK) (Metro Music Bar, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Rihanna Kryštof The Cure Coldplay Ewa Farna Beyoncé Sia Lady Gaga Adele Madonna AC/DC Lenny Marek Ztracený Karel Gott Metallica Chinaski Depeche Mode Ed Sheeran Jitka Šuranská Shawn Mendes
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver