Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Floex - Papetura (Original Game Soundtrack) 9/10
Floex - Papetura (Original Game Soundtrack) Tomáš Dvořák patří už roky mezi uznávané mistry soundtracků k herním adventurám. "Papetura" je však zároveň důležitý milník v jeho kariéře - Floex se zde posouvá do nového teritoria na rozhraní ambientu a neoklasické hudby. Vytváří tak pestrobarevný, hravý svět. Nádherný svět. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2021 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Kittchen - Puls 10/10
Kittchen - Puls První máj je pro někoho Svátek práce, pro jiné svátek zamilovaných. Najde se ale i část lidí, kteří s tímto datem pravidelně slaví vydání nové desky Kittchena (či skupiny Kittchen, chcete-li). Letos vyšla "Puls", už sedmá nahrávka kapely a čtvrtá řadová. A je co slavit. Nejen na Prvního máje. čtěte zde
Vydáno: 03.05.2021 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Richard Autner - Odpovede 7/10
Richard Autner - Odpovede Přísloví o tom, že čert se má držet svého kopyta, v sobě obsahuje hodně pravdy. Příkladů, kdy se dal muzikant na herectví, případně herec na hudbu, je spousta - a s velice různými výsledky: od úspěchů až po propadáky. Nově tento krok zkouší slovenský herec Richard Autner. Koncem ledna vydal album "Odpovede". čtěte zde
Vydáno: 02.05.2021 15:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Tomáš Klus - ČAUČESKU 10/10
Tomáš Klus - ČAUČESKU Tomáš Klus nezapomíná na kauzy, které za poslední roky otřásly českou společností. Nechce, aby se jen tak zametly. K našemu procitnutí v roce voleb má posloužit album "ČAUČESKU". Je přímou kritikou nejvyšších představitelů naší země a možnou odvetou za to, jak se na nás vys*ali, když jsme je nejvíc potřebovali. čtěte zde
Vydáno: 01.05.2021 08:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Jon Hopkins - Piano Versions 8/10
Jon Hopkins - Piano Versions Album "Singularity" Jona Hopkinse se letos dočkalo jakéhosi nočního protipólu. Épéčko "Piano Versions" je sbírkou klavírních variací plných meditačních nálad. Citlivě vybrané kompozice tento britský muzikant předělal po svém - prozkoumával zvuk svého majestátního nástroje, a skladby tak posunul do zcela nových rovin. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2021 10:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
post-hudba - Svět na konci roku nula 7/10
post-hudba - Svět na konci roku nula "Svět na konci roku nula" se stane rekvizitou loňského, dosti podivného roku. Dvojice post-hudba zůstala věrna svým neotřelým příběhům, které reflektují její blízké okolí. V tomto ohledu je albová dvojka ještě vybroušenější a naléhavější než debut. Jako nesmazatelná a potemnělá vzpomínka funguje skvěle. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2021 15:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
Evanescence - The Bitter Truth 8/10
Evanescence - The Bitter Truth Tři, pět a deset let. Zhruba tak dlouho museli fanoušci arkansaské skupiny Evanescence od začátku milénia čekat, než jejich oblíbenci vydali novou řadovku. Dlouhé proluky mezi deskami si může dovolit málokterá formace a nechybělo málo a nevyšlo by dnes vůbec nic. Příznivci Amy & spol. však svou kapelu nenechali padnout. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2021 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Pupil Slicer - Mirrors 8/10
Pupil Slicer - Mirrors Metalcore má své nejlepší roky za sebou. Ačkoliv to mnohé skupiny táhnou dál, často se ke svému původnímu stylu staví zády. A ty, co se ho zuby nehty drží, se zasekly v notně vyčpělém bludném kruhu. Naštěstí jsou tu výjimky, které stojatou hladinu žánru notně čeří. Třeba Pupil Slicer a jejich "Mirrors". čtěte zde
Vydáno: 23.04.2021 12:55 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dan Croll - Grand Plan - Live 8/10
Dan Croll - Grand Plan - Live Dan Croll plánoval turné k desce "Grand Plan", ale ze známých důvodů na něj zatím nedošlo. A tak natočil video "Live at Spacebomb Studios". Právě to je středobodem živého alba vydaného na apríla. Autor zde ukazuje, jak snadno jeho písně dokážou krásně ožít. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jelen - Věci a sny 7/10
Jelen - Věci a sny Udržet si charakteristický a u nás jedinečný zvuk, nebo vykročit směrem k současnému popu? Bezmála pět let trvalo, než Jelen tento rébus vyřešil. Nakonec zvolil cestu kompromisu. Na albu "Věci a sny" si díky tomu svoje favority najdou vyznavači obou přístupů. čtěte zde
Vydáno: 20.04.2021 08:15 v sekci Recenze - Josef Martínek
My Dva Trio - My Dva Trio 8/10
My Dva Trio - My Dva Trio Václav Khýr a Jiří Šoltis už to spolu táhnou vážně dlouho. K přátelství se přidalo i společné muzicírování, které v roce 2018 dostalo podobu kapely My Dva Trio. Nyní toto společné putování dosáhlo na metu každého hudebníka, který to myslí vážně, totiž vydání debutové desky. A ta rozhodně stojí za pozornost. čtěte zde
Vydáno: 19.04.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The KLF - Solid State Logik 2 8/10
The KLF - Solid State Logik 2 Třetí díl ze série kompilací The KLF má podtitul "12-inch Master Mixes 1989-2017" a logicky navazuje na lednový komplet "Solid State Logik 1". Vedle původních prodloužených verzí největších hitů navíc nabízí i několik třeskutých rarit. Vytočte svůj aparát na maximum, tohle je jízda. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2021 15:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
Bajonet - Kult kurev 6/10
Bajonet - Kult kurev Pražská thrashová trojice Bajonet toho za slušných devatenáct let na scéně stihla docela dost. Vedle splitu a kompilace jsou to také tři koncentrovaná a notně nahuštěná alba. To poslední, "Kult kurev", vyšlo vloni na začátku prosince. Nahrávka zvící necelých pětadvaceti minut v sobě skrývá nejeden paradox. čtěte zde
Vydáno: 14.04.2021 14:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
David Pomahač - Live 11/3/2020 8/10
David Pomahač - Live 11/3/2020 Onen večer byl pro Davida Pomahače významným: křtil tehdy v Café V lese svou desku "Do tmy je daleko". Zároveň všichni účastníci již tušili, že následující den začne první uzávěra republiky, a do nálady večera se to obtisklo nemalou měrou. Záznam pojmenovaný "Live 11/3/2020" tento moment připomíná. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2021 18:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Rumjacks - Hestia 9/10
The Rumjacks - Hestia Celtic punk jede. Svižný mix skočnosti irských putyk říznutých punkovou energií a různou mírou akustických nástrojů vyprodá i u nás středně velkou halu a baví posluchače napříč styly i založením. Ještě než svou novinku vydají bostonští žánroví králové Dropkick Murphys, jsou tu The Rumjacks a "Hestia". čtěte zde
Vydáno: 12.04.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Keane - Live At Largo 8/10
Keane - Live At Largo Covidová omezení celkem výrazně omezila aktivity umělců pouze na práci ve studiu nebo na prohrabávání archivů. Keane si pro své fanoušky nachystali ohlédnutí do minulosti. "Live At Largo" je před mnoha lety zaznamenaný speciální akustický koncert a zejména Tom Chaplin je zde nezaměnitelným tahounem. čtěte zde
Vydáno: 11.04.2021 08:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sheppard - Kaleidoscope Eyes 8/10
Sheppard - Kaleidoscope Eyes Australská indiepopová kapela Sheppard se sice do uší posluchačů na celém světě zapsala před několika lety hlavně svým singlem "Geronimo", na svém rodném kontinentě ale stále platí za velké hvězdy. A její třetí řadovka "Kaleidoscope Eyes" je podobně vlezlými a přitom zábavnými hity úplně přeplněná. čtěte zde
Vydáno: 09.04.2021 09:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Štěpán Urban - Les Fleurs 8/10
Štěpán Urban - Les Fleurs Ve známost vešel stříbrným umístěním v SuperStar 2015, dnes je ale tento údaj spíše novinářskou zkratkou než něčím, co by tvorbu Štěpána Urbana definovalo. Šest songů na jeho debutovém EP "Les Fleurs" dokazuje, že mladý hudebník má posluchačům chytrého popu co nabídnout. čtěte zde
Vydáno: 08.04.2021 08:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Clark - Playground In A Lake 8/10
Clark - Playground In A Lake Christopher Stephen Clark na své nové řadovce "Playground In A Lake" odkrývá svou vizi postapokalyptického věku, v němž přežije jen jeden mladý a osamocený jedinec, který hledá cestu z ulity dětství do dospělosti. Impresivní hudební složka spojuje svět akustiky a elektroniky, což má ostatně Clark léta v malíku. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2021 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Koreňova Zelenina - Koreňova Zelenina 7/10
Koreňova Zelenina - Koreňova Zelenina Blues (případně hudba tímto stylem trochu šmrncnutá) mělo v podání slovenských muzikantů vždycky své čaro. Snad je to jistou melancholií, snad hravým přístupem, s nímž si naši východní sousedé blues ohýbají k obrazu svému. Jedním z nejnovějších přírůstků na tamní scénu je Koreňova Zelenina a její bezejmenný debut. čtěte zde
Vydáno: 04.04.2021 11:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 19/2021

Floex
Papetura (Original Game Soundtrack)

Tomáš Dvořák patří už roky mezi uznávané mistry soundtracků k herním adventurám. "Papetura" je však zároveň důležitý milník v jeho kariéře - Floex se zde posouvá do nového teritoria na rozhraní ambientu a neoklasické hudby. Vytváří tak pestrobarevný, hravý svět. Nádherný svět.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Taylor Swift Lady Gaga Coldplay Kryštof Ewa Farna Metallica Selena Gomez Viktor Sheen Beyoncé Vypsaná fiXa Madonna Metronome Prague Mirai Robin Schulz Billie Eilish David Stypka Foo Fighters AC/DC Britney Spears
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu