Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
MEOW! - MEOW! 9/10
MEOW! - MEOW! V záplavě moderní komerční hudby, která zní jednolitě, působí na hudební scéně MEOW! jako zjevení, a to v tom dobrém slova smyslu. Formace složená ze zkušených hudebníků právě debutuje povedenou eponymní deskou, která vás okouzlí svojí přímočarostí a energií. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2019 13:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Lucifer's Friend - Black Moon 7/10
Lucifer's Friend - Black Moon Němečtí hardrockeři Lucifer's Friend patří ke klasikům, jejichž alba s oblibou rotovala na domácích předrevolučních burzách. Tahle středoevropská odpověď na ostrovní legendy Deep Purple a Led Zeppelin ovšem funguje s přestávkami dodnes a ve velmi silné sestavě vydává novinku "Black Moon". čtěte zde
Vydáno: 21.05.2019 09:42 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rammstein - Rammstein 9/10
Rammstein - Rammstein Po deseti letech čekání se němečtí stylotvorní metalisté Rammstein vracejí s novou deskou. Kontroverzně originální kapela má za sebou vzácně vyrovnanou diskografii, která, s odstupem času, vlastně nikdy příliš neklesla pod vysoko nastavenou laťku. Jak je na tom eponymní novinka? čtěte zde
Vydáno: 20.05.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Rome - Le Ceneri di Heliodoro 8/10
Rome - Le Ceneri di Heliodoro Nedá se říct, že by Jerome Reuter aka Rome trpěl tvůrčím nedostatkem, vždyť nové album vydává skoro každý rok. Jenže jak to tak bývá, s kvantitou trpí kvalita, což se ukázalo hlavně na předchozí desce. S tím je však konec, aktuální kolekce "Le Ceneri di Heliodoro" totiž patří v diskografii kapely k tomu nejlepšímu. čtěte zde
Vydáno: 19.05.2019 13:21 v sekci Recenze - Ondřej Michal
John Fairhurst - The Divided Kingdom 9/10
John Fairhurst - The Divided Kingdom Anglický zpěvák a kytarista John Fairhurst patřil před pár lety k největším jménům festivalu Blues Alive v Šumperku. Z řady v podstatě čistých bluesmanů čněl svým neortodoxním přístupem k žánru. Letos, po úspěšné crowdfundingové kampani, vydal nové album "The Divided Kingdom". A zase je to krok kupředu. čtěte zde
Vydáno: 18.05.2019 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Pieter De Graaf - Fermata 8/10
Pieter De Graaf - Fermata "Fermata" je dlouho očekávaný debut klavíristy a skladatele Pietera De Graafa. Rodil se postupně a je výsledkem jeho vnímání světa klasiky a vlastní tvorby pro filmy a seriály. Je to křehká kolekce nočních příběhů, které Pieter vypráví se zápalem emocí. Představí je i v pátek 17. května v Divadle Archa. čtěte zde
Vydáno: 17.05.2019 11:06 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jade Bird - Jade Bird 8/10
Jade Bird - Jade Bird Mladičká britská hudebnice Jade Bird působí jako zjevení z jiných časů. Její silný, lehce nakřápnutý hlas má půvabnou barvu i osobitý výraz. Navíc s ním rodačka z Hexhamu umí zdatně pracovat. Když k tomu připočteme solidní texty a především pak skladatelskou zručnost, máme tu debut jako hrom! čtěte zde
Vydáno: 16.05.2019 13:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Hauschka - A Different Forest 8/10
Hauschka - A Different Forest "A Different Forest" je návratem ke kořenům, kdy se Hauschka věnoval primárně hře na klavír, a to v té nejklasičtější podobě, bez experimentálních příměsí. Právě tehdy si definoval svůj vlastní styl hry. Na albu se zamýšlí nad současnou podobou lesů. Živě se představí v Divadle Archa v pátek 17. května. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2019 11:03 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Gabriel And The Apocalypse - Alpha Bionic 5/10
Gabriel And The Apocalypse - Alpha Bionic Americká partička Gabriel And The Apocalypse se po světě toulá více než deset let. Přesto svůj mix industrialu, rocku a metalu ne a ne protlačit do širšího povědomí. Snad i proto se na páté desce "Alpha Bionic" rozhodla změnit styl a zaujmout mainstremovějším zvukem. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2019 18:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ceremony of Silence - Oútis 7/10
Ceremony of Silence - Oútis Pozoruhodné věci, jen co je pravda, se vynořují ze slovenského metalového podzemí! Stabilně spolehliví jsou naši východní sousedé v thrash metalu, nedávno se začalo více mluvit o folklórem ovlivněných blackařích Malokarpatan. Nejnovější akvizicí jsou pak Ceremony of Silence a jejich debut "Oútis". čtěte zde
Vydáno: 14.05.2019 09:41 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Cranberries - In the End 8/10
The Cranberries - In the End Smrt je vždycky smutná. V případě Dolores O'Riordan ovšem svět loni nepřišel jen o výjimečnou osobnost, ale také o výjimečný hlas. Zbylí členové The Cranberries z rozpracovaných demoverzí nakonec dokončili album "In The End". To se tak stalo definitivní tečkou za kariérou jedné z nejvýraznějších evropských kapel. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Pink - Hurts 2B Human 7/10
Pink - Hurts 2B Human Na nový materiál Pink jsme si zvykli čekat - odstupy mezi deskami byly postupně delší a delší. Oznámení "Hurts 2B Human" v době, kdy ještě probíhá turné k "Beautiful Trauma", tak bylo překvapením. Otázkou je, zda album není jen rychlým splněním podmínek nahrávací smlouvy. Má novinka opět co sdělit? čtěte zde
Vydáno: 11.05.2019 09:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Kafka Band - Amerika 8/10
Kafka Band - Amerika Kafka Band vydal v roce 2014 svou podobu "Zámku" a s tou vystupuje po celé Evropě, hlavně v Německu. Úspěchem mu je velmi dobré propojení literární předlohy Franze Kafky, hudby, vizuální podoby vystoupení, skvělých muzikantských výkonů. Jak funguje jejich druhotina "Amerika"? čtěte zde
Vydáno: 09.05.2019 12:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Nilüfer Yanya - Miss Universe 8/10
Nilüfer Yanya - Miss Universe Co všechno se může stát, když odmítnete nabídku exčlena One Direction stát se součástí nového girlbandu? Buď o vás už nikdy nikdo neuslyší, anebo nahrajete desku, která bude sbírat pochvaly všude, kde o ní budete číst. Nilüfer Yanya a její debut "Miss Universe" je ten druhý případ. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Hands Off Gretel - I Want The World 7/10
Hands Off Gretel - I Want The World Anglická formace Hands Off Gretel má za sebou debut "Burn The Beauty Queen", kterým se zapsala do povědomí alternativní rockové scény. Druhé album "I Want The World" je tak nepochybně důležitým milníkem a ukazuje, jaký potenciál ve skupině vedené Lauren Tate skutečně je. Jak tedy novinka dopadla? čtěte zde
Vydáno: 05.05.2019 16:25 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Safenat Peneach - II 8/10
Safenat Peneach - II Rock a spiritualita se spolu nepotkávají často. Přece jen je to vratká půda - hluk kytar a bicích a kontemplace. Kdo je odvážný, může dosáhnout dobrých výsledků. Plzeňští Safenat Paneach se o to pokusili už jednou. Nyní se vracejí s albem "II", které v podstatě celé věnovali básnické tvorbě "Magora" Jirouse. čtěte zde
Vydáno: 04.05.2019 10:27 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Makrorecenze "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" Billie Eilish Kde se vzala, tu se vzala a najednou jí je všude plno. Billie Eilish. Miláček insta-generace, fenomén roku 2019, umělkyně s "potenciálem stejným, jako měla Nirvana". Všechna tato silná slova nás nemohla nechat v klidu, a tak jsme její debut "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" podrobili makrorecenzi. čtěte zde
Vydáno: 02.05.2019 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Šimanský Niesner - Tance neznámé 9/10
Šimanský Niesner - Tance neznámé Folk může nabírat rozličných podob. U nás se ujala svébytná kotlíkařská poetika, vyložené písničkářství či folková avantgarda reprezentovaná třeba Dagmar Andrtovou. Není to však všechno, co by se dalo ve světě najít. Dvojice Jakub Šimanský a Tomáš Niesner natočili "Tance neznámé" v duchu amerického primitivismu. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dream Theater - Distance Over Time 6/10
Dream Theater - Distance Over Time Historie moderní hudby přináší poučení nevěřit velkohubým prohlášením typu "Tohle je naše nejlepší deska, znovu přitvrdíme, vrátíme se stylově k naší nejlepší nahrávce". Většinou se totiž jedná o marketingový tah a kecy (čest výjimkám). Jak je to u novinky "Distance Over Time" Dream Theater? čtěte zde
Vydáno: 27.04.2019 15:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Meat Puppets - Dusty Notes 8/10
Meat Puppets - Dusty Notes Veteráni Meat Puppets se v našich končinách proslavili svou (ne)účastí na zrušeném koncertu Nirvany v roce 1994, na kterém měli plnit roli předskokanů. Tehdy, ale ani nikdy později se u nás neukázali, ačkoliv s přestávkami fungují dodnes. Nyní mají venku patnáctou desku "Dusty Notes", navíc nahranou v původní sestavě. čtěte zde
Vydáno: 24.04.2019 17:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 20/2019

Rammstein
Rammstein

Po deseti letech čekání se němečtí stylotvorní metalisté Rammstein vracejí s novou deskou. Kontroverzně originální kapela má za sebou vzácně vyrovnanou diskografii, která, s odstupem času, vlastně nikdy příliš neklesla pod vysoko nastavenou laťku. Jak je na tom eponymní novinka?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 25.05.
Jamiroquai (UK) (O2 Arena, Praha)
Ne 26.05.
Muse (UK) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 26.05.
Men I Trust (CAN) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 30.05.
Gothboiclique (USA) (Underdogs', Praha)
Pá 31.05.
United Islands (Karlín, Praha)
Út 04.06.
Tool (USA) (O2 Arena, Praha)
St 05.06.
Maroon 5 (USA) + Sigrid (NO) (O2 Arena, Praha)
St 05.06.
Bryan Ferry (UK) (Forum Karlín, Praha)
St 05.06.
Atreyu (USA) (Fléda, Brno)
Čt 06.06.
The Smashing Pumpkins (USA) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Rammstein Marek Ztracený Leoš Mareš Lady Gaga Madonna Tereza Kerndlová Coldplay The Cure Karel Gott Linkin Park Helena Zeťová Adele Ewa Farna Kryštof Rihanna Imagine Dragons Beyoncé Sia Kylie Minogue Ed Sheeran
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver