Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Grendel - Ascending The Abbys 6/10
Grendel - Ascending The Abbys Nizozemským Grendel se začalo zajídat stále dokola kroužit ve vyjetých kolejích aggrotechu. Řekli si, že je čas dospět, tvrdé elektronické beaty přenechat mladším a v tvorbě se vydat jinou cestou. Výsledkem je album, které bude pro mnohé fanoušky překvapením. čtěte zde
Vydáno: 19.10.2019 12:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Nick Cave and The Bad Seeds - Ghosteen 9/10
Nick Cave and The Bad Seeds - Ghosteen Náhlé oznámení ve zpěvákově newsletteru ukončilo čekání na novou desku Nicka Cavea a jeho The Bad Seeds. Nahrávka "Ghosteen" je po dlouhé době opět dvojalbem, koncepčně rozděleným na osm kratších celků (děti) a dva delší (rodiče). Jak se podařilo navázat na "Skeleton Tree", jeden z nejoceňovanějších počinů roku 2016? čtěte zde
Vydáno: 18.10.2019 08:45 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Opeth - In cauda venenum 9/10
Opeth - In cauda venenum Moře vody proteklo v deathmetalové řece jménem Styx a Mikael Åkerfeldt museli zaplatit Charónovi asi velké výkupné, aby jej pustil zpět z podsvětí na rodnou půdu. "Pustím tě, ale už nikdy nebudeš growlovat a z progresivního deathu jen prog budeš ctíti," dal mu převozník podmínku. A tak je tu "In cauda venenum". čtěte zde
Vydáno: 14.10.2019 00:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Mirai - Arigató 7/10
Mirai - Arigató Že Mirai zkrátka umějí skládat dobré písničky, víme už z debutu "Konnichiwa". Snaha zalíbit se každou skladbou ale byla trochu na škodu. Právě tomu jako by se kapela na dvojce "Arigató" chtěla vyhnout. Vytvořila povedenou, hravou desku s překvapivými aranžemi - snad jen ty proklamované divnověci raději nehledejte. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2019 10:00 v sekci Recenze - David Böhm
Zac Brown Band - The Owl 7/10
Zac Brown Band - The Owl Americká parta Zac Brown Band se dlouhé roky věnovala především modernějšímu pojetí country, kterou tvrdila rockovými kytarami. Za své snažení získala tři sošky Grammy a mnoho dalších nominací. Kouzlu charismatického vousáče propadla zejména rodná Amerika. Povede se mu uspět s novinkou "The Owl" i u nás? čtěte zde
Vydáno: 10.10.2019 15:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Temples - Hot Motion 8/10
Temples - Hot Motion Anglické trio Temples o sobě doposud dalo vědět dvěma nahrávkami, které však ani přes své kvality nedokázaly prorazit do širšího povědomí rockového světa. Singly předcházející vydání třetí studiovky ovšem způsobily rozruch, a rázem je z "Hot Motion" žhavý kandidát na překvapení roku. čtěte zde
Vydáno: 07.10.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Pipes And Pints - The Second Chapter 9/10
Pipes And Pints - The Second Chapter Letošek se nese ve znamení nových desek výrazných kapel, které v poslední době prošly personálním očistcem, znějí jinak, než jsme byli zvyklí, a jedou dál novou éru. Aktuálním příkladem jsou třeba Chinaski s albem "11" anebo Pipes And Pints a jejich počin "The Second Chapter". čtěte zde
Vydáno: 06.10.2019 10:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Band of Heysek - I'm Glad I Met You 8/10
Band of Heysek - I'm Glad I Met You Debut Band of Heysek svým špinavým blues příjemně rozvířil vody domácí žánrové scény. Neortodoxní, svojský přístup ke hře, drtivá energie a originální výraz - to byly hlavní ingredience, z nichž se kolekce "Shovel & Mattock" skládala. Kapela se nyní vrací s nástupcem "I'm Glad I Met You". Obstojí? čtěte zde
Vydáno: 05.10.2019 11:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Longital - Mauna 8/10
Longital - Mauna Devátá řadovka Longital "Mauna" je svým způsobem uzavřením cyklu, jehož výchozím bodem se stala nahrávka "A to je všetko?". Marián Slávka na novince nadále rozvíjí svůj tvůrčí potenciál doplněný o atypickou hru na klavír nebo bicí. Kolekce je tak neobvyklým soundtrackem, v němž prim hraje zdolávání nástrah ticha. čtěte zde
Vydáno: 02.10.2019 10:10 v sekci Recenze - Dan Hájek
Vladimír Mišík - Jednou tě potkám 10/10
Vladimír Mišík - Jednou tě potkám Poslední album Vladimíra Mišíka "Ztracený podzim" vyšlo před dlouhými devíti lety. A přiznejme si, že i kvůli zpěvákovým zdravotním problémům a s nimi spojeným rušením koncertů už to na následovníka moc nevypadalo. Ale je tu. V obklopení mladšími muzikanty vznikla nahrávka s názvem "Jednou tě potkám". čtěte zde
Vydáno: 30.09.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Aeon Winds - Stormveiled 7/10
Aeon Winds - Stormveiled Atmosféričtí blackmetalisté ze sousedního Slovenska Aeon Winds si na své druhé dlouhohrající album počkali nebývale dlouho. Vznikli v roce 2007, debutovali pět let nato. Následujících sedm roků vyplnili řadou splitů a ípíček, ale na regulérní řadovku došlo až teď. Vyplatilo se na "Stormveiled" čekat? čtěte zde
Vydáno: 28.09.2019 10:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Tarja - In The Raw 8/10
Tarja - In The Raw Tarja Turunen je naprosto jedinečným úkazem na hudební scéně. Finská zpěvačka s havraními vlasy se dokázala po drsném rozchodu s Nightwish vrátit do sedla a vybudovat si úspěšnou kariéru i jako sólová umělkyně působící nejen na metalové scéně. Potvrzuje to novým rock-metalovým počinem "In the Raw". čtěte zde
Vydáno: 26.09.2019 15:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mr. Loco - Balkanizace 7/10
Mr. Loco - Balkanizace Před dvěma lety mezinárodní Mr. Loco debutovali povedenou nahrávkou "Balkan Trip". Nyní na ni parta kolem lídra Filipa Flussera navazuje multižánrovou "Balkanizací". Na rozdíl od prvotiny uslyšíme na novince pouze český jazyk a s ním i povedené hravé texty. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2019 08:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sheryl Crow - Threads 9/10
Sheryl Crow - Threads Americká zpěvačka Sheryl Crow vydala svou údajně poslední desku. Je jejím vysněným projektem a velkolepým poděkováním jejím hrdinům a hrdinkám. "Threads" je kolekcí duetů s velkými hudebními legendami, ale nechybějí ani společné písně s umělci, kterým sama Sheryl může být vzorem. čtěte zde
Vydáno: 24.09.2019 08:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania 7/10
Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania Vrcholy a pády grungeových Puddle Of Mudd stojí zejména na bedrech jejich lídra Wese Scantlina, který roky bojuje se závislostí na alkoholu. Zdá se však, že tentokrát se mu nad démony podařilo zvítězit. Výsledkem je počin "Welcome To Galvania", první album skupiny po deseti letech. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Zvíře jménem Podzim - Září 10/10
Zvíře jménem Podzim - Září Ti, ke kterým se "Září" od Zvířete dostalo, se takřka jednohlasně shodují, že jde o něco velmi výjimečného. Skladba "Psí sny", první píseň, kterou pustilo Zvíře do světa hned po nasazení do Velké Sedmy, vyšplhala na první místo. Pusťte si to. Aspoň to zkuste. Fakt to stojí za to. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2019 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Kochlea - Flegma 10/10
Kochlea - Flegma Ona zprofanovaná předpona nu- může schovávat ledacos: od dnes již prakticky vyčerpaných metalových crossoverů s rapem přes žánrové hybridy svědčící spíše o neschopnosti rozhodnout se, co vlastně muzikanti hraji, až k albům, která působí novátorsky a se žánry si pohrávají. Taková je "Flegma" brněnských Kochlea. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2019 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Taylor Swift - Lover 7/10
Taylor Swift - Lover Pozici Taylor Swift coby královny mainstreamu poslední roky narušuje jistá holčina s dlouhým culíkem. Avšak zatímco Ariana Grande někdy až příliš tlačí na pilu ve snaze být originální, Taylor si své už dávno odbyla a začala rekapitulovat. Nová deska "Lover" totiž celá zní, jako byste ji už dříve slyšeli. čtěte zde
Vydáno: 19.09.2019 13:30 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell 9/10
Lana Del Rey - Norman Fucking Rockwell Není snadné s Lanou Del Rey držet krok, chápat její vize a dostat se pod její ledově neproniknutelnou krustu alternativní popové princezny. I na novém albu "Norman Fucking Rockwell" zpívá o svobodě, lásce a naději. Tentokrát komorně a hloubavě. čtěte zde
Vydáno: 16.09.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Sum 41 - Order In Decline 7/10
Sum 41 - Order In Decline Čas neúprosně letí, a už i bývalé punk-rockové modly Sum 41 působí na scéně přes dvě dekády. Aktuálně se jejich dění točí kolem sedmé studiové desky "Order In Decline", kterou kanadská parta tvořila v daleko příjemnější atmosféře, než tomu bylo u zdařilého předchůdce "13 Voices". čtěte zde
Vydáno: 15.09.2019 10:15 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb

ALBUM TÝDNE 42/2019

Opeth
In cauda venenum

Moře vody proteklo v deathmetalové řece jménem Styx a Mikael Åkerfeldt museli zaplatit Charónovi asi velké výkupné, aby jej pustil zpět z podsvětí na rodnou půdu. "Pustím tě, ale už nikdy nebudeš growlovat a z progresivního deathu jen prog budeš ctíti," dal mu převozník podmínku. A tak je tu "In cauda venenum".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 22.10.
Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup (Forum Karlín, Praha)
St 23.10.
BE27: Tangerine Dream (DE) (Roxy, Praha)
St 23.10.
Ghost-Note (USA) (Metro Music Bar, Brno)
Čt 24.10.
The Rasmus (FIN) (Lucerna - Velký sál, Praha)
Čt 24.10.
Jesca Hoop (USA) (Café V lese, Praha)
Čt 24.10.
BE27: Manon Meurt + Luvver (SK) (Roxy, Praha)
Čt 24.10.
Patax (ESP) (Metro Music Bar, Brno)
Pá 25.10.
Anomalie (CAN) (Café V lese, Praha)
Pá 25.10.
BE27: Rebekah (UK) (Roxy, Praha)
Pá 25.10.
BE27: Skepta (UK) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Karel Gott Kryštof Lady Gaga Blood Red Shoes The Cure Wanastowi Vjecy Armand Van Helden Inna 11 Fingers Records New Kids On The Block Kool And The Gang Jaga Jazzist Jonas Blue Madonna Hellyeah Radio 4 Coldplay Ringo Deathstarr Ready Kirken Thomas Dybdahl
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver