Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Lenny - Weird & Wonderful 8/10
Lenny - Weird & Wonderful Nad prvotinou "Hearts" jásala odborná veřejnost, posluchači, a nahrávka dokonce zaujala i v zahraničí. Už jen proto bylo jasné, že vydání té druhé u nás bude znovu provázet velké očekávání. Na "Weird & Wonderful" je nejsympatičtější, že Lenny svůj osobitý rukopis nezapudila a plynule navazuje tam, kde skončila. čtěte zde
Vydáno: 25.05.2020 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Paulie Garand, DJ Wich - Mezi prsty 4/10
Paulie Garand, DJ Wich - Mezi prsty Producentské služby DJ Wiche využili v minulosti v plném rozsahu například Ektor nebo LA4. A zatímco se tentokrát štěstí usmálo na Pauliho Garanda, nad posluchači alba "Mezi prsty" se spíše stáhnou mračna. I sám Wich tentokrát svůj golden touch nechal spát. čtěte zde
Vydáno: 24.05.2020 12:00 v sekci Recenze - Filip Pešta
Hissing Fauna - Youth 8/10
Hissing Fauna - Youth Hissing Fauna se na místní kytarové scéně pohybují už více než dekádu. Nyní jim po několikaletém čekání vychází nové album "Youth". A pak že na tom koronaviru není nic špatného. Deska je totiž součástí benefiční série labelu Stoned To Death - prodej tentokrát podporuje smíchovský klub Underdogs. čtěte zde
Vydáno: 23.05.2020 15:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Band of Heysek (ft. R.L.Boyce a Kenny Brown) - Juke My Joint 8/10
Band of Heysek (ft. R.L.Boyce a Kenny Brown) - Juke My Joint Band of Heysek jsou na české bluesové scéně značně unikátním zjevem. Svým nekompromisním, tvrdým blues zaujali už na dvou řadových albech. A očividně nejen nás. V loňském roce totiž natočili nezvykle velkou porci muziky přímo v kolébce žánru Mississippi. Její první část vychází nyní pod názvem "Juke My Joint". čtěte zde
Vydáno: 19.05.2020 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dua Lipa - Future Nostalgia 8/10
Dua Lipa - Future Nostalgia Osmdesátky, diskotéky, smyčce, svižná rytmika, ale i současná produkce a přesah. Dua Lipa po veleúspěšném debutu stála před nelehkou výzvou. Podaří se jí s dvojkou "Future Nostalgia" navázat na obrovskou popularitu prvotiny, která jí pomohla stát se jednou z nejvýraznějších popových zpěvaček posledních let? čtěte zde
Vydáno: 18.05.2020 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Slza - 3 7/10
Slza - 3 Slza přistoupila k natáčení třetí řadovky s respektem. Zpěvák Petr Lexa se tentokrát rozhodl autorsky podílet na textech, jako kapela potom dvojice vyrazila do Londýna například za producentem Eddem Hollowayem. Tyto změny z desky "3" udělaly velmi osobní dílo. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2020 13:00 v sekci Recenze - David Böhm
Ihsahn - Telemark 8/10
Ihsahn - Telemark Vegard Sverre Tveitan, známější pod svým uměleckým jménem Ihsahn, se v půli devadesátek stal v čele svých Emperor jednou z vůdčích osobností severského black metalu. A ačkoliv se k domovské formaci i nadále často vrací (a těží z vlastní minulosti), věnuje se i své vlastní tvorbě. Nyní mu vychází EP "Telemark". čtěte zde
Vydáno: 15.05.2020 12:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Die Happy - Guess What 5/10
Die Happy - Guess What Marta Jandová se po delší odmlce, kdy se věnovala především mateřským povinnostem i aktivitám v Česku, vrátila ke své německé kapele Die Happy, aby společně natočili následovníka "Everlove" z roku 2014. Novinka dostala jméno "Guess What" a je jejich již devátým počinem. Bohužel počinem nevýrazným. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2020 16:34 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Car Seat Headrest - Making a Door Less Open 7/10
Car Seat Headrest - Making a Door Less Open Will Toledo po čtyřech letech nasbíral dostatek materiálu na další, v pořadí již dvanáctou studiovku své kapely Car Seat Headrest. Společně s kumpány se tentokrát rozhodl vydat atypickou cestou plnou nových motivů. Výsledek se jmenuje "Making a Door Less Open" a dokazuje, že skupina je i přes změnu zvuku ve formě. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2020 08:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Harlej - Smutku dávám sbohem 7/10
Harlej - Smutku dávám sbohem Tuzemská stálice Harlej letos slaví pětadvacet let na scéně a není lepšího dárku než nové album. Ačkoliv nástupce tři roky starého počinu "Hodný holky zlý kluky chtěj" dostal název "Smutku dávám sbohem", žádných pochmurných textů ani změny stylu se fanoušci obávat nemusejí. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2020 13:45 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Drake - Dark Lane Demo Tapes 7/10
Drake - Dark Lane Demo Tapes Drake je štědrým dárcem své tvorby, a tak dal dohromady skladby, které si v minulosti stihly najít cestu k posluchači i bez oficiálního vydání. K tomu připojil pár novinek, a tak je tu solidní mixtape. Že to celé působí jako narychlo uvařený polotovar? "Dark Lane Demo Tapes" příjemně překvapí. čtěte zde
Vydáno: 12.05.2020 13:05 v sekci Recenze - Filip Pešta
Enter Shikari - Nothing Is True & Everything Is Possible 7/10
Enter Shikari - Nothing Is True & Everything Is Possible Britští žánroví kaskadéři Enter Shikari se po téměř třech letech vracejí se šestou studiovou nahrávkou "Nothing Is True & Everything Is Possible" neboli "Nic není pravda a všechno je možné". Tímto názvem zaštiťují tvrdou kritiku současné společnosti, která je základním konceptem celé novinky. čtěte zde
Vydáno: 11.05.2020 13:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mark Lanegan - Straight Songs of Sorrow 9/10
Mark Lanegan - Straight Songs of Sorrow Neuplynulo ani půl roku a Mark Lanegan vydává další album. Od posledního "Somebody‘s Knocking" je ledacos jinak, přesto tak krátký odstup mezi nahrávkami vyvolává několik otazníků. Tím nejpodstatnějším je, má-li Lanegan dost materiálu na to, aby novou desku "Straight Songs of Sorrow" utáhl. Kupodivu má. čtěte zde
Vydáno: 11.05.2020 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dežo Ursiny - 4/4 (Reedice 2019) 8/10
Dežo Ursiny - 4/4 (Reedice 2019) Vydávání vinylových reedic alb slovenského zpěváka a kytaristy Deža Ursinyho pokračuje. Tentokrát padla volba na "4/4". Deska vyšla v tichosti, měsíc před již dříve recenzovanou kolekcí "Pevniny detstva". Tento text tak vychází trošku s křížkem po funuse, v celkovém obrazu by však scházel jeden podstatný střípek. čtěte zde
Vydáno: 10.05.2020 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Zrní - Nebeský klid 7/10
Zrní - Nebeský klid Ze Zrní se stali vizonáři - názvem alba si vyvěštili budoucnost. Aniž by to tušili, umocnili "Nebeským klidem" přemýšlení nad aktuální dobou, zastavení se ve zběsilé rychlosti bytí a žití, uvědomění si zodpovědnosti za své činy. Na svém aktuálním albu jsou přímočaří, a předvádějí tak zase něco nového. čtěte zde
Vydáno: 09.05.2020 12:20 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
In This Moment - Mother 6/10
In This Moment - Mother Americká skupina In This Moment si za svou dlouhou kariéru dokázala zejména za oceánem vybudovat velmi slušnou reputaci. Po posledním albu "Ritual", které se koncepčně věnovalo čarodějnictví, se nyní po třech letech vrací s novinkou "Mother". Produkoval ji opět Kevin Churk, ne vše se ale povedlo. čtěte zde
Vydáno: 08.05.2020 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Houpací koně - Soulkostel 8 11 2019 8/10
Houpací koně - Soulkostel 8 11 2019 V kariéře rockové kapely nutně musí dojít k okamžiku, kdy její členové alespoň na chvíli vymění pódiové taneční kreace za barovou stoličku a kdy elektrický instrumentář nahradí akustický. Ústečtí Houpací koně tento přerod zaznamenali na své aktuální koncertní nahrávce "Soulkostel 8 11 2019". čtěte zde
Vydáno: 08.05.2020 10:00 v sekci Recenze - Petr Šrajer
emozpěv - Spolu 7/10
emozpěv - Spolu emozpěv je už více než dekádu výrazným zástupcem tuzemského jiného folku. V průběhu let se ze sólového projektu Ondřeje Vratislava Vyšehradského stalo duo, poslední dobou už pod tímto názvem vystupuje regulérní pětičlenná kapela. Ta se teď poprvé představuje s deskou "Spolu". čtěte zde
Vydáno: 07.05.2020 16:00 v sekci Recenze - Petr Šrajer
Harry Stafford - Gothic Urban Blues 9/10
Harry Stafford - Gothic Urban Blues Málokdy je název desky co do stylového zařazení tak všeříkající jako "Gothic Urban Blues" pianisty a zpěváka Harryho Stafforda. Tři dekády strávil v kapele Inca Babies, dalším z post-punkových spolků z oné proslavené britské žánrové líhně jménem Manchester. Aktuální počin je jeho druhým albem pod vlastním jménem. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2020 10:05 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Dan Bárta & Illustratosphere - Kráska a zvířený prach 8/10
Dan Bárta & Illustratosphere - Kráska a zvířený prach Dan Bárta svou spolupráci s doprovodnou kapelou Illustratosphere započal již před dvaceti lety. Za tu dobu si jeho fanoušci zvykli na osobitý styl, kterému vedle výjimečného hlasu vládnou jazz a funk. Novinka "Kráska a zvířený prach" je návratem do těchto vod po dlouhých sedmi letech od alba "Maratonika". čtěte zde
Vydáno: 04.05.2020 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 21/2020

Lenny
Weird & Wonderful

Nad prvotinou "Hearts" jásala odborná veřejnost, posluchači, a nahrávka dokonce zaujala i v zahraničí. Už jen proto bylo jasné, že vydání té druhé u nás bude znovu provázet velké očekávání. Na "Weird & Wonderful" je nejsympatičtější, že Lenny svůj osobitý rukopis nezapudila a plynule navazuje tam, kde skončila.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 27.05.
Ramirez (USA) (Fléda, Brno)
Pá 29.05.
Alvaro Soler (ESP) (AXA Aréna NTC, Bratislava)
So 30.05.
Korn (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Po 01.06.
TR/ST (CAN) (MeetFactory, Praha)
Út 02.06.
Lime Cordiale (AUS) (Café V lese, Praha)
St 10.06.
Wage War (USA) (Futurum Music Bar, Praha)
St 10.06.
Alter Bridge (USA) (A-Park Ledárny Braník, Praha)
Út 16.06.
System Of A Down (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 19.06.
Guns N' Roses (USA) (Letiště Letňany, Praha)
St 24.06.
Aerosmith (USA) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Lady Gaga Beyoncé Britney Spears Kryštof Adele Madonna Coldplay Rihanna Sia The Cure Ewa Farna Pokáč The Weeknd AC/DC Marek Ztracený Mandrage Taylor Swift Dua Lipa Nightwish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver