Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Ozzy Osbourne - Ordinary Man 8/10
Ozzy Osbourne - Ordinary Man Ozzy Osbourne je všechno, jen ne obyčejný. Po všech životních lapáliích je tu stále s námi, a i přes Parkinsona, kterého této živoucí legendě lékaři před rokem diagnostikovali, vydává nový materiál. Na albu "Ordinary Man" navíc posouvá své dosavadní hudební mantinely. čtěte zde
Vydáno: 24.02.2020 12:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Oh Wonder - No One Else Can Wear Your Crown 8/10
Oh Wonder - No One Else Can Wear Your Crown Stejně je to k vzteku - objevíte skupinu, která dělá fakt dobrou hudbu, tlačíte ji, kde se dá, předpovídáte jí úspěchy, a nakonec o její poslední desce není třeba na Metacritic ani zmínka. Co už... Album "No One Else Can Wear Your Crown" od Oh Wonder je krásné a stojí za to ho slyšet. A stojí za to o něm psát. čtěte zde
Vydáno: 24.02.2020 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
John Wolfhooker - 313 10/10
John Wolfhooker - 313 Talentovaní John Wolfhooker vydali poměrně v tichosti před Vánocemi svoji třetí řadovku s magickým číslem "313". Ústředním tématem jsou pošramocené city a proměnlivost nálad v porozchodovém období. Precizní nahrávka o neveselých tématech si právem vysloužila nominaci v kategorii rock v Cenách Anděl. čtěte zde
Vydáno: 23.02.2020 17:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Sabina Ludányiová - Maják 7/10
Sabina Ludányiová - Maják Zpěvačka Sabina Ludányiová si s nástupcem debutového alba "Nahá" dala na čas. Po pětileté studiové odmlce se ale nyní vrací s novinkou "Maják", na kterou letos v lednu upozornila vypuštěním titulního singlu společně s klipem natočeným v dalekém Dánsku. čtěte zde
Vydáno: 21.02.2020 15:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Eminem - Music To Be Murdered By 6/10
Eminem - Music To Be Murdered By Neuplynul ještě ani rok a půl a už tu máme další desku od Eminema, opět vydanou bez jakéhokoliv marketingu v době, kdy ji čekal málokdo, a už počtvrté za sebou automaticky mířící na první místo americké albové hitparády. Čísla ale nejsou všechno. Marshallu Mathersovi totiž na novince škodí hlavně její uspěchanost. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2020 12:10 v sekci Recenze - Jan Trávníček
teepee - Where the Ocean Breaks 9/10
teepee - Where the Ocean Breaks Koncem ledna vydali teepee třetí řadovku "Where the Ocean Breaks". Na nahrávce plné nadějí na lepší zítřky spolupracovali s britským producentem Tomem O. Marshem, který je zvukově posunul opět dále. To ale není jediná novinka: teepee už nejsou duem a jsou o krapet pozitivnější. čtěte zde
Vydáno: 17.02.2020 00:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
MYDY - Numbers 7/10
MYDY - Numbers Nejsou MYDY jako MIDI (LIDI). Ti prvně jmenovaní na podzim loňského roku po několika letech fungování zkrátili svůj název (zahodili poněkud krkolomné přízvisko Rabycad). Při té příležitosti vydali i své čtvrté album. Kolekci "Numbers" považují za dospělejší než ty tři předchozí. Je tomu tak? čtěte zde
Vydáno: 16.02.2020 10:10 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Poppy - I Disagree 6/10
Poppy - I Disagree Kdo je Poppy? Přebal jejího alba "I Disagree" naznačuje, že jde o další krákoravý black metal. Obsah však všechny černokněžníky zklame podivným j-popem, který se záhy překlene do ještě podivnějšího heavy metalu a ještě asi do tří dalších stylů. Odpověď na úvodní otázku tak dost možná nezná ani sama zpěvačka. čtěte zde
Vydáno: 12.02.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Beps'n'Johnnies - Bare Bones 8/10
Beps'n'Johnnies - Bare Bones Je to neuvěřitelné, ale pod názvem Beps'n'Johnnies se neukrývají žádná americká jména, ale brněnské trio Ivo Lorenc (kytara), Miloš Janák (bicí) a Bára Pokorná (zpěv). A proč neuvěřitelné? Poslechněte si "Bare Bones". Špinavý blues rock, syrový zvuk a skvělá angličtina našince rozhodně v ničem nepřipomínají. čtěte zde
Vydáno: 10.02.2020 00:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Green Day - Father Of All Motherfuckers 7/10
Green Day - Father Of All Motherfuckers Green Day jsou po třech letech zpět. Událost ro(c)ku? Nepochybně jedna z největších určitě. Po nepříliš podařené trilogii "¡Uno!", "¡Dos!", "¡Tré!" přispěchali v roce 2017 se solidní deskou "Revolution Radio", a tak mají na co navazovat. Novinka by měla být návratem k drzým kořenům. Povedlo se? čtěte zde
Vydáno: 09.02.2020 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Čočka - Svítání měsíce 8/10
Čočka - Svítání měsíce Z domácí alternativní scény se čas od času vynoří spolek, který v ledasčem zaujme. Někdy názvem, někdy přístupem. V případě formace Čočka je to obojím. V druhé polovině loňského vydali tito muzikanti album "Svítání měsíce". Na něm jejich svojský přístup dostává i odpovídající zvukové kvality. čtěte zde
Vydáno: 08.02.2020 11:20 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Apocalyptica - Cell-O 8/10
Apocalyptica - Cell-O Stejně jako v případě minulé desky "Shadowmaker" jsme si i tentokrát museli na novinku finské formace Apocalyptica počkat dlouhých pět let. Tím ale všechny podobnosti s předchůdcem končí. Kvartet se totiž rozhodl vrátit ke kořenům a nahrát ryze instrumentální dílo. čtěte zde
Vydáno: 07.02.2020 09:25 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Lordi - Killection 8/10
Lordi - Killection Finská monstra konečně bilancují. Desáté album "Killection" ale není úplně typické best of. Jedná se o výběr nejlepších písní, které by Lordi nahráli, kdyby fungovali v sedmdesátých a osmdesátých letech. Nebývale hravá deska nabízí skutečně nevšední kolekci. čtěte zde
Vydáno: 05.02.2020 17:40 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
James Harries - Superstition 8/10
James Harries - Superstition Od vydání "Until The Sky Bends Down" uteklo necelých pět let. James Harries se pak na singlech "Lights", "Superstition" a "Before We Were Lovers" začal nenápadně přibližovat ke dříve neprozkoumaným hudebním oblastem. Deska, jíž dal název druhý zmíněný song, je tak primárně popové album se současným zvukem. čtěte zde
Vydáno: 03.02.2020 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
BigBoss Band - Než zemřu 8/10
BigBoss Band - Než zemřu Někdo píše životopisné knihy, Jiří Big Boss Valter, nejznámější coby frontman brněnských blackmetalových Root, natočil životopisné album. "Než zemřu" je (pravděpodobně) tečkou za sólovou kariérou tohoto muzikanta a v mnoha ohledech bilancí, či dokonce závětí. Jak se toto závěrečné prohlášení podařilo? čtěte zde
Vydáno: 02.02.2020 10:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Jarabáci - Pan Býček 7/10
Jarabáci - Pan Býček Skupina, která si říká Jarabáci, funguje od roku 1989 a na svém kontě má celkem šest desek. Ta nejnovější se jmenuje "Pan Býček" a podíleli se na ní členové formací Ponožky pana Semtamťuka, Klec, Traband a Monty Pičusův Létající Pes. čtěte zde
Vydáno: 01.02.2020 15:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Honza Vedral - Neuvěřitelný Ivan Král 9/10
Honza Vedral - Neuvěřitelný Ivan Král Hudební publicista Honza Vedral si po výborné knize "Zblízka" o Mekym Žbirkovi zopakoval žánr memoárů v podobně laděné publikaci "Neuvěřitelný Ivan Král". Název počinu nelže - životní příběh amerického rockera českého původu je vskutku místy dost neuvěřitelný. čtěte zde
Vydáno: 01.02.2020 09:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Bookie Baker - The 1st 9/10
Bookie Baker - The 1st Když jsme zveřejnili článek "Podzimní desky, které máme nejraději", debutové EP nadaných Bookie Baker nebylo bohužel ještě na světě. Bohužel proto, že by počin na tomto nebo podobném seznamu mohl být vysloveně ozdobou. Škoda. A tak vám kolekci "The 1st", unikátní nahrávku letošní zimy, představíme aspoň teď. čtěte zde
Vydáno: 31.01.2020 08:30 v sekci Recenze - Matěj Kostruh
MARPO & TroubleGang - DVA 7/10
MARPO & TroubleGang - DVA Ještě než Marpo v červnu pokoří další svoji metu (Eden) a než na sklonku roku vydá další sólovku, musíme se ohlédnout za posledním počinem, který nejdiskutovanější český rapper současnosti se svým klanem vydal poslední listopadový pátek. "DVA" je motivačním albem, kterým se kapela vypořádává s krizí. čtěte zde
Vydáno: 29.01.2020 14:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Adam Mišík - 2.0 5/10
Adam Mišík - 2.0 Více než pět let trvalo Adamu Mišíkovi, než připravil následovníka debutu "Parfém". Druhá studiovka s jasným názvem "2.0" je hudebně i textově úplně jinde, a i když písničky opět míří na mladou generaci, jde o její jinou část. Už to prostě není přímočarý pop pro holčičky, ale trochu temnější pop pro holky. čtěte zde
Vydáno: 27.01.2020 15:11 v sekci Recenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 08/2020

Oh Wonder
No One Else Can Wear Your Crown

Stejně je to k vzteku - objevíte skupinu, která dělá fakt dobrou hudbu, tlačíte ji, kde se dá, předpovídáte jí úspěchy, a nakonec o její poslední desce není třeba na Metacritic ani zmínka. Co už... Album "No One Else Can Wear Your Crown" od Oh Wonder je krásné a stojí za to ho slyšet. A stojí za to o něm psát.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 28.02.
Half Moon Run (CAN) (Rock Café, Praha)
Pá 28.02.
Turnover (USA) (Café V lese, Praha)
So 29.02.
Griz (USA) (Rock Café, Praha)
Ne 01.03.
Milky Chance (DE) (Forum Karlín, Praha)
Po 02.03.
Jade Bird (UK) (Roxy/NoD, Praha)
Po 02.03.
The Score (USA) (Roxy, Praha)
Út 03.03.
Ash (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
St 04.03.
Stormzy (UK) (Malá sportovní hala, Praha)
St 04.03.
Apollo 2019 (Roxy, Praha)
Pá 06.03.
Highly Suspect (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Rihanna Sia Taylor Swift Beyoncé Kryštof Lady Gaga Adele Mandrage Imagine Dragons Marek Ztracený Chinaski Bruno Mars The Weeknd The Cure Ewa Farna AC/DC Madonna Metallica Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver