Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Axel Flóvent - You Stay By The Sea 8/10
Axel Flóvent - You Stay By The Sea Axel Flóvent procestoval nemalou část Evropy, nakonec se ale vrátil do svého rodného Reykjavíku. Právě zde vznikla většina skladeb jeho debutu "You Stay By The Sea". Písničkářství s islandskou tradicí, melancholie o koncích čehosi hezkého a o nových začátcích, to jsou témata, která se na albu protínají. A krásně. čtěte zde
Vydáno: 18.01.2021 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Alicia Keys - ALICIA 7/10
Alicia Keys - ALICIA Ve sbírce má patnáct Grammy, prodala padesát milionů alb, natočila několik hitů #1 i píseň k bondovce. Alicia Keys už dosáhla na všechny možné hudební pocty. Z její sedmé řadovky "ALICIA" je cítit, že za dalšími velkými úspěchy se hnát nepotřebuje. Do popředí spíše staví hodnoty, o kterých zpívá. čtěte zde
Vydáno: 17.01.2021 08:30 v sekci Recenze - Josef Martínek
Voluptas - Towards The Great White Nothing 8/10
Voluptas - Towards The Great White Nothing Domácí metalový rok 2020 byl velice výživný a jeho závěrečné měsíce přinesly bezpochyby neméně výraznou sklizeň. Už na konci září, ale s výhledem na syrovost následujícího zimního období představili pražští black-doomoví Voluptas své druhé řadové album "Towards The Great White Nothing". čtěte zde
Vydáno: 15.01.2021 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes 8/10
Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes Osmi skladbami a svižným, moderním hard rockem debutují slibní Hearts & Hand Grenades z amerického Buffala. Kapela je postavená na charismatickém ženském vokálu zpěvačky Stephanie Wlosinski a výrazných kytarových riffech. Jejich deska "Turning To Ashes" je příjemným objevem letošního roku. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tři sestry - Sex drógy rokenról 7/10
Tři sestry - Sex drógy rokenról Lou Fanánek Hagen, lídr oblíbené stálice české rockové scény Tři sestry, patří mezi ty hlasitější kritiky protipandemických omezení. Kromě podpory Daniela Landy a jeho Blanického manifestu se ale rozhodl využít čas také nahráváním nové desky. "Sex drógy rokenról" nabízí počeštělé předělávky mnoha známých punkových hitů. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2021 17:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Makrorecenze "folklore" a "evermore" Taylor Swift Zatímco fanouškové jiných hudebních hvězd musí na nové písně svých oblíbenců čekat dlouhé roky, Taylor Swift své příznivce minulý rok potěšila hned dvěma novými alby, "folklore" a "evermore". Jak se nám obě desky líbí dohromady jako jeden celek v naší další makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 13.01.2021 09:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
The White Stripes - Greatest Hits 7/10
The White Stripes - Greatest Hits Těžko uvěřit, že už je to devět let, co Jack White pověsil na hřebík svou kapelu The Whites Stripes. Od té doby se věnuje sólové dráze, dalším formacím a taky produkci, ale zářez, který se svou sestrou Meg do hudby krátce po přelomu tisíciletí udělal, zůstává nepřehlédnutelný. Nejvyšší čas na "Greatest Hits". čtěte zde
Vydáno: 12.01.2021 14:40 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Deloraine - Srdce z kamene 9/10
Deloraine - Srdce z kamene Deloraine se po dvou letech od působivého debutu "Vlaštovka" vrátili s jeho následovníkem. Na albu "Srdce z kamene" svět Zaklínače téměř opustili. Sympaticky tak přes úvodní úspěch vstoupili do nových vod a svůj nastolený rukopis naplno rozvinuli. Připravte se na plavbu mezi netvory, severskými bohy i válečníky. čtěte zde
Vydáno: 11.01.2021 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Amy Macdonald - The Human Demands 8/10
Amy Macdonald - The Human Demands Ani pátá řadovka Amy Macdonald nenaznačuje, že by skotské písničkářce docházel dech. Album "The Human Demands" je plné zemitých, hymnických a uvěřitelných skladeb. Zpěvačka na něm nezradila svůj osvědčený autorský rukopis, a přece ani trochu nenudí. čtěte zde
Vydáno: 10.01.2021 09:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
The Canal - Transatlantic P(h)O(n)EM Session 7/10
The Canal - Transatlantic P(h)O(n)EM Session Od zahájení stavby Panamského průplavu do jeho otevření v roce 1914 uplynulo 34 let a při jeho budování zahynuly desítky tisíc dělníků. To práce hudebního projektu The Canal, propojujícího Panamu s Českem, si sice nevyžádala oběti, na debut "Transatlantic P(h)O(n)EM Session" se přesto čekalo úctyhodných sedm let. čtěte zde
Vydáno: 09.01.2021 16:30 v sekci Recenze - Petr Šrajer
The KLF - Solid State Logik 1 7/10
The KLF - Solid State Logik 1 Časy streamingu a digitálních platforem, zdá se, mění mnohé skutečnosti. Jedno takové překvapení si nachystali i The KLF. Jejich "Solid State Logik 1" je stručným uvedením do jejich tvůrčích etap z přelomu osmé a deváté dekády minulého století. Dvojice navíc slibuje další díly. "The White Room" tak možná ožívá. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2021 15:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sima Martausová - Oslobodená 7/10
Sima Martausová - Oslobodená Jestliže někdo pojal koronavirovou pauzu tak aktivně, jak jen to šlo - natáčel a vydával klipy -, určitě to byla Sima Martausová. Její prosincová deska "Oslobodená" vyšla necelé dva roky po předchozí "Len tak sa stíšim" v dost nelehké pozici. Navazuje totiž na zpěvaččin opus magnum. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2021 09:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Černý čaj - Čára 8/10
Černý čaj - Čára Je spousta malých kapel, kterým se nikdy nepodaří vymanit z vlastního úzkého okruhu. V mnoha případech je to ke štěstí širšího publika, v celé řadě dalších k jeho škodě. Některá jména a alba by však rozhodně zapadnout neměla. Třeba Černý čaj. V listopadu tato skupina vydala podařenou desku "Čára". čtěte zde
Vydáno: 07.01.2021 11:37 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Asaf Avidan ‎- Anagnorisis 8/10
Asaf Avidan ‎- Anagnorisis Čtvrté album Asafa Avidana "Anagnorisis" je velkou retrospektivou jeho osobních příběhů. Izraelský muzikant se v nich ohlíží za nečekanými životními zvraty. Hudebně je to příklon k elektronice, avšak i nadále dominují akustické nástroje. Výsledkem je úzkostlivá nahrávka plná bolesti. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2021 15:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
Saint Romain - Psychedelic Adult Music 5/10
Saint Romain - Psychedelic Adult Music Na začátku vzniku alba "Psychedelic Adult Music" zjevně byla dobrá idea - vytvořit netradiční české elektronické album balancující nad několika subžánry. Saint Romain si však na ploše skoro devadesáti minut ukrojili příliš velké sousto. Chtějí čerpat z minulosti, zůstali však někde na půli cesty. čtěte zde
Vydáno: 05.01.2021 15:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Borrtex - Harmony 8/10
Borrtex - Harmony "Harmony" je ve tvorbě muzikanta, který si říká Borrtex, výrazný posun. Komplikované orchestrace a inspirace filmovými soundtracky, které dosud jeho kompozice charakterizovaly, zůstaly tentokráte zcela netknuté v rohu - na svém druhém albu primárně pracuje s minimalismem a liniemi pro klavír. Výsledek je skvělý. čtěte zde
Vydáno: 04.01.2021 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Zabelov Group - Madhouse Session 8/10
Zabelov Group - Madhouse Session Předloňská deska "Eg" si vysloužila pozornost díky multižánrovému hudebnímu nadhledu, kterým autorské duo Zabelov Group oplývá. Pro "Madhouse Session" však oba pánové zvolili zcela jinou cestu: vsadili jen na své vlastní síly, díky nimž objevili nové tvůrčí postupy. Výsledné EP je doslova živelným organismem. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2021 08:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sylvie Simmons - I'm Your Man: Život Leonarda Cohena 9/10
Sylvie Simmons - I'm Your Man: Život Leonarda Cohena Básník, spisovatel... a písničkář a muzikant vlastně z donucení. A přesto je to právě to, co jej proslavilo. I tak by se dal charakterizovat, byť velmi ploše a jednorozměrně, Leonard Cohen. Na podzim vyšla objemná biografie "I'm Your Man: Život Leonarda Cohena" z pera hudební kritičky Sylvie Simmons. Jaká je? čtěte zde
Vydáno: 02.01.2021 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Death Bells - New Signs Of Life 7/10
Death Bells - New Signs Of Life Post-punkerům Death Bells trvalo od vydání debutu tři roky, než si udělali pořádek v sestavě, přestěhovali se ze Sydney do Los Angeles a natočili druhé album "New Signs Of Life", které navíc zní, jako by ho vydala kapela z Manchesteru. Leckdo by v tom mohl mít zmatek, všechno je ale nad slunce jasné. čtěte zde
Vydáno: 31.12.2020 12:15 v sekci Recenze - Ondřej Michal
The Smashing Pumpkins - Cyr 5/10
The Smashing Pumpkins - Cyr The Smashing Pumpkins se chtěli pokusit překročit svůj stín, a na ploše dvojdesky připravili dvě desítky písní. A to, že jsme s recenzí "Cyr" nespěchali, jen dokládá, že jsme nechtěli hodnotit zbrkle. Ale ani delší čas na proposlouchávání toho nudného díla tomu nepomohl. Kapela svůj stín nepřekročila. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2020 09:00 v sekci Recenze - Honza Průša

ALBUM TÝDNE 03/2021

Axel Flóvent
You Stay By The Sea

Axel Flóvent procestoval nemalou část Evropy, nakonec se ale vrátil do svého rodného Reykjavíku. Právě zde vznikla většina skladeb jeho debutu "You Stay By The Sea". Písničkářství s islandskou tradicí, melancholie o koncích čehosi hezkého a o nových začátcích, to jsou témata, která se na albu protínají. A krásně.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 31.01.
Holy Fuck (CAN) (Futurum Music Bar, Praha)
Čt 11.02.
The Dead Daisies (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 14.02.
The Score (USA) (Roxy, Praha)
Ne 14.02.
Zola Blood (UK) (Rock Café, Praha)
Ne 21.02.
Men I Trust (CAN) (Rock Café, Praha)
Út 23.02.
Harry Styles (UK) (O2 Arena, Praha)
Út 23.02.
Axel Flóvent (ISL) + Plàsi (SWE) (Chapeau Rouge, Praha)
Ne 14.03.
Elderbrook (UK) (MeetFactory, Praha)
St 17.03.
Avril Lavigne (CAN) (Tipsport Arena, Praha)
Čt 18.03.
Fontaines D.C. (IR) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Tuomas Holopainen Lady Gaga Beyoncé Ewa Farna Lana Del Rey Kryštof AC/DC Viktor Sheen Mirai Kylie Minogue Deftones Pokáč Marko Hietala Adam Lambert Karel Gott Dua Lipa Ariana Grande Tata Bojs Rammstein
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu