Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
De Staat - Bubble Gum 8/10
De Staat - Bubble Gum De Staat se přesně po třech letech vracejí s novým albem. Jedna z nejpozoruhodnějších evropských formací se na "Bubble Gum" znovu pokouší svým euforickým electro rockem rozpohybovat i ty nejzarytější suchary. Jedenáct písní, které řvou o vaši pozornost, je skutečně strhujícím poslechem. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Cold Blooded Fish - Malvarma 7/10
Cold Blooded Fish - Malvarma Thrash metal má ve své nejčistší podobě ledacos společného s punkem. Ve své nezkomerčnělé podobě je to hudba čpící ulicí, hudba, která dává přednost syrovosti před vyumělkovaností, ostrému názoru před vyprázdněnému klišé. Pražští Cold Blooded Fish to se svým debutem "Malvarma" víceméně naplňují. čtěte zde
Vydáno: 17.02.2019 15:40 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Within Temptation - Resist 6/10
Within Temptation - Resist Holandští Within Temptation svými předchozími alby "The Unforgiving" a "Hydra" rozpoutali mezi fanoušky slušnou bouři. Příklon k pop metalu ovšem potvrzují i na další nahrávce "Resist", která vyšla po čtyřleté, pro kapelu rekordní tvůrčí pauze, způsobené osobním vyčerpáním frontmanky Sharon Den Adel. čtěte zde
Vydáno: 16.02.2019 10:20 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Gaia Mesiah - Excellent Mistake 10/10
Gaia Mesiah - Excellent Mistake Znovuobnovená Gaia Mesiah je zpět, v plné síle, v původním obsazení (zpěv - Marka Rybin, kytara - Santa Morella, bicí - Misha M a baskytara - Josh) a ve formě, v jaké snad dosud nebyla! Po dvanácti letech vydala svoji třetí řadovku "Excellent Mistake", která na přetrženou nit navázala více než dobře. čtěte zde
Vydáno: 15.02.2019 13:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Hectic - System 7/10
Hectic - System Je to syrové, naštvané, vzteklé a přitom hudebně vyzrálé. Co je to? I takto bychom mohli začít popisovat tvorbu severočeské party Hectic, která na konci roku 2018 stihla rozvířit vody tuzemského nu metalu svým výrazným debutem "System", kterým se zakousla pěkně hluboko do tepny domácí scény. čtěte zde
Vydáno: 14.02.2019 16:20 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Weezer - (The Teal Album) 7/10
Weezer - (The Teal Album) Weezer nezahálejí a ještě před vydáním svého "Černého alba", navazujícího na tři roky staré "Bílé album", vydali "Modrozelené album". To je poněkud jiné než to, co v kariéře téhle kalifornské čtveřice bylo a asi i bude. Je totiž poskládáno výhradně z coverů. čtěte zde
Vydáno: 12.02.2019 11:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Beirut - Gallipoli 8/10
Beirut - Gallipoli Je "Gallipoli" lepší než předchozí desky Beirut, nebo horší? Nebo stejná? A je to tak dobře, nebo špatně? Putování Zacha Condona po Evropě dalo vzniknout nahrávce, která je jako film. Zamilujete si v něm jednotlivé scény, ale ze všeho nejlíp funguje, když si ho dáte pěkně od začátku do konce, bez reklam. čtěte zde
Vydáno: 11.02.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Nicki Minaj - Queen 4/10
Nicki Minaj - Queen Čtvrté album Nicki Minaj "Queen" sice vyšlo už loni v srpnu, ale vzhledem k tomu, že rapperka právě krouží kolem České republiky a už za pár dní zahraje v Berlíně, odkud pro vás chystáme reportáž, rozhodli jsme se k němu ještě vrátit. Je vlastně na co se těšit? čtěte zde
Vydáno: 09.02.2019 12:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Rat Boy - Internationally Unknown 7/10
Rat Boy - Internationally Unknown Druhé album anglického provokatéra Jordana Cardyho aka Rat Boye "Internationally Unknown" se nese v podobném duchu jako dva roky starý debut "Scum". Jeho hudba je soundtrackem ke špinavým ulicím anglických předměstí i hymnou svobody a mladické revolty. čtěte zde
Vydáno: 08.02.2019 14:33 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Oomph! - Ritual 8/10
Oomph! - Ritual Na nové album asi nejzkušenějšího zástupce takzvané Neue Deutsche Härte, tedy hudební vlny, mezi kterou spadají i komerčně úspěšnější Rammstein, si fanoušci museli počkat čtyři roky. Novinka "Ritual" má pořadové číslo třináct a Oomph! si na ní pohrávají se žánry jako pouliční umělec s míčky. čtěte zde
Vydáno: 05.02.2019 14:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Bring Me The Horizon - Amo 8/10
Bring Me The Horizon - Amo Málokterá současná kapela budí takové protichůdné pocity jako britští Bring Me The Horizon. Z původně deathcorové a metalcorové formace se s minulým albem odebrali do vod mainstreamu a poprockového zvuku. Že nešlo o jednorázovou záležitost, naznačily první ukázky ze šesté desky. Jaké je celé album "Amo"? čtěte zde
Vydáno: 04.02.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Sima Martausová - Len tak sa stíšim 10/10
Sima Martausová - Len tak sa stíšim Rok sotva začal a dost možná jedna z nejlepších desek na území Česka a Slovenska je tady. Sima Martausová svou nahrávkou "Len tak sa stíšim" pokračuje v cestě, kterou si vytyčila předcházejícími nahrávkami a nasměrovala singly, které vydává v pravidelných intervalech. Nabízí vše, co jsme čekali a přáli si. čtěte zde
Vydáno: 02.02.2019 12:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Lety mimo - Civilizace 3000 7/10
Lety mimo - Civilizace 3000 Uplynuly téměř čtyři roky, než se na pultech obchodů znovu objevila novinka od zkušených rockových harcovníků Lety mimo. Před nahráváním alba "Civilizace 3000" se formace spojila se svými fanoušky. Právě díky jejich příspěvkům na portálu Hithit.cz šestá deska vznikla. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2019 09:14 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Sharon Van Etten - Remind Me Tommorow 9/10
Sharon Van Etten - Remind Me Tommorow Sharon Van Etten je po pětileté pauze zpět s novou porcí muziky. Během té doby se v jejím životě událo mnoho změn, které výrazně ovlivnily jak osobní, tak profesní stránku této písničkářky a podepsaly se také na celkovém vyznění desetiskladbové kolekce "Remind Me Tommorow". Skvělé kolekce, nutno říct. čtěte zde
Vydáno: 28.01.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
You Me At Six - VI 6/10
You Me At Six - VI Naštvat kritiky i fanoušky, být vykopnutý labelem a hledat čísla na právníky není zrovna situace, kterou chcete řešit týden po vydání alba. Předchozí etapa You Me At Six ale takto bohužel vypadala, takže nebylo vůbec jasné, co bude dál. Nakonec kapela pokračuje. Nedopadne to ale teď, po vydání "VI", vzhledem ke změnám podobně? čtěte zde
Vydáno: 26.01.2019 08:44 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Maggie Rogers - Heard It in a Past Life 8/10
Maggie Rogers - Heard It in a Past Life Někdy stačí málo. Třeba svým songem vehnat slzy do očí samotnému Pharrellu Williamsovi. Pak už to jde samo. Život do té doby spíše folkařky Maggie Rogers nabral tehdy v roce 2016 zcela jiné otáčky. První zastávkou této nové cesty je album "Heard It in a Past Life", jedna z popových desek letošního roku. čtěte zde
Vydáno: 21.01.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Lenka Filipová - Oppidum 8/10
Lenka Filipová - Oppidum Po patnácti letech bez studiového alba by se na mnoho interpretů zapomnělo. Ne tak na Lenku Filipovou. Ta si mohla dovolit nejen takto dlouhou pauzu, navrch si troufla ukončit ji deskou "Oppidum", jejíž obsah možná konzervativního posluchače překvapí. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2019 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Passenger - Runaway 6/10
Passenger - Runaway Podobně jako třeba George Ezra na své dvojce "Staying At Tamara's" i Passenger pocítil potřebu vypadnout na pár měsíců z kolotoče šoubyznysu a nabrat inspiraci. A i když řada songů, jež se na album "Runaway" dostaly, je staršího data a jen k nim teď vznikly klipy, doufejme, že se to v dlouhodobém horizontu vyplatí. čtěte zde
Vydáno: 12.01.2019 08:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček
LP - Heart To Mouth 8/10
LP - Heart To Mouth Americká zpěvačka a skladatelka s italskými kořeny Laura Pergolizzi, známá jako LP, se v roce 2019 znovu vrátí do České republiky, aby představila nástupce veleúspěšné desky "Lost on You". Ten dostal název "Heart To Mouth" a LP na něm potvrdila svůj příklon k power popu. čtěte zde
Vydáno: 07.01.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mastermind - Smudges 6/10
Mastermind - Smudges Pod názvem Mastermind najdeme brněnského hudebníka Radima Čápa. Ve spolupráci se šedou eminencí tuzemské elektroniky známou pod nickem Disorder připravil kolekci skladeb stylově balancujících mezi EBM a synthpopem. Přestože jde o propracované album, mnoho objevného se na "Smudges" nenachází. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2019 15:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal

ALBUM TÝDNE 07/2019

De Staat
Bubble Gum

De Staat se přesně po třech letech vracejí s novým albem. Jedna z nejpozoruhodnějších evropských formací se na "Bubble Gum" znovu pokouší svým euforickým electro rockem rozpohybovat i ty nejzarytější suchary. Jedenáct písní, které řvou o vaši pozornost, je skutečně strhujícím poslechem.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.02.
Tommy Cash (EST) (Roxy, Praha)
St 20.02.
Tender (UK) (Café V lese, Praha)
Čt 21.02.
Bastille (UK) (Forum Karlín, Praha)
Čt 21.02.
LANY (USA) (MeetFactory, Praha)
So 23.02.
Shakin' Stevens (UK) (Forum Karlín, Praha)
Út 26.02.
Deaf Havana (UK) (Café V lese, Praha)
Pá 01.03.
SWMRS (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 07.03.
Júníus Meyvant (ISL) (Rock Café, Praha)
Čt 07.03.
White Lies (UK) (Roxy, Praha)
Ne 10.03.
Lil Xan (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Rihanna Madonna AC/DC Beyoncé Sia Kryštof Coldplay Adele Queen Ewa Farna The Cure Billie Eilish Imagine Dragons Linkin Park Lucie Ariana Grande Ava Max Muse LP
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver