Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Skillet - Dominion 6/10
Skillet - Dominion Křesťanští rockeři Skillet fungují od konce devadesátých let a za dobu působení si právem vybudovali silnou fanouškovskou základnu nejen v rodné Americe, ale i u nás. Nyní po třech letech přicházejí s jedenáctou řadovkou "Dominion" plnou pozitivní energie a hymnických refrénů. Bude to ale stačit? čtěte zde
Vydáno: 20.01.2022 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Makrorecenze "Cítím" Tomáše Kluse Tomáš Klus je občas jako prezident Zeman - sice by chtěl lidi spojovat, ale často je bohužel rozděluje. Nemůže za to ani tak jeho hudba, jako spíš názory, které se rozhodně nebojí veřejně projevovat. I to je jeden z důvodů, proč jsme jeho osobněji pojatou desku "Cítím" nechali projít testem naší makrorecenze. čtěte zde
Vydáno: 19.01.2022 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
David Bowie - Toy 8/10
David Bowie - Toy I takové nezpochybnitelné muzikantské autority, jako byl David Bowie, jsou někdy pod tlakem vydavatele a jeho byznysového vidění světa. Pak se klidně může stát, že hotová nahrávka zůstane u ledu a dlouhé roky nevydaná. Takový osud měla Bowieho deska "Toy", natočená už v roce 2000, a oficiálně vydaná až nyní. čtěte zde
Vydáno: 17.01.2022 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Mirka Slančíková Miškechová - Je tu 6/10
Mirka Slančíková Miškechová - Je tu Na Slovensku nemají o dobré písničkářky nouzi. Kromě Simy Martausové (dnes Magušinové) je další takovou i Mirka Miškechová. U nás se proslavila duetem s Xindlem X "Cudzinka v tvojej zemi", ale cizí pomoc ke své kariéře nepotřebuje. Důkazem budiž i nová studiovka "Je tu". čtěte zde
Vydáno: 16.01.2022 17:35 v sekci Recenze - Milan Menčík
Razantní změna vyšla. Suede se s "Coming Up" vrátili zpět na výsluní britpopové vlny Jste kapela na vzestupu, publikum si vás hýčká, máte za sebou vcelku úspěšnou desku a všechno před sebou. Co se může stát, když vám odejde klíčový člen? Možnosti jsou v zásadě dvě: buď to zabalíte, nebo se k tomu postavíte čelem a pokusíte se všem vytřít zrak. Něco takového se stalo Suede před vydáním alba "Coming Up". čtěte zde
Vydáno: 16.01.2022 09:00 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Bruce Dickinson - Co dělá tento knoflík? 8/10
Bruce Dickinson - Co dělá tento knoflík? Mnohé memoáry nesou znaky nekompletnosti a obsahují spoustu nepřesností. Zvláště pak ty bez autorizace toho, o kom pojednávají. Vzpomínková kniha "Co dělá tento knoflík?" je na tom o dost lépe. Napsal ji sám frontman legendárních Iron Maiden a napsal ji tak, jak to cítí, a navíc bez velkohubého chvástání. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2022 09:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
LP - Churches 8/10
LP - Churches Zpěvačka a skladatelka LP dosáhla nečekaného, ale o to většího úspěchu až po mnoha letech své kariéry v hudebním businessu, tudíž ji zákonitý sešup dolů nijak zvlášť netrápí. Spousta fanoušků s ní po "Lost On You" zůstala, a tak může stále koncertovat po celém světě a vydávat povedené desky. Jako "Churches". čtěte zde
Vydáno: 14.01.2022 08:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Hana Zagorová - 1968 - 2020 (6CD) 6/10
Hana Zagorová - 1968 - 2020 (6CD) V posledních dnech zase kolují internetem zprávy o nevalném zdravotním stavu jedné z našich největších pěveckých stálic Hany Zagorové. Ať tak či onak, chuť ke zpívání naší mnohonásobné zlaté slavici rozhodně neubývá. A to, že má svojí aktuální tvorbou stále co říct, dokazuje i kompilace "1968 - 2020". čtěte zde
Vydáno: 13.01.2022 17:35 v sekci Recenze - Milan Menčík
Různí interpreti - Okupace (soundtrack) 8/10
Různí interpreti - Okupace (soundtrack) Snímek režiséra Michala Nohejla "Okupace" proběhl českými kiny, jakkoliv je to škoda, spíše nepovšimnut, podle kritiky ovšem patří k tomu lepšímu, co zde v roce 2021 vzniklo. K filmu vyšel rovněž soundtrack, na kterém se potkaly domácí jistoty i naděje psychedelického rocku. Jak tento výběr funguje bez obrazu? čtěte zde
Vydáno: 11.01.2022 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Isama Zing - Blurry AF 9/10
Isama Zing - Blurry AF Isama Zing je chameleon se zábavou ve spojování světa elektroniky s tím akustickým. Jeho pojetí vokálních linek je v tomto prostoru sice univerzální, přesto nápadité. Dokazuje to i na albu "Blurry AF". Je to členitá, mnohovrstevnatá nahrávka, která vás svým zápalem doslova pohltí. čtěte zde
Vydáno: 10.01.2022 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Status Praesents - Bestie 7/10
Status Praesents - Bestie Na posledním albu tuzemských matadorů Status Praesents došlo k výrazné změně - po mnoha letech přešli z angličtiny na mateřštinu. Novinkové EP na svého předchůdce navazuje nejen v českých textech, ale i hudebně, vedle hardcorového tempa zde tak dostávají prostor zpěvné refrény a melodičnost. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2022 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Duran Duran přinesli na desce "Rio" barvy a optimismus do šedivé a smutné Británie 80. let Po vánoční přestávce se vrací cyklus článků Slavná alba, navázaný na stejnojmenný pořad televize BBC. Tentokrát zabrousíme do roku 1982 a podíváme se do zákulisí vzniku desky "Rio", druhé studiové nahrávky britských Duran Duran. Čím tak v hudbě ovlivnila celé následující dekády? čtěte zde
Vydáno: 08.01.2022 12:35 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Makrorecenze "Umami" Ewy Farne Ewa Farna na své nové desce "Umami" pracovala dlouho, předlouho. Ještě před jejím vydáním celým mediálním prostředím zarezonoval singl "Tělo" a výsledné album rozhodně nezklamalo. Jak se ale na její novou kolekci dívají různí redaktoři musicserveru v naší makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 07.01.2022 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Doga - Respekt 4/10
Doga - Respekt Karvinští veteráni Doga jsou neúnavnými dělníky tuzemské rockové scény. Ve svém playlistu mají nespočet hitů, pravidelně brázdí republiku a v zádech mají velkou základnu fanoušků. A k tomu neúnavně vydávají nové řadovky. Na tu aktuální měli vlivem pandemie spoustu času. Vyzývají na ní ke vzájemnému respektu. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2022 15:05 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Tomáš Klus - Cítím 8/10
Tomáš Klus - Cítím Tomáš Klus vydal loni hned dvě alba. Po politickém "ČAUČESKU" přišel na sklonku roku s ryze osobní kolekcí. Spolupracoval opět s producentem Jiřím Burianem a za přispění kytarového mága, souputníka Jiřího Kučerovského. "Cítím" odhaluje autorovy pocity a vztahy, ať už k těm nejbližším nebo ke společenským problémům. čtěte zde
Vydáno: 05.01.2022 08:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Agnes - Magic Still Exists 8/10
Agnes - Magic Still Exists Téměř jednu dekádu trvalo, než se Agnes rozhodla natočit novou desku. Čekání se ovšem vyplatilo - její pátý studiový počin nabízí nekompromisní produkci, skvělé texty i hravost, která popu někdy až zoufale chybí. "Magic Still Exists" je jedním ze žánrových alb uplynulého roku. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2022 00:00 v sekci Recenze - Lukáš Boček
Subtension - Stranger 8/10
Subtension - Stranger Subtension (Mário Dočekal) si v covidové proluce odskočil od svých drum'n'bassových linií a nachystal épéčko "Stranger". Na něm vstupuje do neprobádaných mantinelů experimentálnější tvorby a downtempových rytmů. Prozkoumává další spektra elektroniky a nutno říct, že se zdarem. čtěte zde
Vydáno: 02.01.2022 09:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jan Burian - Noční tanec 6/10
Jan Burian - Noční tanec Písničkář Jan Burian si v minulém roce odskočil od své sólové dráhy a s uskupením Jan Burian Band nahrál album "První láska" s rockovějším zvukem. S letošní deskou "Noční tanec" se ale vrací do své komfortní zóny intimního folku, kde svůj zpěv doprovází pouze hrou na klavír. čtěte zde
Vydáno: 01.01.2022 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Witch Hammer - Absolutno 7/10
Witch Hammer - Absolutno Jablunkovští Witch Hammer jsou zkušenými pardály - fungují od roku 1999. Za léta působení je potkalo vícero personálních změn, nakonec se ukotvili jako trio Jan Šotkovský, Petr Caputa a novic David Janáček. Společně přichystali nahrávku "Absolutno", inspirovanou slavným literárním dílem Karla Čapka. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2021 15:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip & Bön - Eclipse One 8/10
Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip & Bön - Eclipse One Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip patří k nejvýraznějším spolkům domácí neo-psychedelické scény. Jeho členům bylo vždycky vlastní experimentování i snaha nezůstat stát na jednou místě. Ještě než vydali další řadové album, přišli s projektem "Eclipse One", který vznikl se spřízněnou polskou formací Bön. Jak se podařil? čtěte zde
Vydáno: 29.12.2021 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 03/2022

David Bowie
Toy

I takové nezpochybnitelné muzikantské autority, jako byl David Bowie, jsou někdy pod tlakem vydavatele a jeho byznysového vidění světa. Pak se klidně může stát, že hotová nahrávka zůstane u ledu a dlouhé roky nevydaná. Takový osud měla Bowieho deska "Toy", natočená už v roce 2000, a oficiálně vydaná až nyní.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 01.02.
The Lumineers (US) (Tipsport Arena, Praha)
So 05.02.
BirdPen (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 08.02.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 09.02.
The Driver Era (USA) (Roxy, Praha)
St 09.02.
Lime Cordiale (Café V lese, Praha)
Čt 10.02.
The Dead Daises (AUS/US) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 12.02.
The Sheepdogs (CAN) (Chapeau Rouge, Praha)
Út 15.02.
The Districts (Chapeau Rouge, Praha)
St 16.02.
Axel Flóvent (ISL) + Plàsi (SWE) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 24.02.
Noga Erez (IS) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Adele Ewa Farna Beyoncé Ed Sheeran Queen Rihanna The Weeknd Viktor Sheen Coldplay Guns N' Roses The Beatles Taylor Swift BTS Aneta Langerová Karel Gott Dua Lipa The Cure Kryštof Lady Gaga Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu