Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
John Mayer - Sob Rock 8/10
John Mayer - Sob Rock Na své osmé desce "Sob Rock" se představuje třiačtyřicetiletý Američan John Mayer coby milovník hudby a estetiky osmdesátých let minulého století. Pod slupkou pohodového letního alba se ovšem ukrývá i spousta ironie a trocha hořkosti. John si se svými posluchači hraje a některé možná moc nepotěší. čtěte zde
Vydáno: 02.08.2021 00:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
"Hormoaning" od Nirvany je propagační EP, co se povedlo Pokud jste u svých oblíbených hudebníků prahli po různých raritních nahrávkách, asi jste záviděli Japonsku a Austrálii, kde byla řadová alba často doplňovaná druhým diskem se speciálními songy právě pro tyto trhy. A taková Nirvana pak v roce 1992 vydala rovnou EP "Hormoaning". čtěte zde
Vydáno: 01.08.2021 08:35 v sekci Zaprášenosti - Honza Průša
Purplefox Town - Who Is Malkallam? 8/10
Purplefox Town - Who Is Malkallam? Pražští Purplefox Town už na svém debutu nasedli na vlnu moderní psychedelie. Nyní, po třech letech, se vracejí s deskou "Who Is Malkallam", která je zavádí podstatně hlouběji v čase. Jak se jejich fantasy detektivka, která si plnými hrstmi bere z hudby přelomu 60. a 70. let, povedla? čtěte zde
Vydáno: 31.07.2021 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Powerwolf - Call Of The Wild 6/10
Powerwolf - Call Of The Wild Německá parta Powerwolf si za roky své existence vydobyla na metalové scéně solidní postavení a díky svému talentu psát chytlavě a zároveň bavit svou charakteristickou image vlčích bezvěrců si získala zástupy fanoušků. Jejich osmá řadovka "Call Of The Wild" je oslavou vlkodlačích bestií celého světa. čtěte zde
Vydáno: 28.07.2021 12:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Måneskin - Teatro d'Ira: Vol. I 8/10
Måneskin - Teatro d'Ira: Vol. I Soutěž Eurovision Song Contest nepřinesla mnoho vítězů, jejichž tvorba by zaujala i české posluchače, vůči této písňové přehlídce často skeptické. Šampioni letošního ročníku, římští rockeři Måneskin, se však brzy po triumfu stali senzací mnoha hitparád. Jejich album "Teatro d’Ira: Vol. I" za pozornost jednoznačně stojí. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2021 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
The Old Man Coyote - Prologue 8/10
The Old Man Coyote - Prologue Pryč jsou časy domácí kotlíkářské pseudo-country, plné řidičů kamionů, romantických kovbojů, drsných desperátů i kýčovitých západů slunce. Doba přeje temnější žánrové moderně a začíná se zabydlovat i v nám blízkých krajích. Například v jižním Polsku, odkud jsou The Old Man Coyote, kteří debutují ípíčkem "Prologue". čtěte zde
Vydáno: 25.07.2021 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Živák "No Sleep 'Till Hammersmith" je záznamem čisté esence Motörhead Prakticky v každém žebříčku nejlepších koncertních alb bude figurovat "No Sleep 'Till Hammersmith" britských Motörhead. A nezáleží na tom, jestli bude na bedně, nebo někde v hloubce startovního pole - v každém případě platí, že se jedná o legendární nahrávku, která kapelu zachycuje ve vrcholné formě. čtěte zde
Vydáno: 25.07.2021 09:00 v sekci Zaprášenosti - Jiří V. Matýsek
Kolektivní halucinace - Reality 8/10
Kolektivní halucinace - Reality Tři roky trvalo, než kladenská kapela Kolektivní halucinace představila svou třetí řadovku. Ne snad že bych se jimi chtěl v případě doby, která uplynula od jejího vydání k napsání recenze, inspirovat. "Reality" je totiž deska, která potřebuje čas, aby v posluchači dozrála. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2021 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Razam - Harpyje u pramene 8/10
Razam - Harpyje u pramene Kdo hledá, najde. Alespoň to tedy tvrdí jedno přísloví. V hudbě je hledání sebe sama, toho správného výrazu, stylu, častým jevem. Ne vždy úplně pozitivním - někdy se totiž mění v pouhé bezradné bloudění. Hledala i Iva Marešová, až s projektem Razam vydala druhé album "Harpyje u pramene". Našla se? čtěte zde
Vydáno: 19.07.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Presidents Of The USA - "The Presidents Of The USA" The Presidents Of The USA byla americká kapela, která svou prvotinou v roce 1995 reagovala na končící vlnu grunge, kterému v té době už docházel dech. Debutovala velmi slavnou eponymní deskou, jejíž stín už ale na dalších pěti albech nepřekročila. Rozpadla se v roce 2016. čtěte zde
Vydáno: 18.07.2021 09:55 v sekci Zaprášenosti - Honza Průša
The Night Game - Dog Years 9/10
The Night Game - Dog Years Chcete vidět kouzlo? Tak všeho nechte a pusťte si "Dog Years" - druhou studiovou nahrávku od newwaveového dua The Night Game, jedné z nejlepších nezávislých nových kapel posledních tří let. S touto formací vás už žádné dny pod psa nečekají. Lepší desku (nejen) na léto nenajdete. čtěte zde
Vydáno: 17.07.2021 11:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Go Ahead and Die - Go Ahead and Die 8/10
Go Ahead and Die - Go Ahead and Die Jsou Go Ahead and Die nový projekt Maxe Cavalery? Ano i ne. Za vznikem těžkotonážní formace totiž stojí především Igor Amadeus Cavalera, jeden z jeho synů, který využil blyštivého jména a zkušeností svého otce, aby své dítko pořádně nakopl. Jak se mezigenerační spolupráce Cavalerů povedla? čtěte zde
Vydáno: 15.07.2021 08:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Marina - Ancient Dreams In A Modern Land 7/10
Marina - Ancient Dreams In A Modern Land Zatímco s vydáním minulé nahrávky "Love + Fear" vyčkávala Marina čtyři roky, novinku "Ancient Dreams In A Modern Land" zvládla připravit za poloviční dobu. Po spíše zaměnitelných písních z předchůdkyně se nyní vrací ke svébytnějšímu pojetí popu, kterým si dříve získala přízeň fanoušků. A obstála se ctí. čtěte zde
Vydáno: 14.07.2021 08:30 v sekci Recenze - Josef Martínek
Garbage - No Gods No Masters 8/10
Garbage - No Gods No Masters Pět let trvalo, než se devadesátkové ikony alternativního rocku Garbage v čele se stále fenomenální Shirley Manson vrátí s novým albem. V pořadí sedmá studiovka "No Gods No Masters", zahalená do temně elektronických podtónů, je především děsivým zrcadlem, které kapela nastavila společnosti... a hlavně mužům. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2021 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Zaprášenosti: Synkopy - Sluneční hodiny Neuvěřitelných čtyřicet let uplynulo od vydání stěžejní desky skupiny Synkopy s názvem "Sluneční hodiny". Tento titul se oprávněně zařadil do pokladnice českého rocku a tím i do výkladní skříně výjimečných děl, která kdy u nás vznikla. Pojďme se ohlédnout za jeho vznikem. čtěte zde
Vydáno: 11.07.2021 09:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Sejr Tankian - Disarming Time: A Modern Piano Concerto 6/10
Sejr Tankian - Disarming Time: A Modern Piano Concerto Doba covidová s sebou nese mnohé výzvy a muzikantům dává příležitost tvořit i něco jiného, než je u nich obvyklé. Třeba Serj Tankian ze System of a Down se pustil do klasické hudby. Výsledkem je nahrávka s názvem "Disarming Time: A Modern Piano Concerto". Jak tento Tankianův průzkum nepoznaného terénu dopadl? čtěte zde
Vydáno: 10.07.2021 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Zuby Nehty - Srdce ven 7/10
Zuby Nehty - Srdce ven (Téměř) dámská skupina Zuby nehty patří mezi domácí trvalky. Letos této multižánrové kapele vychází po téměř sedmi letech šestá řadovka. Kolekce "Srdce ven" nabízí třináctku nových písní, poprvé bez zakládající členky bubenice Hany Řepové, kterou nahradila Jana Kaplanová. čtěte zde
Vydáno: 06.07.2021 12:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pavel Čadek - 20-30 8/10
Pavel Čadek - 20-30 O tom, že violoncello nepatří jen do vážné hudby, nás v hudební historii přesvědčilo vícero interpretů. V našich končinách jsou to třeba alternativnější Tara Fuki a nyní také Pavel Čadek. Na svém druhém albu "20-30" ukazuje, že tento nástroj skvěle funguje i v mainstreamových vodách. čtěte zde
Vydáno: 05.07.2021 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Dark Gamballe - Romance panenky a kladiva 7/10
Dark Gamballe - Romance panenky a kladiva Je to téměř neuvěřitelné, ale novinka alternativců Dark Gamballe "Romance panenky a kladiva" je v pořadí jejich čtrnáctým počinem. Jde tedy o velezkušenou bandu, která přes své nesporné kvality stále brázdí undergroudové vody. Z nich zcela jistě nevybočí ani s aktuálním počinem. čtěte zde
Vydáno: 04.07.2021 11:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Tata Bojs - Ukončete nás...! Tvorba Tata Bojs byla vždycky na úrovni. Tahle skupina vlastně nikdy nepřišla s vyloženě špatnou deskou. Pro mnoho lidí je její vlajkovou lodí legendární "Futuretro", my se ale dnes vydáme ještě dál, za studiovým debutem "Ukončete nás...!". Už ten se fakt povedl a stále vyzařuje sílu konce devadesátek. čtěte zde
Vydáno: 03.07.2021 08:30 v sekci Zaprášenosti - Honza Průša

ALBUM TÝDNE 31/2021

John Mayer
Sob Rock

Na své osmé desce "Sob Rock" se představuje třiačtyřicetiletý Američan John Mayer coby milovník hudby a estetiky osmdesátých let minulého století. Pod slupkou pohodového letního alba se ovšem ukrývá i spousta ironie a trocha hořkosti. John si se svými posluchači hraje a některé možná moc nepotěší.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 03.08.
D.Y.K. (Zámecké nádvoří, Pardubice)
St 04.08.
D.Y.K. (Biskupský dvůr, Brno)
Čt 05.08.
D.Y.K. (Biskupský dvůr, Brno)
St 18.08.
Bright Eyes (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 21.08.
Billy Barnan (SK) (Střecha Radost, Praha)
Út 24.08.
Matthew Mole (JAR) (Střecha Radost, Praha)
St 01.09.
Warmduscher (UK) (Café V lese, Praha)
Čt 09.09.
Mighty Oaks (DE) (Rock Café, Praha)
Pá 10.09.
Pigeon John (US) (+XL the Band (CAN)) (Café V lese, Praha)
Ne 12.09.
The Wedding Present (UK) (Café V lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Miley Cyrus Coldplay Lady Gaga Kryštof Madonna Ewa Farna Metallica Foo Fighters Queen Imagine Dragons BTS Pokáč Britney Spears The Weeknd Marpo Vypsaná fiXa Taylor Swift Billie Eilish Ed Sheeran Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu