Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
ionnalee - KRONOLOGI 7/10
ionnalee - KRONOLOGI Audiovizuální projekty iamamiwhoami a ionnalee by za normálních okolností aktuálně zažívaly turné k desátému výročí svého fungování. Jejich hlavní postava Jonna Lee však na nic nerezignovala a připravila netradiční kompilaci "KRONOLOGI". Obsahuje nejen důležité milníky, ale i dříve nevydaný materiál. čtěte zde
Vydáno: 04.08.2020 09:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Julianna Barwick ‎- Healing Is A Miracle 9/10
Julianna Barwick ‎- Healing Is A Miracle Julianna Barwick miluje přírodu. Miluje ale i technologie a elektronické nástroje. Album "Healing Is A Miracle" je právě o těchto kontrastech, o tom, jak vnímáme přírodu v dnešním přetechnizovaném světě. A o střípcích víry v zázrak jejího uzdravení. Je to nádherná deska. čtěte zde
Vydáno: 03.08.2020 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Venika Hartlyn - Songflowers 7/10
Venika Hartlyn - Songflowers Venika Hartlyn je navzdory exoticky znějícímu pseudonymu tuzemská písničkářka. Ač je původem z Moravy, kráčí především ve stopách zahraničních interpretek, jako jsou Tori Amos, Sarah McLachlan nebo Carole King. Letos v dubnu vydala svou první fyzickou nahrávku, EP "Songflowers". čtěte zde
Vydáno: 02.08.2020 13:00 v sekci Minirecenze - Petr Šrajer
Midnight Oil - Diesel and Dust Nikoliv AC/DC, nikoliv Kylie Minogue nebo Nick Cave. Ani jeden z těchto interpretů se nehřeje na přední příčce žebříčku stovky nejlepších australských alb všech dob, alespoň jak jej ve své stejnojmenné publikaci prezentoval tým autorů pod vedením Johna O'Donella. První místo patří kapele Midnight Oil. čtěte zde
Vydáno: 02.08.2020 09:00 v sekci Zaprášenosti - Jiří V. Matýsek
Tomáš Dvořák - Pilgrims Soundtrack 8/10
Tomáš Dvořák - Pilgrims Soundtrack Tomáš Dvořák je s tvůrčím týmem Amanita Design spojen už dlouho. Další vzájemnou spoluprací je soundtrack ke krátké počítačové hře "Pilgrims". K pohádkovému dobrodružství Floex vytvořil akusticky veselý a velmi hravý hudební doprovod, v němž naplno funguje jeho obrazotvornost. čtěte zde
Vydáno: 31.07.2020 09:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
The Dead Reds - Dictated Democracy 8/10
The Dead Reds - Dictated Democracy Brexit je bezesporu nejen pro Británii obrovský zlom. Můžeme souhlasit, můžeme nesouhlasit, ale stejně je to na Britech, jak si s touto situací poradí. A jedním z prostředků, jak celou situaci uchopit, je bezpochyby i umění. Z onoho rozčarování se sytí album "Dictated Democracy" hard-blues-rockových The Dead Reds. čtěte zde
Vydáno: 29.07.2020 14:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Sugar - Copper Blue Když se v roce 1988 rozpadlo hardcorové trio Hüsker Dü, málokdo čekal, že by zpěvák a kytarista Bob Mould po zbytek života seděl a se založenýma rukama sledoval, jak na jeho Stratocaster usedá prach. Pravda, nějaký čas to trvalo, nakonec však Mould světu představil své nové dítko pojmenované Sugar. čtěte zde
Vydáno: 28.07.2020 10:00 v sekci Zaprášenosti - Ondřej Michal
Hank Von Hell - Dead 6/10
Hank Von Hell - Dead Muž mnoha jmen a projektů Hank Von Hell se aktuálně naplno obul do své ryze sólové tvorby a do světa vyprovodil druhou desku "Dead". Ta volně navazuje na dva roky starého předchůdce "Egomania", který byl pro norského hudebníka docela obstojným comebackem. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2020 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Taylor Swift - folklore 9/10
Taylor Swift - folklore Zní to jako klišé, ale staré známé "Všechno zlé je pro něco dobré" stále platí. Také Taylor Swift musela přehodnotit své letošní plány a místo turné k předešlému albu "Lover" se znovu vrhla na tvorbu písniček. Fanoušci dostali nečekaně komorní desku "folklore" a příští Grammy svého favorita. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2020 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
AViVA - VOLUME I 7/10
AViVA - VOLUME I Byly doby, kdy označení alternativní hudba jasně vymezovalo, o jakou muziku se jedná. V současném světě se ale klidně může stát, že zcela mimo běžné mediální proudy proplouvá v podstatě popová zpěvačka, jakou je rodilá Australanka AViVA. A její debutové album "VOLUME I" rozhodně stojí za povšimnutí. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2020 15:30 v sekci Recenze - Honza Balušek
Různí - Dark Tunes From Czech and Slovak Caves, Vol. II 9/10
Různí - Dark Tunes From Czech and Slovak Caves, Vol. II Webzinu Sanctuary.cz se již několik let s úspěchem daří kultivovat české gotické prostředí. Jedním z nejvviditelnějších výsledků tohoto snažení se před třemi lety stala obsáhlá kompilace "Dark Tunes From Czech and Slovak Caves" mapující aktuální hudební stav subkultury. Nyní vychází její pokračování. Co se změnilo? čtěte zde
Vydáno: 26.07.2020 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Gentle Giant - Gentle Giant Genesis, Yes, King Crimson nebo Emerson a Lake & Palmer. To jsou hlavní podezřelí, když přijde řeč na britský progresivní rock. Až někde v jejich stínu se schovávají Gentle Giant, kteří si přitom se svými kolegy v ničem nezadají a řada jejich nahrávek patří k vrcholům žánru. Včetně eponymního debutu z roku 1970. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2020 08:00 v sekci Zaprášenosti - Petr Šrajer
Šimon Šafránek - Meky 7/10
Šimon Šafránek - Meky Když se řekne Meky, vybaví si všichni populárního slovenského zpěváka, který nás přes 40 let těší svými písněmi. Jako jeden z mála z tehdejší generace pouze nekopíroval Západem prověřené hity, ale šel si vlastní cestou, kterou si zachoval dodnes. I to ukazuje dokument s podtitulem "Miro Žbirka zblízka". čtěte zde
Vydáno: 21.07.2020 08:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Ellie Goulding - Brightest Blue 8/10
Ellie Goulding - Brightest Blue Zkoušela to písněmi pro masy. Spolupracovala s nejvěhlasnějšími jmény, ale nefungovalo to. Teď Ellie Goulding všechny své spolupráce nazývá alter egem a fanouškům nabízí kolekci songů "Brightest Blue", na kterých je sama za sebe. Ta křehká holka od vedle je zpátky. Bez pozlátka a manýrů. čtěte zde
Vydáno: 20.07.2020 00:00 v sekci Recenze - Katka Šebestová
Kratochvíl / Ackerman / Zangi - Letopis 8/10
Kratochvíl / Ackerman / Zangi - Letopis Martin Kratochvíl, legenda českého jazzu, nepolevuje v aktivitě - jen v první polovině roku 2020 stačil vydat dvě alba: přátelskou jam session "Znění a snění" a o něco sevřenější "Letopis". To vzniklo v triové sestavě s Tonym Ackermanem a Imrou Musa Zangim. Jak pánům svědčí spolupráce utužená léty přátelství? čtěte zde
Vydáno: 19.07.2020 15:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Cage - Depart From Me V Zaprášenostech se ohlížíme za deskami, které se nám zásadně zapsaly do života. Většinou tu můžete narazit na profláklá jména, tentokrát se však vydáme do amerického podzemí, kde v roce 2009 vydal své třetí album "Depart From Me" rapper Cage. Jedná se o osobní zpověď umělce, který si prošel několika kruhy pekla. čtěte zde
Vydáno: 19.07.2020 09:00 v sekci Zaprášenosti - Simona Knotková
Bulp - Parvin EP 8/10
Bulp - Parvin EP Do nahrávání tohoto épéčka se promítlo hned několik skutečností, které tvorbu tohoto velmi sympatického dua posunuly dále. Bulp na tomto krátkometrážním formátu pokračují v objevování nových hudebních teritorií, přesto nabízejí i svůj charakteristický zvuk. Jako celek je "Parvin" přímo nabité pozitivní energií. čtěte zde
Vydáno: 18.07.2020 09:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Joy Division - Closer "Closer" je druhé (a poslední) album Joy Division. Vyšlo přesně před čtyřiceti lety a kapelu nesmazatelně zapsalo do hudební historie. Skupina fungovala sice krátce, o to intenzivnější ale vše bylo - Ian Curtis & spol. ovlivnili hromadu dalších hudebníků a o "Closer" se mluví dodnes. čtěte zde
Vydáno: 14.07.2020 08:00 v sekci Zaprášenosti - Dan Hájek
Haim - Women In Music Pt. III 9/10
Haim - Women In Music Pt. III Jaké to asi je být ženou muzikantkou? Pokud vám tato otázka nedá spát, položte ji komukoliv, jen ne holkám Haimovým. Mohlo by se vám totiž dostat prosté odpovědi: "Jdi do pr*ele!" Haim si na "Women In Music Pt. III" vyrovnávají účty s hloupými novináři, ale i s minulostí. Výsledkem je jejich nejlepší deska. čtěte zde
Vydáno: 13.07.2020 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Mushroomhead - A Wonderful Life 6/10
Mushroomhead - A Wonderful Life Americká maskovaná parta Mushroomhead se i kvůli personálním rošádám a intenzivní koncertní činnosti studiově odmlčela na rekordních šest let. Nástupce dobře přijaté desky "The Righteous & the Butterfly" kapela vydala pod křídly nového vydavatelství Napalm Records s novými hlasy a energií. čtěte zde
Vydáno: 12.07.2020 10:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 31/2020

Julianna Barwick ‎- Healing Is A Miracle

Julianna Barwick miluje přírodu. Miluje ale i technologie a elektronické nástroje. Album "Healing Is A Miracle" je právě o těchto kontrastech, o tom, jak vnímáme přírodu v dnešním přetechnizovaném světě. A o střípcích víry v zázrak jejího uzdravení. Je to nádherná deska.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 10.08.
Fource Live: Aiko + Teepee (Střecha Radost, Praha)
So 15.08.
Limp Bizkit (USA) (Forum Karlín, Praha)
Po 17.08.
Giant Rooks (DE) (Rock Café, Praha)
Út 25.08.
Fource Live: Ai Fen + Khoiba (Střecha Radost, Praha)
Po 07.09.
Mighty Oaks (DE) (Rock Café, Praha)
Út 08.09.
Rage Against The Machine (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 11.09.
Matthew Mole (RSA) (Café V lese, Praha)
So 12.09.
Bexey (UK) (Underdogs', Praha)
Po 14.09.
Clock Opera (UK) (Café V lese, Praha)
Út 15.09.
Saint PHNX (UK) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Taylor Swift Lady Gaga Beyoncé Rihanna Kryštof Adele Sia The Cure Coldplay Pokáč Ewa Farna Metallica Madonna The Weeknd Vypsaná fiXa AC/DC Rammstein Britney Spears Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver