Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Selena Gomez - Rare 8/10
Selena Gomez - Rare Nenechali na ní nit suchou. Psali, že je zničená, tlustá a psychicky na dně. Mlčky to trpěla. Teď se Selena Gomez vrací s albem "Rare", na kterém dala svým emocím průchod. Je na něm otevřenější a sebevědomější. A hned v první písni zpívá: "Nejsem dokonalá, ale vím, že jsem jedinečná." čtěte zde
Vydáno: 20.01.2020 00:00 v sekci Recenze - Katka Šebestová
Lankum - The Livelong Day 9/10
Lankum - The Livelong Day Dublinské kvarteto Lankum (dříve Lynched) má za sebou dvě ceněné nahrávky, na kterých zaujalo vlastní interpretací lidových písní irského obyvatelstva. Na třetí desce "The Livelong Day" ovšem skupina zapracovala na zvuku a nové skladby utkala z nití deprese, krásy, dokonalosti i zmaru. čtěte zde
Vydáno: 18.01.2020 09:05 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP) 7/10
POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP) POST-IT jsou definitivně zpět - po deseti letech vydávají nový materiál. EP "Co tě neposílí, to tě zabije" připravovali od svého comebacku před dvěma lety. Kromě tří singlů, které kapela postupně zveřejnila, na něm najdeme i tři zcela nové písně. Výsledek je příjemně barevný. čtěte zde
Vydáno: 17.01.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Makrorecenze "Everyday Life" Coldplay Vydání každé nové desky Coldplay je vždy velká událost a u aktuální nahrávky "Everyday Life" tomu nebylo jinak. Jedna věc je ovšem očekávání a jiná výsledek. Jak si experimentální nahrávka této kapely vedla pod drobnohledem našich redaktorů v makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 16.01.2020 10:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Děti deště - ...v bytě nad řekou 8/10
Děti deště - ...v bytě nad řekou Čtyři roky od poslední nahrávky "Tyto alba" se domácí noise-rocková špička Děti deště vrátila do studia. Výsledkem je "...v bytě nad řekou", kolekce otevřená názvem, ale s jasným apelem a formou, která si nebere servítky. Jsme neteční k tomu, co se kolem nás děje? Potřebujeme-li facku, tahle banda nám ji uštědří. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2020 11:45 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Chainsmokers - World War Joy 5/10
The Chainsmokers - World War Joy Je až fascinující, že se dvojice The Chainsmokers stále drží svého zvuku a odmítá z něj kamkoli uhnout. Třetí desku "World War Joy" opět naplnila písničkami, které jsou naprosto zaměnitelné, ozvláštňují je pouze spousty hostů v čele s 5 Seconds Of Summer či Blink-182. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2020 08:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Phil Shoenfelt - Cassandra Lied 9/10
Phil Shoenfelt - Cassandra Lied Phil Shoenfelt se po docela dlouhé době hlásí s novým materiálem. A tentokrát desku také, v podstatě po čtvrtstoletí, pouští do světa sám za sebe. Sólové album "Cassandra Lied" nachází tohoto britského muzikanta, který našel domov v Praze, na určitém rozcestí jeho kariéry. čtěte zde
Vydáno: 13.01.2020 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Depressive Disorder - Foreign Faces EP 8/10
Depressive Disorder - Foreign Faces EP Je dobré vědět, že v dnešním neustále se měnícím světě zůstávají některé věci stejné. Takovou jistotou jsou tuzemští Depressive Disorder. Můžete vzít jed na to, že na každé desce nabídnou poctivou porci temné elektroniky. To platí i pro loňské épéčko "Foreign Faces". čtěte zde
Vydáno: 12.01.2020 09:17 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Keane - Cause and Effect 8/10
Keane - Cause and Effect Pokud jste si před lety mysleli, že se Keane po slovech "dáváme si pauzu" už nikdy znovu nesejdou, mýlili jste se. Britská skupina je zpátky s povedeným albem "Cause and Effect", které potěší a hlavně rozhodně nezklame všechny ty, kdo mají jejich převážně na pianu postavené skladby v oblibě. čtěte zde
Vydáno: 10.01.2020 13:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Liam Gallagher - Why Me? Why Not. 7/10
Liam Gallagher - Why Me? Why Not. Liam Gallagher sice dlouho nechtěl vyrazit do hudebního světa sám za sebe, ale úspěch debutové sólovky "As You Were" ukázal, že to je přesně to, co fanoušci chtěli. V kolotoči koncertování si udělal čas na druhé album nazvané "Why Me? Why Not.", které na vás dýchne lennonovským odérem. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2020 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Greet Death - New Hell 8/10
Greet Death - New Hell Trio z amerického Michiganu nazvané Greet Death se na podzim vrátilo s druhou studiovou deskou "New Hell". Hlavní devízou devítipísňového elpíčka je neskutečná schopnost přecházet mezi žánry od poprockových melodií až po dlouhé komplikované post-rockové skladby. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2020 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Milky Chance - Mind The Moon 6/10
Milky Chance - Mind The Moon Německá parta Milky Chance, proslavená zejména svým hitem "Stolen Dance", už po dvou letech přichystala nástupce své poslední nahrávky "Blossom". Novinka s názvem "Mind The Moon" se ale zvukově vrací k jejich zpěvnějšímu a komornějšími debutu "Sadnecessary". čtěte zde
Vydáno: 05.01.2020 11:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gabriel Kain - Gabriel Kain 7/10
Gabriel Kain - Gabriel Kain Slovenský světoběžník Gabriel Kain po mnoha hudebních projektech poprvé vydává album pouze pod svým jménem. Materiál na eponymní, debutové EP skládal během svého působení v londýnské kapele The Ables. Pět písní zaštiťuje téma sebeidentifikace v prostředí velkoměst. čtěte zde
Vydáno: 04.01.2020 14:54 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Čad - Zabi ma 8/10
Čad - Zabi ma Slovenští thrashmetaloví bijci Čad jsou na scéně už čtvrt století a za tu dobu se jim podařilo vybudovat si pozici nezpochybňované žánrové veličiny. Novinka "Zabi ma" byla proto velmi očekávaná. Jak se podařilo navázat na oceňovanou desku "Bastard", která se před dvěma lety pohybovala na špicích žebříčků? čtěte zde
Vydáno: 03.01.2020 11:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Nils Frahm - All Encores 7/10
Nils Frahm - All Encores O tom, že Nils Frahm je neskutečně plodným autorem, se ví už relativně dlouho. Necelé dva roky od vydání "All Melody" tady tudíž máme další hudební mozaiku s jeho nezaměnitelným rukopisem. "All Encores" logicky navazuje na předchozí nahrávku a svým způsobem ji rozšiřuje. čtěte zde
Vydáno: 01.01.2020 15:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dežo Ursiny - Pevnina detstva (Reedice 2019) 8/10
Dežo Ursiny - Pevnina detstva (Reedice 2019) Vydávání reedic nahrávek slovenské hudební legendy Deža Ursinyho s úspěchem pokračuje dalším počinem. Po sólovém debutu "Provisorium" a vrcholu spolupráce s básníkem Ivanem Štrpkou "Modrý vrch" je nyní na řadě album "Pevnina detstva". A právě zde se Ursiny se Štrpkou spojili do tvůrčího tandemu, který přetrval. čtěte zde
Vydáno: 31.12.2019 16:45 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Katarína Máliková - Postalgia 8/10
Katarína Máliková - Postalgia Slovanská hudebnice Katarína Máliková v roce 2016 nadchla kritiku podařeným debutem "Pustvopol", ve kterém proměnila lidové písně v art-popové klenoty. Po třech letech ale přichází s odlišnou deskou "Postalgia". Na té se nevěnuje svým kořenům, ale naopak současnosti. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2019 00:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
ShitKid - Detention 8/10
ShitKid - Detention Nejsou už všichni ti Green Day, Blink-182, Sum 41 nebo Good Charlotte to, co dřív bývali? Není třeba smutnit. Ze švédského undergroundu se do přední pop-punkové linie vyšvihl projekt ShitKid. A jejich "Detention" je o mnohem větší punk než všechny zmiňované kapely dohromady. čtěte zde
Vydáno: 29.12.2019 09:35 v sekci Recenze - Simona Knotková
Skinlab - Venomous 8/10
Skinlab - Venomous Skupině Skinlab, americké partě definující subžánr groove metalu, na rozjeté cestě na samý vrchol popularity podkoply nohy několikeré rozpady. Od roku 2016 to ale vypadá, že lídr Steev Esquivel našel novou mízu. V čerstvé sestavě vydal v říjnu první studiovku po deseti letech - kolekci "Venomous". čtěte zde
Vydáno: 28.12.2019 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Dingo - Dingo 8/10
Dingo - Dingo Čas od času se z domácích hudebních vod vynoří projekt, který prostě nezapadá... a nechce zapadnout. Přístupem, nedomáckým žánrem či prostě svou nezařaditelnou existencí. V podstatě vše výše zmíněné se dá použít na pražské Dingo a jejich lakonicky - eponymně - nazvaný debut. čtěte zde
Vydáno: 27.12.2019 19:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 03/2020

Selena Gomez
Rare

Nenechali na ní nit suchou. Psali, že je zničená, tlustá a psychicky na dně. Mlčky to trpěla. Teď se Selena Gomez vrací s albem "Rare", na kterém dala svým emocím průchod. Je na něm otevřenější a sebevědomější. A hned v první písni zpívá: "Nejsem dokonalá, ale vím, že jsem jedinečná."

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 25.01.
Michael Malarkey (USA) (Roxy, Praha)
So 25.01.
Devendra Banhart (USA) (Palác Akropolis, Praha)
Ne 26.01.
The Murder Capital (IRL) (Underdogs', Praha)
Ne 26.01.
Beacon (USA) (Café V lese, Praha)
Út 28.01.
James Arthur (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 02.02.
Keane (UK) (Forum Karlín, Praha)
Po 03.02.
Melanie Martinez (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 05.02.
teepee (Lucerna Music Bar, Praha)
Po 10.02.
Lindemann (DE/SWE) (O2 Universum, Praha)
Pá 14.02.
Five Finger Death Punch + Megadeth + Bad Wolves (Tipsport Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Mandrage Coldplay Ed Sheeran Rihanna Kapitán Demo Kryštof Adele Madonna Lady Gaga Britney Spears The Cure Beyoncé Sia Ewa Farna Metallica AC/DC Misery Index Panic! At The Disco Chinaski Marek Ztracený
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver