Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Pacino - 7'' EP 7/10
Pacino - 7'' EP Orlovští Pacino před dvěma lety zaujali svým dlouhohrajícím debutem "Půl litru země". Temná nahrávka, rezonující hrubými kytarami a temnými náladami v rytmu post-hardcoru, se objevila na čelných pozicích v nejedné hudební anketě. Na plnohodnotného nástupce stále čekáme, čas nám může zkrátit letošní bezejmenné EP. čtěte zde
Vydáno: 22.08.2019 15:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Combichrist - One Fire 7/10
Combichrist - One Fire Agrese, zloba, frustrace a celá armáda démonů se vyrojily na novém albu amerických Combichrist. Hlavní persona souboru Andy LaPlegua ukazuje, co všechno se uvnitř nás může skrývat. K této osobní zpovědi si přizval pár neotřelých hostů, kteří dodali nahrávce "One Fire" na pestrosti a různorodosti. čtěte zde
Vydáno: 18.08.2019 12:30 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Charlie Cunningham - Permanent Way 8/10
Charlie Cunningham - Permanent Way V soukromí je tento týpek spíše tichý a plachý, na koncertech však v plné míře předvádí své emoce z příběhů, které ve svých skladbách vypráví. Jeho druhé album "Permanent Way" je nečekaně velký grower, který má ten dar vás zcela pohltit. S každým poslechem Cunninghamovi čím dál více věříte vše, co do něj vložil. čtěte zde
Vydáno: 12.08.2019 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Kaiser Chiefs - Duck 6/10
Kaiser Chiefs - Duck V produkci Grammy ověnčeného Bena H. Allena a Andrewa Wellse vychází novinka britských indierockerů Kaiser Chiefs "Duck". Kapela z Leedsu se s ní pokouší vrátit nazpět do středu zájmu, který si svými prvními deskami bleskově vydobyla. Jak to dopadlo? čtěte zde
Vydáno: 08.08.2019 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mini Mansions - Guy Walks Into A Bar... 8/10
Mini Mansions - Guy Walks Into A Bar... Mini Mansions se vracejí se třetím albem "Guy Walks Into A Bar...". Čtyři roky po průlomové nahrávce "The Great Pretenders" je tu kolekce jedenácti skladeb, opět postavená na popové melodičnosti a notné dávce vtipu z rukou Michaela Shumana & spol. A co se děje, když chlápek vejde do baru? čtěte zde
Vydáno: 05.08.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Östra Torn / Decultivate - Split 2019 8/10
Östra Torn / Decultivate - Split 2019 Domácí Decultivate během zhruba roku od vydání EP "Milovat" rozhodně nezapadli. Naopak jsou vidět a slyšet čím dál tím více a šíří se i jejich pověst coby kvalitní koncertní akvizice, jejíž intenzivní vystoupení nenechají na publiku nit suchou. Nyní se spojili s Izraelci Östra Torn a vydali společné EP "Split 2019". čtěte zde
Vydáno: 04.08.2019 15:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Pavel Zajíček / Ivan Acher / Michal Nejtek - Svobodná místa 8/10
Pavel Zajíček / Ivan Acher / Michal Nejtek - Svobodná místa Někdy jsou živé desky jen nutnou úlitbou fanouškům a výplní mezi těmi studiovými. Jiné zase mohou být neopakovatelnou časovou konzervou uchovávající jedinečné momenty koncertů, jež se ze své podstaty nebudou moci opakovat. To je i případ kolekce "Svobodná místa", jejímž centrem je básník Pavel Zajíček. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2019 14:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Marina - Love + Fear 7/10
Marina - Love + Fear Poprvé bez dodatku & The Diamonds ve svém uměleckém jménu se velšská popová diva zavřela do studia, aby stvořila desku pojednávající o lásce a strachu. Na "Love + Fear" léčí své osobní bolístky, což fanoušci jistě ocení. Škoda že méně osobitým způsobem přistoupila Marina k hudební složce. čtěte zde
Vydáno: 25.07.2019 16:45 v sekci Recenze - Josef Martínek
KACZI - Polonahá 7/10
KACZI - Polonahá Nadějná, charismatická, talentovaná písničkářka KACZI vydala své debutové EP "Polonahá". Spolupracovala na něm s Lukášem Chromkem a příznivcům servíruje čtvrthodinku nefalšovaného beskydského folku říznutého popem. Upoutá nejenom jistou extravagancí, ale i svým sebevědomým hudebním projevem. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2019 13:14 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Sectesy - Jesus Christ Superlunch 8/10
Sectesy - Jesus Christ Superlunch Dobrého, poctivého, melodického death metalu není nikdy dost, zvláště, když se vynoří ze zkušeben kapel, jež se mohou pyšnit přídomkem domácí. Jediné, nad čím je občas třeba smutnit, je to, že nejde o plnohodnotné album, ale jen o EP. To vše platí o čtyřskladbové novince "Jesus Christ Superlunch" kolínských Sectesy. čtěte zde
Vydáno: 23.07.2019 11:57 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Makrorecenze "Rammstein" Rammstein Někteří hudebníci a hudebnice chrlí alba doslova jedno za druhým. Jiní rádi nechávají své fanoušky čekat. A pak jsou tu Rammstein. Během prvních čtrnácti let existence vydali šest řadovek, ta sedmá ale přišla až po desetileté pauze. Není tedy divu, že se z "Rammstein" stala událost. Což nemohlo minout makrorecenzi. čtěte zde
Vydáno: 16.07.2019 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Thom Yorke - ANIMA 9/10
Thom Yorke - ANIMA Thom Yorke se vždy snažil posouvat hudební hranice a experimentovat se zvuky. Tentokrát se mu ale poprvé podařilo natočit kolekci, která je komplexní a na které nic nepřebývá ani nechybí. I když na povrchu je jeho třetí sólovka "ANIMA" stále dost experimentální, ukrývá fantastické nápady, které je radost objevovat. čtěte zde
Vydáno: 15.07.2019 00:00 v sekci Recenze - Jakub Malar
O5 a Radeček - Dobrý zprávy 8/10
O5 a Radeček - Dobrý zprávy Už málokdo předpokládal, že by šumperská formace O5 a Radeček, která hraje ve stejné sestavě už čtvrtstoletí, přišla s novou deskou. Ale opak se stal pravdou - po sedmi letech od předchozího počinu jsou tu "Dobrý zprávy". A v porovnání s předchozími je to nahrávka popovější, veselejší a setsakra dobrá. čtěte zde
Vydáno: 14.07.2019 13:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Zrní - Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín 10/10
Zrní - Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín Kladenští Zrní vydali prostřednictvím záznamu "Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín" ohlédnutí za svým největším samostatným koncertem. Před necelými dvěma lety křtili desku a přizvali si k tomu orchestr nebo třeba tanečníky. Výsledek je příjemně znějící vzpomínkou, na které nenajdete jedinou chybu. čtěte zde
Vydáno: 13.07.2019 09:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Synapsyche - In Praise Of Folly 7/10
Synapsyche - In Praise Of Folly Italští zlouni Synapsyche jsou zpátky, aby světu znovu ukázali, jak se na Apeninském poloostrově hraje aggrotech. Stejně jako na předchozích počinech i na "In Praise Of Folly" dávají fanouškům ochutnat temnou elektronickou hudbu ve své nejtvrdší podobě. Nebo že by bylo něco jinak? čtěte zde
Vydáno: 12.07.2019 15:23 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Hot Chip - A Bath Full Of Ecstasy 8/10
Hot Chip - A Bath Full Of Ecstasy O Hot Chip pořád není takový zájem, jaký by si zasloužili. A to přitom dělali s Katy Perry(!). Kdybychom to chtěli změnit, účelově do textu recenze začleníme klíčová slova jako sex nebo Suzi Quatro. Ale my to dělat nebudeme a necháme jejich desku "A Bath Full Of Ecstasy" mluvit samu za sebe. Povedla se totiž moc. čtěte zde
Vydáno: 08.07.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Filip Topol - Nebe je zatažený 9/10
Filip Topol - Nebe je zatažený Filip Topol se sice narodil do volnějších poměrů, které vedly k Pražskému jaru, své mladí a ranou dospělost však prožil v době, která šrouby svobody notně utáhla. Žil ale v onom jirousovském veselém ghettu a stal se jedním z jeho zázračných dětí. Nyní mu vychází trojalbum "Nebe je zatažený", na němž je ledacos jinak. čtěte zde
Vydáno: 07.07.2019 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Raconteurs - Help Us Stranger 8/10
The Raconteurs - Help Us Stranger The Raconteurs jsou po více než deseti letech zpět s novým materiálem. Další z řady hudebních formací spojených s Jackem Whitem se zavřela do studia během loňského podzimu. Tehdy vzniklo dvanáct nových písní, které koncem letošního června vyšly na albu "Help Us Stranger". Jak se povedly? čtěte zde
Vydáno: 01.07.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Andrej Šeban - Triplet 7/10
Andrej Šeban - Triplet Slovenský kytarista Andrej Šeban ve své dlouhé kariéře spolupracoval s kdekým (Richardem Müllerem, Peterem Lipou, Dežem Ursinym, Marikou Gombitovou a dalšími), úspěšný je však i se svou vlastní skupinou, s níž se pouští do vln jazzem ovlivněné hudby. Aktuální album "Triplet" je ovšem jeho vyloženě sólovým projektem. čtěte zde
Vydáno: 29.06.2019 16:10 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Hollywood Vampires - Rise 8/10
Hollywood Vampires - Rise Před čtyřmi lety, když byli v řadách Hollywood Vampires muzikanti jako Matt Sorum nebo Duff McKagan, to vypadalo na krátkodechý projekt, kterým si staří rockoví bardi udělají radost a zároveň vzdají poctu zesnulým kolegům. Ejhle, nestalo se - "Upíři z Hollywoodu" právě přicházejí s novou deskou "Rise". čtěte zde
Vydáno: 24.06.2019 11:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 33/2019

Charlie Cunningham
Permanent Way

V soukromí je tento týpek spíše tichý a plachý, na koncertech však v plné míře předvádí své emoce z příběhů, které ve svých skladbách vypráví. Jeho druhé album "Permanent Way" je nečekaně velký grower, který má ten dar vás zcela pohltit. S každým poslechem Cunninghamovi čím dál více věříte vše, co do něj vložil.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 24.08.
JMSN (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 27.08.
Hozier (IRL) (Forum Karlín, Praha)
Út 03.09.
Helmet (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 04.09.
Ariana Grande (USA) (O2 Arena, Praha)
Čt 05.09.
Zebrahead (USA) (MeetFactory, Praha)
Čt 05.09.
Courtney Barnett (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Po 09.09.
Cassia (UK) (Cross Club, Praha)
Út 10.09.
Sean Koch (RSA) (Café V lese, Praha)
Út 17.09.
Michael Bublé (CAN) (O2 Arena, Praha)
Út 17.09.
Pierce Brothers (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Kryštof The Cure Rihanna Coldplay Beyoncé Sia Ewa Farna Ghost Madonna Adele Ed Sheeran AC/DC Britney Spears Rammstein Linkin Park Metallica Taylor Swift Avicii Kylie Minogue
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver