shop.musicserver.cz
Arakain - Schizofrenie (vinylová reedice) 8/10
Arakain - Schizofrenie (vinylová reedice) V červnu vyšel u vydavatelství Supraphon vinylový remaster druhého alba naší přední metalové stálice Arakain - techničtější a prokomponovanější "Schizofrenie". Předchozí reedici jsme hodnotili plným počtem, jak po třiceti letech dopadl její následovník, se dočtete v recenzi. čtěte zde
Vydáno: 09.08.2022 12:30 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Kuedo - Infinite Window 8/10
Kuedo - Infinite Window Třetí řadovka "Infinite Window" zastihuje projekt Kuedo v pozici abstraktního zvukového malíře, jenž vzdává poctu nedávno zesnulému Vangelisovi. Zároveň na této desce buduje linie, jež by klidně mohly fungovat jako soundtrack k fiktivnímu sci-fi filmu plnému nepředvídatelných jevů. čtěte zde
Vydáno: 08.08.2022 08:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Louie Kemp - Dylan & já (kniha) 7/10
Louie Kemp - Dylan & já (kniha) Bob Dylan je ikona a osobnost, která ovlivnila a ovlivňuje generace muzikantů, kteří přišli po něm. Zároveň je to i člověk, který si velice pečlivě střeží svoje soukromí. Příležitost podívat se na Dylana - člověka nyní přináší kniha "Dylan & já", kterou sepsal jeho dlouholetý blízký přítel Louie Kemp. čtěte zde
Vydáno: 07.08.2022 12:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Weathermakers - The Weathermakers 8/10
The Weathermakers - The Weathermakers Brno asi nelze nazvat vyloženě bluesovou líhní, jakou je například pražská Hanspaulka. Tady letěly spíše jazz a alternativa. Přesto právě z jihomoravské metropole vzešlo v poslední době několik jmen, která modře zazářila - třeba Band of Heysek, Jan Fic či The Weathermakers. Právě ti letos vydali bezejmenné album. čtěte zde
Vydáno: 03.08.2022 14:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
George Ezra - Gold Rush Kid 7/10
George Ezra - Gold Rush Kid Čtyři roky trvalo, než se britský písničkář George Ezra vrátil na scénu. Dlouhé turné a následná pandemie mu daly možnost dát dohromady všechny zážitky z nekonečných cest, a na své třetím řadovce "Gold Rush Kid" zúročuje, co se naučil. Navíc s ním znovu dosáhl na prvenství v albovém žebříčku ve Velké Británii. čtěte zde
Vydáno: 02.08.2022 08:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Jack White - Entering Heaven Alive 8/10
Jack White - Entering Heaven Alive Je jen pár hudebníků, co si můžou dovolit v rozpětí pár měsíců, ne-li týdnů, vydat dvě nová (kvalitní) studiová alba. Jedním z nich je Jack White, jenž tři měsíce po dubnovém "Fear Of The Dawn" představuje další letošní novinku "Entering Heaven Alive". Skvělou novinku, nutno říct. čtěte zde
Vydáno: 01.08.2022 00:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Blood Red Shoes - Ghosts On Tape 5/10
Blood Red Shoes - Ghosts On Tape Blood Red Shoes se už za pár dní znovu ukážou v České republice. Posvítili jsme si proto ještě předtím na jejich šestou studiovku, která vznikala na dálku v době pandemie a která, bohužel, nemá moc co nabídnout. "Ghosts On Tape" je jedno z těch alb, které prostě jen je. čtěte zde
Vydáno: 31.07.2022 13:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Bloc Party - Alpha Games 6/10
Bloc Party - Alpha Games Bloc Party za dobu své existence vyzkoušeli řadu žánrů. A to ať už jako kapela nebo v podobě sólovek frontmana Keleho Okerekeho. Na šesté studiovce se formace, která dohromady prodala přes tři miliony desek, pokouší míchat dance-punk a postpunk. Jak se jí to podařilo tentokrát? čtěte zde
Vydáno: 30.07.2022 11:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Besna - Zverstvá 8/10
Besna - Zverstvá Slovenská metalová scéna jede. Muzikanti jako houby nasávají okolní vlivy a dravě se ženou za vlastní vizí, která jasně směřuje ven, za hranice. O některých takových deskách jsme na musicserveru už psali (například loňští Cranial Void), mezi ty silné letošní se řadí třeba "Zverstvá" formace Besna. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2022 15:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Lizzo - Special 8/10
Lizzo - Special Lizzo patří mezi lidi s nepopiratelným kouzlem osobnosti. Lizzo tě může nazvat zku*vencem a ty jí za to pošleš vzdušný polibek. Lizzo je jako ty. Lizzo je výjimečná - stejně jako ty (pokud ti to dnes ještě nikdo neřekl). A její čtvrtá řadovka, nazvaná "Special", je výjimečným počinem pop music. čtěte zde
Vydáno: 25.07.2022 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Nantokanaru - Emotional Damage Wrackage 8/10
Nantokanaru - Emotional Damage Wrackage Nantokanaru patřili před zhruba čtrnácti lety mezi největší naděje domácí rockové scény. I tady na musicserveru jsme jejich desce "Dance With Swans" v roce 2008 přiřkli titul debut roku. Následovalo další EP... a desetileté přerušení činnosti. Nyní se skupina vrací se třískladbovým EP "Emotional Damage Wrackage". čtěte zde
Vydáno: 24.07.2022 14:05 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Charli XCX - Crash 7/10
Charli XCX - Crash "Crash" znamená pro Charli XCX poslední album u Atlantic Records. Rozhodla se proto, že ještě jednou zkusí návrat k přímočařejšímu pojetí popu, a celou éru pojala jako zaprodání se. Pro posluchače je ale ve finále nejdůležitější, jestli výsledek baví. A to se povedlo, ačkoliv to místy trochu drhne. čtěte zde
Vydáno: 23.07.2022 11:00 v sekci Recenze - David Böhm
Spirituál kvintet - Zpívat se nepřestane (To nejlepší - 2LP) 9/10
Spirituál kvintet - Zpívat se nepřestane (To nejlepší - 2LP) Spirituál kvintet se sice už koncertně rozloučil vyprodanými večery v pražské Lucerně, i nadále však můžeme čekat různé výběry, kompilace či reedice. Aktuální kolekce "Zpívat se nepřestane" vznikla u příležitosti půlkulatin doktora Tichoty a svůj smysl má i v dalších směrech. čtěte zde
Vydáno: 21.07.2022 13:45 v sekci Recenze - Milan Menčík
James Bay - Leap 7/10
James Bay - Leap Britského písničkáře Jamese Baye snadno poznáte díky jeho charakteristickému hlasu a také velkému klobouku. Autor hitu "Hold Back The River" nebo balady "Let It Go" překlenul třicítku, jeho letošní album "Leap" je tak vyzrálejší a osobnější než předchozí tvorba. čtěte zde
Vydáno: 19.07.2022 12:30 v sekci Recenze - Tomáš Kocian
Graabner - Bezčasí 7/10
Graabner - Bezčasí Projekt Graabner spojil na albu "Bezčasí" plejádu zkušených domácích hudebníků a stvořil uctivou poctu progresivnímu rocku sedmdesátých let. Zdatně a s nadšením se muzikanti do vlastního materiálu pokusili otisknout dobového ducha žánru. Jak tento záměr vyšel? A promítlo se jejich nadšení i na posluchače? čtěte zde
Vydáno: 16.07.2022 17:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Nova Twins - Supernova 9/10
Nova Twins - Supernova Londýnské dívčí duo Nova Twins vytáhlo své drápky již v roce 2020, kdy vydalo velice slušný debut "Who Are the Girls?". Zároveň v tomto období dámy rozsáhle koncertovaly a budovaly si jméno originální a atraktivní formace. Bude letošní deska "Supernova" potvrzením jejich kvalit? čtěte zde
Vydáno: 11.07.2022 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Masterpieces 2019 (kniha) 8/10
Masterpieces 2019 (kniha) Jedno přísloví říká: "Neposuzuj knihu podle obalu!" Ale jak je to s hudbou? U fyzických nosičů je artwork podstatný, všichni známe historky o tom, kolik lidí si koupilo album jenom podle vyvedeného coveru. A v metalu tohle platí obzvlášť, tam je obal primárním nositelem atmosféry. Ty nejlepší z roku 2019 přináší publikace "Masterpieces". čtěte zde
Vydáno: 09.07.2022 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Helena Vondráčková - Nejkrásnější na světě je láska (3 CD) 8/10
Helena Vondráčková - Nejkrásnější na světě je láska (3 CD) Karel Gott v sukních. Tak by se dala popsat zpěvačka, která nechá v naší republice málokoho chladného a kterou znají úplně všichni. Helena Vondráčková oslavila půlkulaté jubileum novým výběrem "Nejkrásnější na světě je láska". A je to rozhodně kompilace hodná jejího jména. čtěte zde
Vydáno: 07.07.2022 17:40 v sekci Recenze - Milan Menčík
25 - Meziprostor 7/10
25 - Meziprostor Pop rock je ošemetný žánr. Pokouší se o něj ledaskdo, ne vždy se ale podaří všechny složky poskládat tak, aby výsledek fungoval na obou pólech, tom rockovém i přístupnějším popovém. Jihočeská skupina 25 v těchto vodách s přestávkou úspěšně plave dvě dekády a v únoru vydala album "Meziprostor". Jaké je? čtěte zde
Vydáno: 06.07.2022 12:55 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
iamamiwhoami - Be Here Soon 8/10
iamamiwhoami - Be Here Soon Jonna Lee se s "Be Here Soon" nadechla a rozhodla se vyprávět svůj příběh hezky od počátku a bez zbytečných příkras. Vzdává poctu svým inspiracím a kořenům, elektronika tak zůstala spíše v ústraní. Výsledkem je komorní a civilní nahrávka, jež si rozhodně zaslouží pozornost. čtěte zde
Vydáno: 04.07.2022 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 32/2022

Kuedo
Infinite Window

Třetí řadovka "Infinite Window" zastihuje projekt Kuedo v pozici abstraktního zvukového malíře, jenž vzdává poctu nedávno zesnulému Vangelisovi. Zároveň na této desce buduje linie, jež by klidně mohly fungovat jako soundtrack k fiktivnímu sci-fi filmu plnému nepředvídatelných jevů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.08.
Bright Eyes (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.08.
Role Model (US) (Rock Café, Praha)
Pá 19.08.
Vizovické Trnkobraní (areálu likérky Rudolf Jelínek, Vizovice)
So 20.08.
Ocean Alley (AUS) (Rock Café, Praha)
Čt 25.08.
Pixies (US) (Forum Karlín, Praha)
St 07.09.
Aries (US) (Rock Café, Praha)
So 10.09.
Poets of the Fall (FIN) (Roxy, Praha)
So 10.09.
Palace (UK) (Rock Café, Praha)
Po 12.09.
Russ (US) (Roxy, Praha)
Út 13.09.
Maxïmo Park (UK) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lucie Vondráčková Dua Lipa Justin Bieber BTS Michal Prokop Madonna Viktor Sheen Slash Vojtaano Adele Pink Floyd Ed Sheeran Queen Mirai Abba The Weeknd The Beatles Liam Gallagher Jack White Avril Lavigne
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2022 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu