Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Fallgrapp - Ostrov 9/10
Fallgrapp - Ostrov Na Fallgrapp je fascinující znatelný progres mezi jejich jednotlivými řadovkami. Třetí album "Ostrov" je tak zatím nejvyzrálejším počinem této formace. Je na něm patrné, jaké cíle si kapela na počátku natáčení dala, i to, že se tyto cíle podařilo přetavit ve skvělý kompaktní celek. čtěte zde
Vydáno: 06.04.2020 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Genesis - Duke Letos uplynulo čtyřicet let od vydání alba "Duke" od Genesis. Přelomová nahrávka nejenže vstoupila jednou nohou do osmdesátek, ale zároveň naznačila nový směr této legendární kapely. Pro vyznavače popu dobrá zpráva, pro staromilce byl však Vévoda víceméně zamáváním na rozloučenou. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2020 15:30 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Blues For The Redsun - Deadspace/Desomorphine Trance 7/10
Blues For The Redsun - Deadspace/Desomorphine Trance Někdy je hudba fyzickým zážitkem. Domácí partě Blues For The Redsun se svou tvorbou, žánrově rámovanou sludge-doom metalem, daří zprostředkovávat jiné stavy vědomí. Ať už záměrně či nikoliv, i aktuální album "Deadspace/Desomorphine Trance" dává posluchači možnost nahlédnout někam, kam se běžně nedostane. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2020 11:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Skupina Štěstí - Je třeba obětovat ještě jednoho kohouta 8/10
Skupina Štěstí - Je třeba obětovat ještě jednoho kohouta Těžko říci, jestli lze mluvit o pokladu, kultu, zajímavosti či obskurnosti, ale občas se podaří vytáhnout na světlo album, které by mohlo upadnout do zapomenutí, a tím jej uchovat pro další generace. U Skupiny Štěstí a jejich desky "Je třeba obětovat ještě jednoho kohouta" je to rozhodně počin hodný pochvaly. čtěte zde
Vydáno: 04.04.2020 11:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Stormzy - Heavy Is The Head 9/10
Stormzy - Heavy Is The Head Pražskou koncertní premiéru už má sice za sebou, mluví se o něm ale stále. Pokud nezaúřaduje koronavirus, měli bychom mít možnost vidět ho v létě na slovenské Pohodě, maďarském Szigetu nebo jako jednoho z headlinerů britského Readingu. Stormzy je na roztrhání. A jeho desku "Heavy Is The Head" nelze ignorovat. čtěte zde
Vydáno: 02.04.2020 08:30 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Civilní obrana - Zlatá deska 6/10
Civilní obrana - Zlatá deska Kapela Civilní obrana je původem z Čáslavi a po třech řadovkách si s tou čtvrtou dala docela na čas. Vydávala ovšem singly, většinou rovnou s videoklipem. Právě ty se nakonec staly základem pro loňskou novinku "Zlatá deska". Jak se albový návrat povedl? čtěte zde
Vydáno: 01.04.2020 13:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Michal Hrůza - Světlo do tmy 6/10
Michal Hrůza - Světlo do tmy Michal Hrůza své poslední řadové album "Sám se sebou" vydal před třemi lety, a tak přišel čas na nový materiál. Ve spolupráci s producentem Lukášem Chromkem vznikla nahrávka "Světlo do tmy". Je to ale trochu jiná muzika, než na jakou jsme od bývalého frontmana Ready Kirken zvyklí. čtěte zde
Vydáno: 31.03.2020 15:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Petr Muk - Sny zůstanou 7/10
Petr Muk - Sny zůstanou Rok 2020 je plný milníků souvisejících s kariérou i osobním životem Petra Muka. Průvodcem těmito okamžiky se může stát kompilace "Sny zůstanou", která chronologicky přibližuje jednotlivé fáze dráhy tohoto legendárního českého zpěváka. A je to velmi hezké vzpomínání. čtěte zde
Vydáno: 30.03.2020 16:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1 9/10
Me And That Man - New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1 Žánry a škatulky jsou fajn, občas ale neuškodí z komfortní zóny vystoupit. Před lety to udělal Nergal z Behemoth - s projektem Me And That Man se dal na temnou country. Nyní se vrací s druhým albem "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1" a tentokrát se obklopil hvězdným gangem. čtěte zde
Vydáno: 30.03.2020 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Walkmanz - MONO 7/10
Walkmanz - MONO Walkmanz je projekt Reného Rypara, Thoma Frödeho, Zbyňka Raušera a Jara Lukáče. Vznikl v roce 2018, loni vyslal do světa první singl a nyní ho zaštítil povedenou debutovou deskou. Nahrávka "MONO", to je poctivý rock 'n' roll s nádechem retra a elektroniky. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2020 11:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Fotocrime - South Of Heaven 7/10
Fotocrime - South Of Heaven Trio Fotocrime založil Ryan Patterson chvíli poté, co ukončili činnost respektovaní hardcoristé Coliseum. Svoje právo na existenci toto uskupení stvrdilo před dvěma lety vydáním povedeného debutu "Principle Of Pain". Nyní se o pozornost fanoušků hlásí znovu s nahrávkou "South Of Heaven". čtěte zde
Vydáno: 26.03.2020 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Hentai Corporation - 00420603545450 9/10
Hentai Corporation - 00420603545450 Kontroverzní divočáci Hentai Corporation vydali nové EP se záhadnou číslovkou v názvu. Vždycky dokázali vzbudit pozornost a nejinak je tomu i v případě minialba "00420603545450". Milovníci ujetosti a kvality si přijdou na své. Tahle banda je zkrátka sázkou na jistotu. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2020 12:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Malokarpatan - Krupinské ohne 9/10
Malokarpatan - Krupinské ohne Třetí deska je klíčová, třetí rozhoduje, praví jedno dlouze tradované klišé. Slovenští metalisté Malokarpatan právě nyní to svoje třetí album vydávají. Předchozí dvě je etablovala na jeden z nejnadějnějších místních spolků, kolekce "Krupinské ohne" by tedy měla jejich pozici utvrdit. Povedlo se? čtěte zde
Vydáno: 24.03.2020 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Douglas Dare - Milkteeth 8/10
Douglas Dare - Milkteeth Douglas Dare se svou třetí deskou nechvátal - na "Milkteeth" jsme čekali skoro čtyři roky. V mezičase však dozrál v charismatického písničkáře, jehož tvorba se stále vyvíjí. Aktuální počin zároveň nabídne i překvapivé hudební návraty k počátkům Douglasovy kariéry. čtěte zde
Vydáno: 23.03.2020 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
The Darkness - Easter Is Cancelled 9/10
The Darkness - Easter Is Cancelled Velikonoce jsou zrušeny. To není nové nařízení vlády ke koronavirové pandemii, ale nová řadovka Britů The Darkness. Album "Easter Is Cancelled" vyšlo v tichosti v říjnu loňského roku, ale protože skvělých počinů není nikdy dost, dovolili jsme si jej recenzovat i přes jistou neaktuálnost. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2020 11:10 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Cathedral In Flames - Children Of The Blackest Hole 7/10
Cathedral In Flames - Children Of The Blackest Hole Gothic rock nemá na růžích ustláno. Jeho temné rovy obrůstá břečťan elektroniky, záhrobní duchové a mrtvé milenky svůj cit vyjadřují spíše synťáky než kytarami. A tu se se svým old school gothic rockem objeví domácí Cathedral In Flames. Zatím jen v podobě pěti písní na EP "Children Of The Blackest Hole", ale přece. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2020 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Visací zámek - Anarchie a totál chaos 7/10
Visací zámek - Anarchie a totál chaos Punkoví veteráni Visací zámek jsou zřejmě proroci. Příhodněji svůj nový počin pojmenovat snad ani nemohli. Neklidné album do neklidných dnů s názvem "Anarchie a totál chaos" ovšem nabízí mnohé z osobitého humoru formace, včetně potřebné punkové poetiky a neurvalého syrového zvuku. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2020 12:35 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Beata Hlavenková - Sně 8/10
Beata Hlavenková - Sně Beata Hlavenková dlouho odolávala lákadlu nahrát sólovou desku, na které by se představila nejen jako pianistka, ale také jako zpěvačka. Dříve téměř ryze jazzová hudebnice si ze svého žánru leccos přenesla i na své páté album "Sně", které nyní nově vychází také na vinylu. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2020 12:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Caribou - Suddenly 8/10
Caribou - Suddenly V tiskových materiálech Caribou zmiňuje, že finální skladby na svou nejnovější studiovku vybíral ze zhruba devíti stovek tracků. Jak zní těch 888 vyřazených, se možná dozvíme v budoucnosti, těch dvanáct, které na desce "Suddenly" své místo našly, nabízí ale velmi příjemnou směs nálad. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2020 13:30 v sekci Minirecenze - David Věžník
Munka Sostali - Die Schlager und die Meisterstücke 8/10
Munka Sostali - Die Schlager und die Meisterstücke Pětadvacet let na scéně není žádná láce. Změny sestavy, snaha držet se svého soundu, … Své by mohli vyprávět třeba takoví Munka Sostali. Psychelicko-rocková formace slaví čtvrtstoletí výběrovým albem "Die Schlager und die Meisterstücke", jakýmsi katalogem své nápadité tvorby. Jak se povedl? čtěte zde
Vydáno: 15.03.2020 11:45 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 14/2020

Fallgrapp
Ostrov

Na Fallgrapp je fascinující znatelný progres mezi jejich jednotlivými řadovkami. Třetí album "Ostrov" je tak zatím nejvyzrálejším počinem této formace. Je na něm patrné, jaké cíle si kapela na počátku natáčení dala, i to, že se tyto cíle podařilo přetavit ve skvělý kompaktní celek.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 06.04.
Cocaine Piss (BE) (Café V lese, Praha)
Út 14.04.
Fat Nick (USA) (Underdogs', Praha)
Ne 19.04.
Kawala (UK) (Café V lese, Praha)
Čt 23.04.
Lucy Dacus (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
Ne 26.04.
The Slow Readers Club (UK) (Café V lese, Praha)
Po 04.05.
Dives (AT) (Café V lese, Praha)
Čt 07.05.
Bexey (UK) (Underdogs', Praha)
Út 12.05.
Jamie Cullum (UK) (O2 Universum, Praha)
Út 12.05.
Zola Blood (UK) (Café V lese, Praha)
So 16.05.
Jaga Jazzist (NO) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Michal David Coldplay Rihanna Taylor Swift The Weeknd Imagine Dragons Sia Bruno Mars Lady Gaga Beyoncé Kryštof Mandrage Ewa Farna Madonna Marek Ztracený Adele Pokáč Adam Vojtěch The Cure AC/DC
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver