Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
JAF 34 - Empty 8/10
JAF 34 - Empty Pod zrcadlovou maskou a jménem JAF 34 se skrývá pražský výtvarník, grafik, typograf, multimediální umělec a nově také hudebník s vydanou deskou. Ta nese název "Empty" a vyšla i v podobě fyzického artefaktu: prázdného, číslovaného a umělecky dotvořeného plastového obalu na CD. To podstatné je ovšem hudba. čtěte zde
Vydáno: 11.06.2021 12:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Loukotě - Ztracený vlny 7/10
Loukotě - Ztracený vlny Pětice hudebníků, kteří se představují jako Vojta, Matěj, BasKuba, Ilča a KytKuba, vydala jako kapela Loukotě v květnu první desku "Ztracený vlny". A je to debut osvěžující a příjemný a osobitý a byla by škoda si ho nevšimnout. Udělejte si ten čas a nechte se těmito vlnami unášet někam do ztracena. čtěte zde
Vydáno: 09.06.2021 14:35 v sekci Recenze - Honza Průša
Michal Prokop & Framus Five - Mohlo by to bejt nebe... 9/10
Michal Prokop & Framus Five - Mohlo by to bejt nebe... Od svého návratu k hudbě už není Michal Prokop vázán jakoukoliv nutností vydávat nové desky. Nevyvolává očekávání skrytá za nějakým pravideným systémem, nepodřizuje se vnějším tlakům. Materiál předkládá ve chvíli, kdy přijde ta správná chvíle. A ta očividně přišla právě teď s albem "Mohlo by to bejt nebe…". čtěte zde
Vydáno: 07.06.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Gride / Skiplife - Split LP 7/10
Gride / Skiplife - Split LP Gride jsou ve svém žánru domácí jistoty, Skiplife zase nová partička, kterou tvoří zkušení muzikanti z Lycantrophy, Decultivate nebo Gospel of the Future. Potkali se na společném splitu, který útočí společnou drtivou silou žánrového extrému. Jedna polovina patří grindcoru, druhá powerviolence. čtěte zde
Vydáno: 04.06.2021 14:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Offspring - Let The Bad Times Roll 5/10
The Offspring - Let The Bad Times Roll "Jé, Offspring! Ty jsem poslouchal, když mi bylo šestnáct," zaujme životem unaveného pětatřicátníka titulek článku na musicserveru. "Ti ještě hrají?" Ano, hrají. A zajímá to ještě někoho? Ale jo, pár lidí se najde. A může v tom být víc než nostalgické vzpomínky na středoškolské večírky? Odpoví "Let The Bad Times Roll". čtěte zde
Vydáno: 03.06.2021 08:30 v sekci Recenze - Jan Pikous
Pokáč - Antarktida 10/10
Pokáč - Antarktida Letošní počasí zatím vysokým teplotám nepřeje, a tak si chvílemi připadám jak na Antarktidě. A stejně si budou připadat posluchači a milovníci osobitého písničkáře Pokáče, který poslední květnový pátek vydal desku pojmenovanou právě po tomto studeném kontinentu. čtěte zde
Vydáno: 02.06.2021 08:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Twenty One Pilots - Scaled And Icy 8/10
Twenty One Pilots - Scaled And Icy Carpe diem - to je (možná) základní myšlenka nového alba amerického dua Twenty One Pilots. Kolekce "Scaled And Icy" vznikla během lockdownu a zní velmi optimisticky, ale… Vždycky je nějaké "ale". Takže užívejme dne, když je tak krásný. Zítra může být všechno jinak. čtěte zde
Vydáno: 31.05.2021 00:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Kings Of Leon - When You See Yourself 6/10
Kings Of Leon - When You See Yourself Držitelé čtyř Cen Grammy mají novou desku a nejvíce o ní zatím vědí ti, kteří se věnují kryptoměnám. Právě přes takzvané NFT se album dostalo k prvním fanouškům jako vůbec první hudební nahrávka v historii. Bohužel je to ale asi to jediné, co se nám po letech v souvislosti s "When You See Yourself" zpětně vybaví. čtěte zde
Vydáno: 30.05.2021 14:45 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Moonshye - Courtain of the Moon 8/10
Moonshye - Courtain of the Moon "Courtain of the Moon" písničkářky Moonshye byla dost možná první letošní deska. Digitálně totiž vyšla 1. ledna. To je ale, pravda, pouhý statistický fakt, který o výsledku nijak zásadně nevypovídá. Jak se debut česko-polské zpěvačky, kterému na svět vydatně pomohla úspěšná kampaň na platformě HitHit, podařil? čtěte zde
Vydáno: 28.05.2021 15:25 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
GusGus - Love Is Alone 8/10
GusGus - Love Is Alone "Love Is Alone" je poslední předzvěstí před vydáním chystané řadovky GusGus "Mobile Home". Dostalo se jí tak ucelené péče v podobě remixového épéčka, na němž toto seskupení nezapře své klubové kořeny. Zároveň do již uveřejněných ukázek vnáší nové prvky. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2021 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dirty Old Dogs - Let's Burn Heaven Again 10/10
Dirty Old Dogs - Let's Burn Heaven Again Jakákoliv kapela, pokud nechce zapadnout, potřebuje pomyslný ksicht, něco, co ji odliší od ostatních, desku, která prolomí hradbu. Někomu se to podaří hned, někdo válčí po léta. Dirty Old Dogs z Olomouce už dlouho projevují výrazný potenciál. Kam je zavedlo album "Let's Burn Heaven Again"? čtěte zde
Vydáno: 27.05.2021 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Gojira - Fortitude 9/10
Gojira - Fortitude Deska "Fortitude" francouzské formace Gojira patřila už od svého ohlášení k nejočekávanějším počinům, co by měly na metalové scéně v roce 2021 vyjít. Ale hype je jedna věc, realita druhá a vysoká očekávání mnohdy zkreslují. Tak jak to tedy je? Jakým směrem se tahle čtveřice rozhodla vykročit tentokrát? čtěte zde
Vydáno: 24.05.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Různí - Deadred XX 8/10
Různí - Deadred XX Lukáš Pollert vždy tvrdil, že každý den si zaslouží svou malou/velkou oslavu. Když se tedy přiblížilo výročí druhé dekády fungování labelu Deadred, byl zde další důvod k tomu vymyslet něco speciálního. A tak je tu kompilace "Deadred XX", která mapuje vše podstatné z historie tohoto vydavatelství v neokoukané stylizaci. čtěte zde
Vydáno: 23.05.2021 08:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
The Black Keys - Delta Kream 6/10
The Black Keys - Delta Kream Dvojice Dan Auerbach a Patrick Carney, známá jako The Black Keys, se podstatnou měrou podílela na garážovém revivalu v první dekádě nového tisíciletí. Nyní se muzikanti po několika letech vracejí zpět ke kořenům, k blues. Album "Delta Kream" je poctou místu, geniu loci a hlavně typickému zvuku oblasti Mississippi. čtěte zde
Vydáno: 20.05.2021 18:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Marianne Faithfull with Warren Ellis - She Walks In Beauty 8/10
Marianne Faithfull with Warren Ellis - She Walks In Beauty Jedenáct klasických anglických básní recitovaných pevným a nezaměnitelným hlasem zpěvačky za zvuku jemných a nestrukturovaných hudebních ploch Warrena Ellise a několika hostů. Nic víc. Nic míň. To je novinka "She Walks In Beauty" od Marianne Faithfull. Má cenu s ní trávit čas? čtěte zde
Vydáno: 19.05.2021 08:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Krabathor - Demonizer 8/10
Krabathor - Demonizer Bez Krabathor by český metal vypadal asi jinak. Deathmetalová formace se v devadesátých letech stala jednou z těch, které se dobře etablovaly i v zahraničí, v roce 2003 se ale její příběh prakticky uzavřel - a pár koncertů na tom už nic nezměnilo. Až nyní se plní sen fanoušků: je tu nové album "Demonizer". čtěte zde
Vydáno: 17.05.2021 16:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Birdy - Young Heart 8/10
Birdy - Young Heart Nepospíchala - na svou čtvrtou studiovku "Young Heart" si Birdy počkala pět let. Trpělivost přinesla pomyslné růže v podobě šestnácti skladeb. Britská písničkářka je v nich jako autorka i jako zpěvačka znovu jistější v kramflecích. Po malých krůčcích, ale o to jistěji si prošlapává svou vlastní cestu. čtěte zde
Vydáno: 17.05.2021 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Progres 2 - Třetí kniha džunglí (reedice) 9/10
Progres 2 - Třetí kniha džunglí (reedice) "My, ty a já, my dál jsme krve jen jedné, blázne, lhostejno kam jdem." Finále alba "Třetí kniha džunglí" brněnských Progres 2 nepřestalo být aktuální. Po čtyřiceti letech od jeho premiéry došlo k jeho znovuvydání, tentokráte pod křídly Supraphonu. Samotná kapela dohlížela na jeho remastering a my na to, jak to celé dopadlo. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2021 09:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
The KLF - The White Room (The KLF 1989 Director's Cut) 9/10
The KLF - The White Room (The KLF 1989 Director's Cut) The KLF ohlásili svůj návrat do doby streamovací. Série rarit má mít šest částí, jsme tedy v polovině. Tentokrát nadešel čas na jednu zásadní kapitolu tohoto příběhu, legendární album "The White Room". I v tomto případě došlo na mnoho změn, ale status kultu a nadčasovosti zůstal. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2021 12:45 v sekci Recenze - Dan Hájek
Royal Blood - Typhoons 8/10
Royal Blood - Typhoons Royal Blood z Brightonu jsou zpět. Se třetí řadovkou "Typhoons" jim produkčně pomohli Paul Epworth a Josh Homme z Queens Of The Stone Age. Ačkoliv si na ní Mike Kerr a Ben Thatcher zachovali svůj typický jednoduchý rockový groove, přiklonili se tentokrát také k tanečnějšímu zvuku. čtěte zde
Vydáno: 12.05.2021 08:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 23/2021

Michal Prokop & Framus Five
Mohlo by to bejt nebe...

Od svého návratu k hudbě už není Michal Prokop vázán jakoukoliv nutností vydávat nové desky. Nevyvolává očekávání skrytá za nějakým pravideným systémem, nepodřizuje se vnějším tlakům. Materiál předkládá ve chvíli, kdy přijde ta správná chvíle. A ta očividně přišla právě teď s albem "Mohlo by to bejt nebe…".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 14.08.
Limp Bizkit (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 18.08.
Bright Eyes (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 24.08.
Matthew Mole (JAR) (/TBA/, Praha)
Čt 09.09.
Mighty Oaks (DE) (Rock Café, Praha)
Pá 10.09.
Pigeon John (US) (+XL the Band (CAN)) (Café V lese, Praha)
Ne 12.09.
The Wedding Present (UK) (Café V lese, Praha)
Ne 26.09.
Passenger (UK) (Roxy, Praha)
Čt 30.09.
Boy Pablo (CHL) (Futurum Music Bar, Praha)
Ne 03.10.
Nick Waterhouse (USA (Rock Café, Praha)
St 06.10.
Cœur de Pirate (CAN) (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Taylor Swift Lady Gaga Pokáč Kryštof Coldplay Ewa Farna AC/DC Viktor Sheen Metallica Foo Fighters Michal Prokop Queen David Stypka Tomáš Klus Mirai The Weeknd Pink Floyd The Offspring Vypsaná fiXa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu