Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Tata Bojs - Jedna nula 10/10
Tata Bojs - Jedna nula Tata Bojs jsou ve formě. Natočili desku, která od začátku jede jak skvěle promazaný stroj. Zároveň pořád nabízí obrovskou nálož hravosti, ať už hudební, nebo jazykové. A navíc v sobě skrývá i silné poselství. Nahrávka "Jedna nula" se opravdu povedla a je to další z českých alb roku. Už asi páté. čtěte zde
Vydáno: 30.11.2020 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Elton John - Já 9/10
Elton John - Já "To nejlepší na rock and rollu je, že i někdo jako já se může stát hvězdou," svěřuje se Elton John ve své informacemi nabité biografii. Kniha s názvem "Já" velmi čtivou formou přibližuje nejenom životní eskapády, ale i nitro legendárního hudebníka. Díky tomu zaujme nejen jeho fanoušky. čtěte zde
Vydáno: 29.11.2020 08:40 v sekci Recenze - Dan Hájek
Makrorecenze "Power Up" AC/DC Když AC/DC ohlásili, že přece jen vydají ještě jednu řadovou desku, oko nejednoho rockera určitě nezůstalo suché. Všechny máničky si "Power Up" určitě užívají, ale jak pravděpodobně poslední album legendárních australských rockerů dopadlo pod drobnohledem pěti redaktorů musicserveru v makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 28.11.2020 08:30 v sekci Makrorecenze - Redakce
Tomáš Liška & Invisible World - Hope 7/10
Tomáš Liška & Invisible World - Hope Málokterý český muzikant může říct, že všechna jeho sólová alba byla nominována na Cenu Anděl v kategoriích jazz & blues a world music. Kontrabasista Tomáš Liška může. Letos mu a jeho mezinárodnímu kvartetu Invisible World vyšlo nové album s prostým názvem "Hope". Má na to se o ocenění ucházet? čtěte zde
Vydáno: 27.11.2020 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Ilona Csáková - Jemně půl 5/10
Ilona Csáková - Jemně půl Na začátku října vyšla další řadovka Ilony Csákové. Ale místo o albu se diskutovalo o tom, že zpěvačka na svém facebooku psala bludy jako: "Nenechám si v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují, jedou podle scénáře Billa Gatese a WHO." Proč se tedy o té desce nemluví? čtěte zde
Vydáno: 27.11.2020 08:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Midnight Oil - The Makarrata Project 8/10
Midnight Oil - The Makarrata Project Patnáct let trvalo, než se kapela Midnight Oil po přestávce probrala k životu. Další tři roky jsme museli počkat, než přišel i nový studiový materiál. Ten vyšel v říjnu pod názvem "The Makarrata Project" a australská formace na něm spojila síly s řadou místních muzikantů. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2020 14:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Aneta Langerová - Dvě slunce 7/10
Aneta Langerová - Dvě slunce Autorsky plodná spolupráce s Jakubem Zitkem na albu "Na Radosti" z roku 2014 se dočkala svého pokračování. Novinka "Dvě slunce" jasně stvrzuje, že hlas Anety Langerové patří v českém popu k těm nejosobitějším. Cestu k novým písním si však fanoušci budou muset tentokrát trochu proklestit. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2020 08:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Kurtizány z 25. Avenue - Honzíkova cesta 7/10
Kurtizány z 25. Avenue - Honzíkova cesta Od posledního alba Kurtizán z 25. Avenue uplynulo předlouhých jedenáct let. Kapela Tomáše Varteckého se sice na dlouhou dobu studiově odmlčela, ale nyní je zpět. Angažovala zpěváka Atari Terror Dana Kurze, nahrála devět nových písní a vydala je jako svou sedmou řadovku "Honzíkova cesta". čtěte zde
Vydáno: 25.11.2020 14:35 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Joe Bonamassa - Royal Tea 8/10
Joe Bonamassa - Royal Tea Americký kytarista a zpěvák Joe Bonamassa je jedním ze zářivých jmen na současné blues-rockové scéně. Nezastavitelný dříč sype z rukávu jednu desku za druhou a zatím se mu daří, byť s nepřehlédnutelným náznakem stereotypu, držet solidní kvalitativní úroveň. V druhé půli října vydal album "Royal Tea". Jaké je? čtěte zde
Vydáno: 24.11.2020 15:25 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Květy - Květy Květy 9/10
Květy - Květy Květy Kapela Květy natočila nádhernou desku "Květy Květy". Je sice hodně melancholická a prorostlá nejistotou, izolací a zklamáními, ale poslouchá se krásně. Velmi intimní album voní silnými milostnými vztahy a taky smutkem, a když si nedáte pozor, snadno vás k sobě vtáhne. Je to totiž jedna z nejlepších nahrávek skupiny. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2020 08:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Faüst - Faüst 8/10
Faüst - Faüst Poděkovat covidu-19 za to, že umožnil vznik nahrávky, to se (zatím) tak často nevidí. Každopádně proč ne, když to popisuje realitu. To si možná řekli i pánové z thrashmetalových Faüst, a vetkli tato slova díků na přebal svého prvního EP. To vyšlo digitálně a jako vinylový sedmipalec a stojí za to. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 15:25 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Nick Cave - Idiot Prayer (Nick Cave Alone at Alexandra Palace) 8/10
Nick Cave - Idiot Prayer (Nick Cave Alone at Alexandra Palace) Nicka Cavea mám rád jako muzikanta plného energie. Líbí se mi jeho živelnost, jsem uchvácen koncerty s The Bad Seeds a nejvíc si užívám "Tupelo", "From Her To Eternity" nebo "The Mercy Seat". "Idiot Prayer" je toho pravým opakem. Intimita, klavír, klid. Sedět a poslouchat. A stejně je to ku*evsky dobrý! čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Petr Novák - 12 Nej 9/10
Petr Novák - 12 Nej Jako připomínka nedožitých pětasedmdesátých narozenin Petra Nováka vyšla výběrovka "12 Nej" s trochu záhadným podtitulem "Originální nahrávky". Vzhledem k tomu, že na světě je už mnoho zpěvákových kompilací, byli jsme zvědaví, v čem je tato jiná. Podívali jsme se proto na nově vydaný vinyl. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2020 16:25 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
All Them Witches - Nothing As The Ideal 9/10
All Them Witches - Nothing As The Ideal Odchodem klávesisty Jonathana Drapera se z All Them Witches stalo pouze trio. Výsledek natáčení jejich šesté řadovky to však neovlivňuje, jelikož formace neztratila nic z energie, která ji provázela celou poslední dekádu. "Nothing As The Ideal" je tak další uspokojující poutí rockerů bez žánrových hranic. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2020 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Škwor - Tváře smutnejch hrdinů 5/10
Škwor - Tváře smutnejch hrdinů Málokterá jiná česká skupina se tak úzkostlivě drží vlastního zvuku jako právě pražská stálice Škwor. Nejinak je tomu na její nejnovější jubilejní desáté desce "Tváře smutnejch hrdinů". Popové melodie se tu znovu setkávají s rockovými kytarami a jednoduchými údernými texty. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2020 17:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Čechomor - Radosti života 8/10
Čechomor - Radosti života I v těžkých dobách lze nalézt mnoho pozitivního. Alespoň tak to vidí kapela Čechomor, která s poetikou sobě vlastní nahrála další kolekci plnou prolínání domácího folklóru a rocku. "Radosti života" jsou plné energie, života a entuziasmu, připomínajícího počátky této formace. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2020 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Puscifer - Existential Reckoning 7/10
Puscifer - Existential Reckoning Za formací Puscifer stojí lídr skupin A Perfect Circle a Tool Maynard James Keenan, doprovázený kytaristou Matem Mitchellem a zpěvačkou/kytaristkou Carinou Round. Společně se po pěti letech vrátili s novým albem "Existential Reckoning". To je plné konspirací, mimozemšťanů a tajemna. čtěte zde
Vydáno: 19.11.2020 17:35 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč 8/10
Jaromír Nohavica - Máma mi na krk dala klíč Poslední roky budil diskuze zejména přebíráním metálů či fotografiemi s politiky. A pokud vydal novou hudbu, šlo spíše o laciné popěvky. Jeden tak mohl snadno zapomenout, že Jaromír Nohavica je jedním z našich nejlepších písničkářů. Tuto skutečnost tak pro jistotu připomíná jeho novinka "Máma mi na krk dala klíč". čtěte zde
Vydáno: 19.11.2020 08:00 v sekci Recenze - Petr Šrajer
Little Mix - Confetti 7/10
Little Mix - Confetti Už není čas ztrácet čas experimenty a touhami ovládnout Ameriku, která na holky z Little Mix reagovala vlažněji, než by si zasloužily. Návrat k popovým kořenům, líbivým melodiím a velkým refrénům je to, čím si získaly miliony posluchačů. Po experimentu s "LM5" si je díky "Confetti" opět kloní na svou stranu. čtěte zde
Vydáno: 18.11.2020 07:55 v sekci Recenze - Katka Šebestová
Vladimír Mišík - Etc... 2 (vinylová reedice) 9/10
Vladimír Mišík - Etc... 2 (vinylová reedice) Od vydání alba Vladimíra Mišíka "Etc… 2" uplynulo letos 40 let. Supraphon k tomuto výročí vydal jeho reedici na vinylu, a pro mnohé se tak otevřela možnost si tento titul opatřit vůbec poprvé, neboť jeho původní vydání bylo ceněným a hlavně nedostatkovým artiklem. Jaká jeho nová edice je? čtěte zde
Vydáno: 17.11.2020 08:30 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec

ALBUM TÝDNE 48/2020

Tata Bojs
Jedna nula

Tata Bojs jsou ve formě. Natočili desku, která od začátku jede jak skvěle promazaný stroj. Zároveň pořád nabízí obrovskou nálož hravosti, ať už hudební, nebo jazykové. A navíc v sobě skrývá i silné poselství. Nahrávka "Jedna nula" se opravdu povedla a je to další z českých alb roku. Už asi páté.

10/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 03.12.
Tempers (USA) (Café V lese, Praha)
Út 08.12.
Warmduscher (UK) (Café V lese, Praha)
Ne 31.01.
Holy Fuck (CAN) (Futurum Music Bar, Praha)
Čt 11.02.
The Dead Daisies (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 14.02.
The Score (USA) (Roxy, Praha)
Ne 14.02.
Zola Blood (UK) (Rock Café, Praha)
Út 16.02.
Asaf Avidan (IL) (Palác Akropolis, Praha)
Ne 21.02.
Men I Trust (CAN) (Rock Café, Praha)
Út 23.02.
Harry Styles (UK) (O2 Arena, Praha)
Út 23.02.
Axel Flóvent (ISL) + Plàsi (SWE) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Mirai AC/DC Lady Gaga Kryštof Miley Cyrus Dua Lipa Sia Metallica Ava Max Aneta Langerová Beyoncé Deftones Adam Lambert Kylie Minogue The Weeknd Billie Eilish Lana Del Rey Madonna Pokáč
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver