Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Norah Jones - Begin Again 8/10
Norah Jones - Begin Again Norah Jones nahrála v průběhu posledních dvou let sedm samostatných singlů, které se nyní rozhodla vydat jako album pod názvem "Begin Again". Kolekce je tak plnohodnotným nástupcem tři roky staré nahrávky "Day Breaks". Na ploše necelé půlhodinky se prezentuje hudebně rozličnými písněmi, které pojí jazzové jádro. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Weyes Blood - Titanic Rising 9/10
Weyes Blood - Titanic Rising Americké zpěvačce Natalii Mering vychází pod uměleckým jménem Weyes Blood již čtvrtá nahrávka. Neotřelý název "Titanic Rising" skrývá desku s návodem, jak čelit modernizaci společnosti bez ztráty lidskosti, lásky a rozumu. Jak se jí to povedlo, vám nastíníme v následující recenzi. čtěte zde
Vydáno: 20.04.2019 10:09 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Michal Pavlíček - Pošli to tam! 9/10
Michal Pavlíček - Pošli to tam! Příznivci snadno rozpoznatelného rukopisu Michala Pavlíčka si museli na jeho nové autorské album počkat dlouhých devět let. Dočkali se letos v březnu, kdy po několika odkladech vyšla nahrávka s názvem "Pošli to tam!". Stálo to čekání za to? Odpověď zní: Jednoznačně! čtěte zde
Vydáno: 15.04.2019 12:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Front Line Assembly - Wake Up The Coma 8/10
Front Line Assembly - Wake Up The Coma Front Line Assembly hrají již více než třicet let, byť v neustále se měnící sestavě. Zatímco jiné formace z oblasti tvrdé elektronické hudby se stihly rozpadnout, udělat comeback a zase skončit, Bill Leeb & spol. stále koncertují a točí nové desky. Jak zní ta nejnovější s názvem "Wake Up The Coma"? čtěte zde
Vydáno: 14.04.2019 09:15 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Phil Shoenfelt - Under the Radar 7/10
Phil Shoenfelt - Under the Radar Phil Shoenfelt, britský hudebník, který už léta žije v Praze, se pustil do vymetání domácích archivů. Před časem vydal album demoverzí, z nichž vznikla deska "Real World " natočená s Brunem Adamsem. Nyní vychází LP "Under the Radar", které shrnuje alternativní verze několika Shoenfeltových skladeb. čtěte zde
Vydáno: 10.04.2019 17:53 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Suzi Quatro - No Control 6/10
Suzi Quatro - No Control Zpěvačka, baskytaristka, skladatelka, herečka, rozhlasová moderátorka. To vše je Suzi Quatro. V dnešní době už možná trochu obskurní postava, která zažila svůj vrchol na Ostrovech v sedmdesátých letech minulého století, aktuálně vydala své sedmnácté studiové album "No Control". čtěte zde
Vydáno: 09.04.2019 11:20 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Gary Clark Jr. - This Land 7/10
Gary Clark Jr. - This Land Texaský muzikant Gary Clark Jr. se svou další deskou vykračuje ze své komfortní zóny do země plné experimentů, jeho rukopis ovšem zůstává zachován. V případě "This Land" nejde jen o blues, doposud lemující jeho kariéru, ale o žánrově pestrou nahrávku vracející se k místům, ze kterých muzikant pochází. čtěte zde
Vydáno: 08.04.2019 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Die Alten Maschinen - New Motors 8/10
Die Alten Maschinen - New Motors Die Alten Maschinen se pustili do svého svojského robo-popu v době, kdy retro-elektronika ještě nebyla tak cool. Letos se po čtyřech letech vracejí s novým albem, které příznačně pojmenovali "New Motors". Jak šlapou nové motory ve starých strojích v době, která se do elektronického retra zamilovala? čtěte zde
Vydáno: 08.04.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Neal Morse Band - The Great Adventure 8/10
The Neal Morse Band - The Great Adventure Dva roky po vydáni "The Similitude of a Dream", díla o poutníkově cestě za poznáním víry a Boha, se jeden z hlavních představitelů progrocku Neal Morse vrací do komplikovaného vyprávění o tom, co se stalo poté. Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, říká se. Platí to i v případě "The Great Adventure"? čtěte zde
Vydáno: 06.04.2019 18:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Makrorecenze "Sucker Punch" Sigrid Na debutovou desku Sigrid jsme se v redakci hodně těšili. Tedy hlavně ta popová (a ultrapopová) část. Když se ale člověk na něco hodně těší, často bývá nakonec zklamán. A tak jsme album "Sucker Punch" podrobili makrorecenzi. Zapojili se do ní jak naši (ultra)popaři, tak tvrďáci. Jak to dopadlo? čtěte zde
Vydáno: 05.04.2019 15:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Zebrahead - Brain Invaders 8/10
Zebrahead - Brain Invaders Punk rock stále žije! A žít bude dál. Tedy alespoň dokud veterány ze slunné Kalifornie Zebrahead bude neúnavné brázdění světovými pódii stále bavit. Zatím to ale na důchod nevypadá - po čtyřech letech se totiž vytasili s novým albem "Brain Invaders". A je to kvalita! čtěte zde
Vydáno: 03.04.2019 14:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Apparat - LP5 8/10
Apparat - LP5 Sascha Ring si s přípravou nového materiálu dal na čas. Plně si uvědomoval, jakým směrem by vlastně ve své sólo dráze chtěl pokračovat. "LP5" je spíše poslechovou deskou, Apparat v jednotlivých kompozicích klade důraz na každý detail a odkazy na své hudební inspirace. Živě je představí 3. dubna v Praze. čtěte zde
Vydáno: 02.04.2019 16:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
John J Presley - As The Night Draws In 8/10
John J Presley - As The Night Draws In Anglický hudebník John J Presley v lednu konečně přišel s debutem "As The Night Draws In". Stalo se tak celých pět let po prvním singlu "Left", který na nahrávce taktéž nechybí. Jeho prvotina je tak výběrem toho nejlepšího z prvních roků jeho sólové tvorby. Povedeným výběrem. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2019 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 8/10
Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? "Když všichni usneme, kam jdeme?" ptá se sedmnáctiletá americká senzace Billie Eilish na své první desce "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Jako odpověď nabízí pokroucený svět plný nočních můr, snů o lásce i úzkostlivého bdění. A prokazuje, že nálepku ultratalentovaného teenagera si nevysloužila náhodou. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2019 00:00 v sekci Recenze - Simona Knotková
Rudimental - Toast To Our Differences 8/10
Rudimental - Toast To Our Differences Baví vás desky, kde je každá píseň úplně jiná a nikdy nevíte, co přijde v další minutě? Pak by vás mohla chytnout třetí studiovka "Toast To Our Differences" britských tanečních a producentských velikánů Rudimental, se kterou se u nás v létě opět předvedou. Jen je potřeba umět jí jít trochu naproti. čtěte zde
Vydáno: 30.03.2019 15:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
The Ills - Disco Volante/Mt. Average 8/10
The Ills - Disco Volante/Mt. Average Bratislavští The Ills nejsou na (česko)slovenské kytarové scéně žádnými nováčky. Jen je o nich v poslední době více slyšet. Možná i díky funkčnímu spojení s rakovnickými Manon Meurt, s kterými rádi s oblibou sdílejí pódium. Jak se povedla novinka "Disco Volante/Mt. Average"? čtěte zde
Vydáno: 29.03.2019 15:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 7/10
Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 Foals se po téměř patnácti letech existence etablovali mezi nejvýraznější rocková jména, a i proto bylo jejich páté album, které tvoří první díl dvoudílného koncepčního projektu, napjatě očekáváno. Úvodní kapitola "Everything Not Saved Will Be Lost" nás vede děsivou budoucností a výstrahami přítomnosti. čtěte zde
Vydáno: 28.03.2019 16:10 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Vök - In The Dark 7/10
Vök - In The Dark Jejich únorový koncert odhalil nové směry, kterými se Vök na desce "In The Dark" vydali. Svou typickou severskou zasněnost si zachovali, zároveň se přiblížili elektronickým variacím popu, včetně těch hybných. Vök na svou druhou řadovku promítli hlavně zkušenosti ze živých vystoupení, a jsou tak mnohem otevřenější. čtěte zde
Vydáno: 27.03.2019 14:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Khoiba - Khoiba 8/10
Khoiba - Khoiba Dvanáctileté čekání se místy zdálo až nekonečné. Nakonec ale třetí (bezejmenná) deska Khoiby přece jen vyšla. Nabízí dospělou, zádumčivou, minimalistickou hudbu plnou melancholických nálad. "Khoiba" (jak je u této dvojice zvykem) není albem na první poslech, kdo mu ale dá čas, tomu se dostane vyzrálé kvality. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2019 08:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Zabelov Group - Eg 8/10
Zabelov Group - Eg "Eg" je vrstevnatá nahrávka, která po svém stírá hranice mezi žánry. Ústřední dvojice Zabelov Group na ní spojuje svět akustiky s technologickým pokrokem, který formaci umožnil pevněji obepnout vlastní zvukové výrazivo. Je to propracovaná deska, která rozhodně stojí za poslech. čtěte zde
Vydáno: 24.03.2019 09:22 v sekci Recenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 20/2019

Rammstein
Rammstein

Po deseti letech čekání se němečtí stylotvorní metalisté Rammstein vracejí s novou deskou. Kontroverzně originální kapela má za sebou vzácně vyrovnanou diskografii, která, s odstupem času, vlastně nikdy příliš neklesla pod vysoko nastavenou laťku. Jak je na tom eponymní novinka?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 25.05.
Jamiroquai (UK) (O2 Arena, Praha)
Ne 26.05.
Muse (UK) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 26.05.
Men I Trust (CAN) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 30.05.
Gothboiclique (USA) (Underdogs', Praha)
Pá 31.05.
United Islands (Karlín, Praha)
Út 04.06.
Tool (USA) (O2 Arena, Praha)
St 05.06.
Maroon 5 (USA) + Sigrid (NO) (O2 Arena, Praha)
St 05.06.
Bryan Ferry (UK) (Forum Karlín, Praha)
St 05.06.
Atreyu (USA) (Fléda, Brno)
Čt 06.06.
The Smashing Pumpkins (USA) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Rammstein Lady Gaga Madonna Coldplay The Cure Marek Ztracený Adele Ewa Farna Leoš Mareš Kryštof Rihanna Linkin Park Sia Beyoncé Tereza Kerndlová Karel Gott Imagine Dragons Kylie Minogue AC/DC Helena Zeťová
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver