Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Hollywood Vampires - Rise 8/10
Hollywood Vampires - Rise Před čtyřmi lety, když byli v řadách Hollywood Vampires muzikanti jako Matt Sorum nebo Duff McKagan, to vypadalo na krátkodechý projekt, kterým si staří rockoví bardi udělají radost a zároveň vzdají poctu zesnulým kolegům. Ejhle, nestalo se - "Upíři z Hollywoodu" právě přicházejí s novou deskou "Rise". čtěte zde
Vydáno: 24.06.2019 11:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Madonna - Madame X 8/10
Madonna - Madame X Madonna to v současnosti nemá lehké. Její ikonické postavení je pod drobnohledem těch nejpřísnějších posluchačů, kteří milerádi hledají sebemenší chybky. Je ale opravdu na místě být kritický k někomu, kdo už by nám dávno nemusel vůbec nic dokazovat? Jak se tedy dívat na "Madame X"? čtěte zde
Vydáno: 21.06.2019 10:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese 9/10
Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese Televizní království Netflix je známé také produkcí vlastní filmové tvorby z hudebního světa. Jedním z nejnovějších přírůstků je dokument "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" zachycující unikátní koncertní turné Boba Dylana po Severní Americe v polovině sedmdesátých let. čtěte zde
Vydáno: 20.06.2019 13:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Pokáč - Úplně levej 9/10
Pokáč - Úplně levej "Poslouchám Pokáče a nestydím se za to," hlásí interpretův merch a já mimochodem taky. Není totiž důvod se stydět. Pokáč natočil druhou desku "Úplně levej", která obsahuje čtrnáct velmi chytlavých melodií, ještě chytlavější slovní obraty a je prostě výborná. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2019 09:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Dan Šustr - Old Shootterhand 7/10
Dan Šustr - Old Shootterhand Dan Šustr rozhodně nelení. Nedávno se vrátil s comebackovou nahrávkou Tiché dohody "Hlasitá revoluce", na níž sestava představila novou zpěvačku, nyní přichází se sólovým počinem "Old Shootterhand", na kterém představuje skladby, pro které se hodí spíš mužský vokál a folkovější zvuk. čtěte zde
Vydáno: 15.06.2019 09:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Jelen - Půlnoční vlak Michala Tučného 8/10
Jelen - Půlnoční vlak Michala Tučného Co zdánlivě zahájilo loňské zimní turné, má počátky mnohem dávnější. Aktuální zvuk Jelena se formuje již dlouho. "Půlnoční vlak Michala Tučného" tak značí návrat ke kořenům a uzavírá inspirativní kruh. Podívejme se, jak kapela přetvořila skladby ikony tuzemské country ke svému obrazu. čtěte zde
Vydáno: 10.06.2019 12:10 v sekci Recenze - David Böhm
Dan Vertígo - #DNVRTG 7/10
Dan Vertígo - #DNVRTG Brněnský písničkář Dan Vertígo jede nekonečné turné po Česku a během něho se mu povedlo složit písničky pro druhé album "#DNVRTG". Kromě dvanácti autorských písní, na které se Dan doprovází na kytaru, akordeon nebo piano, na něm nalezneme také množství hostů. čtěte zde
Vydáno: 09.06.2019 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Illegal Illusion - Dried Blood Syndrome 7/10
Illegal Illusion - Dried Blood Syndrome Více než šest let čekání na novou desku dopustila alternativní formace Illegal Illusion, která po právu patří k nejvýraznějším jménům domácí alternativní scény. Pánové z Bílovce novinku nahráli naživo a výsledkem je pekelně syrový materiál, který kouše, škrábe, bolí, ale jeho poslech stejně stojí zato. čtěte zde
Vydáno: 04.06.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Heiden - Země beze mě 8/10
Heiden - Země beze mě Heiden se po čtyřech letech vrací s novou deskou a hned koncepční "Země beze mě". Skladby propojuje již mnohokrát v různých formách zpracované téma odcizení se sama sobě i světu. Téma časté, ne však lehké. Jak se jej kapele, zdárně se pohybující v různých odnožích rockové alternativy, podařilo uchopit? čtěte zde
Vydáno: 03.06.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Insania - Kacířův kancionál 10/10
Insania - Kacířův kancionál Brněnská Insania nikdy nedělá nic napůl. Jejich alba jsou propracovaná do nejmenšího detailu, a to jak po stránce hudební, tak po té textové či vizuální. Nyní přicházejí s nehudebním dílem "Kacířův kancionál", tedy knihou, která nemá na českém trhu obdoby. čtěte zde
Vydáno: 02.06.2019 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
MikAel - Easy 8/10
MikAel - Easy Deset let po předchozí desce "Uvnitř" nahrál Michael Foret svou třetí studiovku, tentokrát pod pseudonymem MikAel. Převládajícím žánrem je na ní electropop, ovšem dojde i na několik překvapivých momentů. Také proto patří "Easy" k těm albům, která českou scénu jednoznačně osvěžují. čtěte zde
Vydáno: 01.06.2019 12:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
The Amazons - Future Dust 7/10
The Amazons - Future Dust Britští The Amazons se po dvou letech vracejí s novým materiálem. Na ten upozorňovali v posledních týdnech třemi singly, které v porovnání s eponymním debutem potvrdily mírné přitvrzení. "Future Dust" nabízí daleko více energie, plno kytarových riffů a rozhodně dobře poslouží milovníkům stadiónových refrénů. čtěte zde
Vydáno: 31.05.2019 15:45 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Ecstasy Of St. Theresa - In Dust 3 Deska "In Dust 3" byla ve své době nepřehlédnutelnou nahrávkou, skoro až událostí. Jan P. Muchow společně s Katkou Winterovou tehdy započali zcela novou kapitolu fungování. Od vydání je to rovných dvacet roků, avšak ani po letech toto album neztratilo nic ze své nadčasovosti a kontrastů mezi elektronikou a akustikou. čtěte zde
Vydáno: 31.05.2019 09:00 v sekci Zaprášenosti - Dan Hájek
Holly Herndon - PROTO 8/10
Holly Herndon - PROTO Odvážná experimentátorka, pěvecký sbor a umělá inteligence. To jsou vrcholy trojúhelníku, který rýsuje album "PROTO". Třináct skladeb je sbírkou futuristických opusů, na nichž Holly Herndon obhajuje tvrzení, že elektronická hudba 3. tisíciletí nemusí postrádat lidskost. I když ji ne vždy bude tvořit člověk. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
William Fitzsimmons - Mission Bell 6/10
William Fitzsimmons - Mission Bell William Fitzsimmons vydal loni v září další desku, na které se vyzpívává ze svých osobních bolestí. Pokud tvorbu tohoto vousáče znáte, "Mission Bell" vás zřejmě nepřekvapí. Což je vlastně možná už škoda. Třeba to naživo bude lepší, o čemž se budeme moci přesvědčit v pondělí 27. května v pražském klubu MeetFactory. čtěte zde
Vydáno: 26.05.2019 14:45 v sekci Recenze - David Věžník
Tereza Balonová - Zhasni den 7/10
Tereza Balonová - Zhasni den Přesvědčivá interpretka, osobitá autorka i všestranná hudebnice, která hraje na několik nástrojů a na koncertech si vystačí sama s kytarou a looperem. Tím vším je Tereza Balonová, která v osmnácti letech patří k největším talentům české pop-folkové scény. EP "Zhasni den" je toho důkazem. čtěte zde
Vydáno: 25.05.2019 12:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
MEOW! - MEOW! 9/10
MEOW! - MEOW! V záplavě moderní komerční hudby, která zní jednolitě, působí na hudební scéně MEOW! jako zjevení, a to v tom dobrém slova smyslu. Formace složená ze zkušených hudebníků právě debutuje povedenou eponymní deskou, která vás okouzlí svojí přímočarostí a energií. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2019 13:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Lucifer's Friend - Black Moon 7/10
Lucifer's Friend - Black Moon Němečtí hardrockeři Lucifer's Friend patří ke klasikům, jejichž alba s oblibou rotovala na domácích předrevolučních burzách. Tahle středoevropská odpověď na ostrovní legendy Deep Purple a Led Zeppelin ovšem funguje s přestávkami dodnes a ve velmi silné sestavě vydává novinku "Black Moon". čtěte zde
Vydáno: 21.05.2019 09:42 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rammstein - Rammstein 9/10
Rammstein - Rammstein Po deseti letech čekání se němečtí stylotvorní metalisté Rammstein vracejí s novou deskou. Kontroverzně originální kapela má za sebou vzácně vyrovnanou diskografii, která, s odstupem času, vlastně nikdy příliš neklesla pod vysoko nastavenou laťku. Jak je na tom eponymní novinka? čtěte zde
Vydáno: 20.05.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Rome - Le Ceneri di Heliodoro 8/10
Rome - Le Ceneri di Heliodoro Nedá se říct, že by Jerome Reuter aka Rome trpěl tvůrčím nedostatkem, vždyť nové album vydává skoro každý rok. Jenže jak to tak bývá, s kvantitou trpí kvalita, což se ukázalo hlavně na předchozí desce. S tím je však konec, aktuální kolekce "Le Ceneri di Heliodoro" totiž patří v diskografii kapely k tomu nejlepšímu. čtěte zde
Vydáno: 19.05.2019 13:21 v sekci Recenze - Ondřej Michal

ALBUM TÝDNE 33/2019

Charlie Cunningham
Permanent Way

V soukromí je tento týpek spíše tichý a plachý, na koncertech však v plné míře předvádí své emoce z příběhů, které ve svých skladbách vypráví. Jeho druhé album "Permanent Way" je nečekaně velký grower, který má ten dar vás zcela pohltit. S každým poslechem Cunninghamovi čím dál více věříte vše, co do něj vložil.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 24.08.
JMSN (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 27.08.
Hozier (IRL) (Forum Karlín, Praha)
Út 03.09.
Helmet (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 04.09.
Ariana Grande (USA) (O2 Arena, Praha)
Čt 05.09.
Zebrahead (USA) (MeetFactory, Praha)
Čt 05.09.
Courtney Barnett (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Po 09.09.
Cassia (UK) (Cross Club, Praha)
Út 10.09.
Sean Koch (RSA) (Café V lese, Praha)
Út 17.09.
Michael Bublé (CAN) (O2 Arena, Praha)
Út 17.09.
Pierce Brothers (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Kryštof Rihanna The Cure Coldplay Ghost Beyoncé Sia Ewa Farna Adele Madonna Ed Sheeran AC/DC Britney Spears Rammstein Metallica Linkin Park Taylor Swift Avicii Kylie Minogue
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver