Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Death Cab For Cutie - The Blue EP 8/10
Death Cab For Cutie - The Blue EP Death Cab For Cutie svou devátou studiovku "Thank You For Today" vydali teprve loni a už začátkem letošního září potěšili fanoušky čerstvým materiálem. Parta ze Seattlu připravila pět nových skladeb vycházejících pod jednoduchým názvem "The Blue EP" u labelu Atlantic Records. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Iggy Pop - Free 7/10
Iggy Pop - Free Veterán Iggy Pop je zpět. A jestli tenhle rebel něco nesnáší, pak je to kázání druhých o tom, jak by měl znít. Snad i proto se po úspěšné rockové nahrávce "Post Pop Depression", za kterou ho kritici vynášeli do nebes, rozhodl otočit kormidlem do zcela jiných hudebních vod. Vydal desku "Free", na které je prostě free. čtěte zde
Vydáno: 12.09.2019 08:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Dark Seal - Země našich předků 7/10
Dark Seal - Země našich předků Brněnští zpohanštělí blackmetalisté Dark Seal po devíti letech na scéně překonávají důležitý milník v životě každé kapely - vydali své třetí album. Dostalo název "Země našich předků" a hudebníci se na něm hlásí k prastarým kořenům místního osídlení, ale i k severské metalové tradici. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2019 08:50 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Aurora - A Different Kind Of Human - Step 2 8/10
Aurora - A Different Kind Of Human - Step 2 Většina lidí je prý od přírody v podstatě líná. Mezi ně ale rozhodně nepatří severská zpěvačka Aurora, která neúnavně koncertuje (jen v Česku se představila už třikrát) a vydává nové desky. Tou aktuální je opět povedená nahrávka "A Different Kind Of Human - Step 2". čtěte zde
Vydáno: 07.09.2019 09:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Marko Hietala - Mustan sydämen rovio 9/10
Marko Hietala - Mustan sydämen rovio Baskytarista a zpěvák skupiny Nightwish je na hudebním poli aktivní i mimo svou domovskou formaci. Kromě metalových kapel jako Tarot či Northern Kings se tentokrát vrhl na svou první ryze sólovou nahrávku. "Mustan sydämen rovio" v sobě však více než metal snoubí severský folk a rock. čtěte zde
Vydáno: 31.08.2019 10:25 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
93Punx - 93Punx 2/10
93Punx - 93Punx Americký rapper Vic Mensa má za sebou jedno album "The Autobiography" z roku 2017 a jako autor byl nominován na Cenu Grammy za skladbu Kanye Westa "All Day", na které se autorsky podílel. Kromě hip-hopu ho ovšem baví i rock a punk, a tak se rozhodl takové punkové album nahrát pod vlastním projektem 93Punx. čtěte zde
Vydáno: 30.08.2019 15:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Volbeat - Rewind, Replay, Rebound 6/10
Volbeat - Rewind, Replay, Rebound Hard rockeři Volbeat, kteří jsou známí svým žonglováním s prvky rock 'n' billy, si od svého vzniku v roce 2001 získali velkou oblibu, zejména pak v rodném Dánsku a Německu. A ani na novince "Rewind, Replay, Rebound", která je jejich sedmou nahrávkou, ze svého rukopisu výrazně neodbočují. čtěte zde
Vydáno: 29.08.2019 14:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Of Monsters And Men - Fever Dream 5/10
Of Monsters And Men - Fever Dream Milujete euforický hit islandských Of Monsters And Men "Little Talks", jejich mysticky melancholickou pecku "Dirty Paws" či kouzelnou "King And Lionheart"? Tak nic podobného na jejich novince "Fever Dream" nenajdete. Zato synth-popoví fanoušci si přijdou na své. Je to dobře, nebo špatně? čtěte zde
Vydáno: 28.08.2019 11:31 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Slipknot - We Are Not Your Kind 9/10
Slipknot - We Are Not Your Kind Dvacet let po vydání dodnes působivého eponymního debutu se americká parta z Iowy i přes všechna úskalí vrací se šestou nahrávkou. Dostala název "We Are Not Your Kind" a právem ji lze považovat za jeden z nejočekávanějších počinů letošního roku, a to nejen v metalové komunitě. čtěte zde
Vydáno: 26.08.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ploy - Ploy 9/10
Ploy - Ploy Jazz rock, coby domácí varianta šířeji pojatého fusion jazzu, měl své vrcholné období v 70. letech. Snaha muzikantů hrát rockovou hudbu v době, jež tomuto žánru nepřála, vyústila ve spojení dvou muzikantských forem. Má i dnes platnost či snad následovníky? Odpověď nabízí eponymní album Ploy. čtěte zde
Vydáno: 25.08.2019 10:21 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Bones UK - Bones UK 8/10
Bones UK - Bones UK Pod jménem Bones UK (nebo také jen Bones), se skrývá duo hudebnic Rosie Bones a Carmen Vandenberg. Společně působí od roku 2014 a dosud vydávaly pouze samostatné písně. Eponymní novinka je tedy debutem, který tepe v rytmu blues rocku, psychedelie i alt-popu. čtěte zde
Vydáno: 24.08.2019 12:11 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Pacino - 7'' EP 7/10
Pacino - 7'' EP Orlovští Pacino před dvěma lety zaujali svým dlouhohrajícím debutem "Půl litru země". Temná nahrávka, rezonující hrubými kytarami a temnými náladami v rytmu post-hardcoru, se objevila na čelných pozicích v nejedné hudební anketě. Na plnohodnotného nástupce stále čekáme, čas nám může zkrátit letošní bezejmenné EP. čtěte zde
Vydáno: 22.08.2019 15:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Combichrist - One Fire 7/10
Combichrist - One Fire Agrese, zloba, frustrace a celá armáda démonů se vyrojily na novém albu amerických Combichrist. Hlavní persona souboru Andy LaPlegua ukazuje, co všechno se uvnitř nás může skrývat. K této osobní zpovědi si přizval pár neotřelých hostů, kteří dodali nahrávce "One Fire" na pestrosti a různorodosti. čtěte zde
Vydáno: 18.08.2019 12:30 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Charlie Cunningham - Permanent Way 8/10
Charlie Cunningham - Permanent Way V soukromí je tento týpek spíše tichý a plachý, na koncertech však v plné míře předvádí své emoce z příběhů, které ve svých skladbách vypráví. Jeho druhé album "Permanent Way" je nečekaně velký grower, který má ten dar vás zcela pohltit. S každým poslechem Cunninghamovi čím dál více věříte vše, co do něj vložil. čtěte zde
Vydáno: 12.08.2019 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Kaiser Chiefs - Duck 6/10
Kaiser Chiefs - Duck V produkci Grammy ověnčeného Bena H. Allena a Andrewa Wellse vychází novinka britských indierockerů Kaiser Chiefs "Duck". Kapela z Leedsu se s ní pokouší vrátit nazpět do středu zájmu, který si svými prvními deskami bleskově vydobyla. Jak to dopadlo? čtěte zde
Vydáno: 08.08.2019 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mini Mansions - Guy Walks Into A Bar... 8/10
Mini Mansions - Guy Walks Into A Bar... Mini Mansions se vracejí se třetím albem "Guy Walks Into A Bar...". Čtyři roky po průlomové nahrávce "The Great Pretenders" je tu kolekce jedenácti skladeb, opět postavená na popové melodičnosti a notné dávce vtipu z rukou Michaela Shumana & spol. A co se děje, když chlápek vejde do baru? čtěte zde
Vydáno: 05.08.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Östra Torn / Decultivate - Split 2019 8/10
Östra Torn / Decultivate - Split 2019 Domácí Decultivate během zhruba roku od vydání EP "Milovat" rozhodně nezapadli. Naopak jsou vidět a slyšet čím dál tím více a šíří se i jejich pověst coby kvalitní koncertní akvizice, jejíž intenzivní vystoupení nenechají na publiku nit suchou. Nyní se spojili s Izraelci Östra Torn a vydali společné EP "Split 2019". čtěte zde
Vydáno: 04.08.2019 15:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Pavel Zajíček / Ivan Acher / Michal Nejtek - Svobodná místa 8/10
Pavel Zajíček / Ivan Acher / Michal Nejtek - Svobodná místa Někdy jsou živé desky jen nutnou úlitbou fanouškům a výplní mezi těmi studiovými. Jiné zase mohou být neopakovatelnou časovou konzervou uchovávající jedinečné momenty koncertů, jež se ze své podstaty nebudou moci opakovat. To je i případ kolekce "Svobodná místa", jejímž centrem je básník Pavel Zajíček. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2019 14:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Marina - Love + Fear 7/10
Marina - Love + Fear Poprvé bez dodatku & The Diamonds ve svém uměleckém jménu se velšská popová diva zavřela do studia, aby stvořila desku pojednávající o lásce a strachu. Na "Love + Fear" léčí své osobní bolístky, což fanoušci jistě ocení. Škoda že méně osobitým způsobem přistoupila Marina k hudební složce. čtěte zde
Vydáno: 25.07.2019 16:45 v sekci Recenze - Josef Martínek
KACZI - Polonahá 7/10
KACZI - Polonahá Nadějná, charismatická, talentovaná písničkářka KACZI vydala své debutové EP "Polonahá". Spolupracovala na něm s Lukášem Chromkem a příznivcům servíruje čtvrthodinku nefalšovaného beskydského folku říznutého popem. Upoutá nejenom jistou extravagancí, ale i svým sebevědomým hudebním projevem. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2019 13:14 v sekci Recenze - Hana Bukáčková

ALBUM TÝDNE 42/2019

Opeth
In cauda venenum

Moře vody proteklo v deathmetalové řece jménem Styx a Mikael Åkerfeldt museli zaplatit Charónovi asi velké výkupné, aby jej pustil zpět z podsvětí na rodnou půdu. "Pustím tě, ale už nikdy nebudeš growlovat a z progresivního deathu jen prog budeš ctíti," dal mu převozník podmínku. A tak je tu "In cauda venenum".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 21.10.
Lucky Chops (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 22.10.
Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup (Forum Karlín, Praha)
St 23.10.
BE27: Tangerine Dream (DE) (Roxy, Praha)
St 23.10.
Ghost-Note (USA) (Metro Music Bar, Brno)
Čt 24.10.
The Rasmus (FIN) (Lucerna - Velký sál, Praha)
Čt 24.10.
Jesca Hoop (USA) (Café V lese, Praha)
Čt 24.10.
BE27: Manon Meurt + Luvver (SK) (Roxy, Praha)
Čt 24.10.
Patax (ESP) (Metro Music Bar, Brno)
Pá 25.10.
Anomalie (CAN) (Café V lese, Praha)
Pá 25.10.
BE27: Rebekah (UK) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Karel Gott Kryštof Lady Gaga Blood Red Shoes Armand Van Helden 11 Fingers Records Inna Jonas Blue Thomas Dybdahl Ready Kirken New Kids On The Block Jaga Jazzist Wanastowi Vjecy Kool And The Gang The Cure Radio 4 Ringo Deathstarr Hellyeah Highly Suspect Madonna
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver