Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Dingo - Dingo 8/10
Dingo - Dingo Čas od času se z domácích hudebních vod vynoří projekt, který prostě nezapadá... a nechce zapadnout. Přístupem, nedomáckým žánrem či prostě svou nezařaditelnou existencí. V podstatě vše výše zmíněné se dá použít na pražské Dingo a jejich lakonicky - eponymně - nazvaný debut. čtěte zde
Vydáno: 27.12.2019 19:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Coldplay - Everyday Life 7/10
Coldplay - Everyday Life A už to udělali zase. Po vydání hitové kolekce, která zbourala hitparády i stadiony po celém světě, zatáhli Coldplay za brzdu a začali experimentovat. V jejich případě to většinou znamená, že zatímco masy nechápou, skalní příznivci a hudební publicisté výskají blahem. Platí to i v případě "Everyday Life"? čtěte zde
Vydáno: 26.12.2019 11:15 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Analogrunner - Kolorika EP 7/10
Analogrunner - Kolorika EP Série Annalogrunnerových épéček se rozrostla o další kus. Pestrá "Kolorika" s nadhledem nahlíží nejenom do dětského světa, ale vstupuje i do mnohem rozvážnějších teritorií. Zůstává však zachována rovnováha zvukového puntičkářství a hravých experimentů, která je už roky zavedeným poznávacím znakem tohoto projektu. čtěte zde
Vydáno: 25.12.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Robbie Williams - The Christmas Present 8/10
Robbie Williams - The Christmas Present Někteří interpreti vydávají vánoční alba ve chvíli, kdy už jejich kariéry dávno sjíždějí ze svahu dolů, jiní mnohem dříve prostě proto, že je to baví. Robbie Williams má sice své nejlepší dny už také za sebou, se sváteční kolekcí "The Christmas Present" si ale dal snad více práce než s běžnou řadovkou. čtěte zde
Vydáno: 24.12.2019 08:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Jindra Černohorský - Řekni mi... 6/10
Jindra Černohorský - Řekni mi... Poslední dobou stále populárnější získávání financí prostřednictvím crowdfundingu vyzkoušel i Jindra Černohorský. Navzdory velkým změnám v sestavě kapely se mu tak podařilo dokončit druhou řadovku "Řekni mi...". Nabízí na ní znovu hlavně sebe sama. Bez přetvářky. čtěte zde
Vydáno: 23.12.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Milan Urza - Málem bych zapomněl 9/10
Milan Urza - Málem bych zapomněl Básník, spisovatel, hudebník, lídr alternativních První hoře, folkových Kaspar Melichar či poprockových Sinuhet Milan Urza vydal v listopadu své vůbec první sólové album "Málem bych zapomněl". Na něm ho doprovází jeho spoluhráč z Prvních hoře kytarista Jiří Hes. Společně vytvořili nevšední, velmi krásnou nahrávku. čtěte zde
Vydáno: 23.12.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Lea Michele - Christmas in the City 6/10
Lea Michele - Christmas in the City Každý více či méně slavný popový umělec asi někdy během své kariéry zatouží vydat vánoční desku. Lea Michele natočila sváteční kolekci "Christmas in the City" už jako svou třetí řadovku. Potěší jí všechny ty, kdo chtějí slavné vánoční fláky slyšet v usedlé a nikterak originální podobě. čtěte zde
Vydáno: 22.12.2019 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
R Plus - Last Summer 8/10
R Plus - Last Summer Některé desky přijdou na svět jako zbytky z nahrávacích sessions, to ale nutně neznamená, že by nemohly být povedené. Jednou z těch, které vznikly v podstatě mimochodem, je "Last Summer" projektu R Plus. A výsledek rozhodně stojí za to, pokud tedy máte rádi poslechovou taneční hudbu s vokály. čtěte zde
Vydáno: 21.12.2019 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Infected Rain - Endorphin 7/10
Infected Rain - Endorphin Metalovou exotikou v poslední době nezavoněla jen novinka ukrajinských Jinjer, ale také moldavské party Infected Rain, která přispěchala se svou čtvrtou deskou "Endorphin". Kapela na ní vsadila na moderní zvuk a především pak na hlas výrazné frontmanky Leny Scissorhands. čtěte zde
Vydáno: 20.12.2019 17:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Megaphone - In Time 6/10
Megaphone - In Time Původně funková kapela Megaphone letos připravila fanouškům pořádný balík překvapení. Zásadně změnila svůj styl, zvuk i sestavu: rozloučila se s pohlednými vokalistkami a přidala klávesy a elektroniku. V této obrozené verzi vydala desku "In Time". Jak se povedla? čtěte zde
Vydáno: 19.12.2019 14:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Mandrage - Vidím to růžově 6/10
Mandrage - Vidím to růžově Necelé dva roky stačily plzeňské partě Mandrage k přípravě nástupce poslední desky "Po půlnoci". Nazvali ji "Vidím to růžově" a po víceméně nehitovém kytarovém albu tentokrát vsadili na taneční rytmy, elektroniku a úderné refrény. Jak se růžová novinka povedla? čtěte zde
Vydáno: 18.12.2019 16:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Vypsaná fiXa - Kvalita 8/10
Vypsaná fiXa - Kvalita Vypsaná fiXa se po nepřesvědčivé desce "Tady to někde je" vrátila po dvou letech s "Kvalitou", tedy s novinkou, která si podezřele sebevědomý název od pardubické party vysloužila. Zda se skutečně jedná o kvalitu, se můžete dočíst v naší recenzi. čtěte zde
Vydáno: 17.12.2019 08:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mňága a Žďorp - Třecí plochy 8/10
Mňága a Žďorp - Třecí plochy Oblíbená valmezská formace oslavila v letošním roce dvaatřicáté narozeniny. K nim si pomyslně nadělila novou nahrávku. Dostala jméno "Třecí plochy" a kapela na ní dokazuje, že i po letech má lidem co říci. Její autorské třecí plochy zkrátka nejsou ošoupané a hraje jí to pořád skvěle! čtěte zde
Vydáno: 16.12.2019 15:15 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Camila Cabello - Romance 8/10
Camila Cabello - Romance Camila Cabello je takový Robbie Williams v sukních. Ji taky vykopli z úspěšné kapely (v tomto případě Fifth Harmony), její sólová kariéra však nakonec zastínila všechny ostatní členky. Po megahitu "Havana" a povedeném debutu "Camila" nyní přichází s albovou dvojkou "Romance", která jí ostudu rozhodně nedělá. čtěte zde
Vydáno: 16.12.2019 00:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Sights And Sounds - No Virtue 8/10
Sights And Sounds - No Virtue Andrew Neufeld, zpěvák hardcorových Comeback Kid, založil před více než deseti lety vedlejší projekt Sights And Sounds. Žánrová pestrost, experimentování s elektronikou a silné atmosférické melodie jsou pro jeho tvorbu typické. Letošní album "No Virtue" vytyčený směr jenom potvrzuje. čtěte zde
Vydáno: 15.12.2019 14:15 v sekci Recenze - Ondřej Michal
King'n'Doom - King'n'Doom 8/10
King'n'Doom - King'n'Doom V životě to platí vlastně skoro o každé činnosti. Úspěšný výsledek je často součtem tvrdohlavé cesty za svým cílem a hromady šťastných náhod. Tak nějak by se dal stručně popsat i příběh eponymního debutu tuzemského projektu King'n'Doom. Příběh, který vyústil v jedno z nejpozoruhodnějších alb roku. čtěte zde
Vydáno: 14.12.2019 15:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Pentatonix - The Best Of Pentatonix Christmas 8/10
Pentatonix - The Best Of Pentatonix Christmas Vokální pětice Pentatonix se proslavila a cappella předělávkami velkých hitů, na startu jejího úspěchu ale byly hlavně vánoční skladby, k nimž se během dosavadní kariéry několikrát vrátila. Na letošní album "The Best Of Pentatonix Christmas" poskládala ty nejúspěšnější z nich a doplnila je o pár novinek. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2019 08:25 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Martin Geišberg - Na modrej planéte 6/10
Martin Geišberg - Na modrej planéte Téma životního prostředí v posledních letech rezonuje snad na všech frontách, včetně té umělecké. Svůj příspěvek nyní přidal i slovenský hudebník Martin Geišberg. Spojil se s instrumentalistou Danielem Špinerem a folkovou skupinou Balkansambel a společně s nimi nahrál svou druhou desku. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2019 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Voxel & Spol. - Nanovo 7/10
Voxel & Spol. - Nanovo V posledním roce došlo u Václava Lebedy alias Voxela k hudebnímu obratu o sto osmdesát stupňů. Po dvou sólových albech, se kterými moc velkou díru do světa neudělal, vyměnil kytaru a looper za mandolínu, dal dohromady kapelu, se kterou vystupuje jako Voxel & Spol. a se kterou vydal album "Nanovo". čtěte zde
Vydáno: 11.12.2019 08:13 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Hm... - Nevadí 9/10
Hm... - Nevadí Po šesti letech se s novým albem "Nevadí" vrátila alternativní formace Hm..., složená z hudebníků působících dříve v Tata Bojs, v oblasti filmové hudby či v úspěšných dětských projektech Pískomil se vrací a Bombarďák. Hm... prosluli zejména zhudebněnými texty českých básníků, nově ale vsadili zejména na ty autorské. čtěte zde
Vydáno: 09.12.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 03/2020

Selena Gomez
Rare

Nenechali na ní nit suchou. Psali, že je zničená, tlustá a psychicky na dně. Mlčky to trpěla. Teď se Selena Gomez vrací s albem "Rare", na kterém dala svým emocím průchod. Je na něm otevřenější a sebevědomější. A hned v první písni zpívá: "Nejsem dokonalá, ale vím, že jsem jedinečná."

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 25.01.
Michael Malarkey (USA) (Roxy, Praha)
So 25.01.
Devendra Banhart (USA) (Palác Akropolis, Praha)
Ne 26.01.
The Murder Capital (IRL) (Underdogs', Praha)
Ne 26.01.
Beacon (USA) (Café V lese, Praha)
Út 28.01.
James Arthur (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 02.02.
Keane (UK) (Forum Karlín, Praha)
Po 03.02.
Melanie Martinez (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 05.02.
teepee (Lucerna Music Bar, Praha)
Po 10.02.
Lindemann (DE/SWE) (O2 Universum, Praha)
Pá 14.02.
Five Finger Death Punch + Megadeth + Bad Wolves (Tipsport Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Mandrage Coldplay Rihanna Kapitán Demo AC/DC Ed Sheeran Kryštof Adele Madonna Taylor Swift The Cure Beyoncé Britney Spears Sia Lady Gaga Panic! At The Disco Metallica Ewa Farna Chinaski Marek Ztracený
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver