Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Dido - No Angel Na některé desky se čeká dlouho před vydáním a ony pak rovnou sbírají vavříny. Jiné si svou cestu ke slávě musejí vyšlapat na dlouhé cestě. Jako třeba debut "No Angel" britské zpěvačky Dido. Než se před dvaceti lety nakonec přece jen dostal k srdcím milionů lidí, musel absolvovat roky trvající štreku. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2020 14:30 v sekci Zaprášenosti - Honza Balušek
The Neverly Boys - Dark Side of Everything 8/10
The Neverly Boys - Dark Side of Everything Za projektem The Neverly Boys stojí Daniel Ledinsky a David Sitek. Oba patří mezi renomované muzikanty - druhý zmíněný je známý především z oceňované skupiny TV On The Radio. Oba nyní spojili své síly, aby společně nahráli pestrý debut "Dark Side of Everything". Jak výsledek dopadl? čtěte zde
Vydáno: 09.07.2020 11:45 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Miroslav Žbirka - Nemoderný chalan Letos v červenci má v českých a slovenských kinech premiéru filmový dokument Šimona Šafránka "Meky". Životní příběh slovenského muzikanta Mira Žbirky zobrazený na velkém plátně nás dovedl k ohlédnutí za jedním z nejdůležitějších milníků jeho kariéry, deskou "Nemoderný chalan". čtěte zde
Vydáno: 07.07.2020 08:00 v sekci Zaprášenosti - Pavel Parikrupa
CeeLo Green - CeeLo Green Is Thomas Callaway 10/10
CeeLo Green - CeeLo Green Is Thomas Callaway O CeeLo Greenovi se pět let nevědělo. Pak jej Daniel Quine Auerbach, zpěvák kapely The Black Keys, přizval ke spolupráci. A jak už se tak v příbězích vykládá, zbytek je historie. Protože je nad slunce jasné, že desku "CeeLo Green Is Thomas Callaway" budou fanoušci soulu poslouchat ještě dlouho. Je totiž výborná. čtěte zde
Vydáno: 06.07.2020 00:00 v sekci Recenze - Filip Pešta
Sarah & The Adams - Pověz mi 9/10
Sarah & The Adams - Pověz mi Říkávalo se jí "česká Norah Jones", třetí deska Šárky Adámkové a její skupiny Sarah & The Adams je ale tím nejlepším důkazem, že podobné nálepky skutečně nejsou zapotřebí. Poprvé přináší ryze české texty, v nichž zpěvaččin hlas a výraz dostávají zcela nové odstíny. "Pověz mi" je mimořádnou nahrávkou. čtěte zde
Vydáno: 05.07.2020 09:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Everything But The Girl - Walking Wounded Devadesátá léta minulého století byla pro dvojici Everything But The Girl dosti zásadní. Přinesla zvukovou proměnu její tvorby, která se promítla hned do tří kultovních desek. Jim s jasnou převahou vévodí vybroušený klenot "Walking Wounded". Ze své krásy neztratil vůbec nic. čtěte zde
Vydáno: 04.07.2020 09:00 v sekci Zaprášenosti - Dan Hájek
Marthy - 1985 5/10
Marthy - 1985 Jmenuje se Marthy a na domácí hudební scéně v květnu debutoval počinem "1985". Na pomoc při nahrávání si přizval renomovaného producenta Borise Carloffa. Společně vytvořili multižánrovou kolekci, na níž se mísí pop, disco i rock a jež se zvukově inspiruje v osmdesátých letech. čtěte zde
Vydáno: 03.07.2020 14:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
John Legend - Bigger Love 7/10
John Legend - Bigger Love John Legend chce být hudebně stále aktuálnější. Chvílemi se zdá, jako by se do hitparád tlačil až příliš agresivně. Mnohdy se tak vytrácí jeho hudební talent. Jak je na tom jeho aktuální deska "Bigger Love"? Přestože není plná rádiových hitů, nabízí dobře zvládnutou práci se žánry, a tudíž i kvalitní muziku. čtěte zde
Vydáno: 01.07.2020 15:00 v sekci Recenze - Filip Pešta
AC/DC - Back in Black Dne 25. července 1980 se poprvé rozezněly "Pekelné zvony" a staly se naprosto signifikantní záležitostí pro australskou kapelu AC/DC. Nastartovaly tak nevídaný úspěch, byť se to díky předcházející tragické události příliš neočekávalo. Od vydání přelomového alba "Back in Black" letos uplyne čtyřicet let. čtěte zde
Vydáno: 30.06.2020 08:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways 9/10
Bob Dylan - Rough And Rowdy Ways Bob Dylan vydá novou desku s autorským materiálem. To byla jedna z těch lepších zpráv, které přineslo období koronavirové karantény. To, co začalo jako dva bez pompy zveřejněné songy, přerostlo v "Rough and Rowdy Ways", první album po osmi letech. Následovala samozřejmě spousta otázek. Ta hlavní zněla: Zvládl to? čtěte zde
Vydáno: 29.06.2020 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Bruce Springsteen - Darkness on the Edge of Town O tom, zda je pro kariéru muzikanta nejdůležitější první, druhé, třetí nebo kdovíkolikáté album, se vedou sáhodlouhé diskuze. Jisté je však jedno: pro Bruce Springsteena to ani zdaleka nebyl jeho debut. Dveře mu mocně otevřel až jeho třetí počin "Born To Run". Jak ale navázat? To je ta zásadní otázka. čtěte zde
Vydáno: 27.06.2020 09:00 v sekci Zaprášenosti - Jiří V. Matýsek
Norah Jones- Pick Me Up Off The Floor 6/10
Norah Jones- Pick Me Up Off The Floor Další album talentované skladatelky a pianistky Norah Jones je na světě. Sama složila všechny písně a plody své práce vložila do rukou producenta Jeffa Tweedyho. Dala dohromady skvělou kapelu a udržela si vysoký hudební standard. Přesto však desce "Pick Me Up Off The Floor" něco chybí. čtěte zde
Vydáno: 26.06.2020 08:30 v sekci Recenze - Filip Pešta
Fields Of The Nephilim - The Nephilim Na konci osmé dekády minulého století patřili Fields Of The Nephilim mezi nejviditelnější zástupce gothicrockové scény. Společně s The Sisters Of Mercy a The Mission si od novinářů vysloužili přezdívku svatá trojice gothic rocku. A to přesto, že se v porovnání s ostatními v mnohém lišili. čtěte zde
Vydáno: 25.06.2020 08:05 v sekci Zaprášenosti - Ondřej Michal
SOHN - Live With The Metropole Orkest 9/10
SOHN - Live With The Metropole Orkest "Tremors" byl znamenitý debut, který SOHNovi v mnoha ohledech změnil život. Dvojka "Rennen" již nabídla jiné perspektivy. A pak přišlo společné hraní se symfoniky. Přineslo jeden velký nezapomenutelný zážitek, jehož vizitkou se nyní stal skvěle nahraný živák "Live With The Metropole Orkest". čtěte zde
Vydáno: 22.06.2020 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Marilyn Manson - Holy Wood (In the Shadow Of The Valley Of Death) Před dvaceti lety vydal Marilyn Manson "Holy Wood (In the Shadow Of The Valley Of Death)", poslední díl trilogie koncepčních alb. I když na letmý poslech zní zkrátka jen jako další poctivá industriální nálož, mezi jejími řádky se skrývá něco komplexnějšího. Incident, který ho málem stál kariéru. čtěte zde
Vydáno: 20.06.2020 08:40 v sekci Zaprášenosti - Simona Knotková
Paradise Lost - Obsidian 9/10
Paradise Lost - Obsidian Během celé kariéry přistupovali Paradise Lost ke své temné hudbě z různých úhlů. Otřeli se o death metal, zdomácněli v doom metalu, podíleli se na přitvrzení gothic rocku, zakoketovali si i s elektronikou a synthpopem. Kam se jejich cesty vydaly na šestnáctém albu "Obsidian"? čtěte zde
Vydáno: 19.06.2020 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Makrorecenze alba "Chromatica" Lady Gaga Už to začínalo vypadat, že se Lady Gaga definitivně převtělí do role usedlé countryové zpěvačky, ale ona svůj přerod přece jen utnula a vrátila se na taneční parket. A to docela ve formě. Jak se její nová deska "Chromatica" líbí našim pěti redaktorům v makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 16.06.2020 14:30 v sekci Makrorecenze - Redakce
Marek Brezovský & Oskar Rózsa - Hrana Na poslední desce Slobodné Európy se zpívá: "Bol to pocit šialený, keď zomrel Marek Brezovský. Mal vtedy iba dvadsať rokov, zimomriavky mám z toho doteraz." Od chvíle, kdy se tento mladý slovenský hudebník předávkoval heroinem, uplyne v následujících dnech už 26 let, připomeňme si tedy jeho posmrtný debut "Hrana". čtěte zde
Vydáno: 16.06.2020 08:25 v sekci Zaprášenosti - Petr Šrajer
Palaye Royale - The Bastards 9/10
Palaye Royale - The Bastards Americká parta Palaye Royale v minulých letech zaujala výbornými alby "Boom Boom Room" s podtituly "Side A" a "Side B". Letos přichystala jejich nástupce a z tria se rozšířila rovnou na kvintet. Rodáci z Las Vegas navíc připravili skutečně temný materiál, pojednávající o jejich dětství, drogách i depresích. čtěte zde
Vydáno: 15.06.2020 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mucha - Tos posrals 8/10
Mucha - Tos posrals Kdo by neznal přidrzlou Brňačku se slovníkem, za který by se nemuseli stydět ani zedníci. Čtvrtá deska Nikoly Muchové & spol. vyšla sice už na podzim, ale bez povšimnutí zůstat nesmí. Za použití nezaměnitelného rukopisu se nevyhýbá palčivým tématům a pro ránu nechodí daleko. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2020 12:15 v sekci Recenze - Hana Bukáčková

ALBUM TÝDNE 31/2020

Julianna Barwick ‎- Healing Is A Miracle

Julianna Barwick miluje přírodu. Miluje ale i technologie a elektronické nástroje. Album "Healing Is A Miracle" je právě o těchto kontrastech, o tom, jak vnímáme přírodu v dnešním přetechnizovaném světě. A o střípcích víry v zázrak jejího uzdravení. Je to nádherná deska.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 10.08.
Fource Live: Aiko + Teepee (Střecha Radost, Praha)
So 15.08.
Limp Bizkit (USA) (Forum Karlín, Praha)
Po 17.08.
Giant Rooks (DE) (Rock Café, Praha)
Út 25.08.
Fource Live: Ai Fen + Khoiba (Střecha Radost, Praha)
Po 07.09.
Mighty Oaks (DE) (Rock Café, Praha)
Út 08.09.
Rage Against The Machine (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 11.09.
Matthew Mole (RSA) (Café V lese, Praha)
So 12.09.
Bexey (UK) (Underdogs', Praha)
Po 14.09.
Clock Opera (UK) (Café V lese, Praha)
Út 15.09.
Saint PHNX (UK) (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Taylor Swift Pokáč Lady Gaga The Weeknd Rihanna Beyoncé Kryštof Adele Coldplay Sia AC/DC The Cure Madonna Metallica Ewa Farna Britney Spears Vypsaná fiXa Rammstein Kabát
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver