Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Martin Chodúr - Tisíc a jedna noc 8/10
Martin Chodúr - Tisíc a jedna noc "Tisíc a jedna noc" je již čtvrtou studiovkou Martina Chodúra, po tvůrčí stránce ale jako by otevírala novou kapitolu zpěvákovy kariéry. K hudební rozmanitosti zde beskydský muzikant přidává nejen propracovaný koncept, ale zároveň také srozumitelný písňový obsah. čtěte zde
Vydáno: 03.11.2021 08:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Jerry Cantrell - Brighten 9/10
Jerry Cantrell - Brighten Jerry Cantrell, jedna z nejvýraznějších postav kultovní formace Alice In Chains, se po necelých dvaceti letech rozhodl navázat na svou sólovou kariéru a vydat třetí album zaštítěné pouze svým jménem. S novinkou "Brighten" mu pomáhal třeba baskytarista Duff McKagan nebo zpěvák Greg Puciato. čtěte zde
Vydáno: 02.11.2021 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
KACZI - Nahá 7/10
KACZI - Nahá Za uměleckým jménem KACZI se skrývá rodačka z Frýdku-Místku, multiinstrumentalistka a písničkářka Kateřina Kouláková. Před dvěma lety vydala EP "Polonahá", na které nyní navazuje plnohodnotným debutem "Nahá". Zařadila na něj jak starší kousky z épéčka, tak čerstvé novinky. čtěte zde
Vydáno: 01.11.2021 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Beata Hlavenková - Žijutě 9/10
Beata Hlavenková - Žijutě "Žijutě" je v mnoha aspektech žánrově mnohem otevřenější nahrávkou, než na jaké jsme doposud u Beaty Hlavenkové byli navyknutí. Více pracuje se zvukovým designem a do popředí se dostala převážná většina autorských textů. Výsledek je krásným, komorním pohledem na svět okolo nás, a to v radosti i melancholii. čtěte zde
Vydáno: 01.11.2021 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Spirituál kvintet - 60 (kniha + CD) 9/10
Spirituál kvintet - 60 (kniha + CD) Ještě než šestnáctkrát za sebou zahrál před dopředu vyprodanou Lucernou, vydal Spirituál kvintet výpravnou publikaci s přiloženým CD, která rekapituluje šedesátiletou kariéru souboru. Poměrně neotřele, netradičně a poutavě. Však je za tu dobu na co vzpomínat. čtěte zde
Vydáno: 31.10.2021 09:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
V heavymetalové kuchyni Judas Priest uvařili "British Steel", dílo, které nakoplo jejich kariéru a stalo se vzorem Některé desky zapadnou, některé se stanou komerčním majstrštykem a na některé budou přísahat generace dalších muzikantů. Do posledně jmenované množiny nepochybně patří "British Steel" od Judas Priest. Jedna z nejklíčovějších nahrávek tvrdé muziky obecně se stala tématem našeho cyklu Slavná alba. čtěte zde
Vydáno: 30.10.2021 08:30 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Dream Theater - A View From The Top of the World 7/10
Dream Theater - A View From The Top of the World Dream Theater jsou bezpochyby hudební veličina. Už téměř desetiletí se ale čekání na každou další desku téhle party mění v napětí, jestli se jim (konečně) podaří překročit vlastní stín a alespoň se vyrovnat starším špičkovým nahrávkám. Nyní je tu "A View From The Top Of The World". Jak to dopadlo nyní? čtěte zde
Vydáno: 29.10.2021 15:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Bratři - Two Minds 8/10
Bratři - Two Minds Bratři Jiří a Ondřej Veselí si se svým velkým debutem dali načas, nic zbytečně neuspěchali. Úzká spolupráce s německým producentem Hannesem Biegerem dala vzniknout nahrávce "Two Minds". Je to přímočaré album ovlivněné nejen techno scénou. Tepe energií a zaslouží si pozornost. čtěte zde
Vydáno: 28.10.2021 08:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
Lana Del Rey - Blue Bannisters 8/10
Lana Del Rey - Blue Bannisters Lana Del Rey si ze zlých jazyků nikdy těžkou hlavu nedělala. Poslední rok se ale možná přece jen něco změnilo. Fiasko kolem děrované roušky, nařčení z rasismu, komentáře vzhledu - kdo ji chtěl bít, hůl si snadno našel. Zřejmě i proto tu máme její letošní druhou desku. Naštěstí je album "Blue Bannisters" skvělé! čtěte zde
Vydáno: 25.10.2021 00:00 v sekci Recenze - David Böhm
Psychedelická žravá hydra Grateful Dead na cestě k opravdové hudbě pro opravdové lidi Až dosud se náš pravidelný seriál pod hlavičkou Slavná alba vždycky soustředil na jednu desku. Tentokrát učiníme výjimku a pokusíme se, opřeni o cyklus BBC, ve stručnosti zrekapitulovat vývoj kapely Grateful Dead od "Anthem of the Sun" po "American Beauty". Změna stylu, která se v tomto období odehrála, nemohla být větší. čtěte zde
Vydáno: 23.10.2021 15:52 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Napořád - Láska je nejvíc 4/10
Napořád - Láska je nejvíc Uběhly již čtyři roky, co se Michal Malátný a František Táborský po koncertu Chinaski v O2 areně rozhodli propustit zbylé čtyři členy - Otu Petřinu, Štěpána a Ondřeje Škochovy a Petra Kužvarta. Poslední dva zmínění si v roce 2019 založili novou kapelu Napořád, se kterou nyní vydávají desku "Láska je nejvíc". čtěte zde
Vydáno: 22.10.2021 17:35 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Halsey - If I Can't Have Love, I Want Power 9/10
Halsey - If I Can't Have Love, I Want Power V hudebním businessu není žádnou výjimkou, že debutové album interpreta je nejen tím nejúspěšnějším, ale taky tím nejlepším, které za svou kariéru nahraje. Halsey mezi ně ovšem nepatří. Její dosavadní tři desky byly sice skvělé, čtyřka "If I Can't Have Love, I Want Power" je ale jednoznačně ještě lepší. čtěte zde
Vydáno: 18.10.2021 00:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Southpaw - I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead 7/10
Southpaw - I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead Hudební workoholici Jiří Burian a Karel Havlíček si po letech udělali radost a s mladou krví za zády nahráli nové album kapely Southpaw s názvem "I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead". Jejich příznivce potěší, nezklame, ale na druhé straně ani nepřekvapí. čtěte zde
Vydáno: 17.10.2021 10:30 v sekci Recenze - Honza Balušek
"Damn The Torpedoes" Toma Pettyho & The Heartbreakers potvrzuje mýtus o klíčových třetích albech Některým kapelám se podaří dosáhnout věhlasu hned první nahrávkou - takových silných debutů už jsme v našem seriálu pár měli. Pak je tu ještě druhá část, která si musí počkat a svou cestu k úspěchu si vybudovat. Ideálně třetím albem. Tak jako Tom Petty & The Heartbreakers a jejich "Damn The Torpedoes." čtěte zde
Vydáno: 16.10.2021 16:35 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Frankie & The Deadbeats - The Shining 8/10
Frankie & The Deadbeats - The Shining Pankáči a kotlíkáři, těžko si představit odlišnější subkultury. A přesto se, alespoň u nás, stalo první pro druhé překvapivým zdrojem. V současnosti moderní alternativní country totiž v Česku hrají lidé vzešli z divočejšího podhoubí. Jinak tomu není ani u debutu "The Shining" party Frankie & The Deadbeats. čtěte zde
Vydáno: 14.10.2021 15:40 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Brandi Carlile - In These Silent Days 8/10
Brandi Carlile - In These Silent Days Miluje Joni Mitchell i Eltona Johna. Countryové hvězdě Tanye Tucker produkovala album, které získalo hned dvě Grammy. Za svou předchozí desku byla na tutéž cenu nominovaná tolikrát jako ten rok žádná jiná hudebnice. A taky zpívá se Soundgarden. Brandi Carlile je prostě žena, kterou chceš znát. Poznej "In These Silent Days". čtěte zde
Vydáno: 11.10.2021 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Volume - Jeden život nestačí 7/10
Volume - Jeden život nestačí Slovenská parta Volume má na svém kontě dvě plnohodnotné desky a letos rozšiřuje svou diskografii o třetí. Na nahrávce "Jeden život nestačí" kvintet pracoval celé dva roky. Výsledkem je svižný kytarový rock, v jedné skladbě navíc uslyšíme i kytaristu skupiny Desmod Rasťu Tomana. čtěte zde
Vydáno: 10.10.2021 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Dayal Patterson - Black Metal: Evoluce kultu 8/10
Dayal Patterson - Black Metal: Evoluce kultu Jestli má nějaký metalový subžánr kontroverzní pověst, je to bezpochyby black metal. Na druhou stranu, na rozdíl od jiných, již poněkud zacyklených podtypů je také tím, který se neustále vyvíjí a inovuje. Obě stránky stylu zevrubně analyzuje Dayal Patterson ve své knize "Black Metal: Evoluce kultu". čtěte zde
Vydáno: 09.10.2021 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Mig 21 - Džus noci 8/10
Mig 21 - Džus noci Pražská parta Mig 21, známá také díky herci Jiřímu Macháčkovi, nesype desky z rukávu zrovna často. Za svou více než dvacetiletou kariéru stihla vydat jen čtyři. "Džus noci" je pátá a opět je plná pohody, humoru a hudby, která nutí si zatančit nebo se jen tak blaženě usmívat. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2021 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Marcel Gidote's Holy Crab - Humidity Breaking Limits 8/10
Marcel Gidote's Holy Crab - Humidity Breaking Limits Už tak barevné vody domácí neo-psychedelie dostávají další odstíny. Plnohodnotným albem "Humidity Breaking Limits" totiž debutuje plzeňská parta Marcel Gidote's Holy Crab. Jejím poznávacím znamením je výrazná jazzová poleva na chutném rockovém korpusu. Jak se deska povedla? čtěte zde
Vydáno: 03.10.2021 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 47/2021

Adele
30

Nejbolavější i posluchačsky nejnáročnější - taková je očekávaná čtvrtá studiovka fanoušky i kritikou zbožňované britské divy. Za šestileté čekání na desku "30" nás zpěvačka odměňuje maximálně osobními texty i pěveckými momenty, z nichž se tají dech a svírá srdce. Toto je Adele ve vrcholné formě.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 10.12.
The Hives (SWE) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 31.12.
Rage Against The Machine (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 28.01.
Kaleo (ISL) + Belle MT (UK) (Forum Karlín, Praha)
Út 01.02.
The Lumineers (US) (Tipsport Arena, Praha)
So 05.02.
BirdPen (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 08.02.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 09.02.
The Driver Era (USA) (Roxy, Praha)
St 09.02.
Lime Cordiale (Café V lese, Praha)
Čt 10.02.
The Dead Daises (AUS/US) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 12.02.
The Sheepdogs (CAN) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Adele Dua Lipa Abba Ewa Farna Kryštof Ed Sheeran Metallica AC/DC Rihanna Olivia Rodrigo Beata Hlavenková Marie Rottrová Billie Eilish On Air Kateřina Marie Tichá Karel Gott Lady Gaga Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu