shop.musicserver.cz
Red Hot Chili Peppers - Unlimited Love 9/10
Red Hot Chili Peppers - Unlimited Love Stroj zpravidla může fungovat, chybí-li v něm součástka, výkon ale nebude bezchybný. Red Hot Chili Peppers by mohli vyprávět. Příchody a odchody kytaristy Johna Fruscianteho se na jejich tvorbě podepisovaly převážně negativně. Teď je Frusciante zpátky a s ním i deska "Unlimited Love". Potvrdila stávající trend? čtěte zde
Vydáno: 11.04.2022 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Jan Burian - Co jsem nezapomněl aneb Z deníku potulného písničkáře II. 9/10
Jan Burian - Co jsem nezapomněl aneb Z deníku potulného písničkáře II. Není snadné hledat trefná slova popisující Jana Buriana a nespadnout přitom do patosu. Protože působí jako slušnej člověk. Nesmírně pracovitej, tvořivej, hledající podstatu problému a nesnášející umělost nebo povrchnost. Jeho sbírka toho, co nezapomněl, to podtrhuje, a to nesmírně čtivým a zábavným způsobem. čtěte zde
Vydáno: 10.04.2022 09:00 v sekci Recenze - Honza Průša
Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout 8/10
Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout Americký hudebník Machine Gun Kelly se z nedoceňovaného rappera stal v posledních letech mezinárodní rockovou hvězdou. Pomohla mu k tomu bez přehánění přelomová deska "Tickets to My Downfall", díky které zažívá pop punk své druhé zlaté období. Povedlo se mu novinkou na úspěch navázat? čtěte zde
Vydáno: 07.04.2022 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Acid Row - Afterglow 7/10
Acid Row - Afterglow "Let’s go get stoned!" zpívá Joe Cocker ve svém hitu, v němž touží odlétnout do jiných sfér mysli. Dobrá hudba by to měla zvládnout, aniž by se jeden musel zdunit. A stoner rock, tedy tvrdší odnož šedesátkové psychedelie, má přesně to v popisu práce. Uhranout svými riffy se snaží i Acid Row s albem "Afterglow". čtěte zde
Vydáno: 06.04.2022 14:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Feeder - Torpedo 8/10
Feeder - Torpedo Velšská multiplatinová parta Feeder v posledních letech svůj lesk trochu ztratila. V roce 2019 se však vrátila s nahrávkou "Tallulah", která ji znovu vyšvihla do popředí žebříčků. Rozradostnění a namotivovaní muzikanti se rozhodli na úspěch okamžitě navázat, události tomu ale chtěly jinak. "Torpedo" je tu tedy až teď. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2022 15:55 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Placebo - Never Let Me Go 9/10
Placebo - Never Let Me Go Placebo si se svým osmým řadovým počinem "Never Let Me Go" dali na čas. První materiál po odchodu bubeníka Stevea Forresta vychází čistě ze spolupráce dvojice Brian Molko a Stefan Olsdal, která drží tuhle partu již od jejích počátků. Devět let po poslední nahrávce se však nachází ve skvělé formě. čtěte zde
Vydáno: 04.04.2022 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Arakain - Thrash The Trash (vinylová reedice) 10/10
Arakain - Thrash The Trash (vinylová reedice) Ze supraphonské pokladnice se koncem loňského roku k rukám posluchačů vinylů dostala reedice "Thrash The Trash" od Arakainu, prvního českého thrashmetalového alba. Tento hudební klenot, který byl do této doby na černé placce těžko sehnatelný, vyšel v remasterované podobě. A i dnes má co říct. čtěte zde
Vydáno: 03.04.2022 09:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Gospel Of The Future - Blowtorch Mankind 8/10
Gospel Of The Future - Blowtorch Mankind Domácí sludgeoví veteráni Gospel of the Future nespěchají. Pravda, on ani sám tento žánr mnoho příležitostí ke zběsilým tempům nenabízí. Jenže tahle kapela si dává na čas i v případě vydávání desek. Mezi "Eclipse" a aktuální novinkou "Blowtorch Mankind" totiž uplynulo dlouhých dvanáct let. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2022 12:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Radůza - Nebe je odemčené 8/10
Radůza - Nebe je odemčené Propagační materiály lákají v případě dvojalba "Nebe je odemčené" na "upřímný, místy až syrový deník posledních tří let Radůzina života, naplněný nejotevřenějšími a nejniternějšími písněmi". A vůbec nelžou. Komplet osmadvaceti skladeb patří k tomu nejlepšímu ve zpěvaččině bohaté diskografii. čtěte zde
Vydáno: 28.03.2022 00:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Ghost - Impera 8/10
Ghost - Impera V rockové muzice posledních let šlo Ghost jen těžko přehlédnout. Maskovaný fenomén k sobě přitahoval nové a nové fanoušky jako magnet, aktuální album "Impera" tak patřilo k těm velmi očekávaným. Nakonec se vyšvihlo i na vysoké příčky žebříčků a v Americe je to zatím nejprodávanější fyzický nosič roku. Oprávněně? čtěte zde
Vydáno: 26.03.2022 18:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Beth Hart - A Tribute To Led Zeppelin 6/10
Beth Hart - A Tribute To Led Zeppelin Led Zeppelin jsou jednou z těch velkých kapel, které vytvářely hardrockový zvuk v sedmdesátých letech. I proto na ně spousta muzikantů přísahá a i proto se jejich hudba dočkala nesčetného množství předělávek a tribute verzí. Nově se do této řady přidala americká zpěvačka Beth Hart. čtěte zde
Vydáno: 24.03.2022 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Alt-J - The Dream 7/10
Alt-J - The Dream Londýnské trio pojmenované podle klávesové zkratky pro "deltu" se po dlouhých pěti letech přihlásilo s novým materiálem. A i když i tentokrát rozhodně stojí za pozornost, občasné rozpaky jsou bohužel taky jedním z dojmů, které si z poslechu "The Dream" odnesete. Není to převratné a zásadní dílo. Ale dobré je. čtěte zde
Vydáno: 23.03.2022 15:45 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Foxes - The Kick 8/10
Foxes - The Kick Zatímco někteří hudebníci se pandemií proflákali (případně pracovali ve zcela jiném oboru, aby se uživili), jiní se zavřeli do studia, kde skládali a nahrávali. Do druhé skupiny patří i britská zpěvačka Foxes, která loni vydala EP "Friends In The Corner" a letos na něj navázala třetí řadovkou "The Kick". čtěte zde
Vydáno: 22.03.2022 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Lo Moon - A Modern Life 9/10
Lo Moon - A Modern Life Na album "A Modern Life" čtveřice Lo Moon jsme si museli počkat čtyři roky. Skupina se na něm odpoutala od konceptu bezejmenného debutu, a díky tomu natočila mnohem intenzivnější skladby. Pod taktovkou intuitivního vypravěče Matthewa Lowella bortí zaběhlé představy o světě okolo vás. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2022 08:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Scorpions - Rock Believer 8/10
Scorpions - Rock Believer O málokteré kapele můžeme s takovou jistotou říct, že se jedná o rockovou legendu. Němečtí Scorpions za svou kariéru dobyli prakticky vše. Přesto tu - po mnohých zkazkách o definitivním konci - máme další desku se všeříkajícím názvem "Rock Believer" a navíc poprvé s bubeníkem Motörhead Mikkeym Deem. čtěte zde
Vydáno: 21.03.2022 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Beatles: Get Back (kniha) 8/10
The Beatles: Get Back (kniha) Jestli jsou The Beatles největší kapelou všech dob, o tom by se dalo diskutovat dlouhé hodiny. Jisté však je, že jsou značkou, která táhne. A teď, když došlo na 50. výročí jejich posledního alba "Let It Be", je zájem ještě větší. Svůj podíl na tom má i nový film "Get Back", k němuž vyšla i stejnojmenná kniha. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2022 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Bryan Adams - So Happy It Hurts 7/10
Bryan Adams - So Happy It Hurts Bryan Adams. Klíčová slova: Kanaďan, charakteristický chraplák, solidní týpek, slaďáky. To všechno samozřejmě pořád platí, ale už to není na nějaký opravdu globální hit. Nevypadá na to ani Adamsova letošní deska "So Happy It Hurts". Přestože své fanoušky jí autor dozajista potěší. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2022 09:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Lambda - Vere Modus 9/10
Lambda - Vere Modus Formace Lambda se dobře etablovala u nás, úspěch ale sklízí i za hranicemi. Její hudba je totiž v mnoha ohledech univerzální. Směs stoneru a post-rocku se rozhodla vyjadřovat výhradně instrumentálně, a to ne pouze na ploše písní, ale taky celých alb. I letošní deska "Vere Modus" je koncepční. Vypráví o zrození. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2022 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
MIDI LIDI - Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád / Heal The World, konečně! 8/10
MIDI LIDI - Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád / Heal The World, konečně! Sami o sobě s nadsázkou tvrdí, že své nahrávky vydávají v pětiletkách. S dvojicí alb "Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád" a "Heal The World, konečně!" své fanoušky doslova zahltili, vše má ale své opodstatnění. MIDI LIDI jsou prostě svoji, to se při takové náloži muziky cení. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2022 16:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Makrorecenze "4" Slashe feat. Myles Kennedy & The Conspirators Slash má sice poslední roky spousty práce s reunionem Guns N' Roses, kteří koncertují po celém světě, bez problémů si ale našel čas i na čtvrtou řadovku s Mylesem Kennedym & The Conspirators. Jak moc dobrá je, vám snad osvětlí makrorecenze se čtyřmi názory našich redaktorů. čtěte zde
Vydáno: 15.03.2022 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce

ALBUM TÝDNE 20/2022

Lucie Redlová
Lidová Redlová

Pokud jste někdy byli na festivalu v Banátu, určitě jste zažili tu nestrojenou lásku k hudbě a s ní spojené veselí Lucie Redlové. Všechny ty noční pařby, zpívání a hraní táborákových písní U Medvěda nebo kdekoliv jinde. A přesně tahle bezbřehá muzikantská radost tryská z její aktuální desky "Lidová Redlová".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 19.05.
Jamie Cullum (UK) (O2 Universum, Praha)
Čt 19.05.
The Smile (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 22.05.
Benee (NZ) (Roxy, Praha)
Po 23.05.
Tool (US) (O2 Arena, Praha)
Čt 26.05.
Scorpions (DE) (O2 Arena, Praha)
Čt 26.05.
David Pomahač (Café V lese, Praha)
Pá 27.05.
Korn (USA) (Tipsport Arena, Praha)
So 28.05.
Declan McKenna (UK) (Roxy, Praha)
St 01.06.
Yungblud (UK) VYPRODÁNO (Malá Sportovní hala, Praha)
Čt 02.06.
Yungblud (UK) (Malá Sportovní hala, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lucie Vondráčková Rammstein Michal Prokop Adele Queen Viktor Sheen Madonna BTS Slash Ed Sheeran Vojtaano The Beatles Abba Dua Lipa Jack White Pink Floyd Avril Lavigne The Weeknd Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu