Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Petr Linhart - Nezvěstní 8/10
Petr Linhart - Nezvěstní Jak zkombinovat vášeň pro cestování, historii a hudbu? Petru Linhartovi se to už déle než dekádu daří nahrávkami, pro které vymyslel žánrové pojmenování landscape folk. Ta nejnovější se jmenuje "Nezvěstní" a vyšla v říjnu u vydavatelství Galén. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2020 17:30 v sekci Recenze - Petr Šrajer
AC/DC - Power Up 8/10
AC/DC - Power Up Jestli se na nějaké rockové album letos vážně čekalo, je to bezpochyby "Power Up" žijících legend AC/DC. Kapela se do studia vrátila v téměř kompletní sestavě a do světa poslala svou sedmnáctou řadovku. Mohou ještě tihle zkušení harcovníci něčím překvapit? Má nová deska smysl? čtěte zde
Vydáno: 16.11.2020 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Guest User - Mood 8/10
Guest User - Mood Na české a slovenské rapové scéně je možné poslední dobou sledovat nárůst interpretů, kteří se k tomuto žánru dostali oklikou přes punk a ostré kytary. Je to případ rapperů jako Ghettoblaster, Násilník, Edúv syn, Fvck_Kvlt nebo Guest User. Právě posledně jmenovaný vydal v září vlastním nákladem svůj debut "Mood". čtěte zde
Vydáno: 15.11.2020 17:25 v sekci Recenze - Petr Šrajer
Povodí Ohře - Dva trámy na kříž 9/10
Povodí Ohře - Dva trámy na kříž Tři roky od kritikou i posluchači vřele přijatého eponymního debutu se s druhou deskou vrací Povodí Ohře, kapela zformovaná z protřelých person západočeské hudební scény. Album "Dva trámy na kříž" se točí kolem sevřeného konceptu. Jaká je tahle druhá temná výprava do rozervané duše Sudet? čtěte zde
Vydáno: 15.11.2020 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Kapitán Demo - Řekni mámě, ať ti koupí Bentley 6/10
Kapitán Demo - Řekni mámě, ať ti koupí Bentley "Je to tak blbý, až je to dobrý!" chce se mi zvolat po poslechu nahrávky "Řekni mámě, ať ti koupí Bentley". Kapitán Demo ji označuje jako dětskou, skoncoval na ní s rapem a přešel k popu. Obešel se bez vulgarismů - vystačil si s jazykem ostrým jako břitva a chytlavými melodiemi. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2020 12:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Madonna - Confessions On A Dance Floor Získáte-li titul královna popu každý váš pohyb vyvolá celou řadu emocí. Nejvíce jsou slyšet ty negativní, ale před patnácti lety by si málokdo dovolil Madonnu kritizovat. Tehdy totiž vydala album "Confessions On A Dance Floor" a jediné, nad čím se dá polemizovat, je, zda je lepší než "Ray Of Light." čtěte zde
Vydáno: 14.11.2020 09:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Navrátil
B-Side Band - Folk Swings 8/10
B-Side Band - Folk Swings Brněnský B-Side Band sice kvůli pandemii nemohl uskutečnit některé z plánovaných koncertních projektů, vynahradil si to ale studiovou prací. Na konci října tak vyšla první ze dvou kolekcí, které bigband v průběhu letošního roku natočil. Jmenuje se "Folk Swings" a obsahuje swingové předělávky klasik českého folku. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2020 18:30 v sekci Recenze - Petr Šrajer
Mr. Bungle - The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo 8/10
Mr. Bungle - The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo Kultovní formace Mr. Bungle pěknou řádku let odpočívala. Teprve v loňském roce ji Mike Patton se svými kumpány v lehce obrozené sestavě znovu oživil, aby ohlásil turné pro letošní rok. Kromě koncertů však přišlo na řadu i nové album "The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo", které vlastně tak moc nové není. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2020 10:05 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Gorillaz - Song Machine, Season One: Strange Timez 8/10
Gorillaz - Song Machine, Season One: Strange Timez Letos v listopadu to bude dvacet let, co virtuální kapela Gorillaz vydala debutové EP "Tomorrow Comes Today". A i po té době je stále aktivní, a dokonce zní progresivněji než kdy před tím. Důkazem je i sedmé album "Song Machine, Season One: Strange Timez" natočené převážně v současných pandemických časech. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2020 15:00 v sekci Recenze - Jakub Malar
Olympic - Kaťata 5/10
Olympic - Kaťata Olympic po velkolepé trilogii "Souhvězdí..." a povedeném "Trilobitovi" nahráli hudebně velmi odlišné album. Petr Janda chtěl po téměř šedesátileté historii kapely nabrat nějaký nový směr, a zhlédl se tak v pikantnějších textech i hardrockovějším zvuku. Jak se hudební přerod, který vyústil v desku "Kaťata", povedl? čtěte zde
Vydáno: 11.11.2020 17:05 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Lenka Dusilová - Řeka 9/10
Lenka Dusilová - Řeka "Řeka" byla bezpochyby jednou z nejočekávanějších desek letošního roku. Už dopředu se hovořilo o osobní nahrávce, silných tématech i spolupráci s Ondřejem Mikulou aka Aid Kidem. A taky se vědělo, že Lenka Dusilová může přijít prakticky s čímkoliv. Jaké tedy album nakonec je? čtěte zde
Vydáno: 11.11.2020 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Budoár staré dámy - Kostřičky 7/10
Budoár staré dámy - Kostřičky Více než dvacet let uplynulo od založení alternativní brněnské skupiny Budoár staré dámy, která vždy uměla zaujmout osobitým rukopisem se žánrovým přesahem. Jedinou zakládající členkou v aktuální sestavě je již jen zpěvačka Marta Kovářová, na natáčení letošního alba "Kostřičky" se podílel ještě hudebník Tomáš Vtípil. čtěte zde
Vydáno: 10.11.2020 18:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nothing But Thieves - Moral Panic 7/10
Nothing But Thieves - Moral Panic Nothing But Thieves se pro letošní rok rozhodli zavřít do studia a natočit následovníka úspěšné desky "Broken Machine" z roku 2017. Na jedenáctitrackové kolekci "Moral Panic" se opět snaží opírat o své silné a úderné refrény jako doposud, tentokrát je však okořenila texty líčícími konec dnů. čtěte zde
Vydáno: 10.11.2020 12:05 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Craggy Collyde - Wrapped Up In Ribbons 7/10
Craggy Collyde - Wrapped Up In Ribbons On je z Velké Británie, ona ze Slovenska. Potkali se v jednom brněnském baru a výsledkem je společný hudební projekt Craggy Collyde, který od roku 2018 s úspěchem obrážel nejeden festival. A letos vydal svůj první rozsáhlejší počin, EP "Wrapped Up In Ribbons". čtěte zde
Vydáno: 09.11.2020 19:15 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Kylie Minogue - Disco 9/10
Kylie Minogue - Disco Pozici popové ikony má Kylie Minogue vybudovanou již dávno - dalo by se dokonce říct, že nás zatím nezklamala. Už všeříkající název aktuálního alba "Disco" dává najevo, že tentokrát se bude tančit. Přijměte pozvánku do slavného Studia 54 a protáhněte si kyčle, Kylie vás sedět na zadku nenechá. čtěte zde
Vydáno: 09.11.2020 00:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Rina Sawayama - SAWAYAMA 9/10
Rina Sawayama - SAWAYAMA "Zní to jako mix Evanescence a Britney z nultých let a nějakým zázrakem to funguje," stojí v jednom z anglických komentářů k videorecenzi debutové desky Riny Sawayama. A nelze mu nic vytknout - i kdybychom se totiž snažili sebevíc, lepší shrnutí k této neuvěřitelné nahrávce vymyslet nejde. čtěte zde
Vydáno: 08.11.2020 17:30 v sekci Recenze - Lukáš Boček
Hypnos - The Blackcrow 8/10
Hypnos - The Blackcrow Hypnos už jsou nepochybně stálicí domácí extrémně metalové scény. O to více fanoušky potěšila prakticky zčistajasna zveřejněná zpráva, že na konci října vyjde jejich již šesté album. "The Blackcrow" mělo navíc přímo navazovat na předchozí zářez "The Whitecrow". Podařilo se naplnit vysoko našponovaná očekávání? čtěte zde
Vydáno: 07.11.2020 15:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Ariana Grande - Positions 5/10
Ariana Grande - Positions Ariana Grande je ikonou současné hudební scény. Kdo tomu nevěří, ten si měl minulé září zajít na její pražský koncert. Kdyby viděl stovky náctiletých (mnohdy ani ne) holčiček snažících se svůj idol napodobit, pochopil by, že tohle není jen tak ledajaká zpěvačka. Tohle je symbol. A teď přichází s albem "Positions". čtěte zde
Vydáno: 07.11.2020 08:30 v sekci Recenze - Jan Pikous
Leaves' Eyes - The Last Viking 6/10
Leaves' Eyes - The Last Viking Symfo-metalová skupina Leaves' Eyes utrpěla v roce 2016 ránu v podobě odchodu výrazné zpěvačky Liv Kristine. Její místo nahradila finská pěnice Elina Siirala a dva roky nato společnými silami nakopli novou éru albem "Sign of the Dragonhead". Na něj nyní navazují novinkou "The Last Viking". čtěte zde
Vydáno: 06.11.2020 07:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Makak akustikus - Přátelství 8/10
Makak akustikus - Přátelství Vypadá to, že nejen mainstream, ale také zástupci nezávislé scény po nějaké době opět objevují kouzlo akustického zvuku a kolektivního zpěvu. Po kapelách jako Severní nástupiště nebo Dingo teď svou první nahrávku vydali také brněnští Makak akustikus. Jmenuje se "Přátelství" a povedla se. čtěte zde
Vydáno: 04.11.2020 16:00 v sekci Recenze - Petr Šrajer

ALBUM TÝDNE 48/2020

Tata Bojs
Jedna nula

Tata Bojs jsou ve formě. Natočili desku, která od začátku jede jak skvěle promazaný stroj. Zároveň pořád nabízí obrovskou nálož hravosti, ať už hudební, nebo jazykové. A navíc v sobě skrývá i silné poselství. Nahrávka "Jedna nula" se opravdu povedla a je to další z českých alb roku. Už asi páté.

10/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 03.12.
Tempers (USA) (Café V lese, Praha)
Út 08.12.
Warmduscher (UK) (Café V lese, Praha)
Ne 31.01.
Holy Fuck (CAN) (Futurum Music Bar, Praha)
Čt 11.02.
The Dead Daisies (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 14.02.
The Score (USA) (Roxy, Praha)
Ne 14.02.
Zola Blood (UK) (Rock Café, Praha)
Út 16.02.
Asaf Avidan (IL) (Palác Akropolis, Praha)
Ne 21.02.
Men I Trust (CAN) (Rock Café, Praha)
Út 23.02.
Harry Styles (UK) (O2 Arena, Praha)
Út 23.02.
Axel Flóvent (ISL) + Plàsi (SWE) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Mirai AC/DC Lady Gaga Kryštof Miley Cyrus Dua Lipa Sia Metallica Ava Max Aneta Langerová Beyoncé Deftones Adam Lambert The Weeknd Kylie Minogue Lana Del Rey Billie Eilish Madonna Pokáč
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver