Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
LP - Heart To Mouth 8/10
LP - Heart To Mouth Americká zpěvačka a skladatelka s italskými kořeny Laura Pergolizzi, známá jako LP, se v roce 2019 znovu vrátí do České republiky, aby představila nástupce veleúspěšné desky "Lost on You". Ten dostal název "Heart To Mouth" a LP na něm potvrdila svůj příklon k power popu. čtěte zde
Vydáno: 07.01.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mastermind - Smudges 6/10
Mastermind - Smudges Pod názvem Mastermind najdeme brněnského hudebníka Radima Čápa. Ve spolupráci se šedou eminencí tuzemské elektroniky známou pod nickem Disorder připravil kolekci skladeb stylově balancujících mezi EBM a synthpopem. Přestože jde o propracované album, mnoho objevného se na "Smudges" nenachází. čtěte zde
Vydáno: 06.01.2019 15:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Daniel Blumberg - Minus 9/10
Daniel Blumberg - Minus Hudební dějiny ho ještě donedávna znaly především jako jednoho z indie kytarových hrdinů. Sólový debut "Minus" ale ukazuje, že v Danielu Blumbergovi se skrývá mnohem víc. S původem v improvizačním a experimentálním hraní se jedná o ucelenou kolekci mapující osobní krizi mladého a talentovaného umělce. čtěte zde
Vydáno: 05.01.2019 09:00 v sekci Recenze - Simona Knotková
Radim Hladík - Má hra 1969-2018 8/10
Radim Hladík - Má hra 1969-2018 Radim Hladík patří k nejznámějším domácím kytaristům. Proto je nasnadě, že jeho dílo se nesmazatelně zapsalo do historie domácí hudby. Co všechno dokázal, naznačuje čtyřdisková kolekce "Má hra 1969-2018", jejíž příprava trvala dlouhé měsíce. Práce to byla velmi náročná, ale výsledný box stojí za to. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2019 08:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
Jakub Ursiny / Dorota Nvotová / Talent Transport - P + L 7/10
Jakub Ursiny / Dorota Nvotová / Talent Transport - P + L Pod hlavičkou Provisorium o.z. vycházejí vinylové reedice alb slovenského muzikanta Deža Ursinyho. Vydavatelé dosud sáhli po sólovém debutu "Provisorium" a albu "Modrý vrch", jeho první velké spolupráci s Ivanem Štrpkou. Nyní odbočili a do světa vyslali písně z muzikálu "P + L", jež dosud ležely ve tmě šuplíku. čtěte zde
Vydáno: 02.01.2019 13:42 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Freddie Mercury & Montserrat Caballé - Barcelona Dnes už nikomu nepřijde divné, když si střihnou duet popový Ed Sheeran s operním pěvcem Andreou Bocellim. V 80. letech tomu ale bylo jinak. Když přišel Freddie Mercury s nápadem nazpívat "Barcelonu" s Montserrat Caballé, v mnohých to vyvolalo šok. Zůstal tu ale čistý klenot, který v říjnu oslavil třicet let. čtěte zde
Vydáno: 01.01.2019 08:30 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
boygenius (Julien Baker, Phoebe Bridgers, Lucy Dacus) - boygenius 8/10
boygenius (Julien Baker, Phoebe Bridgers, Lucy Dacus) - boygenius Julien Baker, Phoebe Bridgers a Lucy Dacus. Kamarádky, přítelkyně, kolegyně. Každá je svá, každá může a umí fungovat samostatně, každá má ale dostatek talentu a pokory, aby mohla fungovat i s ostatními. A že společně fungují! Jako boygenius nahrály šest písní, které budete mít moc rádi. čtěte zde
Vydáno: 31.12.2018 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Kryštof na Strahově 2017 (DVD + CD) 8/10
Kryštof na Strahově 2017 (DVD + CD) Jen těžko byste hledali lepší oslavu čtvrtstoletí existence kapely. Původně havířovská skupina si splnila sen, když loni v září dva dny po sobě zahrála ve vyprodaném Rošického stadionu na Strahově. Nyní, více než rok poté, vydává nosič "Kryštof na Strahově 2017" obsahující nejen DVD, ale i samotné audio. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2018 11:30 v sekci Recenze - Filip Vahala
Snap Call - Let That Roll! 9/10
Snap Call - Let That Roll! Snap Call za sebou mají náročný rok, který vyvrcholil tím, že v průběhu nahrávání EP "Let That Roll!" vyměnili zpěváka. Na místo Davida Hlůžeho nastoupil Jakub Iggy Hauf. Vše se ale v dobré obrátilo - jeho hlas výsledek doslova rozsvítil a odlehčil do příjemnější podoby. čtěte zde
Vydáno: 29.12.2018 10:10 v sekci Minirecenze - Hana Bukáčková
Rush - Hemispheres Album "Hesmipheres" kanadského tria Rush se letos zařadilo mezi čtyřicátníky. I když jeho tracklist obsahuje pouhé čtyři položky, jedná se o nahrávku, která právem patří do zlatého fondu progresivního rocku. Jak zní v roce 2018, po čtyřech dekádách existence? čtěte zde
Vydáno: 27.12.2018 14:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
The Black Eyed Peas - Masters Of The Sun, Vol. 1 7/10
The Black Eyed Peas - Masters Of The Sun, Vol. 1 Co uděláte, když zjistíte, že jste dlouhá léta tak moc progresivní a inovativní, že už vám nápady došly a nevíte, kam dál? Vrátíte se na začátek. Tam, kde to všechno začalo. A přesně to potkalo i The Black Eyed Peas, kteří se na novince vrátili k boom bapu a oldschoolovému hip-hopu. A ztratili u toho Fergie. čtěte zde
Vydáno: 26.12.2018 12:25 v sekci Recenze - Jan Trávníček
I Am Planet - Natura Resonat 7/10
I Am Planet - Natura Resonat Na své třetí desce se I Am Planet vrací kamsi na úplný začátek, kdy chtěl vytvářet čistě minimalistické orchestrace pro smyčcové kvarteto. Při jejím skládání se nechal ovlivnit svými vjemy a ozvěnami vyzařujícími z přírody. "Natura Resonat" je tak křehkou oslavou věcí okolo nás. čtěte zde
Vydáno: 26.12.2018 10:22 v sekci Recenze - Dan Hájek
Face The Day - Stuck In The Present 8/10
Face The Day - Stuck In The Present Domácí progresivně rocková scéna si tiše mele své břehy a není o ní moc slyšet. Čas od času se ale vynoří projekt, který uhodí na tu správnou strunu a zaslouží si více pozornosti. A to i mimo žánrové publikum. Face the Day Martina Schustera je přesně takový. Nyní přichází s albem "Stuck In The Present". Jaké je? čtěte zde
Vydáno: 25.12.2018 11:57 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Exorcizphobia - About Us, Without Us 8/10
Exorcizphobia - About Us, Without Us Trutnovská Exorcizphobia si už začala kroutit druhé desetiletí na scéně. A soudě podle nového alba "About Us Without Us" to nijak nevypadá na to, že by svou vydobytou pozici jednoho z nejpozoruhodnějších thrashmetalových spolků na domácí scéně chtěla opouštět. čtěte zde
Vydáno: 22.12.2018 12:33 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Elle King - Shake The Spirit 8/10
Elle King - Shake The Spirit Americká zpěvačka Elle King disponuje nádherným plným hlasem, ale také osobitým naturelem, díky (nebo kvůli) kterému události v jejím životě nabírají mnohdy turbulentních změn. A o tom také zpívá na své druhé desce "Shake The Spirit", plné soulu, bluesu, popu i rock'n'rollu. čtěte zde
Vydáno: 22.12.2018 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Emigrate - A Million Degrees 8/10
Emigrate - A Million Degrees Ještě než Rammstein na jaře vypustí nové studiové album, první po deseti letech, připravil kytarista německých provokatérů Richard Kruspe pokračování svého projektu Emigrate pod názvem "A Million Degrees". Znovu si pozval skvělé hosty a naplno popustil stavidlo své kreativity. čtěte zde
Vydáno: 19.12.2018 16:01 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Ready Kirken - Různorudé album 7/10
Ready Kirken - Různorudé album S Ready Kirken bude (alespoň pocitově) navždy spojen Michal Hrůza, po jehož odchodu nemohla kapela dlouho chytit dech. V minulých letech navíc bylo její jméno vláčeno médii kvůli kriminální kauze exbasáka Ondřeje Herolda. To vše ale muzikanti nechali za sebou a své síly vložili do nové desky. Jaké "Různorudé album" je? čtěte zde
Vydáno: 18.12.2018 16:43 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Zrní - Spící 8/10
Zrní - Spící Zrní po loňském úspěšném albu "Jiskřící", na kterém doslova jiskřilo novými nápady (přidalo elektroniku, a vystoupilo tak ze žánrové škatulky), přichází s novým EP "Spící". Rozhodně na něm nespí ani nepřešlapuje na místě. I když se obě desky v mnoha parametrech shodují, jsou zároveň samy sobě zvukovými protipóly. čtěte zde
Vydáno: 17.12.2018 11:43 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Oceán - Femme Fatale 8/10
Oceán - Femme Fatale Znovuzrození kultovní formace Oceán bylo před lety na domácí hudební scéně velkou událostí. Každá jejich aktuální práce se tak i nyní setkává s velkými očekáváními. Na konci letošního roku čtveřice hudebníků přichází s druhým řadovým albem "Femme Fatale", které by dle názvu mělo oslavovat ženy. čtěte zde
Vydáno: 17.12.2018 00:00 v sekci Recenze - Jana Kloučková
The Smashing Pumpkins - Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 LP: No Past. No Future. No Sun. 6/10
The Smashing Pumpkins - Shiny And Oh So Bright, Vol. 1 LP: No Past. No Future. No Sun. Asi i nejvěrnější fanoušek The Smashing Pumpkins pochyboval, že by se prchlivý Billy Corgan usmířil se zbytkem kapely a nahrál nový materiál v takřka zakládající sestavě. Rok 2018 však Dýním přál, a tak tu máme comeback koncertní i studiový. Je ale v případě "Shiny And Oh So Bright, Vol. 1" na co se těšit? čtěte zde
Vydáno: 15.12.2018 10:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 07/2019

De Staat
Bubble Gum

De Staat se přesně po třech letech vracejí s novým albem. Jedna z nejpozoruhodnějších evropských formací se na "Bubble Gum" znovu pokouší svým euforickým electro rockem rozpohybovat i ty nejzarytější suchary. Jedenáct písní, které řvou o vaši pozornost, je skutečně strhujícím poslechem.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 23.02.
Shakin' Stevens (UK) (Forum Karlín, Praha)
Út 26.02.
Deaf Havana (UK) (Café V lese, Praha)
Pá 01.03.
SWMRS (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
Čt 07.03.
Júníus Meyvant (ISL) (Rock Café, Praha)
Čt 07.03.
White Lies (UK) (Roxy, Praha)
Ne 10.03.
Lil Xan (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 12.03.
Wild Nothing (USA) (Rock Café, Praha)
Čt 14.03.
Kimbra (NZ) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 15.03.
John Mayall (UK) (Forum Karlín, Praha)
So 16.03.
Maribou State (UK) (MeetFactory, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Ariana Grande Rihanna Madonna AC/DC Adele Kryštof Coldplay Beyoncé Ewa Farna Sia Imagine Dragons Queen The Cure Lucie Linkin Park Ava Max Muse LP Alle Farben
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver