Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Clark - Playground In A Lake 8/10
Clark - Playground In A Lake Christopher Stephen Clark na své nové řadovce "Playground In A Lake" odkrývá svou vizi postapokalyptického věku, v němž přežije jen jeden mladý a osamocený jedinec, který hledá cestu z ulity dětství do dospělosti. Impresivní hudební složka spojuje svět akustiky a elektroniky, což má ostatně Clark léta v malíku. čtěte zde
Vydáno: 05.04.2021 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Koreňova Zelenina - Koreňova Zelenina 7/10
Koreňova Zelenina - Koreňova Zelenina Blues (případně hudba tímto stylem trochu šmrncnutá) mělo v podání slovenských muzikantů vždycky své čaro. Snad je to jistou melancholií, snad hravým přístupem, s nímž si naši východní sousedé blues ohýbají k obrazu svému. Jedním z nejnovějších přírůstků na tamní scénu je Koreňova Zelenina a její bezejmenný debut. čtěte zde
Vydáno: 04.04.2021 11:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Anna Julie Slováčková - Aura 7/10
Anna Julie Slováčková - Aura Anna Julie Slováčková konečně prožívá šťastné období. Po snad vyhrané bitvě se zákeřnou nemocí si udělala radost realizací prvního sólového alba. Bez záštity vydavatelství vydala nahrávku "Aura", se kterou stojí pevně na zemi a která není jen prázdnou parafrází. čtěte zde
Vydáno: 03.04.2021 15:45 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Pentatonix - The Lucky Ones 8/10
Pentatonix - The Lucky Ones Téměř každý z nás si určitě občas rád zazpívá, a to i bez nástrojů. Vokální pětice Pentatonix ale hudbu zcela bez doprovodu zvládá na úplně jiné úrovni. Přesvědčuje nás o tom i na své nové desce "The Lucky Ones", která je na rozdíl od většiny jejích dosavadních počinů plná původních skladeb. čtěte zde
Vydáno: 02.04.2021 13:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Suzi Quatro - The Devil In Me 7/10
Suzi Quatro - The Devil In Me Nové album Suzi Quatro "The Devil In Me" je jedno z těch, které by asi nevzniklo, nebýt pandemie covidu-19. Zrušené koncertní plány a získaný volný čas paradoxně otevřely jiné možnosti - nová hudba americké rockové veteránky vznikla jen dva roky po předchozí kolekci "No Control". čtěte zde
Vydáno: 31.03.2021 16:45 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club 9/10
Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club Už je to deset let od okamžiku, kdy se na scéně zjevila Lana Del Rey. Na první pohled upoutala atraktivním vzhledem, hned vzápětí hlasem a projevem. Její specifický přednes a melancholie, se kterou vypráví své zhudebněné příběhy, najdeme i na její letošní desce "Chemtrails Over The Country Club". čtěte zde
Vydáno: 29.03.2021 00:00 v sekci Recenze - Jan Pikous
Hippie Chippies - Easy Breezy 8/10
Hippie Chippies - Easy Breezy S příjemnou přátelskou pohodičkou je často spojené i společné muzicírování. A když už se takhle potkávají hudebníci, je ke vzniku nového projektu už jenom krůček. Tímto způsobem vznikli i Hippie Chippies a jejich debut "Easy Breezy" je jakýmsi zakonzervováním právě takového okamžiku společné pohody. čtěte zde
Vydáno: 28.03.2021 15:20 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Ringo Star - Zoom In (EP) 7/10
Ringo Star - Zoom In (EP) Ex-Beatle Ringo Starr je spolehlivým bubeníkem, ale hlavně výraznou osobností. Vyzařuje z něj optimistická energie, která tak trochu maskuje zejména pěvecké nedostatky. Ty byly zřejmé už na deskách s The Beatles, slyšitelnější jsou na těch sólových. A jak je na tom jeho letošní hudební vakcína, EP "Zoom In"? čtěte zde
Vydáno: 26.03.2021 08:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Gazelle Twin & NYX - Deep England 9/10
Gazelle Twin & NYX - Deep England Poslouchat "Deep England" je jako koukat se na nervydrásající horor, od kterého nemůžete odtrhnout zrak. Gazelle Twin si opět vyřizuje účty s postbrexitovou Británií. Povolala si k tomu dámský dronový sbor NYX a společně stvořily jakousi novou verzi jejího tři roky starého alba "Pastoral" - temnou techno-folkovou mši. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2021 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
Magnetik - Les Vacances Mystérieuses 8/10
Magnetik - Les Vacances Mystérieuses Odkaz na dílo Julesa Verna, který je v názvu pátého alba Magnetik, je hodně výstižný a není ani daleko od pravdy, neb slavná kniha byla jednou z inspirací. "Les Vacances Mystérieuses" je mysteriózní výprava prázdninovými vzpomínkami, zhudebněnými historkami z dob dávných i těch současných. Zapněte mód snění. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2021 10:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Exorcizphobia - Digitotality 9/10
Exorcizphobia - Digitotality Trutnovská Exorcizphobia si na domácí thrashové scéně kroutí patnáctou sezónu. Za tu dobu si vydobyla velice slušnou pozici vyztuženou dvěma slušnými splitky s Lahar, Catastrofy a Kaar, jedním ípíčkem a rovněž dvěma plnohodnotnými alby. V závěru loňského roku přišla třetí řadovka "Digitotality". čtěte zde
Vydáno: 17.03.2021 16:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Zara Larsson - Poster Girl 5/10
Zara Larsson - Poster Girl Zara Larsson je krásná, talentovaná, má nezaměnitelný hlas, umí skvěle tančit, ale jako by její tým všechny tyhle atributy nedokázal přetavit v kýžené zlato. Potenciál, kterým mladá Seveřanka oplývá, deska "Poster Girl" neodhaluje a zůstává tak další vycpávkovou nahrávkou. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2021 17:30 v sekci Recenze - Katka Šebestová
Mogwai - As The Love Continues 8/10
Mogwai - As The Love Continues První polovina roku 2021 přeje fanouškům post-rocku. Japonští Mono vydali živák, nová alba chystají či už nachystaly takové legendy žánru, jako jsou God Is An Astronout, Godspeed You! Black Emperor nebo Mogwai. Od února je venku jubilejní desátá řadovka "As The Love Continues" posledních zmíněných. Jaká je? čtěte zde
Vydáno: 15.03.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Jiří Schelinger - Hrrr na ně... (reedice vinylu) 8/10
Jiří Schelinger - Hrrr na ně... (reedice vinylu) Vydavatelství Supraphon připravilo k nedožitému jubileu Jiřího Schelingera další lahůdku pro příznivce tohoto zpěváka s charakteristickým hlasem. Jedná se o reedici vinylové klasiky s názvem "Hrrr na ně...". Jak výsledek zní? A má nahrávka současnému posluchači ještě stále co říci? čtěte zde
Vydáno: 14.03.2021 12:55 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Dežo Ursiny - Nové mapy ticha (Reedice 2020) 8/10
Dežo Ursiny - Nové mapy ticha (Reedice 2020) Aktuální reedice nahrávek slovenského muzikanta Deža Ursinyho tentokrát navazuje tam, kde posledně skončila, tedy novým vydáním alba "Nové mapy ticha", které s pouhým ročním odstupem navázalo na desku "Pevnina detstva". Ta byla prvním společným počinem Urisnyho a textaře Ivana Štrpky. čtěte zde
Vydáno: 13.03.2021 15:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Rita Ora, Imanbek - Bang 5/10
Rita Ora, Imanbek - Bang Pandemie sice zabránila hudebníkům vystupovat na koncertech, hodně jich však nečekaný volný čas využilo ke tvorbě nových písniček. Mezi ty, kteří místo válení se u bazénu (myšleno samozřejmě v kategorii muzikantů vyšší příjmové ligy) vyrazili do studia, patří i Rita Ora. V karanténě dala dohromady čtyřpoložkové EP "Bang". čtěte zde
Vydáno: 12.03.2021 19:15 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Chevelle - NIRATIAS 8/10
Chevelle - NIRATIAS Bude deska "NIRATIAS" rockerů Chevelle jejich poslední? Otázka, která po prohlášení Petea Loefflera trápí většinu fanoušků. Lídr formace se totiž nechal slyšet, že ho dlouhodobě trápí autorský blok, a fanoušci mají proto rozhodnout, zda je novinka natolik kvalitní, že si zaslouží nástupce. čtěte zde
Vydáno: 12.03.2021 08:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Corona Lantern - Certa Omnibus Hora 9/10
The Corona Lantern - Certa Omnibus Hora Pět let to trvalo, než se pražská metalová čtveřice The Corona Lantern přihlásila o slovo s novým albem. Nahrávka "Certa Omnibus Hora" vyšla příhodně na začátku zimy a razantním švihem se dokázala vecpat mezi to nejlepší, co na poli tvrdě kytarové hudby v divném roce 2020 vzniklo. čtěte zde
Vydáno: 10.03.2021 18:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Sydney Sprague - maybe i will see you at the end of the world 7/10
Sydney Sprague - maybe i will see you at the end of the world Když před čtvrtstoletím vydala Alanis Morissette desku "Jagged Little Pill", zároveň s ní stvořila celou módní vlnu holek s kytarou - každá nahrávací společnost chtěla mít ve svém portfoliu alespoň jednu. Sydney Sprague přichází se svým debutem "maybe i will see you at the end of the world" do trochu jiné doby. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2021 17:35 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Julien Baker - Little Oblivions 9/10
Julien Baker - Little Oblivions Teplá, křesťanka a závislačka. Jako by někdo postavil trojstěnnou celu, v níž každou zeď tvoří jedna z těchto vlastností. V té cele si pak hází s Julien Baker. A vždy když se mu podaří jí nárazem do betonu vyrazit zub, vypadne z ní (krom toho zubu) i skvělé album. To nejnovější se jmenuje "Little Oblivions". čtěte zde
Vydáno: 08.03.2021 00:00 v sekci Recenze - David Věžník

ALBUM TÝDNE 19/2021

Floex
Papetura (Original Game Soundtrack)

Tomáš Dvořák patří už roky mezi uznávané mistry soundtracků k herním adventurám. "Papetura" je však zároveň důležitý milník v jeho kariéře - Floex se zde posouvá do nového teritoria na rozhraní ambientu a neoklasické hudby. Vytváří tak pestrobarevný, hravý svět. Nádherný svět.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Tomáš Klus Coldplay Lady Gaga Taylor Swift Kryštof Ewa Farna Metallica Viktor Sheen Foo Fighters Vypsaná fiXa Mirai David Stypka Billie Eilish Pink Floyd Beyoncé Selena Gomez Metronome Prague Madonna AC/DC
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu