Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
GusGus - Love Is Alone 8/10
GusGus - Love Is Alone "Love Is Alone" je poslední předzvěstí před vydáním chystané řadovky GusGus "Mobile Home". Dostalo se jí tak ucelené péče v podobě remixového épéčka, na němž toto seskupení nezapře své klubové kořeny. Zároveň do již uveřejněných ukázek vnáší nové prvky. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2021 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jon Hopkins - Piano Versions 8/10
Jon Hopkins - Piano Versions Album "Singularity" Jona Hopkinse se letos dočkalo jakéhosi nočního protipólu. Épéčko "Piano Versions" je sbírkou klavírních variací plných meditačních nálad. Citlivě vybrané kompozice tento britský muzikant předělal po svém - prozkoumával zvuk svého majestátního nástroje, a skladby tak posunul do zcela nových rovin. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2021 10:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dan Croll - Grand Plan - Live 8/10
Dan Croll - Grand Plan - Live Dan Croll plánoval turné k desce "Grand Plan", ale ze známých důvodů na něj zatím nedošlo. A tak natočil video "Live at Spacebomb Studios". Právě to je středobodem živého alba vydaného na apríla. Autor zde ukazuje, jak snadno jeho písně dokážou krásně ožít. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Bajonet - Kult kurev 6/10
Bajonet - Kult kurev Pražská thrashová trojice Bajonet toho za slušných devatenáct let na scéně stihla docela dost. Vedle splitu a kompilace jsou to také tři koncentrovaná a notně nahuštěná alba. To poslední, "Kult kurev", vyšlo vloni na začátku prosince. Nahrávka zvící necelých pětadvaceti minut v sobě skrývá nejeden paradox. čtěte zde
Vydáno: 14.04.2021 14:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
David Pomahač - Live 11/3/2020 8/10
David Pomahač - Live 11/3/2020 Onen večer byl pro Davida Pomahače významným: křtil tehdy v Café V lese svou desku "Do tmy je daleko". Zároveň všichni účastníci již tušili, že následující den začne první uzávěra republiky, a do nálady večera se to obtisklo nemalou měrou. Záznam pojmenovaný "Live 11/3/2020" tento moment připomíná. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2021 18:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Keane - Live At Largo 8/10
Keane - Live At Largo Covidová omezení celkem výrazně omezila aktivity umělců pouze na práci ve studiu nebo na prohrabávání archivů. Keane si pro své fanoušky nachystali ohlédnutí do minulosti. "Live At Largo" je před mnoha lety zaznamenaný speciální akustický koncert a zejména Tom Chaplin je zde nezaměnitelným tahounem. čtěte zde
Vydáno: 11.04.2021 08:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sheppard - Kaleidoscope Eyes 8/10
Sheppard - Kaleidoscope Eyes Australská indiepopová kapela Sheppard se sice do uší posluchačů na celém světě zapsala před několika lety hlavně svým singlem "Geronimo", na svém rodném kontinentě ale stále platí za velké hvězdy. A její třetí řadovka "Kaleidoscope Eyes" je podobně vlezlými a přitom zábavnými hity úplně přeplněná. čtěte zde
Vydáno: 09.04.2021 09:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Suzi Quatro - The Devil In Me 7/10
Suzi Quatro - The Devil In Me Nové album Suzi Quatro "The Devil In Me" je jedno z těch, které by asi nevzniklo, nebýt pandemie covidu-19. Zrušené koncertní plány a získaný volný čas paradoxně otevřely jiné možnosti - nová hudba americké rockové veteránky vznikla jen dva roky po předchozí kolekci "No Control". čtěte zde
Vydáno: 31.03.2021 16:45 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Gazelle Twin & NYX - Deep England 9/10
Gazelle Twin & NYX - Deep England Poslouchat "Deep England" je jako koukat se na nervydrásající horor, od kterého nemůžete odtrhnout zrak. Gazelle Twin si opět vyřizuje účty s postbrexitovou Británií. Povolala si k tomu dámský dronový sbor NYX a společně stvořily jakousi novou verzi jejího tři roky starého alba "Pastoral" - temnou techno-folkovou mši. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2021 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
Rita Ora, Imanbek - Bang 5/10
Rita Ora, Imanbek - Bang Pandemie sice zabránila hudebníkům vystupovat na koncertech, hodně jich však nečekaný volný čas využilo ke tvorbě nových písniček. Mezi ty, kteří místo válení se u bazénu (myšleno samozřejmě v kategorii muzikantů vyšší příjmové ligy) vyrazili do studia, patří i Rita Ora. V karanténě dala dohromady čtyřpoložkové EP "Bang". čtěte zde
Vydáno: 12.03.2021 19:15 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sydney Sprague - maybe i will see you at the end of the world 7/10
Sydney Sprague - maybe i will see you at the end of the world Když před čtvrtstoletím vydala Alanis Morissette desku "Jagged Little Pill", zároveň s ní stvořila celou módní vlnu holek s kytarou - každá nahrávací společnost chtěla mít ve svém portfoliu alespoň jednu. Sydney Sprague přichází se svým debutem "maybe i will see you at the end of the world" do trochu jiné doby. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2021 17:35 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Bonnie Tyler - The Best Is Yet To Come 5/10
Bonnie Tyler - The Best Is Yet To Come Nové album Bonnie Tyler vychází nezvykle brzy po svém předchůdci "Between The Earth And The Stars" z roku 2019. A to bylo "The Best Is Yet To Come" připraveno k vydání už v březnu 2020, jenže přišla pandemie covidu-19 a všechny plány na desku i následující turné musely být přesunuty. čtěte zde
Vydáno: 03.03.2021 15:35 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks 8/10
Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks Britská písničkářka Nerina Pallot vydala svou poslední řadovku v roce 2017 a od té doby své příznivce čas od času potěší alespoň nějakým tím singlem nebo ípíčkem. Aktuálně ve studiu nahrála pět coververzí skladeb původně třeba od INXS či Robyn a vydala je společně pod titulem "Old Dogs, New Tricks". čtěte zde
Vydáno: 28.02.2021 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Dragony - Viribus Unitis 6/10
Dragony - Viribus Unitis Draků, čarodějů a jiné fantasy havěti bylo v powermetalovém kolbišti už přespříliš. Něco podobného si zřejmě řekli rakouští Dragony před nahráváním čtvrté řadovky "Viribus Unitis". Ta se totiž točí kolem fiktivního příběhu v kulisách habsburské monarchie. čtěte zde
Vydáno: 24.02.2021 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
UP!Great - Mad Images 7/10
UP!Great - Mad Images Ostravská úderka UP!Great zkraje roku vcelku nečekaně vydala své čtvrté album. Novinka "Mad Images", kterou skupina připravila ve studiu Davida Spilky, přináší energický crossover metal moderního střihu s vynikající zpěvačkou Veronikou i hostujícím Bilosem z Malignant Tumour. čtěte zde
Vydáno: 16.02.2021 15:20 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The KLF - Come Down Dawn 7/10
The KLF - Come Down Dawn Bill Drummond a Jimmy Cauty pokračují v odtajňování svého archivu. "Come Down Dawn" je maskované vydání jejich nepřehlédnutelného alba "Chill Out", jež předcházelo legendárnímu "The White Room". The KLF si zde po svém pohrávají s terénními nahrávkami a plochami ambientu. čtěte zde
Vydáno: 15.02.2021 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Martin Gore - The Third Chimpanzee E.P. 8/10
Martin Gore - The Third Chimpanzee E.P. Martin Gore si rád hraje se synťáky a jeho épéčko "The Third Chimpanzee" bude v tomto ohledu v jeho sólové diskografii zaujímat specifické místo. Zvukovou syrovost vyvažují propracované melodické postupy. Minialbum je sice krátké stopáží, co se ale týče témat a jejich celistvosti, je to autorovo nejkomplexnější dílo. čtěte zde
Vydáno: 11.02.2021 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Foolk - 2021 8/10
Foolk - 2021 Název tohoto épéčka je hodně symbolický. "2021" má evokovat ukončení předchozího roku, plného pandemických omezení. Foolk se na něm ohlíží do vzdálenější hudební historie, zároveň vykračuje ke světlejším zítřkům. Činí tak rozverně roztancovanými tracky, v nichž se nezapře jeho cit pro detail a umění samplingu. čtěte zde
Vydáno: 04.02.2021 10:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes 8/10
Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes Osmi skladbami a svižným, moderním hard rockem debutují slibní Hearts & Hand Grenades z amerického Buffala. Kapela je postavená na charismatickém ženském vokálu zpěvačky Stephanie Wlosinski a výrazných kytarových riffech. Jejich deska "Turning To Ashes" je příjemným objevem letošního roku. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The KLF - Solid State Logik 1 7/10
The KLF - Solid State Logik 1 Časy streamingu a digitálních platforem, zdá se, mění mnohé skutečnosti. Jedno takové překvapení si nachystali i The KLF. Jejich "Solid State Logik 1" je stručným uvedením do jejich tvůrčích etap z přelomu osmé a deváté dekády minulého století. Dvojice navíc slibuje další díly. "The White Room" tak možná ožívá. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2021 15:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 25/2021

Kings Of Convenience
Peace or Love

Autor jedné ze zahraničních recenzí na album "Peace or Love" přiznává, že měl mnohdy pocit, jako by už jen samotným poslechem oba členy Kings Of Convenience vyrušoval. Vy se ale rušit nenechte a s mírem i láskou v duši opět vstupte do světa bezbřehé melancholie a nikdy nekončícího babího léta.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 14.08.
Limp Bizkit (USA) (Forum Karlín, Praha)
St 18.08.
Bright Eyes (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 24.08.
Matthew Mole (JAR) (/TBA/, Praha)
Čt 09.09.
Mighty Oaks (DE) (Rock Café, Praha)
Pá 10.09.
Pigeon John (US) (+XL the Band (CAN)) (Café V lese, Praha)
Ne 12.09.
The Wedding Present (UK) (Café V lese, Praha)
Ne 26.09.
Passenger (UK) (Roxy, Praha)
Čt 30.09.
Boy Pablo (CHL) (Futurum Music Bar, Praha)
Ne 03.10.
Nick Waterhouse (USA (Rock Café, Praha)
St 06.10.
Cœur de Pirate (CAN) (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Lady Gaga Imagine Dragons Taylor Swift Coldplay Pokáč Metallica Foo Fighters Ewa Farna Kryštof AC/DC Viktor Sheen David Stypka Tomáš Klus Michal Prokop Noel Gallagher The Weeknd Tata Bojs Mirai The Offspring
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu