Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes 8/10
Hearts & Hand Grenades - Turning To Ashes Osmi skladbami a svižným, moderním hard rockem debutují slibní Hearts & Hand Grenades z amerického Buffala. Kapela je postavená na charismatickém ženském vokálu zpěvačky Stephanie Wlosinski a výrazných kytarových riffech. Jejich deska "Turning To Ashes" je příjemným objevem letošního roku. čtěte zde
Vydáno: 15.01.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The KLF - Solid State Logik 1 7/10
The KLF - Solid State Logik 1 Časy streamingu a digitálních platforem, zdá se, mění mnohé skutečnosti. Jedno takové překvapení si nachystali i The KLF. Jejich "Solid State Logik 1" je stručným uvedením do jejich tvůrčích etap z přelomu osmé a deváté dekády minulého století. Dvojice navíc slibuje další díly. "The White Room" tak možná ožívá. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2021 15:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Zabelov Group - Madhouse Session 8/10
Zabelov Group - Madhouse Session Předloňská deska "Eg" si vysloužila pozornost díky multižánrovému hudebnímu nadhledu, kterým autorské duo Zabelov Group oplývá. Pro "Madhouse Session" však oba pánové zvolili zcela jinou cestu: vsadili jen na své vlastní síly, díky nimž objevili nové tvůrčí postupy. Výsledné EP je doslova živelným organismem. čtěte zde
Vydáno: 03.01.2021 08:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Ólafur Arnalds - Some Kind Of Peace 7/10
Ólafur Arnalds - Some Kind Of Peace Pátá deska Ólafura Arnaldse, nahrávka "Some Kind Of Peace", přišla v neklidné době. Jde přitom o velmi civilní zpověď na téma hledání víry v harmonický svět okolo nás. Album se nese převážně v poklidnějších až spirálních strukturách, jedinou jeho slabinou může být snad až přílišný příklon k easy listening music. čtěte zde
Vydáno: 19.12.2020 15:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Killer Be Killed - Reluctant Hero 8/10
Killer Be Killed - Reluctant Hero Když se v jedné sestavě sejdou takové hudební kapacity jako Max Cavalera, Greg Puciato, Troy Sanders a nově Ben Koller, těžko ze sebe setřepou určitá očekávání. Superskupina Killer Be Killed však již na debutu ukázala, že její existence nestojí jen na slavných jménech, ale i na fungující chemii. čtěte zde
Vydáno: 18.12.2020 12:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
M.I.N.E - Live + One 7/10
M.I.N.E - Live + One Od vydání prvotiny M.I.N.E "Unexpected Truth Within" letos uplynuly dva roky a Marcus Meyn, hlava tohoto projektu, tuto etapu nyní uzavírá minialbem "Live + One". Na krátkém živáku nabízí mimo jiné i novou skladbu "Devil's Wonderland". Dočkáme se i nové studiovky? čtěte zde
Vydáno: 17.12.2020 15:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Melanie C - Melanie C 7/10
Melanie C - Melanie C Melanie Chisholm byla ze všech členek Spice Girls vždy tou nejpilnější. Netají se tím, že zatímco ostatní Spajsky by klidně už hudbu úplně pověsily na hřebík, ona je naopak stále přesvědčuje, aby vyrazily na další turné. A věnuje se i své sólové kariéře, kterou aktuálně reprezentuje nahrávka "Melanie C". čtěte zde
Vydáno: 16.12.2020 12:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sevendust - Blood & Stone 7/10
Sevendust - Blood & Stone Američtí chlapíci ze Sevendust jsou neuvěřitelně pilnými a stabilními pracanty rockového žánru. Od svého založení v roce 1994 působí ve stále stejné sestavě a nějaké to album vydávají téměř co dva roky. Letošní novinka "Blood & Stone" je tak jejich třináctou řadovkou. Povedla se? čtěte zde
Vydáno: 14.12.2020 18:05 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pentatonix - We Need A Little Christmas 6/10
Pentatonix - We Need A Little Christmas Co by to bylo za Vánoce bez nové desky se svátečními písněmi v podání vokální pětice Pentatonix? Čtyři pánové a jedna dáma naštěstí ani letos nezklamali, i když je nutno přiznat, že "We Need A Little Christmas" už chvílemi trošku nudí. Přesto se na nahrávce najde hned několik skvostných písní. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2020 08:40 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Faüst - Faüst 8/10
Faüst - Faüst Poděkovat covidu-19 za to, že umožnil vznik nahrávky, to se (zatím) tak často nevidí. Každopádně proč ne, když to popisuje realitu. To si možná řekli i pánové z thrashmetalových Faüst, a vetkli tato slova díků na přebal svého prvního EP. To vyšlo digitálně a jako vinylový sedmipalec a stojí za to. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 15:25 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Budoár staré dámy - Kostřičky 7/10
Budoár staré dámy - Kostřičky Více než dvacet let uplynulo od založení alternativní brněnské skupiny Budoár staré dámy, která vždy uměla zaujmout osobitým rukopisem se žánrovým přesahem. Jedinou zakládající členkou v aktuální sestavě je již jen zpěvačka Marta Kovářová, na natáčení letošního alba "Kostřičky" se podílel ještě hudebník Tomáš Vtípil. čtěte zde
Vydáno: 10.11.2020 18:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Craggy Collyde - Wrapped Up In Ribbons 7/10
Craggy Collyde - Wrapped Up In Ribbons On je z Velké Británie, ona ze Slovenska. Potkali se v jednom brněnském baru a výsledkem je společný hudební projekt Craggy Collyde, který od roku 2018 s úspěchem obrážel nejeden festival. A letos vydal svůj první rozsáhlejší počin, EP "Wrapped Up In Ribbons". čtěte zde
Vydáno: 09.11.2020 19:15 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Leaves' Eyes - The Last Viking 6/10
Leaves' Eyes - The Last Viking Symfo-metalová skupina Leaves' Eyes utrpěla v roce 2016 ránu v podobě odchodu výrazné zpěvačky Liv Kristine. Její místo nahradila finská pěnice Elina Siirala a dva roky nato společnými silami nakopli novou éru albem "Sign of the Dragonhead". Na něj nyní navazují novinkou "The Last Viking". čtěte zde
Vydáno: 06.11.2020 07:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Bright Light Bright Light - Fun City 5/10
Bright Light Bright Light - Fun City Bright Light Bright Light se na své nové desce "Fun City" rozhodl složit poctu celé LGBTQ+ komunitě, a tak v téměř všech skladbách účinkuje nějaký ten host z neheterosexuálního prostředí. Neotřelý nápad ale vyústil v místy trochu nezáživnou nahrávku. čtěte zde
Vydáno: 02.11.2020 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Erasure - The Neon 7/10
Erasure - The Neon Osmnáctá řadovka Erasure se hned po svém uvedení dočkala roje pozitivních reakcí. Už singlovka "Nerves Of Steel" byla velmi povedenou návnadou. Postřehy Andyho Bella a hudební nálady Vince Clarka vytvářejí na "The Neon" fantaskní svět, který je pro skupinu určitým návratem na úplný počátek. čtěte zde
Vydáno: 01.11.2020 16:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Blackpink - The Album 7/10
Blackpink - The Album Málokdo nad dvacet chápe, že domácím albovým hitparádám momentálně vládnou čeští rappeři. Podobným úkazem z říše podivností se může zdát i globální úspěch k-popu. Chlapecká formace BTS a dívčí čtyřka Blackpink jsou aktuálně na špici této hudební vlny a ani "The Album" Jihokorejek nedává přesnou odpověď proč. čtěte zde
Vydáno: 31.10.2020 08:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road 6/10
Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road Rok 2020 měl být pro Alanis Morissette velkým návratem. Plánovala objet celý svět, aby připomněla pětadvacet let od vydání "Jagged Little Pill" a také aby podpořila nové album "Such Pretty Forks In The Road". Z velkých plánů ale nakonec sešlo a ani samotná novinka se zrovna nepovedla. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2020 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Jacob Collier - Djesse Vol. 3 9/10
Jacob Collier - Djesse Vol. 3 Některé desky jsou tak dobré, že se o nich v podstatě nedá psát. Jednoduše se musejí slyšet. To je případ i počinu s názvem "Djesse Vol. 3". Natočil jej Jacob Collier a je to neskutečná jízda, během níž se míhají styly jak na horské dráze, ale vozítko zároveň pevně drží na kolejích. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2020 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
High Five - Every Minute Counts 7/10
High Five - Every Minute Counts High Five rozšiřují svou sérii épéček. To nejnovější se jmenuje "Every Minute Counts" a skupina na něm skládá poctu ženám a jejich vnitřní síle čelit nejen nepřízni osudu, ale i nekonečnému odhodlání přetvářet vše kolem v něco hodnotnějšího. Výsledek je znatelným posunem k propracovanější tvorbě. čtěte zde
Vydáno: 11.09.2020 10:27 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Mean Messiah - Divine Technology 8/10
Mean Messiah - Divine Technology Kapela Mean Messiah, to je projekt jediného muže, multiinstrumentalisty Dana Frimla. Na jeho druhé album se čekalo dlouhých sedm let. Nástupce debutu "Hell" se jmenuje "Divine Technology" a je syrovou kritikou přetechnizované společnosti, zabalenou do propracovaného hudebního hávu. čtěte zde
Vydáno: 23.08.2020 16:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 02/2021

Deloraine
Srdce z kamene

Deloraine se po dvou letech od působivého debutu "Vlaštovka" vrátili s jeho následovníkem. Na albu "Srdce z kamene" svět Zaklínače téměř opustili. Sympaticky tak přes úvodní úspěch vstoupili do nových vod a svůj nastolený rukopis naplno rozvinuli. Připravte se na plavbu mezi netvory, severskými bohy i válečníky.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 31.01.
Holy Fuck (CAN) (Futurum Music Bar, Praha)
Čt 11.02.
The Dead Daisies (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 14.02.
The Score (USA) (Roxy, Praha)
Ne 14.02.
Zola Blood (UK) (Rock Café, Praha)
Ne 21.02.
Men I Trust (CAN) (Rock Café, Praha)
Út 23.02.
Harry Styles (UK) (O2 Arena, Praha)
Út 23.02.
Axel Flóvent (ISL) + Plàsi (SWE) (Chapeau Rouge, Praha)
Ne 14.03.
Elderbrook (UK) (MeetFactory, Praha)
St 17.03.
Avril Lavigne (CAN) (Tipsport Arena, Praha)
Čt 18.03.
Fontaines D.C. (IR) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Tuomas Holopainen Lady Gaga Beyoncé Lana Del Rey Ewa Farna AC/DC Kryštof Viktor Sheen Mirai Adam Lambert Kylie Minogue Pokáč Deftones Ariana Grande Dua Lipa Tata Bojs Karel Gott Jaromír Nohavica Rammstein
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu