Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Karin Ann - lonely together 7/10
Karin Ann - lonely together Ještě ani ne dvacetiletá zpěvačka Karin Ann své první EP "lonely together" připravovala několik let, během nichž mimo jiné ze slovenských písniček přesedlala na anglické. Je neustálé omílání toho, jak její hudba připomíná Billie Eilish, na místě? čtěte zde
Vydáno: 13.09.2021 14:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Morcheeba - Blackest Blue 7/10
Morcheeba - Blackest Blue Na své desáté řadovce se Morcheeba navrátila ke svým hudebním kořenům, a nechala tak promluvit svou nezávislou tvář. Přesně v těch intencích, které u této dvojice můžeme očekávat, což ale neznamená, že album "Blackest Blue" nemá čím překvapit. Vydejte se s ním do hluboké noci. čtěte zde
Vydáno: 02.09.2021 14:35 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Budweis Drunken Bastards - Májový speciál (EP) 7/10
Budweis Drunken Bastards - Májový speciál (EP) Folk-punk má všechno proto, aby bavil jak muzikanty na pódiu, tak lidi pod ním: energii, chytlavé melodie, nadhled, uvolněnost. Měli jsme tu Pipes And Pints, kteří se dokázali prosadit i v mezinárodním měřítku, nyní se o slovo hlásí Budweis Drunken Bastards s pětiskladbovým EP "Májový speciál". čtěte zde
Vydáno: 10.08.2021 12:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Powerwolf - Call Of The Wild 6/10
Powerwolf - Call Of The Wild Německá parta Powerwolf si za roky své existence vydobyla na metalové scéně solidní postavení a díky svému talentu psát chytlavě a zároveň bavit svou charakteristickou image vlčích bezvěrců si získala zástupy fanoušků. Jejich osmá řadovka "Call Of The Wild" je oslavou vlkodlačích bestií celého světa. čtěte zde
Vydáno: 28.07.2021 12:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Go Ahead and Die - Go Ahead and Die 8/10
Go Ahead and Die - Go Ahead and Die Jsou Go Ahead and Die nový projekt Maxe Cavalery? Ano i ne. Za vznikem těžkotonážní formace totiž stojí především Igor Amadeus Cavalera, jeden z jeho synů, který využil blyštivého jména a zkušeností svého otce, aby své dítko pořádně nakopl. Jak se mezigenerační spolupráce Cavalerů povedla? čtěte zde
Vydáno: 15.07.2021 08:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Zuby Nehty - Srdce ven 7/10
Zuby Nehty - Srdce ven (Téměř) dámská skupina Zuby nehty patří mezi domácí trvalky. Letos této multižánrové kapele vychází po téměř sedmi letech šestá řadovka. Kolekce "Srdce ven" nabízí třináctku nových písní, poprvé bez zakládající členky bubenice Hany Řepové, kterou nahradila Jana Kaplanová. čtěte zde
Vydáno: 06.07.2021 12:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blitz Union - Not Proud 7/10
Blitz Union - Not Proud Po ukončení činnosti nadějné partičky The Snuff se pražská sestava rozhodla vydat do světa s novým názvem Blitz Union a také se stylovým úkrokem. První náznaky nového zvuku její členové představili v roce 2019 na EP "Revolution". Nyní přicházejí s jeho nástupcem, opět pětiskladbovou minikolekcí "Not Proud". čtěte zde
Vydáno: 01.07.2021 17:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
GusGus - Love Is Alone 8/10
GusGus - Love Is Alone "Love Is Alone" je poslední předzvěstí před vydáním chystané řadovky GusGus "Mobile Home". Dostalo se jí tak ucelené péče v podobě remixového épéčka, na němž toto seskupení nezapře své klubové kořeny. Zároveň do již uveřejněných ukázek vnáší nové prvky. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2021 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jon Hopkins - Piano Versions 8/10
Jon Hopkins - Piano Versions Album "Singularity" Jona Hopkinse se letos dočkalo jakéhosi nočního protipólu. Épéčko "Piano Versions" je sbírkou klavírních variací plných meditačních nálad. Citlivě vybrané kompozice tento britský muzikant předělal po svém - prozkoumával zvuk svého majestátního nástroje, a skladby tak posunul do zcela nových rovin. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2021 10:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dan Croll - Grand Plan - Live 8/10
Dan Croll - Grand Plan - Live Dan Croll plánoval turné k desce "Grand Plan", ale ze známých důvodů na něj zatím nedošlo. A tak natočil video "Live at Spacebomb Studios". Právě to je středobodem živého alba vydaného na apríla. Autor zde ukazuje, jak snadno jeho písně dokážou krásně ožít. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Bajonet - Kult kurev 6/10
Bajonet - Kult kurev Pražská thrashová trojice Bajonet toho za slušných devatenáct let na scéně stihla docela dost. Vedle splitu a kompilace jsou to také tři koncentrovaná a notně nahuštěná alba. To poslední, "Kult kurev", vyšlo vloni na začátku prosince. Nahrávka zvící necelých pětadvaceti minut v sobě skrývá nejeden paradox. čtěte zde
Vydáno: 14.04.2021 14:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
David Pomahač - Live 11/3/2020 8/10
David Pomahač - Live 11/3/2020 Onen večer byl pro Davida Pomahače významným: křtil tehdy v Café V lese svou desku "Do tmy je daleko". Zároveň všichni účastníci již tušili, že následující den začne první uzávěra republiky, a do nálady večera se to obtisklo nemalou měrou. Záznam pojmenovaný "Live 11/3/2020" tento moment připomíná. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2021 18:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Keane - Live At Largo 8/10
Keane - Live At Largo Covidová omezení celkem výrazně omezila aktivity umělců pouze na práci ve studiu nebo na prohrabávání archivů. Keane si pro své fanoušky nachystali ohlédnutí do minulosti. "Live At Largo" je před mnoha lety zaznamenaný speciální akustický koncert a zejména Tom Chaplin je zde nezaměnitelným tahounem. čtěte zde
Vydáno: 11.04.2021 08:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sheppard - Kaleidoscope Eyes 8/10
Sheppard - Kaleidoscope Eyes Australská indiepopová kapela Sheppard se sice do uší posluchačů na celém světě zapsala před několika lety hlavně svým singlem "Geronimo", na svém rodném kontinentě ale stále platí za velké hvězdy. A její třetí řadovka "Kaleidoscope Eyes" je podobně vlezlými a přitom zábavnými hity úplně přeplněná. čtěte zde
Vydáno: 09.04.2021 09:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Suzi Quatro - The Devil In Me 7/10
Suzi Quatro - The Devil In Me Nové album Suzi Quatro "The Devil In Me" je jedno z těch, které by asi nevzniklo, nebýt pandemie covidu-19. Zrušené koncertní plány a získaný volný čas paradoxně otevřely jiné možnosti - nová hudba americké rockové veteránky vznikla jen dva roky po předchozí kolekci "No Control". čtěte zde
Vydáno: 31.03.2021 16:45 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Gazelle Twin & NYX - Deep England 9/10
Gazelle Twin & NYX - Deep England Poslouchat "Deep England" je jako koukat se na nervydrásající horor, od kterého nemůžete odtrhnout zrak. Gazelle Twin si opět vyřizuje účty s postbrexitovou Británií. Povolala si k tomu dámský dronový sbor NYX a společně stvořily jakousi novou verzi jejího tři roky starého alba "Pastoral" - temnou techno-folkovou mši. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2021 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
Rita Ora, Imanbek - Bang 5/10
Rita Ora, Imanbek - Bang Pandemie sice zabránila hudebníkům vystupovat na koncertech, hodně jich však nečekaný volný čas využilo ke tvorbě nových písniček. Mezi ty, kteří místo válení se u bazénu (myšleno samozřejmě v kategorii muzikantů vyšší příjmové ligy) vyrazili do studia, patří i Rita Ora. V karanténě dala dohromady čtyřpoložkové EP "Bang". čtěte zde
Vydáno: 12.03.2021 19:15 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sydney Sprague - maybe i will see you at the end of the world 7/10
Sydney Sprague - maybe i will see you at the end of the world Když před čtvrtstoletím vydala Alanis Morissette desku "Jagged Little Pill", zároveň s ní stvořila celou módní vlnu holek s kytarou - každá nahrávací společnost chtěla mít ve svém portfoliu alespoň jednu. Sydney Sprague přichází se svým debutem "maybe i will see you at the end of the world" do trochu jiné doby. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2021 17:35 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Bonnie Tyler - The Best Is Yet To Come 5/10
Bonnie Tyler - The Best Is Yet To Come Nové album Bonnie Tyler vychází nezvykle brzy po svém předchůdci "Between The Earth And The Stars" z roku 2019. A to bylo "The Best Is Yet To Come" připraveno k vydání už v březnu 2020, jenže přišla pandemie covidu-19 a všechny plány na desku i následující turné musely být přesunuty. čtěte zde
Vydáno: 03.03.2021 15:35 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks 8/10
Nerina Pallot - Old Dogs, New Tricks Britská písničkářka Nerina Pallot vydala svou poslední řadovku v roce 2017 a od té doby své příznivce čas od času potěší alespoň nějakým tím singlem nebo ípíčkem. Aktuálně ve studiu nahrála pět coververzí skladeb původně třeba od INXS či Robyn a vydala je společně pod titulem "Old Dogs, New Tricks". čtěte zde
Vydáno: 28.02.2021 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 37/2021

Iron Maiden
Senjutsu

Tak to máme za sebou. Patrně nejočekávanější metalové album letošního roku je venku. A hádky o tom, jaká vlastně deska "Senjutsu" od instituce Iron Maiden je, se rozjely naplno. Jedni ji vynášejí do nebes, jiní vrhají do horoucích pekel. Ach, ten přepjatý hype! Jak to tak bývá, pravda je někde mezi.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 21.09.
Modré hory / Bartleby / Anatol Svahilec (Kabinet Múz, Brno)
St 22.09.
Tryo / February / Laokoon (Kabinet Múz, Brno)
Ne 26.09.
Tarlung (AU) / Malephyr / Dephts Above (Kabinet Múz, Brno)
Po 27.09.
PTK / Slugger / RNZ (Kabinet Múz, Brno)
St 29.09.
Ctib / Vločka (Kabinet Múz, Brno)
Čt 30.09.
Boy Pablo (CHL) (Futurum Music Bar, Praha)
Čt 30.09.
Plusminusnula / Vellocet Roll / Obligatne (Kabinet Múz, Brno)
Ne 10.10.
Eivør (FO) (Palác Akropolis, Praha)
St 03.11.
Scarlxrd (UK) (Roxy, Praha)
Čt 04.11.
Yungblud (UK) (Malá Sportovní hala, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Lady Gaga Ewa Farna Lorde David Stypka Ed Sheeran Abba Lucie Imagine Dragons Pokáč Iron Maiden Johnny Cash AC/DC The Cure Kryštof Beyoncé BTS Britney Spears Madonna Vypsaná fiXa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu