Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
The Desparate Mind - All Walls Will Fall 7/10
The Desparate Mind - All Walls Will Fall Brněnští pankáči Desperate Mind jsou na scéně už téměř dekádu. Za tu dobu si prošli masivními změnami v sestavě, přerušením činnosti, ale stihli také vyprodukovat pár EP a jednu dlouhohrající desku. Na tu teď, po dlouhých pěti letech čekání, navazuje novinka "All Walls Will Fall". čtěte zde
Vydáno: 26.05.2020 09:50 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Die Happy - Guess What 5/10
Die Happy - Guess What Marta Jandová se po delší odmlce, kdy se věnovala především mateřským povinnostem i aktivitám v Česku, vrátila ke své německé kapele Die Happy, aby společně natočili následovníka "Everlove" z roku 2014. Novinka dostala jméno "Guess What" a je jejich již devátým počinem. Bohužel počinem nevýrazným. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2020 16:34 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
In This Moment - Mother 6/10
In This Moment - Mother Americká skupina In This Moment si za svou dlouhou kariéru dokázala zejména za oceánem vybudovat velmi slušnou reputaci. Po posledním albu "Ritual", které se koncepčně věnovalo čarodějnictví, se nyní po třech letech vrací s novinkou "Mother". Produkoval ji opět Kevin Churk, ne vše se ale povedlo. čtěte zde
Vydáno: 08.05.2020 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
DCRadio - Ve vlastních rukách? 7/10
DCRadio - Ve vlastních rukách? DCRadio byli v době nahrávání druhé desky "Ve vlastních rukách?" čtyřčlennou partou, která svůj styl stavěla na rockových a emo základech. Krátce po jejím vydání se sice odchodem kytaristy Vlčise smrskli na trio, jejich cesta tím ale nekončí. Jak se novinka povedla? čtěte zde
Vydáno: 28.04.2020 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jan Burian Band - První láska 7/10
Jan Burian Band - První láska Písničkář Jan Burian si na nahrávání nových písní přizval čtveřici mladých hudebníků a společně připravili album "První láska" pod hlavičkou uskupení Jan Burian Band. Oblíbený muzikant se tak vrací s rockovějším zvukem, skladbám ale zároveň nechybí jeho typická poetika a vtip. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2020 17:55 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pacino - Hlad (EP) 8/10
Pacino - Hlad (EP) Doba, která zoufale nepřeje kultuře a ještě zoufaleji klubové scéně, vyvolala řadu pozitivních reakcí. Jednou z nich je i série benefičních EP labelu Stoned To Death. Každá ze zúčastněných kapel si vybrala jeden klub, jemuž věnuje výtěžek z prodeje. Vykopli Pacino s minialbem "Hlad". čtěte zde
Vydáno: 21.04.2020 18:00 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Tētēma - Necroscape 8/10
Tētēma - Necroscape Skutečných hudebních šílenců, pro které je muzika naprosto vším, neběhá po světě zase tolik. Jedním z nejvážnějších případů tohoto onemocnění je Mike Patton. Lídr Faith No More a mozek asi tisíce různých projektů včetně formace Tētēma, se kterou zkraje dubna vydal druhé album "Necroscape". čtěte zde
Vydáno: 08.04.2020 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Fotocrime - South Of Heaven 7/10
Fotocrime - South Of Heaven Trio Fotocrime založil Ryan Patterson chvíli poté, co ukončili činnost respektovaní hardcoristé Coliseum. Svoje právo na existenci toto uskupení stvrdilo před dvěma lety vydáním povedeného debutu "Principle Of Pain". Nyní se o pozornost fanoušků hlásí znovu s nahrávkou "South Of Heaven". čtěte zde
Vydáno: 26.03.2020 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Caribou - Suddenly 8/10
Caribou - Suddenly V tiskových materiálech Caribou zmiňuje, že finální skladby na svou nejnovější studiovku vybíral ze zhruba devíti stovek tracků. Jak zní těch 888 vyřazených, se možná dozvíme v budoucnosti, těch dvanáct, které na desce "Suddenly" své místo našly, nabízí ale velmi příjemnou směs nálad. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2020 13:30 v sekci Minirecenze - David Věžník
Frances Quinlan - Likewise 8/10
Frances Quinlan - Likewise Tohle album možná mnozí odloží s tím, že je moc obyčejné. Jenže v tom je právě jeho síla. Frances Quinlan na "Likewise" nabízí zdánlivě neobyčejně obyčejnou muziku. Budete si s ní notovat a s každým dalším poslechem žasnout nad pestrou instrumentací a chytrými aranžemi, kterým kraluje její hlas. Dejte si ji. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2020 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
Stone Temple Pilots - Perdida 6/10
Stone Temple Pilots - Perdida Stone Temple Pilots se po návratu s novým zpěvákem Jeffem Guttem, se kterým dosud vydali jednu desku, rozhodli vyslat do světa akustickou nahrávku "Perdida". Najdeme na ní deset písní v poklidném tempu s minimem elektroniky a vzruchu. Povedla se sbírka balad slavným grunge rockerům? čtěte zde
Vydáno: 08.03.2020 08:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Poppy - I Disagree 6/10
Poppy - I Disagree Kdo je Poppy? Přebal jejího alba "I Disagree" naznačuje, že jde o další krákoravý black metal. Obsah však všechny černokněžníky zklame podivným j-popem, který se záhy překlene do ještě podivnějšího heavy metalu a ještě asi do tří dalších stylů. Odpověď na úvodní otázku tak dost možná nezná ani sama zpěvačka. čtěte zde
Vydáno: 12.02.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Beps'n'Johnnies - Bare Bones 8/10
Beps'n'Johnnies - Bare Bones Je to neuvěřitelné, ale pod názvem Beps'n'Johnnies se neukrývají žádná americká jména, ale brněnské trio Ivo Lorenc (kytara), Miloš Janák (bicí) a Bára Pokorná (zpěv). A proč neuvěřitelné? Poslechněte si "Bare Bones". Špinavý blues rock, syrový zvuk a skvělá angličtina našince rozhodně v ničem nepřipomínají. čtěte zde
Vydáno: 10.02.2020 00:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Čočka - Svítání měsíce 8/10
Čočka - Svítání měsíce Z domácí alternativní scény se čas od času vynoří spolek, který v ledasčem zaujme. Někdy názvem, někdy přístupem. V případě formace Čočka je to obojím. V druhé polovině loňského vydali tito muzikanti album "Svítání měsíce". Na něm jejich svojský přístup dostává i odpovídající zvukové kvality. čtěte zde
Vydáno: 08.02.2020 11:20 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Jarabáci - Pan Býček 7/10
Jarabáci - Pan Býček Skupina, která si říká Jarabáci, funguje od roku 1989 a na svém kontě má celkem šest desek. Ta nejnovější se jmenuje "Pan Býček" a podíleli se na ní členové formací Ponožky pana Semtamťuka, Klec, Traband a Monty Pičusův Létající Pes. čtěte zde
Vydáno: 01.02.2020 15:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gonsofus - Distant Shores (EP) 6/10
Gonsofus - Distant Shores (EP) Označení transcontinental groove, které sami členové Gonsofus Sasha Mamaev a Gábor Tokár užívají pro svůj neotřelý styl, velmi přesně definuje, co od jejich nového EP "Distant Shores" můžeme čekat. Nabízí totiž mix stylů, nálad, barev a hudebních nápadů bez hranic a škatulek. čtěte zde
Vydáno: 24.01.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP) 7/10
POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP) POST-IT jsou definitivně zpět - po deseti letech vydávají nový materiál. EP "Co tě neposílí, to tě zabije" připravovali od svého comebacku před dvěma lety. Kromě tří singlů, které kapela postupně zveřejnila, na něm najdeme i tři zcela nové písně. Výsledek je příjemně barevný. čtěte zde
Vydáno: 17.01.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Chainsmokers - World War Joy 5/10
The Chainsmokers - World War Joy Je až fascinující, že se dvojice The Chainsmokers stále drží svého zvuku a odmítá z něj kamkoli uhnout. Třetí desku "World War Joy" opět naplnila písničkami, které jsou naprosto zaměnitelné, ozvláštňují je pouze spousty hostů v čele s 5 Seconds Of Summer či Blink-182. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2020 08:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Depressive Disorder - Foreign Faces EP 8/10
Depressive Disorder - Foreign Faces EP Je dobré vědět, že v dnešním neustále se měnícím světě zůstávají některé věci stejné. Takovou jistotou jsou tuzemští Depressive Disorder. Můžete vzít jed na to, že na každé desce nabídnou poctivou porci temné elektroniky. To platí i pro loňské épéčko "Foreign Faces". čtěte zde
Vydáno: 12.01.2020 09:17 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Liam Gallagher - Why Me? Why Not. 7/10
Liam Gallagher - Why Me? Why Not. Liam Gallagher sice dlouho nechtěl vyrazit do hudebního světa sám za sebe, ale úspěch debutové sólovky "As You Were" ukázal, že to je přesně to, co fanoušci chtěli. V kolotoči koncertování si udělal čas na druhé album nazvané "Why Me? Why Not.", které na vás dýchne lennonovským odérem. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2020 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 22/2020

Různí
Full Moon 10

Deset let fungování hudebního magazínu Full Moon si žádá oslavné činy. Jedním z nich je speciální kompilace. Album nazvané prostě "Full Moon 10" mapuje nejenom kapely s časopisem úzce spojené, ale i čerstvá jména. Devatenáct exkluzivních tracků je důstojným bouchnutím šampaňského, které má na sto dvacet chutí.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 09.06.
Lazer Viking + Vellocet Roll (MeetFactory, Praha)
St 10.06.
Alter Bridge (USA) (A-Park Ledárny Braník, Praha)
Pá 12.06.
Favorite Obsession + Good Times Only (Chapeau Rouge, Praha)
Út 16.06.
System Of A Down (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 19.06.
Guns N' Roses (USA) (Letiště Letňany, Praha)
St 24.06.
Aerosmith (USA) (O2 Arena, Praha)
Čt 25.06.
Alicia Keys (USA) (O2 Arena, Praha)
Čt 25.06.
Cold Cold Nights + Dné (Chapeau Rouge, Praha)
Út 30.06.
Lenny Kravitz (USA) (O2 Arena, Praha)
St 01.07.
Kiss (USA) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Lady Gaga Kryštof Adele Coldplay Sia Madonna Beyoncé Ewa Farna Rihanna The Cure Britney Spears AC/DC The Weeknd Pokáč Marek Ztracený Taylor Swift Mandrage Dua Lipa Nightwish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver