Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Imagine Dragons - Mercury Act 1 6/10
Imagine Dragons - Mercury Act 1 Imagine Dragons byli v počátku své kariéry v šuplíku alternativních rockerů, a za singl "Radioactive" dokonce získali Grammy za nejlepší rockový výkon. Ty časy jsou ale dávno pryč, jakékoli zbytky rockové energie jsou na jejich nové desce "Mercury Act 1" už minulostí. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2021 11:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
AViVA - Volume II 7/10
AViVA - Volume II Pro australskou zpěvačku, jež si říká AViVA, je formát dlouhohrající desky jen prostorem, kam za sebe naskládá své již vydané singly. Minulý rok jsme se tak dočkali "Volume I" a letos, když už měla dost dalších zveřejněných písniček, nám dala "Volume II". A novinka na svého předchůdce zcela jasně navazuje. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2021 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
KACZI - Nahá 7/10
KACZI - Nahá Za uměleckým jménem KACZI se skrývá rodačka z Frýdku-Místku, multiinstrumentalistka a písničkářka Kateřina Kouláková. Před dvěma lety vydala EP "Polonahá", na které nyní navazuje plnohodnotným debutem "Nahá". Zařadila na něj jak starší kousky z épéčka, tak čerstvé novinky. čtěte zde
Vydáno: 01.11.2021 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Volume - Jeden život nestačí 7/10
Volume - Jeden život nestačí Slovenská parta Volume má na svém kontě dvě plnohodnotné desky a letos rozšiřuje svou diskografii o třetí. Na nahrávce "Jeden život nestačí" kvintet pracoval celé dva roky. Výsledkem je svižný kytarový rock, v jedné skladbě navíc uslyšíme i kytaristu skupiny Desmod Rasťu Tomana. čtěte zde
Vydáno: 10.10.2021 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Anteater - Other Worlds 8/10
Anteater - Other Worlds Na české klubové scéně žhne další blyštivé želízko. Je jím trio Anteater. V diskografii má už loňské EP "Last Chance" a nyní vypouští jeho nástupce - třískladbové dílko "Other Worlds". Kapela ho natočila ve studiu Golden HIVE společně s Tomášem Frödem, lídrem kapel Walkmanz a Imodium. čtěte zde
Vydáno: 02.10.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Karin Ann - lonely together 7/10
Karin Ann - lonely together Ještě ani ne dvacetiletá zpěvačka Karin Ann své první EP "lonely together" připravovala několik let, během nichž mimo jiné ze slovenských písniček přesedlala na anglické. Je neustálé omílání toho, jak její hudba připomíná Billie Eilish, na místě? čtěte zde
Vydáno: 13.09.2021 14:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Morcheeba - Blackest Blue 7/10
Morcheeba - Blackest Blue Na své desáté řadovce se Morcheeba navrátila ke svým hudebním kořenům, a nechala tak promluvit svou nezávislou tvář. Přesně v těch intencích, které u této dvojice můžeme očekávat, což ale neznamená, že album "Blackest Blue" nemá čím překvapit. Vydejte se s ním do hluboké noci. čtěte zde
Vydáno: 02.09.2021 14:35 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Budweis Drunken Bastards - Májový speciál (EP) 7/10
Budweis Drunken Bastards - Májový speciál (EP) Folk-punk má všechno proto, aby bavil jak muzikanty na pódiu, tak lidi pod ním: energii, chytlavé melodie, nadhled, uvolněnost. Měli jsme tu Pipes And Pints, kteří se dokázali prosadit i v mezinárodním měřítku, nyní se o slovo hlásí Budweis Drunken Bastards s pětiskladbovým EP "Májový speciál". čtěte zde
Vydáno: 10.08.2021 12:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Powerwolf - Call Of The Wild 6/10
Powerwolf - Call Of The Wild Německá parta Powerwolf si za roky své existence vydobyla na metalové scéně solidní postavení a díky svému talentu psát chytlavě a zároveň bavit svou charakteristickou image vlčích bezvěrců si získala zástupy fanoušků. Jejich osmá řadovka "Call Of The Wild" je oslavou vlkodlačích bestií celého světa. čtěte zde
Vydáno: 28.07.2021 12:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Go Ahead and Die - Go Ahead and Die 8/10
Go Ahead and Die - Go Ahead and Die Jsou Go Ahead and Die nový projekt Maxe Cavalery? Ano i ne. Za vznikem těžkotonážní formace totiž stojí především Igor Amadeus Cavalera, jeden z jeho synů, který využil blyštivého jména a zkušeností svého otce, aby své dítko pořádně nakopl. Jak se mezigenerační spolupráce Cavalerů povedla? čtěte zde
Vydáno: 15.07.2021 08:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Zuby Nehty - Srdce ven 7/10
Zuby Nehty - Srdce ven (Téměř) dámská skupina Zuby nehty patří mezi domácí trvalky. Letos této multižánrové kapele vychází po téměř sedmi letech šestá řadovka. Kolekce "Srdce ven" nabízí třináctku nových písní, poprvé bez zakládající členky bubenice Hany Řepové, kterou nahradila Jana Kaplanová. čtěte zde
Vydáno: 06.07.2021 12:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blitz Union - Not Proud 7/10
Blitz Union - Not Proud Po ukončení činnosti nadějné partičky The Snuff se pražská sestava rozhodla vydat do světa s novým názvem Blitz Union a také se stylovým úkrokem. První náznaky nového zvuku její členové představili v roce 2019 na EP "Revolution". Nyní přicházejí s jeho nástupcem, opět pětiskladbovou minikolekcí "Not Proud". čtěte zde
Vydáno: 01.07.2021 17:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
GusGus - Love Is Alone 8/10
GusGus - Love Is Alone "Love Is Alone" je poslední předzvěstí před vydáním chystané řadovky GusGus "Mobile Home". Dostalo se jí tak ucelené péče v podobě remixového épéčka, na němž toto seskupení nezapře své klubové kořeny. Zároveň do již uveřejněných ukázek vnáší nové prvky. čtěte zde
Vydáno: 27.05.2021 14:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jon Hopkins - Piano Versions 8/10
Jon Hopkins - Piano Versions Album "Singularity" Jona Hopkinse se letos dočkalo jakéhosi nočního protipólu. Épéčko "Piano Versions" je sbírkou klavírních variací plných meditačních nálad. Citlivě vybrané kompozice tento britský muzikant předělal po svém - prozkoumával zvuk svého majestátního nástroje, a skladby tak posunul do zcela nových rovin. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2021 10:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Dan Croll - Grand Plan - Live 8/10
Dan Croll - Grand Plan - Live Dan Croll plánoval turné k desce "Grand Plan", ale ze známých důvodů na něj zatím nedošlo. A tak natočil video "Live at Spacebomb Studios". Právě to je středobodem živého alba vydaného na apríla. Autor zde ukazuje, jak snadno jeho písně dokážou krásně ožít. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Bajonet - Kult kurev 6/10
Bajonet - Kult kurev Pražská thrashová trojice Bajonet toho za slušných devatenáct let na scéně stihla docela dost. Vedle splitu a kompilace jsou to také tři koncentrovaná a notně nahuštěná alba. To poslední, "Kult kurev", vyšlo vloni na začátku prosince. Nahrávka zvící necelých pětadvaceti minut v sobě skrývá nejeden paradox. čtěte zde
Vydáno: 14.04.2021 14:45 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
David Pomahač - Live 11/3/2020 8/10
David Pomahač - Live 11/3/2020 Onen večer byl pro Davida Pomahače významným: křtil tehdy v Café V lese svou desku "Do tmy je daleko". Zároveň všichni účastníci již tušili, že následující den začne první uzávěra republiky, a do nálady večera se to obtisklo nemalou měrou. Záznam pojmenovaný "Live 11/3/2020" tento moment připomíná. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2021 18:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Keane - Live At Largo 8/10
Keane - Live At Largo Covidová omezení celkem výrazně omezila aktivity umělců pouze na práci ve studiu nebo na prohrabávání archivů. Keane si pro své fanoušky nachystali ohlédnutí do minulosti. "Live At Largo" je před mnoha lety zaznamenaný speciální akustický koncert a zejména Tom Chaplin je zde nezaměnitelným tahounem. čtěte zde
Vydáno: 11.04.2021 08:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Sheppard - Kaleidoscope Eyes 8/10
Sheppard - Kaleidoscope Eyes Australská indiepopová kapela Sheppard se sice do uší posluchačů na celém světě zapsala před několika lety hlavně svým singlem "Geronimo", na svém rodném kontinentě ale stále platí za velké hvězdy. A její třetí řadovka "Kaleidoscope Eyes" je podobně vlezlými a přitom zábavnými hity úplně přeplněná. čtěte zde
Vydáno: 09.04.2021 09:45 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Suzi Quatro - The Devil In Me 7/10
Suzi Quatro - The Devil In Me Nové album Suzi Quatro "The Devil In Me" je jedno z těch, které by asi nevzniklo, nebýt pandemie covidu-19. Zrušené koncertní plány a získaný volný čas paradoxně otevřely jiné možnosti - nová hudba americké rockové veteránky vznikla jen dva roky po předchozí kolekci "No Control". čtěte zde
Vydáno: 31.03.2021 16:45 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa

ALBUM TÝDNE 48/2021

Sting
The Bridge

V jedné z nejkrásnějších českých písní "Mosty" zpívá Karel Zich s Lenkou Filipovou, že postaví bezvadný most s pevnými pilíři. Na svém novém albu "The Bridge" se totéž daří i britskému veteránovi Stingovi. O pevnosti jeho pilířů nelze při jeho mnohaleté praxi pochybovat.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 10.12.
The Hives (SWE) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 28.01.
Kaleo (ISL) + Belle MT (UK) (Forum Karlín, Praha)
Út 01.02.
The Lumineers (US) (Tipsport Arena, Praha)
So 05.02.
BirdPen (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 08.02.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 09.02.
The Driver Era (USA) (Roxy, Praha)
St 09.02.
Lime Cordiale (Café V lese, Praha)
Čt 10.02.
The Dead Daises (AUS/US) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 12.02.
The Sheepdogs (CAN) (Chapeau Rouge, Praha)
Út 15.02.
The Districts (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay On Air Beata Hlavenková Metallica Ewa Farna Adele Dua Lipa Kryštof Ed Sheeran Lady Gaga Billie Eilish Olivia Rodrigo Marie Rottrová Aerosmith Karel Gott Kateřina Marie Tichá Abba AC/DC Rihanna Lucie Bílá
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu