Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Fotocrime - South Of Heaven 7/10
Fotocrime - South Of Heaven Trio Fotocrime založil Ryan Patterson chvíli poté, co ukončili činnost respektovaní hardcoristé Coliseum. Svoje právo na existenci toto uskupení stvrdilo před dvěma lety vydáním povedeného debutu "Principle Of Pain". Nyní se o pozornost fanoušků hlásí znovu s nahrávkou "South Of Heaven". čtěte zde
Vydáno: 26.03.2020 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Caribou - Suddenly 8/10
Caribou - Suddenly V tiskových materiálech Caribou zmiňuje, že finální skladby na svou nejnovější studiovku vybíral ze zhruba devíti stovek tracků. Jak zní těch 888 vyřazených, se možná dozvíme v budoucnosti, těch dvanáct, které na desce "Suddenly" své místo našly, nabízí ale velmi příjemnou směs nálad. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2020 13:30 v sekci Minirecenze - David Věžník
Frances Quinlan - Likewise 8/10
Frances Quinlan - Likewise Tohle album možná mnozí odloží s tím, že je moc obyčejné. Jenže v tom je právě jeho síla. Frances Quinlan na "Likewise" nabízí zdánlivě neobyčejně obyčejnou muziku. Budete si s ní notovat a s každým dalším poslechem žasnout nad pestrou instrumentací a chytrými aranžemi, kterým kraluje její hlas. Dejte si ji. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2020 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
Stone Temple Pilots - Perdida 6/10
Stone Temple Pilots - Perdida Stone Temple Pilots se po návratu s novým zpěvákem Jeffem Guttem, se kterým dosud vydali jednu desku, rozhodli vyslat do světa akustickou nahrávku "Perdida". Najdeme na ní deset písní v poklidném tempu s minimem elektroniky a vzruchu. Povedla se sbírka balad slavným grunge rockerům? čtěte zde
Vydáno: 08.03.2020 08:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Poppy - I Disagree 6/10
Poppy - I Disagree Kdo je Poppy? Přebal jejího alba "I Disagree" naznačuje, že jde o další krákoravý black metal. Obsah však všechny černokněžníky zklame podivným j-popem, který se záhy překlene do ještě podivnějšího heavy metalu a ještě asi do tří dalších stylů. Odpověď na úvodní otázku tak dost možná nezná ani sama zpěvačka. čtěte zde
Vydáno: 12.02.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Beps'n'Johnnies - Bare Bones 8/10
Beps'n'Johnnies - Bare Bones Je to neuvěřitelné, ale pod názvem Beps'n'Johnnies se neukrývají žádná americká jména, ale brněnské trio Ivo Lorenc (kytara), Miloš Janák (bicí) a Bára Pokorná (zpěv). A proč neuvěřitelné? Poslechněte si "Bare Bones". Špinavý blues rock, syrový zvuk a skvělá angličtina našince rozhodně v ničem nepřipomínají. čtěte zde
Vydáno: 10.02.2020 00:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Čočka - Svítání měsíce 8/10
Čočka - Svítání měsíce Z domácí alternativní scény se čas od času vynoří spolek, který v ledasčem zaujme. Někdy názvem, někdy přístupem. V případě formace Čočka je to obojím. V druhé polovině loňského vydali tito muzikanti album "Svítání měsíce". Na něm jejich svojský přístup dostává i odpovídající zvukové kvality. čtěte zde
Vydáno: 08.02.2020 11:20 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Jarabáci - Pan Býček 7/10
Jarabáci - Pan Býček Skupina, která si říká Jarabáci, funguje od roku 1989 a na svém kontě má celkem šest desek. Ta nejnovější se jmenuje "Pan Býček" a podíleli se na ní členové formací Ponožky pana Semtamťuka, Klec, Traband a Monty Pičusův Létající Pes. čtěte zde
Vydáno: 01.02.2020 15:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gonsofus - Distant Shores (EP) 6/10
Gonsofus - Distant Shores (EP) Označení transcontinental groove, které sami členové Gonsofus Sasha Mamaev a Gábor Tokár užívají pro svůj neotřelý styl, velmi přesně definuje, co od jejich nového EP "Distant Shores" můžeme čekat. Nabízí totiž mix stylů, nálad, barev a hudebních nápadů bez hranic a škatulek. čtěte zde
Vydáno: 24.01.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP) 7/10
POST-IT - Co tě neposílí, to tě zabije (EP) POST-IT jsou definitivně zpět - po deseti letech vydávají nový materiál. EP "Co tě neposílí, to tě zabije" připravovali od svého comebacku před dvěma lety. Kromě tří singlů, které kapela postupně zveřejnila, na něm najdeme i tři zcela nové písně. Výsledek je příjemně barevný. čtěte zde
Vydáno: 17.01.2020 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Chainsmokers - World War Joy 5/10
The Chainsmokers - World War Joy Je až fascinující, že se dvojice The Chainsmokers stále drží svého zvuku a odmítá z něj kamkoli uhnout. Třetí desku "World War Joy" opět naplnila písničkami, které jsou naprosto zaměnitelné, ozvláštňují je pouze spousty hostů v čele s 5 Seconds Of Summer či Blink-182. čtěte zde
Vydáno: 14.01.2020 08:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Depressive Disorder - Foreign Faces EP 8/10
Depressive Disorder - Foreign Faces EP Je dobré vědět, že v dnešním neustále se měnícím světě zůstávají některé věci stejné. Takovou jistotou jsou tuzemští Depressive Disorder. Můžete vzít jed na to, že na každé desce nabídnou poctivou porci temné elektroniky. To platí i pro loňské épéčko "Foreign Faces". čtěte zde
Vydáno: 12.01.2020 09:17 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Liam Gallagher - Why Me? Why Not. 7/10
Liam Gallagher - Why Me? Why Not. Liam Gallagher sice dlouho nechtěl vyrazit do hudebního světa sám za sebe, ale úspěch debutové sólovky "As You Were" ukázal, že to je přesně to, co fanoušci chtěli. V kolotoči koncertování si udělal čas na druhé album nazvané "Why Me? Why Not.", které na vás dýchne lennonovským odérem. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2020 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Milky Chance - Mind The Moon 6/10
Milky Chance - Mind The Moon Německá parta Milky Chance, proslavená zejména svým hitem "Stolen Dance", už po dvou letech přichystala nástupce své poslední nahrávky "Blossom". Novinka s názvem "Mind The Moon" se ale zvukově vrací k jejich zpěvnějšímu a komornějšími debutu "Sadnecessary". čtěte zde
Vydáno: 05.01.2020 11:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Gabriel Kain - Gabriel Kain 7/10
Gabriel Kain - Gabriel Kain Slovenský světoběžník Gabriel Kain po mnoha hudebních projektech poprvé vydává album pouze pod svým jménem. Materiál na eponymní, debutové EP skládal během svého působení v londýnské kapele The Ables. Pět písní zaštiťuje téma sebeidentifikace v prostředí velkoměst. čtěte zde
Vydáno: 04.01.2020 14:54 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nils Frahm - All Encores 7/10
Nils Frahm - All Encores O tom, že Nils Frahm je neskutečně plodným autorem, se ví už relativně dlouho. Necelé dva roky od vydání "All Melody" tady tudíž máme další hudební mozaiku s jeho nezaměnitelným rukopisem. "All Encores" logicky navazuje na předchozí nahrávku a svým způsobem ji rozšiřuje. čtěte zde
Vydáno: 01.01.2020 15:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Katarína Máliková - Postalgia 8/10
Katarína Máliková - Postalgia Slovanská hudebnice Katarína Máliková v roce 2016 nadchla kritiku podařeným debutem "Pustvopol", ve kterém proměnila lidové písně v art-popové klenoty. Po třech letech ale přichází s odlišnou deskou "Postalgia". Na té se nevěnuje svým kořenům, ale naopak současnosti. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2019 00:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Skinlab - Venomous 8/10
Skinlab - Venomous Skupině Skinlab, americké partě definující subžánr groove metalu, na rozjeté cestě na samý vrchol popularity podkoply nohy několikeré rozpady. Od roku 2016 to ale vypadá, že lídr Steev Esquivel našel novou mízu. V čerstvé sestavě vydal v říjnu první studiovku po deseti letech - kolekci "Venomous". čtěte zde
Vydáno: 28.12.2019 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Analogrunner - Kolorika EP 7/10
Analogrunner - Kolorika EP Série Annalogrunnerových épéček se rozrostla o další kus. Pestrá "Kolorika" s nadhledem nahlíží nejenom do dětského světa, ale vstupuje i do mnohem rozvážnějších teritorií. Zůstává však zachována rovnováha zvukového puntičkářství a hravých experimentů, která je už roky zavedeným poznávacím znakem tohoto projektu. čtěte zde
Vydáno: 25.12.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jindra Černohorský - Řekni mi... 6/10
Jindra Černohorský - Řekni mi... Poslední dobou stále populárnější získávání financí prostřednictvím crowdfundingu vyzkoušel i Jindra Černohorský. Navzdory velkým změnám v sestavě kapely se mu tak podařilo dokončit druhou řadovku "Řekni mi...". Nabízí na ní znovu hlavně sebe sama. Bez přetvářky. čtěte zde
Vydáno: 23.12.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík

ALBUM TÝDNE 13/2020

Me And That Man
New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1

Žánry a škatulky jsou fajn, občas ale neuškodí z komfortní zóny vystoupit. Před lety to udělal Nergal z Behemoth - s projektem Me And That Man se dal na temnou country. Nyní se vrací s druhým albem "New Man, New Songs, Same Shit, Vol. 1" a tentokrát se obklopil hvězdným gangem.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 01.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
So 04.04.
The Mission (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
So 04.04.
Holding Absence + Wargasm + Static Dress (Underdogs', Praha)
So 04.04.
Clock Opera (UK) (Café V lese, Praha)
Ne 05.04.
The Mission (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
Po 06.04.
Cocaine Piss (BE) (Café V lese, Praha)
Út 14.04.
Fat Nick (USA) (Underdogs', Praha)
Ne 19.04.
Kawala (UK) (Café V lese, Praha)
Čt 23.04.
Coals (PL) (Café V lese, Praha)
Čt 23.04.
Lucy Dacus (USA) (Chapeau Rouge, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Rihanna Taylor Swift Coldplay The Weeknd Imagine Dragons Sia Bruno Mars Lady Gaga Kryštof Ewa Farna Mandrage Adam Vojtěch Beyoncé Marek Ztracený The Cure Madonna Pokáč Adele Kapitán Demo AC/DC
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver