shop.musicserver.cz
Nina Nesbitt - Älskar 8/10
Nina Nesbitt - Älskar Skotská zpěvačka Nina Nesbitt do světa sice žádnou velkou díru prozatím neudělala, mimo hudební periodika se nejvíce dočtete o jejím ročním vztahu s Edem Sheeranem, její třetí deska "Älskar" ale ukazuje, že je na pozvolné cestě přeměny od popové blondýnky v opravdovou písničkářku. čtěte zde
Vydáno: 27.10.2022 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
M.I.A. - MATA 7/10
M.I.A. - MATA Britská umělkyně M.I.A. se vrací. Na páté desce "MATA" zní sice po většinu času jako začátečnice, kdy se zdá, jako by ztrácela svůj rukopis, ale přesto je na tomhle albu něco, co vás donutí si ho poslechnout znovu. Od svých předchůdců se totiž v několika detailech liší. čtěte zde
Vydáno: 19.10.2022 16:30 v sekci Minirecenze - Kateřina Spacek
Panic! At The Disco - Viva Las Vengeance 6/10
Panic! At The Disco - Viva Las Vengeance Od té doby, co je název Panic! At The Disco už pouze zástěrkou pro jeho sólový projekt a kapelní počátky jsou minulostí, dělá si Brendon Urie na nahrávkách, co chce. Aktuální deska "Viva Las Vengeance" nás tak vrací do sedmdesátých let a do zvuku skupin jako Queen. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2022 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Hollywood Undead - Hotel Kalifornia 8/10
Hollywood Undead - Hotel Kalifornia Už poosmé se se studiovým albem vrací skupina Hollywood Undead. Znovu se opírá do sociálních poměrů v rodné Kalifornii, tentokrát ovšem čitelněji než kdy předtím. "Hotel Kalifornia" je syrovou exkurzí do života chudých obyvatel Ameriky, autentickým nu-metalovým soundtrackem. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2022 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Kvet z Alokatu - Fragmenty 7/10
Kvet z Alokatu - Fragmenty Po Živých kvetech a Kvetech Nikotínu na slovenské hudební scéně nenápadně raší také Kvet z Alokatu. Banskobystrická kapela s tímto názvem vydala 18. srpna letošního roku čtyřpísňové EP "Fragmenty", které má být shrnutím dosavadních šesti let jejího fungování. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2022 11:15 v sekci Minirecenze - Petr Šrajer
Bastille - Give Me The Future + Dreams Of The Past 9/10
Bastille - Give Me The Future + Dreams Of The Past Zatímco někteří hudebníci covidové roky proflákali, Bastille pilně skládali a nahrávali. A tak po několika EP a letošní skvělé desce "Give Me The Future" přišli na sklonku prázdnin s jejím rozšířením pojmenovaným "Dreams Of The Past". A rozhodně se nejedná o žádné zbytky, spíše jen přebytky. čtěte zde
Vydáno: 09.09.2022 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Nantokanaru - Emotional Damage Wrackage 8/10
Nantokanaru - Emotional Damage Wrackage Nantokanaru patřili před zhruba čtrnácti lety mezi největší naděje domácí rockové scény. I tady na musicserveru jsme jejich desce "Dance With Swans" v roce 2008 přiřkli titul debut roku. Následovalo další EP... a desetileté přerušení činnosti. Nyní se skupina vrací se třískladbovým EP "Emotional Damage Wrackage". čtěte zde
Vydáno: 24.07.2022 14:05 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Holy Fanda And The Reverends - Dopisy v láhvi 8/10
Holy Fanda And The Reverends - Dopisy v láhvi Před šesti lety vyšla mezinárodní skupině Holy Fanda And The Reverends prvotina "Konec cesty", ve které se snoubily folk, americká country, blues i rock. Na stejné vlně pokračuje i novinka "Dopisy v láhvi", na kterou už minulý rok navnadil singl "I Will Go". čtěte zde
Vydáno: 29.06.2022 15:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Benee - Lychee 7/10
Benee - Lychee Novozélanďanka Benee měla se svým globálním hitem "Supalonely" a skvělým debutem "Hey you x" nakročeno k velké kariéře po celém světě. Do rozletu jí ale, jako mnoha dalším, hodil vidle covid, a tak na velké turné už vyjíždí s novou kolekcí - EP nazvaným "Lychee". čtěte zde
Vydáno: 19.04.2022 12:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Michael Bublé - Higher 7/10
Michael Bublé - Higher Michael Bublé je ve svých šestačtyřiceti letech naprosto pevně v kramflecích na svém hudebním území a po deseti řadovkách ví, co má svým posluchačům na té jedenácté nabídnout. Novinka "Higher" tak sice ničím nepřekvapuje, ale přináší to, co Bublé umí, na vysoké úrovni. čtěte zde
Vydáno: 12.04.2022 12:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Foxes - The Kick 8/10
Foxes - The Kick Zatímco někteří hudebníci se pandemií proflákali (případně pracovali ve zcela jiném oboru, aby se uživili), jiní se zavřeli do studia, kde skládali a nahrávali. Do druhé skupiny patří i britská zpěvačka Foxes, která loni vydala EP "Friends In The Corner" a letos na něj navázala třetí řadovkou "The Kick". čtěte zde
Vydáno: 22.03.2022 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
MMNK - Uměnení 2: Ohnivá pomsta 7/10
MMNK - Uměnení 2: Ohnivá pomsta Brněnští alternativci MMNK (což je zkratka pro Můry mají nárok na kremaci) vydávají navzdory svému názvu debutové album "Uměnení 2: Ohnivá pomsta". Kolekce deseti obskurních písní s českými texty a zohýbanými žánry rozhodně zaujme. Přistoupíte na jejich provokativní hru? čtěte zde
Vydáno: 25.02.2022 14:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
MØ - Motordrome 7/10
MØ - Motordrome Velký hit "Lean On", který MØ nazpívala pro Major Lazer a DJe Snakea, jí už nikdo neodpáře. Ani to, že v popovém mainstreamu byla vždy za tu divnou. Na své třetí desce "Motordrome" ale zaplula naplno do středního proudu a růžky své originality vystrkuje jen zřídka. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2022 14:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Plague Patrol - Demo 2021 8/10
Plague Patrol - Demo 2021 Chapadla old school death metalu úspěšně dosáhla i do našich končin. Extrémními metalovými vodami loni pořádně zahýbala omladina jménem Sněť, nyní se na scéně, spíše ale jako takový projekt pro radost či ukrácení dlouhé chvíle, objevil projekt Plague Patrol. Trojice ostřílených muzikantů debutuje nahrávkou "Demo 2021". čtěte zde
Vydáno: 28.01.2022 09:00 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Skillet - Dominion 6/10
Skillet - Dominion Křesťanští rockeři Skillet fungují od konce devadesátých let a za dobu působení si právem vybudovali silnou fanouškovskou základnu nejen v rodné Americe, ale i u nás. Nyní po třech letech přicházejí s jedenáctou řadovkou "Dominion" plnou pozitivní energie a hymnických refrénů. Bude to ale stačit? čtěte zde
Vydáno: 20.01.2022 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
LP - Churches 8/10
LP - Churches Zpěvačka a skladatelka LP dosáhla nečekaného, ale o to většího úspěchu až po mnoha letech své kariéry v hudebním businessu, tudíž ji zákonitý sešup dolů nijak zvlášť netrápí. Spousta fanoušků s ní po "Lost On You" zůstala, a tak může stále koncertovat po celém světě a vydávat povedené desky. Jako "Churches". čtěte zde
Vydáno: 14.01.2022 08:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Status Praesents - Bestie 7/10
Status Praesents - Bestie Na posledním albu tuzemských matadorů Status Praesents došlo k výrazné změně - po mnoha letech přešli z angličtiny na mateřštinu. Novinkové EP na svého předchůdce navazuje nejen v českých textech, ale i hudebně, vedle hardcorového tempa zde tak dostávají prostor zpěvné refrény a melodičnost. čtěte zde
Vydáno: 08.01.2022 17:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Subtension - Stranger 8/10
Subtension - Stranger Subtension (Mário Dočekal) si v covidové proluce odskočil od svých drum'n'bassových linií a nachystal épéčko "Stranger". Na něm vstupuje do neprobádaných mantinelů experimentálnější tvorby a downtempových rytmů. Prozkoumává další spektra elektroniky a nutno říct, že se zdarem. čtěte zde
Vydáno: 02.01.2022 09:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Witch Hammer - Absolutno 7/10
Witch Hammer - Absolutno Jablunkovští Witch Hammer jsou zkušenými pardály - fungují od roku 1999. Za léta působení je potkalo vícero personálních změn, nakonec se ukotvili jako trio Jan Šotkovský, Petr Caputa a novic David Janáček. Společně přichystali nahrávku "Absolutno", inspirovanou slavným literárním dílem Karla Čapka. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2021 15:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Ólafur Arnalds - The Invisible EP 8/10
Ólafur Arnalds - The Invisible EP Covidová proluka pozastavila, a tedy protáhla jeho rozběhnuté turné. Óláfur Arnalds volný čas využil nejenom k chystání nového materiálu. Épéčko "The Invisible" je deset let starou záležitostí, ztracenou a znovuobjevenou. Klavírní struktury a smyčce dotvářejí až dojemné zvukomalby určené pro dokumentární film. čtěte zde
Vydáno: 28.12.2021 16:35 v sekci Minirecenze - Dan Hájek

ALBUM TÝDNE 48/2022

Mylene Farmer
L'Emprise

"L'Emprise" je v mnohém překvapení - Mylene Farmer se vrací do hudebních kontur, které k ní patří vlastně odjakživa. Temná a provokativní symbolika udává ráz této až generační zpovědi, kterou autorka stvořila s novým týmem spolupracovníků vedeným Woodkidem. Po předchozích hubenějších letech je to velkolepý návrat.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 02.12.
Anastacia (US) (O2 Universum, Praha)
Pá 02.12.
Milky Chance (DE) (Forum Karlín, Praha)
Po 05.12.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 09.12.
Moderat (DE) (Forum Karlín, Praha)
Pá 09.12.
The Legendary Pink Dots (UK) (Underdogs', Praha)
St 14.12.
Earthgang (US) (Roxy, Praha)
So 28.01.
Arakain (CZ) (O2 Universum, Praha)
Čt 09.02.
The Black Angels (US) (Roxy, Praha)
Ne 12.03.
Easy Life (US) (Roxy, Praha)
Út 14.03.
Starset (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Lenny Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Madonna Adele Marpo Viktor Sheen BTS Ed Sheeran Kryštof Lucie Vondráčková Queen Mirai Vojtaano Michal Prokop Slash Ewa Farna Remme
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2022 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu