Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Mr. Loco - Balkanizace 7/10
Mr. Loco - Balkanizace Před dvěma lety mezinárodní Mr. Loco debutovali povedenou nahrávkou "Balkan Trip". Nyní na ni parta kolem lídra Filipa Flussera navazuje multižánrovou "Balkanizací". Na rozdíl od prvotiny uslyšíme na novince pouze český jazyk a s ním i povedené hravé texty. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2019 08:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania 7/10
Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania Vrcholy a pády grungeových Puddle Of Mudd stojí zejména na bedrech jejich lídra Wese Scantlina, který roky bojuje se závislostí na alkoholu. Zdá se však, že tentokrát se mu nad démony podařilo zvítězit. Výsledkem je počin "Welcome To Galvania", první album skupiny po deseti letech. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Death Cab For Cutie - The Blue EP 8/10
Death Cab For Cutie - The Blue EP Death Cab For Cutie svou devátou studiovku "Thank You For Today" vydali teprve loni a už začátkem letošního září potěšili fanoušky čerstvým materiálem. Parta ze Seattlu připravila pět nových skladeb vycházejících pod jednoduchým názvem "The Blue EP" u labelu Atlantic Records. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Aurora - A Different Kind Of Human - Step 2 8/10
Aurora - A Different Kind Of Human - Step 2 Většina lidí je prý od přírody v podstatě líná. Mezi ně ale rozhodně nepatří severská zpěvačka Aurora, která neúnavně koncertuje (jen v Česku se představila už třikrát) a vydává nové desky. Tou aktuální je opět povedená nahrávka "A Different Kind Of Human - Step 2". čtěte zde
Vydáno: 07.09.2019 09:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
93Punx - 93Punx 2/10
93Punx - 93Punx Americký rapper Vic Mensa má za sebou jedno album "The Autobiography" z roku 2017 a jako autor byl nominován na Cenu Grammy za skladbu Kanye Westa "All Day", na které se autorsky podílel. Kromě hip-hopu ho ovšem baví i rock a punk, a tak se rozhodl takové punkové album nahrát pod vlastním projektem 93Punx. čtěte zde
Vydáno: 30.08.2019 15:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pacino - 7'' EP 7/10
Pacino - 7'' EP Orlovští Pacino před dvěma lety zaujali svým dlouhohrajícím debutem "Půl litru země". Temná nahrávka, rezonující hrubými kytarami a temnými náladami v rytmu post-hardcoru, se objevila na čelných pozicích v nejedné hudební anketě. Na plnohodnotného nástupce stále čekáme, čas nám může zkrátit letošní bezejmenné EP. čtěte zde
Vydáno: 22.08.2019 15:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Sectesy - Jesus Christ Superlunch 8/10
Sectesy - Jesus Christ Superlunch Dobrého, poctivého, melodického death metalu není nikdy dost, zvláště, když se vynoří ze zkušeben kapel, jež se mohou pyšnit přídomkem domácí. Jediné, nad čím je občas třeba smutnit, je to, že nejde o plnohodnotné album, ale jen o EP. To vše platí o čtyřskladbové novince "Jesus Christ Superlunch" kolínských Sectesy. čtěte zde
Vydáno: 23.07.2019 11:57 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Illegal Illusion - Dried Blood Syndrome 7/10
Illegal Illusion - Dried Blood Syndrome Více než šest let čekání na novou desku dopustila alternativní formace Illegal Illusion, která po právu patří k nejvýraznějším jménům domácí alternativní scény. Pánové z Bílovce novinku nahráli naživo a výsledkem je pekelně syrový materiál, který kouše, škrábe, bolí, ale jeho poslech stejně stojí zato. čtěte zde
Vydáno: 04.06.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Lucifer's Friend - Black Moon 7/10
Lucifer's Friend - Black Moon Němečtí hardrockeři Lucifer's Friend patří ke klasikům, jejichž alba s oblibou rotovala na domácích předrevolučních burzách. Tahle středoevropská odpověď na ostrovní legendy Deep Purple a Led Zeppelin ovšem funguje s přestávkami dodnes a ve velmi silné sestavě vydává novinku "Black Moon". čtěte zde
Vydáno: 21.05.2019 09:42 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pieter De Graaf - Fermata 8/10
Pieter De Graaf - Fermata "Fermata" je dlouho očekávaný debut klavíristy a skladatele Pietera De Graafa. Rodil se postupně a je výsledkem jeho vnímání světa klasiky a vlastní tvorby pro filmy a seriály. Je to křehká kolekce nočních příběhů, které Pieter vypráví se zápalem emocí. Představí je i v pátek 17. května v Divadle Archa. čtěte zde
Vydáno: 17.05.2019 11:06 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jade Bird - Jade Bird 8/10
Jade Bird - Jade Bird Mladičká britská hudebnice Jade Bird působí jako zjevení z jiných časů. Její silný, lehce nakřápnutý hlas má půvabnou barvu i osobitý výraz. Navíc s ním rodačka z Hexhamu umí zdatně pracovat. Když k tomu připočteme solidní texty a především pak skladatelskou zručnost, máme tu debut jako hrom! čtěte zde
Vydáno: 16.05.2019 13:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Hauschka - A Different Forest 8/10
Hauschka - A Different Forest "A Different Forest" je návratem ke kořenům, kdy se Hauschka věnoval primárně hře na klavír, a to v té nejklasičtější podobě, bez experimentálních příměsí. Právě tehdy si definoval svůj vlastní styl hry. Na albu se zamýšlí nad současnou podobou lesů. Živě se představí v Divadle Archa v pátek 17. května. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2019 11:03 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
John J Presley - As The Night Draws In 8/10
John J Presley - As The Night Draws In Anglický hudebník John J Presley v lednu konečně přišel s debutem "As The Night Draws In". Stalo se tak celých pět let po prvním singlu "Left", který na nahrávce taktéž nechybí. Jeho prvotina je tak výběrem toho nejlepšího z prvních roků jeho sólové tvorby. Povedeným výběrem. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2019 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Vök - In The Dark 7/10
Vök - In The Dark Jejich únorový koncert odhalil nové směry, kterými se Vök na desce "In The Dark" vydali. Svou typickou severskou zasněnost si zachovali, zároveň se přiblížili elektronickým variacím popu, včetně těch hybných. Vök na svou druhou řadovku promítli hlavně zkušenosti ze živých vystoupení, a jsou tak mnohem otevřenější. čtěte zde
Vydáno: 27.03.2019 14:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Shabs - Can You Hear Us At The Back 7/10
The Shabs - Can You Hear Us At The Back Již za pár dní k nám z velké dálky, až z Jihoafrické republiky, dorazí partička The Shabs. V Česku hned v sedmi městech představí svou novou studiovku "Can You Hear Us At The Back". Na ní se muzikanti sice zaobírají vážnými tématy, prezentují je ale osobitým, skočným folk punkem. čtěte zde
Vydáno: 05.03.2019 16:12 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Daniel Brandt - Channels 8/10
Daniel Brandt - Channels "Channels" je pro Daniela Brandta a jeho doprovodný band Eternal Something důmyslným vývojovým krokem. Na desce jsou ještě více slyšet vlivy taneční hudby, zejména detroitského techna, nezastupitelný prostor ale dostává akustika. Jak to vše zní naživo, ukáže Brandt 28. února v pražském Paláci Akropolis. čtěte zde
Vydáno: 28.02.2019 11:16 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
David Allred - The Transition 7/10
David Allred - The Transition "The Transition" představuje Davida Allreda coby folkového písničkáře, který čerpá z odkazu Great American Songbook. Ve svých skladbách vypráví příběhy v netradičních aranžích nejen pro vokální party. "The Transition" je poklidně hloubavé album. David je představí v pražském Paláci Akropolis 28. února. čtěte zde
Vydáno: 27.02.2019 13:35 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Big Joanie - Sistahs 7/10
Big Joanie - Sistahs Big Joanie je pro Českou republiku jméno zcela neznámé, na ostrovech však tyto dámy rozviřují vody tamní post-punkové scény již pár let. Na co se dosud čekalo, byl první studiový materiál. A jejich "Sistahs" je velmi přesvědčivým a sebevědomým vstupem na scénu. čtěte zde
Vydáno: 23.02.2019 10:23 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Kongos - 1929, Pt. 1 6/10
Kongos - 1929, Pt. 1 Pro jihoafrické Kongos je rozpoznatelným znakem zejména akordeon v kombinaci s klasickým kytarovým rockem a tanečním feelingem. Jejich velkou devízou je také silný důraz na melodiku a rytmiku, okořeněnou o africký hudební styl kwaito. Na "1929, Pt. 1" se ovšem vůbec poprvé vydali prozkoumat i jiné cesty. čtěte zde
Vydáno: 19.02.2019 13:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Rat Boy - Internationally Unknown 7/10
Rat Boy - Internationally Unknown Druhé album anglického provokatéra Jordana Cardyho aka Rat Boye "Internationally Unknown" se nese v podobném duchu jako dva roky starý debut "Scum". Jeho hudba je soundtrackem ke špinavým ulicím anglických předměstí i hymnou svobody a mladické revolty. čtěte zde
Vydáno: 08.02.2019 14:33 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 41/2019

Opeth
In cauda venenum

Moře vody proteklo v deathmetalové řece jménem Styx a Mikael Åkerfeldt museli zaplatit Charónovi asi velké výkupné, aby jej pustil zpět z podsvětí na rodnou půdu. "Pustím tě, ale už nikdy nebudeš growlovat a z progresivního deathu jen prog budeš ctíti," dal mu převozník podmínku. A tak je tu "In cauda venenum".

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 17.10.
Charlie Cunningham (UK) (Roxy/NoD, Praha)
Čt 17.10.
Hilltop Hoods (AUS) + Mojo Juju (Lucerna Music Bar, Praha)
So 19.10.
Allah-Las (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
So 19.10.
Tourist (UK) (Café V lese, Praha)
Po 21.10.
Lucky Chops (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 22.10.
Richard Müller, Michael Kocáb a Ondřej Soukup (Forum Karlín, Praha)
St 23.10.
BE27: Tangerine Dream (DE) (Roxy, Praha)
St 23.10.
Ghost-Note (USA) (Metro Music Bar, Brno)
Čt 24.10.
Jesca Hoop (USA) (Café V lese, Praha)
Čt 24.10.
BE27: Manon Meurt + Luvver (SK) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Karel Gott Jonas Blue Armand Van Helden 11 Fingers Records Thomas Dybdahl Ready Kirken New Kids On The Block Kryštof Jaga Jazzist Radio 4 Kool And The Gang Blood Red Shoes Hellyeah Highly Suspect Inna Ringo Deathstarr Lady Gaga Walk On Fire Wanastowi Vjecy Metallica
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver