shop.musicserver.cz
RODAN - The End of Me 7/10
RODAN - The End of Me RODAN debutoval v roce 2022 povedeným albem "Glasses Off" v produkci Honzy Čechtického z Ohm Square, poté zkusil štěstí v Eurovizi a vydal pár dalších singlů. Nyní je poskládal na EP nazvané "The End of Me", které prý přináší jeho poslední sarkastické písničky. Ty další už mají představit jeho opravdové já. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 10:15 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Decline - Circle Of Dust 7/10
Decline - Circle Of Dust Pražská parta Decline má kořeny v hlubokých devadesátých letech, kdy se stala jakýmsi českým odleskem kapel The Cure či Depeche Mode. Nyní se po dlouhých letech vrací. Původně mělo nové album vyjít krátce po EP "Reborn" z roku 2016, ale přípravy se trochu protáhly. Až teď je "Circle Of Dust" konečně na světě. čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 17:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sharktank - Blindsided 7/10
Sharktank - Blindsided Rakouská trojice Sharktank vznikla sice teprve v roce 2020, má už ale za sebou dvě řadové desky. A letos se muzikanti připomínají ípíčkem nazvaným "Blindsided". Čtyři skladby na hlubší ponor do jejich tvorby nestačí, přesto jako ochutnávka jejich třaskavého mixu elektroniky a punku slouží více než dobře. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 18:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Mother Mother - Grief Chapter 7/10
Mother Mother - Grief Chapter Devátá řadovka kanadských Mother Mother už svým názvem "Grief Chapter" (česky "Kapitola smutku") evokuje, že asi nepůjde o sbírku humorných zhudebněných skečů. Kapela založená sourozenci Molly a Ryanem Guldemondovými tu v textech pátrá v lidských emocích. Jak se jí to povedlo? čtěte zde
Vydáno: 10.03.2024 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Ministry - HOPIUMFORTHEMASSES 7/10
Ministry - HOPIUMFORTHEMASSES Strýček Al je znovu neklidný. Bodejť by nebyl, když je volební rok a Trump si to patrně znovu rozdá se současným prezidentem Bidenem o post nejvyšší. Sbírku svých jemných politických komentářů a volebních tipů "HOPIUMFORTHEMASSES" nyní pod hlavičkou své industriální bestie vydali Ministry. čtěte zde
Vydáno: 05.03.2024 18:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Zara Larsson - Venus 6/10
Zara Larsson - Venus Někdy se zdá, že zásobárna severských popových interpretek nemůže nikdy vyschnout. Jenže taky není všechno zlato, co se třpytí. Taková Zara Larsson má sice na svém triku několik docela velkých hitů, na ploše celých desek se jí ale zatím moc nedařilo. A novinka "Venus" není výjimkou. I když trošku... čtěte zde
Vydáno: 24.02.2024 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Různí interpreti - Soft Rock Line (2CD) 8/10
Různí interpreti - Soft Rock Line (2CD) Supraphonský náhrdelník "Line edition" letos navlékl v tradičním čase poloviny prvního měsíce roku devátý korálek. Kolekce "Soft Rock Line 1969 - 1989" je tentokrát tematicky zaměřena na rockové balady a autor Karel Deniš měl co dělat, aby na plochu dvou cédéček namíchal takový koktejl, jaký byl potřeba. čtěte zde
Vydáno: 20.02.2024 20:45 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
B-Side Band - Tam a zpět 7/10
B-Side Band - Tam a zpět B-Side Band je mnohočlenná formace, kterou proslavila především dlouholetá kooperace se zpěvákem Vojtou Dykem. Doprovázela také výběr populárních interpretů na albu "Folk Swings", kde - jak název napovídá - byly folkové klasiky interpretovány ve swingovém hávu. Nově se snaží prosadit s vlastní tvorbou. čtěte zde
Vydáno: 02.02.2024 11:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Amanda Palmer - New Zealand Survival Songs 8/10
Amanda Palmer - New Zealand Survival Songs Excentrická hudebnice, autorka a performerka Amanda Palmer strávila dva roky na Novém Zélandu (respektive na souostroví Aotearoa, jak říkají Maorové). A před několika dny vydala nové EP s názvem "New Zealand Survival Songs". Jaké zážitky si frontwoman The Dresden Dolls z těchto míst přivezla? čtěte zde
Vydáno: 16.01.2024 08:30 v sekci Minirecenze - Kateřina Spacek
Joker's IV - Pink World 7/10
Joker's IV - Pink World Skupina Joker's IV svým posluchačům nenabízí téměř žádnou indicii, že by měla pocházet z Česka. Dobrá angličtina, vypilovaný zvuk a především žánr, který u nás úplně nezakořenil - glam rock. Její letošní desku "Pink World" navíc producentsky zaštiťuje světoznámý švédský producent Per Aldeheim. čtěte zde
Vydáno: 22.12.2023 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Stratopilot - Stratopilot 7/10
Stratopilot - Stratopilot Cesty vedoucí k novým hudebním projektům jsou všelijaké. Na počátku Stratopilot byla snaha vytvořit protipól k tomu, co muzikant Jakub Krajíček běžně dělal, tedy ke scénické hudbě. Na palubu přibral textaře Františka Kuču, bubeníka Viktora Dořičáka a zpěvačku Veroniku Borákovou. První, eponymní EP zní velmi slibně. čtěte zde
Vydáno: 06.12.2023 14:30 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Odraedir - Vengeance 7/10
Odraedir - Vengeance Tuzemská parta Odraedir se po šesti letech od svého debutu "Legends Of The Dark Times" vrací s druhou nahrávkou "Vengeance", plnou zuřivého vikingského metalu. Na ploše více než padesáti minut láká na paganské i folkové motivy s deathmetalovým podhoubím. čtěte zde
Vydáno: 28.11.2023 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sto zvířat - Noční ptáci 7/10
Sto zvířat - Noční ptáci Za skočných tónů ska se na ploše přes půl hodiny rozehrávají písně s tématem noci, na kterou láká i nezvykle černobílý obal nové desky "Noční ptáci" kapely Sto zvířat. Radost z jejího vydání ale zakalil náhlý skon jejího lídra a zpěváka Honzy Kaliny, který se ho už nedožil. čtěte zde
Vydáno: 06.11.2023 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tereza Černochová - Slečna náročná 4/10
Tereza Černochová - Slečna náročná V Česku nemáme mnoho muzikantek, které vystupují sólově. Proto se zdá téměř nepochopitelné, že 1. září tohoto roku vyšly desky nejen tří zpěvaček, ale navíc tří Terez. Ve srovnání s Terezou Balonovou a Terezou Hrabini je však nové album Terezy Černochové "Slečna náročná" to nejslabší. čtěte zde
Vydáno: 18.10.2023 08:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Joseph Lawrence - Trials Of A Dream: Chapter I 8/10
Joseph Lawrence - Trials Of A Dream: Chapter I Joseph Lawrence je umělec a zpěvák z Londýna, který na tamní jazzovou scénu pronikl díky působení v legendárním klubu Ronnie Scott's. Muzikant s opravdu jedinečným vokálem se s fanoušky nyní podělil o své EP. Jmenuje se "Trials Of A Dream: Chapter I" a už teď je jasné, že autorův příběh bude dál pokračovat. čtěte zde
Vydáno: 23.08.2023 08:00 v sekci Minirecenze - Kateřina Spacek
Guided By Voices - Welshpool Frillies 8/10
Guided By Voices - Welshpool Frillies Americká pětice Guided By Voices vydala před pár dny album "Welshpool Frillies", letos už druhé. A jak už název napovídá, je to další povedené dílo těchto králů indie rocku v čele s Robertem Pollardem. Jsou sami sebou a kvalita vítězí nad kvantitou. Jako vždy. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2023 09:00 v sekci Minirecenze - Kateřina Spacek
Ellie Goulding - Higher Than Heaven 6/10
Ellie Goulding - Higher Than Heaven Před více než desetiletím vstoupila Ellie Goulding na scénu jako naprostý zjev. Její křehký projev v kombinaci s electropopem tehdy nezůstal bez povšimnutí. Postupný vývoj s různými odbočkami ji svedl na přístupnější cestu, ovšem za cenu ztrát. Britská zpěvačka tak stále hledá sama sebe. Našla se na "Higher Than Heaven"? čtěte zde
Vydáno: 04.07.2023 08:00 v sekci Minirecenze - Jana Kloučková
Forrest Jump - Vrtochy 6/10
Forrest Jump - Vrtochy S budoucností bučovické rockové party Forrest Jump to ještě nedávno moc valně nevypadalo. Minulý rok se totiž kapelníkovi Pepu Michálkovi rozutekla celá sestava: většina členů si založila formaci Jacker's a basáka Martina Loučku k sobě přetáhli Arakain. Teď je ale zpět s novými spoluhráči a deskou "Vrtochy". čtěte zde
Vydáno: 21.05.2023 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Prima Queen - Not The Baby 7/10
Prima Queen - Not The Baby Britsko-americké dívčí indierockové duo Prima Queen se v minulém roce etablovalo na ostrovní klubovou scénu a v roli předskokanů postupně dobylo také evropská pódia. Pod svá křídla si je na turné vzali třeba Wet Leg, The Big Moon nebo Dream Wife. Nyní mají muzikantky venku debutové EP "Not The Baby". Jak se povedlo? čtěte zde
Vydáno: 16.05.2023 12:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pet Shop Boys - Lost 6/10
Pet Shop Boys - Lost Britská dvojice Pet Shop Boys už mnoho let pro své fanoušky připravuje ročenku s názvem "Annually". Většinou je její součástí i cédéčko s nevydanými písněmi či různými bonusy. Jak dopadla letošní kolekce, která dostala název "Lost"? Skalní fanoušky rozhodně nezklame. čtěte zde
Vydáno: 12.05.2023 09:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 24/2024

Twenty One Pilots
Clancy

Twenty One Pilots neboli Tyler Joseph a Josh Dun z města Columbus v Ohiu na své sedmé studiovce "Clancy" rozvíjejí mysteriózní příběh návratu jistého Clancyho do postapokalyptického města zvaného Dema ve světě Trench. Pokud vám tato slova nedávají smysl, vůbec to nevadí.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 14.06.
Rock For People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock For People (Park 360, Hradec Králové)
Po 17.06.
Alice Cooper (US) (enteria Arena, Pardubice)
Po 17.06.
Ty Segall (US) (Roxy, Praha)
Čt 20.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Pá 21.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
So 22.06.
Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
Út 25.06.
The Gaslight Anthem (US) (SaSaZu, Praha)
St 03.07.
Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
St 03.07.
Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Sia Rush Bono mp3.com Taylor Swift Kabát Mirai Lady Gaga Billie Eilish Lucie Vondráčková Queen Beyoncé Dua Lipa Adele AC/DC Liam Gallagher
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe