Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real 8/10
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real Virtuální realita se zpravidla nepotkává se skutečností. Nejenom o tom je nové épéčko "Hyper Real" dvojice Himalayan Dalai Lama. Na svět nahlíží vlastní optikou, používá k tomu přitom své osvědčené postupy, které známe z její předchozí tvorby, a zároveň zužitkovává zkušenosti z koncertů. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2019 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Dark Element - Songs The Night Sings 7/10
The Dark Element - Songs The Night Sings Od odchodu Anette Olzon z Nightwish uplynul už nějaký ten pátek, černovlasá zpěvačka se tak, podobně jako její předchůdkyně Tarja Turunen, pokouší postavit na vlastní nohy. Po sólové desce nyní přichází s druhým albem své nové kapely The Dark Element, ve které se spojila s exčlenem Sonata Arctica Janim Liimatainenem. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2019 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
USB Band - Intermezzo 6/10
USB Band - Intermezzo USB Band je relativně mladým spolkem zkušených muzikantů a tvůrců, který se nyní prezentuje novým EP "Intermezzo". Své posluchače si jistě najde i díky propojení se Spirituál kvintetem. Jeho tvorba stojí za pozornost a určitě si své místo na naší folkové scéně najde. čtěte zde
Vydáno: 19.11.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Saint Asonia - Flawed Design 8/10
Saint Asonia - Flawed Design Už jste si říkali, kam zmizel bývalý skvělý hlas Three Days Grace? Známe odpověď. Adam Gontier totiž přichystal druhou desku své nové kapely Saint Asonia. Nazval ji "Flawed Design" a pozval si na ni také hosty v podobě Sharon Den Adel a Sullyho Ernu. Jak se mu nahrávka povedla? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 17:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Post Malone - Hollywood's Bleeding 7/10
Post Malone - Hollywood's Bleeding Kdo ví, jak se to stalo, ale najednou je chlápek, co neumí zrovna moc dobře zpívat a rapuje jen obstojně, jednou z největších globálních hvězd s kupou hitů v zádech. A zatímco na prvních dvou deskách Post Malone jen nabíral dech, na albové trojce "Hollywood's Bleeding" už pořádně roztahuje křídla. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2019 08:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Bastille - Doom Days 8/10
Bastille - Doom Days Jsou v kariérách kapel nejdůležitější druhé desky, nebo až ty třetí? Teprve tehdy už muzikanti opravdu nemají žádné zásoby písniček ze svých počátků a musejí dokázat, že v nich něco opravdu je. U britských Bastille každopádně platí, že stále umějí - i jejich třetí album "Doom Days" je povedené. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2019 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Shakespears Sister - Ride Again 7/10
Shakespears Sister - Ride Again Pětadvacet let. Tak dlouho spolu prý vůbec nepromluvily dvě tváře Shakespears Sister - Siobhan Fahey a Marcella Detroit. Projekt byl sice na počátku i později spíše sólovkou první jmenované, letos se ale dámy daly opět dohromady pro výběrovku, pár koncertů a i nové EP s názvem "Ride Again". čtěte zde
Vydáno: 15.11.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Blanch - Delusion 6/10
Blanch - Delusion Za pseudonymem Blanch se schovává mladá slovenská zpěvačka a kytaristka Bianca Macková, která letos vydala své první album "Delusion". To by mělo padnout do noty fanouškům dream-popu, art-popu a všem milovníkům hudební melancholie, kterou je tato prvotina doslova prodchnutá. čtěte zde
Vydáno: 13.11.2019 14:40 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Charli XCX - Charli 7/10
Charli XCX - Charli Deska "Sucker" sice vyšla už v roce 2014, těžko bychom ovšem mohli Charli XCX nařknout z lenosti. Právě naopak. V mezičase vydala spoustu singlů, spoluprací či mixtapeů a i třetí řadovka by vyšla už před dvěma lety, kdyby ji nějaký hacker neukradl. Na "Charli" jsme si tak museli počkat až do letoška. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2019 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Jinjer - Macro 8/10
Jinjer - Macro Když na vás emotivně, ale bezmyšlenkovitě řve nějaký fakan, velký dojem to neudělá. Když vás ale seřve někdo starší, berete to většinou sakra vážně. Asi tak nějak by se dal popsat vývoj Jinjer, kteří z metalcorové partičky neurvalců pokročili na novince "Macro" k metalové vytříbenosti bez ztráty osobité agresivity. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Ringo Starr - What's My Name 4/10
Ringo Starr - What's My Name Zatímco desky Paula McCartneyho bývají hudebními událostmi sezóny, ty od druhého žijícího brouka Ringo Starra tolik očekávání nevzbuzují. Pravdou je, že oproti jeho bývalému spoluhráči Starr příliš neexperimentuje a drží se velmi tradičního ostrovního rocku. Je tomu tak i na novince "What's My Name"? čtěte zde
Vydáno: 07.11.2019 14:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent 7/10
Lewis Capaldi - Divinely Uninspired To A Hellish Extent Když Lewis Capaldi minulý rok nakonec nepřijel na Colours of Ostrava, pálilo to málokoho. Ještě letos v únoru, když předskakoval v Praze Bastille, byl to jen docela zajímavý písničkář. Na druhý pokus do Ostravy však už přijel jako velká hvězda a jeho listopadový koncert v Praze je dávno vyprodaný. Stojí jeho debut za ten hype? čtěte zde
Vydáno: 06.11.2019 17:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Natasha Bedingfield - Roll With Me 4/10
Natasha Bedingfield - Roll With Me Osm let. Tak dlouho jsme museli čekat na čtvrtou desku Natashi Bedingfield. Od "Strip Me Away" už uběhlo opravdu velké množství času, ale pokud čekáte, že se jej na novince nazvané "Roll With Me" podařilo zúročit, doufáte marně. Album bohužel nabízí jen odlesk jejího dávného talentu. čtěte zde
Vydáno: 03.11.2019 14:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
A Killer's Confession - The Indifference Of Good Men 7/10
A Killer's Confession - The Indifference Of Good Men Bývalý zpěvák amerických maskovaných Mushroomhead Wylon Reavis po odchodu z domovské skupiny založil novou partu A Killer's Confession, se kterou před dvěma lety nahrál debut "Unbroken". Nyní se vrací s novou sestavou a druhou nahrávkou "The Indifference Of Good Men". čtěte zde
Vydáno: 31.10.2019 12:02 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Hellyeah - Welcome Home 7/10
Hellyeah - Welcome Home Minulý rok zastihla metalový svět smutná zpráva. Bubeník Vinnie Paul nečekaně zemřel, a následoval tak svého bratra Dimebaga Darrella, který v roce 2004 podlehl následkům střelného zranění. Hellyeah dokončili tehdy rozdělanou práci, a slavného bubeníka tak můžeme slyšet na jeho poslední desce "Welcome Home". čtěte zde
Vydáno: 25.10.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Mr. Loco - Balkanizace 7/10
Mr. Loco - Balkanizace Před dvěma lety mezinárodní Mr. Loco debutovali povedenou nahrávkou "Balkan Trip". Nyní na ni parta kolem lídra Filipa Flussera navazuje multižánrovou "Balkanizací". Na rozdíl od prvotiny uslyšíme na novince pouze český jazyk a s ním i povedené hravé texty. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2019 08:45 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania 7/10
Puddle Of Mudd - Welcome To Galvania Vrcholy a pády grungeových Puddle Of Mudd stojí zejména na bedrech jejich lídra Wese Scantlina, který roky bojuje se závislostí na alkoholu. Zdá se však, že tentokrát se mu nad démony podařilo zvítězit. Výsledkem je počin "Welcome To Galvania", první album skupiny po deseti letech. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Death Cab For Cutie - The Blue EP 8/10
Death Cab For Cutie - The Blue EP Death Cab For Cutie svou devátou studiovku "Thank You For Today" vydali teprve loni a už začátkem letošního září potěšili fanoušky čerstvým materiálem. Parta ze Seattlu připravila pět nových skladeb vycházejících pod jednoduchým názvem "The Blue EP" u labelu Atlantic Records. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Aurora - A Different Kind Of Human - Step 2 8/10
Aurora - A Different Kind Of Human - Step 2 Většina lidí je prý od přírody v podstatě líná. Mezi ně ale rozhodně nepatří severská zpěvačka Aurora, která neúnavně koncertuje (jen v Česku se představila už třikrát) a vydává nové desky. Tou aktuální je opět povedená nahrávka "A Different Kind Of Human - Step 2". čtěte zde
Vydáno: 07.09.2019 09:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
93Punx - 93Punx 2/10
93Punx - 93Punx Americký rapper Vic Mensa má za sebou jedno album "The Autobiography" z roku 2017 a jako autor byl nominován na Cenu Grammy za skladbu Kanye Westa "All Day", na které se autorsky podílel. Kromě hip-hopu ho ovšem baví i rock a punk, a tak se rozhodl takové punkové album nahrát pod vlastním projektem 93Punx. čtěte zde
Vydáno: 30.08.2019 15:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 46/2019

Livin Free
Voices From Beyond

Podzim českému blues očividně přeje. Letos už máme za sebou podařené druhé album Band of Heysek, barvitou sólovku Marka Hlavici a teď se, celkem v tichosti, na svět vyklubala deska "Voices From Beyond" formace Livin Free. Jak se debut čtveřice muzikantů známých z dalších povedených projektů podařil?

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 23.11.
Injury Reserve (USA) (Chapeau Rouge, Praha)
So 23.11.
Fallgrapp (SK) (Metro Music Bar, Brno)
Ne 24.11.
The Regrettes (USA) (Café V lese, Praha)
Ne 24.11.
Lamb (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 24.11.
Dennis Lloyd (ISR) (Roxy, Praha)
Po 25.11.
The Paper Kites (AU) (Rock Café, Praha)
Po 25.11.
Temples (UK) (Roxy, Praha)
Po 25.11.
Kadebostany (CH) (Futurum Music Bar, Praha)
Pá 29.11.
Parov Stelar (AT) (Tipsport Arena, Praha)
So 30.11.
Warbly Jets (USA) (Café V lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Rihanna Coldplay Kryštof Nik Tendo Lady Gaga Sia Adele Beyoncé The Cure Ewa Farna Madonna Chinaski Karel Gott AC/DC Metallica Marek Ztracený Ed Sheeran Depeche Mode Lenny Shawn Mendes
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver