Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road 6/10
Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road Rok 2020 měl být pro Alanis Morissette velkým návratem. Plánovala objet celý svět, aby připomněla pětadvacet let od vydání "Jagged Little Pill" a také aby podpořila nové album "Such Pretty Forks In The Road". Z velkých plánů ale nakonec sešlo a ani samotná novinka se zrovna nepovedla. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2020 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Jacob Collier - Djesse Vol. 3 9/10
Jacob Collier - Djesse Vol. 3 Některé desky jsou tak dobré, že se o nich v podstatě nedá psát. Jednoduše se musejí slyšet. To je případ i počinu s názvem "Djesse Vol. 3". Natočil jej Jacob Collier a je to neskutečná jízda, během níž se míhají styly jak na horské dráze, ale vozítko zároveň pevně drží na kolejích. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2020 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník
High Five - Every Minute Counts 7/10
High Five - Every Minute Counts High Five rozšiřují svou sérii épéček. To nejnovější se jmenuje "Every Minute Counts" a skupina na něm skládá poctu ženám a jejich vnitřní síle čelit nejen nepřízni osudu, ale i nekonečnému odhodlání přetvářet vše kolem v něco hodnotnějšího. Výsledek je znatelným posunem k propracovanější tvorbě. čtěte zde
Vydáno: 11.09.2020 10:27 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Mean Messiah - Divine Technology 8/10
Mean Messiah - Divine Technology Kapela Mean Messiah, to je projekt jediného muže, multiinstrumentalisty Dana Frimla. Na jeho druhé album se čekalo dlouhých sedm let. Nástupce debutu "Hell" se jmenuje "Divine Technology" a je syrovou kritikou přetechnizované společnosti, zabalenou do propracovaného hudebního hávu. čtěte zde
Vydáno: 23.08.2020 16:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Dagny - Strangers/Lovers 8/10
Dagny - Strangers/Lovers Taky některé z vás zklamalo, jakým směrem se ubrala královna severského electropopu Robyn? Chybí vám její chytlavé refrény obalené do pulzující produkce? No, naštěstí je tu pro nás takové její kolegyně Dagny. Svět o ní zatím moc neví, ale třeba se to jednou změní. Za desku "Strangers/Lovers" by si to zasloužila. čtěte zde
Vydáno: 16.08.2020 08:30 v sekci Minirecenze - Tomáš Navrátil
Venika Hartlyn - Songflowers 7/10
Venika Hartlyn - Songflowers Venika Hartlyn je navzdory exoticky znějícímu pseudonymu tuzemská písničkářka. Ač je původem z Moravy, kráčí především ve stopách zahraničních interpretek, jako jsou Tori Amos, Sarah McLachlan nebo Carole King. Letos v dubnu vydala svou první fyzickou nahrávku, EP "Songflowers". čtěte zde
Vydáno: 02.08.2020 13:00 v sekci Minirecenze - Petr Šrajer
Hank Von Hell - Dead 6/10
Hank Von Hell - Dead Muž mnoha jmen a projektů Hank Von Hell se aktuálně naplno obul do své ryze sólové tvorby a do světa vyprovodil druhou desku "Dead". Ta volně navazuje na dva roky starého předchůdce "Egomania", který byl pro norského hudebníka docela obstojným comebackem. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2020 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Marthy - 1985 5/10
Marthy - 1985 Jmenuje se Marthy a na domácí hudební scéně v květnu debutoval počinem "1985". Na pomoc při nahrávání si přizval renomovaného producenta Borise Carloffa. Společně vytvořili multižánrovou kolekci, na níž se mísí pop, disco i rock a jež se zvukově inspiruje v osmdesátých letech. čtěte zde
Vydáno: 03.07.2020 14:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Echosmith - Lonely Generation 7/10
Echosmith - Lonely Generation Echosmith mohli být v jednu chvíli velkou kapelou, to když celý svět obletěla jejich hitovka "Cool Kids". Nyní jsou tak moc indie, jak jen popová kapela může být, ale i tak jim jejich hudba sluší a je slyšet, že je opravdu baví. "Lonely Generation" je totiž svou náladou pravým protikladem svého názvu. čtěte zde
Vydáno: 12.06.2020 14:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Veneer - Recovery 7/10
Veneer - Recovery Debut slovenských Veneer "Light" vyšel už v roce 2003, tedy před dlouhými sedmnácti lety. Kapela se na něj se rozhodla navázat novým materiálem o pěti skladbách s titulem "Recovery", kde asi nejzásadnější změnou je post zpěvačky. Původní Simonu Hubinákovou vystřídala v roce 2017 Habbiel. čtěte zde
Vydáno: 07.06.2020 10:25 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Desparate Mind - All Walls Will Fall 7/10
The Desparate Mind - All Walls Will Fall Brněnští pankáči Desperate Mind jsou na scéně už téměř dekádu. Za tu dobu si prošli masivními změnami v sestavě, přerušením činnosti, ale stihli také vyprodukovat pár EP a jednu dlouhohrající desku. Na tu teď, po dlouhých pěti letech čekání, navazuje novinka "All Walls Will Fall". čtěte zde
Vydáno: 26.05.2020 09:50 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Die Happy - Guess What 5/10
Die Happy - Guess What Marta Jandová se po delší odmlce, kdy se věnovala především mateřským povinnostem i aktivitám v Česku, vrátila ke své německé kapele Die Happy, aby společně natočili následovníka "Everlove" z roku 2014. Novinka dostala jméno "Guess What" a je jejich již devátým počinem. Bohužel počinem nevýrazným. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2020 16:34 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
In This Moment - Mother 6/10
In This Moment - Mother Americká skupina In This Moment si za svou dlouhou kariéru dokázala zejména za oceánem vybudovat velmi slušnou reputaci. Po posledním albu "Ritual", které se koncepčně věnovalo čarodějnictví, se nyní po třech letech vrací s novinkou "Mother". Produkoval ji opět Kevin Churk, ne vše se ale povedlo. čtěte zde
Vydáno: 08.05.2020 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
DCRadio - Ve vlastních rukách? 7/10
DCRadio - Ve vlastních rukách? DCRadio byli v době nahrávání druhé desky "Ve vlastních rukách?" čtyřčlennou partou, která svůj styl stavěla na rockových a emo základech. Krátce po jejím vydání se sice odchodem kytaristy Vlčise smrskli na trio, jejich cesta tím ale nekončí. Jak se novinka povedla? čtěte zde
Vydáno: 28.04.2020 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jan Burian Band - První láska 7/10
Jan Burian Band - První láska Písničkář Jan Burian si na nahrávání nových písní přizval čtveřici mladých hudebníků a společně připravili album "První láska" pod hlavičkou uskupení Jan Burian Band. Oblíbený muzikant se tak vrací s rockovějším zvukem, skladbám ale zároveň nechybí jeho typická poetika a vtip. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2020 17:55 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Pacino - Hlad (EP) 8/10
Pacino - Hlad (EP) Doba, která zoufale nepřeje kultuře a ještě zoufaleji klubové scéně, vyvolala řadu pozitivních reakcí. Jednou z nich je i série benefičních EP labelu Stoned To Death. Každá ze zúčastněných kapel si vybrala jeden klub, jemuž věnuje výtěžek z prodeje. Vykopli Pacino s minialbem "Hlad". čtěte zde
Vydáno: 21.04.2020 18:00 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Tētēma - Necroscape 8/10
Tētēma - Necroscape Skutečných hudebních šílenců, pro které je muzika naprosto vším, neběhá po světě zase tolik. Jedním z nejvážnějších případů tohoto onemocnění je Mike Patton. Lídr Faith No More a mozek asi tisíce různých projektů včetně formace Tētēma, se kterou zkraje dubna vydal druhé album "Necroscape". čtěte zde
Vydáno: 08.04.2020 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Fotocrime - South Of Heaven 7/10
Fotocrime - South Of Heaven Trio Fotocrime založil Ryan Patterson chvíli poté, co ukončili činnost respektovaní hardcoristé Coliseum. Svoje právo na existenci toto uskupení stvrdilo před dvěma lety vydáním povedeného debutu "Principle Of Pain". Nyní se o pozornost fanoušků hlásí znovu s nahrávkou "South Of Heaven". čtěte zde
Vydáno: 26.03.2020 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Michal
Caribou - Suddenly 8/10
Caribou - Suddenly V tiskových materiálech Caribou zmiňuje, že finální skladby na svou nejnovější studiovku vybíral ze zhruba devíti stovek tracků. Jak zní těch 888 vyřazených, se možná dozvíme v budoucnosti, těch dvanáct, které na desce "Suddenly" své místo našly, nabízí ale velmi příjemnou směs nálad. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2020 13:30 v sekci Minirecenze - David Věžník
Frances Quinlan - Likewise 8/10
Frances Quinlan - Likewise Tohle album možná mnozí odloží s tím, že je moc obyčejné. Jenže v tom je právě jeho síla. Frances Quinlan na "Likewise" nabízí zdánlivě neobyčejně obyčejnou muziku. Budete si s ní notovat a s každým dalším poslechem žasnout nad pestrou instrumentací a chytrými aranžemi, kterým kraluje její hlas. Dejte si ji. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2020 00:00 v sekci Minirecenze - David Věžník

ALBUM TÝDNE 43/2020

The Struts
Strange Days

The Struts se za osm let existence dokázali stát takovou malou britskou senzací klasického rock 'n' rollu. Dokonce takovou, že jim na nabídku spolupráce na třetí desce "Strange Days" kývla taková jména jako Robbie Williams, Joe Elliott s Philem Collenem z Def Leppard či Tom Morello.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 01.11.
The Weeknd (CAN) (O2 Arena, Praha)
Pá 06.11.
OneRepublic (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 06.11.
Asking Alexandria (UK) (Forum Karlín, Praha)
So 07.11.
David Keenan (IE) (Chapeau Rouge, Praha)
Út 10.11.
Dives (AT) (Café V lese, Praha)
So 14.11.
UpTone: Will & The People (UK) (Cross Club, Praha)
Pá 27.11.
Woodkid (FR) (Forum Karlín, Praha)
So 28.11.
The Dead South (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Po 30.11.
Ben Caplan (CAN) (Futurum Music Bar, Praha)
Čt 03.12.
Tempers (USA) (Café V lese, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars AC/DC Lady Gaga Adele Kryštof Coldplay Beyoncé Metallica Madonna Katy Perry Rihanna Taylor Swift Britney Spears Sia Miley Cyrus Ewa Farna Dua Lipa Ava Max The Cure Lana Del Rey
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver