Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Gabriel Kain - Gabriel Kain 7/10
Gabriel Kain - Gabriel Kain Slovenský světoběžník Gabriel Kain po mnoha hudebních projektech poprvé vydává album pouze pod svým jménem. Materiál na eponymní, debutové EP skládal během svého působení v londýnské kapele The Ables. Pět písní zaštiťuje téma sebeidentifikace v prostředí velkoměst. čtěte zde
Vydáno: 04.01.2020 14:54 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Nils Frahm - All Encores 7/10
Nils Frahm - All Encores O tom, že Nils Frahm je neskutečně plodným autorem, se ví už relativně dlouho. Necelé dva roky od vydání "All Melody" tady tudíž máme další hudební mozaiku s jeho nezaměnitelným rukopisem. "All Encores" logicky navazuje na předchozí nahrávku a svým způsobem ji rozšiřuje. čtěte zde
Vydáno: 01.01.2020 15:15 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Katarína Máliková - Postalgia 8/10
Katarína Máliková - Postalgia Slovanská hudebnice Katarína Máliková v roce 2016 nadchla kritiku podařeným debutem "Pustvopol", ve kterém proměnila lidové písně v art-popové klenoty. Po třech letech ale přichází s odlišnou deskou "Postalgia". Na té se nevěnuje svým kořenům, ale naopak současnosti. čtěte zde
Vydáno: 30.12.2019 00:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Skinlab - Venomous 8/10
Skinlab - Venomous Skupině Skinlab, americké partě definující subžánr groove metalu, na rozjeté cestě na samý vrchol popularity podkoply nohy několikeré rozpady. Od roku 2016 to ale vypadá, že lídr Steev Esquivel našel novou mízu. V čerstvé sestavě vydal v říjnu první studiovku po deseti letech - kolekci "Venomous". čtěte zde
Vydáno: 28.12.2019 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Analogrunner - Kolorika EP 7/10
Analogrunner - Kolorika EP Série Annalogrunnerových épéček se rozrostla o další kus. Pestrá "Kolorika" s nadhledem nahlíží nejenom do dětského světa, ale vstupuje i do mnohem rozvážnějších teritorií. Zůstává však zachována rovnováha zvukového puntičkářství a hravých experimentů, která je už roky zavedeným poznávacím znakem tohoto projektu. čtěte zde
Vydáno: 25.12.2019 10:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jindra Černohorský - Řekni mi... 6/10
Jindra Černohorský - Řekni mi... Poslední dobou stále populárnější získávání financí prostřednictvím crowdfundingu vyzkoušel i Jindra Černohorský. Navzdory velkým změnám v sestavě kapely se mu tak podařilo dokončit druhou řadovku "Řekni mi...". Nabízí na ní znovu hlavně sebe sama. Bez přetvářky. čtěte zde
Vydáno: 23.12.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Lea Michele - Christmas in the City 6/10
Lea Michele - Christmas in the City Každý více či méně slavný popový umělec asi někdy během své kariéry zatouží vydat vánoční desku. Lea Michele natočila sváteční kolekci "Christmas in the City" už jako svou třetí řadovku. Potěší jí všechny ty, kdo chtějí slavné vánoční fláky slyšet v usedlé a nikterak originální podobě. čtěte zde
Vydáno: 22.12.2019 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
R Plus - Last Summer 8/10
R Plus - Last Summer Některé desky přijdou na svět jako zbytky z nahrávacích sessions, to ale nutně neznamená, že by nemohly být povedené. Jednou z těch, které vznikly v podstatě mimochodem, je "Last Summer" projektu R Plus. A výsledek rozhodně stojí za to, pokud tedy máte rádi poslechovou taneční hudbu s vokály. čtěte zde
Vydáno: 21.12.2019 09:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Pentatonix - The Best Of Pentatonix Christmas 8/10
Pentatonix - The Best Of Pentatonix Christmas Vokální pětice Pentatonix se proslavila a cappella předělávkami velkých hitů, na startu jejího úspěchu ale byly hlavně vánoční skladby, k nimž se během dosavadní kariéry několikrát vrátila. Na letošní album "The Best Of Pentatonix Christmas" poskládala ty nejúspěšnější z nich a doplnila je o pár novinek. čtěte zde
Vydáno: 13.12.2019 08:25 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Martin Geišberg - Na modrej planéte 6/10
Martin Geišberg - Na modrej planéte Téma životního prostředí v posledních letech rezonuje snad na všech frontách, včetně té umělecké. Svůj příspěvek nyní přidal i slovenský hudebník Martin Geišberg. Spojil se s instrumentalistou Danielem Špinerem a folkovou skupinou Balkansambel a společně s nimi nahrál svou druhou desku. čtěte zde
Vydáno: 12.12.2019 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jamaron - Doma 7/10
Jamaron - Doma Pražská parta Jamaron své druhé album připravovala dlouhé tři roky. Během nich došlo na nějaké personální změny, nakonec je ale zpět. Zkušenější, vyspělejší a s novou porcí pop rocku ukrytého na nahrávce nazvané "Doma". Jak název napovídá, kapela si ho skutečně doma natočila. čtěte zde
Vydáno: 05.12.2019 18:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Dido - Still On My Mind (Deluxe Edition) 7/10
Dido - Still On My Mind (Deluxe Edition) Dido patří mezi ty zpěvačky, které si největší úspěch zažily hned zkraje kariéry (u ní to byly dvě desky "No Angel" a "Life For Rent") a zbytek svých hudebních dnů se už mohou jen trápit snahou o velkolepý comeback, nebo si prostě užívat lásku k muzice. Dido je naštěstí ten druhý případ a album "Still On My Mind" to potvrzuje. čtěte zde
Vydáno: 28.11.2019 11:05 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Lamb - The Secret Of Letting Go 8/10
Lamb - The Secret Of Letting Go Andy Barlow a Lou Rhodes společně fungují už řadu let a vědí, jak mezi sebou navázat nejenom hudební vazby. Sedmá deska "The Secret Of Letting Go" se hodně ohlíží do minulosti, zároveň ale přináší souhru mezi elektronickou precizností a uhrančivým vokálem Lou. Lamb opět stvořili povedené a zamyšlené album. čtěte zde
Vydáno: 24.11.2019 10:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Tove Lo - Sunshine Kitty 6/10
Tove Lo - Sunshine Kitty Švédská zpěvačka Tove Lo je známá svými brutálně upřímnými texty, nekompromisním přístupem k hudbě a i mezi těmi, kteří nikdy neslyšeli jedinou její písničku, tím, že na koncertech občas ukáže prsa. Jak dopadla její čtvrtá deska "Sunshine Kitty"? čtěte zde
Vydáno: 23.11.2019 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real 8/10
Himalayan Dalai Lama - Hyper Real Virtuální realita se zpravidla nepotkává se skutečností. Nejenom o tom je nové épéčko "Hyper Real" dvojice Himalayan Dalai Lama. Na svět nahlíží vlastní optikou, používá k tomu přitom své osvědčené postupy, které známe z její předchozí tvorby, a zároveň zužitkovává zkušenosti z koncertů. čtěte zde
Vydáno: 22.11.2019 12:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
The Dark Element - Songs The Night Sings 7/10
The Dark Element - Songs The Night Sings Od odchodu Anette Olzon z Nightwish uplynul už nějaký ten pátek, černovlasá zpěvačka se tak, podobně jako její předchůdkyně Tarja Turunen, pokouší postavit na vlastní nohy. Po sólové desce nyní přichází s druhým albem své nové kapely The Dark Element, ve které se spojila s exčlenem Sonata Arctica Janim Liimatainenem. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2019 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
USB Band - Intermezzo 6/10
USB Band - Intermezzo USB Band je relativně mladým spolkem zkušených muzikantů a tvůrců, který se nyní prezentuje novým EP "Intermezzo". Své posluchače si jistě najde i díky propojení se Spirituál kvintetem. Jeho tvorba stojí za pozornost a určitě si své místo na naší folkové scéně najde. čtěte zde
Vydáno: 19.11.2019 16:00 v sekci Minirecenze - Milan Menčík
Saint Asonia - Flawed Design 8/10
Saint Asonia - Flawed Design Už jste si říkali, kam zmizel bývalý skvělý hlas Three Days Grace? Známe odpověď. Adam Gontier totiž přichystal druhou desku své nové kapely Saint Asonia. Nazval ji "Flawed Design" a pozval si na ni také hosty v podobě Sharon Den Adel a Sullyho Ernu. Jak se mu nahrávka povedla? čtěte zde
Vydáno: 18.11.2019 17:35 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Post Malone - Hollywood's Bleeding 7/10
Post Malone - Hollywood's Bleeding Kdo ví, jak se to stalo, ale najednou je chlápek, co neumí zrovna moc dobře zpívat a rapuje jen obstojně, jednou z největších globálních hvězd s kupou hitů v zádech. A zatímco na prvních dvou deskách Post Malone jen nabíral dech, na albové trojce "Hollywood's Bleeding" už pořádně roztahuje křídla. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2019 08:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Bastille - Doom Days 8/10
Bastille - Doom Days Jsou v kariérách kapel nejdůležitější druhé desky, nebo až ty třetí? Teprve tehdy už muzikanti opravdu nemají žádné zásoby písniček ze svých počátků a musejí dokázat, že v nich něco opravdu je. U britských Bastille každopádně platí, že stále umějí - i jejich třetí album "Doom Days" je povedené. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2019 14:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 21/2020

Lenny
Weird & Wonderful

Nad prvotinou "Hearts" jásala odborná veřejnost, posluchači, a nahrávka dokonce zaujala i v zahraničí. Už jen proto bylo jasné, že vydání té druhé u nás bude znovu provázet velké očekávání. Na "Weird & Wonderful" je nejsympatičtější, že Lenny svůj osobitý rukopis nezapudila a plynule navazuje tam, kde skončila.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 27.05.
Ramirez (USA) (Fléda, Brno)
Pá 29.05.
Alvaro Soler (ESP) (AXA Aréna NTC, Bratislava)
So 30.05.
Korn (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Po 01.06.
TR/ST (CAN) (MeetFactory, Praha)
Út 02.06.
Lime Cordiale (AUS) (Café V lese, Praha)
St 10.06.
Wage War (USA) (Futurum Music Bar, Praha)
St 10.06.
Alter Bridge (USA) (A-Park Ledárny Braník, Praha)
Út 16.06.
System Of A Down (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 19.06.
Guns N' Roses (USA) (Letiště Letňany, Praha)
St 24.06.
Aerosmith (USA) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Bruno Mars Lady Gaga Beyoncé Britney Spears Kryštof Rihanna Adele Coldplay Madonna Sia Ewa Farna The Cure Pokáč The Weeknd Marek Ztracený AC/DC Mandrage Dua Lipa Taylor Swift Nightwish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver