Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo 7/10
Sisa Fehér & Vladko Mikláš - Bardo Slovenská hudebnice Sisa Féher se na nové desce "Bardo" spojila s multiinstrumentalistou Vladkem Miklášem, aby společně natočili koncepční nahrávku, jejímž ústředním tématem je příroda. Vše okořenili texty, které jsou původně autorskými básněmi právě Sisy Fehér. čtěte zde
Vydáno: 17.11.2018 10:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Flat Earth - None For One 7/10
Flat Earth - None For One Nikde není statisticky zaevidováno, kolik zlomených srdcí způsobil rozpad populární finské formace HIM, ale jistě jich nebylo zrovna málo. Alespoň některá z nich může dát opět dohromady debut nové formace Flat Earth, která je složená právě ze členů HIM - kytaristy Mikka Lindströma a bicmana Mika Karppinena. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2018 14:24 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Northward - Northward 7/10
Northward - Northward I metaloví hudebníci si občas potřebují od kovového žánru odpočinout a tvořit mimo své obvyklé škatulky. Jejich řady nyní rozšiřuje i zpěvačka Floor Jansen. Spojila síly s kytaristou Jørnem Lofstadem a společně založili dvoučlenný projekt Northward. Na svém eponymním debutu vzdávají poctu klasickému hard rocku. čtěte zde
Vydáno: 15.11.2018 14:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Roosevelt - Young Romance 7/10
Roosevelt - Young Romance Dva roky utekly od jeho bezejmenného debutu. Na novince "Young Romance" Roosevelt vesměs navazuje přesně tam, kde jeho prvotina končila. Jen tentokrát přidal víc retro prvků a chytlavých melodií. Zasněné nálady a kupu vzpomínek na letní parties a poznané i nepoznané lásky naopak zachoval. čtěte zde
Vydáno: 12.11.2018 16:11 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Vesper - Pan Optikum 6/10
Vesper - Pan Optikum Vesper to spolu táhnou už deset let a novinka "Pan Optikum" má být jakýmsi vyvrcholením jejich dosavadní tvorby. Navíc se kapela znovu vrhla na koncepční pojetí nahrávky. Každý skladba alba tak má představovat určitý archetyp lidí, kteří nás (bohužel) často provázejí životem. čtěte zde
Vydáno: 11.11.2018 18:43 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Sophie Hunger - Molecules 7/10
Sophie Hunger - Molecules Na svém novém albu "Molekules" Sophie Hunger hodně utíká do berlínského teritoria a naplno vstřebává tamní elektronickou scénu. Její rukopis však stále poznáte, i přesto, že výsledný zvuk je posunem do jiných vod, byť logickým. Nahrávka zazní naživo i v Praze, konkrétně 11. listopadu v Paláci Akropolis. čtěte zde
Vydáno: 09.11.2018 19:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Peter Bjorn And John - Darker Days 7/10
Peter Bjorn And John - Darker Days Trio sympaťáků Peter Bjorn And John se navrátilo ke dvouletému cyklu mezi nahrávkami a na novince "Darker Days" také ke svým kořenům - přímočařejším písničkám a jasně rozpoznatelnému rukopisu. Oproti minulé "Breakin' Point" je to až nečekané otočení kormidlem na rozjeté hudební dráze této formace. čtěte zde
Vydáno: 01.11.2018 18:10 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Mylene Farmer - Désobéissance 6/10
Mylene Farmer - Désobéissance Na své jedenácté řadovce "Désobéissance" se Mylene Farmer obklopila převážně mladšími spolupracovníky. Možná si od toho slibovala, že ji to nějak výrazněji nakopne, posune. Nápad to nebyl špatný, výsledek se však podařil jen tak na půl. Přesto je "Désobéissance" asi nejexperimentálnějším albem této hudebnice. čtěte zde
Vydáno: 30.10.2018 14:11 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
R.E.M. - At The BBC 8/10
R.E.M. - At The BBC V mnoha ohledech ikoničtí R.E.M. to sice zabalili před sedmi lety, brázda, kterou do rockové hudby vyryli, je však stále dost hluboká. Vytvořili si svůj na hony rozpoznatelný zvuk, podařilo se jim přiblížit rockovou alternativu mainstreamu a navíc to byli nezpochybnitelní hitmakeři. čtěte zde
Vydáno: 29.10.2018 16:41 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 8/10
Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 Kdyby neexistoval sever Evropy, pop by byl o mnoho chudší. Další zpěvačkou, která rozšiřuje zástupy umělkyň, na které je třeba si dávat pozor, je bezesporu norská éterická bytost Aurora, která nedávno překvapila svou jedenapůltou deskou "Infections Of A Different Kind - Step 1". čtěte zde
Vydáno: 28.10.2018 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Billy F Gibbons - The Big Bad Blues 7/10
Billy F Gibbons - The Big Bad Blues Lídr legendárních vousáčů ZZ Top Billy Gibbons dlouhé roky tvořil pouze pod jménem domovské formace. V roce 2015 ale vydal svou první sólovku, na kterou nyní po třech letech navazuje dalším počinem "The Big Bad Blues". Ten je, jak už název napovídá, především poctou tradičnímu blues. čtěte zde
Vydáno: 24.10.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jason Mraz - Know. 7/10
Jason Mraz - Know. Pokud chcete na chvíli zapomenout na všechno špatné, co se děje ve světě či vám osobně, zkuste novou desku Jasona Mraze "Know.". Ač nikdy nebyl ani náznakem pesimista, jeho nová kolekce je prodchnuta bezmezným pozitivizmem a vírou v lásku a štěstí. A protože už není žádný dvacetiletý mladík, dá se mu to i věřit. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2018 18:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
ionnalee ‎- Everyone Afraid To Be Forgotten 7/10
ionnalee ‎- Everyone Afraid To Be Forgotten Na novinku od Jonny Lee se čekalo čtyři roky. Pod jménem ionnalee nakonec vyšlo konceptuální album "Everyone Afraid To Be Forgotten", na němž hudebnice reflektuje své současné pocity. Její potemnělý electropop má za poslední roky již jasné kontury. Ty doveze představit i do Prahy - 13. října se zastaví v MeetFactory. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Ólafur Arnalds - re:member 7/10
Ólafur Arnalds - re:member Na své čtvrté desce "re:member" Ólafur Arnalds nahlíží zpět na své hudební kořeny. Vše však natočil pomocí nového softwaru Stratus, a zkusil tak posunout svou tvorbu do nových rovin. Poklidnou novinku přijede představit i do Prahy, v pátek 12. října zahraje ve Velkém sále Lucerny. čtěte zde
Vydáno: 11.10.2018 15:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jan Hammer - Seasons Pt. 1 7/10
Jan Hammer - Seasons Pt. 1 Pokud nebudeme počítat jiné projekty, museli jsme si na sólovku Jana Hammera počkat dlouhých dvacet čtyři let. "Seasons Pt. 1" jsou dost možná i sbírkou kompozic, které klidně mohly ležet několik let v šuplíku a Jan je dokončil až nyní. Nabízí totiž jeho typické zvukové spektrum. Nečekejte nečekané. Čekejte povedené. čtěte zde
Vydáno: 03.10.2018 15:55 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Kubatko - Tomtor 7/10
Kubatko - Tomtor Od desky "Aucklandia" utekla již nějaká doba, už tehdy ale nahrávka částečně naznačovala, jakým směrem se Kubatko může v budoucnu vydat. A letošní album "Tomtor" přináší rozuzlení - je střídmější v pestrosti nálad a přímočařejší. Svým způsobem je to i Kubatkův návrat k vlastním kořenům. čtěte zde
Vydáno: 01.10.2018 13:51 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Rick Astley - Beautiful Life 6/10
Rick Astley - Beautiful Life Osmá řadovka Ricka Astleyho "Beautiful Life" je opět čistě v jeho vlastní režii - je na ní výhradním autorem, nahrál vesměs všechny nástroje a sází na zaběhnutý model propracovaného popu se soulovým zabarvením. Nijak se nenechává strhnout okolními trendy a přicházím s tím, v čem vynikne jeho nezaměnitelný hlas. čtěte zde
Vydáno: 30.09.2018 16:09 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Per Gessle - Small Town Talk 5/10
Per Gessle - Small Town Talk Čtvrtá anglicky nazpívaná sólovka Pera Gessleho "Small Town Talk" sklouzává do ranku popové variace na country, jeho nezaměnitelný rukopis se však nevytratil. Škoda jen, že vše zůstalo na půli cesty. Evropskou část turné k této desce začne Per se svou kapelou 7. října v pražském Foru Karlín. čtěte zde
Vydáno: 29.09.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Owl City - Cinematic 7/10
Owl City - Cinematic Po vydání poslední desky "Mobile Orchestra" to sice chvíli vypadalo, že Adam Young uloží svůj jednočlenný projekt Owl City k ledu a bude se věnovat hlavně instrumentální hudbě, dlouho to ale nevydržel a letos v létě se vrátil s další nahrávkou nazvanou "Cinematic". A dobře udělal. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sigrid - Raw 9/10
Sigrid - Raw Dvaadvacetiletá norská zpěvačka Sigrid bývá označovaná za jeden z největších talentů, který současná popová scéna může nabídnout. A i na pětipísničkovém EP "Raw" dokazuje, že to nejsou jen planá slova. Bez problémů na něm totiž sází jednu perlu za druhou. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2018 11:53 v sekci Minirecenze - Honza Balušek

ALBUM TÝDNE 33/2019

Charlie Cunningham
Permanent Way

V soukromí je tento týpek spíše tichý a plachý, na koncertech však v plné míře předvádí své emoce z příběhů, které ve svých skladbách vypráví. Jeho druhé album "Permanent Way" je nečekaně velký grower, který má ten dar vás zcela pohltit. S každým poslechem Cunninghamovi čím dál více věříte vše, co do něj vložil.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 24.08.
JMSN (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Út 27.08.
Hozier (IRL) (Forum Karlín, Praha)
Út 03.09.
Helmet (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 04.09.
Ariana Grande (USA) (O2 Arena, Praha)
Čt 05.09.
Zebrahead (USA) (MeetFactory, Praha)
Čt 05.09.
Courtney Barnett (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)
Po 09.09.
Cassia (UK) (Cross Club, Praha)
Út 10.09.
Sean Koch (RSA) (Café V lese, Praha)
Út 17.09.
Michael Bublé (CAN) (O2 Arena, Praha)
Út 17.09.
Pierce Brothers (AUS) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Kryštof The Cure Coldplay Rihanna Sia Beyoncé Madonna Adele Ewa Farna Ed Sheeran Ghost AC/DC Rammstein Linkin Park Britney Spears Avicii Metallica Kylie Minogue Taylor Swift
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver