Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Mylene Farmer - Désobéissance 6/10
Mylene Farmer - Désobéissance Na své jedenácté řadovce "Désobéissance" se Mylene Farmer obklopila převážně mladšími spolupracovníky. Možná si od toho slibovala, že ji to nějak výrazněji nakopne, posune. Nápad to nebyl špatný, výsledek se však podařil jen tak na půl. Přesto je "Désobéissance" asi nejexperimentálnějším albem této hudebnice. čtěte zde
Vydáno: 30.10.2018 14:11 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
R.E.M. - At The BBC 8/10
R.E.M. - At The BBC V mnoha ohledech ikoničtí R.E.M. to sice zabalili před sedmi lety, brázda, kterou do rockové hudby vyryli, je však stále dost hluboká. Vytvořili si svůj na hony rozpoznatelný zvuk, podařilo se jim přiblížit rockovou alternativu mainstreamu a navíc to byli nezpochybnitelní hitmakeři. čtěte zde
Vydáno: 29.10.2018 16:41 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 8/10
Aurora - Infections Of A Different Kind - Step 1 Kdyby neexistoval sever Evropy, pop by byl o mnoho chudší. Další zpěvačkou, která rozšiřuje zástupy umělkyň, na které je třeba si dávat pozor, je bezesporu norská éterická bytost Aurora, která nedávno překvapila svou jedenapůltou deskou "Infections Of A Different Kind - Step 1". čtěte zde
Vydáno: 28.10.2018 15:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Billy F Gibbons - The Big Bad Blues 7/10
Billy F Gibbons - The Big Bad Blues Lídr legendárních vousáčů ZZ Top Billy Gibbons dlouhé roky tvořil pouze pod jménem domovské formace. V roce 2015 ale vydal svou první sólovku, na kterou nyní po třech letech navazuje dalším počinem "The Big Bad Blues". Ten je, jak už název napovídá, především poctou tradičnímu blues. čtěte zde
Vydáno: 24.10.2018 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jason Mraz - Know. 7/10
Jason Mraz - Know. Pokud chcete na chvíli zapomenout na všechno špatné, co se děje ve světě či vám osobně, zkuste novou desku Jasona Mraze "Know.". Ač nikdy nebyl ani náznakem pesimista, jeho nová kolekce je prodchnuta bezmezným pozitivizmem a vírou v lásku a štěstí. A protože už není žádný dvacetiletý mladík, dá se mu to i věřit. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2018 18:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
ionnalee ‎- Everyone Afraid To Be Forgotten 7/10
ionnalee ‎- Everyone Afraid To Be Forgotten Na novinku od Jonny Lee se čekalo čtyři roky. Pod jménem ionnalee nakonec vyšlo konceptuální album "Everyone Afraid To Be Forgotten", na němž hudebnice reflektuje své současné pocity. Její potemnělý electropop má za poslední roky již jasné kontury. Ty doveze představit i do Prahy - 13. října se zastaví v MeetFactory. čtěte zde
Vydáno: 12.10.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Ólafur Arnalds - re:member 7/10
Ólafur Arnalds - re:member Na své čtvrté desce "re:member" Ólafur Arnalds nahlíží zpět na své hudební kořeny. Vše však natočil pomocí nového softwaru Stratus, a zkusil tak posunout svou tvorbu do nových rovin. Poklidnou novinku přijede představit i do Prahy, v pátek 12. října zahraje ve Velkém sále Lucerny. čtěte zde
Vydáno: 11.10.2018 15:05 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Jan Hammer - Seasons Pt. 1 7/10
Jan Hammer - Seasons Pt. 1 Pokud nebudeme počítat jiné projekty, museli jsme si na sólovku Jana Hammera počkat dlouhých dvacet čtyři let. "Seasons Pt. 1" jsou dost možná i sbírkou kompozic, které klidně mohly ležet několik let v šuplíku a Jan je dokončil až nyní. Nabízí totiž jeho typické zvukové spektrum. Nečekejte nečekané. Čekejte povedené. čtěte zde
Vydáno: 03.10.2018 15:55 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Kubatko - Tomtor 7/10
Kubatko - Tomtor Od desky "Aucklandia" utekla již nějaká doba, už tehdy ale nahrávka částečně naznačovala, jakým směrem se Kubatko může v budoucnu vydat. A letošní album "Tomtor" přináší rozuzlení - je střídmější v pestrosti nálad a přímočařejší. Svým způsobem je to i Kubatkův návrat k vlastním kořenům. čtěte zde
Vydáno: 01.10.2018 13:51 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Rick Astley - Beautiful Life 6/10
Rick Astley - Beautiful Life Osmá řadovka Ricka Astleyho "Beautiful Life" je opět čistě v jeho vlastní režii - je na ní výhradním autorem, nahrál vesměs všechny nástroje a sází na zaběhnutý model propracovaného popu se soulovým zabarvením. Nijak se nenechává strhnout okolními trendy a přicházím s tím, v čem vynikne jeho nezaměnitelný hlas. čtěte zde
Vydáno: 30.09.2018 16:09 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Per Gessle - Small Town Talk 5/10
Per Gessle - Small Town Talk Čtvrtá anglicky nazpívaná sólovka Pera Gessleho "Small Town Talk" sklouzává do ranku popové variace na country, jeho nezaměnitelný rukopis se však nevytratil. Škoda jen, že vše zůstalo na půli cesty. Evropskou část turné k této desce začne Per se svou kapelou 7. října v pražském Foru Karlín. čtěte zde
Vydáno: 29.09.2018 17:00 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Owl City - Cinematic 7/10
Owl City - Cinematic Po vydání poslední desky "Mobile Orchestra" to sice chvíli vypadalo, že Adam Young uloží svůj jednočlenný projekt Owl City k ledu a bude se věnovat hlavně instrumentální hudbě, dlouho to ale nevydržel a letos v létě se vrátil s další nahrávkou nazvanou "Cinematic". A dobře udělal. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Sigrid - Raw 9/10
Sigrid - Raw Dvaadvacetiletá norská zpěvačka Sigrid bývá označovaná za jeden z největších talentů, který současná popová scéna může nabídnout. A i na pětipísničkovém EP "Raw" dokazuje, že to nejsou jen planá slova. Bez problémů na něm totiž sází jednu perlu za druhou. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2018 11:53 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Dee Snider - For The Love Of Metal 8/10
Dee Snider - For The Love Of Metal Je heavy metal mrtvým žánrem? Legendární frontman dnes již k odpočinku uložené formace Twisted Sister odpovídá důrazně, zřetelně a jasně svou novou sólovou nahrávkou "For The Love Of Metal", která je esencí toho nejlepšího, co aktuálně daný žánr může nabídnout. čtěte zde
Vydáno: 23.08.2018 08:46 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Lucifer - Lucifer II 7/10
Lucifer - Lucifer II Lucifery si po povedeném debutu z roku 2015 vzal pod svá křídla uznávaný label Century Media Records. Tamním agentům se talent na hledání kvalitních kapel rozhodně upřít nedá. V Německu usazené trio potvrdilo očekávání a nahrálo povedené druhé album "Lucifer II", opět inspirované sedmdesátými léty. čtěte zde
Vydáno: 09.08.2018 17:21 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Morcheeba - Blaze Away 7/10
Morcheeba - Blaze Away Od "Head Up High" uteklo pět let a jedinou změnou je zjištění, že Morcheeba je oficiálně duo a hudebně se nijak neodklonila od toho, na co byli fanoušci zvyklí. Akustika s elektronikou na odkazu trip hopu, Skye neztratila nic ze svého hlasového projevu, vše je vlastně na svém místě a k létu to pasuje náramně. čtěte zde
Vydáno: 03.08.2018 13:47 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Tracey Thorn - Record 8/10
Tracey Thorn - Record S nadhledem nahlíží na roli ženy, manželky, maminky - od těchto rolí se ale svým způsobem distancuje a drobet se ohlíží i zpátky. Taková je Tracey Thorn na svém pátém albu "Record". Najdete na něm akustiku i elektroniku, nechybí její nezaměnitelný hlas a uvěřitelné příběhy. "Record" je prostě povedená nahrávka. čtěte zde
Vydáno: 02.08.2018 17:32 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Simple Minds - Walk Between Worlds 7/10
Simple Minds - Walk Between Worlds Personální změny a snahy navázat na poslední album "Big Music", toto vše se podepsalo na letošní novince Simple Minds. Muzikanty to zjevně stmelilo a vydali se směrem, který většina jejich fanoušků očekává - silné, hymnické skladby a odkazy k vlastním hudebním kořenům. "Walk Between Worlds" tak rozhodně nezklame. čtěte zde
Vydáno: 31.07.2018 15:40 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Parkway Drive - Reverence 8/10
Parkway Drive - Reverence Minulé album "Ire" bylo jednou z nejlepších hardcorových, potažmo metalcorových nahrávek nového tisíciletí. Australskou mašinu po třech letech čekal nelehký úkol: na geniálního předchůdce navázat. Povedlo se vytvořit aktuální novinkou "Reverence" další corový skvost? čtěte zde
Vydáno: 28.07.2018 14:28 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Amy Shark - Love Monster 6/10
Amy Shark - Love Monster Kariéra australské zpěvačky Amy Shark nabrala obrátek teprve v loňském roce, kdy vydala EP "Night Thinker" a s ním i svůj první hit "Adore". Nyní rodačce z města Gold Coast vychází debut "Love Monster", se kterým se snaží prorazit i ve zbytku světa. čtěte zde
Vydáno: 26.07.2018 11:09 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 16/2019

Norah Jones
Begin Again

Norah Jones nahrála v průběhu posledních dvou let sedm samostatných singlů, které se nyní rozhodla vydat jako album pod názvem "Begin Again". Kolekce je tak plnohodnotným nástupcem tři roky staré nahrávky "Day Breaks". Na ploše necelé půlhodinky se prezentuje hudebně rozličnými písněmi, které pojí jazzové jádro.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 26.04.
Walking On Cars (IRL) (Rock Café, Praha)
Pá 26.04.
Connie Constance (UK) (Chapeau Rouge, Praha)
Ne 28.04.
Ewert And The Two Dragons (EST) (Roxy/NoD, Praha)
Po 29.04.
The Hunna (UK) (Café V lese, Praha)
Út 30.04.
All Them Witches (USA) (Rock Café, Praha)
Út 30.04.
Winds Of Promise (USA) (Klub 007 Strahov, Praha)
Ne 05.05.
Dido (UK) (Forum Karlín, Praha)
Ne 05.05.
X Ambassadors (USA) (Roxy, Praha)
Po 06.05.
Benjamin Francis Leftwich (UK) (Rock Café, Praha)
Út 07.05.
Elton John (UK) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Beyoncé Ariana Grande Britney Spears Sia Madonna Coldplay Rihanna Ewa Farna Kryštof Linkin Park The Cure Adele Drake AC/DC Ed Sheeran Queen Michael Jackson Imagine Dragons Ava Max
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver