VYHRAJTE: 3 x CD KHOIBY
Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Die Alten Maschinen - New Motors 8/10
Die Alten Maschinen - New Motors Die Alten Maschinen se pustili do svého svojského robo-popu v době, kdy retro-elektronika ještě nebyla tak cool. Letos se po čtyřech letech vracejí s novým albem, které příznačně pojmenovali "New Motors". Jak šlapou nové motory ve starých strojích v době, která se do elektronického retra zamilovala? čtěte zde
Vydáno: 08.04.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Neal Morse Band - The Great Adventure 8/10
The Neal Morse Band - The Great Adventure Dva roky po vydáni "The Similitude of a Dream", díla o poutníkově cestě za poznáním víry a Boha, se jeden z hlavních představitelů progrocku Neal Morse vrací do komplikovaného vyprávění o tom, co se stalo poté. Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky, říká se. Platí to i v případě "The Great Adventure"? čtěte zde
Vydáno: 06.04.2019 18:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Makrorecenze "Sucker Punch" Sigrid Na debutovou desku Sigrid jsme se v redakci hodně těšili. Tedy hlavně ta popová (a ultrapopová) část. Když se ale člověk na něco hodně těší, často bývá nakonec zklamán. A tak jsme album "Sucker Punch" podrobili makrorecenzi. Zapojili se do ní jak naši (ultra)popaři, tak tvrďáci. Jak to dopadlo? čtěte zde
Vydáno: 05.04.2019 15:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Zebrahead - Brain Invaders 8/10
Zebrahead - Brain Invaders Punk rock stále žije! A žít bude dál. Tedy alespoň dokud veterány ze slunné Kalifornie Zebrahead bude neúnavné brázdění světovými pódii stále bavit. Zatím to ale na důchod nevypadá - po čtyřech letech se totiž vytasili s novým albem "Brain Invaders". A je to kvalita! čtěte zde
Vydáno: 03.04.2019 14:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Apparat - LP5 8/10
Apparat - LP5 Sascha Ring si s přípravou nového materiálu dal na čas. Plně si uvědomoval, jakým směrem by vlastně ve své sólo dráze chtěl pokračovat. "LP5" je spíše poslechovou deskou, Apparat v jednotlivých kompozicích klade důraz na každý detail a odkazy na své hudební inspirace. Živě je představí 3. dubna v Praze. čtěte zde
Vydáno: 02.04.2019 16:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
John J Presley - As The Night Draws In 8/10
John J Presley - As The Night Draws In Anglický hudebník John J Presley v lednu konečně přišel s debutem "As The Night Draws In". Stalo se tak celých pět let po prvním singlu "Left", který na nahrávce taktéž nechybí. Jeho prvotina je tak výběrem toho nejlepšího z prvních roků jeho sólové tvorby. Povedeným výběrem. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2019 15:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Kocáb
Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? 8/10
Billie Eilish - When We All Fall Asleep, Where Do We Go? "Když všichni usneme, kam jdeme?" ptá se sedmnáctiletá americká senzace Billie Eilish na své první desce "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?". Jako odpověď nabízí pokroucený svět plný nočních můr, snů o lásce i úzkostlivého bdění. A prokazuje, že nálepku ultratalentovaného teenagera si nevysloužila náhodou. čtěte zde
Vydáno: 01.04.2019 00:00 v sekci Recenze - Simona Knotková
Rudimental - Toast To Our Differences 8/10
Rudimental - Toast To Our Differences Baví vás desky, kde je každá píseň úplně jiná a nikdy nevíte, co přijde v další minutě? Pak by vás mohla chytnout třetí studiovka "Toast To Our Differences" britských tanečních a producentských velikánů Rudimental, se kterou se u nás v létě opět předvedou. Jen je potřeba umět jí jít trochu naproti. čtěte zde
Vydáno: 30.03.2019 15:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
The Ills - Disco Volante/Mt. Average 8/10
The Ills - Disco Volante/Mt. Average Bratislavští The Ills nejsou na (česko)slovenské kytarové scéně žádnými nováčky. Jen je o nich v poslední době více slyšet. Možná i díky funkčnímu spojení s rakovnickými Manon Meurt, s kterými rádi s oblibou sdílejí pódium. Jak se povedla novinka "Disco Volante/Mt. Average"? čtěte zde
Vydáno: 29.03.2019 15:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 7/10
Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 Foals se po téměř patnácti letech existence etablovali mezi nejvýraznější rocková jména, a i proto bylo jejich páté album, které tvoří první díl dvoudílného koncepčního projektu, napjatě očekáváno. Úvodní kapitola "Everything Not Saved Will Be Lost" nás vede děsivou budoucností a výstrahami přítomnosti. čtěte zde
Vydáno: 28.03.2019 16:10 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Vök - In The Dark 7/10
Vök - In The Dark Jejich únorový koncert odhalil nové směry, kterými se Vök na desce "In The Dark" vydali. Svou typickou severskou zasněnost si zachovali, zároveň se přiblížili elektronickým variacím popu, včetně těch hybných. Vök na svou druhou řadovku promítli hlavně zkušenosti ze živých vystoupení, a jsou tak mnohem otevřenější. čtěte zde
Vydáno: 27.03.2019 14:45 v sekci Minirecenze - Dan Hájek
Khoiba - Khoiba 8/10
Khoiba - Khoiba Dvanáctileté čekání se místy zdálo až nekonečné. Nakonec ale třetí (bezejmenná) deska Khoiby přece jen vyšla. Nabízí dospělou, zádumčivou, minimalistickou hudbu plnou melancholických nálad. "Khoiba" (jak je u této dvojice zvykem) není albem na první poslech, kdo mu ale dá čas, tomu se dostane vyzrálé kvality. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2019 08:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Zabelov Group - Eg 8/10
Zabelov Group - Eg "Eg" je vrstevnatá nahrávka, která po svém stírá hranice mezi žánry. Ústřední dvojice Zabelov Group na ní spojuje svět akustiky s technologickým pokrokem, který formaci umožnil pevněji obepnout vlastní zvukové výrazivo. Je to propracovaná deska, která rozhodně stojí za poslech. čtěte zde
Vydáno: 24.03.2019 09:22 v sekci Recenze - Dan Hájek
Queen - Jazz V dnešní znovuoživené queenománii způsobené vpádem filmu "Bohemian Rhapsody" do světových kin se lehce pozapomnělo na loňské výročí přelomové nahrávky této rockové legendy. Před čtyřiceti lety totiž vyšlo album se zavádějícím názvem "Jazz". čtěte zde
Vydáno: 21.03.2019 11:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Makrorecenze filmu "Leaving Neverland" Dana Reeda Ano, jsme primárně hudební server. Dokument Dana Reeda "Leaving Neverland" ale začíná mít větší dopady, než se možná čekalo. A protože Michael Jackson je ikonou, bez které by zřejmě nebyl ani musicserver, a přestože (nebo možná taky protože) tenhle film nemá být o něm, podívali jsme se na snímek makropohledem. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2019 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Sigrid - Sucker Punch 8/10
Sigrid - Sucker Punch Norský popový zázrak, guilty pleasure, nebo odpad, který někdo (musicsever) z nějakého důvodu ("určitě je to zaplacený") musí pořád tlačit? Sigrid svým debutem "Sucker Punch" zasazuje všem pochybovačům přesně mířenou ránu. Ne pod pás, ale rovnou do uší. A dlouho nebyla žádná bolest sladší. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Totální nasazení - Kazoo Or Die! 6/10
Totální nasazení - Kazoo Or Die! Slánští punkoví veteráni Totální nasazení se vracejí jako kvartet se svým již jedenáctým řadovým albem "Kazoo Or Die!". Autorsky se na něm podíleli všichni členové kapely, včetně navrátilce P.P.Cvoka. Zda znovu zafungovala chemie, vám povíme v naší recenzi. čtěte zde
Vydáno: 15.03.2019 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Switchfoot - Native Tongue 9/10
Switchfoot - Native Tongue Poprockový trůn zůstává neohrožen. Switchfoot si ho před lety dovezli do domovského San Diega a ne a ne ho přenechat někomu jinému. I jedenáctá studiovka "Native Tongue" tak opět potvrzuje mimořádné postavení a stěží uvěřitelnou skladatelskou kvalitu. Nepostrádá hity, hluboké texty ani skvělé nápady. čtěte zde
Vydáno: 11.03.2019 00:00 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Drenge - Strange Creatures 8/10
Drenge - Strange Creatures Bratři Eoin a Rory Lovelessovi si společně s basákem Robem Grahamem dali od posledního výborného počinu "Undertow" čtyři roky tvůrčí pauzy, aby načerpali inspiraci a sílu do další hudební etapy. Navázat na tak zdařilé a oceňované album bude těžké. Jak se s tím trio s novinkou "Strange Creatures" popralo? čtěte zde
Vydáno: 10.03.2019 11:13 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Houpací koně - Desolation Peak 9/10
Houpací koně - Desolation Peak Když už jsou jeseničtí Priessnitz asi definitivně minulostí, zůstávají Houpací koně. Kytarová jistota z Ústí nad Labem si za těch několik desetiletí vybudovala neotřesitelnou pozici na klubové rockové scéně. Mimo jiné i proto, že její desky kypí silným materiálem. "Desolation Peak" není výjimkou. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2019 16:31 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 24/2019

Pokáč
Úplně levej

"Poslouchám Pokáče a nestydím se za to," hlásí interpretův merch a já mimochodem taky. Není totiž důvod se stydět. Pokáč natočil druhou desku "Úplně levej", která obsahuje čtrnáct velmi chytlavých melodií, ještě chytlavější slovní obraty a je prostě výborná.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 17.06.
Def Leppard + Whitesnake/David Coverdale (O2 Arena, Praha)
Po 17.06.
DZ Deathrays (AUS) (Café V lese, Praha)
St 19.06.
Kiss (USA) + ZZ Top (USA) (Eden Arena, Praha)
Čt 20.06.
Lanugo (Roxy/NoD, Praha)
Pá 21.06.
Metronome Festival (Výstaviště Holešovice, Praha)
So 22.06.
Backstreet Boys (USA) (O2 Arena, Praha)
Po 24.06.
Cave In (USA) (Café V lese, Praha)
Út 25.06.
Slayer (USA) (Tipsport Arena, Praha)
Út 25.06.
Phil Collins (UK) (O2 Arena, Praha)
St 26.06.
Mark Knopfler (UK) (O2 Arena, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Nine Inch Nails The Cure Madonna Lady Gaga Kryštof Aneta Langerová Ewa Farna Coldplay Sia Karel Gott Adele Rammstein Kylie Minogue Rihanna Beyoncé AC/DC Muse Linkin Park Britney Spears Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver