shop.musicserver.cz
Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones

Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones

Vydáno: 13.03.2024 21:10 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Na Mezinárodní den žen nadělili hudebníci ženám spoustu dárečků: dostaly novou Norah Jones, Bleachers, Arianu Grande nebo Chrise Pottera s hvězdným triem spolupracovníků. Milovnice tvrdších žánrů ocenily živák Rolling Stones, Dion, Sonatu Arctiku a Judas Priest. Domácí scénu zastupují Moimir Papalescu & The Nihilists.

V pátek 8. března vyšly tyto nové tituly:

Ariana Grande - Eternal Sunshine
žánr: pop / r'n'b

Ariana Grande - Eternal Sunshine
Zatímco v minulosti vydávala Ariana Grande desky maximálně po dvou letech nebo i častěji, v případě sedmé řadovky "Eternal Sunshine", pro jejíž název našla inspiraci ve filmu "Věčný svit neposkvrněné mysli", si příprava vyžádala tři a půl roku. Pro tvorbu se zpěvačka po odmlce na nahrávce "Position" opět vrátila k producentskému týmu kolem Maxe Martina. Na třinácti písničkách se tak vedle ní samotné a slavného Švéda podílel i Ilya, Oscar Görres, Nick Lee nebo Luka Kloser a k nim přibyli ještě asijští Davidior, Shintaro Yasuda nebo Aaron Cheung. Podstatná část alba je postavená na popu a r'n'b, do nichž je místy vmíchán taneční pop, synth pop a dokonce i house. Řada singlů a ukázek zní už nyní na YouTube americké zpěvačky.


Bleachers - Bleachers
žánr: alternativní rock

Bleachers - Bleachers
Něco málo přes tři roky po "Take The Sadness Out Of Saturday Night" se Bleachers vracejí se svojí čtvrtou deskou. S jejím názvem si Jack Antonoff & spol. hlavu příliš nelámali a nechali ji beze jména. Na druhou stranu na natáčení čtrnácti písniček si dali velmi záležet. K jejich skládání a nahrání si přizvali své kolegy a hudební přátele, kteří rozhodně nepatří k neznámým. Ačkoli v nich oficiálního hosta nenajdete, můžete v nich slyšet rukopis a většinou hlas interpretů jako Lana Del Rey, Florence Welch, Bartees Strange (Phoebe Bridgers, The National, Metric), Sam Dew, St. Vincent, Claud, Aaron Dessner, Sounwave, na klavír je doprovodil i Matty Healy z The 1975 a podíleli se i někteří členové Brockhampton. I přes tuto koncentraci hvězd jsou první recenze mírně zdrženlivé a na metacritic se drží těsně pod 70 %. Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na YouTube formace.


Judas Priest - Invincible Shield
žánr: heavy metal

Judas Priest - Invincible Shiled
Pětapadesát let. Přesně takovou dobu funguje na hudební scéně britská metalová skvadra Judas Priest. Nyní vydává devatenácté studiové album. Produkoval jej Andy Sneap a Tom Allom jako koproducentem. Na posluchače čeká jedenáct nových kousků, které v deluxe verzi doplňují další tři. Cílem muzikantů bylo udržet stejný drive, se kterým přišli na desce "Firepower". Jestli se jim to povedlo, posuďte sami - poslechněte si na YouTube profilu kapely vedle titulního také další songy. Jak se vám líbí? Nám dost, svědčí o tom ostatně i titul Album týdne.


Norah Jones - Visions
žánr: funky / soul / psychedelie

Norah Jones - Visions
Norah Jones se nikdy nevázala k jednomu hudebnímu stylu, naopak ráda experimentuje. Nejinak je tomu i v případě její deváté studiovky "Visions", která by ovšem měla nést jméno ještě jednoho hudebníka. Je jím americký producent, skladatel a muzikant Leon Michels, jehož můžeme znát jako člena El Michels Affair, The Arcs nebo coby součást koncertní sestavy The Black Keys. Společně s americkou umělkyní totiž napsal a natočil všech dvanáct, respektive třináct songů a obstaral v nich i bicí, saxofony nebo varhany. To ale není vše, na některých z nich se dále podíleli i další kvalitní muzikanti jako trumpetista Dave Guy, bubeníci Brian Blade a Homer Steinweiss a basista Jesse Murphy. A kam, že se tedy nakonec majitelka čtrnácti Grammy vydala? Sama nový styl popisuje jako funkový, jemně psychedelický garage-soul. Co si pod tím představit, zjistíte na jejím YouTube.


The Jesus And Mary Chain - Glasgow Eyes
žánr: alternativní rock

The Jesus And Mary Chain - Glasgow Eyes
Ze srdce skotského Glasgow se ozývá legendární zvuk. The Jesus And Mary Chain, průkopníci shoegaze a alternativního rocku, se po sedmi letech vracejí. Osmé studiové album "Glasgow Eyes" slibuje návrat k jejich syrovému a hypnotickému soundu, díky kterému kapela získala kultovní status. Očekávejte hlučné kytary, fuzzové efekty a melancholické vokály bratrů Jima a Williama Reidů. Novinka není jen nostalgická vzpomínka na minulost. Je to odvážný krok vpřed, oslava jejich trvalého vlivu na hudební svět. Najdete zde jak typické shoegaze hymny, tak i nečekané experimenty, které posunou hranice žánru. Nakonec to celé můžete posoudit z ukázek na YouTube profilu skupiny.


Kim Gordon - The Collective
žánr: alternativní rock

Kim Gordon - The Collective
Legendární rebelka rockové scény Kim Gordon stvořila další sonický vesmír. Její druhá sólovka "The Collective" posluchače vezme na hypnotickou jízdu plnou syrových kytarových riffů, hypnotických rytmů a provokativních textů. Nástupkyně debutu "No Home Record" (2019) vznikala v Kimině rodném Los Angeles. Autorka zde prohlubuje spolupráci s producentem Justinem Raisenem (Lil Yachty, John Cale, Yeah Yeah Yeahs). Spolu s Anthonym Paulem Lopezem budují jedinečný svět, v němž se Raisenovy industriální beaty a hutné basové linky prolínají s jejími intuitivními textovými kolážemi a chytlavými mantrami. Do alternativně noisového vesmíru se můžete vydat prostřednictvím YouTube.


Sonata Arctica - Clear Cold Beyond
žánr: power metal

Sonata Arctica - Clear Cold Beyond
Pokud milujete power metal, Sonata Arctica pro vás není nikterak cizí. Finská formace fungující na scéně od roku 1996 nyní vydává svou jedenáctou řadovku "Clear Cold Beyond". Muzikanti na ní spolupracovali se starým známým Mikkem Karmilou, který byl klíčovou postavou ovlivňující jejich tvorbu v začátcích. Může to znamenat, že si fanoušci tvrdších desek této bandy nyní přijdou na své! Každopádně se přesvědčte sami a poslechněte si ukázku v podobě titulní skladby na YouTube profilu kapely.


The End Machine - The Quantum Phase
žánr: moderní rock / metal

The End Machine - The Quantum Phase
Připravte se na velkolepý návrat americké rockové superskupiny The End Machine! Novinka "The Quantum Machine" je jejich očekávaným druhým albem, které mnoho fanoušků stoprocentně překvapí: Jak totiž už předeslali mnozí recenzenti, nová deska je na míle vzdálená tomu, co by fanoušci mohli čekat. Ukázky některých z jedenácti nových skladeb, které produkoval slavný producent a baskytarista Jeff Pilson najdete na YouTube. Konkrétně pak "Silent Winter", kterou byste mohli v komentářích pod článkem zhodnotit!


Výroční edice

  • Air - Moon Safari (25th Anniversary Edition)
    Air - Moon Safari (25th Anniversary Edition)
    Debut francouzské dvojice Air z roku 1998 "Moon Safari" vyšel (byť poněkud opožděně) v reedici ke 25. výročí vydání. Nyní vychází 2CD + Blu-ray set. Druhé CD obsahuje výběr jedenácti rarit, z nichž některé vycházejí úplně poprvé. Zážitek slibuje i přiložený Blu-ray disk. Obsahuje Dolby Atmos Mix alba, dále stereo mix 192/24 a tři promo videa spolu s dokumentárním filmem režiséra Mikea Millse "Eating, Sleeping, Waiting & Play" z roku 1998. Snímek sleduje Nicolase Godina a Jeana-Benoîta Dunckela během jejich vůbec prvních zastávek turné v New Yorku, Londýně a Paříži. Detaily k reedici naleznete na stránkách věnujících se výročním edicím.


  • Alice Cooper - Billion Dollar Babies / 50th Anniversary
    Alice Cooper - Billion Dollar Babies / 50th Anniversary
    Z hlubin rockové historie se vrací legenda! Alice Cooper, kmotr shock rocku, slaví padesát let od vydání své šesté řadovky "Billion Dollar Babies". K tomuto milníku vychází remasterovaná a rozšířená edice, která posluchače zavede zpátky do roku 1973, kdy tato deska otřásla světem. Reedice, která nese název "Trillion Dollar Deluxe Edition", bude k dispozici jako 3LP či 2CD deluxe. Obě verze obsahují nový remaster původního alba a také bonusový materiál, včetně studiových kousků "Coal Black Model T" a "Son of Billion Dollar Babies", které se do finálního lisu nedostaly, dále singlové mixy a záznam živého vystoupení z dubna 1973 v Texasu. Pro letošní 3LP vinylovou edici přebal replikuje původní desku s texturovanou hadí kůží, uvnitř je schovaná bankovka v hodnotě jedné miliardy dolar. Obsah je shodný s CD vydáním. Detaily k vydání naleznete na webu Super Deluxe Edition.


Myrath - Karma
žánr: progresivní metal

Myrath - Karma
Pokud se řadíte mezi fanoušky zvídavější fanoušky metalu, které baví žánrové přesahy, pak by vám neměla utéct novinka tuniské formace Myrath. Jejich šestá studiovka nese titul "Karma" a obsahuje jedenáct nových kousků. Posluchačům slibuje neobvyklou hudební jízdu, ověnčenou epickými melodiemi a velkolepými výkony všech muzikantů. Poslechněte si ukázku "Heroes" na YouTube profilu vydavatelství Ear Music a sami jistě uznáte, že metal v podání Myrath nezná hranic.


Moimir Papalescu & The Nihilists - Mystery Women In The Acid Pools
žánr: electronica / post punk / psychedelie

Moimir Papalescu & The Nihilists - Mystery Women In The Acid Pools
Po více než sedmnácti letech je tu třetí studiovka od skupiny Moimir Papalescu & The Nihilists. Trio od svých počátků ve své tvorbě mísí elektroniku, postpunk, psychedelii, disco a mnoho dalších stylů. Tuto linii drží i na "Mystery Women In The Acid Pools". Hank devítku tracků představuje slovy: "Uběhlo pár let, máme spousty nových hudebních zkušeností, trochu jiný způsob spolupráce i přístup a naše hudební vlivy se posunuly nebo spíš obohatily, ale zároveň stále stavíme na stejných základech. Jinak nová deska je podle mého mnohem více taneční než předchozí alba, což mám já osobně moc rád, ale je to takový tanec na okraji propasti." Zpěvačka Sonja k tomu s úsměvem dodává: "Já to vidím jako psychedelicky dystopické taneční album." Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Dion - Girl Friends
žánr: blues rock

Dion - Girl Friends
Legendární Dion, rodák z Bronxu s italsko-americkými kořeny, nás po třech letech od počinu "Stomping Ground" zve na další hudební cestu. Jeho patnácté elpíčko "Girl Friends" nabízí strhující kolekci bluesových skladeb s jedinečným ženským nádechem. Autor se zde spojil s výjimečnými zpěvačkami, jako jsou Susan Tedeschi, Shemekia Copeland, Carlene Carter a další. Společně vdechli život sbírce originálních skladeb i bluesových klasik, které posluchače zavedou do hlubin duše. Dílo je zároveň oslavou ženské síly a talentu v bluesové hudbě. Každá skladba vypráví příběh o jedinečné ženské osobnosti a Dionův sametový hlas jim dodává na hloubce a procítěnosti. To vše ostatně můžete posoudit poslechem na jeho YouTube profilu.


Bembela Rock Band - Parta bláznů
žánr: hard rock

Bembela Rock Band - Parta Bláznů
Hledáte pořádnou porci energie a rockové nádhery? Pak zbystřete! Debut od Bembela Rock Bandu s názvem "Parta bláznů" je tady. Kapela ze Štětí se dala dohromady v roce 2022 a tvoří ji nadšenci, kteří se po letech vrátili k muzice a s vervou se vrhli do rockového reje. Jejich drajv a vášeň pro hudbu jsou nakažlivé a v každém tónu jejich songů je cítit ryzí radost z tvoření. Na prvotině naleznete patnáctku řízných songů, které potěší každého rockera tělem i duší. Zaposlouchat se do nich můžete na YouTube kanálu formace.


Tip týdne

Chris Potter - Eagle's Point
žánr: jazz

Chris Potter - Eagle's Point
Americký jazzový saxofonista Chris Potter dal pro natáčení svého nového alba "Eagle's Point" takovou sestavu, jakou by mu mohli závidět i daleko slavnější kolegové a jazzové legendy. V osmi původních skladbách, které sám napsal i produkoval, totiž hraje na klavír Brad Mehldau, na kontrabas John Patitucci a na bicí Brian Blade. Z tohoto výčtu je zřejmé, že bez sebemenšího studu je možné hovořit o opravdové jazzové superskupině. Ona sám obsluhoval tenor i sopránový saxofon a basklarinet. Dílo v jeho kompletní podobě je ke slyšení na umělcově bandcampu.


Matt Maltese - Songs That Aren't Mine
žánr: indie folk

Matt Maltese - Songs That Aren't Mine
Máte rádi coververze a třeba i netradiční pojetí některých hitů? Jestli ano, pak byste neměli jen tak přejít pátou desku britsko-kanadského písničkáře Matta Maltese. Nahrávka s příhodným názvem "Songs That Aren't Mine" obsahuje celkem třináct notorických kusů a mezi ty nejslavnější patří "Complicated" od Avril Lavigne, Princova "Nothing Compares U 2", "Waitting In Vain" Boba Marleyho, "Philadelphia" Neila Younga, "Kiss Me" od Sixpence None The Richer či "Cosmic Dancer" od T. Rex. Se třemi předělávkami Mattovi vypomohli Searows, Dora Jar a Liana Flores. Jejich podobu uslyšíte na zpěvákově YouTube.


Marek Kozák, SOČR - Kovařovic, Kaprálová, Bořkovec: Zapomenuté české klavírní koncerty (Supraphon)
žánr: klasická hudba

Kozák, SOČR, Jindra - Kovařovic, Kaprálová, Bořkovec: Zapomenuté české klavírní koncerty
Zdálo by se, že je český klavírní koncertantní repertoár 19. a 20. století definován jmény Dvořáka a Martinů. Album, které nahráli klavírista Marek Kozák a Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod taktovkou dirigenta Roberta Jindry, vás však přesvědčí o opaku. Přináší tři klavírní koncerty tří pozapomenutých autorů. Jedná se o Vítězslavu Kaprálovou, jejíž "Vojenskou symfonietu" uvedl i BBC Orchestra, žáka Zdeňka Fibicha Karla Kovařovice a žáka Foerstra a Suka Pavla Bořkovce. Více informací a především ukázky jejich díla nabízí vydavatelství Supraphon.


EP a minialba

  • Maggie Lindemann - Headsplit
    Americká poprockerka konečně po dvou letech navazuje na svůj debut "Suckerpunch" a na své druhé EP dokázala do dvaadvaceti minut vmáčknout hned osm songů. Ve třech jí vypomohli Siiickbrain, Alexis Munroe a Jasiah a nemělo by vás překvapit, že autorka se stylově posunula směrem k alternativnímu metalu a emu. (YouTube)
  • Mayday Parade - Mayday Parade Lofi
    Jak už napovídá název ípíčka, rozhodla se americká rocková banda nahrát pět svých skladeb v instrumentálních lo-fi verzích. Na pomoc si přizvala finského hudebníka, který se říká Less Gravity. (YouTube)
  • CocoRosie - Elevator Angles
    Ani americká indiefolková sesterská dvojice nezůstala v pěti novinkách zcela sama a svoji první nahrávku po čtyřech letech stvořila společně s francouzským jazzovým klavíristou Gaelem Rakotondrabem. (YouTube)
  • Olof Dreijer - Coral
    Švédský hudebník a polovina dua The Knife sice nabízí pouze tři tracky, natáhnul je ovšem na bezmála pětadvacet minut. (bandcamp)
  • Susanna - The Harmony Of Evening
    Norská zpěvačka pohybující se na rozhraní jazzu a indie folku natočila čtveřici skladeb za zády s Norským rozhlasovým orchestrem. (YouTube)


Loreena McKennitt - Road Back Home
žánr: keltská hudba / world music / folk

Loreena McKennitt - Road Back Home
Jak napovídá název počinu "Road Back Home", vrací se Loreena McKennitt zpět domů. Ne ale do Kanady, ale spíše do Irska a Skotska, takže ke keltským kořenům. Co už z názvu patrné není, je fakt, že se jedná prakticky o koncertní záznam, avšak ne ucelený. Desítka písniček totiž pochází ze čtyř různých festivalů v Ontariu, na nichž muzikantka vystupovala minulý rok v létě. Setlist tvoří tradicionály, které natáčela s místními hudebníky. První ukázky sdílí kanadská zpěvačka na svém YouTube.


The Rolling Stones - Live At The Wiltern
žánr: rock

Rolling Stones - Live At The Wiltern/
V návaznosti na loňskou studiovku "Hackney Diamonds" přicházejí The Rolling Stones se živým záznamem koncertu z roku 2002. "Live At The Wiltern" zachycuje kapelu v intimním prostředí Wiltern Theatre v Los Angeles v rámci celosvětového "Licks Tour" k oslavě 40. výročí její existence. Dvojalbum s DVD/Blu-ray vrací posluchače do zlaté éry rock 'n' rollu. Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood a Charlie Watts vystoupení postavili nejen na nesmrtelných hitech, ale část věnovali i méně hraným kouskům jako "Stray Cat Blues", "No Expectations", "Live With Me" či coververzi klasické soulové písně z roku 1964 "Everybody Needs Somebody To Love", ve které hostoval Solomon Burke. Výsledek vychází ve verzích 2CD + Blu-ray a 2CD + DVD (Blu-ray a DVD mají shodný tracklist jako 2CD). K dispozici je též 3LP vinylová edice. Blížší informace jsou na YouTube profilu Stounů.


V krátkosti

  • The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade
    Bohatou historií opředená londýnská skupina se vrací s novou kolekcí plnou chytlavých kytarových melodií a energického rock 'n' rollu. V pořadí sedmé album slibuje návrat k syrovému a autentickému zvuku, který si získal fanoušky po celém světě. (YouTube)

  • Taj Mahal - Swingin’ Live At The Church In Tulsa
    Americký bluesový kytarista a zpěvák natočil svou novou desku živě v Tulse v ##The Church#X# Studiu. Společnost mu dělali kolegové Trey Hensley a Rob Ickes. či bubeník Kester Smith. Deset položek vyskládal z vlastních skladeb a několika převzatých. (bandcamp)

  • Luke Grimes - Luke Grimes
    Po loňském EP "Pain Pills Or Pews" se americká hvězda seriálu "Yellowstone" a série "Fifty Shades" propracovala ke svému debutu. Produkce třinácti songů se ujal Dave Cobb, takže není pochyb, že zpěvák a herec pokračuje v countryovém stylu. (YouTube)

  • Moor Mother - The Great Bailout
    Americká hudebnice a aktivistka na své letošní desce přivítala hned několik hostů, jako jsou Raia Was, justmadnice, Lonnie Holley, Alya Al Sultani, Kyle Kidd nebo Sistazz. Vytvořila s nimi devět skladeb na pomezí experimentalu, avantgardy a free jazzu. (bandcamp)

  • Bolis Pupul - Letter To You
    Belgický synthpopový hudebník po dvou letech navazuje na debut "Tropical Dancer", který si vysloužil nominaci na Libera Award. Jeho nástupce nabízí celkem jedenáct kusů. (YouTube)

  • Ricki-Lee - On My Own
    Australská zpěvačka a moderátorka se vrací po dlouhých deseti letech. Výsledkem je devět jejích vlastních písniček, které doplnila předělávkou "I Was Made for Lovin' You" hardrockových Kiss. (YouTube)

  • Beatrice Rana - Chopin, Beethoven: Sonatas: Funeral March, Hammerklavier
    Italská klavíristka pro své nové dílo po pěti letech nahrála dvě sonáty - "Pohřební pochod" Fryderyka Chopina a Beethovenův "Hammerklavier". (Presto Classical)

  • Homeshake - CD Wallet
    Sólový projekt kanadského hudebníka Petera Sagara vydává šestou řadovku s devíti písněmi na pomezí lo-fi a hypnotického popu. (bandcamp)

  • Ferris & Sylvester - Otherness
    Anglické duo si za svůj debut z roku 2022 odneslo vloni Americana Awards v kategorii Britské album roku. Zopakují tento úspěch i s druhou deskou? (YouTube)

  • Noahfinnce - Growing Up On The Internet
    Poppunkový hudebník z anglického Ascotu vydává po dvou ípíčkách dlouhohrající prvotinu s jedenácti songy. (YouTube)

  • Konradsen - Michael’s Book On Bears
    Máte-li rádi severskou hudbu, máme tu pro vás norské indiefolkové duo, jehož debut si vysloužil norskou Grammy. (bandcamp)

  • The Children... - Sudden Craving
    Projekt, v němž se potkali členové Swans a Cop Shoot Cop, vydává debut. Zaujme posluchače experimentálního rocku. (bandcamp)

  • Oisin Leech - Cold Sea
    Jeden z členů dua The Lost Brothers přilákal na svoji sólovku řadu hostů, jako jsou M. Ward, Tony Garnier, Roisín McGrory a především Steve Gunn. (bandcamp)

  • Charles Moothart - Black Holes Don’t Choke
    Losangeleský hudebník známý především spoluprací s garážovými rockery Ty Segallem a Mikalem Croninem servíruje své debutové sólové album plné psychedelického rocku s prvky lo-fi a noise. (YouTube)

  • Kahil El’Zaba’s Ethnic Heritage Ensemble - Open Me, A Higher Consciousness Of Sound And Spirit
    Americký jazzový hudebník a především perkusista i v sedmdesáti letech aktivně tvoří. Dokladem je i albová novinka, kterou natočil se svojí doprovodnou skupinou. (bandcamp)

  • Too Close To Touch - For Keeps
    Britská indierocková parta přichází se svou třetí řadovkou. Nabízí pestrou paletu zvuků oscilující od melancholických balad až po dynamické rockové kusy. (YouTube)

    Kill The Lights (ex Bullet for My Valentine) - Death Melodies
    Druhá nahrávka metalové superskupiny. (YouTube)

  • Meatbodies - Flora Ocean Tiger Bloom
    Novinka americké psychedelic-rockové formace z Los Angeles. (YouTube)

  • Exhorder - Defectum Omnium
    Comebackové album heavymetalové kapely z New Orleans. (YouTube)


    Dále vychází

    Alterium - Of War And Flames
    Bananarama - Glorious - The Ultimate Collection
    Bayonne - Temporary Time (Orchestrated)
    Beo Lil Kenny - Don’t Let Up
    Brother Bird - Another Year
    Carmen McRae - Great Women Of Song
    Discovery Zone - Quantum Web
    Ella Fitzgerald - Great Women Of Song
    Foamboy - Eating Me Alive
    Ghlow - Levitate
    Ghost Work - Light A Candle For The Lonely
    Girls Aloud - What Will The Neighbours Say? / 20th Anniversary
    Gost - Prophecy
    Haux - Blue Angeles
    Hijss - Stuck On Common Ground
    Hjirok - Hjirok
    Kilgour - How To Put Your Hat On
    Kollapse - Ar
    Li Yilei - Nonage
    Looper - Up A Tree (25th Anniversary Reissue)
    Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm
    Merrimack - Of Grace Of Gravity
    Paula Hartmann - Kleine Feuer
    Petr Spálený - 80 Největší hity & Duety (Supraphon)
    Slow Hollows - Bullhead
    The Stylistics - Love Is Back In Style
    Tomato Flower - No
    Tony Shhnow - Out The Woods
    Torrey - Torrey
    Turbulence - Binary Dream
    Vicinity - VIII
    Virgin Prunes - A New Form Of Beauty 1-4 / Deluxe

    Vychází na vinylu:
    Alice Cooper - Billion Dollar Babies / 50th Anniversary
    Alice Cooper - Theatre Of Death — Live At Hammersmith 2009
    Alterium - Of War And Flames
    Ariana Grande - Eternal Sunshine
    Bohemia - Zrnko Písku (Supraphon)
    Bolis Pupul - Letter To You
    Carmen McRae - Great Women Of Song
    Ella Fitzgerald - Great Women Of Song
    Exhorder - Defectum Omnium
    Girls Aloud - What Will The Neighbours Say? / 20th Anniversary
    Grateful Dead - American Beauty
    Hakushi Hasegawa - Air Ni Ni
    Hakushi Hasegawa - Somoku Hodo
    Hijss - Stuck On Common Ground
    Charles Moothart - Black Holes Don’t Choke
    Chris Potter - Eagle's Point
    Judas Priest - Invincible Shield
    Kill The Lights (ex Bullet for My Valentine) - Death Melodies
    Kim Gordon - The Collective
    Konradsen - Michael’s Book On Bears
    Loreena Mckennitt - Road Back Home
    Marry Waterson & Adrian Crowley - Cuckoo Storm
    Meatbodies - Flora Ocean Tiger Bloom
    Merrimack - Of Grace Of Gravity
    Myrath - Karma
    Norah Jones - Visions
    Oisin Leech - Cold Sea
    Rolling Stones - Live At The Wiltern
    Taj Mahal - Swingin’ Live At The Church In Tulsa
    The Cars - Candy-O
    The End Machine - The Quantum Phase
    The Jesus And Mary Chain - Glasgow Eyes
    Tomato Flower - No
    Vicinity - VIII
    Virgin Prunes - A New Form Of Beauty 1-4 / Deluxe

    EP:
    Azizi Gibson - Guilty Pleasures
    Conscious Pilot - Epoxy Plains
    Dry Cleaning - Boundary Road Snacks (Reissue)
    Dry Cleaning - Drinks / Sweet Princess (Reissue)
    Lamplight - Lamplight
    Peach Luffe - Honey
    Purest Form - Purest Form

    Reedice:
    Blue Murder - Nothin But Trouble
    Giant - Time To Burn

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Biografie legendárního kytaristy Judas Priest: Vážná havárka cestou na koncert (23.04.2024 14:38)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Naživo: Na Velký pátek heavy metalu svátek. Hvězdná sestava v čele s Judas Priest zdrtila Prahu (30.03.2024 17:58)
    - Fotogalerie: Legendy metalu ovládly O2 arenu! Judas Priest, Saxon a Uriah Heep v obrazech (30.03.2024 13:32)
    - Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně (27.03.2024 16:15)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu