shop.musicserver.cz
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride

Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride

Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: se svolením Taylor Swift

Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista Hauser, country zpěvák Glen Campbell nebo producentská legenda T-Bone Burnett.

V pátek 19. dubna vyšly tyto nové tituly:

Taylor Swift - The Tortured Poets Department
žánr: synth pop

 Taylor Swift - The Tortured Poets Department
Fanoušky Taylor Swift čeká ještě nemalá část jejího The Eras Tour a už aby vydali své peníze na novou desku "The Tortured Poets Department", která vychází pouze rok a půl po předchozí "Midnights". Americká zpěvačka na nich ale rozhodně nešetří, když jim v základní verzi připravila šestnáct písniček, včetně dvou duetů s Post Malonem a Florence + The Machine. Pokračuje v nich v synth popu, který odstartovala na předchůdci, a asi nikoho nepřekvapí, že se na nich opět podíleli především Jack Antonoff, Aaron Dessner a členové Bleachers. To ale zdaleka není vše, nahrávka totiž existuje i rozšířené verzi s přídomkem "The Anthology", která počet skladeb rozšíří na třicet jedna a původní více jak hodinovou kolekci na více než dvě hodiny. Zatímco standardní vydání producentsky opanoval Antonoff, bonusové části vládne Dessner, který využívá větší nástrojové spektrum, včetně smyčcového orchestru a muzikantů, jako jsou Thomas Bartlett, Rob Moose, Glenn Kotche z Wilco či Benjamin Lanz z Beirut. Na zpěvaččině YouTube můžete zkoumat, díky čemu album získalo hodnocení 77 % na metacritics.


Pearl Jam - Dark Matter
žánr: grunge / hard rock

Pearl Jam - Dark Matter
Připravte se na další kapitolu legendární grunge kapely Pearl Jam. Po kritikou oceňovaném albu "Gigaton" z roku 2020 se formace vrací s dvanáctou studiovou deskou s názvem "Dark Matter". Nové album, které produkoval držitel Grammy Andrew Watt, známý pro práci s The Rolling Stones či Ozzym Osbournem, slibuje návrat k syrové energii a hlubokým textům, které kapelu proslavily. Nahrávka vznikla během pouhých tří týdnů ve studiu v Malibu a odráží tvůrčí svobodu a nespoutanou atmosféru, která ve skupině nyní panuje. Na albu naleznete jedenáct zbrusu nových skladeb, které představují typický sound Pearl Jam. Vedderův charismatický vokál se snoubí s energickými kytarovými riffy, pulzující rytmickou sekcí a melancholickými melodiemi. Texty se dotýkají osobních i společenských témat a zprostředkovávají posluchačům silný emoční zážitek. Z prvních singlů "Scared of Fear" a "React, Respond" je patrné, že se tato parta nebojí experimentovat s novými zvuky a zároveň si zachovává charakteristický styl, který jí získal miliony fanoušků po celém světě. Uvedené písničky společně s dalšími si můžete poslechnout na YouTube profilu formace.


My Dying Bride - Mortal Binding
žánr: heavy metal

My Dying Bride - Mortal Binding
Na novinku britské heavymetalové formace My Dying Bride si fanoušci museli počkat dlouhé čtyři roky. Kapela v čele s frontmanem Aaronem Stainthorpem na ni umístila celkem sedm kousků, s jejichž produkcí jí pomohl Mark Mynett. S ním osazenstvo spolupracovalo už na předchozí nahrávce "The Ghost Of Orion". První ukázkou se stala skladba "Thornwyck Hymn", ke které vznikl i videoklip režírovaný Danielem Grayem. Další vlaštovkou opatřenou lyric videem se stala skladba "Her Dominion". Najdete je společně s dalšími skladbami kapely na YouTube profilu vydavatelství Nuclear Blast.


T-Bone Burnett - The Other Side
žánr: americana / roots rock / folk

 T-Bone Burnett - The Other Side
T-Bone Burnett je hudebník a producent, kterého netřeba dlouze představovat; třináct Grammy hovoří za vše. Na druhou stranu všechny jsou především za producentskou práci, a jeho vlastní nahrávky tak zůstávají trochu v pozadí. Přesto ani ve svých šestasedmdesáti letech na vlastní kariéru nezanevřel a připravil novinku "The Other Side" s celkem tuctem písniček na pomezí americany, folku, roots rocku a country. Ačkoli si většinu z nich sám složil a produkoval, hned na pěti s ním spolupracovala v poslední době velmi vyhledávaná americká indiepopová formace Lucius, k ní se přidali ještě Rosanne Cash a jeho někdejší parťák z The Alpha Band Steven Soles. Výsledek si můžete poslechnout na Burnettově YouTube.


Hauser - Classic II
žánr: klasická hudba / vážná hudba

 Hauser - Classic II
Jak už názvem "Classic II" jasně deklaruje, někdejší člen 2Cellos Stjepan Hauser se rozhodl navázat na svoji desku z roku 2020 a nahrál výběr ze slavných děl v klasickém pojetí. Konkrétně si jich chorvatský violoncellista vybral osmnáct. Zařadil mezi ně například slavné "Adagio" Thomase Albioniho, Mozartův "Klavírní koncert č. 23 A-dur", Bachovo "Arioso", Rachmaninovy "Symfonii č. 2" a "Rapsodii na Paganinoho téma", dvě kompozice Johannese Brahmse nebo Beethovenovu "Patetickou". Domácí příznivce pak samozřejmě potěší zařazení "Slovanských tanců" a "Měsíčku na nebi hlubokém" Antonína Dvořáka, a dokonce i Mahlerova "Adagietta". Za zády Houserovi stál London Symphony Orchestra, výsledek sdílí na svém YouTube kanálu.


Tip týdne

Billy Morrison - The Morrison Project
žánr: rock / hard rock

Billy Morrison - The Morrison Project
Billy Morrison, kytarista a zpěvák s bohatou historií v kapelách jako The Cult či Supernova a souputník Billyho Idola, vydává své dlouho očekávané sólové album "The Morrison Project". Novinka, nahraná v Los Angeles a produkovaná samotným Morrisonem, slibuje strhující směs hard rocku, southern rocku a blues s prvky psychedelie. Na desce se objevuje celá plejáda slavných hostů, včetně Ozzyho Osbourna, Billyho Idola, Coreyho Taylora, DMC, Ala Jourgensena, Steva Vaie, Steva Stevense, Lindy Perry, Johna 5 a dalších. Aktuální singl "Crack Cocaine" s Ozzym a Stevem Stevensem se tento týden probojoval do Billboard Top 20 Mainstream Rock Chart. K uvedené skladbě pořídil i hudební video s Paris Jackson v hlavní roli, které momentálně slaví více jak dva miliony zhlédnutí. I vy nyní můžete rozšířit řady sledovatelů na YouTube profilu projektu. Nebo hned o kousek níže.


Glen Campbell - Duets: Ghost On The Canvas Sessions
žánr: country / pop / rock

 Glen Campbell - Duets: Ghost On The Canvas Sessions
Americký countryový zpěvák, držitel deseti Grammy a řady dalších ocenění Glen Campbell už mezi námi není téměř sedm let. Album "Ghost On The Canvas" vydal rok poté, co mu byla diagnostikována Alzheimerova choroba, a už tehdy se na něm podílela řada slavných muzikantů. Nicméně nyní vychází toto album znovu, tentokrát ve formě duetů, v nichž svůj vokál doplnili současníci a přátelé zpěváka. Celkem dvanáct vybraných písniček vyšperkovali Carole King, Eric Clapton, Sting, Eric Church, Hope Sandoval, Brian Setzer, Dolly Parton, Brian Wilson, Linda Perry, Daryl Hall, Dave Stewart a Elton John. Všechny uslyšíte na Campbellově YouTube.


EP a minialba

  • Gabrielle Aplin - Writer's Block, Pt. 1
    Britská písničkářka se rozhodla, že vedle své vlastní tvorby přezpívá i několik písniček kolegů. První EP naplnila pěticí coververzí z druhé poloviny devadesátých let - "Place Your Hands" Reef, "Fake Plastic Trees" Radiohead, "My Hero" Foo Fighters, Madonnina "Frozen" a "If It Makes You Happy" Sheryl Crow. (YouTube)

  • NOFX - Half Album
    Americká punk-rocková kapela si se svými fanoušky pohrává. Po deskách "Single Album" a "Double Album" totiž připravila poloviční album s pěti písničkami, které produkoval sám frontman Fat Mike. (YouTube)

  • BoyNextDoor - How?
    Šestičlenný k-popový boyband se po loňském EP "Why.." vrací s další otázkou. "Jak?" řeší v celkem šesti písničkách včetně jedné, kterou zde najdete i v anglické verzi. (YouTube)

  • RLY - Generation
    Své debutové EP s pěticí písniček vydává britská dívčí skupina, která zvítězila ve speciální verzi britského The X Factor: The Band. (YouTube)

  • Forest Blakk - Undone (Love & Loss)
    Kanadský písničkář před dvěma roky nominovaný na fanouškovskou Juno Awards si pro své příznivce nachystal sedm novinek. (YouTube)


The Melvins - Tarantula Heart
žánr: alternativní rock / grunge / sludge

The Melvins - Tarantula Heart
The Melvins, legendární grunge pionýři z Aberdeenu ve státě Washington, se vracejí s dvacátým sedmým studiovým albem "Tarantula Heart". Na této pětiskladbové novince se kapela vrací ke kořenům syrového a hutného rocku s prvky sludge, punku a psychedelie. Posluchači se můžou těšit na devatenáctiminutovou úvodní skladbu "Pain Equals Funny", která slibuje epickou zvukovou cestu plnou těžkých riffů, hypnotických rytmů a charakteristického vokálu Buzze Osborna. Nahrávky obohacují party duálních bicí a podle frontmana k desce přistupovali jinak než ke kterémukoli jinému albu. "Způsob, jakým jsme přistoupili k nahrávání, byl odlišný od jakéhokoli jiného. Nechal jsem Dalea Crovera a Roye Mayorgu, aby přišli a zahráli si spolu se Stevenem a já později přidal jen pár riffů. Pak jsem se těch sezení zúčastnil a zjistil, jaké části budou fungovat, a napsal novou hudbu, která se na ten jejich základ hodí. Tohle není studiový přístup, jaký jsme kdy používali," popsal Osborne. Kolekce je plná kontrastů a překvapení. Nabízí něco pro každého, kdo má rád rockovou hudbu s duší a s odvahou jít proti proudu. Více k poslechu a ochutnání naleznete na YouTube profilu formace.


Cadence Weapon - Rollercoaster
žánr: alternativní hip hop

 Cadence Weapon - Rollercoaster
Kanadský hudebník, rapper a producent Cadence Weapon si za své album "Parallel World" z roku 2021 vysloužil prestižní Polaris Music Prize, což samozřejmě vrhá jiné světlo i na jeho letošní novinku. Pojmenoval ji "Rollercoaster" a fanoušci jeho alternativního hip hopu se mohou těšit na čtrnáct tracků, na kterých se dále podíleli Grandtheft, Jacques Greene, myst milano, Bartees Strange, Austra a Harrison. Vydáním nahrávky žije rapperovo YouTube.


Ian Hunter - Defiance Part 2: Fiction
žánr: rock / glam rock

Ian Hunter - Defiance Part 2: Fiction
Rocková ikona Ian Hunter, známý z kapely Mott The Hoople a proslulý sólovou kariérou, se vrací s novým albem "Defiance Part 2: Fiction". Toto očekávané pokračování loňské oceňované kolekce "Defiance Part 1" slibuje další porci hutného rocku s chytlavými melodiemi. Hunter, s charakteristickým chraplákem a syrovou energií, na nové nahrávce znovu dokazuje svůj talent pro psaní písní, které rezonují s posluchači. Deska je plná osobních příběhů, reflexí aktuálního dění, nadějeplných vzkazů pro budoucnost a i díky tomu potěší fanoušky klasického rocku i ty, kteří hledají novou a svěží hudbu. Hosté jako Jeff Beck, Joe Elliott, Johnny Depp, Taylor Hawkins, Brian May, Lucinda Williams a další dodávají albu další rozměr a dělají z něj nezapomenutelný poslech. Více z této zajímavé novinky naleznete na YouTube profilu interpreta.


Local Natives - But I'll Wait For You
žánr: indie rock

Local Natives - But I'll Wait For You
Po necelém roce od vydání oceňovaného alba "Time Will Wait for No One" se kalifornská indierocková kapela Local Natives vrací s novinkou "But I'll Wait For You". Jak již předchozí nahrávky avizovaly, nová deska by měla být jakýmsi pokračováním většího hudebního celku. Skupinu mají posluchači rádi pro její osobitý mix dream popu, psychedelie a indie rocku. To stvrzuje i na nové kolekci, na které se ponořuje do hlubin lidské duše. Skladby prozkoumávají témata lásky, ztráty a naděje . Album produkoval Ariel Rechtshaid (Vampire Weekend, Carly Rae Jepsen) a Clairo D'Angelo, kteří pomohli kapele posunout její zvuk do nových, vzrušujících dimenzí. Do ukázek z jejího dosud nejosobitějšího alba se můžete zaposlouchat na jejím YouTube profilu.


A Certain Ratio - It All Comes Down To This
žánr: post-punk

A Certain Ratio - It All Comes Down To This
Třináctá studiovka kapely z Manchesteru přináší fanouškům deset nových songů. Ale jakých! Osazenstvo A Certain Ratio se rozhodlo nahrát je jen v základním triu, které čítá multiinstrumentalisty Jeze Kerra, Martina Moscropa a Donalda Johnsona. Společně s producentem Donem Careym dali dohromady materiál, který sami hudebníci označují jako nejvyspělejší z celé své bohaté historie. Inu, přesvědčte se sami a poslechněte si ukázky na bandcamp profilu kapely.


Dayseeker - Replica
žánr: metalcore

Dayseeker - Replica
Pokud byste chtěli poznat metalcorovou úderku Dayseeker z jiného úhlu, nenechte si utéct novinku této formace s titulem "Replica". Jedná se totiž o zcela akustické dílo, sestavené - dle fanoušků - jen z těch nejoblíbenějších kousků kapely. Z předělávek se na desku dostala skladba z dílny Evanescence, jako hosty uslyšíte Lucase Woodlanda z Holding Absence a Amber DeLaRosu. První z uvedených umělců zazpíval konkrétně ve skladbě "Burial Plot", kterou najdete na YouTube profilu kapely.


Různí - Live On Mountain Stage: Outlaws And Outliers
žánr: folk / americana / rock / country

 Různí - Live On Mountain Stage: Outlaws And Outliers
V loňském roce oslavil hudební pořad "Mountain Stage" hudební stanice West Virginia Public Broadcasting čtyřicet let od svého prvního vysílání a u této příležitosti vychází kompilace s jednadvaceti živými vystoupeními. Vedle sebe se tu potkávají Molly Tuttle, Tyler Childers, Lucinda Williams, Eric Church, Margo Price, Gillian Welch, Birds Of Chicago, Béla Fleck, John Prine, Indigo Girls, Kathy Mattea, Abigail Washburn, Sierra Farrell, Rhiannon Giddens, Alison Krauss, Sam Baker, Jason Isbell nebo třeba Wilco zpívající Bowieho "Space Oddity". Kompletní album je ke slyšení na bandcampu Oh Boy Records.


V krátkosti

  • Bill Frisell - Orchestras
    Jak už naznačuje název alba, americký jazzový kytarista se na nové desce pustil do orchestrální tvorby. Na pomoc si přizval Bruselskou filharmonii, Umbria Jazz Orchestra, kontrabasistu Thomase Morgana a bubeníka Rudyho Roystona. (YouTube)

  • UB40 - UB45
    Anglická reggae formace oslavuje v letošním roce pětačtyřicet let své existence a rozhodla se to provést čtrnácti novinkami, mezi nimiž nechybí ani oficiální hymna Her Commonwealthu 2022 "Champion". Tu kapela nahrála společně s Gilly G a Dapz On The Map. (YouTube)

  • Anne Wilson - Rebel
    Prakticky přesně po dvou letech od debutu "My Jesus", který si vysloužil nominaci na Grammy, vydává americká představitelka křesťanské country svoji druhou desku. Mezi šestnácti písničkami nechybí i trojice, v níž si zahostovali Lainey Wilson, Chris Tomlin a Jordan Davis. (YouTube)

  • Bruce Springsteen - Best Of Bruce Springsteen
    Už zanedlouho se dočkáme Bossova koncertu. A kdo by si chtěl zopakovat významnou porci jeho hitů, má možnost prostřednictvím nové kompilace s osmnácti, respektive, v případě rozšířené verze, jednatřiceti songy. (YouTube)

  • Lucy Rose - This Ain’t The Way You Go Out
    Anglická indiepopová písničkářka se připomíná po pěti letech dvanáctkou písniček, na nichž spolupracovala s producentem, který si říká Kwes (Selah Sue, Sampha, Brodka, Kelela. (bandcamp)

  • The Bacon Brothers - Ballad Of The Brothers
    Možná někteří z vás ani netušili, že herec Kevin Bacon hraje už od roku 1995 se svým bratrem Michaelem ve folk-rockové skupině, která má na svém kontě devět alb a právě přidává jubilejní desáté. Společně s dalšími čtyřmi členy formace nyní nahráli jedenáct nových písniček. (YouTube)

  • Ghost-Note - Mustard N’Onions
    Americká funk-jazzová kapela, jejíž základ tvoří dva členové Snarky Puppy, přináší třetí desku, na které jí zahostovali Karl Denson, Eric Gales, Marcus Miller, Casey Benjamin, Travis Toy, Jay Jennings, Berdnard Wright nebo Mark Lettieri. (bandcamp)

  • Eliza Hardy Jones - Pickpocket
    Americká písničkářka, která patří do koncertní sestavy The War On Drugs, kde hraje na klávesy, kytaru i perkuse, navazuje po osmi letech na svůj debut "Because Become" deseti písničkami. (bandcamp)

  • Různí - Eurovision Song Contest Malmö 2024
    Letošní Eurovize se blíží, a tak tu máme opět kompilaci všech soutěžních písní. Nejznámějšími interprety jsou zřejmě Olly Alexander z Years & Years, Marina Satti, norské duo Marcus & Martinus a australští Electric Fields. (web)

  • Petr Kolář - Tajný místa
    Akustické album vzniklo na popud úspěchu stejnojmenného turné, které tento zpěvák s výtečným hlasem absolvoval v loňském roce a které pokračuje díky zájmu posluchačů i letos. Novinka se neopírá o rockovou skupinu, jak by posluchač očekával, nýbrž interpret ukazuje, že jeho hlasu sedí i akustické verze písní s menší nástrojovou sestavou. (YouTube)

  • Swim School - Seeing It Now
    Skotská indierocková kapela s charismatickou zpěvačkou Alicí vydává své další EP. To obsahuje nový materiál a také coververzi Pixies "Where Is My Mind". Fyzický nosič bude také obsahovat novou verzi jejich skladby "Anyway". (YouTube)

  • Kid Congo & The Pink Monkey Birds - That Delicious Vice
    Tato trojice z pouštního Tucsonu servíruje na svém pátém albu porci garážového rocku s punkovým nábojem. Nechybí ani špetka surf rocku a psychedelie. (YouTube)

  • Cloud Nothings - Final Summer
    Clevelandští indie rockeři se vracejí s osmou řadovkou plnou chytlavých melodií a syrových kytarových riffů. Jejich charakteristický zvuk, balancující na pomezí noise rocku a melodického punk rocku, zaručeně uspokojí i ty nejnáročnější posluchače. (YouTube)

  • Air Formation - Air Formation
    Britská indierocková kapela z Crawley se vrací se svým šestým eponymním albem, které navazuje na její charakteristický zvuk s prvky shoegaze a noise rocku. Nahrávka slibuje energickou směsici melodií a syrových kytarových riffů. (YouTube)

  • Banners - All Back To Mine
    Devátý počin britského indiepopového muzikanta Michaela Josepha Nelsona, který poskládal svoji sbírku tuctu písní ze své zásoby čtyřiceti náčrtů. (YouTube)

  • Tei Shi - Valerie
    Pokud by vás zajímalo, jak funguje spojení indie popu, latin popu, r'n'b, art popu a synth popu, pak určitě nemiňte novinku této kanadské zpěvačky s kolumbijskými kořeny. (bandcamp)

  • BbyMutha - Sleep Paralysis
    Americká rapperka se po řadě singlů dopracovala ke svému plnohodnotnému debutu. (YouTube)

  • Loch Vostok - Opus Ferox Ii: Mark Of The Beast
    Nová studiovka švédských progresivně metalových veteránů. (YouTube)

  • SeeYouSpaceCowboy - Coup De Grâce
    Třetí řadová nahrávka americké hardcore punkové kapely ze San Diega. (YouTube)

  • High On Fire - Cometh The Storm
    Devátá studiová deska americké heavymetalové kapely. (YouTube)

  • The Ghost Inside - Searching For Solace
    Šestá studiovka kalifornských metalcoreových mohykánů. (YouTube)

    Dále vychází

    Alex Sopp - The Hem & The Haw
    Alix Fernz - Bizou
    Big Brave - A Chaos Of Flowers
    Blaze Of Perdition - Upharsin
    Blue Lab Beats - Blue Eclipse
    Blunt Chunks - The Butterfly Myth
    Brainstory - Sounds Good
    Claire Rousay - Sentiment
    Couch Slut - You Could Do It
    Dog Park - Festina Lente
    Elio - More Than My Mind
    Folterkammer - Weibermacht
    Haunted - Stare At Nothing
    Chanel Beads - Your Day Will Come
    Infinite River - Tabula Rasa
    Ivy Gadens - Goon
    Jade Nicole - Viva La Jade (Remastered)
    Jewelia - Little Wins
    John Canning Yates - The Quiet Portraits
    Juli - Der Sommer Ist Vorbei (Deluxe)
    Libby Reed - Lucky Star
    Lord Spikeheart - The Adept
    Luci - They Say They Love You
    Luther - Luther
    Mahogany L. Browne & Sean Mason - Chrome Valley
    Nocturna - Of Sorcery And Darkness
    Onewe - Planet Nine : Isotropy
    Paraorchestra - Death Songbook (With Brett Anderson & Charles Hazlewood)
    Pillow Queens - Name Your Sorrow
    Pink Floyd - The Dark Side Of The Moon (Remastered) (Collector’S Edition)
    Raffi - Penny Penguin
    Ralphy Dreamz - No Me Importa
    Riley! - Keep Your Cool
    Různí - Známé / Neznámé 5
    Satanic North - Satanic North / Deluxe
    Seafood Sam - Standing On Giant Shoulders
    Stephanie Lambring - Hypocrite
    Tarchi - 1888948
    The Brother Brothers - The January Album
    The Juniper Berries - Death And Taxes
    Tourist - Memory Morning
    Unpeople - Unpeople

    Vychází na vinylu:
    A Certain Ratio - It All Comes Down To This
    Anne Wilson - Rebel
    Big Brave - A Chaos Of Flowers
    Bill Frisell - Orchestras
    Billy Morrison - The Morrison Project
    Blood Incantation - Starspawn
    Blue Lab Beats - Blue Eclipse
    Brainstory - Sounds Good
    Bruce Springsteen - Best Of Bruce Springsteen
    Caligula's Horse - Rise Radiant
    Folterkammer - Weibermacht
    Glen Campbell - Duets: Ghost On The Canvas Sessions
    Haunted - Stare At Nothing
    Herbie Hancock - Speak Like A Child
    Hozier - Wasteland, Baby!
    Chanel Beads - Your Day Will Come
    Lie Heavy (feat. members of Corrosion of Conformity, Leadfoot, The Skull-Legions of Doom, Confessor) - Burn To The Moon
    Loch Vostok - Opus Ferox Ii: Mark Of The Beast
    Luther - Luther
    My Dying Bride - Mortal Binding
    Nocturna - Of Sorcery And Darkness
    Paraorchestra - Death Songbook
    Pearl Jam - Dark Matter
    Satanic North - Satanic North
    Seafood Sam - Standing On Giant Shoulders
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department
    T-Bone Burnett - The Other Side
    The Bacon Brothers - Ballad Of The Brothers
    The Ghost Inside - Searching For Solace
    The Melvins - Tarantula Heart

    EP:
    Blair Lee - Limbo
    Highschool - Accelerator
    Jaydes - Bipolar
    Life’s Question - Life’s Question
    Moonpools - Hide And Seek
    Population Ii - Serpent Échelle

    Reedice:
    Luther Vandross - Luther
    Orbital - The Green Album

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
    Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
    Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Deep Purple - Portable Door 8/10
    Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
    Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
    Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
    Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
    Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
    Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
    Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
    David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
    Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
    Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku (02.05.2024 08:00)
    - Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent (01.05.2024 12:00)
    - Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer (27.04.2024 08:00)
    - Video: Taylor Swift chce v novince "Fortnight" vraždit. Doprovodný klip opět i režírovala (25.04.2024 08:42)
    - Přes 300 milionů streamů. Tolik jich na Spotify nasbírala novinka Taylor Swift během prvního dne (23.04.2024 13:09)
    - Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií (23.04.2024 08:00)
    - Nová deska Taylor Swift trvá dvě hodiny a obsahuje jedenatřicet songů (19.04.2024 10:31)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
    - Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)

    ALBUM TÝDNE 18/2024

    Manon Meurt
    Unravel

    Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Kabát Queen Taylor Swift Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Lady Gaga Dua Lipa AC/DC Liam Gallagher U2 Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu