shop.musicserver.cz
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red

Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red

Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Derek Hudson

Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James, Gun či Phila Manzanera. A nechybějí ani dvě česká alba klasické hudby.

V pátek 12. dubna vyšly tyto nové tituly:

Mark Knopfler - One Deep River
žánr: rock / blues / coutry

Mark Knopfler - One Deep River
Legendární britská kytarová ikona, bývalá hlavní persona Dire Straits a samozřejmě také zpěvák Mark Knopfler vydává své první sólové album od roku 2018. To nese název "One Deep River". Je to již jeho desátý sólový počin, který si sám společně se svým dlouhodobým spolupracovníkem Guyem Fletcherem také produkoval. Název a obal nové kolekce vycházejí z Knopflerovy hluboké náklonnosti a vzpomínek na řeku Tyne, která protéká jeho rodným městem Newcastle. "Překročení Tyne je vždy ve vaší mysli," řekl k tématu své nové desky. "Je to to, co jste dělali, když jste odcházeli jako mladík, a ten pocit zůstává stejný, i když jedete pryč nebo se vracíte jako dospělý. Vždy se to prostě propojí s vaším dětstvím. Síla toho nezmizí." Při nahrávání se ke Knopflerově kapele přidala řada zkušených hudebníků, samotný Mark samozřejmě zpívá a hraje na kytaru. Je autorem všech dvanácti skladeb, které přináší jeho typický styl - elegantní kytarové linky, poetické texty a uhrančivé melodie. Nová kolekce vychází i ve verzi deluxe, která obsahuje pět bonusových skladeb. Pro sběratele a vyznavače špičkového zvuku je tu verze superior, která zahrnuje 3LP (masterované poloviční rychlostí) + 2CD box s pěti bonusovými skladbami na dodatečném CD a čtyřmi různými bonusovými skladbami na třetím LP. Více o novince naleznete na YouTube profilu interpreta.


Mirai - Tomodachi
žánr: pop

Mirai - TOMODACHI
Po živáku "Live O2 arena" se Mirai vracejí s novým materiálem a na platinově oceněná alba "Konnichiwa", "Arigato" a "Maneki Neko" navazují čtyřkou "Tomodachi". V překladu z japonštiny její název znamená kamarádi, čímž čtveřice z Frýdku-Místku vyzdvihuje vzájemné silné pouto, které stojí za jejími dosavadními úspěchy. Novinka je podle samotných členů kapely dosud nejpestřejším a nejsvobodnějším projektem. Na albu najdou fanoušci celkem dvanáct písniček, včetně již vydaných singlů "Summer Love", "All Night Long", "Nespíš", "Dopis" a "Čas rány zahojí", v němž se k nim připojil také Majk Spirit. O produkci se postaral dvorní producent kapely Ondřej Fiedler aka fiedlerski. Nemalou část nahrávky už kapela sdílí na svém YouTube.


girl in red - I’M DOING IT AGAIN BABY!
žánr: alternativní pop

girl in red - I’M DOING IT AGAIN BABY!
Norská písničkářka Marie Ulven Ringheim, kterou zná celý svět jako girl in red, se po vydání svého debutu "If I Could Make It Go Quiet" rozjela do světa nejen na samostatných koncertech, ale také třeba coby předskokanka Taylor Swift nebo Billie Eilish. Právě první zmíněná jí prý byla při tvorbě druhého alba "I'm Doing It Again Baby!" velkou inspirací. Všech deset písniček napsala společně s dalším norským hudebníkem Matiasem Tellezem a pouze v jednotlivých kouscích duo doplnili Kid Harpoon, Juliam Bunetta, Tyler Spry nebo také Sabrina Carpenter, s níž nazpívala hit "You Need Me Now?". Výsledek uslyšíte na jejím YouTube.


Shabaka - Perceive Its Beauty, Acknowledge Its Grace
žánr: jazz / new age

Shabaka - Perceive Its Beauty, Acknowledge Its Grace
Britský hudebník a frontman Sons Of Kemet se rozhodl zkusit také sólovou kariéru. Pro své debutové album nachystal celkem jedenáct skladeb na pomezí jazzu a new age a přivítal v nich spoustu svých kolegů z různých žánrů. Vedle sebe se tak potkávají neosoulová Lianne La Havas, britský DJ Floating Points, pětinásobná držitelka Grammy Esperanza Spalding, André 3000, kytarista Dave Okumu, harfenistka Brandee Younger, perkusista Carlos Niño, klavíristi Jason Moran a Nduduzo Makhathini, bubeník Marcus Gilmore, houslista Miguel Atwood-Ferguson a zpěváci Moses Sumney, Saul Williams, Elucid a Eska. Podle prvních reakcí stvořil Shabaka skvělé album, které si na metacritics drží 84 %. Zda s tímto hodnocením budete souhlasit, zjistíte na hudebníkově YouTube.


Phil Manzanera - Revolución To Roxy
žánr: instrumentální ambientní rock

Phil Manzanera  - Revolución To Roxy
Legendární kytarista a skladatel Phil Manzanera, známý pro své působení v Roxy Music a spolupráci s Davidem Gilmourem, se vrací s novinkou nazvanou "Revolución To Roxy". Toto dlouho očekávané album je jeho desátou sólovou nahrávkou a slibuje strhující cestu k jeho hudebním kořenům a vlivům. Manzanera, vyrůstající v různých koutech světa, snoubí na novince rockové, latinskoamerické a avantgardní prvky, čímž vytváří jedinečný a hypnotizující, místy až ambientní zvuk. Kolekce obsahuje jak originální skladby, tak i novinky v podobě jeho starších skladeb, které prošly úpravami a byly znovu zaranžovány. Ukázky z novinky si můžete poslechnout na Philově YouTube profilu.


Igor Orozovič - Když chlap svléká tmu (Supraphon)
žánr: alternativní folk pop / šanson

 Igor Orozovič - Když chlap svléká tmu
Před dvěma lety herec a muzikant Igor Orozovič odstartoval svoji sólovou hudební dráhu koncerty, na nichž návštěvníci oceňují jeho autorské písně kombinující prvky šansonu, popu i jiných žánrů. V tomto stylu pokračuje i na svém debutovém albu "Když chlap svléká tmu", na němž spolupracoval s producentem Filipem Jelínkem (Dan Bárta). Do několika z jedenácti písniček si přizval coby hosty Barboru Polákovou, Kateřinou Marií Tichou, Anetou Langerovou a v písni "Madamme de Janjour" se ozve i hlas herečky Ivy Janžurové. Ve studiu ho navíc doplnili vyhledávaní hudebníci napříč žánry v čele s vokalistkou Markétou Foukalovou, (pro tuto příležitost) basistou a. m. almelou (Meky Žbirka), bubeníkem Davidem Landštofem (Radůza, Slza), klávesistou Františkem Boříkem (Mandrage) či kytaristou Michalem Rákosníkem. Objeví se zde i pianista Jan Aleš, bubeník Roman Vícha, multiinstrumentalista Ondřej Klímek či kytarista Igor Ochepovsky. Ukázky zní na stránkách vydavatelství Supraphon.


Tip týdne

Maggie Rogers - Don't Forget Me
žánr: indie pop

 Maggie Rogers - Don't Forget Me
Americká indiepopová písničkářka se po necelých dvou letech od "Surrender" propracovala ke svému třetímu albu, které nazvala "Don't Forget Me". Většinu z deseti písniček, které na něj zařadila, napsala a nahrála společně s Ianem Fitchukem, kterého známe ze spolupráce s Kacey Musgraves nebo také Birdy a Stephenem Sanchezem. Nahrávali ve slavných newyorských studiích ##Electric Lady#X#, kam na hostování zavítal i kytarista Sam Evian. Výsledek interpretka sdílí na svém YouTube.


Meshell Ndegeocello - Red Hot & Ra: The Magic City
žánr: alternativní jazz

 Meshell Ndegeocello - Red Hot & Ra: The Magic City
Americká hudebnice, skladatelka a především basistka Meshell Ndegeocello si letos za svou loňskou studiovku "The Omnichord Real Book" vysloužila již druhou cenu Grammy za Nejlepší alternativní jazzové album. Nyní na ni navazuje nahrávkou "Red Hot & Ra: The Magic City" a její název dává tušit, že se stala dalším umělcem, který svůj talent poskytl organizaci Red Hot, jejímž cílem je zajistit pomocí popkultury rovný přístup ke zdravotní péči. Společně s ní se na desce podíleli také bubeníci Deantoni Parks a Kojo Roney, kytarista Christopher Bruce, saxofonisté Immanuel Wilkins a Darius Jones, klarinetista Stuart Bogie či kontrabasista Rashaan Carter. Svoje vokály připojili Pink Siifu, Justin Hicks, Nio Levon, Hanna Benn nebo Jade Hicks. Kompletní výsledek je ke slyšení na bandcampu organizace Red Hot.


Jiří Bárta / Terezie Fialová - Janáček (Animal Music)
žánr: vážná hudba / klasická hudba

 Jiří Bárta / Terezie Fialová - Janáček
Jak už zcela jasně předesílají názvem, věnují violoncellista Jiří Bárta a klavíristka Terezie Fialová své nové album hudbě Leoše Janáčka. Vybrali si trojici skladeb původně napsaných pro housle a klavír - dnes již slavnou, v době svého vzniku však opomíjenou "Sonátu", dále "Dumku" a "Romanci". Jejich houslové party upravil Bárta pro violoncello a v této podobě vycházejí ve světové premiéře. Album dále obsahuje "Pohádku" (včetně později vyřazené čtvrté věty) a krátké "Presto", původně koncipované zřejmě jako jedna z vět "Pohádky". Nahrávání proběhlo v žižkovském Atriu pod dohledem producenta Petra Ostrouchova. Ukázky z desky a další informace naleznete na stránkách vydavatelství Animal Music.


James - Yummy
žánr: alternativní rock / britpop

James - Yummy
Britští alternativní rockeři z Manchesteru James se po třech letech hlásí s novým albem s názvem "Yummy". Jejich osmnáctá studiovka slibuje návrat k energií nabitému zvuku, který kapelu proslavil v 90. letech. Rovný tucet zbrusu nových skladeb, které kapela nahrála ve svém vlastním studiu The Mill v Salfordu, nabízí mix alternativního rocku, psychedelie a britpopu. První singl "Is This Love" už sklidil nadšené ohlasy u kritiků i fanoušků a slibuje, že nejnovější kolekce bude jedno z nejsilnějších alb této party za posledních několik let. Ukázky naleznete na YouTube profilu formace.


Tyler Hubbard - Strong
žánr: country

 Tyler Hubbard - Strong
Už tři roky trvá nijak nedefinovaná pauza úspěšného countryového dua Florida Georgia Line a vzhledem k tomu, že její člen Tyler Hubbard servíruje už svoji druhou sólovku "Strong", je jeho návrat prozatím zřejmě daleko. Nicméně fanoušci se mohou těšit na celkem třináct novinek amerického zpěváka, na kterých opět spolupracoval s producentem Jordanem Schmidtem, který vedle eponymního debutu spolupracoval na deskách hvězd jako Jason Aldean, Hardy, Kane Brown nebo Mitchell Tenpenny. První singly už sdílí na svém YouTube.


EP a minialba

  • Alice Merton - Heron
    Německá zpěvačka a hudebnice, která je poměrně častým návštěvníkem na českých pódiích, po dvou letech navazuje na druhou desku "S.I.D.E.S." pěticí novinek. Pokračuje na nich ve spolupráci s producentskou dvojicí Paul Whalley (Sigala) - Jonny Coffer (Tom Odell, James Blunt, Bastille, Alicia Keys). (YouTube)

  • Baby Rose, BadBadNotGood - Slow Burn
    Americká neosoulová zpěvačka se pro nahrání šestice novinek spojila s kanadskými instrumentalisty, kteří zároveň nahrávku i produkovali. V jedné z nich se k nim přidala zpěvačka s etiopskými kořeny Mereba. (YouTube)

  • Jade Bird - Burn The Hard Drive
    Po třech letech se konečně vrací zpět anglická písničkářka mixující folk a americanu s novým materiálem. Pětici songů produkoval Mura Masa, hlavním tématem je rozchod s jejím snoubencem, kytaristou Lukem Prosserem. (YouTube)

  • Northlane - Mirror’s Edge
    Australská heavymetalová formace sbírá jedno ocenění za druhým, a tak by fanoušky žánru neměla šestice novinek minout. Obzvlášť s ohledem na to, že v nich hostují také Ian Kenny, Karnivool, Winston McCall, Brendon Padjasek a Structures). (YouTube)

  • Epex - (Youth Chapter 1: Youth Days)
    Osmičlenný k-popový boyband po šesti EP vydává debutové minialbum. Fanoušci žánru na něm najdou celkem osm songů. (YouTube)

  • The Ophelias - Ribbon
    Ženská indierocková formace z Ohia přidává do své diskografie pětici nových písní. (bandcamp)


Lizz Wright - Shadow
žánr: jazz / gospel / blues

 Lizz Wright - Shadow
Americká zpěvačka Lizz Wright sice vydala před dvěma roky kolekci "Holding Space", ta ovšem byla pouze živou nahrávkou jejího berlínského koncertu. Na zbrusu novou desku tak příznivci jejího mixu jazzu, gospelu a blues museli čekat dlouhých sedm let od alba "Grace". Vynahrazuje jim to jedenácti písničkami a také hned několika hosty. Nejslavnější je pětinásobná držitelka Grammy Angélique Kidjo, kterou následují Brandee Younger, v tomto článku už zmíněná Meshell Ndegeocello, Trina Basu a Arun Ramamurthy. Kam se za ty roky rodačka z Georgie posunula, zjistíte na jejím YouTube.


Týr - Battle Ballads
žánr: vikingský metal

Týr - Battle Ballads
Deska "Battle Ballads" přináší fanouškům vikingského metalu zvuk, který umí jen Týr. Jak ale osazenstvo metalové formace prozradilo, na novince experimentovalo s novými skladatelskými styly, přičemž strukturu skladeb nechalo trošku jednodušší. "Tu a tam najdete na desce progresivní elementy a nechybí ani symfonické party," prozradili ještě hudebníci. Ukázky najdete na YouTube profilu Metal Blade Records.


André Rieu - Love Is All Around (DVD)
žánr: klasický crossover

 André Rieu - Love Is All Around
Holandský dirigent, houslista a principál André Rieu vydává, jako již tradičně, záznam koncertu ve svém rodném Maastrichtu nazvaný "Love Is All Around". Ačkoli by se mohlo zdát, že ústředním motivem je hit The Troggs proslavený skotskými Wet Wet Wet, raději jej na albu nehledejte. Najdete na něm ale bezmála třicet songů a skladeb spíše klasického nebo tradičního původu z různých koutů světa. Nechybí v nich pochopitelně ani Johann Strauss Orchestra, doplněné o The Platin Tenors, The Golden Voices Of Gospel a také několik sólistů jako Anne Majchrzak, Micaëla Oeste, Dorona Alberti a především Emma Kok, jejíž verze "Voilà" se stala s bezmála padesáti miliony zhlédnutí virálním hitem. Nejen ji uvidíte na oficiálním YouTube kanálu holandského kapelníka.


Gun - Hombres
žánr: glam rock

Gun - Hombres
Gun, rocková kapela ze Skotska, která se proslavila v 90. letech hitem "Word Up" a na britských ostrovech si vydobyla post přední kapely, vydává svoji další řadovku "Hombres". Její hudba se dá charakterizovat jako moderní pojetí glam rocku s chytlavými melodiemi. Na to vše kapela, v čele s charismatickým frontmanem Dantem Gizzim a kytaristou, jeho bratrem Giullianem, vsadila při nahrávání své deváté studiovky, kterou produkoval Simon Bloor (Trevor Horn) a smíchal Daryl Thorpe (Foo Fighters). Desítka chytlavých skladeb, v deluxe verzi plus tři další, přináší energickou jízdu včetně otvíráku a pilotního singlu "All Fired Up". Nechybí ani balady jako "You Are What I Need" a "Never Enough", které předvádějí citlivější stránku formace. Do ukázek se můžete zaposlouchat na YouTube profilu skupiny.


Bodega - Our Brand Could Be Yr Life
žánr: art-punk

Bodega - Our Brand Could Be Yr Life
Artpunková formace Bodega z New York se s novou smlouvou s vydavatelstvím Chrysalis Records pustila do předělávek svých skladeb, které měla v šuplíku už skoro deset let. Jde o kousky, které vznikly ještě za dob Bodega Bay a v rámci tohoto projektu si je pár posluchačů mohlo i poslechnout. Nyní však tyto písně dostaly novou, svěží tvář. Z rádií můžete znát ukázku v podobě kousku "Tarkovski", ve kterém uslyšíte i odkazy na indie rock. Jak prozradil Ben Hozie a vnímavému čtenáři jistě neuniklo, jde o narážku na slavného ruského režiséra. "Velice mě ovlivnila v tomto směru jeho kniha 'Sculpting In Time'," dodal ještě hudebník. Ukázku v podobě výše uvedené skladby najdete na YouTube profilu kapely.


Future, Metro Boomin - We Still Don’t Trust You
žánr: r'n'b / trap

 Future, Metro Boomin - We Still Don’t Trust You
Není to ani měsíc, co Future a Metro Boomin vydali album "We Don’t Trust You" a už jsou tu znova. Jak napovídá název alba, jedná se o přímé pokračování, ačkoli hudebně to až tak neplatí. Zatímco první díl byl převážně hiphopový, dubnová nahrávka je orientovaná více k r'n'b s vlivy synth popu a danceflooru. Vznikala navíc v daleko užším týmu, kdy dvojici doplnili pouze Mike Dean a Southside. Pokud byste si mysleli, že se jedná pouze o nějaký doplněk, velmi byste se mýlili. Duo připravilo hned pětadvacet tracků rozdělených do dvou částí a s předchůdcem je propojuje The Weeknd coby host. K němu se dále připojili Brownstone, Ty Dolla $ign, J.Cole, Lil Baby, Chris Brown a A$AP Rocky. Nemělo by vás překvapit, pokud uslyšíte fragmenty "End Of The Road" Boyz II Men, "Hanging On" Ellie Goulding, "Feel No Ways" Drakea, "Let's Lay Together" The Isley Brothers. Hledejte je na Futureově YouTube.


Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Tomáš Brauner - Smetana, Dvořák, Suk, Ostrčil: Hudba pro Prahu (Supraphon)
žánr: vážná hudba / klasická hudba

 Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK, Tomáš Brauner - Smetana, Dvořák, Suk, Ostrčil: Hudba pro Prahu
Příběh Pražských symfoniků je bytostně spjatý s historií české metropole a otiskuje se to i do jejich repertoáru. Po úspěšné nahrávce "Hudby pro Prahu 1968" Karla Husy z roku 2021 přichází orchestr a jeho šéfdirigent Tomáš Brauner s dalším albem věnovaným Praze. Dramaturgie je tentokrát zaostřená na konec 19. století, období, kdy český národ bojoval o svůj jazyk, kulturu a svébytnost v rámci Rakousko-uherské monarchie. Páteř alba tvoří Sukova symfonická báseň "Praga" postavená na husitském chorálu "Ktož jsú Boží bojovníci", Smetanův "Vyšehrad" a téměř neznámá symfonická báseň devatenáctiletého Otakara Ostrčila "Pohádka o Šemíku". Nechybí ani Antonín Dvořák a jeho "Můj domov" čerpající z tématu zlidovělé písně "Kde domov můj", jež se později stala českou národní hymnou. Kompletní informace a ukázky z nahrávky hledejte na stránkách Supraphonu.


The Vision Bleak - Weird Tales
žánr: gothic metal

The Vision Bleak - Weird Tales
Německé gothicmetalové duo se vrací na hudební scénu. Po dlouhých osmi letech vydávají Ulf Theodor Schwadorf a Allen B. Konstanz novinku "Weird Tales". Jejich sedmá studiovka sestává z jediné skladby, která je rozdělená do několika kapitol. Každá z nich je inspirovaná hororovými příběhy a macabre. Na posluchače čeká celkem dvanáct kapitol a ukázku každé z nich si můžete poslechnout na Bandcamp profilu kapely.


V krátkosti

  • Kenny Garrett, Svoy - Who Killed AI?
    Kdo zabil umělou inteligenci? Na to se ptají na společném albu americký jazzový saxofonista a elektronický experimentátor a klavírista s ruskými kořeny. Odpověď získávají v sedmi vzájemně provázaných skladbách. (bandcamp)

  • Tini - Un Mechón De Pelo
    Argentinská zpěvačka, herečka a tanečnice sype jedno album za druhým a na loňské "Cupido" navazuje už svým pátým počinem s desítkou písniček, které napsala převážně ona sama s producentskou dvojiící Andrés Torres - Mauricio Rengifo. (YouTube)

  • Will Hoge - Tenderhearted Boys
    Americký písničkář, který se žánrově pohybuje na rozhraní americany, country, folku, rocku a blues, převážnou část svého nového alba napsal i produkoval sám. V deseti písničkách uslyšíte i fragmenty punku. (bandcamp)

  • Aaron West And The Roaring Twenties - In Lieu Of Flowers
    Členové The Wonder Years mají řadu vlastních projektů a ten Dana Campbella existuje už deset let. Letošní novinka je jeho třetím albem, pro nějž připravil celkem jedenáct písniček v duchu indie folk rocku. (bandcamp)

  • Bridget Kearney - Comeback Kid
    Také členové Lake Street Dive se pouštějí na sólovou dráhu. Platí to i o basistce a zpěvačce této formace, která také vydává svoji třetí sólovku. Dvanáctku novinek nasměrovala směrem k indie popu a alternativnímu rocku. (bandcamp)

  • Nia Archives - Silence Is Loud
    Anglická DJka, producentka, zpěvačka a skladatelka, vlastním jménem Dehaney Nia Lishahn Hunt, se konečně po řadě singlů a čtyřech EP rozhodla vydat plnohodnotný debut. Třináct skladeb jí pomáhal produkovat Ethan P. Flynn (Black Country, New Road, Slowthai, FKA Twigs). (YouTube)

  • Tusks - Gold
    Anglická hudebnice Emily Underhill se vrací po třech letech s kolekcí deseti písniček, které s ní tentokrát produkoval Tom Andrews. Pohybují se na rozhraní elektroniky, downtempa a ambientu. (bandcamp)

  • Metz - Up On Gravity Hill
    Kanadští noiserockoví veteráni se vrací s pátou deskou plnou syrové energie a chytlavých melodií. Jejich charakteristický zvuk, kombinující prvky punku a post-rocku, slibuje další porci zběsilé zábavy. (YouTube)

  • English Teacher - This Could Be Texas
    Britští indie rockeři z Leedsu v čele se zpěvačkou LillyFontaine vydávají svůj studiový debut. Nezávislá média tvrdí, že se může jednat o debut desetiletí. Co si myslíte vy? (YouTube)

  • Sleepmakeswaves - It’s Here, But I Have No Names For It
    Australská instrumentální post-rocková kapela se vrací s novým albem plným strhujících melodií a dynamických instrumentálních pasáží. Jejich čtvrtá řadovka slibuje projížďku po post-rockovou krajině, protkanou melancholickými tóny a explozivními momenty. (YouTube)

  • Sunburned Hand Of The Man - Nimbus
    Psychedelická parta z Východního pobřeží USA se vrací s novou deskou. Nahrávka staví na hypnotických melodiích a improvizovaných pasážích napojených na kosmické vibrace. Je plná osobitého zvuku, který kapela míchá s prvky rocku, jazzu a elektroniky. (YouTube)

  • Cosmo Sheldrake - Eye To The Ear
    Máte-li rádi barokní pop, folktroniku a indietroniku, určitě neminete třetí album anglického hudebníka. V jednadvaceti skladbách mu hostují Howl a Bunty. (bandcamp)

  • Leyla McCalla - Sun Without The Heat
    Někdejší členka Grammy oceněné formace Carolina Chocolate Drops se soustředí na svoji sólovou kariéru. Pokračuje v ní s desítkou novinek. (bandcamp)

  • Aaron Lee Tasjan - Stellar Evolution
    Americký folk-rockový písničkář pro svoji novou desku po třech letech přichystal celkem dvanáct písniček. (YouTube)

  • Benighted - Ekbom
    Desátá studiová deska francouzské deahtgrindové formace. (YouTube)

    Dále vychází

    9T Antiope - Horror Vacui
    Asha Jefferies - Ego Ride
    Bad Bad Hats - Bad Bad Hats
    Birdfeeder (Feat. Mark Mulcahy) - Woodstock
    Blue Bendy - So Medieval
    Blue Öyster Cult - Ghost Stories
    Buzzard Buzzard Buzzard - Skinwalker
    Carlos Sadness - Realismo Mágico
    Clarissa Connelly - World Of Work
    Dog Date - Zinger
    Eagles - To The Limit: The Essential Collection
    Elliott Brood - Town & Country
    Exist - Hijacking The Zeitgeist
    Heavenly Blue - We Have The Answer
    Heavy Temple - Garden Of Heathens
    Hour - Ease The Work
    Humbird - Right On
    Imminence - The Black
    Jacob Karlzon - Winter Stories
    Jakobs Castle (Jakob Nowell) - Enter: The Castle
    James Elkington And Nathan Salsburg - All Gist
    Jess Ribeiro - Summer Of Love
    King Zebra - Between The Shadows
    Kryptor - Septical Anaesthesia / Remastered
    Letters Sent Home - Forever Undone
    Linkin Park - Papercuts (Singles Collection 2000-2023)
    Louisa Stancioff - When We Were Looking
    Lynks - Abomination
    Manic Street Preachers - Lifeblood / 20th Anniversary
    Manic Street Preachers - Lifeblood / 20th Anniversary Deluxe
    Melts - Field Theory
    Necrot - Lifeless Birth
    Nicolette & The Nobodies - The Long Way
    Noah Kahan - Stick Season (We'll All Be Here Forever)
    Oasis - Supersonic / Single
    Orchestre National De France / Cristian Macelaru - George Enescu : Symphonies Nos. 1
    Ryan Lott - Greatest Hits (soundtrack)
    Sophie Gault - Baltic Street Hotel
    The Ballroom Thieves - Sundust
    The Cosmic Dead - Infinite Peaks
    The Read Pears - Better Late Than Never
    The Reds, Pinks & Purples - Your Worst Song Is Your Greatest Hit
    The Toy Dolls - The Singles
    Torn Boy - 1983
    Trummors - 5
    UTO - When All You Want To Do Is Be The Fire Part Of Fire
    Work Wife - Waste Management

    Vychází na vinylu:
    Benighted - Ekbom
    Blue Öyster Cult - Ghost Stories
    Cosmo Sheldrake - Eye To The Ear
    English Teacher - This Could Be Texas
    Girl In Red - I'm Doing It Again Baby!
    Gun - Hombres
    Heavy Temple - Garden Of Heathens
    Jacob Karlzon - Winter Stories
    James - Yummy
    Jiří Bárta / Terezie Fialová - Leoš Janáček : Janáček
    Kryptor - Septical Anaesthesia / Remastered
    Leyla Mccalla - Sun Without The Heat
    Linkin Park - Papercuts (Singles Collection 2000-2023)
    Lizz Wright - Shadow
    Louisa Stancioff - When We Were Looking
    Maggie Rogers - Don't Forget Me
    Manic Eden - Manic Eden
    Manic Street Preachers - Lifeblood / 20th Anniversary
    Mark Knopfler - One Deep River
    Metz - Up On Gravity Hill
    Nerina Pallot - Fires
    Nia Archives - Silence Is Loud
    Noah Kahan - Stick Season (We'll All Be Here Forever)
    Oasis - Supersonic / Single
    Shabaka - Perceive Its Beauty, Acknowled Its Grace
    Storm Corrosion - Storm Corrosion
    The Cosmic Dead - Infinite Peaks
    The Vision Bleak - Weird Tales
    These Immortal Souls - Extra
    These Immortal Souls - Get Lost (Don't Lie!)
    These Immortal Souls - I'm Never Gonna Die Again
    Tusks - Gold
    Tyr - Battle Ballads
    Vision Bleak - Weird Tales

    EP:
    Cruush - Nice Things Now, All The Time

    Reedice:
    Manic Eden - Manic Eden
    Nerina Pallot - Fires
    Storm Corrosion - Storm Corrosion
    These Immortal Souls - Extra
    These Immortal Souls - Get Lost (Don't Lie!)
    These Immortal Souls - I'm Never Gonna Die Again
    Within Temptation - The Q Music Sessions

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
    Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
    Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
    Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
    Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
    Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Manon Meurt - Unravel 9/10
    Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
    Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
    Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
    Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
    Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
    Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně (22.04.2024 11:00)
    - Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím (16.04.2024 08:00)
    - Video: Mirai v songu a klipu "Easy" vzpomínají na dětství i začátky kapely (15.04.2024 11:51)
    - Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize (14.04.2024 16:30)
    - Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)

    ALBUM TÝDNE 18/2024

    Manon Meurt
    Unravel

    Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

    9/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu