shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 15. července

Big Boi je v Americe třetí

Vydáno: 15.07.2010 19:30 - Petr Doupal | foto: Universal

Rap vládne Americe. Eminem stále neotřesitelně drží první pozici mezi deskami, stejně jako Drake druhou. Na trojce debutuje Big Boi z OutKast se sólovkou "Sir Lucious Left Foot... The Son Of Chico Dusty". Zadařilo se i Enriquemu Iglesiasovi s albem "Euphoria". Mezi singly klasicky vedou "California Gurls".

Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
© facebook interpreta
SINGLY - Na dominanci "California Gurls" Katy Perry a Snoop Dogga jsme si už zvykli, otázkou je, jak dlouho ještě bude pokračovat. O videoklipu k aktuálně jediné možné konkurenci, "Love The Way You Lie" Eminema a Rihanny, stále nejsou bližší informace. Změna se udála na trojce a čtyřce, B.o.B přeletěl přes Ushera s "Airplanes". "Billionare" zůstává na pětce, za ním už je stoupající Taio Cruz, který odšoupl Mikea Posnera. Poprvé se do Top 10 podíval Enrique Iglesias s Pitbullem a jejich singl "I Like It". Kvůli tomuto posunu tak Eminemovo "Not Afraid" opět putovalo na jedenáctku. Zbytek singlové hitparády byl velmi stoický.

Novinky musíme hledat až úplně na konci, v poslední desítce. Americká sourozenecká country skupina The Band Perry je na devadesát dvojce s "If I Die Young". O dvě místa níže se umístila vítězka třetí řady American Idolu, r'n'b zpěvačka Fantasia se singlem "Bittersweet", který si představujeme výše videoklipem. Devadesát osmička patří Ricku Rossovi a jeho singlu "B.M.F. (Blowin' Money Fast)" z alba "Teflon Don", které vychází už za týden. Devětadevadesáté místo pak připadlo opět na country interpreta, zpěváka Dierkse Bentleyho s písní "Up On The Ridge".

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  4. Usher feat. will.i.am - OMG
  5. Travis McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
  6. Taio Cruz - Dynamite
  7. Mike Posner - Cooler Than Me
  8. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  9. Drake - Find Your Love
  10. Jason Derülo - Ridin' Solo

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Eminem ve třetím týdnu prodal dalších 229 tisíc kusů "Recovery", stále dobře si vedl i Drake se 74 tisíci. Nejvyšší novinka s 62 tisíci kusy tak skončila až třetí: Outkastí Big Boi s první sólovkou "Sir Lucious Left Foot... The Son Of Chico Dusty". Původně jsem psal stejně jak všechna ostatní média v názvu dvojtečku, v oficiálních kanálech však používají tři tečky, a protože to je tak i na obalu alba, odteď používám tento vzor. Novinka odsunula "Eclipse", za který se zařadil Justin Bieber, kterému očividně nedochází stamina. Polepšil si i Jack Johnson a zpátky v první desítce máme i Lady Gaga. Tu uzavírá novinkový Enrique Iglesias. "Euphorie" se prodalo 27 tisíc, což je sice méně než předchozího "Insomniac", to ale v tehdejší konkurenci bylo až sedmnácté. Nejlépe si vedlo před devíti lety "Escape", které bylo druhé a kromě stejnojmenného singlu obsahovalo i hit "Hero", který to dotáhl na singlové číslo tři. Od té doby se až nyní "I Like It" znovu podívalo do singlové Top 10 (viz výše).

V druhé desítce, kam nám spadl i minule čtvrtý The-Dream, máme dvě novinky. Na čtrnáctce figuruje Bret Michaels, frontman Poison, se sólovkou "Custom Built". Rocker si na singl "Nothing To Lose" překvapivě pozval Miley Cyrus. Z devatenáctky pro "Aphrodite" se pak může radovat Kylie Minogue. Jen "Fever", album z roku 2002, dosáhlo lepšího umístění v USA. Předchozí "X" bylo dokonce až 139. a některé nahrávky se do žebříčku ani nedostaly.

"The Wild Trapeze" je název debutové sólovky amerického zpěváka Brandona Boyda, jinak působícího v kapele Incubus. Jeho počin skončil třiatřicátý. Neslavné čtyřicáté osmé místo si odnáší Kelis za "Flesh Tone", což je horší než předchozí "Tasty" (27) i "Kelis Was Here" (10). Padesátá pátá příčka patří zajímavému orchestrálnímu výběru "The 99 Most Essential Relaxing Classics", o tři místa níže startuje rapper Juvenile s devátou studiovkou "Beast Mode", předchozích šest počinů ale dopadlo v žebříčku mnohem lépe. Posledními novinkami jsou "Leave This Town: The B-Sides" rockových Daughtry (70) a "Tailgate", debut country skupiny Trailer Choir (93).

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. Drake - Thank You Later
  3.  N Big Boi - Sir Lucious Left Foot... The Son Of Chico Dusty
  4. ▼ Různí: Twilight Saga: Eclipse (OST)
  5. Justin Bieber - My World 2.0
  6. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 34
  7. Jack Johnson - To The Sea
  8. Lady Gaga - The Fame
  9. Lady Antebellum - Need You Now
  10.  N Enrique Iglesias - Euphoria

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.

NÁZORY
  • Rap (Inteligentni_clovek, 15.07.2010 20:20) Reagovat

    Rap a hiphop jsou nehorázně trapné. Vždyť to není ani zpěv, to jejich kdákání a melodii co se opakuje furt dokola by zvládl složit aji šimpanz. A pak se člověk diví, že jsou dnešní děcka vypatlané, když poslouchají takové braky.

    • Re: Rap (Honza, 16.07.2010 10:18) Reagovat

      Ano, "inteligentní" člověk promluvil. Chtěl bych vidět tebe, jak skládáš k tomu hudbu a dokáže skládat jedno slovo za druhým, dávat to třeba i do rýmu a udržet tempo. Nemluv o něčem, co neznáš.
      Eminem je borec a ty prodeje jsou vážně skvělé!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)
- Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí" (25.09.2023 14:46)
- Video: Kylie Minogue v "Tension" ukazuje, jak vypadá klubové nebe (04.09.2023 16:47)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Kabát Queen Taylor Swift Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher U2 Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu