shop.musicserver.cz
Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse

Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse

Vydáno: 28.09.2023 14:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: 4AD Ltd

Poměrně nečekaně vydali minulý týden své druhé letošní album The National a k nim se poté přidali roztančená Kylie Minogue, rockový veterán Paul Rodgers, německá Anastacia, rapperka Doja Cat, pocta Nanci Griffith, metaloví Cannibal Corpse, Devendra Banhart, kanadští Arkells, skotští Teenage Fanclub nebo hvězdný Jakub König.

V pátek 22. září vyšly tyto nové tituly:

Kylie Minogue - Tension
žánr: taneční pop / synth pop / electro pop / EDM

Kylie Minogue - Tension
Kylie Minogue se rozhodla, že své fanoušky pořádně protáhne po různých hudebních stylech. Po "Golden" orientované na country a "Disco" hrátkách je tu "Tension", album, pro nějž jako hlavní žánr zvolila electro pop. Nezůstala však pouze u něj, ale řízla ho synth popem, elektronickou taneční hudbou a housem. Jedenáct písní (respektive čtrnáct v případě deluxe edice) natáčela ve studiích v Austrálii, Anglii, Francii a také v Dánsku. Zde vznikl singl "Padam Padam", na němž spolupracovala s dánskou kolegyní Inou Wroldsen a producentem Lostboyem. Nejvíce songů nicméně vytvořila s triem Biff Stannard - Duck Blackwell - Jon Green. K nim se připojili například i Kamille, Cutfather, Karen Poole, Jackson Foote z Loote nebo Angličan Ritual. Že byste electropopovou Kylie neměli na YouTube minout, signalizuje metacritics, kde se skóre drží na 86 %.


Jakub König - Hvězdy
žánr: industrial folk / laptop pop

Jakub König - Hvězdy
Výtvarník a muzikant Jakub König se po letech působení v nejrůznějších kapelách i autorských projektech rozhodl natočit album sám za sebe. Poprvé bez masky, pseudonymu a skupiny za zády. Ke spolupráci přizval producenty Petra Ostrouchova a Aid Kida a společně dali dohromady osm písní. Ty pak ve studiu dotvořili bubeník Roman Vícha, basisté Jakub Vejnar a Tomáš Liška, perkusionista Tomáš Reindl a také hostující zpěvačky Nivva a Marie Puttnerová. Osobní texty jsou inspirované prožitky spojenými s holotropním dýcháním a tématy jako abstinence a aktuální emoční rozpoložení z pohledu dvojnásobného tatínka a člověka, který po letech vděčně přijímá radostnější polohy života. Ke každému songu navíc König namaloval jeden obraz, "Hvězdy" jsou tak výrazným hudebně-výtvarným počinem, že si na musicserveru vysloužil titul Album týdne. Proč, zjišťujte při sledování klipu k titulnímu kusu na YouTube kanálu vydavatelství Supraphon.


The National - Laugh Track
žánr: indie folk / indie rock

 The National - Laugh Track
The National vydali minulé pondělí zcela neočekávaně své desáté album "Laugh Track". Neočekávaně proto, že předchůdce "First Two Pages of Frankenstein", s nímž se vrátili po čtyřech letech, přišel na trh teprve na konci dubna. Při jeho natáčení nicméně vzniklo daleko více písniček, než byla stopáž schopna pojmout, a tak Matt Berninger a bratři Dessnerovi a Devendorfovi přicházejí s dvanáctkou písniček. Na jejich produkci se vedle nich samotných podíleli ještě šestinásobný držitel Grammy John Leventhal, Tony Berg a Tucker Martine. Stejně jako v případě deváté řadovky si pozvali ke spolupráci tři hosty. Zůstala Phoebe Bridgers a ji doplnili Justin Vernon z Bon Iver a Rosanne Cash. Kdo by čekal, že první reakce budou hýřit nadšením, ten by se mýlil. Důvody, proč na metacritics počin zůstává pod 80 %, zkuste hledat na YouTube kvintetu.


Paul Rodgers - Midnight Rose
žánr: rock / blues rock

Paul Rodgers - Midnight Rose
Po pěti letech od studiovky "Under the Influence" se legendární britský zpěvák a skladatel Paul Rodgers vrací s albem "Midnight Rose". Spolupracoval na něm s producentem Bobem Rockem, který v minulosti dělal s takovými jmény jako Metallica, Bon Jovi nebo Aerosmith. O veškeré texty se postarala Paulova manželka Cynthia. Hudebně se skladby pohybují od bluesových balad přes energický rock až po soulové songy. Rodgersův nezaměnitelný hlas a charisma jsou zde v plné síle a posluchačům nabídnou nezapomenutelný zážitek. Hlavní, titulní singl je baladou o lásce a ztrátě. Další ukázky z alba si můžete poslechnout na autorově YouTube profilu.


Anastacia - Our Songs
žánr: rock / pop

Anastacia - Our Songs
Po dlouhých šesti letech od "Evolution" se na hudební scénu vrací Anastacia. Album "Our Songs" ale není klasickou řadovkou, ale spíš jakýmsi německým speciálem. Vzniklo ve spolupráci se známým německým labelem Edel a najdete na něm dvanáct předělávek převážně rockových hitů, z nichž nemalou část známe i my. Mezi ty i u nás nejproslulejší patří například "Still Loving You" od Scorpions, "Monsoon" od Tokio Hotel, "Supergirl" od Reamonn, "Forever Young" skupiny Alphaville nebo také "An Angel" od The Kelly Family. Jaké další písně si americká zpěvačka vybrala, zjistíte na jejím YouTube. Zde se dozvíte i to, že "Just You" si s ní střihnul i její původní interpret Peter Maffay.


Doja Cat - Scarlet
žánr: hip hop

 Doja Cat - Scarlet
Americká rapperka a zpěvačka Amala Ratna Zandile Dlamini aka Doja Cat prorazila druhým albem "Hot Pink", ovšem vůbec se to nedá srovnat s tím, co se semlelo po vydání třetí řadovky "Planet Her", s níž bodovala po celém světě a za niž si odnesla dokonce svoji první Grammy. Není tedy divu, že následovníku "Scarlet" se aktuálně dostává prémiové pozornosti. Komu se ovšem líbila dvě předchozí elpíčka, bude možná trochu zaskočený změnou stylu, neboť Doja Cat aktuálně přešla na poměrně tvrdý hip hop. Produkčně se tracků ujal především Brit usazený v Los Angeles The Arcade, jehož v jednotlivých skladbách doplnili například London On Da Track, Jay Versace, Luke, Scribz Riley, Ayo The Producer, Y2K či Earl On The Beat. Coby samply pak využili například i hit Dionne Warwick "Walk On By" nebo "I'm Not in Love" 10cc. Výsledek studujte na YouTube.


Tip týdne

Jenny Owen Youngs - Avalanche
žánr: indie pop / indie folk

 Různí - More Than A Whisper: Celebrating The Music Of Nanci Griffith
Americká písničkářka, jejíž songy hrají i Panic! At The Disco, Pitbull nebo Ingrid Michaelson, vydává tento rok již svoji druhou desku. Po společném albu s Johnem Markem Nelsonem a formací Tancred jde ovšem v případě "Avalanche" o čistě sólovou nahrávku. Většinu z deseti skladeb si složila ona sama a jen v několika z nich jí vypomohli ještě Madi Diaz, Bess Rogers nebo Mikky Ekko. Produkci Jenny Owen Youngs svěřila Joshovi Kaufmanovi z formací Muzz a Bonny Light Horseman a výsledek uslyšíte na jejím YouTube profilu.


Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever
žánr: alternativní rock

Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever
Skotská indierocková kapela Teenage Fanclub je již více než třicet let známá svými intimními melodiemi, bohatými harmoniemi a melancholickými texty. Nyní se téměř po dvou letech vrací s novým studiovým materiálem. Sbírku muzikanti pojmenovali "Nothing Lasts Forever". Obsahuje osm skladeb, které představují vše, co tuto partu charakterizuje: chytlavé songy s výraznými kytarami a vokály, které zkoumají témata lásky, ztráty a naděje. První singl "Foreign Land" je oslavou nového začátku. Zpěvák a kytarista Norman Blake k němu říká: "Je to o tom, jak se posunout dál a nesetrvávat v minulosti." Kolekce cílí na všechny fanoušky indie rocku, a pokud patříte mezi ně, zamiřte na YouTube.


Das Koolies - Dk.01
žánr: post industrial

Das Koolies - Dk.01
Po více než čtyřech dekádách společné tvorby vydávají Das Koolies, sdružení hudebníků a producentů původem z Walesu, své debutové album "DK.01". Eklektický počin navazuje na dlouhou a rozmanitou kariéru členů kapely. Najdete zde prvky acid housu, techna, ambientu, elektroniky, a dokonce i rocku. Tracky jsou plné energických rytmů, hypnotických melodií a syrových vokálních projevů. Tato parta vznikla v roce 1989 v severním Walesu - její členové kapely se seznámili na undergroundové rave scéně a začali spolupracovat na různých projektech. V roce 1993 založili formaci Super Furry Animals, která se stala jednou z nejvýznamnějších kapel velšské hudební scény. Nyní se opět sešli ke spolupráci, aby svým posluchačům předložili svoji de facto prvotinu. Hudební kreativitu a experimenty si můžete vychutnat na jejich YouTube profilu.


Kim Petras - Problématique
žánr: taneční pop

 Jenny Owen Youngs - Avalanche
Původem německá zpěvačka aktuálně žijící v Los Angeles vydává v krátkém sledu již své druhé album. Červnový albový debut "Feed The Beast" střídá druhá deska "Problématique". Ta ovšem měla být vlastně ta první, ale po masivním úniku na internet z jejího vydání sešlo a na trh se dostává až nyní. I přes francouzský název a původ zpěvačky zde najdete celkem deset anglicky zpívaných písniček, které produkovalo trio Dr. Luke, Vaughn Oliver a Aaron Joseph. Ačkoli jsou to všichni Američané, nahrávka zní velmi evropsky - jsou na ní vlivy disca, francouzského housu a německého techna. Pokud zabrousíte na Kimin YouTube profil, zjistíte, že v singlu "All She Wants" se k ní připojila Paris Hilton.


Devendra Banhart - Flying Wig
žánr: freak folk / psychedelic folk

Devendra Banhart - Flying Wig
Jednoho dne si Devendra Banhart četl poezii japonského básníka Issy Kobajašiho, a inspirace pro jeho jedenáctou řadovku byla na světě. "Byla to ta lidská schopnost čelit zoufalství s nadějí, nepřestávat selhávat a milovat zároveň," popsal. Rozhodl se, že k natočení potřebuje jediného člověka - velšskou skladatelku a producentku Cate Le Bon. Jedině s ní mohl "zvýraznit a podtrhnout emocionální stránku syntezátorů", a stvořit tak nahrávku, která se díky tomu v mnohém liší od všech jeho předchozích. Dostala titul "Flying Wig" a obsahuje deset songů, v nichž tento venezuelsko-americký muzikant navíc hledá svou ženskou stránku a její jedinečnou sílu. Co vše si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube.


Cannibal Corpse - Chaos Horrific
žánr: death metal

Cannibal Corpse - Chaos Horrific
Floridská deathmetalová legenda Cannibal Corpse připravila pro své fanoušky novinkové LP. V pořadí šestnáctá studiovka dostala titul "Chaos Horrific" a podle baskytaristy Alexe Webstera je "něco jako pokračování předešlého CD 'Violence Unimagined'". Ke každé z nových skladeb přistupovali hudebníci individuálně a s otevřenou myslí. Producent a kytarista Erik Rutan se i přes to snažil zaměřit na větší dynamičnost, aniž by utrpěl tradiční zvuk kapely. Vzniklo deset kousků a některé z nich najdete k poslechu na YouTube profilu vydavatelství Metal Blade.


Různí - More Than A Whisper: Celebrating The Music Of Nanci Griffith
žánr: folk / americana / country folk

Maroon 5 - JORDI
V srpnu to byly dva roky, co v osmašedesáti letech zemřela americká písničkářka a držitelka Grammy Nanci Griffith. Ačkoli u nás její jméno nebylo tak známé, její kolegové se rozhodli na ni zavzpomínat a nahráli tribute album s jejími písněmi. Celkem čtrnácti kousků se ujali Sarah Jarosz, John Prine, Kelsey Waldon, Billy Strings, Molly Tuttle, Emmylou Harris, Lyle Lovett, Kathy Mattea, Brandy Clark, Shawn Colvin, Ida Mae, Steve Earle, Aaron Lee Tasjan, Todd Snider, Iris DeMent, Mary Gauthier a The War And Treaty. Jak si původní songy přetvořili k obrazu svému, uslyšíte na YouTube zpěvačky.


EP a minialba

  • Mykki Blanco - Postcards From Italia
    Šesticí písniček navazuje na loňské album americký/á rapper/ka, a když se do nich zaposloucháte, zjistíte, že s hip hopem mají pramálo společné. Spíše se blíží popu, new wave a především soulu. (YouTube)

  • Jayli Wolf - God Is An Endless Mirror
    Kanadská hudebnice si za svůj debut "Wild Whisper" vysloužila nominaci na Juno Award. Uvidíme, zda se jí to povede i letos se šesticí novinek, které produkoval Hayden John Kelcey. (YouTube)

  • Soccer Mommy - Karaoke Night
    Americká indierocková písničkářka z Nashvillu se rozhodla nahrát pět coververzí a do výběru se jí dostaly například "Soak Of The Sun" od Sheryl Crow, "I'm Only Me When I'm With You" od Taylor Swift nebo "Losing My Religion" kapely R.E.M. (YouTube)

  • Babe Rainbow - Mushroom
    Australští psychrockeři ve velmi rychlém sledu po červnovém EP "Fresh As A Head Of Lettuce" vydávají další. I tentokrát nabídnou čtyři songy. (YouTube)

  • Bibio - Sunbursting
    Anglický producent míchající folktroniku, ambient a indie pop nabízí sedm čerstvých tracků včetně dvou, ve kterých se k němu připojili Olivier St Louis a Óskar Guðjónsson z ADHD. (YouTube)

  • Arny Margret - Dinner Alone
    Druhé EP islandské folkové písničkářky. (YouTube)

  • Evnne - Target: Me
    Debut korejského boybandu. (YouTube)


Arkells - Laundry Pile
žánr: alternativní rock

Arkells - Laundry Pile
Arkells jsou kanadská rocková skupina, která vznikla v roce 2008 v Torontu. Vydala šest studiových alb, z nichž všechna se umístila v top 10 kanadské hitparády. K tomu získala několik ocenění, včetně ceny Juno za nejlepší rockovou kapelu. Nyní vydává své sedmé studiové album s názvem "Laundry Pile". Natočena byla v Torontu, mixována v Los Angeles a produkoval ji Dave Schiffman, který s muzikanty spolupracoval už na jejich předchozích řadovkách. Nyní se však snažil nastolit novou hudební cestu, která je zvukově bohatší a experimentálnější. "Na novém albu jsme se chtěli posunout dál a experimentovat s neotřelými zvuky," říká kytarista a zpěvák Mike DeAngelis. "Dave nám pomohl vytvořit nahrávku, která je svěží a inovativní, ale zároveň zůstává věrná našemu zvuku." Nakolik je změna razantní, se můžete přesvědčit z ukázek na YouTube.


Boris Giltburg, Veronika Jarůšková, Peter Jarůšek - Dvořák: Klavírní tria komplet (Supraphon)
žánr: vážná hudba

Boris Giltburg, Veronika Jarůšková, Peter Jarůšek - Dvořák: Klavírní tria komplet
Zatímco třetí a čtvrté klavírní trio Antonína Dvořáka patří k jeho nejslavnějším opusům, první dvě jsou ke slyšení spíše výjimečně. Kompletní nahrávka Dvořákových klavírních trií je tak projektem hodným pozornosti. Zvlášť když se jejich interpretace ujali Boris Giltburg, vítěz soutěže Královny Alžběty a jeden z nejvýraznějších klavíristů dneška, společně s Veronikou a Petrem Jarůškovými, stěžejními členy světoznámého Pavel Haas Quartet. Nahrávka vznikala v údolí řeky Wye na anglicko-velšském pomezí pod dohledem producenta Andrew Keenera ve dnech, kdy Británie slavila korunovaci nového krále. Jak se slavnostní atmosféra podepsala na výsledném počinu, zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Terrible 2s - Dotýkať sa oblakov
žánr: alternativní folk

 Terrible 2S - Dotýkať sa oblakov
Formaci Terrible 2s založili v roce 2020 čtyři členové známé slovenské skupiny Živé kvety. Po debutové nahrávce a dvojsinglu nyní přicházejí s druhou řadovkou "Dotýkat se oblaků". Autorkami nových skladeb jsou opět Lucia Piussi a Agnes Lovecká. Osm písní vznikalo v bratislavském studiu Real Music House ve spolupráci s producenty a hudebníky Robertem Pospišom a Martinem Sillayem. Ke kapele se přidala i baskytaristka Eva Turnová z Plastic People Of The Universe. Ukázky najdete na stránkách vydavatelství Slnko Records.


Grails - Anches En Maat
žánr: instrumental rock / experiment

Grails - Anches En Maat
Americká psychedelická rocková kapela Grails o sobě dává vědět svojí sedmou řadovkou "Anches En Maat". Její členové se inspirovali starověkými kulturami a mytologií, což je patrné z francouzského titulu, který znamená "struny Maat". Maat je v egyptské mytologii symbolem pravdy, harmonie a pořádku. Na desítce kompozic, které jsou delší a propracovanější než na předchozích albech, band využívá širokou škálu nástrojů, včetně kytar, basy, bicích, varhan, smyčců a kláves. Výsledkem je kolekce plná zvukově bohatých a atmosférických skladeb, které jsou zároveň syrové a energické. Tato neotřelá parta muzikantů se tak vydává na novou cestu, ovlivněnou psychedelickým rockem, doom metalem a arabskou hudbou. Posoudit můžete na jejím YouTube kanále.


Buddy Miller & Julie Miller - In The Throes
žánr: americana / folk

 Buddy Miller & Julie Miller - In The Throes
Americký muzikant Buddy Miller možná v Evropě není tak známý. Na kontě má přitom čtrnáct cen Americana Music Awards, jednu Grammy a především spolupráci s lidmi jako Robert Plant, Alison Krauss, Shawn Colvin nebo třeba Emmylou Harris. Se svojí manželkou Julií Miller tvoří už dlouhá léta duo a právě ona je autorkou dvanácti songů, které spolu aktuálně vydávají pod názvem "In The Throes". Zařadili mezi ně i píseň "Don't Make Her Cry", kterou Julie složila společně s Bobem Dylanem a Reginou McCrary. Ve studiu je pak navštívili i Viktor Krauss, Stuart Duncan, cellista Matt Slocum nebo již zmíněná Emmylou Harris. Nahrávku uslyšíte na jejich bandcampu.


Lukáš Hrabal - Trochu blíž
žánr: střední proud / jazz pop

 Lukáš Hrabal - Trochu blíž
Lukáš Hrabal není pro nás příliš známé jméno, ačkoli napsal několik písní pro Martu Kubišovou, Helenu Vondráčkovou nebo Hanu Zagorovou. Nyní se rozhodl stvořit svoje vlastní album s deseti autorskými písničkami. Mimo jeho samotného na desce účinkují zpěvačky Klára Brabníková, Markéta Andělová, Naďa Válová, Nikol D, Alena Průchová a Kateřina Siváková, klavírista Petr Malásek, klávesista Milan Kroka, kytaristé David Holý, Petr Brož a Jan Kysela, baskytarista Jaroslav Pokorný, bubeník Jan Švamberg, dechař David Fárek, houslista Marek Balog, akordeonista Petr Surmaj, perkusista Radek Sivák a vokalisté Milan Demeter a Milan Migel Horvát. Role producenta se zhostil Tomáš Harant, který v minulosti spolupracoval s Bůhví nebo Bengas. Ukázky znějí například na Supraphonline.


V krátkosti

  • Brent Cobb - Southern Star
    Americký hudebník už dávno není pouze bratrancem slavného producenta Davea Cobba, který má na svém kontě devět Grammy. Jeho písničky zpívají například Luke Bryan, Kenny Chesney, Miranda Lambert nebo Little Big Town a on sám už také bodoval v amerických žebříčcích. Uvidíme, jak se mu bude dařit desítkou novinek. (YouTube)

  • Yeule - Softscars
    Singapurská nebinární muzikant/ka se v jedenácti písních své třetí studiovky vyrovnává s jedenácti jizvami své minulosti. Synthpopovou a glitchpopovou nahrávku produkčně zaštítili Kin Leonn, Mura Masa a Chris Greatti. (YouTube)

  • Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares
    Bývalý člen Arcade Fire společně s trojicí vokalistek přichází po několika singlech s plnohodnotným debutem. (YouTube)

  • K. Michelle - I’m The Problem
    Po třech letech od alba "All Monsters Are Human" se vrací americká r'n'b zpěvačka z Memphisu a bude doufat, že se devatenácti písničkám bude dařit lépe než v případě dvou předchůdců. Produkci tentokrát svěřila hudebníkům jako Claude Kelly, Cassius J, Corey Ling nebo Lil Ronnie. (YouTube)

  • Slayyyter - Starfucker
    Americká glitchpopová zpěvačka, vlastním jménem Catherine Grace Garner, která předskakovala třeba Charli XCX nebo Tove Lo, navazuje po dvou letech na debut "Troubled Paradise" druhou deskou, Stvořila pro ni celkem dvanáct písní a zamíchala do nich elektroniku a hyper pop. (YouTube)

  • The Alchemist, Wiki, Mike - Faith Is A Rock
    Máte-li rádi alternativní hip hop s příměsí jazzu, psychedelického rapu, r'n'b a neo soulu, pak by vám neměla uniknout společná deska trojice amerických hudebníků a rapperů. Natočila na ni deset tracků. (YouTube)

  • Matteo Bocelli - Matteo
    Kdo by čekal, že se syn slavného italského tenora vydá stejnou cestou jako jeho otec, bude mít pravdu pouze částečně. Ano, i on zpívá, ale inklinuje spíš k popu, což dokazuje i jeho debut. Dvanáct songů mu pomáhali tvořit Ed Sheeran, Wayne Hector, Amy Wadge nebo Jesse Shatkin. (YouTube)

  • JP Saxe - A Grey Area
    Kanadský hudebník a zpěvák navazuje po dvou letech na svůj debut "Dangerous Levels Of Introspection" se třinácti písněmi, na nichž se vedle něj podíleli také John Mayer, Julia Michaels, Michael Pollack a producenti Malay a Ryan Marrone. (YouTube)

  • Emily Kinney - Swimteam
    Pokud vás zaujala předchozí studiovka "The Supporting Character" herečky známé z "The Walking Dead" a "Master Of Sex", jistě vás potěší dvanáct novinek stejného duchu. Produkoval je člen formace Fences Benjamin Greenspan. (YouTube)

  • Loraine James - Gentle Confrontation
    Britský producent elektronické hudby, někdy známý také jako Whatever The Weather, vydává pod svým jménem šestnáctku tracků, v nichž mu hostují KeiyaA, Ritchie, Corey Mastrangelo, Marina Herlop, Eden Samara, George Riley a Contour. (YouTube)

  • Chappell Roan - The Rise And Fall Of A Midwest Princess
    Americká darkpopová hudebnice, debutuje čtrnáctkou skladeb, které produkoval Dan Nigro (Kylie Minogue, Caroline Polachek, Olivia Rodrigo). Právě poslední jmenovaná si ji vzala s sebou na turné. První reakce prvotinu přirovnávají k Laně Del Rey. (YouTube)

  • Fifty Fifty - The Beginning
    Druhá řadovka k-popového dívčího kvartetu nabídne celkem deset písniček včetně jedné, kde se k dámám přidala i Sabrina Carpenter. (YouTube)

  • Dominique Fils-Aimé - Our Roots Run Deep
    Předchozí alba kanadské blues-jazzové zpěvačky byla nominována na Polaris Music Prize a vyhrála i Juno Award. Uvidíme, jak se bude dařit letošní čtrnáctipoložkové kolekci. (bandcamp)

  • Holy Holy - Cellophane
    Letošní album australské indierockové partičky je plné hypnotických a melancholických písní. Své posluchače pohltí svými atmosférickými zvuky a intimními texty o lásce, ztrátě a naději. (YouTube)

  • Slaughter Beach, Dog - Crying, Laughing, Waving, Smiling
    Pátá studiovka americké indierockové skupiny je inspirována klasickými písničkáři jako Bob Dylan, Leonard Cohen či Joni Mitchell. (YouTube)

  • Laurel Halo - Atlas
    Po pěti letech se vrací americká elektronická hudebnice se svým čtvrtým albem. Na něm se k ní připojili Bendik Giske, Lucy Railton, James Underwood a Coby Sey. (bandcamp)

  • Colleen - Le jour et la nuit du réel
    Francouzská skladatelka a cellistka pohybující se na rozhraní elektroniky, ambientu a experimentální hudby připravila pro svoji novou nahrávku jednadvacet skladeb. (bandcamp)

  • Lil Tecca - Tec
    Newyorský rapper se hlásí se třetí řadovkou a jediným hostem. Tím je Kodak Black. (YouTube)

  • Kiefer - It’s Ok, B U
    Máte-li rádi mix jazzu, rapu, hip hopu a neo soulu, neměla by vám uniknout čtvrtá deska amerického klavíristy a producenta. (bandcamp)

  • Lord Of The Lost - Blood & Glitter
    Osmá řadovka německé rockové party. Ta s titulní skladbou reprezentovala svou zemi na letošním ročníku Eurovize. (YouTube)

  • Briston Maroney - Ultrapure
    Folk-rockový hudebník z Knoxwille v Tennessee vydává svou druhou studiovku se třinácti songy. (YouTube)

  • Yoke Lore - Toward A Never Ending New Beginning
    Debut bubeníka Adriana Galvina, někdejšího člena Walk The Moon. (YouTube)

  • Bakar - Halo
    Druhá řadovka britského zpěváka a skladatele je experimentálnější a eklektičtější než jeho předchozí dílo. (YouTube)

  • Bruce Soord - Luminescence
    Frontman skupiny The Pineapple Thief opět sólo. Aktuální počin je inspirován hledáním vnitřního klidu a vyrovnáním se se životem v moderním světě. Vítejte ve světě atmosférického rocku. (YouTube)

  • 3teeth - Endex
    Čtvrtá nahrávka americké industriální formace. (YouTube)

  • Mercenary - Soundtrack For The End Times
    Osmá studiovka dánské melodické deathmetalové sebranky. (YouTube)

  • Pkew Pkew Pkew - Siiick Days
    Sedmý dlouhohrající počin kanadské punk-rockové bandy. (YouTube)


    Dále vychází

    2Rare - Rare Story Pt. 2
    Al Menne (Of Great Grandpa) - Freak Accident
    Aldrch - Industry Standard
    Amindi - Take What You Need
    Bad Company - Live 1977 & 1979
    Baroness - Stone / Deluxe
    Ben Goldsmith - The World Between My Ears
    Benét - Can I Go Again?
    Bleach Lab - Lost In A Rush Of Emptiness
    Candlebox - The Maverick Years
    Carrie Underwood - Denim & Rhinestones / Deluxe
    Cinema Hearts - I Want You
    DC The Don - Funeral (Deluxe)
    Dead Feathers - Full Circle
    Declan Welsh & The Decadent West - 2
    Deyarmond Edison - 'epoch' Box Set
    Dio - The Studio Albums 1996-2004
    Duncan Laurence - Skyboy
    Eartheater - Powders
    Fantasy Boyx - New Tomorrow
    Femke - Safe In The Suburbs
    Final Gasp - Mourning Moon
    Flat Worms - Witness Marks
    Grrrl Gang - Spunky!
    Helena Hauff - Fabric Presents Helena Hauff
    Chai - Chai
    Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things. We Deluxe Edition.
    Jeffrey Alexander + The Heavy Lidders - New Earth Seed
    John - A Life Diagrammatic
    Kelly Clarkson - Chemistry (Deluxe)
    Kevin Drew (Of Broken Social Scene) - Aging (Physical Release)
    Kid Francescoli - Sunset Blue
    Kylie Minogue - Tension / Deluxe
    Le Couleur - Comme Dans Un Penthouse
    Lil Uzi Vert - Pink Tape
    Mad Honey - Satellite Aphrodite
    Matt Muse - So Far, So Decent
    Meltt - Eternal Embers
    My Lament - The Season Came Undone
    Natewantstobattle - To Let Go
    Necrotted - Imperium
    Orchestra Del Teatro La Fenice / Julie Cherrier Hoffmann - Francis Poulenc : La Voix Humaine
    Parmalee - For You 2
    Patio - Collection
    Petey - USA
    Postdata - Run Wild
    Radian - Distorted Rooms
    Roosevelt - Embrace
    Různí - Yellowjackets Season 2 (soundtrack)
    Sally Anne Morgan - Carrying
    Samantha Urbani - Showing Up
    Shadwick Wilde - Easy Rider
    Staind - Confessions Of The Fallen
    Stephan MacLeod / Gli Angeli Geneve - Josquin Desprez : Malheur Me Bat
    Stephen Sanchez - Angel Face
    Susan Tedeschi - Just Won’t Burn (25th Anniversary Edition)
    Sushi Soucy - Rockabye (Original Cast Recording)
    Teenage Sequence - Teenage Sequence
    The Bees - Sunshine Hit Me / Deluxe
    The Breeders - Last Splash (30th Anniversary Original Analog Edition)
    The Holy Ghost - Ignore Alien Orders
    The Replacements - Tim: Let It Bleed Edition
    The Rose - Dual
    Thibaut Garcia - Agustín Barrios : El Bohemio
    Underscores - Wallsocket
    Waqwaq Kingdom - Hot Potato
    Winterstorm - Everfrost
    Wormhole - Almost Human
    Zzzahara - Tender

    Vychází na vinylu:
    3Teeth - Endex
    Benét - Can I Go Again?
    Bleach Lab - Lost In A Rush Of Emptiness
    Briston Maroney - Ultrapure
    Buddy Miller & Julie Miller - In The Throes
    Cannibal Corpse - Chaos Horrific
    Colleen - Le Jour Et La Nuit Du Réel
    Das Koolies - Dk.01
    Devendra Banhart - Flying Wig
    Dominique Fils-Aimé - Our Roots Run Deep
    Flat Worms - Witness Marks
    Grrrl Gang - Spunky!
    Jackson Browne - Jackson Browne
    Jakub König - Hvězdy
    Jenny Owen Youngs - Avalanche
    Kylie Minogue - Tension
    Lil Uzi Vert - Pink Tape
    Loraine James - Gentle Confrontation
    Madonna - Madame X: Music From The Theatre Xperience
    Malevolence - Reign Of Suffering
    Mercenary - Soundtrack For The End Times
    Neil Young - Harvest Moon
    Paul Rodgers - Midnight Rose
    Petr Kučera - Eniel
    Radian - Distorted Rooms
    Sally Anne Morgan - Carrying
    Say Anything - Baseball
    Say Anything - Junior Varsity (EP)
    Say Anything - Menorah/mejora (EP)
    Staind - Confessions Of The Fallen
    Susan Tedeschi - Just Won't Burn
    Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever
    Terrible 2S - Dotýkať sa oblakov
    The Bees - Sunshine Hit Me / Deluxe
    The New Pornographers - Electric Version
    Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares
    Winterstorm - Everfrost
    Wormhole - Almost Human

    EP:
    Big Wett - P*ssy
    Careful - Promise / Practice
    Carriers - Blue
    Corook - Serious Person (Part 2)
    Equivocator - Equivocator
    Heka - Swan Songs
    NZCA Lines - Universal Heartbreak
    Portair - The Place To Star
    Wajatta (Reggie Watts And John Tejada) - Waiting For The Get Down

    Reedice:
    Amorphis - Beginning Of Times
    Andreas Scholl / Akademie Für Alte Musik Berlin - Georg Friedrich Händel : Ombra Mai Fu
    Chris Cornell - Carry On
    Jackson Browne - Jackson Browne
    Madness - Wonderful
    Malevolence - Reign Of Suffering
    Petr Kučera - Eniel
    Plastic People Of The Universe - 100 Bodů, Dopis Magorovi, Inventura
    The Taxpayers - God, Forgive These Bastards
    Yawning Man - Pot Head

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Video: Tali sebrala starý chlapy a natočila s nimi song "Starý chlapi" (03.04.2024 16:38)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu