Billie Eilish nemá ráda singly. Nechce totiž klamat posluchače

27.04.2024 18:27 - Simona Knotková | foto: Aidan Zamiri

Billie Eilish ráda plave proti proudu. Nejprve zkritizovala hamižnost některých kolegů, kteří v honbě za vyššími prodeji vydávají více verzí vinylů, a škodí tak životnímu prostředí. Když poté ohlásila novou nahrávku, rozhodla se, že z ní předem nevydá jedinou upoutávku. Více se o tom rozpovídala v rozhovoru pro Rolling Stone.

"Nemám ráda singly. Pokaždé, když můj oblíbený umělec vydá singl bez kontextu celé desky, mám tendenci to nenávidět. Opravdu se mi nelíbí věci vytržené z kontextu. Tohle album je jako rodina. Nechci nechat jedno malé dítě osamocené uprostřed pokoje," prozradila zpěvačka.

Bratr Finneas, nezbytný článek v její tvůrčí dílně, doplnil, že posluchači by si tak mohli vytvořit o celku falešnou představu. Jako příklad uvedl otevírák nové kolekce "Skinny".

"Když tohle uslyšíte, vzpomenete si na 'What Was I Made For' a řeknete si: 'OK, tomuhle rozumím.' Pak ale v 'Lunch' přijdou bubny, takový ten 'zabij hlavní postavu' beat. Jako když Drew Barrymore účinkovala v prvních pěti minutách 'Vřískotu', a hned nato ji zabili. A vy si říkáte: 'Nemůžou zabít Drew. Panebože, zabili Drew!'" nastínil podobu songů.

Novinka "Hit Me Hard And Soft" vyjde 17. května a nabídne deset následujících skladeb: Skinny, Lunch, Chihiro, Birds Of A Feather, Wildflower, The Greatest, L'Amour De Ma Vie, The Diner, Bittersuite, Blue.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY