Big Boi je v Americe třetí

15.07.2010 19:30 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Rap vládne Americe. Eminem stále neotřesitelně drží první pozici mezi deskami, stejně jako Drake druhou. Na trojce debutuje Big Boi z OutKast se sólovkou "Sir Lucious Left Foot... The Son Of Chico Dusty". Zadařilo se i Enriquemu Iglesiasovi s albem "Euphoria". Mezi singly klasicky vedou "California Gurls".
Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
© facebook interpreta
SINGLY - Na dominanci "California Gurls" Katy Perry a Snoop Dogga jsme si už zvykli, otázkou je, jak dlouho ještě bude pokračovat. O videoklipu k aktuálně jediné možné konkurenci, "Love The Way You Lie" Eminema a Rihanny, stále nejsou bližší informace. Změna se udála na trojce a čtyřce, B.o.B přeletěl přes Ushera s "Airplanes". "Billionare" zůstává na pětce, za ním už je stoupající Taio Cruz, který odšoupl Mikea Posnera. Poprvé se do Top 10 podíval Enrique Iglesias s Pitbullem a jejich singl "I Like It". Kvůli tomuto posunu tak Eminemovo "Not Afraid" opět putovalo na jedenáctku. Zbytek singlové hitparády byl velmi stoický.

Novinky musíme hledat až úplně na konci, v poslední desítce. Americká sourozenecká country skupina The Band Perry je na devadesát dvojce s "If I Die Young". O dvě místa níže se umístila vítězka třetí řady American Idolu, r'n'b zpěvačka Fantasia se singlem "Bittersweet", který si představujeme výše videoklipem. Devadesát osmička patří Ricku Rossovi a jeho singlu "B.M.F. (Blowin' Money Fast)" z alba "Teflon Don", které vychází už za týden. Devětadevadesáté místo pak připadlo opět na country interpreta, zpěváka Dierkse Bentleyho s písní "Up On The Ridge".

    Top 10 - singly:
  1. Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
  2. Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie
  3. B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes
  4. Usher feat. will.i.am - OMG
  5. Travis McCoy feat. Bruno Mars - Billionaire
  6. Taio Cruz - Dynamite
  7. Mike Posner - Cooler Than Me
  8. Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It
  9. Drake - Find Your Love
  10. Jason Derülo - Ridin' Solo

Eminem - Recovery
© facebook interpreta
DESKY - Eminem ve třetím týdnu prodal dalších 229 tisíc kusů "Recovery", stále dobře si vedl i Drake se 74 tisíci. Nejvyšší novinka s 62 tisíci kusy tak skončila až třetí: Outkastí Big Boi s první sólovkou "Sir Lucious Left Foot... The Son Of Chico Dusty". Původně jsem psal stejně jak všechna ostatní média v názvu dvojtečku, v oficiálních kanálech však používají tři tečky, a protože to je tak i na obalu alba, odteď používám tento vzor. Novinka odsunula "Eclipse", za který se zařadil Justin Bieber, kterému očividně nedochází stamina. Polepšil si i Jack Johnson a zpátky v první desítce máme i Lady Gaga. Tu uzavírá novinkový Enrique Iglesias. "Euphorie" se prodalo 27 tisíc, což je sice méně než předchozího "Insomniac", to ale v tehdejší konkurenci bylo až sedmnácté. Nejlépe si vedlo před devíti lety "Escape", které bylo druhé a kromě stejnojmenného singlu obsahovalo i hit "Hero", který to dotáhl na singlové číslo tři. Od té doby se až nyní "I Like It" znovu podívalo do singlové Top 10 (viz výše).

V druhé desítce, kam nám spadl i minule čtvrtý The-Dream, máme dvě novinky. Na čtrnáctce figuruje Bret Michaels, frontman Poison, se sólovkou "Custom Built". Rocker si na singl "Nothing To Lose" překvapivě pozval Miley Cyrus. Z devatenáctky pro "Aphrodite" se pak může radovat Kylie Minogue. Jen "Fever", album z roku 2002, dosáhlo lepšího umístění v USA. Předchozí "X" bylo dokonce až 139. a některé nahrávky se do žebříčku ani nedostaly.

"The Wild Trapeze" je název debutové sólovky amerického zpěváka Brandona Boyda, jinak působícího v kapele Incubus. Jeho počin skončil třiatřicátý. Neslavné čtyřicáté osmé místo si odnáší Kelis za "Flesh Tone", což je horší než předchozí "Tasty" (27) i "Kelis Was Here" (10). Padesátá pátá příčka patří zajímavému orchestrálnímu výběru "The 99 Most Essential Relaxing Classics", o tři místa níže startuje rapper Juvenile s devátou studiovkou "Beast Mode", předchozích šest počinů ale dopadlo v žebříčku mnohem lépe. Posledními novinkami jsou "Leave This Town: The B-Sides" rockových Daughtry (70) a "Tailgate", debut country skupiny Trailer Choir (93).

    Top 10 - alba:
  1. Eminem - Recovery
  2. Drake - Thank You Later
  3.  N Big Boi - Sir Lucious Left Foot... The Son Of Chico Dusty
  4. ▼ Různí: Twilight Saga: Eclipse (OST)
  5. Justin Bieber - My World 2.0
  6. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 34
  7. Jack Johnson - To The Sea
  8. Lady Gaga - The Fame
  9. Lady Antebellum - Need You Now
  10.  N Enrique Iglesias - Euphoria

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY