shop.musicserver.cz
Nové desky 30/2020 - od Alanis Morissette přes Brandy po Black Veil Brides

Nové desky 30/2020 - od Alanis Morissette přes Brandy po Black Veil Brides

Vydáno: 05.08.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Alanis Morissette

Pokud nebudeme počítat vysněný návrat Alanis Morrissette, pak nálet hvězd trošku ustal. I tak se můžete těšit ale na hudební nášup novinek Phoebe Ryan, Brandy, kanadských Dizzy, Australanky E^ST a dvou debutantů Dominika Fike a Aime Simona. Rockery potěší reedice debutu z dílny Black Veil Brides anebo novinka navrátivších se Creeper.

V pátek 31. července vyšly tyto nové tituly:

Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / post-grunge

Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road
Alanis Morissette své fanoušky na své deváté album nechala čekat rekordních osm let. Pracovat na něm začala v polovině roku 2017 a coby spoluautora si vybrala Michaela Farella, který se jinak podílel na deskách Vanessy Carlton, Melissy Etheridge a především Morrisseyho, v jehož doprovodné kapele rovněž působil. Společně napsali celkem jedenáct songů, jejichž produkci svěřili dvěma producentkám. Šest skladeb dostala na starost Catherine Marks, která v minulosti spolupracovala s Foals, The Killers či Wolf Alice, a o zbylých pět se postarala Alex Hope, známá z nahrávek Tegan And Sara, Alec Benjamin, Missy Higgins, Troye Sivana či Tiny Areny. První recenze jsou sice veskrze pozitivní, ale sedmdesát procent na metacritics naznačuje, že se nedá hovořit o všeobecném nadšení. Jak se k těmto hlasům postavíte, můžete přemýšlet nad ukázkami na YouTube profilu kanadské zpěvačky.


Black Veil Brides - Re-Stitch These Wounds (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Black Veil Brides - Re-Stitch These Wounds
Velkolepé oslavy debutové nahrávky "We Stitch These Wounds" Black Veil Brides vrcholí vydáním obohacené a vylepšené reedice. Ta se pyšní titulem "Re-Stitch These Wounds" a frontman kapely k ní prozradil: "Jsme moc rádi, že jsme dostali možnost se k našemu debutu touto cestou vrátit a připomenout ho v nové reedici. Ne že bychom na něm chtěli něco měnit, ale když jsme mohli původní verze skladeb nahrát znova, doslova jsme si to užívali." Ukázku v podobě kousku "Knives And Pens" najdete na YouTube.com.


Phoebe Ryan - How It Used To Feel
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop / indie pop

Phoebe Ryan - How It Used To Feel
Americkou zpěvačku Phoebe Ryan zřejmě většina z nás zaregistrovala díky její spolupráci s The Chainsmokers ve skladbě "All We Know", ale její písničky jsme mohli slyšet už dříve v podání Britney Spears, Oh Honey, Zary Larsson, Melanie Martinez nebo Bey Miller. Ona sama má za sebou již dvě EP a nyní konečně připravila i svůj dlouhohrající debut. Většinu ze třinácti písniček na "How It Used To Feel" připravila společně s producentem Leroyem Clampittem, který stojí za deskami Broods, Sheppard, Echosmith, Allie X nebo Justina Biebera. Výjimkou je dvojice skladeb, v nichž styl udával Jerker Hansson a Imad Royal (Charli XCX, Kamille, Panic! At The Disco) a tým kolem švédské zpěvačky Miss Li. O tom, kam si zařadíte její tvorbu na rozhraní electropopu a indie, můžete přemýšlet nad skladbami, které nahrála na svůj YouTube kanál.


Brandy - B7 (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / alternativní r'n'b

Brandy - B7
Stejnou dobu jako fanoušci Alanis Morissette si museli počkat i ti, kteří mají doma na plakátech vylepenou Brandy. Sedmé album "B7" věnovala svému velkému vzoru Whitney Houston a činí tak nejen obalem ale i šestnácti písničkami, které složila a nahrála především s trojicí spolupracovníků LaShawnem Danielsem, Kim "Kaydence" Krysiuk a Darhylem "Hey DJ" Camperem. Dalšími jsou pak zpěvačka Victoria Monét, držitel Grammy A-Rod, Hit-Boy a také dva hosté - Chance The Rapper a Kanaďan Daniel Ceasar. Co v tomto týmu upekli a důkaz, že novinka zabíhá o něco dále než je obyčejné R&B, najdete na YouTube profilu Brandy.


E^ST - I’m Doing It (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / folktronica

E^ST - I’m Doing It
Melisa Bester se narodila v Jihoafrické republice, ovšem ještě jako malá se přestěhovala do Austrálie, kde v roce 2014 vydala své první EP. Zaujala natolik, že další minialbum již nahrávala společně s Jimem Eliotem, do jehož stáje v minulosti patřili Will Young, Ellie Goulding, Halsey či Ladyhawke. Následovala další tři ípíčka, na něž konečně nyní navazuje plnohodnotný debut "I'm Doing It". Na něj zařadila celkem třináct písniček, které ovšem skládala speciálně pro toto album. Nečekejte tu tedy například ani její největší hit z roku 2017 "Life Goes On", který se stal u protinožců zlatým. Seznámit se s touto zpěvačku kombinující indie pop, folk a elektroniku můžete na jejím YouTube kanálu.


Creeper - Sex, Death & The Infinite Void (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Creeper - Sex, Death & The Infinite Void
Druhá studiová deska britské formace Creeper s titulem "Sex, Death & The Infinite Void" vychází dva roky po domnělém ukončení jejího působení. Na jednom z vyprodaných koncertú kapely v roce 2018 se totiž nechal frontman Will Gould slyšet, že kapela končí. Netrvalo ale ani rok a Creeper opět stanuli na pódiu - tentokrát ale jako Fugitives Of Heaven. Vychutnejte si nyní jednu z nových skladeb "Poisoned Heart", vydanou opět pod původním jménem - stačí navštívit YouTube. O svůj názor se s námi podělte v komentářích!


Tip týdne

Dominic Fike - What Could Possibly Go Wrong (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rap / rap rock

Dominic Fike - What Could Possibly Go Wrong
Dominic Fike se poprvé představil před dvěma roky svým hitem "3 Nights", který nakoukl do Top 5 v Británii, Austrálii, Belgii nebo v Irsku. Zaujalo i jeho následné EP "Don't Forget About Me, Demos" a jeho rap rocku si všimli i v NME a představili ho jako jednoho z nadějných nováčků pro tento rok. Nyní je tu rodák z floridského Naples s debutem "What Could Possibly Go Wrong". Zařadil na něj hned čtrnáct písniček, které nahrál především společně s The Roommates a Julianem Cruzem. Produkce se pak chopili ještě Jim-E Stack (Charli XCX, Empress Of, Kacy Hill) a Kenny Beats (Denzel Curry, Vince Staples). Proč se i my připojujeme k našim slavnějším kolegům a jeho desku vám doporučíme coby Tip týdne, můžete zkoumat na Fikově YouTube.


Aime Simone - Say Yes, Say No (No Start No End)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / post punk

Aime Simone - Say Yes, Say No
Poznáváte rádi nové hudebníky, kteří se nedrží zajetých kolejí a v hudbě se pouštějí do nečekaných kombinací? Jestli je vaše odpověď kladná, pak by vám neměl uniknout v Paříži narozený a v Berlíně žijící zpěvák Aime Simone a jeho debut "Say Yes, Say No". Jeho dětství bylo poznamenáno posttraumatickou stresovou poruchou, kterou částečně léčil skládáním básní. Jeho velkým idolem byl Pete Doherty, kterému chtěl své verše ukázat na jeho pařížském koncertě. I přes poněkud nebezpečnou formu, kdy deník hodil na pódium tak, že zpěváka The Libertines zasáhl, dosáhl svého a Doherty se mladého hudebníka ujal. Deset písní je jeho poměrně temnou zpovědí postavenou na mixu stylů od post punku a indie rocku přes hiphop a trap až po soul a šedesátkový pop. Seznámení s tímto muzikantem podnikněte na jeho YouTube profilu.


Chris Tomlin - Chris Tomlin & Friends (Sparrow Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / country

Chris Tomlin - Chris Tomlin & Friends
Chris Tomlin, jedna z největších hvězd současné křesťanské hudby a držitel třiadvaceti GMA Dove Awards, se vrací po dvou letech s novou deskou, a jak napovídá její název "Chris Tomlin & Friends", přibral si k tomu několik přátel, a to i mimo CCM scénu, konkrétně z té countryové. Mezi ty nejznámější patří Florida Georgia Line, RaeLynn, Lady A dříve známí jako Lady Antebellum, Cassadee Pope a Brett Young a k nim se přidali například Thomas Rhett, Russell Dickerson, We The Kingdom, Bear Rinehart z Needtobreathe, Chris Lane a Blessin Offor. Co z těchto spoluprací vzniklo, zjistíte na Tomlinově YouTube.


Dizzy - The Sun And Her Scorch (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dream-pop

Dizzy - The Sun And Her Scorch
Řada hudebních fanoušků má název Dizzy spojený s hitem Goo Goo Dolls, ovšem již pět let jej nese i kanadská dream-popová skupina, která před dvěma roky debutovala albem "Baby Teeth". Kvartet v čele se zpěvačkou Katie Munshaw na něj před rokem navázal ípíčkem "Heavy / Twist" a nyní mu připravil i nástupce v podobě desky "The Sun And Her Scorch", na nějž zařadil celkem jedenáct písniček. Zda vás jejich smutně znějící pop zaujme stejně jako nás, zjišťujte například na jejich YouTube profilu.


EP

  • Hifiklub - Rupture
    Francouzské experimentální trio Hifiklub si pro své nové EP "Rupture" vybralo velmi neobvyklou sestavu hudebníků. Nachází se v ní bubeník Pearl Jam a Soundgarden Matt Cameron, producent Daffodil a experimentální jazzový trumpetista Reuben Lewis. Vzniklo z toho šest žánrově velmi rozmanitých skladeb, které kapela nahrála na svůj bandcamp.
  • Rascal Flatts - How They Remember You
    Hned sedm písniček si pro EP "How They Remember You" připravili countryový bardi Rascal Flatts. Pět z nich produkoval basák a zpěvák kapely Jay DeMarcus, jednu obstaral Dan Huff a poslední svěřili spolupracovníkovi Huntera Hayese Andymu Sheridanovi. Ve skladbě "Quick, Fast, In A Hurry" trojici chlapů zjemnila začínající zpěvačka Rachel Wammack. Všechny skladby znějí na jejich YouTube.
  • Burt Bacharach, Daniel Tashian - Blue Umbrella
    Ačkoli se letos Burt Bacharach dožil už dvaadevadesáti let, stále se chce věnovat hudbě. Potvrzuje to spoluprací s nashvillským skladatelem a producentem Danielem Tashianem, který má na svém kontě Grammy za album "Golden Hour" Kacey Musgraves. Ještě před koronakrizí společně složili a nahráli pětici skladeb, které mají být základem celého alba. Že je v nich rukopis autora takových hitů jako "Raindrops Keep Fallin' On My Head", "The Look Of Love" nebo "What The World Needs Now Is Love" jasně patrný, poznáte z ukázek na jeho bandcampu.
  • Emma-Jean Thackray - Um Yang 음 양 (Bertus)
    Anglická umělkyně kombinující jazz a elektronickou hudbu Emma-Jean Thackray pro své letošní EP přichystala pouze dvě skladby "Um 음" a "Yang 양", v nichž se věnuje taoistické filozofii. Zatímco ona sama nahrála trubku, vokály a perkuse, Soweto Kinch zařídil saxofony, Lyle Barton Rhodesovy varhany, Ben Kelly suzafon, Dwayne Kilvington druhé perkuse, Crispin Robinson konga a Dougal Taylor bicí. Proč někteří její nahrávku přirovnávají k novodobé "Bitches Brew" Milese Davise, zjistíte na jejím bandcampu.
  • Wye Oak - No Horizon
    Americké indierockové duo Wye Oak si vedle spolupráce s ostatními umělci najde čas i na vlastní tvorbu. Andy Stack a Jenn Wasner si ovšem k nahrání svého nového EP "No Horizon" také přizvalo hosty, a sice sbor Brooklyn Youth Chorus. Možná i částečně díky tomu mají některé z pěti skladeb nádech new age. Ověřit si to můžete na bandcamp profilu dua.
  • Osi And The Jupiter - Appalachia
    Za Osi And The Jupiter se skrývá jediný hudebník, v Ohiu narozený muzikant Sean Kratz, který se zhlédl v severských tématech. Na novém EP "Appalachia" to ale trochu popírá a ve třech skladbách se inspiruje Amerikou. Poslechnout si je můžete na jeho bandcamp profilu.


Eddie Chacon - Pleasure, Joy And Happiness (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / neo soul / r'n'b

Eddie Chacon - Pleasure, Joy And Happiness
Americké soulové duo Charles & Eddie sice vydalo pouze dvě desky, ale přesto zanechalo na hudební scéně zřetelnou stopu, a to především hitem "Would I Lie to You?" a debutem "Duophonic". Na konci devadesátých let ovšem Charlesu Pettigrewovi diagnostikovali rakovinu a tím společná hudební kariéra skončila. Případný comeback se stal utopií v roce 2001, když Charles zákeřné nemoci podlehl. Eddie Chacon pokračoval už pouze jako producent, tedy až do letoška, kdy se rozhodl nahrát zbrusu nové album "Pleasure, Joy And Happiness". V osmi skladbách nevymýšlí nic nového a vrací se do poklidných soulových vod z úvodu devadesátých let. Ke spolupráci si přizval Johna Carrolla Kirbyho, kterého můžete znát ze spolupráce se Solange nebo Bat For Lashes. Lehce retro atmosféru si můžete připomenout například na zpěvákově bandcampu.


Fontaines D.C. - A Hero’s Death (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Fontaines D.C. - A Hero’s Death
Fontainers D.C. jsou irská post-punková formace a nyní vydává druhou studiovou desku "A Hero's Death". Ta vychází teprve rok a půl od debutu "Dogrel" a podle kritiků se velice povedla. Kapela se na ní sice odklání od energicky bublajícího zvuku známého z první desky a zařadila více psychedelicky zasněných pasáží (to se prý inspirovali tvorbou The Beach Boys), kritika ovšem tento posun vítá. Pro ukázku navštivte YouTube.com, kde najdete klip k titulní skladbě alba.


Alain Johannes - Hum (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / blues rock

Alain Johannes - Hum
Americko-chilský multiinstrumentalista a producent Alain Johannes pomohl na svět deskám interpretů jako Queens Of The Stone Age, PJ Harvey, Chris Cornell, Arctic Monkeys nebo Mark Lanegan a působil v mnoha kapelách jako Eleven nebo Them Crooked Vultures. Vedle toho také složil hudbu ke hře "Ghost Recon" a vydává sólové nahrávky. Aktuální deska "Hum" je jeho třetí řadovou sólovkou, na kterou ve stylu na pomezí rocku, indie, blues a folku zařadil celkem deset skladeb. Uslyšíte je například na jeho bandcampu.


The Coronas - True Love Waits (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Coronas - True Love Waits
O irském rockovém kvartetu The Coronas se asi dosud nikdy nepsalo tolik, jako v posledním půl roce, ačkoli existuje již od roku 2003 a předskakovalo i takovým hvězdám jako Justin Timberlake, The Script nebo Paul McCartney. Na svém kontě mají tito muzikanti pět alb, jeden živák a nyní k nim přidávají šestou řadovku "True Love Waits". Připravili pro ni celkem dvanáct písniček. Uslyšíte je třeba na jejich bandcampu a my doporučujeme "Lost In The Thick Of It". Zahostovala si v ní totiž Gabrielle Aplin a je to minimálně tip na nový hit.


Geoff Tyson - Drinks With Infinity
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický rock / rock

Geoff Tyson - Drinks With Infinity
Americký kytarista a někdejší student Joea Satrianiho Geoff Tyson, který v minulosti hrával společně s Duran Duran, Go-Go's, Queens Of The Stone Age nebo A Perfect Circle, už několik let žije v Praze, kde také začal nahrávat svá alba. Tím posledním je "Drinks With Infinity", na nějž zařadil celkem deset veskrze instrumentálních písniček. Natáčel je v pražských studiích MOPLH, Sub a ve studiu Čechomoru, kde ho doplnilo bubenické duo Eduard Štěpánek (Dymytry, Abraxas) a Mackenzie Hine. Vokály pak opatřila Dashi a master desky svěřil Ianu Keloskymu (Justin Lavash). Jak uslyšíte na Tysonově bandcampu, výsledek potěší především milovníky rocku a jeho klasické odnože.


LP - Live In Moscow (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / indie pop

LP - Live in Moscow
LP na konci května své fanoušky překvapila vydáním svého prvního živáku "Live In Moscow", který nyní bude k dostání také ve fyzické formě. Vzhledem k datu vydání shrneme již známá fakta: záznam vznikl 9. dubna loňského roku na zcela vyprodaném koncertě před šesti tisíci lidmi v moskevské Crocus City Hall. Italská zpěvačka zde zahrála a na živák zařadila celkem sedmnáct hitů, z nichž část pak sdílela prostřednictvím svého YouTube kanálu. Titul bude k dostání i na vinylu.


Ella Vos - Turbulence (Awal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / synth pop

Ella Vos - Turbulence
Pokud jste americkou popovou zpěvačku Ellu Vos ještě nezaregistrovali, pak vám prozradíme, že na hudební scéně tato klasicky vzdělaná klavíristka působí od roku 2016, kdy začala spolupracovat s BØRNS a následně s Just A Gent. O rok později představila svůj debut "Words I Never Said", který jí vynesl pozici předskokana Frey Riddings. Aktuálně vydává svoji albovou dvojku "Turbulence". Osmero písní produkoval Lewis Hughes, jehož známe především coby autora hitů Katy Perry, Britney Spears, Post Malone, Rihanny, Ariany Grande nebo Meghan Trainor. Co společnými silami upekli, ochutnávejte na YouTube profilu zpěvačky.


Paul McCartney - Flaming Pie (Box Deluxe) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Paul McCartney - Flaming Pie
Paul McCartney vydává další reedici ze své bohaté diskografie. Tentokrát padla volba na album "Flaming Pie" z roku 1997, z nějž pocházejí hity jako "Young Boy", "The World Tonight" nebo "Beautiful Night". Na nahrávce, která jen málokde dosáhla vrcholu hitparád, protože v té době celosvětově kralovaly Spice Girls se svým debutem "Spice", se podíleli například Jeff Lynne z E.L.O., Steve Miller a pochopitelně i George Martin a Ringo Starr. Letošní verzi se dostalo kompletního remasteru a bude dostupná na dvou CD, stejném počtu LP, na třech vinylech nebo v deluxe edici na pěti CD a dvou DVD. Sběratelská kolekce pak přidá navíc ještě čtyři vinyly. Podrobný popis jednotlivých vydání nabízí e-shop někdejšího člena Beatles.


V krátkosti

  • Mike Polizze - Long Lost Solace Find (Paradise Of Bachelors)
    Filadelfský muzikant, který do této doby vedl kapelu Purling Hiss, vydává svůj sólový debut a s ním celkem dvanáct písniček, které nahrál společně s Kurtem Vilem z The War On Drugs. Jak uslyšíte na jeho bandcamp profilu, jeho prvotina míří na pomezí indie rocku a folku.
  • City Morgue - Toxic Boogaloo (Universal)<
    Trapmetalový nášup opět po půlroce přináší duo ZillaKami a SosMula. Na svoji třetí desku muzikanti zařadili celkem deset skladeb plných drsných beatů a hardcore hiphopu. Část z nich je k dispozici na jejich YouTube.
  • Shoreline Mafia - Mafia Bidness (Warner Music)
    Čtyři roky působí na hudební scéně rapper z Los Angeles a nyní se konečně dopracoval k debutu. Není divu, že se mu na něj nastřádalo jednadvacet skladeb. Zahostovali si v nich například 03 Greedo, Future, Wiz Khalifa, Duke Deuce nebo Lil Yachty. Jejich kompletní seznam a audioukázky najdete na soundcloudu.
  • Charley Crockett - Welcome To Hard Times (Thirty Tigers)<
    Americký zpěvák a kytarista kombinující country, blues a americanu nás novým albem přivítal v těžkých časech. Jak jimi nejlépe proplout, prozrazuje ve třinácti písních, které uslyšíte na jeho YouTube profilu.
  • Rival Consoles - Articulation (Bertus)
    Anglický elektronický hudebník z Leicesteru Ryan Lee West stále více získává pozornost nejen remixy pro kolegy, jako jsou Jon Hopkins, Vessels, Ólafur Arnalds, Nils Frahm nebo Max Cooper, ale také svojí vlastní tvorbou. Platí to i o jeho aktuálním albu se šesticí nových skladeb, jež nahrál na svůj bandcamp.
  • Treva Blomquist - Snakes & Saints
    Americká písničkářka z Nashvillu působí na hudební scéně již více než šestnáct let, ale dosud k nám její směs folku a americany nedorazila. Třeba se to povede letos, kdy se v desítce skladeb přiklonila více na folkovou a místy až popovou stranu. Poznávat ji můžete prostřednictvím bandcampu.
  • Madeline Kenney - Sucker’s Lunch (Bertus)
    Máte-li chuť na trochu alternativního art rocku ve spojení s dream popem, pak vám naservírujeme třetí desku muzikantky, která žije v poslední době v kalifornském Oaklandu. Opět na ní spolupracovala se členy dnes vzpomínaných Wye Oak a coby hosta přivítala i Kurta Wagnera z Lambchop. Výsledek uslyšíte na jejím bandcampu.
  • Ghetto Kumbé - Ghetto Kumbé (Bertus)
    Trio, které na hudební scéně působí již šest let, překvapivě nepochází z Afriky, ale z kolumbijské Bogoty. Jak už ale naznačuje název, který je shodný s jeho debutem, na černém kontinentu se jeho členové inspirovali a taneční hudbu kombinují s afrobeaty ale i latino prvky. Prvotinu, s níž jim vypomohli Mélanie Bourire a Kombileza Mi, nahráli na svůj bandcamp.
  • Land Of Talk - Indistinct Conversations (Bertus)
    Kanadské indierockové trio v čele se zpěvačkou Elizabeth Powell se vrací po třech letech a na své čtvrté desce servíruje jedenáctku skladeb, kde si zahostoval například i hornista Pietro Amato. Do temných zvuků se můžete ponořit na bandcampu formace.
  • Mac McAnally - Once In A Lifetime (Mailboat Records)
    Několikanásobný držitel CMA Awards a od roku 2007 i obyvatel Nashvillské síně slávy skladatelů na svoji vlastní kariéru rozhodně nezapomíná a po třech letech fanouškům country připravil nové album a dvanáct skladeb. Jak zjistíte na jeho YouTube profilu, v jedné z nich si zazpíval také Drake White.


Dále vychází:

Alcatrazz - Born Innocent (Warner Music)
Jon Anderson - 1000 Hands (Mystic Production)
Alex Izenberg - Caravan Château (Bertus)
Astral Winter - Perdition II (Mystic Production)
Daniel Blumberg - On & On (Bertus)
Dee Snider - For The Love Of Metal - Live (CD+DVD+BRD) (Mystic Production)
Dirty Streets - Rough And Tumble (Bertus)
Draconis - Anthems For An Eternal Battle (Bertus)
Drouth - Excerpts From A Dread Liturgy (Bertus)
Dun Ringill - Library Of Death ()
Eric Anders & Mark O’Bitz - American Bardo ()
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (Sony Music)
Fontaines D.D. - A Hero’s Death (Limited) (Mystic Production)
Ganser - Just Look At That Sky (Bertus)
Glorybots - Invisible ()
High Spirits - Hard To Stop (Mystic Production)
Hockey Dad - Brain Candy (Warner Music)
Imperial Triumphant - Alphaville (Sony Music)
John Fusco And X-Road Riders - John The Revelator ()
Nora Rothman - Enough ()
Pale Horseman - For Dust Thou Art ()
Paul Kelly & Paul Grabowsky - Please Leave Your Light On (Bertus)
Peter Himmelman - Press On ()
Romare - Home (Bertus)
Scott Cook - Tangle Of Souls ()
Septicflesh - Infernus Sinfonica Mmxix (Mystic Production)
Soft Palms (Feat. Julia Kugel Of The Coathangers) - Soft Palms (Bertus)
Some Days Are Darker - Love+Truth ()
Song Sung - This Ascension Is Ours (Bertus)
Soviet Spacedog - A Shotgun State Of Sunshine ()
Thanya Iyer - Kind (Bertus)
Thundermother - Heat Wave (Mystic Production)
Thundermother - Heat Wave (Limited) (Mystic Production)
Warkings - Revenge (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Alain Johannes - Hum (Bertus)
Alanis Morissette - Such Pretty Forks In The Road (Sony Music)
Alex Izenberg - Caravan Château (Bertus)
Anderson Jon - 1000 Hands (Mystic Production)
Bobbie Gentry - Delta Sweete (Universal)
Brandy - B7 (Bertus)
Creeper - Sex, Death & The Infinite Void (Warner Music)
Daniel Blumberg - On & On (Bertus)
Dee Snider - For The Love Of Metal - Live (LP + DVD) (Mystic Production)
Dirty Streets - Rough And Tumble (Bertus)
Drouth - Excerpts From A Dread Liturgy (Bertus)
Eddie Chacon - Pleasure, Joy And Happiness (Bertus)
Emma-Jean Thackray - Um Yang (Bertus)
Fontaines D.C. - A Hero’s Death (Mystic Production)
Getz/Gilberto - Getz/Gilberto / Reedice 2015 (Universal)
Hifiklub - Rupture (Bertus)
High Spirits - Hard To Stop (Mystic Production)
Hockey Dad - Brain Candy (Warner Music)
Imperial Triumphant - Alphaville (Sony Music)
Joni Mitchell - Shine (Universal)
Land Of Talk - Indistinct Conversations (Bertus)
Louis Armstrong - Meets Oscar Peterson (Universal)
Madeline Kenney - Sucker’s Lunch (Bertus)
Paul Kelly & Paul Grabowsky - Please Leave Your Light On (Bertus)
Paul McCartney - Flaming Pie (Universal)
Rival Consoles - Articulation (Bertus)
Romare - Home (Bertus)
Septicflesh - Infernus Sinfonica Mmxix (Mystic Production)
Soft Palms (Feat. Julia Kugel Of The Coathangers) - Soft Palms (Bertus)
Song Sung - This Ascension Is Ours (Bertus)
Steve Howe - Love Is (Warner Music)
Thanya Iyer - Kind (Bertus)
The Coronas - True Love Waits (Warner Music)
The Prototypes - Ten Thousand Feet Rising (Bertus)
The Psychedelic Furs - Made Of Rain (Mystic Production)
Thelonious Monk - Palo Alto (Universal)
Thundermother - Heat Wave (Mystic Production)
Warkings - Revenge (Mystic Production)

EP:
!!! (Chk Chk Chk) - Certified Heavy Katz
Anna Sofia - Broken Perfection
Black Thought - Streams Of Thought, Vol. 3
Cool Sounds - Sleepers
darkDARK - We Forget When We’re Apart
Jordana - Something To Say
Julia Francis - When You Get What You Want
Le Ren - Morning & Melancholia
Moon Tooth - Violent Grief: Acoustic Selections
Nyck Caution - Open Flame
Roughion - Target The Moon
Sevana - Be Somebody
The Golden Dregs - Sorry For Your Loss
The Ninth Wave - Happy Days!

Reedice:
Bobbie Gentry - Delta Sweete (Universal)
CPR - CPR (Warner Music)
CPR - Just Like Gravity (Warner Music)
Paul McCartney - Flaming Pie (Universal)
Thelonious Monk - Palo Alto (Universal)

NÁZORY
  • ... (Martin, 07.08.2020 14:21) Reagovat

    Tyhle rychlopřehledy jsou jen výčtem toho, kdo s kým kdy spolupracoval, ale že by to něco řeklo o konkrétních albech, to ne. Nové album Alanis je skvělé.Čekání stálo rozhodně za to.

    • Re: ... (Tomáš Parkan - autor, 07.08.2020 14:28) Reagovat

      To je tak i koncipované. Od hlubších rozborů jsou recenze. S tím, kolik během psaní tohoto článku slyším s kolegyní alb, se dá tak akorát určit, jaký je to styl a posbírat o dané nahrávce nějaké informace.

      • Re: ... (Doktor Slovo, 08.08.2020 08:00) Reagovat

        Děláte to dobře,dík.

      • Re: ... (Hirro, 09.08.2020 19:00) Reagovat

        Dobrá práce, podobné přehledy vítám. Podrobnější recenze lze samozřejmě najít dodatečně. Jen tak dál.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Naživo: LP si zaplněné O2 universum naprosto podmanila (02.03.2024 12:15)
- Fotogalerie: Atmosféra plná emocí a lásky: LP uchvátila O2 universum (02.03.2024 10:59)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu