Olomoucká Bujabéza křtí své třetí CD

11.02.2016 12:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ve čtvrtek 11. února se v kulturním centru ArtUm odehraje křest v pořadí již třetího CD olomoucké hudební skupiny Bujabéza. Kapela funguje na hudební scéně již víc než sedm let, a to ve stále stejném žánru, který se hudební kritici snaží označit za folk-rock. Díky úpěšnému projektu na Startovači skupina dokončila své v pořadí již třetí CD nesoucí název "Před odletem" s celkem třinácti písněmi. Tentokrát už ale nejde pouze o lidovky, jak u Bujabézy bývalo zvykem. Hned třemi kousky na album přispěla textařka Daniela Weber a text k písni "Marinka" napsal Honza Přeslička ze skupiny Epy de mye.

Bujabéza plakát
© facebook interpreta
Kapela si v průběhu natáčení dělala radost. K písni "Vyšehradská skála" natočila klip. Nahrávání písně "Podzim s ní" si užívali ve společnosti skutečných profesionálů Kryštofa Tomečka (kytara), Michaela Noska (bicí) a Víťi Kraváčka (baskytara). Dále na desce můžete slyšet alternující zpěvačku Zuzku Šajnovou, či trombon a baskytaru Vojty Švarce, bývalého člena skupiny.

"Líbí se nám lidové texty, mají zajímavé příběhy a neobsahují textová klišé, která najdete v každé třetí umělé písni," vysvětluje kapelník Jan Sítař. Kromě něj tvoří skupinu zpěvačka Zuzana Mimrová, akordeonista Víťa Zaoral, kytarista Ondřej Jehlík a bubeník Honza Šebela. Deska vznikla ve studiu MK Production v Českých Budějovicích, v péči mistrů svých oborů, Petra Michala a Petra Novotného.

V ArtUmu budou album v průběhu stylového večírku křtít vydavatel Ivan Kurtev (FOLK ŽIJE!), kapelník skupiny Marien Víťa Troníček a skvělý olomoucký kytarista Kryštof Tomeček. Vstupné je 100 Kč v předprodeji (ArtUm) a 120 Kč na místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY