shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - květen 2010

Měsíc v hip hopu - květen 2010

Vydáno: 11.06.2010 05:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: billboard.com

Květen v hip hopu a r'n'b byl zajímavý hlavně na české scéně, která překypovala novinkami. Představíme vám několik čerstvým domácích jmen, projektů a videoklipů a také zprávy z letních festivalů Jamu a Kempu. V USA si povíme o Drakeovi a vítězství Dr. Dre v anketě o nejlepšího producenta všech dob.

NOVINKY Z USA

Drake
© billboard.com
Uletěl Drake
Už to bude téměř rok, co se mezi plejádu hiphopových hvězd z ničeho nic zařadil Kanaďan Aubrey "Drake" Graham singlem "Best I Ever Had". Pravidelní čtenáři Měsíce v hip hopu určitě znají celý příběh Drakea: jeho cestu k podpisu u Lil Waynova Young Money Entertainment, vydání EPčka "So Far Gone" s nářezovým "Forever" s neskutečnými featuringy až po přípravy debutového LP "Thank Me Later". To po lehkém odsunu dostalo finální termín vydání 15. června. Primárně jsem v tomto vydání chtěl upozornit na další videoklip a finální tracklist, první červnový den se ale stala (ne)oblíbená věc: leak.

Né že by to bylo u hiphopových desek zvláštností, určitě to ale zainteresované společnosti nepotěší. Stejně jak Jay-Z nebo Lil Wayne i Drake doplatil na to, že deska byla delší dobu hotová a povalovala se někde mezi výrobnou, kancelářemi vydavatelství a retailovými obchody. Ve finále to vždy znamená kritickou chybu při propagaci alba, protože všechny akce na zviditelnění alba jsou pečlivě plánované, a když se najednou deska dostane ven dříve, všechny komentáře a recenze přijdou o mnohem dříve, než si čtenář album může zakoupit.

Drake - Thank Me Later
© facebook interpreta
Trh kupujících fanoušků a běžných posluchačů versus "trh" nelegálních stahovačů je sice docela separátní, přesto je jasné, že tato událost bude mít vliv na prodej debutu. Drake to nakonec bral sportovně, jeho reakce na Twitteru je všeříkající: "I gave away free music for years so we're good over here... just allow it to be the soundtrack to your summer and ENJOY! JUNE 15th!"

Na co se tedy můžeme těšit? Na čtrnácti skladbách o celkových jednašedesáti minutách se vystřídali hlavně producenti Boi-1da (z minulosti: "Best I Ever Had", "Forever", "Not Afraid") a 40 ("Successful"), po jedné skladbě přispěli Swizz Beatz nebo Timbaland, dvě udělal Kanye West. Hosté jsou neméně prvotřídní, Drakea podpořila Alicia Keys a Nicki Minaj, The-Dream, Young Jeezy, Jay-Z, Lil Wayne, T.I. a Swizz Beatz.

Po předchozím výborném "Over" pak Drake vypustil druhý videosingl, "Find Your Love". Ten produkoval Kanye West s No I.D.m a Jeffem Bhaskerem, kteří už společně pracovali na "808s & Heartbreak" a "The Blueprint 3". Filmový klip s krimi příběhem se točil na Jamajce a nyní si ho můžete vychutnat:


Dr. Dre
© facebook interpreta
Dr. Dre nejlepším producentem všech dob
"Yo, Dre, I'm really happy for you, I'ma let you finish, but I'm the best producer of all time!" Nic takového se samozřejmě nestalo, Vibe Magazine svou anketu "The Greatest Hip-Hop Producer Of All Time" nevyhlašoval na žádném ceremoniálu, takže Kanye West se nápravy dožadovat nemohl a Dr. Dre poděkoval po internetu. Jak jsme minule psali, vítěze vybírali pavoukem čtenáři a tehdy jsme ještě měli finální osmičku DJ Premier a The Bomb Squad (homegrown sound), Kanye West a J Dilla (soul sample), The Neptunes a Timbaland (mass appeal) a DJ Premier a RZA (boom-bap). V semifinále v květnu porazil Dr. Dre právě Kanye Westa a utkal se s DJem Premierem, který porazil The Neptunes. Čtenáři s docela přesvědčivým náskokem (62%) nakonec vybrali Doktora za nejlepšího producenta všech dob. Souhlasíte? Také můžete nově hlasovat, jakého období jeho tvorby si nejvíce ceníte. Bavily vás více věci z dob N.W.A., pecky pro Snoop Dogga, nebo třeba nové tracky pro Eminema?

Drobky z USA

Rappeři v nových filmech
V květnu se nám nějak roztrhl pytel s oznámeními nových filmů, kde hrají rappeři. Pojďme si je v rychlosti probrat, nejdůležitější zprávu, o zhubnutí 50 Centa do role ve filmu "Things Fall Apart", jsme psali v sólo novince, viz infobox "Psali jsme...".

Diddy
Diddy si zahrál ve snímku "Get Him To The Greek" o anglické rockové hvězdě (hraje ji Russel Brand), kterou manažer (Jonah Hill) musí eskortovat na první koncert v USA v losangeleském Greek Theater. Bude to srandovní nesmysl, už podle ukázky s Diddym.
Tony Yayo

Filmový debut pak čeká Tonyho Yaya, měl by se objevit v pokračování "S.W.A.T." (2003) s podtitulem "Fire Fight". IMDB mezi herci zmiňuje i Kristannu Loken nebo Roberta Patricka. Že by někomu z nich ustřelil hlavu? Nebo to bude kladný hrdina?

N.W.A.
Autobiografie jsou u černošských umělců hodně časté, filmu se teď dočkají N.W.A. a jmenovat by se měl klasicky "Straight Outta Compton". Zvláštností je, že scénář bude mít na starosti bílá žena, navíc nepříliš zkušená, napsala pouze jediný kus, hloupý "World Trade Center" Olivera Stonea. Snad však bude pod dohledem producentů, kterými jsou samotný Ice Cube a vdova po Eazy-Em.

2Pac
Ještě populárnější jsou autobiografie mrtvých rapperů, jednu takovou bude režírovat Antoine Fuqua (například "Training Day"). A nebude se jednat o nic menšího než o film o 2Pacovi. Podle jeho vlastní slov by rád obsadil nějakého zcela neznámého herce. Pokud vypadáte jako Tupac (né tupec), můžete se zkusit přihlásit na casting.

Royce + Eminem
Slaughterhouse a Eminem
Už před pražským koncertem Slaughterhouse se šuškalo, že čtveřice může v budoucnu podepsat pod Eminemovým Shady Records. To se zatím nestalo, došlo však k nahrávání první společné skladby. Producentem byl Just Blaze. Není však jisté, kde se track objeví, na Eminemově "Recovery" to ale určitě nebude. Připomeme, že čtvrtina skupiny, Royce Da 5'9'', hostoval už na Emově debutovém "The Slim Shady LP" z roku 1999 ve skladbě "Bad Meets Evil". A něco na odlehčení: Crooked I si loni nechal na ruku vytetovat název skupiny. Bohužel tatér neuměl správně hláskovat.

Gang Starr - No More Mr. Nice Guy
Zavzpomínejme na Gang Starr
Hiphopový svět se i v květnu dostával ze smrti Gurua, Vibe připravil jeden ze svých skvělých speciálů, ve kterém DJ Premier komentuje všechna alba Gang Starr, které s Guruem nahrál.
Pokud vám minule nestačila kontroverze okolo Gurua a Solara, tak vězte, že jeden šikovný hacker se dostal do Solarova Twitteru a mailu a udělal pořádný binec, včetně publikace desítek privátních mailů, které ho rozhodně neukazují v nejlepším světle. Vibe vyzpovídal hackera i Solara. Další počteníčko najdete na stránce fucksolar.com.

Justin Bieber nigga
Justin Bieber v nominaci černošských cen
Ne že by to regule nějak zakazovaly, běloch v nominacích na ceny BET (Black Entertainment Television) je ale přece jen nezvyklost. Navíc, když se jedná o mladičkou Justiniánu Bieberovou. V kategorii "Nejlepší nový interpret" bude bojovat proti Waleovi, Melanie Fiona, Nicki Minaj a Young Money. Na nominaci Bieber reagoval zprávou na Twitteru: "Music is the universal language, no matter the country we are born in or the color of our skin. Brings us all together." Celkově nejvíce nominací má Jay-Z.

Nicole Scherzinger
Nicole Scherzinger vyhrála "Dancing With The Stars"
Soutěže, kde celebrity tančí, už nejsou neznámou ani v ČR. V USA ale televize ABC odvysílala už desátou řadu její "Dancing With The Stars". Vítězem se stala Nicole Scherzinger a její partner Derek Hough. Asi se není čemu divit, hvězda Pussycat Dolls tančit opravdu umí, to jsme se mohli přesvědčit jak v klipech, tak na koncertě, a nakonec i v tomto pořadu, jehož některé segmenty si můžete najít třeba na YouTube. Teď hlavně ať se jí daří nahrávaní nové desky PCD s úplně novými členkami.

Zápisy ze soudní síně
Nas + Kelis
Nas a Kelis už definitivně nejsou manželé. Nas se přitom pěkně prohnul, musel zaplatit celkem šest set tisíc dolarů(!!!), dvě třetiny z toho je dluh za podporu na ni a jejich společné dítě, zbytek činí výdaje na soud a účetnictví Kelis. Asi si přeji, aby její nové album "Flesh Tone" neuspělo a Nas nahrál multiplatinovou desku.

Gucci Mane byl propuštěn z vězení. Více informací má XXL, včetně videa, kde Gucci čte prohlášení fanouškům a médiím hned po opuštění kriminálu.

Ricky Ross (né ten rapper)
Rick Ross žaluje Ricka Rosse. Nedává to smysl? Vysvětlím. Rapper Rick Ross, vlastním jménem William Leonard Roberts II, si svou přezdívku totiž vybral podle Rickyho Donnella Rosse alias "Freeway" Rickyho Rosse, známého drogového překupníka. Opravdový Ricky Ross si jednou koupil 100 kilo kokainu od agenta CIA a od roku 1996 za to seděl v base, loni byl ale propuštěn, a tak se konečně mohl osobně podívat na to, jak rapper Rick Ross, Def Jam a Universal zneužívají jeho jméno, což se mu pochopitelně vůbec nelíbilo. Dle tohoto vyjádření chce žalobou dosáhnout nápravy. Uvidíme, jak to skončí: zákaz používání jména, stažení disků, úhrada finanční újmy? Nebo se nějak domluví?

NOVINKY Z ČESKA A SLOVENSKA

DJ Wich panorama náhled
© facebook interpreta
Máňův máj
DJ Wich se ani v pátém měsíci roku nestáhl do ústraní, naopak o něm bylo hodně slyšet. Tou nejlepší zprávou bylo, že konečně vyšel track o ledním hokeji "Ledové ostří" s Vecem, Indym a Zverinou. Původně plánovaný k Zimní olympiádě s hokejovým turnajem byl přesunut až pro mistrovství světa v hokeji, což byl ve finále výborný tah, minimálně pro české publikum. Vyšly dvě desky obsahující Wichovy produkce, na Suverenově albu "Král vs Joker" se jedná o skladbu "Clubbanger", na "Epilogu" PSH pak o "Můj rap, můj svět" a "Jako jed", které jsou po právu chváleny. Wich se také účastnil release party desky, ze streamu byla uložena jen tato první část. Úplnou novinkou je pak track s Čistychovem "Ber alebo jeb to", který se může, ale nemusí objevit na Dobermanově třetí sólovce. A na co se máme od Wiche těšit v nejbližší době? LA4 - Psi telefon nenosí, Ektor - Pro street a The Untouchables - What's Wrong. Jinak obrázek si můžete rozkliknout. Přímo bych vám to doporučoval!

UL Farma
© facebook interpreta
UL Farma se představuje
Říkají vám něco názvy Severská dvojka, Frontal Family, Ústecká Svoloč? Vězte, že to jsou bývalé hiphopové skupiny z Ústí nad Labem. Hip hop tam ale rozhodně neumřel, rappeři Wuty a Cello a producent Romano Ponerti tvoří formaci UL Farma, které 16. června vychází první album "Zpátky v reálu". První album ale zní jako debut, přitom všichni aktéři mají prsty právě ve zmiňovaných kapelách, které fungovaly už před tuctem let, viz diskografie ke stažení. Jestli máte rádi samply a scratche, určitě si poslechněte první singly "Promotér" (download) a "Krajina" (download). Na tom prvním hostují i Supa (Moja Reč) a Idea (IdeaFatte), můžete se těšit i na Emdeeho, Khomatora, K.O.a a Novatoriho, produkci kromě Romana obstaral i DJ Fatte, Oakmaster Oak a Ownie One.

Slim Thug
© facebook interpreta
Slim Thug a Adam Tensta na Hip Hop Jamu
Hip Hop Jam je klasicky s prozrazováním line-upu hodně pozadu, v květnu ale bylo potvrzeno jedno velké jméno: Slim Thug. Rodák z texaského Houstonu tak naváže na výborného Davida Bannera z Mississippi z premiérového ročníku před třemi lety. Jediná škoda je, že jeho třetí album "Tha Thug Show" už do festivalu (15.-17. července) nevyjde. Před uzávěrkou pak přišla ještě jedna zpráva: soupisku zahraničních hostů doplní výborný švédský Adam Tensta, kterého jsme měli v lednu v Praze. Finálního headlinera doufám odtajní brzy. Mezitím se můžete podívat na video z lokality konání. Novinkou je také možnost koupě vstupenek v akci 3+1, běžná cena za jeden je momentálně 600 Kč. VIP lístky byly také představeny: za 1500 Kč (nebo 1000 Kč příplatek) dostanete parkování zdarma, sólo kemp a sólo stan se sezením hned vedle hlavní stage. Ostatní informace najdete v březnovém vydání Měsíce v hip hopu nebo na festivalových stránkách.

Toto Je Hip Hop Festival 2010
Hymna Toto Je Hip Hop festivalu
Páté vydání slovenského Toto Je Hip Hop festivalu má za headlinera Nase a objeví se tam i oblíbená CZ a SK jména. Uskuteční se v Hornej Strede druhého a třetího července a stejně jako loni takový Hip Hop Jam, i Toto Je má svoji hymnu. Skladbu "Toto je hip hop" produkoval Viktor Hazard a na micu se vystřídali Mišo Biely, DNA, Opak a Moe z AMO, Majk Spirit a Otecko z H16, Michadelik a Supa z Mojí Reči, Vec a Zverina, Čistychov, Orion a Vladimir 518 z PSH. Můžete si ji poslechnout na YouTube nebo si ji stáhnout. Update 10.6.: venku je i celý videoklip.

Hip Hop Kemp 2010 vizuál
© facebook interpreta
Novinky z Hip Hop Kempu
Kompletní a finální line-up Hip Hop Kempu známe už od března, do srpna (19.-21.) je ale stále dost času, takže se organizátoři můžou vytasit s dalšími oznámeními. Tím navenek nejdůležitějším je představení letošního vizuálu, kterému vévodí roboti a heslo "Intergalactic festival with atmosphere". Zajímavou novinkou z mimohudebních atrakcí bude skateboardové Mistrovství ČR ve vertikální rampě a exhibice v BMX, skateboardu, in-line a scooteru. Zabavit se budeme moct i při paintballu, lukostřelbě, slaňování z hangáru nebo z jeřábu, aquazorbingu, zápasech v blátě, bungeejumpu, basketbalové aréně nebo Gambrinus City. A pokud chcete jet na Kemp zadarmo, můžete natočit originální video s motivem "Jedeme na Kemp!". Nejlepší klip dostane 5 lístků a objeví se i v televizním spotu.

Vladimir 518 podporuje Zelené
© facebook interpreta
Volby v českém rapu
Jako nikdy se česká hiphopová scéna letos angažovala ve volební diskuzi, iniciativě, reklamě, agitaci apod. Všichni, co se vyjádřili na téma voleb, nabádali hlavně k tomu, aby mladí lidé šli volit, a pokud možno některou z pravicových stran, i těch nově vzniklých. Nejdál zašel Vladimir 518, který byl po boku takového Václava Havla výstavním obličejem Strany zelených jako podporovatel. Bylo jim to málo platné.
Indy se v rámci krátkého videoprojektu "11 lidí, 11 názorů" přiznal, že volí některou z nových stran.
Producent Enemy dal do kupy Vladimíra, Lavora, Indyho, Smacka a Marata a vydal track "Volby Surround".
Loni Hugo Toxxx naplánoval vydání videoklipu "Volte mě" na datum voleb do Evropského parlamentu, letos v den voleb do Poslanecké sněmovny vydal pokračování "Volte mě 2" s hostovačkou Smacka a produkcí Rude Kida.
Jay Diesel s Tafrobem pak apelovali na potenciální voliče skladbou "Je to jen na tobě!", který produkoval Fosco Alma z MAAT.

Novinky od labelu Ty Nikdy

Ryes + Kenny Rough - Chůva
Ideův label Ty Nikdy se pořádně rozjel, na jaře se konečně zbavil nálepky "virtuální značka" a pořádně nastartoval viditelné promo. S rozjezdem oficiální stránky a profilů na sociálních sítích přišlo i oznámení několika nových projektů. Minule jsme tu měli spolupráci DJ Fatte a Resta, nyní jsme se dozvěděli novinky o třech dalších deskách. Všechny následující skladby si můžete poslechnout i na SoundCloudu:

Paulie Garand - Hodnej syn
Tou první je už dříve oznámená společná deska opavského Ryese a Kennyho Rougha z libereckých BPM. Album nemá název ani datum, venku je ale skvělý první singl "Chůva" o Ryesově maceše. Druhá novinka také souvisí s BPM, jejich rapper Paulie Garand totiž svou sólovku vydá v září pod Ty Nikdy. Zatím můžete checkovat singl "Mámin hodnej syn", který produkoval DTonate. Na podzim se jinak uskuteční společné turné Ryese a Paulieho.

FNTM - Hledání ztraceného času mixtape
Pod tajuplným jménem FNTM se schovává DJ ze Vsetína, který na akcích mixuje hip hop, dubstep a electro. Od roku 2007 vydal experimentální demo "Mosaic", EP "Easy Sounds" a mash-upový "M*A*S*H Ups" (vše ke stažení na stránce labelu Everydays, pod kterým také je), nyní přichází se zajímavých půlhodinovým mixtapem "Hledání ztraceného času". Ten je složen z tří desítek starých písní, které jsou často samplovány v hip hopu. Obsahuje interprety jako Kool & The Gang, Curtis Mayfield, Minnie Riperton nebo Bootsy Collins.

Lukrecius Chang
Lukrecius Chang s novou sólovkou a filmem
Desku karvinského Lukreciuse Changa "Jedinečný" jsme představili v prosinci, čerstvě bylo oznámeno, že do konce roku by mělo vzniknout pokračování, "Jedinečný vol. 2". Jedničku si stále můžete objednat za stovku, kontakt je například na MySpace.com, přesvědčit vás může nově publikovaný track "Naše Volba", kde hostuje mmj. Pavel Baar (znáte třeba z "Pervitin herák toluen & pivo" Hugo Toxxxe, který na desce také figuruje jako host). Po České RAPubice se také objevil v dalším filmu, dokumentu Martina Řezníčka "Šitkredit". Ten vznikl ve spolupráci s Člověkem v tísni a poukazuje na problém novodobé lichvy a předluženosti domácností. Chang si zahrál scénu v Karviné, která ukazuje, jak se v ghettu vymáhají peníze násilím. Pro film také složil úvodní skladbu.

Shadow D
© facebook interpreta
Profil Shadow Drropa
Jméno Shadow D byste doteď na musicserveru hledali marně. Zmínku o Iscream Boyz byste ale už našli. Radka "Shadow D" Freimanna nejspíše budete znát právě z působení v této formaci na pozici DJe/producenta. Iscream tvořil se Smackem a Fuckstroyem, po dvou mixtapech a moderování show na Rádiu Spin se ale na začátku tohoto roku rozpadli. Do historie české scény se zapsali v roce 2006, když zdissovali IdeaFatte a jejich pseudogrime. Shadow D se v té době už dlouho věnoval garage/grime/house, a tak se proti tvorbě Pepka a Fattea ohradil. U těchto UK žánrů zůstal dodnes a získal v nich už slušné jméno. Napřed se účastnil různých remixových soutěží, následovaly mixtapy "Heavy Metal 1" a "Heavy Metal 2", v poslední době pak navázal kontakty přímo s britskou scénou. Vytvořil remixy pro Nu Brand Flexxx ("Runway") a Nasty Jacka ("Grime Boy"), s Gryem udělal původní track "Work Out", který je ke stažení i na iTunes, stejně jako instrumentální UK funky věc "Kimbo Slice" (podle známého pouličního rváče).

Topboys mixtape
Z uplynulého měsíce pocházejí megamix holandského houseu a instrumentálky "Snake Logan" a "Skullman", které nejvíce reprezentují Shadow Dho aktuální hudební směr. Dle vlastních slov "pracuje na tom, aby dosáhl svého maxima a vydal se v hudbě cestou, která je mu nejbližší a kde se bude cítit sám sebou." Pro českou scénu zajímavým počinem je pak "Top Boys" mixtape, který dal dokupy s Wbwoyem a Sukowachem, všichni tři produkovali například desku Dew Town Dogz "Therapy". Ukázky můžete poslechnout zde, objednávku provedete tady. Další novinky o Shadow Drropovi sledujte na MySpace, YouTube, Facebooku nebo SoundCloudu.

VIDEOKLIPY

Lil Wayne feat. Nicki Minaj - Knockout
Lil Wayne před nástupem do vězení natočil tucet videí a na konci května měly premiéru hned čtyři z nich. Jsou to písně z "Rebirthu", méně důležité "Get A Life" a "Da Da Da" a pak "Runnin'", kde má borka piercing z nosu až k uchu. Do článku jsem vybral moji oblíbenou "Knockout" s roztomilou Nicky Menáž.

Ice Cube - I Rep That West
Minule jsme byli na nový klip Ice Cubea pěkně navnaděni, nyní si videoklip z divokého západu můžeme pořádně vychutnat. Celé jeho deváté album "I Am The West" má vyjít 13. července. Tohle bude napráskané léto!

Xzibit feat. Kurupt & 40 Glocc - Phenom
Ani Mr. X to the Z nehodlá pověsit kariéru na hřebík a bude West Coast reprezentovat i v roce 2010, kdy má vyjít jeho sedmé album "MMX". První singl produkoval Rising Sun a na mikrofóně se objevili ještě Kurupt a 40 Glocc. Všechny tři jsme loni viděli v ČR. Video ze zákulisí je zde.

Ludacris feat. Trey Songz - Sex Room
Luděk Kříž je v Měsíci v hip hopu už stálá položka, nyní nás potěšil videosinglem "Sex Room", který i díky featuringu Treye Songze sází na milostnější r'n'b notu. Režie se ujal osvědčený Chris Robinson. Námět klipu je podobný filmu "The Hangover". Behind The Scenes máte tady.

Reflection Eternal feat. Estelle - Midnight Hour
Reflection Eternal je společný název pro duo Talib Kweli-DJ Hi-Tek. Deska "Revolutions Per Minute" vyšla v půli května a v prvním týdnu skončila na slušném 18. místě prodejní hitparády a kritici byli nadšení. Já také. Představu si můžete udělat z klipu s Estelle.

Rytmus feat. Igor Kmeťo - Sága pokračuje
Rytmus nedávno navštívil USA, a je tak pochopitelné, že se musel pochlubit klipem, ve kterém se střídají světla Las Vegas s panorámatem Hollywoodu a silnicí ve vyprahlé krajině. Nechybějí stíhačky, poker, Igor Kmeťo a mercedes z půjčovny.

Tafrob - Gamer
Tafrob se na své půl roku staré desce "Sup" ohlédl za svou hráčskou historií a nyní vzdal hold hrám i videoklipem, který mu dělali kluci z Reserve07 okolo režiséra Scuottyho. James Cole mimochodem chystá udělat dva videoklipy z "Halucinací", zvolí konkurenční skladbu "Jsem hráč"?

Grimaso feat. S.A.S & Suvereno - Get Low/Skener
Grimasovi čerstvě vyšlo druhé producentské album "Let The Beat Come True" a vypadá to, že to bude našlapaná pecka. Venku je první dvojitý videoklip na skladby "Get Low" se S.A.Sem a "Skener" se Suverenem. Obsahuje slow-motion slovakian bitches, kterým díky větráku vlají vlasy.

Marpo - Zahnaná do kouta
V reportu ze křtu Marpova alba "Knockout" jsem se vyjádřil, že po produkční stránce je to velmi povedená deska a hosté ji ještě vylepšili. Skvělou ukázkou toho může být videosingl "Zahnaná do kouta" s účastnicí Československé Superstar Karolínou Majerníkovou. Klip natočili od Rytmuse známí Imagine Vision, i díky tomu to je takový "Príbeh, část druhá".

Co se nevlezlo:
Detail feat. Lil Wayne, T-Pain & Travis McCoy - "Tattoo Girl (Foreva)"
The-Dream feat. T.I. - "Make Up Bag"
Honorebel feat. Sean Kingston & Trina - "My Girl"
Dirty Money (Diddy) feat. T.I. & Rick Ross - "Hello Good Morning"
Chiddy Bang - "Pass Out" + freestyle
A nezapomeňte, že mnoho videí (Rihanna, Beyoncé, N.E.R.D.) vyšly jako sólo články, jsou uvedené v seznamu níže!

Psali jsme o hip hopu a r'n'b

V květnu jsme tu měli pořádnou nálož recenzí hip hopu a r'n'b včetně trojlístku James Cole-PSH-Prago Union, hlavní událostí byl rozhodně koncert Black Eyed Peas. Rozšířila se nám redakce o jednoho r'n'b pozitivního jedince, takže jsme si užili více videoklipů v jukeboxu.

ČLÁNKY
Black Eyed Peas, Cheryl Cole, O2 arena, Praha, 16.5.2010 fotogalerie
Black Eyed Peas, O2 arena, Praha, 16.5.2010 reportáž
Jason Derülo - Jason Derülo
Kelis - Flesh Tone
Craig David - Signed Sealed Delivered
PSH - Epilog
Prago Union - Dezorient Express
Lady GaGa - The Fame Monster
Lady GaGa - The Remix
James Cole - Halucinace ze třetího patra
Alexandra Burke - Overcome
R. Kelly - Untitled
Bushido - Zeiten Ändern Dich

AUDIO/VIDEO
Alicia Keys -Un-Thinkable (I'm Ready)
Rihanna feat. Slash - Rockstar 101
Beyoncé - Why Don't You Love Me
Ruda z Ostravy feat. Martina Pártlová - OSTRAVA !!!
Charice feat. Iyaz - Pyramid
David Guetta & Chris Willis feat. Fergie & LMFAO - Gettin' Over You
Ke$ha - Your Love Is My Drug
N.E.R.D. feat. Nelly Furtado - Hot-n-Fun
Mary J. Blige feat. Trey Songz - We Got Hood Love
Katy Perry feat. Snoop Dogg - California Gurls
Prago Union - Myšlenkovej pochod

NOVINKY
Kelis vybrala další singl z nové desky.
Cheryl Cole se rozešla se záletným manželem-fotbalistou Ashleym Colem a šušká se o šuškání s will.i.amem.
Z 50 Centa je kostra jak z Pobřeží Slonoviny.
Eminem se musel v Detroitu snad uhodit hlavou do prázdné výrobní haly, místo pořádných rapperů si totiž na nové album pozval Pink a Rihannu.
Alicia Keys se Swizz Beatzem čekají miminko, nosí ho první z jmenovaných. A podle insiderů se to samé přihodilo Mariah Carey a Nicku Cannonovi.
O Christině Aguileře jsme tady na rozdíl od Gagy neinformovali, nové album ji ale kvalifikovalo do našeho žánru, takže si můžete přečíst první dojmy a uvažovat nad tím, jestli si koupíte deluxe edici a proč zrušila turné.
Třetina redakce s nadšením přijala zprávu o chystaném pražském koncertu Lady Gaga. Zbytek si dál pochvaloval line-up Rock For People.
To naši oblíbenci Die Antwoord také vystoupí v Praze, v Lucerna Music Baru, a my u toho pochopitelně budeme.
V Lucerně vystoupili nedávno La Coka Nostra a jejich člen Everlast tam už brzy zamíří znovu single.
Jay-Zho management si krátí čas vydáním bestofky.
Lil Wayne si krátí čas ve vězení posloucháním empétrojky.
Rihanna nechala zremixovat desku "Rated R".
Gipsy.cz zveřejnili název nového singlu a data koncertů.
A i Marpo si vyjel na turné, tentokrát bez Chinasek.
Před koncertem Black Eyed Peas jsme informovali, že si Fergie přeje podávat čerstvé papáje z těl mladých mulatů a výkonné LED stěny povedou ke krátké odstávce energie domácností v Libni.

BONUSY

Release párty "Epilogu" PSH
Hip Hop Allstars TV byli s kamerou v pražském Ikonik Store, kde PSH pořádali release párty nejnovější desky "Epilog". V několika prostřizích můžete vidět i jednoho slavného redaktora musicserver.cz. Z dílny HHASTV pak pochází ještě rozhovor s Indym, který sólovku odsunul minimálně na podzim.

Black Eyed Peas - Where Is The Love? živě v Praze
Kdo nebyl na koncertě Black Eyed Peas v pražské O2 areně, může vzít zavděk aspoň videu z finále, kdy zazpívali svůj první megahit. Můžete si také poslechnout ony hlasové nedokonalosti. Hlavní ale bylo, že to byla zábavná pařba.

Pokus Ricka Rosse o filmový videoklip
Rick Ross nás opět dovedl k slzám. Jeho úroveň je jak na houpačce. Tentokrát se dotkl spodku s posledním videodoprovodem skladby"Super High", který je neuvěřitelně hloupý. Navíc tento singl s Ne-Yem je vyloženě usínací materiál.

Rytmus - Keď si šťastný
Minule jsme vydání zakončili parodií na Rytmusův "Príbeh", nyní květen zakončíme Rytmusovou vlastní srandou. Toho oslovil jeden mobilní operátor s nabídkou na natočení reklamy a on jako správná celebrita a businessman to nemohl odmítnout. Výsledek je tady, jeho pasáž v nezkrácené podobě máte vlevo.

NÁZORY
  • wow (chocobo, 11.06.2010 15:51) Reagovat

    poradnej megaclanek :) smekam

    • Re: wow (Jack, 11.06.2010 22:47) Reagovat

      Mas recht.. :))
      jinak doufam, ze v cervnovem souhrnu nebude chybet Em ;))

      • Re: wow (Doupik, 11.06.2010 23:11) Reagovat

        (autor článku) Minimálně na ten videoklip "Not Afraid" se podíváme :-) A zhodnotíme prodeje "Recovery" i Drakeova debutu. Jinak recenze desky se asi vzdávám, na další diskuzi jako po mojí kritice "Relapse" moc nemám náladu :-)

        • Re: wow (Lukáš Benda, 12.06.2010 00:06) Reagovat

          Ma bru fokken lekker - got fokkin guzbamp$ ma bru - hater$ $ax bru, get fokked!

        • Re: wow (bugaboo, 12.06.2010 09:45) Reagovat

          ..já se toho klidně ujmu...:-D:-D...ta minulá recenze byla v klidu, otevřeně jsi napsal o tom, kde byl problem, i Eminem to zřejmě cítil, když v Not Afraid přiznal, že Relapse byl "ehhh", a udělal CD hudebně rozdílné - výborné!!! Té recenze se neboj...;-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 49/2023 - od Nicki Minaj přes Tate McRae po No Name (13.12.2023 16:00)
- Naživo: Marpo zase koncertuje. V sobotu upražil O2 universum (12.12.2023 09:22)
- Naživo: Mirai odehráli v O2 areně jen lehce nadprůměrný koncert (01.12.2023 13:00)
- Nové desky 46/2023 - od Dolly Parton přes Plain White T's po Stevea Aokiho (22.11.2023 20:30)
- Recenze: Lenny a Marpo na společném EP "Klenoty" potenciál nenaplnili (07.11.2023 08:00)
- Video: Z nového hitu "My dva" Lenny a Marpa stříkají hektolitry zamilovanosti a spokojenosti (04.11.2023 12:22)
- Nové desky 40/2023 - od Drakea přes Jelen po Škwor (11.10.2023 21:10)
- Video: Lenny a Marpovi vznikly pod rukama "Klenoty", zpěvačka v něm anglicky rapuje (11.10.2023 07:52)
- Rozhovory: Marpo - Chtěl jsem se vším skončit, ale chytil jsem druhej dech (18.09.2023 17:00)
- Audio: Nicki Minaj v procítěném singlu "Last Time That I Saw You" balancuje na hraně popu a r'n'b (02.09.2023 14:49)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Paws Rush U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu