shop.musicserver.cz
Black Eyed Peas, Cheryl Cole, O2 arena, Praha, 16.5.2010

Imma be rockin' the Prague

Vydáno: 17.05.2010 08:06 v sekci Naživo - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Black Eyed Peas byli loni v USA suverénně nejúspěšnějším interpretem, silně ovládli i český éter a diskotéky. Na konec jara si naplánovali evropskou část "The E.N.D. World Tour" a nechyběla v něm ani Praha. Vyprodaná O2 arena si dvě hodiny zařádila na jejich taneční hip hop / elektronický pop.

Live: Black Eyed Peas

support: Cheryl Cole
místo: O2 arena, Praha
datum: 16. května 2010
setlist: Let's Get It Started, Rock Your Body, Meet Me Halfway, Alive (úryvek), Don't Phunk With My Heart, will.i.am freestyle, Imma Be, My Humps, Missing You, apl.de.ap: Bebot-Mare, Taboo: Rockin To The Beat, Fergie: Fergalicious-Glamorous-Big Girls Don't Cry, will.i.am DJ set, Pump It, Don't Lie, Shut Up, Where Is The Love?, Party All The Time/Showdown (úryvek), Boom Boom Pow, I Gotta Feeling
Fotogalerie

Black Eyed Peas, O2 arena, Praha, 16.5.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
V roce 2006 jsme sousednímu Slovensku mohli závidět koncert Black Eyed Peas, letos jsme ale my jediní ze střední a východní Evropy, kam tento popový fenomén dorazil v rámci turné k jejich poslední (a nejlepší) desce "The E.N.D.". Vyprodaná pražská O2 arena tak naživo viděla jednu z nejúspěšnějších skupin tohoto tisíceletí. Popově mainstreamovým mixem electra, dance, r'n'b a hip hopu se vyprofilovali fanoušci - publikum bylo velmi mladé. A hlavně velmi živé, o tom ovšem později.

Nedělní večer totiž napřed začala Cheryl Cole, při které se obecenstvo ještě příliš neprojevovalo. Anglická hvězda za známé hitparádové singly sklízela potlesk a jekot, při písních ale bylo publikum statické. Možná bylo zhypnotizované oblečkem Cheryl, který skvěle zvýrazňoval její ženské parametry. Kromě povinných "Fight For Love", "Parachute" a "3 Words" (kde jí will.i.am pomoci nepřispěchal) zařadila do dvacetiminutového setlistu i "Fireflies" od Owl City, tato krásně naivně zpívaná písnička však v jejím podání zněla až moc zrale.

Black Eyed Peas, O2 arena, Praha, 16.5.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Těsně po deváté se už na obrazovkách objevil známý zelený digitální obličej z coveru "The E.N.D.", který dost nesrozumitelně odvykládal intro. Možná to bylo jen umístěním novinářů (nejspodnější řada naproti pódia), ale někdy opravdu nešlo rozumět. Navíc byly reproduktory i obrazovky umístěny hodně vysoko, takže se bohužel dostavil špatný pocit, že zvuk šel odjinud, než odkud pocházel, a nešlo najednou sledovat projekci i pódium. Zatím jsme se ale nedostali tak daleko, že bychom si v rámci akreditace mohli u pořadatele vybrat místo. Samozřejmě bych bral stání u pódia, kde nejlépe vidíte a jste nejvíce vtažení do koncertu, takže si i nejvíce zapaříte.

A že se za dvě hodiny show Black Eyed Peas dalo zapařit, vždyť na jejich nespočet hitů tancujeme už celou dekádu. V setlistu vynechali pouze "Hey Mama", jinak jsme se dočkali všech pecek. Na začátek byly trefně zvoleny výborné "Let's Get It Started" a "Rock That Body", při které se kulisy-reproduktory najednou změnily v živé tanečníky. V "Meet Me Halfway" se will.i.am krátce proletěl v popruzích nad pódiem, hlavní vizuální pastvou ale byly krásné hvězdy a slunce na obří konstrukci stage, která celá fungovala jako LED stěna. Po krátké klavírní ukázce "Alive" přišlo "Don't Phunk With My Heart", které bylo pěkně zakončené na flétnu, jejíhož hráče ale vidět nebylo, celá živá kapela v horní části pódia byla totiž po většinu času zcela neosvětlená.

Black Eyed Peas, O2 arena, Praha, 16.5.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Nepěkný faktem byl tragický živý přednes will.i.ama. Zpívat tak špatně je kumšt! Ukázat se mohl při rapovém freestylu, kde nemusel falešně zpívat, obrovská kadence chrlení slov ve spojení se špatným zvukem měla ale opět jeden důsledek - nešlo rozumět. Teda, kromě té opakující se hlášky "I like the girls in Prague". Naštěstí si asi v jedné z několika přestávek dal kloktadlo a větší faux paux se už nekonala, přesto je jasné, že hlavní postava skupiny umí mikrofon sice srandovně držet, naživo do něj zpívat mu však už jde méně. Potěšila naopak Fergie, která sice měla dvě polohy - rap versus mocný zpěv -, borce však jasně zastínila.

Black Eyed Peas, O2 arena, Praha, 16.5.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Každý člen měl v show svou vlastní sólo část. Jako první přišel na řadu apl.de.ap, který do beatu "Calabrie" předvedl "Bebot" z alba "Monkey Business" a "Mare" z bonusového CD "The E.N.D." a před odchodem se pochlubil pěknou tanečně-breakdance-atletickou sestavou. Vystoupení Tabooa přineslo největší wow moment: "Rockin' To The Beat" totiž zazpíval na motorce jako z "Tronu", se kterou ve vzduchu plachtil po celé hale. Fergie sáhla po třech hitech ze sólovky "The Dutchess" "Fergalicious", "Glamorous" a "Big Girls Don't Cry", při kterém hala krásně sborově zpívala procítěný refrén.

Šéfík will.i.am si pak pro sebe nechal nejvíce času, oblečeného do skvělého robotického kostýmu jsem ho překřtil na auto-tune bota. O2 arenu dostal do varu mixováním songů, které produkoval, a největších hitů hudební historie. Slyšeli jsme úryvky "In The Ayer" (Flo Rida), "American Boy" (Estelle), "Thriller" (Michael Jackson), "Jump Around" (House Of Pain), "OMG" (Usher), "Song 2" (Blur), "Smells Like Teen Spirit" (Nirvana) nebo "Sweet Dreams" (Eurythmics) a dalších.

Black Eyed Peas, O2 arena, Praha, 16.5.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Přestávka před další částí show byla vyplněna puštěním videoklipu "I'm In The House" Stevea Aokiho s will.i.amem, pak jsme po čtyřiceti minutách viděli opět celou sestavu na pódiu společně. A návrat to byl šílený, při "Pump It" už jen málokdo vydržel na sedačkách a celá aréna tepala do milované/nesnášené vykrádačky známé písničky z "Pulp Fiction". Sekuriťáci se marně pokoušeli dostávat tančící lidi ze schodů, ti se tam okamžitě vraceli zpět: "The Energy Never Dies"! "Don't Lie" bylo na projekci šikovně znázorněno jako semafor (v USA mají text "Don't Walk"), ikonické otazníky pak svítily při "Where Is The Love?".

Po tomto průlomovém hitu z alba "Elephunk" si BEP vyžádali vyřvání přídavku. Nikoho k tomu nemuseli dvakrát pobízet, mladí Češi udělali pořádný bordel a po medley "Party All The Time" a "Showdown" (odkud pochází i trefný text "The most powerful force on the planet is the energy of the youth") přišlo očekávané vyvrcholení v podobě dvou nejúspěšnějích singlů. Při "Boom Boom Pow" všem z basů vlály vlasy, ta pravá masová radost ale přišla až s "I Gotta Feeling". Takto pařící halu jsem ještě nezažil. Však také není nic lepšího, než nadšeně tančit do padajících konfet a zpívat "I gotta feeling that tonight's gonna be a good night"!

NÁZORY
  • I gotta feeling that tonight's gonna be a good night (Dingo, 17.05.2010 11:05) Reagovat

    jedna z nejdebilnejsich pisnicek z posledni doby vubec...

  • o2 patro (Lukáš, 17.05.2010 16:00) Reagovat

    nevite jestli v tom 4. patre je vubec videt na podium?a proc jsou tam ty mista levnejsi ?

    • Re: o2 patro (Hanka, 20.05.2010 12:35) Reagovat

      je tam vidět, já tam seděla, ale sedačky tam mezi sebou mají málo místa na nohy :-/

  • Staré dobré časy... (Evi, 17.05.2010 17:57) Reagovat

    ...písní typu Where is the love nebo Hey mama, kdy jsem dovedla BEP poslouchat bez pocitů znechucení. Tenkrát to nebylo další tuctuc v moři.

    • Re: Staré dobré časy... (zs12, 17.05.2010 23:01) Reagovat

      The E.N.D=The END to mi nikdo nerozmluví.
      BEP mělo dělat předskokany pro Cheryl.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)
- Nové desky 45/2022 - od Louise Tomlinsona přes Bruce Springsteena po Black Eyed Peas (16.11.2022 17:30)
- Video: Black Eyed Peas, Shakira a David Guetta v klipu k "Don't You Worry" tancují s mimozemšťany (27.06.2022 11:58)
- will.i.am představil chytrý respirátor. Má zabudovaná sluchátka a Bluetooth (07.04.2021 10:12)
- Video: Black Eyed Peas se Shakirou za zády nudí jako nikdy. "Girl Like Me" holt díru do světa neudělá (13.12.2020 12:59)
- Video: Black Eyed Peas se na podporu Joea Bidena spojili v "The Love" s Jennifer Hudson (25.10.2020 16:02)
- Nové desky 24/2020 - od Boba Dylana přes Whitesnake po Black Eyed Peas (24.06.2020 08:00)
- Nejvíc nej: Největší letní (s)hity uplynulé dekády (09.08.2019 08:05)
- Video: Cheryl v novince "Let You" účtuje se svými expartnery (04.06.2019 10:41)
- Recenze: The Black Eyed Peas jsou na "Masters Of The Sun, Vol. 1" zpátky bez Fergie, ale zato s velkou myšlenkou (26.12.2018 12:25)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu