Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Makrorecenze "Rammstein" Rammstein Někteří hudebníci a hudebnice chrlí alba doslova jedno za druhým. Jiní rádi nechávají své fanoušky čekat. A pak jsou tu Rammstein. Během prvních čtrnácti let existence vydali šest řadovek, ta sedmá ale přišla až po desetileté pauze. Není tedy divu, že se z "Rammstein" stala událost. Což nemohlo minout makrorecenzi. čtěte zde
Vydáno: 16.07.2019 08:00 v sekci Makrorecenze - Redakce
Thom Yorke - ANIMA 9/10
Thom Yorke - ANIMA Thom Yorke se vždy snažil posouvat hudební hranice a experimentovat se zvuky. Tentokrát se mu ale poprvé podařilo natočit kolekci, která je komplexní a na které nic nepřebývá ani nechybí. I když na povrchu je jeho třetí sólovka "ANIMA" stále dost experimentální, ukrývá fantastické nápady, které je radost objevovat. čtěte zde
Vydáno: 15.07.2019 00:00 v sekci Recenze - Jakub Malar
O5 a Radeček - Dobrý zprávy 8/10
O5 a Radeček - Dobrý zprávy Už málokdo předpokládal, že by šumperská formace O5 a Radeček, která hraje ve stejné sestavě už čtvrtstoletí, přišla s novou deskou. Ale opak se stal pravdou - po sedmi letech od předchozího počinu jsou tu "Dobrý zprávy". A v porovnání s předchozími je to nahrávka popovější, veselejší a setsakra dobrá. čtěte zde
Vydáno: 14.07.2019 13:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Zrní - Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín 10/10
Zrní - Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín Kladenští Zrní vydali prostřednictvím záznamu "Zrní a Filharmonie HK živě ve Foru Karlín" ohlédnutí za svým největším samostatným koncertem. Před necelými dvěma lety křtili desku a přizvali si k tomu orchestr nebo třeba tanečníky. Výsledek je příjemně znějící vzpomínkou, na které nenajdete jedinou chybu. čtěte zde
Vydáno: 13.07.2019 09:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Synapsyche - In Praise Of Folly 7/10
Synapsyche - In Praise Of Folly Italští zlouni Synapsyche jsou zpátky, aby světu znovu ukázali, jak se na Apeninském poloostrově hraje aggrotech. Stejně jako na předchozích počinech i na "In Praise Of Folly" dávají fanouškům ochutnat temnou elektronickou hudbu ve své nejtvrdší podobě. Nebo že by bylo něco jinak? čtěte zde
Vydáno: 12.07.2019 15:23 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Hot Chip - A Bath Full Of Ecstasy 8/10
Hot Chip - A Bath Full Of Ecstasy O Hot Chip pořád není takový zájem, jaký by si zasloužili. A to přitom dělali s Katy Perry(!). Kdybychom to chtěli změnit, účelově do textu recenze začleníme klíčová slova jako sex nebo Suzi Quatro. Ale my to dělat nebudeme a necháme jejich desku "A Bath Full Of Ecstasy" mluvit samu za sebe. Povedla se totiž moc. čtěte zde
Vydáno: 08.07.2019 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Filip Topol - Nebe je zatažený 9/10
Filip Topol - Nebe je zatažený Filip Topol se sice narodil do volnějších poměrů, které vedly k Pražskému jaru, své mladí a ranou dospělost však prožil v době, která šrouby svobody notně utáhla. Žil ale v onom jirousovském veselém ghettu a stal se jedním z jeho zázračných dětí. Nyní mu vychází trojalbum "Nebe je zatažený", na němž je ledacos jinak. čtěte zde
Vydáno: 07.07.2019 09:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
The Raconteurs - Help Us Stranger 8/10
The Raconteurs - Help Us Stranger The Raconteurs jsou po více než deseti letech zpět s novým materiálem. Další z řady hudebních formací spojených s Jackem Whitem se zavřela do studia během loňského podzimu. Tehdy vzniklo dvanáct nových písní, které koncem letošního června vyšly na albu "Help Us Stranger". Jak se povedly? čtěte zde
Vydáno: 01.07.2019 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Andrej Šeban - Triplet 7/10
Andrej Šeban - Triplet Slovenský kytarista Andrej Šeban ve své dlouhé kariéře spolupracoval s kdekým (Richardem Müllerem, Peterem Lipou, Dežem Ursinym, Marikou Gombitovou a dalšími), úspěšný je však i se svou vlastní skupinou, s níž se pouští do vln jazzem ovlivněné hudby. Aktuální album "Triplet" je ovšem jeho vyloženě sólovým projektem. čtěte zde
Vydáno: 29.06.2019 16:10 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Hollywood Vampires - Rise 8/10
Hollywood Vampires - Rise Před čtyřmi lety, když byli v řadách Hollywood Vampires muzikanti jako Matt Sorum nebo Duff McKagan, to vypadalo na krátkodechý projekt, kterým si staří rockoví bardi udělají radost a zároveň vzdají poctu zesnulým kolegům. Ejhle, nestalo se - "Upíři z Hollywoodu" právě přicházejí s novou deskou "Rise". čtěte zde
Vydáno: 24.06.2019 11:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Madonna - Madame X 8/10
Madonna - Madame X Madonna to v současnosti nemá lehké. Její ikonické postavení je pod drobnohledem těch nejpřísnějších posluchačů, kteří milerádi hledají sebemenší chybky. Je ale opravdu na místě být kritický k někomu, kdo už by nám dávno nemusel vůbec nic dokazovat? Jak se tedy dívat na "Madame X"? čtěte zde
Vydáno: 21.06.2019 10:00 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese 9/10
Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese Televizní království Netflix je známé také produkcí vlastní filmové tvorby z hudebního světa. Jedním z nejnovějších přírůstků je dokument "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese" zachycující unikátní koncertní turné Boba Dylana po Severní Americe v polovině sedmdesátých let. čtěte zde
Vydáno: 20.06.2019 13:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Pokáč - Úplně levej 9/10
Pokáč - Úplně levej "Poslouchám Pokáče a nestydím se za to," hlásí interpretův merch a já mimochodem taky. Není totiž důvod se stydět. Pokáč natočil druhou desku "Úplně levej", která obsahuje čtrnáct velmi chytlavých melodií, ještě chytlavější slovní obraty a je prostě výborná. čtěte zde
Vydáno: 17.06.2019 09:00 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Dan Šustr - Old Shootterhand 7/10
Dan Šustr - Old Shootterhand Dan Šustr rozhodně nelení. Nedávno se vrátil s comebackovou nahrávkou Tiché dohody "Hlasitá revoluce", na níž sestava představila novou zpěvačku, nyní přichází se sólovým počinem "Old Shootterhand", na kterém představuje skladby, pro které se hodí spíš mužský vokál a folkovější zvuk. čtěte zde
Vydáno: 15.06.2019 09:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Jelen - Půlnoční vlak Michala Tučného 8/10
Jelen - Půlnoční vlak Michala Tučného Co zdánlivě zahájilo loňské zimní turné, má počátky mnohem dávnější. Aktuální zvuk Jelena se formuje již dlouho. "Půlnoční vlak Michala Tučného" tak značí návrat ke kořenům a uzavírá inspirativní kruh. Podívejme se, jak kapela přetvořila skladby ikony tuzemské country ke svému obrazu. čtěte zde
Vydáno: 10.06.2019 12:10 v sekci Recenze - David Böhm
Dan Vertígo - #DNVRTG 7/10
Dan Vertígo - #DNVRTG Brněnský písničkář Dan Vertígo jede nekonečné turné po Česku a během něho se mu povedlo složit písničky pro druhé album "#DNVRTG". Kromě dvanácti autorských písní, na které se Dan doprovází na kytaru, akordeon nebo piano, na něm nalezneme také množství hostů. čtěte zde
Vydáno: 09.06.2019 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Illegal Illusion - Dried Blood Syndrome 7/10
Illegal Illusion - Dried Blood Syndrome Více než šest let čekání na novou desku dopustila alternativní formace Illegal Illusion, která po právu patří k nejvýraznějším jménům domácí alternativní scény. Pánové z Bílovce novinku nahráli naživo a výsledkem je pekelně syrový materiál, který kouše, škrábe, bolí, ale jeho poslech stejně stojí zato. čtěte zde
Vydáno: 04.06.2019 17:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Heiden - Země beze mě 8/10
Heiden - Země beze mě Heiden se po čtyřech letech vrací s novou deskou a hned koncepční "Země beze mě". Skladby propojuje již mnohokrát v různých formách zpracované téma odcizení se sama sobě i světu. Téma časté, ne však lehké. Jak se jej kapele, zdárně se pohybující v různých odnožích rockové alternativy, podařilo uchopit? čtěte zde
Vydáno: 03.06.2019 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Insania - Kacířův kancionál 10/10
Insania - Kacířův kancionál Brněnská Insania nikdy nedělá nic napůl. Jejich alba jsou propracovaná do nejmenšího detailu, a to jak po stránce hudební, tak po té textové či vizuální. Nyní přicházejí s nehudebním dílem "Kacířův kancionál", tedy knihou, která nemá na českém trhu obdoby. čtěte zde
Vydáno: 02.06.2019 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
MikAel - Easy 8/10
MikAel - Easy Deset let po předchozí desce "Uvnitř" nahrál Michael Foret svou třetí studiovku, tentokrát pod pseudonymem MikAel. Převládajícím žánrem je na ní electropop, ovšem dojde i na několik překvapivých momentů. Také proto patří "Easy" k těm albům, která českou scénu jednoznačně osvěžují. čtěte zde
Vydáno: 01.06.2019 12:00 v sekci Recenze - Josef Martínek

ALBUM TÝDNE 29/2019

Thom Yorke
ANIMA

Thom Yorke se vždy snažil posouvat hudební hranice a experimentovat se zvuky. Tentokrát se mu ale poprvé podařilo natočit kolekci, která je komplexní a na které nic nepřebývá ani nechybí. I když na povrchu je jeho třetí sólovka "ANIMA" stále dost experimentální, ukrývá fantastické nápady, které je radost objevovat.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 25.07.
Skunk Anansie (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 26.07.
Colour Meeting 2019 (Park U hradeb, Polička)
St 31.07.
Ziggy Marley (JAM) (Divadlo Archa, Praha)
St 07.08.
Sziget (Budapešť, Budapešť)
Čt 08.08.
Cat Clyde (CAN) (Café V lese, Praha)
Pá 09.08.
Luis Fonsi (Puerto Rico) (PVA Expo, Praha)
So 10.08.
The Story So Far (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Po 12.08.
Pup (CAN) (Café V lese, Praha)
St 14.08.
UpTone: Cavetown (UK) (Cross Club, Praha)
Ne 18.08.
Metallica (USA) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

musicserver.cz Omlouváme se. Právě probíhají na stránce úpravy. Zkuste to za pár vteřin. Díky za pochopení.