Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Halsey - If I Can't Have Love, I Want Power 9/10
Halsey - If I Can't Have Love, I Want Power V hudebním businessu není žádnou výjimkou, že debutové album interpreta je nejen tím nejúspěšnějším, ale taky tím nejlepším, které za svou kariéru nahraje. Halsey mezi ně ovšem nepatří. Její dosavadní tři desky byly sice skvělé, čtyřka "If I Can't Have Love, I Want Power" je ale jednoznačně ještě lepší. čtěte zde
Vydáno: 18.10.2021 00:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
Southpaw - I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead 7/10
Southpaw - I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead Hudební workoholici Jiří Burian a Karel Havlíček si po letech udělali radost a s mladou krví za zády nahráli nové album kapely Southpaw s názvem "I'm Really Gonna Miss These Songs When I'm Dead". Jejich příznivce potěší, nezklame, ale na druhé straně ani nepřekvapí. čtěte zde
Vydáno: 17.10.2021 10:30 v sekci Recenze - Honza Balušek
"Damn The Torpedoes" Toma Pettyho & The Heartbreakers potvrzuje mýtus o klíčových třetích albech Některým kapelám se podaří dosáhnout věhlasu hned první nahrávkou - takových silných debutů už jsme v našem seriálu pár měli. Pak je tu ještě druhá část, která si musí počkat a svou cestu k úspěchu si vybudovat. Ideálně třetím albem. Tak jako Tom Petty & The Heartbreakers a jejich "Damn The Torpedoes." čtěte zde
Vydáno: 16.10.2021 16:35 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Frankie & The Deadbeats - The Shining 8/10
Frankie & The Deadbeats - The Shining Pankáči a kotlíkáři, těžko si představit odlišnější subkultury. A přesto se, alespoň u nás, stalo první pro druhé překvapivým zdrojem. V současnosti moderní alternativní country totiž v Česku hrají lidé vzešli z divočejšího podhoubí. Jinak tomu není ani u debutu "The Shining" party Frankie & The Deadbeats. čtěte zde
Vydáno: 14.10.2021 15:40 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Brandi Carlile - In These Silent Days 8/10
Brandi Carlile - In These Silent Days Miluje Joni Mitchell i Eltona Johna. Countryové hvězdě Tanye Tucker produkovala album, které získalo hned dvě Grammy. Za svou předchozí desku byla na tutéž cenu nominovaná tolikrát jako ten rok žádná jiná hudebnice. A taky zpívá se Soundgarden. Brandi Carlile je prostě žena, kterou chceš znát. Poznej "In These Silent Days". čtěte zde
Vydáno: 11.10.2021 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Volume - Jeden život nestačí 7/10
Volume - Jeden život nestačí Slovenská parta Volume má na svém kontě dvě plnohodnotné desky a letos rozšiřuje svou diskografii o třetí. Na nahrávce "Jeden život nestačí" kvintet pracoval celé dva roky. Výsledkem je svižný kytarový rock, v jedné skladbě navíc uslyšíme i kytaristu skupiny Desmod Rasťu Tomana. čtěte zde
Vydáno: 10.10.2021 16:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Dayal Patterson - Black Metal: Evoluce kultu 8/10
Dayal Patterson - Black Metal: Evoluce kultu Jestli má nějaký metalový subžánr kontroverzní pověst, je to bezpochyby black metal. Na druhou stranu, na rozdíl od jiných, již poněkud zacyklených podtypů je také tím, který se neustále vyvíjí a inovuje. Obě stránky stylu zevrubně analyzuje Dayal Patterson ve své knize "Black Metal: Evoluce kultu". čtěte zde
Vydáno: 09.10.2021 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Mig 21 - Džus noci 8/10
Mig 21 - Džus noci Pražská parta Mig 21, známá také díky herci Jiřímu Macháčkovi, nesype desky z rukávu zrovna často. Za svou více než dvacetiletou kariéru stihla vydat jen čtyři. "Džus noci" je pátá a opět je plná pohody, humoru a hudby, která nutí si zatančit nebo se jen tak blaženě usmívat. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2021 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Marcel Gidote's Holy Crab - Humidity Breaking Limits 8/10
Marcel Gidote's Holy Crab - Humidity Breaking Limits Už tak barevné vody domácí neo-psychedelie dostávají další odstíny. Plnohodnotným albem "Humidity Breaking Limits" totiž debutuje plzeňská parta Marcel Gidote's Holy Crab. Jejím poznávacím znamením je výrazná jazzová poleva na chutném rockovém korpusu. Jak se deska povedla? čtěte zde
Vydáno: 03.10.2021 08:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Anteater - Other Worlds 8/10
Anteater - Other Worlds Na české klubové scéně žhne další blyštivé želízko. Je jím trio Anteater. V diskografii má už loňské EP "Last Chance" a nyní vypouští jeho nástupce - třískladbové dílko "Other Worlds". Kapela ho natočila ve studiu Golden HIVE společně s Tomášem Frödem, lídrem kapel Walkmanz a Imodium. čtěte zde
Vydáno: 02.10.2021 08:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Hooverphonic - Hidden Stories 7/10
Hooverphonic - Hidden Stories Nečekaný návrat Geike Arnaert spustil ve vývoji i u nás oblíbených Hooverphonic řadu událostí. Nakonec z toho vzešla nová řadovka "Hidden Stories". Nikterak nebortí zaběhlé mantinely a postupy jejich tvorby - je to zkrátka poctivý pop, který neztratil nic na svém kouzlu. čtěte zde
Vydáno: 30.09.2021 17:15 v sekci Recenze - Dan Hájek
Isobutane - Mementos 8/10
Isobutane - Mementos Isobutane na "Mementos" objevuje dříve neprozkoumaná zákoutí elektroniky. Pomocné ruce mu podala řada hostů, nahrávka je tak svým způsobem výsledek spolupráce s trenčínskou all-stars scénou. Škoda jen, že v plné síle si ji můžete vychutnat pouze doma, naživo se to asi zcela nepovede. čtěte zde
Vydáno: 28.09.2021 14:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Vladimír Mišík - Noční obraz 10/10
Vladimír Mišík - Noční obraz Říká se, že se nedá dvakrát vstoupit do téže řeky. Dvojice Vladimír Mišík a Petr Ostrouchov se o to s novou deskou "Noční obraz" pokouší. Jistě, nějaká voda utekla, pomyslné břehy a hlavně dva tvůrčí soutoky zůstaly stejné. Mohlo tohle spojení vůbec dopadnout špatně? Jak už napovídá hodnocení níže, nemohlo. čtěte zde
Vydáno: 27.09.2021 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Smolné pikové eso přineslo desce "Ace Of Spades" od Motörhead vítězství Málokdo se stal takovým symbolem rockové muziky jako Lemmy Kilmister, frontman Motörhead. A když se vysloví název této britské kapely, většině lidí vyskočí mocný basový riff a hned nato refrén skladby "Ace of Spades". O stejnojmenné desce, kterou právě tato píseň otevírá, je další díl cyklu Slavná alba. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2021 09:00 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Between The Planets - Parallel World 8/10
Between The Planets - Parallel World Krajina instrumentálního metalu skrývá mnohá nebezpečí. Ono vyprávění jen pomocí tónů, melodií a hudebních struktur je disciplína, na které si vylámala zuby nejedna skupina. Zdařile se s tímto úkolem nicméně perou domácí Between The Planets, kteří se po čtyřech letech vrátili s novou deskou "Parallel World". čtěte zde
Vydáno: 24.09.2021 16:35 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Tom Hodge & Floex - Je Suis Karl (soundtrack) 8/10
Tom Hodge & Floex - Je Suis Karl (soundtrack) Film "Je Suis Karl" se po svém dívá na evropskou současnost. Hudební složku k němu natočili Tom Hodge a Floex, pro kterého je to na poli celovečerního formátu svým způsobem debut. Samotný soundtrack však nečerpá jen z klasického pojetí filmové muziky, díky experimentálním rovinám funguje i osamoceně. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2021 17:05 v sekci Recenze - Dan Hájek
 BomBarďák - Pátek 8/10
BomBarďák - Pátek "Pátek" je další povedená deska kapely BomBarďák, která sice svou tvorbu míří primárně na ty nejmenší posluchače, ale dělá to tak dobře, že ani rodiče z koncertu nebo z pokojíčku, kde toto CD bude hrát, neutečou. A třeba já se na každé jejich cédéčko těším jak malej kluk. čtěte zde
Vydáno: 20.09.2021 00:00 v sekci Recenze - Honza Průša
"Rumours" je působivý katalyzátor vztahů uvnitř Fleetwood Mac Už to působí jako poněkud otřepané klišé, ale spousta skvělých nahrávek vznikla za tenzí v kapele či v extrémně nepříznivých podmínkách. Výjimek je spousta, ale to není tento případ. Vznik "Rumours" je totiž naplno ponořen do atmosféry rozpadu mezilidských vztahů. A přesto vzniklo něco výjimečného. čtěte zde
Vydáno: 18.09.2021 15:35 v sekci Slavná alba - Jiří V. Matýsek
Epydemye - Prosklený nebe 8/10
Epydemye - Prosklený nebe V současné době vzniká málo nahrávek, které na jednom disku dokážou pobavit, rozněžnit i přinutit k zamyšlení. Album "Prosklený nebe" od formace Epydemye přesně takové je. Pandemický čas se na něm podepsal naprosto minimálně a písně na něm obsažené povznášejí posluchačovo nitro. čtěte zde
Vydáno: 18.09.2021 09:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Cranial Void - Celestial 8/10
Cranial Void - Celestial Death, black, doom, thrash, … Metal měl vždycky tendenci k budování žánrových scén a třídění na nejrůznější styly a podstyly. Pokrok ale nezastavíš a moderní doba přeje progresi. Čas od času se tak objeví kapela, která slije obsah více stylových kyblíků dohromady. Třeba jako Cranial Void a jejich album "Celestial". čtěte zde
Vydáno: 17.09.2021 17:05 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 42/2021

Halsey
If I Can't Have Love, I Want Power

V hudebním businessu není žádnou výjimkou, že debutové album interpreta je nejen tím nejúspěšnějším, ale taky tím nejlepším, které za svou kariéru nahraje. Halsey mezi ně ovšem nepatří. Její dosavadní tři desky byly sice skvělé, čtyřka "If I Can't Have Love, I Want Power" je ale jednoznačně ještě lepší.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

So 06.11.
Paul Kalkbrenner (DE) (Forum Karlín, Praha)
Út 09.11.
Ota Balage (CZ) - Balage 60 (O2 Universum, Praha)
Út 30.11.
Tata Bojs (O2 Universum, Praha)
Pá 10.12.
The Hives (SWE) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 31.12.
Rage Against The Machine (USA) (O2 Arena, Praha)
Pá 28.01.
Ozzy Osbourne (UK) + Judas Priest (UK) (O2 Arena, Praha)
Pá 28.01.
Kaleo (ISL) + Belle MT (UK) (Forum Karlín, Praha)
Út 01.02.
The Lumineers (US) (Tipsport Arena, Praha)
So 05.02.
BirdPen (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 08.02.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Coldplay Kryštof Adele Lady Gaga Ewa Farna Rihanna AC/DC Karel Gott BTS Madonna Ed Sheeran Metallica Beyoncé Billie Eilish Dua Lipa Jelen Vladimír Mišík Ozzy Osbourne The Cure Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu