shop.musicserver.cz
Mylene Farmer - L'Emprise 9/10
Mylene Farmer - L'Emprise "L'Emprise" je v mnohém překvapení - Mylene Farmer se vrací do hudebních kontur, které k ní patří vlastně odjakživa. Temná a provokativní symbolika udává ráz této až generační zpovědi, kterou autorka stvořila s novým týmem spolupracovníků vedeným Woodkidem. Po předchozích hubenějších letech je to velkolepý návrat. čtěte zde
Vydáno: 28.11.2022 00:00 v sekci Recenze - Dan Hájek
Weyes Blood - And in the Darkness, Hearts Aglow 8/10
Weyes Blood - And in the Darkness, Hearts Aglow Album "And In The Darkness, Hearts Aglow", za kterým stojí muzikantka vystupující pod pseudonymem Weyes Blood, následuje po LP "Titanic Rising" z roku 2019 a je jeho pokračováním. Zpěvačka, jejíž kariéra je ovlivněna především kostelní hudbou, zde předkládá dosud své nejlepší dílo a výsledek je víc než uspokojivý. čtěte zde
Vydáno: 26.11.2022 09:00 v sekci Recenze - Kateřina Spacek
Nils Frahm - Music For Animals 7/10
Nils Frahm - Music For Animals Nils Frahm platí za velmi aktivní personu. Jeho letošní album "Music For Animals" je v mnoha ohledech unikátním zjevením - je ztělesněním světa ambientu, klavíru se tentokráte nedočkáte. Na druhou stranu ale dokazuje, jak multifunkčním skladatelem její autor je a jak se posouvá. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2022 18:15 v sekci Recenze - Dan Hájek
Lenka Nová - Vila Live 10/10
Lenka Nová - Vila Live Lenka Nová ráda opakuje svoje přesvědčení, že věci se v životě dějí přesně tak, jak mají. Její první živé album "Vila Liva" lze zhodnotit stejnými slovy. Zpívá na něm nádherné písně s mimořádně silnými texty, a to s hlubokým prožitkem vycházejícím z jejích zkušeností a interpretačního citu. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2022 08:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Jiří Smrž - Vojna a mír 7/10
Jiří Smrž - Vojna a mír Ačkoliv je jihočeský písničkář Jiří Smrž ročník 1954 a od sedmdesátých let se pohybuje v hudebních kruzích, na opožděný albový debut si počkal až do roku 2001. Nyní mu pod hlavičkou vydavatelství Galén vychází pátý sólový počin, "Vojna a mír". Nabízí patnáct songů natočených mezi lety 2015 až 2022. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2022 17:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Bruce Springsteen - Only The Strong Survive 8/10
Bruce Springsteen - Only The Strong Survive Co mají společného Bob Dylan, Rod Stewart či Phil Collins? Všichni tři se v určité fázi své kariéry rozhodli vydat nostalgickou desku se skladbami, na nichž vyrostli. Jejich řady nyní rozšiřuje Bruce Springsteen a jeho "Only The Strong Survive" s covery soulových hitů. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2022 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Caleb Landry Jones - Gadzooks Vol.2 7/10
Caleb Landry Jones - Gadzooks Vol.2 Caleb Landry Jones je nejen vynikající herec (diváci ho mohou poznávat třeba z komiksových X-Menů nebo podivně futuristického snímku "Antiviral"), ale znovu dokazuje, že se neztrácí ani v hudebním odvětví. Jeho psychedelická deska "Gadzooks Vol. 2" je toho živoucím důkazem. čtěte zde
Vydáno: 19.11.2022 15:30 v sekci Recenze - Kateřina Spacek
Steven's - Runnin' Man 8/10
Steven's - Runnin' Man Podzim bluesové muzice svědčí. Když už by celý rok nevyšlo v tomto duchu nic, s padajícím listím a sychravým počasím se objeví i nějaká ta podařená žánrová nahrávka. To je skoro jistota. Letos by neměli zapadnout debutanti Steven’s a jejich výrazné album "Runnin’ Man". čtěte zde
Vydáno: 18.11.2022 14:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Vlastimil Třešňák & Temporary Quintet - Kiks 8/10
Vlastimil Třešňák & Temporary Quintet - Kiks O tom, kdo všechno má být na domácím písničkářském panteonu, lze jistě vést dlouhé spory. Jsou však jména, na kterých se asi shodneme všichni. Mezi takové pilíře bude určitě patřit Merta, Kryl, Hutka, ale taky Vlastimil Třešňák. Tomu nyní vyšla deska "Kiks". Doprovází jej jeho Temporary Quintet. čtěte zde
Vydáno: 14.11.2022 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Blackpink - Born Pink 7/10
Blackpink - Born Pink V současnosti zřejmě neexistuje úspěšnější dívčí skupina než Blackpink. K-popová čtveřice připravila druhou řadovku "Born Pink" a opět s ní láme rekordy. Oproti "The Album" přesto k velkému hudebnímu posunu nedošlo. Nabízí se tak otázka: mohla si něco takového děvčata vůbec dovolit? čtěte zde
Vydáno: 12.11.2022 09:00 v sekci Recenze - Lukáš Boček
The Beatles - Revolver (Super Deluxe Edition) 10/10
The Beatles - Revolver (Super Deluxe Edition) Sedmé studiové album The Beatles "Revolver" z roku 1966 bývá v anketách označováno za jeden z nejdůležitějších, nejlepších a nejvýznamnějších počinů v historii populární hudby. Nyní vychází další nová edice, jež je úžasným materiálem pro vědecké zkoumání zapálených beatlesologů. čtěte zde
Vydáno: 10.11.2022 08:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Simple Minds - Direction of the Heart 7/10
Simple Minds - Direction of the Heart Škótske legendárne zoskupenie post-punk a new wave scény Simple Minds vydalo v druhej polovici októbra svoj devätnásty štúdiový album "Direction of the Heart". Ponúka deväť skladieb, na ktorých je dobre badateľný prienik minulosti a súčasnosti. Jeho hlavnou inšpiráciou má byť oslava života. čtěte zde
Vydáno: 08.11.2022 15:00 v sekci Recenze - Juraj Gažmerčík
Arctic Monkeys - The Car 8/10
Arctic Monkeys - The Car Předchozí studiovka "Tranquility Base Hotel & Casino" nabídla Arctic Monkeys v nezvyklé zvukové podobě. Na tu teď navazuje album "The Car". Alex Turner se překonává a překvapuje textařskou i pěveckou formou, v písních dokonce vzdává poctu nejedné hudební ikoně. Výsledek tak voní potemnělým retrem. A je skvělý. čtěte zde
Vydáno: 07.11.2022 00:00 v sekci Recenze - Kateřina Spacek
Brian Eno - FOREVERANDEVERNOMORE 8/10
Brian Eno - FOREVERANDEVERNOMORE Britský hudobník, skladateľ a priekopník ambientnej hudby Brian Eno vydal 14. októbra nahrávku s názvom "FOREVERANDEVERNOMORE". Po sedemnástich rokoch sa na ňom vracia k vokálnym kompozíciám, ktoré prevažne sám naspieval. Platňa reflektuje temnú víziu našej planéty v kontexte klimatických zmien. čtěte zde
Vydáno: 05.11.2022 08:30 v sekci Recenze - Juraj Gažmerčík
Flamengo Reunion Session - Live 7/10
Flamengo Reunion Session - Live Návrat legendárního Flamenga v podobě skupiny Flamengo Reunion Session jistě zahrál na ty správné struny v srdcích milovníků bigbítu. Jak se ale ukazuje, není to projekt jen nostalgický, lákající pamětníky. Velmi hojné koncertování si žádá i završení v podobě živého záznamu. Muzikanti ho nazvali jednoduše "Live". čtěte zde
Vydáno: 03.11.2022 17:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Noah Cyrus - The Hardest Part 9/10
Noah Cyrus - The Hardest Part Když máte příjmení Cyrus, vaším otcem je Billy Ray a sestrou Miley, nehledě na další hudebně úspěšné sourozence, máte to v mnoha ohledech těžké. Noah ale ve své kariéře zvolila dlouhou cestu, kterou prozatím korunovala skvělým debutovým albem nazvaným "The Hardest Part". čtěte zde
Vydáno: 01.11.2022 08:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
A-ha - True North 8/10
A-ha - True North Nórska zostava A-ha vydala svoju jedenástu štúdiovú platňu s názvom "True North". Nahrávanie začalo už vlani v meste Bodø a hudobníci ho pri príležitosti štyridsiatich rokov svojej existencie premietli tiež do hudobno-dokumentárneho filmu. Skladby prepája príbeh o pevnom spojení človeka so životným prostredím. čtěte zde
Vydáno: 31.10.2022 00:00 v sekci Recenze - Juraj Gažmerčík
The Cult - Under The Midnight Sun 6/10
The Cult - Under The Midnight Sun Britská formácia The Cult vydala po šiestich rokoch novú platňu s názvom "Under The Midnight Sun". Titul s ôsmymi skladbami nahrala skupina, pôsobiaca na scéne už takmer štyridsať rokov, v tom istom štúdiu ako svoju prvotinu "Dreamtime". Ako znie výsledok? čtěte zde
Vydáno: 30.10.2022 17:00 v sekci Recenze - Juraj Gažmerčík
Šimanský Niesner - Všechno dobré 8/10
Šimanský Niesner - Všechno dobré Dvojice Jakub Šimanský a Tomáš Niesner se poprvé před více než třemi lety ponořila do prozkoumávání odnože folku zvané americký primitivismus. Výsledkem bylo sevřené, výhradně instrumentální dílo "Tance neznámé". Nyní se duo vrací zpět s nově nabytými zkušenostmi a s deskou "Všechno dobré". čtěte zde
Vydáno: 29.10.2022 09:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Makrorecenze "Patient Number 9" Ozzyho Osbourna Ozzy Osbourne sice poslední roky bojuje se stále se zhoršujícím zdravím a jeho několikrát odložené turné se možná ani neuskuteční, na své letošní desce "Patient Number 9" se ovšem vzepjal ke skvělému výkonu. Jak nahrávka dopadla v hodnocení čtveřice našich redaktorů v makrorecenzi? čtěte zde
Vydáno: 28.10.2022 09:00 v sekci Makrorecenze - Redakce

ALBUM TÝDNE 48/2022

Mylene Farmer
L'Emprise

"L'Emprise" je v mnohém překvapení - Mylene Farmer se vrací do hudebních kontur, které k ní patří vlastně odjakživa. Temná a provokativní symbolika udává ráz této až generační zpovědi, kterou autorka stvořila s novým týmem spolupracovníků vedeným Woodkidem. Po předchozích hubenějších letech je to velkolepý návrat.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 02.12.
Anastacia (US) (O2 Universum, Praha)
Pá 02.12.
Milky Chance (DE) (Forum Karlín, Praha)
Po 05.12.
nothing,nowhere. (US) + guccihighwaters (US) / Sulliii (UK) (Lucerna Music Bar, Praha)
Pá 09.12.
Moderat (DE) (Forum Karlín, Praha)
Pá 09.12.
The Legendary Pink Dots (UK) (Underdogs', Praha)
St 14.12.
Earthgang (US) (Roxy, Praha)
So 28.01.
Arakain (CZ) (O2 Universum, Praha)
Čt 09.02.
The Black Angels (US) (Roxy, Praha)
Ne 12.03.
Easy Life (US) (Roxy, Praha)
Út 14.03.
Starset (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Lenny Prince Vladimír Mišík Madonna Adele Marpo Viktor Sheen BTS Kryštof Lucie Vondráčková Queen Ed Sheeran Mirai Vojtaano Michal Prokop Slash Ewa Farna Marek Ztracený
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2022 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu