shop.musicserver.cz
Rock for People - Den čtvrtý, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024

Závěr Rock for People patřil Pendulum, Bombay Bicycle Club, The Darkness a dalším. Přinášíme i Top 10 toho nej z festivalu

Vydáno: 17.06.2024 13:08 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Tak je to za námi. Hradecká hudební přehlídka ve svém devětadvacátém ročníku udělala skoro všechno správně, znovu jí obrovsky přálo štěstí a ještě nedávno naprosto nemyslitelných více jak 40 tisíc fanoušků se domů vrátilo v absolutním emočním naplnění. V klasickém pofestivalovém blues připomeneme čtvrtý den.

Live: Rock For People - den čtvrtý

místo: Park 360, Hradec Králové
datum: 15. června 2024
vystoupili: Pendulum, Yungblud, Bombay Bicycle Club, Kerry King, Petr Spálený & Apollo band, Dagny, The Darkness a další

setlist I Don't Know How But They Found Me: JSPKOTHDVL, Cluster Hug (The Brobecks cover), Leave Me Alone, Do It All The Time, Social Climb, DOWNSIDE, GLOOMTOWN BRATS, SIXFT, WHAT LOVE?, SUNNYSIDE, New Invention, Nobody Likes The Opening Band, Choke
setlist Yungblud:superdeadfriends, I Love You, Will You Marry Me, The Funeral, California, strawberry lipstick, fleabag, Breakdown, ice cream man, Anarchist, parents, When We Die (Can We Still Get High?), Sex Not Violence, I Think I'm OKAY (Machine Gun Kelly cover), Lowlife, god save me, but don't drown me out, Loner
setlist Palaye Royale: Little Bastards, Black Sheep, You'll Be Fine, Fucking With My Head, No Love In LA, Just My Type, Broken, Paranoid, Lonely, Mr. Doctor Man
setlist Pendulum: Napalm, Crush, Propane Nightmares, Come Alive, Blood Sugar / Voodoo People (Pendulum Remix), Colourfast (Drum & Bass Version), Granite, The Island - Pt. I (Dawn), The Island - Pt. II (NEW), Silent Spinner, Nothing For Free, Halo, Witchcraft, Self vs Self, Tarantula, Watercolour

Fotogalerie
Reportáž z prvního dne
Reportáž ze druhého dne
Reportáž ze třetího dne
Reportáž z koncertu The Prodigy
Reportáž z koncertu The Offspring
Reportáž z koncertu Parkway Drive
Reportáž z koncertu Avril Lavigne
Reportáž z koncertu Hoobastank
Reportáž z koncertu Bring Me The Horizon
Reportáž z koncertu Yungbluda

Yungblud, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Ani v závěru festivalu nakonec nezapršelo, nepočítáme-li těch pár kapek po skončení Pendulum a tedy i celého ročníku (Redzed a další z nočního programu, na něž už nezbyly síly, jistě prominou).

Areál se také poprvé výrazněji vylidnil. Ne že by se najednou letiště vyprázdnilo, ale ve srovnání s předchozími dny bylo náhle pod pódii podstatně vzdušněji. Někdy až příliš, a tak jste si ty tisíce lidí rozeseté a odpočívající po kopcích například při The Darkness a mnohých dalších museli u pódií spíše domýšlet. Všechno ale zůstává relativní a nikdo z vystupujících prořídlejší davy nekomentoval, naopak se zdálo, že interpreti byli informováni, že se jedná o závěr akce, a tak snad nikdo z nich nebude odjíždět na další štaci s raněným egem. Platilo to totiž úplně pro všechny, kteří se v Hradci Králové v posledním dni představili.

Yungblud, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
A i takový Yungblud coby hlavní tahák dne na výrazně lepším koncertě, než byly ty v předchozích letech, si na nedostatek zvednutých rukou nemohl stěžovat. Dojmy Ondry Hricka si ostatně přečtěte v samostatné reportáži, nad její rámec by však bylo fér zdůraznit, že se v posledních dvou letech britský rodák významně posunul.

A to jak po stránce hudební, kdy neotesaný křik a nekonečné hajpování davu daleko častěji měnil za regulérní zpěv, což nejlépe ukázal ve velmi působivé baladě "When We Die (Can We Still Get High?)", tak po stránce osobnostní. "Naše generace je ta, která to už musí zvládnout! Ve světě je obrovské množství temnoty a nenávisti. Musíme držet pospolu!" hlásal, zatímco fanoušci na podporu jeho slov drželi vedle stojící účastníky za ruce a cítili, jak moc to muzikant na místě prezentující ještě nevydaný nový singl "Breakdown" myslí vážně. Je mu šestadvacet a v Hradci se ukázal jako člověk, který jasné melodie postupně mění za jasné názory. A ten výkon, jaký tam zanechal, mu nyní otevřel cestu do ještě donedávna nedostupné O2 areny.

Top 10 - Tomáš Parkan

1. Palaye Royale
2. Bring Me The Horizon
3. Dagny
4. Against The Current
5. Yungblud
6. Solence
7. Picture Parlour
8. Hanabie.
9. Donots
10. The Lathums

Petr Spálený & Apollo Band, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Petr Spálený a jeho Apollo Band navázali na tradici zvaných zasloužilých umělců, dle očekávání ale stan nebyl tak plný jako při podobných koncertech v předchozích letech. Navzdory tomu na místě panovala velmi ohleduplná a laskavá atmosféra, kdy nikdo nevyrušoval po straně sedící seniory z hradeckého domova důchodců, mezi něž se dokonce posadila hostující éterická víla a zpěvákova manželka Miluška Voborníková, která se navíc ochotně fotila se zájemci.

Pan Spálený proti tomu působil úměrně svému věku, viditelně ho zlobil třas v pravé ruce. Fanoušci si koncert přesto užívali a uprostřed stanu veslovali nebo utvořili asi ten nejmírumilovnější circle pit.

Petr Spálený & Apollo Band, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Dojemná pohřební klasika "Až mě andělé" v nechtěném featuringu s Palaye Royale hlučícími odvedle, byla kombinace, jakou už patrně znovu neuvidíme. S publikem a přáním, abychom se ještě ve zdraví někdy zase sešli, zakončil osmdesátiletý interpret koncert kromě jiného i známým hitem "Plakalo bejby". A pak už dostali prostor rockeři, v programu trochu krypticky představeni jako Zdena, což je takzvaný running joke z předchozích let, který fanoušci pořvávají podobně jako hlášky z filmu "Asterix a Obelix" nebo "RRRrrrr!!!"

Top 10 - Hana Bukáčková

1. Parkway Drive
2. Solence
3. Palaye Royale
4. Royal Republic
5. Yungblud
6. Donots
7. Sum 41
8. Soft Play
9. The Darkness
10. The Offspring

Speciální kategorie - oživení festivalu s neopakovatelnou atmosférou: Božejáci, Police Symphony Orchestra a AZ - kvíz

Palaye Royale, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Jonas Brothers rocku předvedli všechno, co od nich už známe z let minulých: od hlasitých vypalovaček přes klavírní balady až po lezení po konstrukci nebo jízdu v nafukovacím člunu. Ostatně i jejich pozice na scéně sílí v posledních letech stejně rychle jako ta Yungbludova. A jelikož i kolegové z musicserveru, kteří je viděli poprvé, odcházeli viditelně spokojení, patrně o napsání reportáží z jejich příštích koncertů bude daleko větší zájem než dosud.

Čtvrtý den pohledem Ondřeje Hricka

Poslední den zahájil program na hlavním pódiu Visací zámek. Legendární punková kapela ukázala, že pořád patří mezi nejzábavnější uskupení na naší scéně. Set zahájila startováním traktoru v podobě doutnajících bicí a zahráním svého nejkultovnějšího hitu "Traktor". Výběr písní nebyl nijak překvapivý - se slavným dovětkem "Vlasta je hnusná, Vlasta je časopis" přehráli punkeři hit "Vlasta" a dále třeba kousky"Pitomá" nebo "Padesát". Z posledního alba "Anarchie a totál chaos" zazněla píseň "Nestojí mi", jejíž sdělení zpěvák Haubert vysvětlil svým odporem k volebním plakátům, kvůli kterým mu po celou dobu voleb nestojí. Proběhla i rozcvička s kytaristou Pixou nebo zmínka o hnusném smíchovském pivu ze stánku na Strahově, o kterém pějí ve skladbě "Stánek ". U Visáčů se nic nemění. Stále ve stejné sestavě a se stejným nadšením.

Rock For People - Den první, Park 360, Hradec Králové, 12.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Propuštěni z amerických věznic přijeli do Hradce i maskovaní Blackgold, kteří zaujali už při předskakování Limp Bizkit v pražském Foru Karlín. Jejich styl je popisně naprosto jednoduchý - ryzí nu-metal. Ve stanu Evropy 2 se tak nesly houpavé rytmy, hip-hop i ostré kytary. Na chvíli se zdálo, že se čas vrátil na přelom milénia. Pro fanoušky žánru šlo o balzám, i když je nutné přivřít oko nad čitelným čerpáním inspirace právě u Limp Bizkit, House Of Pain nebo P.O.D.

Dříve se jmenovali Slaves, ale pod svým novým názvem Soft Play se u nás ukázali poprvé. Kapela se na nějakou dobu odmlčela a vrátila se minulý rok singlem "Punk's Dead". Vysvětlit fanouškům, že jde pořád o stejnou skupinu, nebylo pro duo potetovaných pankáčů nic složitého. Stan Evropy 2 proměnili muzikanti během chvíle v jeden velký circle pit, který až do konce nezmizel, jen měnil svou dynamiku. Uškodil jim jen horší zvuk a absence hitu "Cheer Up London". Isaac Holman pak rozboural své bicí, Laurie Vincent pověsil ještě hrající kytaru na repráky a bylo po všem.

Top 10 - Ondřej Hricko

1. Yungblud
2. Body Count & Ice-T
3. Sum 41
4. Avril Lavigne
5. Kerry King
6. 311
7. P.O.D.
8. Donots
9. Delilah Bon
10. Soft Play

Kerry King, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Také Kerry King by si mohl stěžovat na to, že mu pod pódiem nejančilo tolik fanoušků, kolik by se jich tam teoreticky vešlo. To proto, že nikdo neví, kdo je Kerry King. A na rychlou anketní otázku mezi lidmi pod pódiem, který z těch chlapíků na něm to podle nich je, odpověděly tři čtvrtiny dotazovaných, že přece ten zpěvák. A to i přesto, že správný Kerry měl na sobě jako jediný nátělník s logem kapely po něm pojmenované. Fakt.

Evidentně tedy jen v některých kruzích věhlasný kytarista ještě nedávno se loučících Slayer si tak sice postavil po jejich konci novou formaci, do níž sezval zajímavé spoluhráče - konkrétně mezi ně patří zpěvák Mark Osegueda s výraznými prsteny a koženými náramky (Death Angel, Swarm), bubeník Paul Bostaph (Slayer, Testament, Exodus, Forbidden), kytarista Phil Demmel (Vio-lence, Machine Head, BPMD) a basák Kyle Sanders (Hellyeah, Skrew, Bloodsimple, Medication, Piece Dogs, Monstro) - nakonec se ale nechtěně stal dalším důkazem toho, že jméno a tedy i obchodní značka je mnohdy tím nejcennějším, co máte.

Top 10 - Jiří V. Matýsek

1. Kerry King
2. Body Count & Ice-T
3. Parkway Drive
4. The Offspring
5. Enter Shikari
6. Petr Spálený & Appolo Band
7. Miles Kane
8. Vypsaná fixa
9. The Prodigy
10. Smack One

iDKHOW, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
V dost podobné situaci se následně ocitl i Dallon Weekes z formace I Don't Know How But They Found Me, který momentálně fanoušky ještě více mate zkracováním názvu na praktičtější iDKHOW. Kdo si v tom marastu nakonec bude v dnešní zrychlené době ještě pamatovat, že se jedná o dříve duo, dnes už jen o sólový projekt někdejšího člena slovutných emo-rockerů Panic! At The Disco?

Vezměte si z toho ponaučení, drahé kapely. Vždyť i na příkladu domácích Support Lesbiens nebo aktuálně Lucie či Dymytry je krásně vidět, že ať už si to připustíte, nebo ne, běžnému divákovi, jenž tvoří klidně i devadesát procent vašeho potenciálního publika, je v naprosté většině případů jedno, koho v sestavě máte a nemáte. Existuje jen zastřešující jméno, které buď zná, a na koncert tudíž přijde, a nebo naopak.

Kerry King, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Kdyby si Kerry King pojmenoval svůj nový soubor alespoň s přídomkem (of Slayer), okamžitě by mu pod stage dorazily davy očekávající "Raining Blood" a další hity, které nakonec, i přes výslovný zákaz ptát se na domovskou formaci v rozhovorech, stejně hrát musí. A to i přesto, že sólová deska vydaná teprve letos v květnu nabízí minimálně dvě písničky, tedy "Toxicity" a "Shrapnel", jež z jinak poměrně dost repetitivního thrashmetalového setu, postaveného nově na kytaře značky Dean, vyčuhují svými texty a refrény.

Dle vlastních slov zkušený pijan, jenž se do formy dostává občasným vynecháváním steaků a pětačtyřicetiminutovým cvičením v posilovně, už má ale na září zabookované termíny amerického turné k návratu Slayer na scénu, takže je jasné, že čas strávený nejen na hradeckém letišti zůstane vítaným osvěžením v rámci více než čtyřicetileté kariéry amerického sekerníka. Doufat v nepravděpodobnou druhou desku projektu, který tak brzkým návratem na scénu sami Slayer okamžitě pohřbili, by bylo bláhové.

iDKHOW, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Zářná budoucnost se těžko zavěští i zmíněným iDKHOW. U nich se ale situace liší v tom, že Dallon Weekes sice má vkus na kraťasy, které zdobil vzor z bondovky "Dr. No", jako tahoun vlastní kapely je ale slaboučký.

V rozhovorech sice nyní hlásá, jak strašně moc se snaží dělat věci jinak a překonávat očekávání, nicméně hudba, jakou s najatými muzikanty coby sólový umělec nyní tvoří, postrádá nosné melodie a zapamatovatelné vokály. Jeho reálnou ambicí tak může být dostat se do kategorie neurazí-nenadchne, jenže stačí si vzpomenout na jeho čtyřmi oktávami disponujícího kolegu Brandona Urieho a Weekes vedle něj shoří jako papír. iDKHOW tak sice ještě mohou nějaký ten pátek plnit kluby fanoušky Panic! At The Disco zvědavými na to, jak zní alternativa, když originál momentálně hibernuje, ale podruhé už jich dorazí jen hrstka.

Dagny očima a ušima Honzy Baluška

Dagny, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Titul největší dramaturgické minely letošního ročníku by si bezpochyby vysloužila norská zpěvačka Dagny. Její jako svěží vánek lehký pop se s Rock for People naprosto neprotnul a pro pořadatele může být její koncert znamením, že i když se mohou žánrové nůžky snažit otevřít co nejvíce, podobná hudba diváky v Hradci prostě nepotěší. Nebo spíš jich potěší jen velmi málo. Ale přitom se jednalo o naprosto skvělé vystoupení!

Pod YouTube stageí se sešlo sotva pár stovek posluchačů. Ti ale naprosto přesně věděli, proč se na její koncert vydali - a užili si ho na plné pecky. Ne jako o den dříve, kdy 95 % lidí přišlo na Keanu Reevese (rozuměj formaci Dogstar) a divilo se, že hollywoodský herec v kapele nezpívá, ale pouze brnká na basu.

Interpretka hitu "Somebody" se malou účastí vůbec nenechala rozhodit, naopak se po celý otvírací koncert svého evropské turné usmívala, komunikovala s diváky, jejichž počet postupem času narůstal, a naprosto nezpochybnitelně zpívala úplně nejlépe z celého čtyřdenního programu. Jako osvěžení působilo, že ji doprovázela plnokrevná pětičlenná skupina, včetně backvokalistky, což při současném využívání backing tracků bylo zcela výjimečné.

Dagny, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
S upřímností v popovém světě nečekanou ("Vím, že moje písničky vůbec neznáte, ale zkusím vás rozezpívat. Maximálně se to nepovede!") během setu rozdělila diváky na tři skupiny, které si s ní zazpívaly refrén "Come Over". Fungovalo to naprosto báječně, takže když pak seskočila z pódia, přelezla zábranu a zapěla si s fanoušky uprostřed hlediště "Love You Like That", člověk mohl přímo fyzicky cítit sounáležitost mezi ní a publikem.

Jsem pořadatelům Rock for People vděčný, že Dagny dovezli, ale kdyby vystoupila třeba na Colours of Ostrava, dokážu si snadno představit, že tam by měla podobně velkou stage narvanou k prasknutí. I tak si ale těch několik stovek příznivců užilo úžasný koncert, který nadchl také zpěvačku a členy její kapely. Jako bonbónek vyznělo i jediné české "děkuji", jež si nechala až na závěr celého setlistu.

Top 10 - Honza Balušek

1. Yungblud
2. Dagny
3. Bring Me The Horizon
4. John Wolfhooker
5. Crawlers
6. James Marriott
7. Royel Otis
8. Body Count
9. The Struts
10. Soft Launch

Bombay Bicycle Club, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Narozeniny klávesáka přijeli vůbec poprvé do České republiky oslavit i Bombay Bicycle Club. Odehráli sice znamenitý koncert, jenž dal zapomenout na loňskou katastrofu v Madridu, nenacházeli se tu však poprvé. Jak prozradil frontman Jack Steadman, Prahu si oblíbili už když jim bylo nějakých sedmnáct let a jako spousta dalších Britů před nimi i po nich sem dorazili na výlet za asi-si-všichni-dokážeme-domyslet-čím-nejspíš.

Parta třicátníků, doplněná o nájemné muzikanty a dohromady tak čítající šest lidí, ukázala rychlý průlet svou dosavadní kariérou, vynechala u toho ale svůj nejlepší hit "Feel It". Kouzlo této indierockové formace spočívá v poměrně vrstevnatých písních, které posluchačům nejdou vždy naproti. Nutí jej tak dát jejich materiálu více poslechů a čas na zaměření se na drobnosti a různé aranžerské nápady, které jejich skladby skrývají. Není to o riffech, ale o perkusích.

Bombay Bicycle Club, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Skvadra muzikantů vizuálně připomínajících kabinet vysokoškolských pedagogů nadto divákům ukázala pochopení: "Heleďte, já chápu, že je to váš poslední festivalový den a nejspíš po vás tady všichni jen celé dny z pódia křičeli. Tak já teď budu mezi písničkami mluvit tišeji," uvedl sympatický a pokorný zpěvák, jenž viditelně ožil pokaždé, když poznal, že někdo v prvních řadách zná texty jejich písní. Velmi příjemná show, čas na sólový koncert.

Totéž platí i pro The Darkness. Jeden z nejlepších koncertů letošního ročníku začal tím, že si zpěvák Justin Hawkins řekl, že se třeba postaví na hlavu, jen aby lidi pobavil. A tak to i udělal. A ještě u toho zatleskal nohama. Kdy naposledy jste něco takového viděli?

The Darkness, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Držitelé tří BRIT Awards svou kariéru postavili na znovuvzkříšení sedmdesátkového hard rocku. A ještě než se kvůli závislosti na alkoholu a drogách dostal jejich zpěvák do léčebny a kapela se mu na čas rozpadla, okupoval jeho obličej pravidelně rubriku horoskopů v Bravíčku.

To proto, že celebrit ve znamení Ryb, které by mohli znát tehdejší puberťáci, v té době moc nebylo. A zatímco u ostatních znamení zvěrokruhu se číslo od čísla osobnosti točily ve velkém objemu, u Ryb jste nejčastěji našli právě Hawkinse, herce Freddieho Prinze Jr. a někdy od roku 2007 pak nově i Rihannu.

The Darkness, Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
The Darkness v roce 2024 nabízí na koncertech řízné kytary, jejich skladby mají tah a sílu, jakou jim za škopky dodává Rufus Tiger Taylor, tedy syn bubeníka Queen. A především je pozvedává hlas o rozsahu pěti oktáv, který devětačtyřicetiletého Hawkinse ani jednou nezradil. Komu alespoň jednou v životě učarovala rocková muzika, ten si musel jejich výkon pochvalovat.

Hudebník mající svou voskovou podobiznu v londýnském muzeu Madame Tussauds se prokázal jako proklatě dobrý showman. Několikrát si zahrál na svůj vzor Freddieho Mercuryho, na vypracované prsní svaly či na jazyk si lepil trsátka, kdy jedno z nich pak hodil do vzduchu, vykopl ho jako hakysák a následně frajersky chytil. A největší hit "I Believe In A Thing Called Love" v úvodu záměrně shodil do parodie připomínající opilého Elvise Presleyho, aby po rozeskákání diváků (bez hudby!) a tím vyjádřené žádosti o originální verzi prodal hit ze soundtracku k druhé "Bridget Jonesové" naplno. Zmínku si zaslouží i alespoň úryvkem připomenutý singl "One Way Ticket" ze druhé studiovky v pozměněných aranžích, protože dodnes zní svěže.

Top 10 - Marie Trávníčková

1. Parkway Drive
2. Yungblud
3. The Darkness
4. Palaye Royale
5. The Struts
6. Hoobastank
7. Dogstar
8. Avril Lavigne
9. Royal Republic
10. Sum 41

Pendulum, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Večer s velkými jmény uzavřeli Pendulum. Drum’n’bassoví experti už Rock for People headlineovali v roce 2011 a dodnes nezapomenutelnou smršť tvrdých beatů a ještě tvrdších kytar v podstatě jen zopakovali. Ale to vůbec nevadí, jejich variování elektronických i živých zvuků se zpěvem stále vitálního Roba Swirea, svírajícího v rukou svůj MIDI controller připomínající elektrickou kytaru, má stále nezaměnitelný zvuk, o divoké světelné show ani nemluvě.

Vzhledem ke komplikované historii, rozpadu a nedávnému obnovení činnosti přinesl jejich set do hradeckého areálu hlavně radost z toho, že jsou zase zpátky. A spolu s tím i divokost a nespoutaný tanec lidí, jejichž unavená těla sice jela na výpary, přesto si ale vytancovali mozek z hlavy. Protože přesně tak jejich hudba působí a působit má. Jako agresivní tlak nutící k pohybu, ať už právě děláte cokoliv. Dokonce zaznělo i pár novinek - třeba taková "Halo", kde si zazpíval frontman metalistů Bullet For My Valentine, určitě stojí za pozornost, stejně jako dnes už legendární dvojice hitů začínající na písmeno W. Závěrečný výstřel konfet s rolemi následovaly už jen poděkování a závěrečné titulky s výčtem organizátorů.

Pendulum, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 15.6.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Jsou festivaly, na nichž máte pocit, že jste se jen připletli na teambuilding několika korporátů, které tam rozdaly volňásky svým zaměstnancům a ti to berou jen jako další typ oddechnutí si po práci. A že i v Česku takové akce máme.

Rock for People je jiný. Ne že by na něm sponzoři chyběli, ale o většině z nich ani nevíte. Nesnaží se vás nahnat do svých obrandovaných zón, aby vám vnutili reklamní propisky a vytáhli z vás e-mailovou adresu pro své newslettery.

Rock For People - Den první, Park 360, Hradec Králové, 12.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Jde o festival dělaný lidmi, kteří návštěvníky neberou jako chodící pokladničku, kterým by museli účtovat každý hlt vody, byť i zde za jídlo utratíte (jako na všech podobných akcích) majlant. Především na něm ale jde primárně o hudbu samotnou, a proto je jasné, že stejné návštěvníky k sobě i láká. Ta vášeň je nakažlivá a umožňuje dokázat společně velké věci. Dvacátý devátý ročník velký byl. Ve všech směrech. A nezbývá než doufat, že ten třicátý nenaváže na smutnou tradici smolných výročí z minulosti a místo toho jen dál rozvine to skvělé, co se letos podařilo.

Top 10 - Jan Trávníček

1. Parkway Drive
2. Hoobastank
3. Bring Me The Horizon
4. P.O.D.
5. The Darkness
6. Yungblud
7. Dagny
8. Avril Lavigne
9. Pendulum
10. Bombay Bicycle Club (a spousta dalších)

Organizátoři by mohli do budoucna zapracovat zejména na dvou věcech. Hygieně a prachu, jehož se letos na místě vyskytovalo o poznání více. Málo toalet po celém areálu a ještě méně těch, kde si po nich opláchnete ruce, od tak zkušených pořadatelů překvapilo. A že studená voda ve sprchách ve work campu už je ve světě dávno přežitek, si určitě už dlouho uvědomují taky. A i ten prach se dá elegantně vyřešit.

Rock For People - Den první, Park 360, Hradec Králové, 12.6.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Navzdory tomu všemu ale člověka prostě chytne za srdce, když je po všem a na té nejoblíbenější křižovatce v republice vidíte stovky lidí, kterým už dávno skončil program, ale oni si tam ještě alespoň na reprodukovanou hudbu z nákladního kontejneru příznačně zpívají refrény "I Don’t Care (I Love It)" od Icona Pop a "So What" od Pink a skáčou u toho radostí. Jiní zase zpívají kolem ohniště s kytarou. Další cestou ke stanu. Tou dobou už je dávno jedno, jestli na festivalu zahrál ten nebo onen a jestli se to povedlo víc nebo míň. Nikdo z nich nechce, aby to skončilo. Nikdo nechce ven z kouzelného světa za zrcadlem. O tom je Rock for People.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Miro Žbirka - Naivná 8/10
Video: Klip "Naivná" od Mekyho Žbirky propojuje tragédii na FF UK s velkou nadějí Tři roky po smrti Mekyho Žbirky stále vycházejí nové videoklipy, které vznikají jako obrazový doprovod písní z desky "Posledné veci". Nyní přišla na řadu skladba "Naivná", která byla úplně první, kterou dal obrýlený zpěvák na... čtěte zde
Vydáno: 27.09.2024 18:30 v sekci Audio / Video | Video
Linkin Park - Heavy Is The Crown 8/10
Video: První singl nebyl náhoda. "Heavy Is The Crown" potvrzuje silnou formu restartovaných Linkin Park Nová podoba Linkin Park, kteří do svého čela postavili Emily Armstrong, notně rozvířila internetové vody a rozdělila fanoušky. Někteří odmítají přijmout náhradu za nenahraditelného Chestera Benningtona, jiní se zase vášně... čtěte zde
Vydáno: 27.09.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Cirque Du Soleil - Corteo, O2 arena, Praha, 25.9.2024
Naživo: Cirque Du Soleil v programu "Corteo" nabízí osvědčenou klasiku a několik silných momentů Mezinárodně uznávaná společnost Cirque Du Soleil neboli Sluneční cirkus funguje už od roku 1984 a k dnešnímu dni světu představila na třiapadesát různých vystoupení. "Corteo" patří k nejstarším z nich, pódia dobývá od roku... čtěte zde
Vydáno: 27.09.2024 09:00 v sekci Naživo
The Cure - Alone 9/10
Audio: Čekání je u konce. Poslechněte si depresivní "Alone", první singl z novinky The Cure Kolik náznaků a lákání na nové album si museli fanoušci The Cure vyslechnout jen proto, aby se dočkali jednoho zklamání za druhým? Robert Smith několikrát tvrdil, že nahrávku téměř dokončili, na koncertech z ní hráli hned... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 15:30 v sekci Audio / Video | Audio
teepee -  Nová deska symbolizuje přerod
Rozhovory: teepee - Nová deska symbolizuje přerod Kapela teepee vydala v půlce září třetí album "Blue Moon Rising", na němž pokračuje ve spolupráci s britským producentem Tomem O. Marshem a berlínským labelem Springstoff. Proměnou v dospěláky se dvojice více otevřela a v písních... čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Dagny na desce "Elle" rozdává radost (19.08.2024 10:00)
- Naživo: Otřesná Halsey na Szigetu poprvé odprezentovala nové songy, na Karin Ann nedorazil skoro nikdo. Potěšila Dagny (09.08.2024 15:20)
- Fotogalerie: První a druhý den třicátého ročníku maďarského festivalu Sziget ve fotografiích (09.08.2024 13:47)
- Video: Yungbluda v emotivním klipu "breakdown." zachrání před skokem z útesu dobrý pokec a věšení prádla (27.06.2024 09:52)
- Fotogalerie: Finále Rock for People bylo přehlídkou tetování, účesů, sexy dam i vypracovaných břišáků (16.06.2024 20:02)
- Fotogalerie: Yungblud rozpálil Rock for People doběla (16.06.2024 13:32)
- Naživo: Nezastavitelný Yungblud na Rock for People dokázal, že i nejmladší generace má své velké rockové hvězdy (16.06.2024 11:28)
- Video: Dagny pomocí "Hate Being Alone" servíruje učebnicový příklad skvělého popu (11.06.2024 17:37)
- Publicistika: Koho neprošvihnout na letošním Rock for People? (05.06.2024 19:00)
- Recenze: Kerry King na solidní desce "From Hell I Rise" ukul jenom další Slayer (30.05.2024 08:00)

ALBUM TÝDNE 39/2024

London Grammar
The Greatest Love

Anglická indiepopová formace London Grammar patří mezi kapely, u nichž máte pocit, že by měly být slavnější, než jsou. Přitom trojice dosud představila řadu skvělých singlů jako "Nightcall", "Metal & Dust" nebo "Big Picture" a spoustu dalších. Změní to nové album "The Greatest Love"?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 30.09.
Tindersticks (UK) (Divadlo Hybernia, Praha)
Čt 03.10.
Mighty Oaks (DE) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 04.10.
Tereza Mašková (CZ) (Velký sál Lucerna, Praha)
Pá 04.10.
Maceo Plex (US) (Roxy, Praha)
Ne 06.10.
The Bygones (US) (Chapeau Rouge, Praha)
St 09.10.
Lindsey Stirling (US) (O2 Universum, Praha)
Čt 10.10.
Picture This (IRL) (MeetFactory, Praha)
Čt 10.10.
Fun Lovin’ Criminals (US) (Sono Centrum, Brno)
Pá 11.10.
Duff McKagan (US) (Sono Centrum, Brno)
Ne 13.10.
Bryan Adams (CAN) (Winning Group arena, Brno)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy Prince Linkin Park Lucie Vondráčková Taylor Swift Madonna Dua Lipa Queen Coldplay Oasis Viktor Sheen Billie Eilish David Gilmour Biffy Clyro Ed Sheeran Abba The Beatles BTS
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe