shop.musicserver.cz
Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone

Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone

Vydáno: 18.10.2023 21:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: EMI Music

Po delším čase v hudebních novinkách chybějí ty největší hvězdy, avšak i tak se máte na co těšit. Jmenujme Troye Sivana, comeback dua †††, očekávaný debut Holly Humberstone, countryovou Margo Price, krále latin trapu Bad Bunnyho, Jamilu Woods, rockové Creeper, domácí Tři sestry, metalové Beartooth či projekt Jamese Shaffera z Korn.

V pátek 13. října vyšly tyto nové tituly:

Troye Sivan - Something To Give Each Other
žánr: synth pop / dance pop

Troye Sivan - Something to Give Each Other
Miláček redakce Troye Sivan se pět let po albu "Bloom" připomíná třetí dlouhohrající deskou. Dostala název "Something To Give Each Other" a australský zpěvák ji popisuje jako "oslavu sexu, tance, potu, komunity, queerness, lásky a přátelství". To ostatně naznačuje už velmi provokativní obal i první videoklipy. Na ty se můžete podívat na Troyově YouTube profilu. Tracklist čítá deset songů a v jednom z nich hostuje španělský zpěvák a kytarista Guitarricadelafuente.


Bratři Orffové - Bingriwingri a Šero (LP)
žánr: indie folk

Bratři Orffové - Bingriwingri
Krnovská indiefolková skupina Bratři Orffové má v diskografii pouze dvě položky - "Bingriwingri" z roku 2005 a "Šero" z roku 2013 - a letos se rozhodla je obě fanouškům připomenout na vinylech. Původním nahrávkám byl dopřán pečlivý remastering původního člena kapely Matouše Godíka, pečlivý přístup byl věnován rovněž přepracování originálních grafických návrhů, o které se postaral designér Jirka Libánský. Desky byly vylisovány na audiofilském 180gramovém vinylu v Schallplattenfabrik Pallas v Německu. Serža Vantoš na vás čeká na YouTube, a pokud si budete chtít jeho snové písně užít i naživo, vyrazte na některou ze zastávek jarního turné.


††† - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete
žánr: dark wave / electro rock / industrial / post punk

††† (Crosses) - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete
Zřejmě nejočekávanější novinku tohoto týdne, alespoň soudě podle zmínek na serverech s edičními plány, mají na svědomí zpěvák Deftones Chino Moreno a kytarista Far Shaun Lopez, kteří se po dlouhých čtrnácti letech vrátili ke svému projektu †††, tedy Crosses. Většinu práce na patnácti skladbách zvládli sami a spíše drobně jim producentsky vypomohl Dexter Tortoriello aka Dawn Golden (Martin Garrix, Lil Yachty), Nate Donmoyer a Away. Přímo za mikrofon se pak postavili Robert Smith z The Cure a El-P. Výsledkem, který uslyšíte na YouTube dua, je opět mix darkwave, post punku a elektronického rocku.


Holly Humberstone - Paint My Bedroom Black
žánr: pop / pop folk

 Holly Humberstone - Paint My Bedroom Black
Ačkoli Holly Humberstone vydává momentálně svůj debut, není nutné ji nijak dlouze představovat. U nás již nejednou koncertovala, má za sebou dvojici ípíček a také loňskou kompilaci s názvem "Can You Afford To Lose Me?". Nyní tedy anglická písničkářka připravila oficiální prvotinu se třináctkou písniček. Spolupracovala na nich s týmem čítajícím čtyři jména - Rob Milton, Ethan Gruska, Jonah Summerfield a Noah Conrad - tedy hudebníky stojícími za úspěchy The 1975, Phoebe Bridgers, boygenius, Dylan Fraser, NCT 127 či LANY. Co společně vytvořili, zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu, kde uvidíte i to, že se k ní v jedné písničce připojil d4vd.


Tip týdne

Venera - Venera
žánr: ambientní hudba / elektronika

Venera - Venera
Venera je nově vytvořená kapela, která osloví hlavně milovníky ambientní hudby ošperkované elektronikou. Stojí za ní James Shaffer z Korn a Chris Hunt, skladatel a filmový tvůrce z Atlanty. Jejich společné eponymní dílo obsahuje devět kousků s několika hostujícími umělci. Za všechny uveďme jména jako bubeník Deantoni Parks (Mars Volta, John Cale) nebo Jacob Duzsik, zpěvák z Health. Ukázku v podobě kousku "Hologram" s hostující Rizz z Vowws najdete na YouTube. Co na něj říkáte?


Tři sestry & synové - František z Braníka
žánr: pub rock / punk rock

Tři sestry & synové - František z Braníka
"František z Braníka" je společné dílo Tří sester a Synů výčepu. Jde o původně skromný projekt, který se rozrostl tak, že nakonec vzniklo album s osmadvaceti písničkami, jež vyvolávají ducha legendárního Františka Sahuly. Frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen o počinu přezdívaném soundtrack bez filmu a muzikál bez představení říká: "Příběh Františka z Braníka je inspirován přesilnými zážitky, kterými mě obdařil život v hostincích nejnižší kategorie v pražském Braníku v osmdesátých letech minulého století. Bylo to v době, kdy socialismus pomalu umíral a kdy oprávněné či falešné nadšení z jeho budování opustilo všechny vrstvy obyvatelstva. V době mého dospívání a formování se v těsné blízkosti odvíjel příběh velkého 'hledače' Františka Sahuly. Období tří let na sklonku osmdesátek je v jeho životě nabité zvraty, jakým většina lidí není vystavena v průběhu celého života." Původních deset textů se během pandemie rozrostlo. K vyvolání ducha Františka Sahuly byli přizváni i další muzikanti, kteří ho dobře znali. Autorsky tak na nahrávce vedle třísestrovské trojice ing. Magor, Ronald Seitl a Zdeněk Petr výrazně přispívá Rosťa Řízek Cerman, kapelník Synů výčepu. Natáčelo se ve studiu Michala Šenbauera, kde Sahula pracoval na poslední desce. Více informací najdete na YouTube.


Výroční edice

  • King Crimson - Larks Tongues In Aspic (50th Anniversary Edition)
    King Crimson - Larks Tongues In Aspic (50th Anniversary Edition)
    "Larks Tongues In Aspic", páté studiové album skupiny King Crimson, vyšlo 25. března 1973 a okamžitě se stalo jedním z nejoceňovanějších počinů skupiny. Je charakteristické svým experimentálním přístupem a proměnlivou strukturou skladeb. Nyní, k padesátiletému výročí, vychází výpravná reedice. Obsahuje dva Blu-ray audio disky a dvě CD. První Blu-ray přináší zbrusu nový Dolby Atmos Mix od Stevena Wilsona, který je popsán jako "rozsáhlejší než dřívější mixy vydané v roce 2012, přičemž si stále zachovává a vylepšuje základní sílu původního materiálu. A k tomu odlišnou metodou nahraný "Elemental mixs" Davida Singletona, který skýtá nový pohled na známé songy se zaměřením často spadajícím do neobvyklých míst (tvrdí, že některá byla na původní nahrávce skrytá a z jeho pohledu nevyužitá). Druhý Blu-ray disk zahrnuje kompletní záznamy z každé natáčecí session. A pak jsou tu dvě CD. První obsahuje stereo mix 2023 a instrumentálky alba a druhý nabízí elementární mixy a další master nahrávky. Samozřejmostí je bohatý booklet a chystaná edice 2LP. Detaily naleznete na stránkách zabývajících se výročními kolekcemi.


  • Pink Floyd - Dark Side Of The Moon / 50th Anniversary (vinyl, Blu-ray)
    Pink Floyd - Dark Side Of The Moon / 50th Anniversary (BluRay)
    Přelomové album Pink Floyd "The Dark Side of the Moon", které vyšlo v roce 1973, slaví letos 50. výročí. Skupina k této příležitosti vydala na začátku tohoto roku speciální box, který obsahuje remasterovanou verzi původní nahrávky, bonusové skladby, dokument o vzniku desky a další materiály. Nyní z této edice do volného prodeje uvolňuje nově remasterované CD a vinyl, ale je to především Blu-ray audio disk, který bude nejvíce zajímat audiofilské fanoušky. Samostatný produkt je ve skutečnosti vylepšením toho, co je ve zmíněném jarním vydání, protože spojuje Dolby Atmos, 5.1 mix (24/96) a stereo mix ve vysokém rozlišení (24/192) v jeden. Prostorové audio mixy jsou od Jamese Guthrieho. Vše je zabaleno do rozevíracího softpacku s další variací slavného předního obalu. Součástí jsou pamětní pohlednice, samolepky a 24stránková brožura. Na obsah vydání se můžete podívat na YouTube.



Margo Price - Strays II
žánr: country

 Margo Price - Strays II
Na počátku letošního roku vydala Margo Price své čtvrté studiové album a nyní se rozhodla k němu vrátit druhou částí, takže k původní desítce písniček přihodila dalších devět. Stejně jako v případě prvního dílu i tentokrát jí byl partnerem americký hudebník Jonathan Wilson, který nahrával s takovými hvězdami jako Roger Waters, Elvis Costello, Father John Misty nebo Angel Olsen. Ani zde nechybí několik hostů a Sharon Van Etten, Lucius a Mikea Campbella, kteří si hostování zopakoval, doplnili ještě Buck Meek a Ny Oh. Jak se vám výsledek zalíbí, zjistíte na zpěvaččině YouTube.


Rick Astley - Are We There Yet?
žánr: soul / rhythm and blues / rock and roll

 Rick Astley - Are We There Yet?
Asi byste hledali těžko někoho, kdo nezná hity Ricka Astleyho "Never Gonna Give You Up", "Together Forever" nebo "Whenever You Need Somebody". Tento anglický hudebník ovšem ve svých sedmapadesáti letech nehodlá žít pouze z minulých úspěchů, a připravil další desku. S "Are We There Yet?" navazuje na pět let starou kolekci "Beautiful Life" a připravil na ni celkem dvanáct písniček, které nahrál sám ve svém domácím studiu. Jak sám uvádí, inspirací mu byla hudba soulových bardů Marvina Gaye, Ala Greena a Billyho Witherse. Jak zjistíte na jeho YouTube, soul mírně namíchal s rhythm and blues a prvky rock and rollu.


Creeper - Sanguivore
žánr: gothic rock

Creeper - Sanguivore
Britští gothici Creeper jsou zpět s novým albem "Sanguivore". A to je temnější a ambicióznější než kterékoliv předtím. Přichází po necelých čtyřech let po "Sex, Death & the Infinite Void", a byť je teprve jejich třetí řadovkou, stihla si tato parta vydobýt slušné postavení po celém světě. To dokazuje i skutečnost, že se nová kolekce nahrávala střídavě v Anglii a v USA a produkoval ji Tom Dalgetym, který pracoval mimo jiné s takovými skupinami jako Bring Me The Horizon, Ghost či Opeth. Pokud máte rádi gotický rock, pak byste si měli určitě poslechnout jejich pilotní singly "Cry to Heaven" a "Teenage Sacrifice", které jsou stejně temné a atmosférické jako celá novinka. Více najdete na YouTube profilu formace.


EP a minialba

  • Ringo Starr - Rewind Forward
    Člena legendárních Beatles určitě není třeba představovat, zatímco jeho čtyři nové písničky si to jistě zaslouží. Tři z nich natočil za pomocí Bruce Sugara, přičemž se na nich podílel například i Steve Lukather, Benmont Tench nebo Mike Campbell. Tou čtvrtou je "Feeling Sunlight", ve které se spojil s Paulem McCartneym, který ji produkoval a nahrál většinu nástrojů. (YouTube)
  • Boygenius - The Rest
    Julien Baker, Phoebe Bridgers a Lucy Dacus se rozhodly o něco rozšířit svůj debut "The Record" z března tohoto roku. Činí tak prostřednictvím čtveřice dalších songů, jejichž produkce se ujali Ethan Gruska, Jake Finch, Tony Berg a další. (YouTube)
  • Adam Melchor - Fruitland
    Muzikant, jehož služeb využili například Laufey, Madison Beer nebo Lennon Stella, má za sebou už několik nahrávek. Teď k nim přidává sbírku dalších pěti písní vlastní produkce. (YouTube)
  • Geese - 4D Country
    Americká indierocková formace letos vydala album "3D Country ", kterému nyní nachystala doplněk o pěti částech. (YouTube)
  • Gavin DeGraw - A Classic Christmas
    Prvním, kdo letos vydal vánoční album, je americký písničkář. Pětici koled pojal spíše v klasickém stylu. (YouTube)


Bad Bunny - Nadie Sabe Lo Que Va A Pasar Mañana
žánr: latin trap / reggaeton

 Bad Bunny - Nadie Sabe Lo Que Va A Pasar Mañana
Bad Bunny si za svou loňskou studiovku "Un Verano Sin Ti" odnesl opět fůru hudebních cen včetně Grammy v kategorii pro nás nepříliš sledované - Best música urbana album. Král lattin trapu však nespí na vavřínech a v rychlém sledu servíruje pátou sólovku "Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana". Název v překladu znamená "Nikdo neví, co se stane zítra". Toto téma rozebírá hned v osmnácti skladbách společně s hosty jako Arcángel, Bryant Myers, De la Ghetto, Eladio Carrión, Feid, Luar la L, Mora, Ñengo Flow, Young Miko nebo Yovng Chimi. Podstatnou část nahrávky sdílí na svém YouTube profilu.


Jamila Woods - Water Made Us
žánr: neo soul / r'n'b / hip hop

 Jamila Woods - Water Made Us
Americká zpěvačka a básnířka Jamila Woods se vrací se svým třetím albem "Water Made Us". Vzhledem k tomu , že se tak děje po čtyřech letech od předchůdce "Legacy!Legacy!", nikoho nepřekvapí, že většina z písní má covidový původ. Nicméně tematicky se sedmnáct skladeb točí kolem vztahového cyklu a zároveň jsou tím nejosobnějším, co rodačka z Chicaga stvořila. Produkčně jí vypomohli Wynne Ashley Bennett, Biako, Grades, Chris McClenney, George Moore a Nao. Výsledek uslyšíte na jejím YouTube profilu.


Metric - Formentera II
žánr: indie rock / new wave

Metric - Formentera II
Kanadská formace Metric podobně jako Margo Price také přímo navazuje na své předchozí album "Formentera" druhým dílem, ačkoli na rozdíl od své americké kolegyně tak činí o něco později, a sice zhruba po roce a čtvrt. První část byla skvěle přijatá kritikou - hodnocení na metacritic se zastavilo těsně pod hranicí 80 %. Produkce se společně s Emily Haines & spol. opět ujal Gus Van Go, do jehož portfolia patří The Stills, Terra Lightfoot nebo Lowell. První ukázky znějí na jejich YouTube.


Vážná hudba

Magdalena Kožená / Česká filharmonie - Folk Songs

Magdalena Kožená / Česká filharmonie - Folk Songs
Čtvrté album Magdaleny Kožené u Pentatonu "Folk Songs" přináší lidovou hudbou inspirované písňové cykly z celého světa. Od Beriových Lidových písní po soubory Bartóka, Ravela a Montsalvatge, tato kolekce nabízí kaleidoskop orchestrálních písní dvacátého století. Kožená je uvádí společně s Českou filharmonií, kterou dirigoval jejím manžel Sir Simon Rattle. Více informací a ukázky najdete na Supraphonline.

SOČR, Tomáš Netopil - Novák: Koncerty (Supraphon)
SOČR, Tomáš Netopil - Novák: Koncerty
Nahrávka koncertů Jana Nováka přináší jistý punc autenticity. Spolu s klavíristou Karlem Košárkem se totiž sólových partů tří kompozic ujaly obě skladatelovy dcery. Zatímco flétnistka Clara Nováková se vrátila ve vzpomínkách do svých patnácti let, Dora Novak-Wilmington seděla u klavíru na místě své maminky Elišky. Dvouklavírní koncert odráží skladatelovy dojmy ze studijního pobytu u Bohuslava Martinů v New Yorku. Na stránkách vydavatelství Supraphon je k dispozici pestré povídání a také ukázky z alba.


Offset - Set It Off
žánr: hip hop

 Offset - Set It Off
Americký rapper Offset, jenž je členem hiphopového tria Migos, se po čtyřech letech propracoval ke své druhé sólovce, ovšem na "Set It Off" rozhodně nezůstal sám. V jednadvaceti tracích mu dělala společnost početná enkláva hostů a producentů. První množina čítá jména jako Travis Scott, Don Toliver, Future, Cardi B, Mango Foo, Latto, Young Nudy nebo Chlöe, zatímco do té druhé se zařadili Southside, Vinylz, FnZ, Nick Papz, Daoud, Teddy Walton, Tay Keith, Oz, Ojivolta, Boi-1da, Metro Boomin, Wheezy, Doughboy Beatz a Jahaan Sweet. Vydáním žije Offsetovo YouTube.


Scouting For Girls - The Place We Used To Meet
žánr: pop rock

 Scouting For Girls - The Place We Used To Meet
Po dvou letech se vrací na scénu anglická pop-rocková partička Scouting For Girls. Svou sedmou studiovku trio nazvalo "The Place We Used To Meet". Dvanáct novinek má na svědomí především frontman Roy Stride, který vedl také produkci nahrávky. K němu se pak připojili ještě aktuální člen koncertní sestavy Nick Tsang, dlouholetý spolupracovník Jon Maguire, pod jehož křídla patří také Tom Chaplin, Kodaline nebo You Me At Six, a Alex Oldroyd, stojící za úspěchy Kaiser Chiefs, Seafret či New Hope Club. První singly jsou na YouTube.


V krátkosti

  • John Scofield - Uncle John’s Band
    Americký jazzový kytarista si stále drží normu alespoň jednoho alba ročně. To letošní s ním nahráli kontrabasista Vicente Archer a bubeník Bill Stewart. (ECM Records)

  • Tomorrow X Together - The Name Chapter: Freefall
    K-popový boyband už letos vydal japonsky zpívané album "Sweet" a nyní k němu přidává i desku v korejštině. Mezi producenty desítky songů se objevili i Rock Mafia a Ryan Tedder a v jednom z nich se spřáhli s Jonas Brothers. (YouTube)

  • The Drums - Jonny
    Americká indiepopová partička je již od roku 2016 projektem jednoho muže Jonathana Pierce. Ten pro šestou řadovku pod touto značkou připravil šestnáct kousků, v jednom se k němu připojil Rico Nasty. (YouTube)

  • Ken Carson - A Great Chaos
    Americký rapper z Atlanty po roce a něco navazuje na albovou dvojku "X" a na svých fanoušcích rozhodně nešetří. Nahrál pro ně osmnáct tracků, v nichž mu zahostovali Lil Uzi Vert a Destroy Lonely. (YouTube)

  • Roger Eno - The Skies, They Shift Like Chords
    Bratr slavného Briana Ena je aktuálně možná ještě aktivnější než jeho sourozenec. Dokazuje to i novou deskou. Ve dvanácti kompozicích na pomezí klasické hudby a minimalismu přivítal několik dalších instrumentalistů. (Deutche Grammophon)

  • Paul Wall, Termanology - Start, Finish, Repeat
    Pro společné album se opět po čase spojila dvojice amerických rapperů, DJů a producentů. A nalákali k sobě fůru dalších hostů, jako jsou AZ, Solene, Bun B, Big K.R.I.T., CL Smooth nebo Sheek Louch. (YouTube)

  • Chelsea Cutler - Stellaria
    Hned patnáct kousků si pro svou třetí řadovku připravila americká písničkářka kombinující pop a elektroniku. S produkcí jí vypomohli bývalí kytarista General Public a Rise Against Kevin White, Joel Little (Lorde, Broods, Amy Shark, Taylor Swift) a Hazey Eyes. (YouTube)

  • Jake Shears - Last Man Dancing Remixes
    Člen Scissor Sisters se rozhodl zremixovat svoji poslední sólovku. (YouTube)

  • Cmat - Crazymad, For Me
    Irská pop-folková písničkářka navazuje na svůj loňský debut "If My Wife New I'd Be Dead" druhou deskou s dvanácti songy. V jednom ji doprovodil John Grant. (YouTube)

  • Laura Misch - Sample The Sky
    Debut anglické saxofonistky, která svůj styl staví na mixu elektroniky a jazzu. (bandcamp)

  • Helena Deland - Goodnight Summerland
    Ke své třetí studiovce se propracovala kanadská artpopová písničkářka. Vypomohl jí s ním americký psych-rockový hudebník Sam Evian. (bandcamp)

  • Melanie De Biasio - Il Viaggio
    Po dlouhých šesti letech se vrací belgická jazzová flétnistka a zpěvačka. (YouTube)

  • L'Rain - I Killed Your Dog
    Máte-li rádi experimentální pop, neměli byste minout třetí album americké hudebnice, která kombinuje avantgardu, ambient, noise, psychedelii a třeba i soul. (bandcamp)

  • Allah-Las - Zuma 85
    Novinka kalifornských psychedelicko-garageových rockerů, kteří jsou známí svým výrazným retro zvukem inspirovaným 60. lety, přináší neodolatelné melodie, chytlavé kytarové riffy a melancholické texty, které vás vtáhnou do jejich slunečného světa. (YouTube)

  • Dream Nails - Doom Loop
    Druhé album dynamické punk-rockové kapely z Londýna je nabité energií, feministickými texty a nezapomenutelnými melodiemi. Pokud máte rádi hlasitý, politicky angažovaný punk, určitě si tuto desku poslechněte. (YouTube)

  • The Feelies - Some Kinda Love: Performing The Music Of The Velvet Underground
    Novinka legendární americké indierockové formace přináší svůj vlastní styl, pohled a energii do ikonických skladeb The Velvet Underground a jistě potěší fanoušky obou skupin. (YouTube)

  • Goat - Medicine
    Pokud máte rádi hypnotické rytmy a mystické zvukové krajiny, pak by vás mohlo zaujmout páté album švédských excentriků, kteří se, jak je u nich zvykem, prezentují charakteristickým mixem psychedelického rocku, folkových melodií a etnických vlivů. (YouTube)

  • Phil Manzanera And Andy Mack - Am Pm
    Další sólovka kytaristy, člena Roxy Music se skotským kolegou. Jejich dlouholetá spolupráce tentokrát vyprodukovala dalších sedmdesát minut hudby, kombinující prvky rocku, jazzu a experimentu. (YouTube)

  • Årabrot - Of Darkness And Light
    Desátá studiovka norského noiserockového dua. (YouTube)

  • Beartooth - The Surface
    Páté album americké rockové kapely. (YouTube)

  • Mondo Generator - We Stand Against You
    Osmá řadovka amerických rockerů. (YouTube)

  • On Thorns I Lay - On Thorns I Lay
    Třináctá nahrávka řecké death-doommetalové skvadry. (YouTube)

  • Jenn Champion - The Last Night Of Sadness
    Někdejší členka indierockových Carissa's Wierd pokračuje ve své sólové kariéře. (bandcamp)
  • Squirrel Flower - Tomorrow’s Fire
    Indiefolková hudebnice z Bostonu Ella Williams se vrací po dvou letech od alba "Planet" s deseti novinkami. (bandcamp)

  • Ronnie Atkins - Trinity
    Třetí studiová deska známého dánského hardrockového zpěváka a skladatele. (YouTube)

  • Land Of Talk - Performances
    Na své páté studiovce se kanadská talentovaná formace, prezentující energický mix indie rocku a dream popu, opět předvádí ve své nejlepší formě. (YouTube)

  • Spencer Krug - I Just Drew This Knife
    Novinka indierockového hudebníka z Kanady, kterého můžete znát i pod pseudonymem Moonface. (YouTube)

  • Flamingods - Head Of Pomegranate
    Pátá řadovka britských experimentátorů je plná psychedelických a etnických vlivů, které posluchače zavedou do jedinečného fantaskního světa. (YouTube)

  • The Menzingers - Some Of It Was True
    Sedmá studiová deska americké punk-rockové party. (YouTube)


    Dále vychází

    A Beacon School - Yoyo
    Abby Hamilton - #1 Zookeeper (Of The Zan Diego Zoo)
    Aditya Prakash - Isolashun
    Agnetha Faltskog - A+
    Agnetha Faltskog - A+ (Deluxe Edition)
    Amorphis - Queen Of Time (Live At Tavastia 2021)
    Anna Hillburg - Tired Girls
    Bigbabygucci - When U Wake Up
    Black Mekon - Neat!
    Blood Lightning - Blood Lightning
    Blue Ocean - Fertile State
    Body Void - Atrocity Machine
    Celia - Complete In Box
    Cobrah - Succubus
    Dear Dear - Death Of A Fairytale
    Death - Fate: Best Of Death
    Drippin So Pretty - Flirt With Death
    Edge Of Forever - Ritual
    Edith Piaf - Best Of
    Edith Piaf - Best Of + Concert Musicorama Europe
    Edith Piaf - Symphonique
    Ellise - Halloween IV
    Emma - Souvenir
    Eric Sardinas - Midnight Junction
    Faith Healer - The Hand That Fits The Glove
    Fatboy Slim - You’ve Come A Long Way, Baby (25th Anniversary Edition)
    Federico Aubele - Time Drips On My Bed
    Fortress Under Siege - Envy
    Free Throw - Lessons That We Swear To Keep
    Gotts Street Park - On The Inside
    Hannah Wicklund - The Prize
    Hooveriii - Pointe
    Hunxho - For Her
    Husbands - Cuatro
    Chvrches - Bones Of What You Believe / 10th Anniversary
    Irontom - Gel Pt. 1
    John Dwyer, Kyp Malone, Yoshimio, Tom Dolas, Andres Renteria, Heather Lockie, Brad Caulins, Ciriza, And Archis Carey - Ritual/habit/ceremony
    Johnny Jewel - Holly (soundtrack)
    Johnny Mathis - Christmas Time Is Here
    Joy Oladokun - Proof Of Life (Deluxe)
    Kacey Johansing - Year Away
    Krieg - Ruiner
    Lightheaded - Good Good Great!
    Lynyrd Skynyrd - Fifty
    Lynyrd Skynyrd - Fyfty / Super Deluxe
    Mali Velasquez - I’m Green
    Maple Glider - I Get Into Trouble
    Michael Voss - Rockers Rolin': Tribute To Rick Parfitt
    Mike Donovan - Mike Donovan Meets The Mighty Flashlight
    Milliseconds (Feat. Members Of The Dismemberment Plan) - So This Is How It Happens
    Mist - Redemption
    Muzi - Umuzi
    Ot The Real & Araabmuzik - Zombie
    Papa - Dig Yourself Or Dig A Hole
    Peezy - Ghetto
    Pink Floyd - Dark Side Of The Moon / 50th Anniversary
    Plum-Blossom - Keira's House
    Poptropicaslutz! - Face For The Radio
    Provoker - Demon Compass
    Rêve - Saturn Return (Apple Music Edition)
    Rebel Yell - Desolation
    Sarah Morrison - Attachment Figure
    Shaz - Paris X Atlanta
    Sia - Everyday Is Christmas / Deluxe
    Spiteful Bum - Spiteful Lives Forever
    Terra Lightfoot - Healing Power
    Tex Crick - Sweet Dreamin’
    The Bones Of J.r. Jones - Slow Lighting
    The Dollyrots - Night Owls
    The Living End - The Living End (25th Anniversary Edition)
    Thetan - Grand Ole Agony
    Tobi - Panic
    Twin Temple - God Is Dead
    Uni Boys - Buy This Now!
    Upchuck - Bite The Hand That Feeds
    Varg - Ewige Wacht
    Veeze - Ganger (Deluxe Edition)
    Whitesnake - The Purple Album / Special Gold Edition
    Whitesnake - The Purple Album / Special Gold Edition (BluRay)
    Zach Bryan - Zach Bryan

    Vychází na vinylu:
    Agnetha Faltskog - A+
    Amorphis - Queen Of Time (Live At Tavastia 2021)
    Blue Effect - 33 (Supraphon)
    Crosses - Goodnight, God Bless, I Love U, Delete
    Dirty Three - Ocean Songs
    Edith Piaf - Best Of
    Fortress Under Siege - Envy
    Gary Moore - Back To The Blues
    Holly Humberstone - Paint My Bedroom Black
    Chvrches - Bones Of What You Believe / 10Th Anniversary
    Jan Smigmator - Live In New York (Supraphon)
    Kacey Johansing - Year Away
    The Living End - The Living End / 25Th Anniversary
    Michael Voss - Rockers Rolin': Tribute To Rick Parfitt
    Pink Floyd - Dark Side Of The Moon / 50Th Anniversary
    Rick Astley - Are We There Yet?
    Ronnie Atkins - Trinity
    Slint - Spiderland
    Steve Cropper - With A Little Help From My Friends
    The Cranberries - To The Faithful Departed
    Tricky - Maxinquaye
    Troye Sivan - Something To Give Each Other
    Tři sestry & synové - František z Braníka
    Uriah Heep - The Definitive Anthology 1970-1990
    Whitesnake - The Purple Album / Special Gold Edition
    Zach Bryan - Zach Bryan

    EP:
    Adam Melchor - Fruitland
    Boygenius - The Rest
    Cafuné - Love Songs For The End
    Frenship - Base Camp
    Geese - 4D Country
    Chloethegod - Nearly Straight
    Ive - I’Ve Mine
    Jake Shears - Last Man Dancing Remixes
    Lilts - Waiting Around
    Pinkshift - Suraksha
    Ringo Starr - Rewind Forward
    Uninvited - I Feel A Bit Weird
    Will Joseph Cook - Novella

    Reedice:
    Blue Effect - 33 (Supraphon)
    Crowded House - Farewell To The World (Live At Sydney Opera House)
    Crowded House - Intriguer
    Crowded House - Time On Earth
    Down - Down II: A Bustle In Your Hedgerow
    Finn Brothers - Everyone Is Here
    Johnny Cash - Sings the Songs That Made Him Famous
    Meat Joy - Meat Joy
    Neil Finn - 7 Worlds Collide (Live At The St. James)
    Neil Finn - One Nil
    Neil Finn - Try Whistling This
    The Cranberries - To The Faithful Departed

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Bratři Orffové vyrážejí v dubnu na turné a nasazují "Píseň pro Stefanii Sauer" na stream (13.03.2024 09:33)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu