shop.musicserver.cz
Nové desky 34/2023 - od Burna Boye přes Alice Coopera po Ashnikko

Nové desky 34/2023 - od Burna Boye přes Alice Coopera po Ashnikko

Vydáno: 30.08.2023 20:51 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Atlantic Records

Kolotoč hudebních novinek se roztočil jako o Matějské pouti, a tak tu máme alba od proklatého Burna Boye, matadora Alice Coopera, country hvězdy Tima McGrawa, extravagantní Ashnikko, roztančeného Robina Schulze, psychopatické Morgan Wade, soulové Victorie Monét, rockerů Asking Alexandra nebo metalistů Incantation a U.D.O.

V pátek 25. srpna vyšly tyto nové tituly:

Burna Boy - I Told Them…
žánr: afrobeat / reggae / dancehall / pop

 Burna Boy - I Told Them…
Burna Boy se po letošním fiasku na Colours Of Ostrava stal v České republice na čas tak trochu persona non grata. Reputaci by si mohl napravit svým novým, v pořadí již sedmým albem "I Told Them…", kterým navazuje na loňskou nahrávku "Love, Damini". Vzhledem k jeho stoupající slávě neměl problém sehnat ke spolupráci interprety zvučných jmen: hostují mu GZA, 21 Savage, Dave, RZA, J. Cole, Byron Messia nebo Seyi Vibez. Mezi spoluautory a producenty se to pak blýská hvězdami jako Telz, P2J, Skread, Rodney Jerkins, Traci Hale, Yeti Beats, Kwabs, Jimmy Napier, LeriQ, MD$, Jeremih, Steel Banglez či Kelly Blatz. Jak zjistíte na jeho YouTube, stylově zůstává věrný mixu afrobeatu, dancehallu, popu a hip hopu s příměsí reggae.


Alice Cooper - Road
žánr: hard rock

Alice Cooper - Road
Hardrockový harcovník a neúnavný propagátor horror rocku Alice Cooper vydává své dvacáté druhé sólové a celkově dvacáté deváté album. Dostalo název "Road" a má být koncepčním dílem o věcech, které se dějí na silnici, a to jak o těch děsivých, tak o humorných. Produkce se ujal Bob Ezrin, který přispěl i skladatelsky. Na přání samotného zpěváka byla deska de facto nahrána živě, s minimem studiových dotáček a doplňování nástrojů. Snahou bylo představit skladby tak, jak byly koncipovány a složeny. Výsledkem je kytarový počin se sedmdesátkovým zvukem a dle ohlasů se jedná o to nejlepší, co Alice za poslední roky vyprodukoval. Nakonec to můžete posoudit sami na jeho YouTube, kam umístil nejen pilotní singl "I'm Alice", ale též novinkový "White Line Frankenstein", ve kterém mu jako host hraje Tom Morello.


Ashnikko - Weedkiller
žánr: industriální pop / electroclash / nu metal / trap

Ashnikko - Weedkiller
Americká rapperka a hudebnice Ashton Nicole Casey aka Ashnikko byla na letošním Rock For People jednou z nejvýraznějších interpretek mimo rockový žánr, a to i přes to, že měla za sebou pouze dva roky starý mixtape "Demidevil". Ten pravý debut totiž přichází teprve nyní, po několika odkladech. Dostal název "Weedkiller" a autorka na něj nachystala celkem třináct kousků, v nichž míchá industriální pop, electroclash, nu metal a trap. Hlavním spolupracovníkem jí byl méně známý elektronicky hudebník Slinger, jehož doplnili ještě člen 100 gecs Dylan Brady, Kamille, lsey Juber, BloodPop nebo Ethel Cain, která připojila i svůj vokál. Druhým hostem je Daniela Lalita. Kam Ashnikko posunula pop, zjistíte na jejím YouTube.


Robin Schulz - Pink
žánr: tropical house / deep house / future house

Robin Schulz - Pink
V našich končinách nesmírně populární německý DJ Robin Schulz vydává po dvou letech novou studiovku. Jmenuje se "Pink" a autor pro ni připravil celkem sedmnáct tracků. Kolekci předznamenal dva úspěšné singly "Young Right Now", v němž se k Robinovi připojil Dennis Lloyd, a "Sun Will Shine" s Tomem Walkerem. Izraelský hudebník a skotský zpěvák nejsou pochopitelně jedinými hosty alba; těmi dalšími jsou Junkx, David Guetta, Allen Farben, Blyne, Steve Mac nebo Kamille. Tancechtiví čtenáři už jistě mají nakročeno na Schulzův YouTube profil.


Asking Alexandria - Where Do We Go From Here?
žánr: metalcore

Asking Alexandria - Where Do We Go From Here?
Osmá řadovka anglické rockové skupiny Asking Alexandria nese vizionářský titul "Where Do We Go From Here?". Jedenáctka čerstvých songů přináší jejich známý a úderný metalcore, při kterém však na povrch vyvstávají otázky v duchu názvu kolekce. Jednou z nich je směr, kam se bude kapela dále posouvat. Ta totiž posluchačům znalým klasických jejich postupů naznačuje další a možná i trochu složitější cesty. Kytarista Ben Bruce k desce sdělil toto: "Vzali jsme prvky z každé jednotlivé nahrávky, kterou jsme kdy napsali, a spojili jsme je všechny dohromady, abychom vytvořili jedno album. Fanoušci zaslechnou všechno, co jsme kdy použili. Jsme na výsledek neuvěřitelně hrdí a nemůžeme se dočkat, až ho všichni uslyší." Nakolik se jim to celé povedlo, můžete posoudit na jejich YouTube profilu.


Be Your Own Pet - Mommy
žánr: garage rock / punk rock

Be Your Own Pet - Mommy
Nashvillští garážoví punkeři Be Your Own Pet se vracejí po patnácti letech. V roce 2008 dali sbohem pódiím a odmlčeli se. Za tu dobu se sice z teenagerů stali dospělci, ale - jak se říká - nevyměkli. Spíše naopak. Po rychlém vzestupu a rychlém vyhoření se tato čtveřice přeskupila, získala novou perspektivu a s podporou Jacka Whitea vytvořila nové elpíčko. Jmenuje se "Mommy" a je stejně explicitní a zuřivé jako to předchozí. Nyní popisuje strasti a slasti dospělosti. Nicméně je to punk rock vytvořený dospělými, kteří jsou dost staří na to, aby chápali, jak staří jsou, ale dost mladí na to, aby veškeré chmury na stárnutí zažehnali a svoji výpověď vepsali do energické hudby. Ukázky z řízného garage punku najdete na YouTube.


Tip týdne

Morgan Wade - Psychopath
žánr: folk rock / country / americana

Morgan Wade - Psychopath
Americká zpěvačka Morgan Wade po vydání předloňské druhé desky "Reckless" velmi slušně zabodovala jak u posluchačů, tak i u kritiky a i díky ní si vysloužila nominaci na Americana Music Honors & Awards a ACM Awards nebo přezdívku tvrdší Sheryl Crow. Není tedy divu, že na jejím pokračování "Psychopath" dále pokračuje se členem The 400 Unit Jasona Isbella Sadlerem Vadenem. Všechny písničky si napsala sama a v některých ji doplnila hvězdná společnost ve složení Natalie Hemby, Liz Rose, Ashley Monroe, Butch Walker, Lori McKenna, Hillary Lindsey, Ben Rice a Julia Michaels. Že i její třetí řadovku byste neměli přejít bez povšimnutí, zjistíte na YouTube profilu tetované muzikantky.


Tim McGraw - Standing Room Only
žánr: country

Tim McGraw - Standing Room Only
Prakticky na týden přesně po třech letech od alba "Here on Earth" vydává Tim McGraw svou další dlouhohrající desku. Nese číslovku šestnáct a titul "Standing Room Only". Šestapadesátiletý countryový matador si pro ni nachystal celkem třináct songů, které charakterizuje jako nejemotivnější a nejprovokativnější, jaké kdy natočil. Většinu z nich mu složili jiní hudebníci, jako třeba The Warren Brothers, Jimmy Robbins, Josh Kear nebo třeba Lori McKenna, kterou na nahrávce také uslyšíte. Ve studiu se mu pak sešli špičkoví studioví muzikanti jako kytarista Michael Landau, bubeník Shannon Forrest nebo všudypřítomný multiinstrumentalista Ilya Toshinskiy. A produkce se ujal jeho dvorní spolupracovník Byron Gallimore. Co stále jedna z největších countryových hvězd přichystala, uslyšíte na YouTube.


Victoria Monét - Jaguar II
žánr: r'n'b / soul / pop

Victoria Monét - Jaguar II
EP "Jaguar" z roku 2020 vyneslo Victorii Monét nominaci na Soul Train Awards a následná spolupráce s Arianou Grande a duem Chloe x Halle dokonce tři nominace na Grammy. Nyní se americká zpěvačka rozhodla na zmíněné ípíčko přímo navázat druhou částí, která už je ovšem plnohodnotným debutem s jedenáctkou položek. Většinu z nich složila a natočila s dvojicí D'Mile - Tim Suby, kterou pouze v jednom případě vystřídal Kaytranada a doplnil xSDTRK. Duet si s ní pak střihli Lucky Daye, Buju Banton a Earth, Wind & Fire. Kam se Victoria za tři roky posunula, posuďte na jejím YouTube.


Mipso - Book Of Fools
žánr: indie folk / indie rock / alternativní country

Mipso - Book Of Fools
Americkou formaci Mipso, která se pohybuje na rozhraní indie folku, bluegrassu a alternativní country, jsme vám poprvé představili s její šestou eponymní deskou. Nyní přichází s jejím následovníkem "Book Of Fools", tentokrát žánrově poměrně odlišným, protože bluegrass nahradil spíše indie rock. Zda za to může změna producenta, kterým je v tomto případě Shane Leonard (Josh Ritter, Anna Tivel, Field Report), se můžeme pouze domnívat. Jestli se vám nový zvuk zalíbí, zjišťujte na bandcampu kapely.


Charlotte Cardin - 99 Nights
žánr: art pop / electro pop / jazz

Charlotte Cardin - 99 Nights
Dva roky po debutu "Phoenix" vydává své druhé album kanadská zpěvačka a klavíristka Charlotte Cardin. A má na co navazovat; vysloužila si za něj Fénix Award a především hned šest nominací na Juno Awards, z nichž proměnila hned čtyři. Následovníka pojmenovala "99 Nights" a fanoušci jejího sofistikovaně pojatého electro popu s fragmenty jazzu se mohou těšit na dvanáct písní, na nichž se různým způsobem podílel poměrně široký tým hudebníků jako třeba Upsahl, Digital Farm Animals, producent prvotiny Jason Brando, Jennifer Decilveo (Andra Day, Marina), Jorgen Odegard (Imagine Dragons) nebo její krajan Lubalin. Zda opět bude sbírat ceny jako houby po dešti, posuďte na jejím YouTube profilu.


Filter - The Algorithm
žánr: alternativní rock

Filter - The Algorithm
Američtí průkopníci postindustriálního alternativního rocku, platinovou deskou ověnčení Filter vydali po sedmi letech netrpělivě očekávané album "The Algorithm". Novinku doprovází prohlášení od samotného kreativního mistra Richarda Patricka, že se jedná o nejlepší skladby, které kapela kdy napsala a nahrála. Novinka je napěchována jedenácti minieposy ohromujících rozměrů, plných dynamických power akordů, monstrózně těžkých riffů a vzletných hymnických sborů. Posluchači v nich najdou základy klasického zvuku bandu, ovšem v novém kabátě. Na YouTube profilu formace naleznete jak všechny pilotní singly, tak ukázky z nové kolekce.


Old Crow Medicine Show - Jubilee
žánr: alternativní country / bluegrass / americana / folk

Old Crow Medicine Show - Jubilee
Americké uskupení Old Crow Medicine Show, které svou tvorbou ovlivnilo například Mumford & Sons, poměrně v rychlém sledu po loňském počinu "Paint This Town" vydává novou studiovku "Jubilee". Svůj mix folku, bluegrassu, country a americany členové skupiny rozehrávají v celkem dvanácti písničkách. Produkoval je prověřený Matt Ross-Spang, do jehož portfolia patří dále Jason Isbell, Margo Price, Drive-By Truckers nebo Lucero. Molly Tuttle z předchůdce vystřídali v rolích hostů Willie Watson, Sierra Farrell a Mavis Staples. Výsledek je ke slyšení na YouTube.


Incantation - Unholy Deification
žánr: death metal

Incantation - Unholy Deification
Slavná deathmetalová sebranka Incantation je na scéně více než třicet let a nyní svým příznivcům připravila třináctou studiovou desku. Muzikanti slibují poctivou smrtící metalovou nálož. "Sice asi nepřekvapí, ale rozhodně neurazí," píše se v jedné z recenzí, které výsledek hodnotí. Jestli je to pravda, můžete posoudit sami: na YouTube profilu skupiny najdete materiálu víc než dost.


MxPx - Find A Way Home
žánr: pop punk

MxPx - Find A Way Home
Po dlouhých pěti letech se můžete těšit na novinku americké rockové formace MxPx. A ta je až po okraj napěchovaná třináctkou čerstvých písní, které jsou dle slov muzikantů především osobní zpovědí frontmana Mikea Herrery. Dosavadní recenze jsou vesměs kladné, nás ovšem více zajímá váš názor. Proto neváhejte a mrkněte na oficiální klip ke kousku "Stay Up All Night", který najdete na YouTube kanálu kapely. Nezapomeňte nám pak napsat do komentářů pod článkem, co na něj říkáte.


U.D.O. - Touchdown
žánr: heavy metal

U.D.O. - Touchdown
Kultovní německá heavymetalová skupina U.D.O. se vrací. Devatenáctá řadovka "Touchdown" je zároveň oslavou dvojího jubilea - zpěvákových sedmdesátých narozenin a pětatřiceti let od založení kapely. Deska vznikala za dohledu producenta Martina "Mattese" Pfeiffera v německých studiích Redhead. A nechybí ani neobvyklý hudební host - tentokrát jím je houslista Stefan Pintev. I přes úctyhodný věk frontman nezapře svůj charakteristický hlas a energická živá vystoupení. To jste ostatně mohli sami vidět na nedávno skončeném letošním ročníku festivalu Rock Castle Open Air. Klip k titulní skladbě alba najdete na YouTube.


V krátkosti

  • Hot Milk - A Call To The Void
    Anglická rocková formace v čele se zpěvačkou Han Mee po oceňovaných ípíčkách a předskakování Foo Fighters konečně vydává i svůj plnohodnotný debut. Jedenáct písniček jim produkoval člen kapely James Shaw a Zakk Cervini (Poppy, A Day To Remember, Bring Me The Horizon, Yungblud). (YouTube)

  • Cindy Wilson - Realms
    Svoji druhou sólovku vydává po šesti letech zpěvačka newwaveových The B-52's. Desítku kousků jí pomáhal nahrávat člen indierockových Pacific UV Suny Lyons. Výsledkem je mix electro popu, psychedelie, space rocku a indie. (bandcamp)

  • Ratboys - The Window
    Po dvou letech se s novým elpíčkem vrací chicagský band se svým mixem indie rocku a post country. Produkce jedenácti songů se ujal někdejší člen Death Cab For Cutie Chris Walla (Tegan And Sara, Fences, The Decemberists). (bandcamp)

  • Bebel Gilberto - João
    Pokud by vás zajímalo, co dělá Thomas Bartlett aka Doveman, když zrovna nespolupracuje s Taylor Swift, Norah Jones nebo The National, pak si poslechněte nové album brazilsko-americké zpěvačky, která se stylově pohybuje na rozhraní bossa novy, samby, chill outu a downtempa. (YouTube)

  • Between Friends - I Love My Girl, She’S My Boy
    Taky si přejete, aby léto ještě neskončilo? S debutem sourozenců Hudsonových z Ameriky, plným rozpustilých alternativních popových pecek, vás podzim nedožene. (YouTube)

  • Hannah Georgas - I’D Be Lying If I Said I Didn’t Care
    Kanadská indiepopová muzikantka o písních na své šesté řadovce tvrdí, že je v nich sama sebou víc než kdy dřív. (bandcamp)

  • Nightly - Wear Your Heart Out
    Jsou z Nashvillu, jako svou inspiraci označují kolegy z The 1975 a teď to dokazují svým druhým elpíčkem. (YouTube)

  • Hiss Golden Messenger - Jump For Joy
    Populární americká folková skupina ze Severní Karolíny se rozhodla ve čtrnácti písničkách skákat radostí. Produkci její členové zvládli zcela sami. (bandcamp)

  • Bella Adamová, Michael Gees - There Is Home
    V České republice usazená čečenská altistka a klavírista Michael Gees se ponořili do díla Modesta Petroviče Musorgskiho, Gustava Mahlera, Pavla Haase a Benjamina Brittena. (Supraphon)

  • Danger Mouse & Jemini The Gifted One - Born Again
    Po dvacetileté spolupráci slavný americký producent a muzikant a brooklynský rapper konečně vydávají společné album s desítkou tracků. (YouTube)

  • Candlebox - The Long Goodbye
    Osmé a poslední, rozlučkové studiové album americké grungeové kapely. (YouTube)

  • Common Kings - Celebration
    Očekávaný následník debutu "Lost in Paradise", nominovaného na Grammy 2017, opět přináší mix svůdných pacifických ostrovních rytmů s nakažlivou houpavostí a chytlavými melodiemi. (YouTube)

  • Turnpike Troubadours - A Cat In The Rain
    Poměrně dlouhých šest let trvalo countryové kapele z Oklahomy, než naváže na úspěšnou kolekci "A Long Way from Your Heart" desítkou novinek. (YouTube)

  • Nellie McKay - Hey Guys, Watch This
    Americko-anglická herečka a písničkářka, která si zahrála i na Broadwayi, se po šesti letech vrací s novou studiovkou na pomezí folku a soulu. (web)

  • Fat Tony, Taydex - I Will Make A Baby In This Damn Economy
    Dvojice rapperů se spojila a stvořila album, na němž ji dále doplnili Cadence Weapon, Blackie, Paul Wall nebo Harriet Brown. (YouTube)

  • Islands - And That’s Why Dolphins Lost Their Legs
    Indiepopová partička vedená Nickem Thorburnem z Unicorns to s návratem na hudební kolbiště myslí vážně. Odmlka do combackového počinu "Islomania" (2021) trvala dlouhých dvacet let a nyní muzikanti do svého katalogu přidávají již devátý dlouhohrající zářez. (YouTube)

  • A Giant Dog - Bite
    Americká punkrocková banda z Austinu v Texasu po pěti letech opět štěká. Novinka navazující na "Toy" z roku 2017 je popisovaná jako koncepční album o genderové dysforii a odehrává se v utopii zvané Avalonia. (YouTube)

  • Becca Mancari - Left Hand
    Ke své třetí řadovce se propracovala americká indiefolková písničkářka z Nashvillu. (bandcamp)

  • Buck Meek - Haunted Mountain
    Kytarista a vokalista Big Thief pokračuje také v rozvoji své sólové kariéry třetím studiovým počinem ponořeným do alternativy. (bandcamp)

  • Zak Abel - Love Over Fear
    Pokud by vás zajímalo, jak umí mix popu, tropical house, soulu a r'n'b anglický vegan a hráč stolního tenisu, máte šanci. (YouTube)

  • Kendra Morris - I Am What I’m Waiting For
    Americká soulová zpěvačka, jejíž vokál využili například Czarface nebo Ghostface Killah, vydává novou desku s jedenácti songy. (YouTube)

  • Georgia Mooney - Full Of Moon
    Sólový debut členky cenami ověnčené australské formace All Our Exes Live In Texas. (bandcamp)

  • Warren Zeiders - Pretty Little Poison
    Prvotina amerického countryového zpěváka, kterou produkoval Ross Copperman. (YouTube)

  • Mason Jennings - Under The Roses
    Nová deska amerického indiefolkového písničkáře, jenž spolupracoval s Jackem Johnsonem nebo kytaristou Pearl Jam Stonem Gossardem. (YouTube)

  • Harold Lopez Nussa - Timba A La Americana
    Kubánský jazz je stále v kurzu a jedním z hudebníků, kteří ho velmi dobře udržují, je i klavírista z Havany. (YouTube)

  • Spanish Love Songs - No Joy
    Tucet songů vonících po novovlnném zvuku s vlajícími syntezátory a třpytivými stěnami vrstvených kytar, to je novinka této americké rockové bandy. (YouTube)

  • Des Rocs - Dream Machine
    Druhá sólovka newyorského rockera. Spoluprodukoval ji s Alainem Johannesem a Mattem Wallacem. (YouTube)

  • Satyricon - Satyricon & Munch
    Norská blackmetalová ikona Satyricon se na své nové desce přinejmenším inspirovala díly umělce Eduarda Muncha. Satyr a Frost vytvořili doprovodnou hudbu k výstavě v jeho muzeu v Oslu. Malířova díla, která nejlépe reprezentuje populární obraz "Výkřik", doplnila o bezmála hodinovou nahrávku. (YouTube)


    Dále vychází

    ((( O ))) - ((( 4 )))
    Atoll - Human Extract
    Blut Aus Nord - Disharmonium - Nahab
    Claire Richards - Euphoria (Deluxe Edition)
    Clementine Valentine - The Coin That Broke The Fountain Floor
    Crooks & Nannies - Real Life
    Das Lumpenpack - Wach
    Desmond Dekker - King Of Ska - The Beverley´s Records Singles Collection, 1963-1967
    Drab Majesty - An Object In Motion
    Exmortus - Necrophony
    Fay Victor - Blackity Black Black Is Beautiful
    Gareth Donkin - Welcome Home
    Grain - We’ll Hide Away: Complete Recordings 1993-1995
    Grandaddy - Sumday: Excess Baggage
    Handsome Ghost - Handsome Ghost
    Helicopter Leaves (Anthony Vaccaro Of Beach Bunny) - Get Stuck In
    Hüsker Dü - Tonite Longhorn (Digital Release)
    Ida Mae - Thunder Above You
    Indigochildrick - Sleeping With Jeans On
    Jaboukie - All Who Can’t Hear Must Feel
    Jaimie Branch - Fly Or Die Fly Or Die Fly Or Die ((World War))
    Khalab - Layers
    Kibi James - Delusions
    Kori Mullan - Warzone
    Laeland - Look At The Mess We Made
    Lucky Thief - DIY
    Moon Coven - Sun King
    Myst Milano. - Beyond The Uncanny Valley
    Nora Kelly Band - Rodeo Clown
    Ora Cogan - Formless
    Ovef Ow - Vs. The Worm
    Pablo Casals - Complete Hmv Recordings
    Patrick Droney - Subtitles For Feelings
    Pleasure Forever - Distal
    Prewn - Through The Window
    Prison - Upstate
    Raw Poetic - Away Back In
    Různí - Omakase
    Různí - Leoš Janáček Revised / Ve Starých I Nových Nahrávkách Supraphonu Očima P. Lamberta (Supraphon)
    Saccades (Nicholas Wood Of The Kvb) - Land Of The Hearth
    Seventeen - Always Yours
    Shania Twain - Come On Over (Diamond Edition) / Deluxe
    Shania Twain - Come On Over (Diamond Edition) / Super Deluxe
    Sid Sriram - Sidharth
    Sonny & The Sunsets - Self-Awareness Through Macrame
    Spellling - Spellling & The Mystery School
    Strawberry Runners - Strawberry Runners
    Sun Ra And Various Artists - A Celebration Of Sun Ra’S Poetry (Digital Release)
    Ta-Ku - Songs To Come Home To
    Tempt - Tempt
    The Waymores - Greener Pastures
    Titi Baborta - Molende
    Unity - Hellish Joyride
    Vallis Alps - Cleave
    Who Is She? - Goddess Energy
    William Shatner - Ponder The Mystery Revisited
    Willie J Healey - Bunny
    Yeek - Future Reference

    Vychází na vinylu:
    A Giant Dog - Bite
    Alanis Morissette - The Collection
    Alice Cooper - Road
    Ashnikko - Weedkiller
    Becca Mancari - Left Hand
    Blut Aus Nord - Disharmonium - Nahab
    Borknagar - Universal
    Buck Meek - Haunted Mountain
    Candlebox - Long Goodbye
    Cindy Wilson - Realms
    Dismember - Indecent & Obscene
    Dismember - Like An Everflowing Stream
    Dismember - Pieces Ep
    Drab Majesty - An Object In Motion
    Exmortus - Necrophony
    Fat Tony And Taydex - I Will Make A Baby In This Damn Economy
    Gareth Donkin - Welcome Home
    Grandaddy - Sumday: Excess Baggage
    Harold Lopez Nussa - Timba A La Americana
    Hiss Golden Messenger - Jump For Joy
    Hot Milk - A Call To The Void
    Kibi James - Delusions
    Kurt Vile - Walkin On A Pretty Daze
    Liars - Wixiw
    Michal Pavlíček - Big Heads (Supraphon)
    Moon Coven - Sun King
    Morgan Wade - Psychopath
    Old Crow Medicine Show - Jubilee
    Pleasure Forever - Distal
    Prison - Upstate
    Satyricon - Satyrico & Munch
    Shania Twain - Come On Over (Diamond Edition) / Deluxe
    Supergrass - Life On Other Planets / Remastered
    U.D.O. - Touchdown
    Who Is She? - Goddess Energy
    William Shatner - Ponder The Mystery Revisited
    Willie J Healey - Bunny

    EP:
    Baker - Unfixed
    Butterfly Black (Feat. Ben Williams And Syndee Winters) - Butterfly Black
    Dadba - Yonder
    Dayaway - Blue Summer Moon
    Dream - Whoever Wants To Hear
    Harmony - Dystopia Girl
    Lowheaven - Collapse
    Lutalo - Again
    Missio - I Am High
    Never - No Guarantee
    Nymphlord - Mothers Cry And Then We Die
    Poppy Ackroyd - Pause Reimagined
    Rebounder - Sundress Songs
    Sea Lemon - Stop At Nothing
    Sophie Meiers - Spark__Space
    Southern Shores - Anyplace There Is
    Sun’s Signature - Sun’s Signature (Extended Edition)

    Reedice:
    Betty Davis - Betty Davis
    Betty Davis - Crashin’ From Passion
    Betty Davis - Is It Love Or Desire?
    Betty Davis - They Say I’m Different
    Dismember - Indecent & Obscene
    Dismember - Like An Everflowing Stream
    Dismember - Pieces (EP)
    Michal Pavlíček - Big Heads (Supraphon)
    Sammy Hagar - Nine On A Ten Scale
    Supergrass - Life On Other Planets / Remastered

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Headlinerem Ostravy v plamenech, která slaví deset let metalové jízdy, je Udo Dirkschneider (26.03.2024 16:12)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu