shop.musicserver.cz
Nové desky 28/2023 - od Rity Ory přes Tinu Arenu po PVRIS

Nové desky 28/2023 - od Rity Ory přes Tinu Arenu po PVRIS

Vydáno: 19.07.2023 19:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: BMG Rights Management

Mysleli jste si, že s prázdninami přijde okurková sezóna? Ani náznakem! Snažili se hlavně rappeři, ty pak doplňují taneční Rita Ora, australská hvězda Tina Arena, neosoulová Mahalia, souloví matadoři Kool & The Gang, indiepopoví MisterWives a pak Michael Bolton, PVRIS, Revolution Saints nebo živák 5SOS.

V pátek 14. července vyšly tyto nové tituly:

Rita Ora - You & I
žánr: pop / europop

Rita Ora - You & I
Rita Ora s natáčením alb moc nespěchá. Od roku 2012, kdy vyšel debut "Ora", je "You & I" teprve její třetí deskou. V mezidobí po vydání dvojky "Bang" se věnovala hlavně televizním a filmovým projektům a nyní konečně dozrál čas na tucet čerstvých písniček. Kolekci uvedly singly "You Only Love Me", "Don't Think Twice" a především "Praising You", v němž si vypomohla megahitem "Praise You" Fatboye Slima. Produkčně se na skladbách vyřádili například Cirkut, Oak Felder, Mark Raplh, Keith Sorrells, Alex Niceforo, tedy lidé stojící za deskami Kelly Clarkson, Ushera, Demi Lovato nebo Clean Bandit. Kam nasměrovali anglickou zpěvačku s jugoslávskými kořeny, zjistíte na jejím YouTube profilu.


Tina Arena - Love Saves
žánr: pop

Tina Arena - Love Saves
Tina Arena se s alby odmlčela na poměrně dlouhou dobu. Posledním bylo v roce 2018 francouzské "Quand tout Recommence", anglické "Eleven" vyšlo v roce 2015. Od té doby se zpěvačka pouze blýskla v hlavní roli muzikálu "Evita", uvedené u příležitosti jeho čtyřicátého výročí v Opeře v Sydney. Nyní se tedy konečně hlásí o slovo i s novou, třináctou řadovkou "Love Saves". První reakce označují sbírku jedenácti písní jako to nejosobnější, co australská superstar do této doby natočila. Většinu materiálu napsala a nahrála společně se švédským producentem Mattiasem Lindblomem, do jehož portfolia dále patří hudebníci jako Tarja Turunen, Andy Taylor nebo Garou. Jak zjistíte z jejího YouTube, nemalá část novinky je téměř akustická pouze s klavírem.


PVRIS - Evergreen
žánr: alternativní pop rock

Pvris - Evergreen
Americká pop-rocková kapela PVRIS prošla takřka personálním zemětřesením. Po několika změnách v sestavě totiž funguje od roku 2023 jako sólový projekt frontwomanky Lynn Gunn. Nyní přichází se svojí čtvrtou řadovkou s názvem "Evergreen". Zůstala však věrna tomu, co dříve provázelo i její band. Nadále je tedy záhadná a tajemná a zároveň odvážná a agresivní. Sama o čerstvém počinu řekla: "Novinka je rekultivací kontroly v naší postpandemické kultuře a představuje komplexní diskusi o slávě, technologii, podívané a ženské autonomii." Kolekce obsahuje jedenáct skladeb, z nichž rovných pět mohou posluchači již znát, neboť vyšly jako singly doprovázeny filmovými klipy. Spolu s dalšími ukázkami je najdete na YouTube profilu projektu.


Tip týdne

Mahalia - IRL
žánr: r'n'b / neo soul

Mahalia - IRL
Mahalia, která si díky spolupráci s Jacobem Collierem před dvěma roky vysloužila svoji první nominaci na Grammy, navazuje na čtyři roky starý debut "Love And Compromise" jeho následovníkem "IRL". Za názvem se skrývá anglické sousloví in real life a anglická zpěvačka, skladatelka a herečka k tomu dodává, že ji pro napsání třinácti songů inspiroval traumatický rozchod a následná terapie. Přivítala v nich také několik hostů, jako jsou Joyce Wrice, JoJo, Stormzy, Destin Conrad a Kojey Radical. Mezi producenty se pak objevují jména jako Hart, TheElements, Jd. Reid či Grades. Výsledek je ke slyšení na jejím YouTube.


Brian May + Friends - Star Fleet Project (Deluxe Edition)
žánr: rock / blues rock

Brian May + Friends - Star Fleet Project (Deluxe Edition)
Když si Queen dali na první polovinu roku 1983 pauzu, jejich kytarista Brian May tohoto času řádně využil. Zavolal několika přátelům a pozval je ke spolupráci na svých skladbách ve slavných kalifornských studiích Record Plant. Brian později z těchto nahrávek vytvořil jedinečné minialbum "Star Fleet Project". To nyní vychází v rozšířené a značně přepracované verzi. Set je kompletním hudebním dokumentem dvou dnů, 21. a 22. dubna 1983. May zde hraje za doprovodu předních osobností rockové hudby Edwarda Van Halena (kytara), Alana Gratzera (bicí), Phila Chena (baskytara) a Freda Mandela (klávesy). Box krom původního LP obsahuje velkolepé třiadvacetitrackové CD plné dosud nevydaného materiálu. V deluxe edici naleznete i vinylový singl a další sběratelské předměty. Vše můžete studovat na autorově YouTube profilu.


Kool & The Gang - People Just Wanna Have Fun
žánr: R&B / soul / funk / disco

Kool & The Gang - People Just Wanna Have Fun
Kool & The Gang příští rok oslaví už šedesát let své existence, a tak můžeme o těchto nejvýraznějších představitelích mixu soulu, funku a disca hovořit jako o legendách. Přesto mají stále hromadu energie a vydávají nová alba. "People Just Wanna Have Fun" je ovšem poslední nahrávkou, na níž uslyšíte dva členy dechové sekce Ronalda 'Khalis' Bella a Dennise 'D.T.' Thomase, kteří zemřeli v letech 2020 a 2021. Fanoušci formace se naopak mohou těšit na patnáct songů a v nich na hosty, jako jsou Sha Sha Jones, Lavell Evans, Dominique Karan, Rick Marcel, Walt Anderson a rappeři Ami Miller & Ole’. První singl najdete na jejím webu.


MisterWives - Nosebleeds
žánr: indie pop

MisterWives - Nosebleeds
Jsou to dva roky, co jsme vám poprvé představili americkou indiepopovou partičku MisterWives. Ačkoli jsme její třetí desku "Superbloom" označili jako Tip týdne a kvintet ji vydával na renomovaném vydavatelství Fueled By Ramen, v domácích hitparádách se jí vůbec nedařilo a k tomu ještě sestavu opustil trumpetista a klávesák Jesse Blum. Letošní desku "Nosebleeds" tak skupina opět vydává nezávisle. Většinu ze čtrnácti songů produkoval člen kapely Etienne Bowler, kterého vystřídali člen Flor Dylan Bauld, jenž je dlouholetým spolupracovníkem Halsey, dále Jason Suwito ze Sir Sly a také Cal. První reakce označují výsledek za více punkový, než byla dosavadní tvorba MisterWives. Co je na tom pravdy, zjistíte na YouTube.


Rap

J Hus - Beautiful And Brutal Yard
Jedno z velmi očekávaných rapových alb má na svědomí Brit J Hus. "Beautiful And Brutal Yard", někdy také psané jako "B.A.B.Y.", naplnil devatenácti tracky, v nichž se k němu coby hosté připojili Drake, Naira Marley, Jorja Smith, Burna Boy, CB, Villz, Popcaan či Boss Belly, uslyšíte zde také hlas herce Idrise Elby. Čím si počin vysloužil 84 % na metacritic, zjistíte na Husově YouTube.

Dave East - Fortune Favors The Bold
Americký rapper Dave East si po debutu "Survival" z prosince 2019 vzal poměrně dlouhý čas na přípravu jeho nástupce a věnoval se projektu "Karma" a dvěma nahrávkám s DJ Drama a Harrym Fraudem. Možná i díky tomu nastřádal hned čtyřiadvacet tracků. V nich mu zahostovali Cool & Dre, Kid Capri, Cordae, Coi Leray, Ghostface Killah, Tyga, G-Eazy, Ty Dolla $ign a Jadakiss. Vydáním desky žije autorovo YouTube.

Lil Tjay - 222
Lil Tjay i nadále pokračuje v pojmenování svých alb číslovkou dvě, a když se dopracoval k tomu třetímu, dal jich do názvu patřičný počet. Nahrávat začal na počátku loňského roku, ovšem poté, co byl v červnu sedmkrát postřelený při ozbrojené loupeži v New Jersey, celý proces zastavil. Mezi patnácti tracky tak najdeme i některé, které tuto událost reflektují. Do studia k němu zavítali Coco Jones, Fivio Foreign, Jadakiss, The Kid Laroi, Polo G, Summer Walker a YoungBoy Never Broke Again. Do jaké formy se americký rapper zotavil, zjistíte na jeho YouTube.

Moonshine Bandits - Pour Decisions
Po třech letech se hlásí o slovo také americké country-rapové duo Moonshine Bandits. Na své jubilejní desáté řadovce představují patnáct písní a v nich hosty jako Madchild, Burn Country, Baby E, Good Ol' Boyz, Buckcherry, Demon Jones nebo Afroman. Kam se společně vydali, můžete sledovat na jejich YouTube.

King Von - Grandson
Americký rapper King Von byl před více než dvěma lety zastřelen v Atlantě při potyčce s partou rappera Quando Rondo. "Grandson" je již jeho druhá posmrtná deska, a jak název napovídá, navazuje na mixtape z roku 2019. Sedmnáct tracků pomohli dokončit i G Herbo, Polo G, Lil Durk, Tee Grizzley, BreezyLyn, Tink, 42 Dugg, Moneybagg Yo a Hotboii. Poslouchejte na YouTube.


Michael Bolton - Spark Of Light
žánr: pop / surf rock

Michael Bolton - Spark Of Light
Možná i vás překvapí, že někdejší idol žen Michael Bolton letos v únoru oslavil už sedmdesát let. A i když už není tak slavný a jeho alba se neprodávají po milionech, na tvorbu rozhodně nerezignoval. Dokazuje i to svým pětadvacátým studiovým albem "Spark Of Light". Většinu z deseti songů si složil sám dohromady s producenty, kterými byli Robert Marvin, Jochem van der Saag, Jared Lee nebo Morgan Taylor Ried. V jednom kousku ho doplnil ještě americký skladatel a zpěvák Justin Jesso, jehož skladby mají v repertoáru Ricky Martin, Kygo nebo Backstreet Boys. Jak moc umí být Bolton ve svém věku chytlavý, zjistíte na jeho YouTube.


Lukas Nelson & Promise Of The Real - Sticks And Stones
žánr: rock / country rock / roots rock

Lukas Nelson & Promise Of The Real - Sticks And Stones
Po dvou letech od alba "A Few Stars Apart", vyplněných ještě vydáním živáku s Neilem Youngem "Noise & Flowers", se vrací Lukas Nelson & Promise Of The Real. Dvancátku písní vydávají pod názvem "Sticks And Stones". Nahrávku si tentokrát produkovali sami a do své směsi country rocku a roots rocku tentokrát syn Willieho Nelsona a jeho soukmenovci přimíchali i trochu americany a hillbilly. Jak to ve výsledku zní, zjistíte na jejich YouTube.


5 Seconds Of Summer - Feeling Of Falling Upwards (Live From The Royal Albert Hall)
žánr: pop rock / power pop

5 Seconds Of Summer - Feeling Of Falling Upwards (Live From The Royal Albert Hall)
Je to už více než rok, co 5 Seconds Of Summer vystoupili v pražském Universu, a nyní můžete na tento večer zavzpomínat díky albu "Feeling Of Falling Upwards (Live From The Royal Albert Hall)". Jak už název napovídá, jedná se záznam koncertu v londýnské Royal Albert Hall, ovšem už neprozrazuje, že šlo o zcela speciální set, během které skupinu doprovázel dvanáctičlenný smyčcový orchestr a také gospelový sbor o stejném počtu zpěváků. Vše se odehrálo 22. září loňského roku, tedy v předvečer vydání jejich posledního studiového alba "5SOS". Ukázky z této akce sdílí australská formace na svém YouTube.


EP a minialba

  • Nessa Barrett - Hell Is A Teenage Girl
    Americká pop-rocková zpěvačka se po loňském debutu připomíná osmi novými songy, které vměstnala do pětadvaceti minut. Jejich produkci i hudební podklad obstaral Evan Blair, jehož služeb využívá i Anne-Marie, Dove Cameron nebo Dreamers. (YouTube)

  • Zack Bia - Learn To Fly
    Americký DJ, producent, zakladatel Field Trip Recordings, který randil s Madison Beer, Olivií Rodrigo a Madelyn Cline, se pustil sám na hudební dráhu. Vzhledem k předchozím řádkům nikoho nepřekvapí, že mu společnost dělají hvězdy jako Lil Yachty, Don Toliver, JID, Sainté nebo DJ Gummy Bears. (YouTube)

  • Alana Springsteen - Twenty Something: Figuring It Out
    Americká vycházející hvězda country vydává již čtvrtý díl ípíčkové série "Twenty Something". Stejně jako v případě předchůdce ani tentokrát nechybí duet - tentokrát ji ve studiu navštívil sám Chris Stapleton. (YouTube)

  • Stella Santana - Distant
    Že jablko nepadá daleko od stromu, dokazuje dcera Carlose Santany. Jak poznáte z pěti songů, pohybuje se na alternativnější vlně než její otec. (YouTube)


Hilary Hahn - Eugène Ysaÿe: Six Sonatas For Violin Solo, Op. 27
žánr: klasická hudba

Hilary Hahn - Eugène Ysaÿe: Six Sonatas For Violin Solo, Op. 27
Hilary Hahn se po loňském orchestrální abu "Eclipse" věnovaném trojici autorů včetně Antonína Dvořáka vrací letos s komorním recitálem. Jak už jeho název napovídá, americká houslistka na něm představuje "Šest houslových sonát pro sólové housle" belgického skladatele a houslového virtuosa Eugènea Ysaÿe. Že se jedná o poměrně technicky i posluchačsky náročné dílo, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon. Album je k dispozici také na vinylu a v Dolby Atmos.


Marc Ribot’s Ceramic Dog - Connection
žánr: noise indie rock

Marc Ribot, Ceramic Dog - Connection
Indierockové trio Marc Ribot’s Ceramic Dog, v němž ústřední postava vystupuje se Shahzadem Ismailym a Ches Smithem, vydává novinku s názvem "Connection". Pátý zářez v diskografii bandu Marc nazývá jako to nejlepší, co kdy udělali. K tomu jim dopomohla kupa hostujících muzikantů. Pilotním singlem se stala strhující titulní skladba. "Název této písně (a alba) začal sochou naší kamarádky a dcery baskytaristy Shahzada Ismailyho šestileté Aniky," říká Ribot. "Druhý dům je vyrobený z párátek zapíchaných do halloweenských bonbónů. Je to dům zvláštního tvaru, něco jako rám geodetické kopule. V malé stavbě je umístěna kresba usmívajícího se perníkového panáčka, ale všichni víme, že to byl dům problémového perníkaře." Ve skutečnosti se jedná o dokonale zachycení ​​křehkosti našich pokusů o lidské spojení, stín visící nad našimi domy. Přesně o to skupině v této nahrávce šlo. Jen onu obrazovou nepravidelnost nahradili ještě více nepravidelnými rytmy. Pro poctivou dávku noise indie avangardy vyrazte na jejich YouTube.


V krátkosti

  • Blake Mills - Jelly Road
    Americký hudebník a producent, jehož služeb využili Beck, Marcus Mumford, Bob Dylan nebo Fiona Apple, vydává svou pátou studiovku. Ve dvanácti písničkách na pomezí alternativy a indie popu mu vypomohli saxofonista Sam Gendel, kytarista Chris Wiesman, bubeník Abe Rounds a vokalisté Meg Duffy a Jesca Hoop. (bandcamp)

  • Tessa Violet - My God!
    Po čtyřech letech od alba "Bad Ideas" se s třetí deskou vrací americká hudebnice a herečka. Natočila na ni celkem třináct skladeb, jejichž produkce se ujala dvojice Matt Parad (Kacy Hill, Sega Bodega, The Veronicas) a The Fund. (YouTube)

  • Colter Wall - Little Songs
    Kanadský zpěvák a kytarista hrající country a folk ve westernovém stylu si pro své čtvrté album nachystal celkem deset songů. Parťákem mu v nich byl opět Patrick Lyons (Ratboys, Backyard Tire Fire, Richard Carr). (YouTube)

  • Sally Potter - Pink Bikini
    Anglická režisérka a scenáristka se ve svých čtyřiasedmdesáti letech vydává na hudební dráhu. Debutuje dvanáctkou autorských písní. (bandcamp)

  • Alaska Reid - Disenchanter
    Americká folk-popová písničkářka po EP "Big Bunny" a několika singlech nachystala svou albovou prvotinu. Deset položek produkoval její životní partner A. G. Cook, kterého známe z desek Caroline Polachek, Perfume Genius, Bleachers nebo Charli XCX. (bandcamp)

  • Duane Betts - Wild & Precious Life
    Uznávaný kytarista a skladatel, který také spoluzaložil kapelu Allman-Betts,vydává sólovou prvotinu, na níž spojuje prvky jižanského rocku, bluesové kořeny a americanu. (YouTube)

  • Night Beats - Rajan
    Psychedelický duchovní výtvor texaského umělce Dannyho Lee Blackwella z LA, šestý v pořadí. (YouTube)

  • Exo - Exist
    K-popová formace vydává první desku coby septet poté, co Kai nastoupil na povinnou vojenskou službu a Lay se věnuje svým sólovým aktivitám v Číně. Mezi producenty devíti kousků najdete i západní hudebníky jako Tre Jean-Marie, Grades nebo LDN Noise. (YouTube)

  • DDG - Maybe It's Me...
    Americký rapper z Michiganu se hlásí se třetí řadovkou. Vypomohli mu tentokrát pouze NLE Choppa, BIA a Luh Tyler. (YouTube)

  • Lauren Spencer Smith - Mirror
    I přes to, že se kanadská zpěvačka do finálových kol American Idol nedostala, díky hitu "Fingers Crossed" už bodovala po celém světě. Nyní vydává své debutové album s patnáctkou písniček včetně jedné, ve které ji doplnily Gayle a Em Beihold. (YouTube)

  • Lindstrøm - Everyone Else Is A Stranger
    Norský DJ a hudebník se hlásí o slovo se čtveřicí nových elektronických kompozic. (bandcamp)

  • Palehound - Eye On The Bat
    Od výbušných kytarových riffů po bouřlivé bubnování a nad tím vším charakteristický vokál zpěvačky El Kempner, to je čtvrtá řadovka amerických alternativců. (YouTube)

  • Alia Tempora - Prismatica
    Třetí studiovka tuzemské moderní metalové formace. (YouTube)

  • Evile - The Unknown
    Novinka od thrashmetalové bandy z ostrovního Yorkshiru. (YouTube)

  • Kim Dracula - A Gradual Decline In Morale
    První nahrávka australského alternativního indie umělce z Austrálie. (YouTube)

  • Voice Of Baceprot - Retas
    Debut odvážného dámského tria z Indonésie balancující na pomezí moderního rocku a metalu. (YouTube)

  • Voyager - Fearless In Love
    Osmá studiovka elektronické progresivně metalové skvadry z Austrálie. (YouTube)


    Dále vychází

    A Kid Named Rufus - Whatever Works
    Bastille - Bad Blood X (10th Anniversary Edition)
    Being Dead - When Horses Would Run
    Cinema Cinema - Mjölnir
    Claud - Supermodels
    Current Affairs - Off The Tongue
    Deitus - Irreversible
    Devil's Trade - Videkek Vannak Idebenn
    End Reign - The Way Of All Flesh Is Decay
    Far Caspian - The Last Remaining Light
    George Benson - Live At Montreux 1986
    Glaive - I Care So Much That I Dont Care At All
    Houston - Re-Launch Iii
    Cher - It's A Man's World / Deluxe
    John Coltrane With Eric Dolphy - Evenings At The Village Gate
    Johnny Cash - På Österåker
    JPEGmafia & Danny Brown - Scaring The Hoes: Dlc Pack
    Keir - Keir
    Kidz Bop Kids - Kidz Bop 2023 Vol. 2
    Lead Pony - Lead Pony
    Little Richard - The Complete Atlantic & Reprise Singles
    Lo Village - Yellow Brick Road
    Mike Tramp - Songs Of White Lion
    Natural Wonder Beauty Concept (Ana Roxanne & DJ Python) - Natural Wonder Beauty Concept
    Neal Morse Band - An Evening Of Innocence & Danger
    Neil Young - Official Release Series Volume 5
    Paul Langlois Band - Guess What
    Peace Flag Ensemble - Astral Plains
    Rita Ora - You & I / Deluxe Zine
    Robledo - Broken Soul
    Royston Langdon (Of Spacehog) - President Alien
    Rusty Santos - New Wave In California
    Scream Maker - Land Of Fire
    Shapednoise - Absurd Matter
    Simona Castricum - Sink
    Snõõper - Super Snõõper
    Tailgunner - Guns For Hire
    Temple Of Angels - Endless Pursuit
    The Manic Boys And Girls Club - The Manic Boys And Girls Club
    Waylon Jennings - Lonesome, On'ry & Mean / Honky Tonk Heroes / This Time / The Ramblin' Man
    Weite - Assemblage
    Zardonic - Superstars

    Vychází na vinylu:
    5 Seconds Of Summer - Feeling Of Falling Upwards (Live From The Royal Albert Hall)
    Bastille - Bad Blood X (10th Anniversary Edition)
    Blake Mills - Jelly Road
    Brian May - Star Fleet Project + Beyond
    Cavalera - Bestial Devastation
    Cavalera - Morbid Visions
    Claud - Supermodels
    Colter Wall - Little Songs
    Current Affairs - Off The Tongue
    Deitus - Irreversible
    Devil's Trade - Videkek Vannak Idebenn
    Divokej Bill - Bazilišek (Limitovaná edice s podpisem) (Supraphon)
    Divokej Bill - Bazilišek (Supraphon)
    Duane Betts - Wild & Precious Life
    Glaive - I Care So Much That I Dont Care At All
    Cher - It's A Man's World / Deluxe
    Kool & The Gang - People Just Wanna Have Fun
    L.A. Guns - Black Diamonds
    Lauren Spencer Smith - Mirror
    Mahalia - Irl
    Marc Ribot, Ceramic Dog - Connection
    Marillion - Seasons End / 2023 Remix
    Michael Bolton - Spark Of Light
    Mike Tramp - Songs Of White Lion
    Misterwives - Nosebleeds
    Naglfar - Diabolical
    Naglfar - Vittra
    Night Beats - Rajan
    Peace Flag Ensemble - Astral Plains
    Pvris - Evergreen
    R.E.M. - Around The Sun
    R.E.M. - Collapse Into Now
    Ravi Shankar - Shankar Family & Friends
    Revolution Saints - Eagle Flight
    Rita Ora - You & I
    Shapednoise - Absurd Matter
    Temple Of Angels - Endless Pursuit
    Tessa Violet - My God!
    The Rolling Stones - Metamorphosis
    Tublatanka - Žeravé znamenie osudu
    Vendetta - Black As Coal
    Voyager - Fearless In Love
    Weite - Assemblage

    EP:
    Blondes - In Separation
    Blusher - Should We Go Dance?
    Daniel Ellsworth - What
    Chance Peña - Lovers To Strangers
    Idman - Risk
    Kevitch - Secrets
    Madge - Ravepack
    Moodring - Your Light Fades Away
    Nmixx - A Midsummer Nmixx's Dream
    Odd Eye Circle - Version Up
    Různí - Red Hot & Ra: Nuclear War Remixes
    Zerobaseone - Youth In The Shade

    Reedice:
    Aerosmith - Aerosmith
    Aerosmith - Draw The Line
    Aerosmith - Get Your Wings
    Aerosmith - Honkin' On Bobo
    Aerosmith - Just Push Play
    Aerosmith - Live! Bootleg
    Aerosmith - Music From Another Dimension!
    Aerosmith - Night In The Ruts
    Aerosmith - Nine Lives
    Aerosmith - Rock In A Hard Place
    Aerosmith - Rocks
    Aerosmith - Toys In The Attic
    Bobby Darin - Bobby Darin Sings Doctor Doolittle
    Bobby Darin - Bobby Darin Sings The Shadow Of Your Smile
    Bobby Darin - If I Were A Carpenter
    Bobby Darin - In A Broadway Bag
    Bobby Darin - Inside Out
    Cavalera - Bestial Devastation
    Cavalera - Morbid Visions
    Marillion - Seasons End / 2023 Remix
    Marshall Crenshaw - Field Day
    Mike Cooper - Life And Death In Paradise
    Naglfar - Diabolical
    Naglfar - Vittra
    Ravi Shankar - Shankar Family & Friends
    Tublatanka - Žeravé znamenie osudu

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
    Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
    Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu