shop.musicserver.cz
Nové desky 40/2021 - od Kryštof přes We Are Scientists po Oh Wonder

Nové desky 40/2021 - od Kryštof přes We Are Scientists po Oh Wonder

Vydáno: 13.10.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Universal Music

Největší hvězdy tohoto týdne jsou žánrově poměrně široce rozprostřené. Český pop reprezentují Kryštof, domácí rock Olympic, country folk Natalie Hemby, jazz Kurt Elling, elektroniku James Blake, indie pop Oh Wonder, rock We Are Scientists, folk rock Newton Faulkner, rap Tech N9Ne, metal Trivium a country pop Old Dominion.

V pátek 8. října vyšly tyto nové tituly:

Kryštof - Halywůd
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Kryštof - Halywůd
Kryštof se s deskou "Halywůd" dopracovali ke své osmé řadovce, která vychází po poměrně dlouhé době od předchůdce "Srdcebeat". Sám Richard Krajčo ji představuje takto: "Je tam láska, vzdor, vztek, radost, euforie, vyznání, protest i rekapitulace." V tomto duchu připravila kapela z Havířova celkem jedenáct kousků, v nichž kromě tradičního popu zazní i fragmenty rocku, synth popu a folku. Podstatnou část nahrávky si muzikanti produkovali sami, v několika písničkách jim vypomohli Armin Effenberger (Mandrage, Adam Mišík, No Heroes) a Ondřej Fiedler aka Fieldlerski (Lenny, Mirai). Hostem alba je Sima Martausová a také Karel Gott v již známém singlu "Vánoční". Část kolekce skupina sdílí na svém YouTube kanálu a nám zbývá pouze dodat, že nahrávku seženete i na vinylu.


Oh Wonder - 22 Break
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alt pop

Oh Wonder - 22 Break
Britská alt-popová dvojice Oh Wonder pokračuje i na své čtvrté řadovce v misi předávkovat posluchače melancholií. Následovník loňského alba "No One Else Can Wear Your Crown" přináší jedenáct posmutnělých songů. Anthony Vander West a Josephine Vander West jim spolu s režisérem Thomasem Jamesem dali i vizuální podobu, kterou pod názvem "22 Break (Film)" sdílejí na svém YouTube.


Olympic - Jedeme, jedeme
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Olympic - Jedeme, jedeme
Československá hudební legenda Olympic znovu vydává své třetí album "Jedeme, jedeme", a to nejen jako součást reedice všech desek, ale taktéž i jako dárek posluchačům i kapele k padesátému výročí od vydání kolekce. Došlo k rekonstrukci vinylového zvuku z původních studiových pásků, ale i k obnově celého rozevíracího obalu. Ta byla tentokráte mimořádně složitá, neboť původní fotky při šťáře zabavila StB. Doplňkem vydání na CD je osm bonusů nabízejících alternativní i koncertní verze původních nahrávek. Ukázky si můžete poslechnout již nyní na stránkách vydavatelství Supraphon.


We Are Scientists - Huffy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

We Are Scientists - Huffy
Rocková dvojice We Are Scientists vydává po třech letech nové album "Huffy". Jako první singl se do světa podívala skladba "Contact High", a jak se zdá, hudebníci se tentokrát poněkud rozněžnili. Frontman Keith Murray k čerstvé kolekci dodal: "Cílené lavsongy se mohou snadno stát pro kapelu až příliš dětskými a trapnými, a proto se mi těžko skládají skladby, které jsou záměrně romantické." Nahrávka vychází na vinylu a na CD a součástí balení budou graffiti samolepky, které si fanoušci mohou nalepit zcela dle libosti na přiloženou prázdnou zeď. Ukázky najdete na YouTube.


Newton Faulkner - Interference (Of Light)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / pop rock / indie rock

Newton Faulkner - Interference (Of Light)
Po čtyřech letech se letos vrací i britský písničkář Newton Faulkner. Jeho sedmá řadovka dostala název "Interference (Of Light)" a rodák z města Reigate na ni během koronavirových karantén nahrál celkem sedmnáct položek. Na svém YouTube jednotlivé songy představuje už od dubna, nejčerstvější kousek se jmenuje "Back".


Kurt Elling - Superblue
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / fusion jazz

Kurt Elling - Superblue
Kurt Elling si za své loňské album "Secrets Are The Best Stories" vysloužil svoji druhou Grammy v kategorii nejlepší jazzové vokální album a to ho povzbudilo ve tvorbě letošní novinky "Superblue", kterou vydal poměrně překvapivě bez předchozího ohlášení. Fanoušci jeho signifikantního zpěvu se mohou těšit na deset skladeb, mezi nimiž najdou i kousky od Toma Waitse, Waynea Shortera či Codyho Chesnutta. Na jejich nahrávání a produkci se podílel také známý fusionjazzový a funkový kytarista Charlie Hunter. Jak moc ovlivnil výsledný zvuk a styl, zjistíte na zpěvákově YouTube.


Tip týdne

Natalie Hemby - Pins And Needles
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / folk

Natalie Hemby - Pins And Needles
Na svůj debut "Puxico" z roku 2017 navazuje americká hudebnice Natalie Hemby, která se na hudební scéně etablovala coby autorka písniček interpretů jako Lee Ann Womack, Toby Keith, Miranda Lambert, Little Big Town nebo Kacey Musgraves a poté coby členka skupiny The Highwomen. Pro album společně se svými kolegy a kolegyněmi, jakými jsou již zmíněná Miranda Lambert, Maren Morris a Brothers Osborne, napsala jedenáctku songů na pomezí country a folku. Zda rozšíří svou sbírku dvou Grammy, můžete spekulovat při poslechu alba na jejím YouTube.


Sam Fender - Seventeen Going Under
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Sam Fender - Seventeen Going Under
Sam Fender po dvou letech navazuje na svůj debut "Hypersonic Missiles" a představuje svoji druhou desku "Seventeen Going Under". Anglický indierockový hudebník, který byl jedním z nominantů na BBC Sound Of 2018, pro ni ve standardní verzi nachystal celkem jedenáct písniček a v deluxe edici dokonce o pět více. Parťákem mu byl opět Bramwell Bronte, který vedle jeho předchozího alba spolupracoval i s New York Dolls a podílel se i na nedávném výběru coverů "The Metallica Blacklist". První ukázky najdete na YouTube Sama Fendera.


James Blake - Friends That Break Your Heart
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: elektronické r'n'b / post dubstep / UK bass

James Blake - Friends That Break Your Heart
Anglický multiinstrumentalista James Blake se po dvou letech od počinu "Assume Form", nominovaného vloni na Grammy v kategorii nejlepší alternativní album roku, vrací s pátou řadovkou. "Friends That Break Your Heart" připravoval s poměrně početným týmem hudebníků, v němž najdeme jména jako Take A Daytrip, Joji, Starrah, Rick Nowels, Dan Hill, Frank Dukes nebo Nico Muhly. Čtveřicí hostů jsou SZA, JID, SwaVay a Monica Martin. Kam se tento Brit hudebně posunul, zjistíte na jeho YouTube.


Tech N9ne - ASIN9NE
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / rap rock /

Tech N9ne - ASIN9NE
Matador americké rapové scény Tech N9ne, který v letošním roce oslaví své padesáté narozeniny, stále dodržuje poslední trend jedno album za rok, a přichází s třiadvacátou studiovkou "ASIN9NE". Rozhodně mu ale nedochází inspirace - připravil na ni osmnáct tracků, do nichž si přizval kupu hostů, jako jsou Lil Wayne, Snow Tha Product, X-Raided, E-40, Navé Monjo, Marcus Yates, Kiddo Al, Mumu Fresh, Garrett Raff, Shao Dow, Stige či herec Dwayne 'The Rock' Johnson. Vydáním desky pochopitelně žije rapperovo YouTube.


Trivium - In The Court Of The Dragon
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Trivium - In The Court Of The Dragon
S desátou studiovou nahrávku "In The Court Of The Dragon" přichází americká heavymetalová kapela Trivium. Natáčelo se na podzim loňského roku ve studiích fool si University v Orlandu, produkci deseti songů pak obstaral Josh Wilbur. Z rádií můžete znát singlovou vlaštovku "Feast Of Fire", ke které vznikl i videoklip, na jehož přípravy dohlížel režisér John Deeb. Ke zhlédnutí je na YouTube profilu skupiny. Jak se vám líbí? Napište nám do komentářů pod článkem!


Old Dominion - Time, Tequila & Therapy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / country pop

Old Dominion - Time, Tequila & Therapy
Old Dominion si díky své předloňské eponymní desce opět slušně rozšířili sbírku hudebních cen, a to ze všech tří nejslavnějších countryových ceremoniálů, a také přidali další výhru v countryovém žebříčku. To je ale již minulostí - nyní se vydávají do nového soupeření se svojí čtvrtou řadovkou "Time, Tequila & Therapy". Na produkci třináctky songů se opět podílel Shane McAnally a velmi překvapivým hostem je legendární soulová zpěvačka Gladys Knight. Nejen duet s ní uslyšíte na na YouTube.


BadBadNotGood - Talk Memory
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: nu jazz / jazz rock

BadBadNotGood - Talk Memory
Kanadské trio BadBadNotGood na svém pátém samostatném albu, které vychází pět let po předchůdci "IV", pokračuje v dalším rozvíjení nové podoby jazzu a činí tak ve společnosti několika hostů, kteří pomohli určit zvuk a směrování nahrávky. Tím nejzásadnějším je brazilský producent a hudebník Arthur Verocai, který měl v pěti skladbách na starost aranžmá smyčců. Dalšími jsou pak saxofonista Terrace Martin, harfenistka Brandee Younger, perkusista Karriem Riggins a Laraaji na elektrickou citeru. Výsledek je tentokrát hodně orchestrální, ale zároveň v některých kusech okořeněný prog rockem. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím YouTube profilu tria.


Howlin Rain - The Dharma Wheel
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock / psychedelický space rock

Howlin Rain - The Dharma Wheel
Sanfranciští rockeři Howlin Rain vydávají svou šestou studiovku s názvem "The Dharma Wheel". Na ploše rovných padesát jedna minut tito neotřelí muzikanti servírují pouhých šest skladeb, o to jsou ale propracovanější. Dílo zve do fantasticky prokreslených zvukových říší. Vrcholem je šestnáctiminutový stejnojmenný epos, který náladově vystřídá snad všechny styly od razantního a hřmotného rocku přes prog až po evangelické sbory. Vyznavači neotřelého prog/space rocku mohou tento počin zkoumat na YouTube profilu formace.


V krátkosti

  • Efterklang - Windflowers
    Dánská indierocková partička si pro letošní rok připravila další řadovku. Devítka songů je mimo jiné k dispozici i v limitované edici na čirém vinylu. Poslouchat a nakupovat můžete třeba na bandcampu skupiny.
  • Jax Anderson - Songs For Every Condition
    Detroitský altpopový hudebník, známý dříve jako Flint Eastwood, vydává kolekci deseti skladeb, s nimiž mu coby hosté vypomohli třeba PVRIS, Lauren Sanderson nebo Vérité. Klipy k prvním singlům jsou ke zhlédnutí na jeho YouTube.
  • Destroy Boys - Open Mouth, Open Heart
    Kytaristka a zpěvačka Violet Mayugba a Alexia Roditis se spolu s bubeníkem Narsaiem Malikem dostali do karantény, a tvořili tak poprvé zcela novým způsobem. Výsledkem je album, které formace nabízí k poslechu na YouTube.
  • Lala Lala - I Want The Door To Open
    Hlas londýnské písničkářky Lillie West zaznívá na jejím třetím sólovém albu "I Want The Door To Open" s hlavičkou Lala Lala. Písně kombinují elektronickou hudbu s nejrůznějšími náladami. Poslouchejte na jejím YouTube .
  • The Record Company - Play Loud
    Americká kapela chtěla povýšit domácí nahrávky z předchozích desek tím, že ke spolupráci na té nové zajistila producenta Davea Sardyho. Na třetí řadovce "Play Loud" je tak patrný nejen posun ve zvuku, ale i v celkové struktuře skladeb, které "vracejí rock zpět k masám". O výsledku se můžete přesvědčit na YouTube.
  • The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die - Illusory Walls
    Čerstvý počin této kapely s předlouhým názvem předznamenalo video k singlu se jménem o nic kratším "Invading the World of the Guilty as a Spirit of Vengeance", režírované Adamem Pedittem a s Wataru Nishidou v hlavní roli. Sledovat můžete na YouTube kanálu vydavatelství Epitaph Records.
  • Caravan - It’s None Of Your Business
    Britská rocková skupina patřící do canterburské scény vydává po dlouhých osmi letech novinku s devíti písněmi a jednou instrumentálkou. Obsah je do jisté míry ovlivněn událostmi posledních osmnácti měsíců. Upoutávku muzikanti nabízejí na svém YouTube.
  • Upsahl - Lady Jesus
    Po loňském EP "Young Life Crisis" se americká popová zpěvačka hlásí se svým debutem, pro nějž nachystala celkem deset skladeb. Produkce se ujal poměrně mladý tým ve složení Jonny Shorr, Pete Nappi, Kill Dave a Dwilly. Ukázky z alba nabízí na YouTube.
  • AJ Mitchell - Skyview
    Americký popový hudebník se po dvou ípíčkách propracoval ke svému debutovému albu. Tucet písniček nahrál společně s Mikem Deanem, Melanií Fontanou, RØMANS, Sagem Skolfieldem nebo Seanem Solymarem. Většinu z nich včetně duetu s Avou Max najdete na YouTube.
  • Barrett Martin Group - Stillpoint
    Americký bubeník, který natáčel s R.E.M., Stone Temple Pilots či Queens Of The Stone Age a je majitelem Latin Grammy, nahrál se svým vlastním jazzovým uskupením patnáct nových skladeb. Ukázky nabízí například Amazon.
  • Darren Criss - A Very Darren Crissmas
    Jedno z prvních vánočních alb letos vydal americký zpěvák a herec známý ze seriálu "Glee". Dvanáct skladeb nahrál v tradičním bigbandovém stylu, ve studiu jej doplnili Adam Lambert, Evan Rachel Wood a Lainey Wilson. Svátečně se můžete naladit na Crissově YouTube.
  • Josh Turner - King Size Manger
    Dalším, kdo tento týden přichází s vánoční deskou, je americký countryový zpěvák Josh Turner. I on si pozval k natáčení několik hostů - jsou jimi Pat McLaughlin, Rhonda Vincent, The Turner Family, Jake Shimabukuro a Ho'okena. Výsledek sdílí na YouTube.
  • Lisa Ekdahl - Grand Songs
    Švédská jazzová a vispopová zpěvačka si pro svoje nové album vybrala deset coververzí písní například Billie Eilish, Beyoncé, Boba Dylana, The Beatles, Carole King, Jamese Taylora nebo Dona Willamse. Všechny naleznete na jejím YouTube.
  • Avawaves - Chrysalis
    Projekt berlínské skladatelky Aisling Brouwer a anglické houslistky a hudebnice Anny Phoebe, která nahrávala společně s Puffem Daddym, Ronanem Keatingem, Liberty X, Georgem Michaelem nebo LeAnn Rimes, vydává svou druhou řadovku. Ukázky deseti skladeb v duchu klasického crossoveru najdete na YouTube.
  • Christian Lopez - The Other Side
    Americký písničkář kombinující folk rock a americanu, který se těší dlouhodobé oblibě médií včetně magazínu Rolling Stone, se vrací po čtyřech letech se čtvrtou deskou. Dvanáct skladeb, které uslyšíte na jeho bandcampu, tentokrát produkoval Robert Adam Stevenson (Kelly Clarkson, Marvin Gaye, The Killers).


Dále stojí za pozornost

Jesse McCartney - New Stage: nové album popového zpěváka po sedmi letechYouTube
Atmosphere - Word?: rapové duo opět po roceYouTube
Cody Johnson - Human: The Double Album:countryový zpěvák a také duet s Williem NelsonemYouTube
Eclipse - Wired:novinka švédských rockerůYouTube
Karen Peris - A Song Is Way Above The Lawn: sólovka členky indiefolkových The Innocence Missionbandcamp
Moaning Lisa - Something Like This But Not This:debut australské ženské rockové kapelybandcamp
Noah Gundersen - A Pillar Of Salt: americký indiefolkový písničkář a singl s Phoebe BridgersYouTube
Slow Down Molasses - Minor Deaths: návrat kanadských indierockerů po pěti letechbandcamp


Dále vychází:

1970s Film Stock - Third Anthem
Aespa - Savage
Al Staehely - Post Spirit 1974-1978 Vol. 1
Alda - A Distant Fire
Alice Tm - Little Body In Orbit
Anita Wilson - Soul Sister
Anna Leone - I’ve Felt All These Things
Antichrist Siege Machine - Purifying Blade
Astral Swans - Astral Swans
Bandgang Lonnie Bands - Hard 2 Kill
Baracutanga - Volver Atrás
Bardo Pond - Amanita (25th Anniversary Edition)
Bbno$ - Eat Ya Veggies
Between The Buried And Me - Colors II
Billy Bragg - The Million Things That Never Happened
Birdtalker - Birdtalker
Black Sites - Untrue
Blitzers - Seat-Belt
Blood Red Throne - Imperial Congregation
Boylife - Gelato
Bre Kennedy - Note To Self
Craig Taborn - Shadow Plays
Daniil Trifonov - Johann Sebastian Bach : The Art Of Life
Darren Criss - A Very Darren Crissmas
Daysormay - Just Exisiting
Del Water Gap - Del Water Gap
Desalmado - Mass Mental Devolution
Destroy Boys - Open Mouth, Open Heart
Don Toliver - Life Of A Don
Donna Summer - I’m A Rainbow (Recovered & Recoloured)
Dos Santos - City Of Mirrors
Endless - Lapse: The Guilt We Hold
Far Caspian - Ways To Get Out
Flood Twin - Flood Twin
Folios - Dispatch
Glay - Freedom Only
Golden Child - Ddara
Gregory Dwane - Gregory Dwane
Gus G. - Quantum Leap
Haerdsmaelta - All Alone In The Danger Zone
Hard Disk Drive - Immortal Nightmares
Howard Ashman & Alan Menken - Little Shop Of Horrors (The New Cast Album)
Christian Death - The Dark Age Renaissance Collection Part 3: The Age Of Decadence
Impact Approved - Into The Fray
J.D. Wilkes And The Legendary Shack Shakers - Cockadoodledeux
Jeff Scott Soto - The Duets Collection, Vol. 1
Jo Yuri - Glassy
John - Nocturnal Manoeuvres
Jon Patrick Walker - The Rented Tuxedo & Other Songs
Josefin Runsteen - Hana
Joshua Crumbly - Forever
Julianna Riccardi - Full Cup
Karloff - Karloff
Karma Kids - Vibes. [Part 2]
Kevin Morby - A Night At The Little Los Angeles
Kite - Currents
Kowloon Walled City - Piecework
Laurel Premo - Golden Loam
Lizard Music - Arizone!
Local H - Awesome Quarantine Mix-Tape #3
Low Hum - Nonfiction
Lute - Gold Mouf
Magdalena Bay - Mercurial World
Manimal - Armageddon
Marc E. Bassy - Little Men
Matt Costa - Yellow Coat (Deluxe)
Matt Maltese - Good Morning It’s Now Tomorrow
Mercury Circle - Killing Moons
Mf Robots - Break The Wall
Museum Of Love - Life Of Mammals
Mutant Blast - Detonation
Naomi Banks - The Mixtape By Naomi Banks
Nathan Evans Fox - Wasted Love
Nick Zanca - Cacerolazo
Nightwatchers - Common Crusaders
Noah Gundersen - A Pillar Of Salt
Non Residents - Against Police Brutality
Nothing - The Great Dismal B-Sides
Nto - Apnea
Often - Dirty Saint
Our Man In The Bronze Age - Hexed Endeavors
Pip Blom - Welcome Break
Pixy - Temptation
Porches - All Day Gentle Hold !
Powfu - Tell Me Your Feelings And I Won’T Tell You Mine
Proc Fiskal - Siren Spine Sysex
Putrevore - Miasmal Monstrosity
Rahm - So Close But So Far
Reba Mcentire - Revived Remixed Revisited
Record Company - Play Loud
Roger Glover - Snapshot+
Royel Otis - Campus
Různí - Broken Hearts & Dirty Windows: Songs Of John Prine, Vol. 2
Různí - Písničky pro děti a rodiče
S. Raekwon - Where I’M At Now
Sam Tesky (Of The Tesky Brothers) - Cycles
Scott Hirsch (Of Hiss Golden Messenger) - Windless Day
Sean Rowe - The Darkness Dressed In Colored Lights
Shannon Lay - Geist
Shy, Low - Snake Behind The Sun
Simon Stanley - Floating Down The River
Siren’s Rain - Rise Forth
Sleepy Hollow - Still Sleep? (Deluxe)
SOTO - The Duets Collection Vol.1
Spicysol - From The C
Station - Perspective
Stheno - Wardance
Sugarcult - Start Static (20th Anniversary Edition)
Sumo Cyco - Initiation (Deluxe Edition)
Taraka (Formerly Of Prince Rama) - Welcome To Paradise Lost
The Halo Trees - Summergloom
The High 70s - Glitter Box
The Late Ones - The Fourth Quarter
The National Parks - A Mix For The End Of The World
The Omnific - Escapades
The Pxrtals - La Poétesse
The Record Company - Play Loud
The Velveteers - Nightmare Daydream
The Wild Feathers - Alvarado
Topdown Dialectic - Vol. 3
Untamed Land - Like Creatures Seeking Their Own Forms
Vanilla Ninja - Encore
Violent Femmes - Why Do Birds Sing? (Deluxe Edition)
W.H. Lung - Vanities
Ward White - Dirty Clouds
Woody Guthrie - Home In This World - Woody Guthrie's Dustbowl Ballads
Woodz - Only Lovers Left
Wyndow - Wyndow
Xochimoki. - Temple Of The New Sun
Yellow Shoots - The Green Album (Deluxe)
Youngjae - Colors From Ars
Zoe & Cloyd - Rebuild

Vychází na vinylu:
Anna Leone - I’ve Felt All These Things
Atmosphere - Word?
Avawaves - Chrysalis
Badbadnotgood - Talk Memory
Between The Buried And Me - Colors II
Billy Bragg - The Million Things That Never Happened
Cannabis Corpse - Blunted At Birth
Cody Johnson - Human: The Double Album
Daniil Trifonov - Johann Sebastian Bach : The Art Of Life
Darren Criss - A Very Darren Crissmas
Del Water Gap - Del Water Gap
Destroy Boys - Open Mouth, Open Heart
DMA's - I Love You Unconditionally, Sure Am Going To Miss You
Donna Summer - I’m A Rainbow (Recovered & Recoloured)
Dos Santos - City Of Mirrors
Eclipse - Wired
Efterklang - Windflowers
Gus G. - Quantum Leap
Howlin Rain - The Dharma Wheel
Karen Peris (Of Innocence Mission) - A Song Is Way Above The Lawn
Kevin Morby - A Night At The Little Los Angeles
Kryštof - Halywůd
Lisa Ekdahl - Grand Songs
Lou Reed - New York
Manimal - Armageddon
Mercury Circle - Killing Moons
Natalie Hemby - Pins And Needles
Nerez - Na vařený nudli (Supraphon)
Noah Gundersen - A Pillar Of Salt
Notorious B.I.G. - Ready To Die
Nto - Apnea
Olympic - Jedeme, jedeme (Supraphon)
P.O.D. - Satellite
Pink - All I Know So Far - Setlist
Pip Blom - Welcome Break
Porches - All Day Gentle Hold !
Proc Fiskal - Siren Spine Sysex
Reba Mcentire - Revived Remixed Revisited
Record Company - Play Loud
Roger Glover - Snapshot+
Různí - School Of Rock (soundtrack)
S. Raekwon - Where I’M At Now
Sam Fender - Seventeen Going Under
Slow Down Molasses - Minor Deaths
Stratovarius - Fright Night
Taraka (Formerly Of Prince Rama) - Welcome To Paradise Lost
The Charlatans - The Charlatans
The Record Company - Play Loud
The Velveteers - Nightmare Daydream
Violent Femmes - Why Do Birds Sing?
W.H. Lung - Vanities
We Are Scientists - Huffy
Wyndow - Wyndow
Xochimoki. - Temple Of The New Sun

EP:
Astræa - Looking Up
Bahamas - Live To Tape, Volume I
Battle Ave - Battle Ave
Blake Rose - A World Gone By
Britt Devens - Back To Me
Celina Sharma - Cece
Creeping Death - The Edge Of Existence
Cyrus - Had, Lost
Dirtsa - Alethia’s Calling
Elderbrook - Innerlight
Fauness - Maiden No More
Gia Woods - Heartbreak Country
Grant Pavol - Reflections
G’Emma - Types Of Water
In Solastalgia, Eitherway - Morii
Inwards - Feeling So Fun Reality
Jojoftheejungle - The Red Line
Kay Young - This Here Feels Good
Krave - Inner Asylum
Moody Beach - Assembly Of The Wild
Morningsiders - Easy Does It
My Son The Doctor - Taste Those Dreams
Parliamo - The Parliamo Manifesto
Plain Mister Smith - Plain Mister Smith
Rayne Johnson - Love Drunk Or Lonely
Runrummer - Outer Space
Shady Nasty - Clubsmoke
Shiv - The Love Interlude
Shower Curtain - Something Instead
Son Step - New Ears
Spiritual Cramp - Here Comes More Bad News
Teddi Gold - Vol. 2
The Alchemist - This Thing Of Ours Vol. 2
Thomas Csorba - From The Jordan
Thoughtcrimes - Tap Night (Reissue)
Tomi - Sweet, Sweet Honey
Vök - Feeding On A Tragedy

Reedice:
B.U.S. - The Unknow Secretary
Daft Punk - Alive 1997
Daft Punk - Alive 2007
Daft Punk - Daft Club
Daft Punk - Discovery
Daft Punk - Homework
Daft Punk - Human After All
Nerez - Na vařený nudli (Supraphon)

NÁZORY
  • Kurt Elling (Filip, 13.10.2021 13:08) Reagovat

    Dobrý den, netuším, co znamená v případě Kurta Ellinga, že desku "vydal poměrně překvapivě bez předchozího ohlášení". Na Amazonu například visí informace o možnosti předobjednávky už asi tři měsíce ;-)

  • Rozhodně Trivium a Blood Red Throne... (Fimi, 13.10.2021 15:03) Reagovat

    Rozhodně Trivium a Blood Red Throne

  • Kryštof (right Charles, 13.10.2021 15:27) Reagovat

    Super CD, tolik alternativní hudby, tak novátorské, Kryštof jede !!! Čecháčci ovšem tuto vynikající hudbu nikdy nepochopí.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Olympic láká na box "Trilogie" parádní novou verzí baladické "Kartotéky" (11.03.2024 08:11)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Olympic vydává luxusní box "Trilogie" a pojede k němu rozsáhlé turné (26.02.2024 12:21)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Minirecenze: Dvojalbum "Soft Rock Line 1969 - 1989" nabízí to nejlepší z bigbítových balad i něco navíc (20.02.2024 20:45)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík AC/DC Karel Gott Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu