shop.musicserver.cz
Nové desky 25/2020 - od Depeche Mode přes Haim po bokovku Chestera Benningtona

Nové desky 25/2020 - od Depeche Mode přes Haim po bokovku Chestera Benningtona

Vydáno: 01.07.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Poslednímu červnovému týdnu zavládl koncertní film Depeche Mode, deska Chestera Benningtona s jeho někdejší kapelou Grey Daze, dva souloví bardi CeeLo Green a Brian McKnight, roztančená Jessie Ware, funková legenda Maceo Parker, sesterské trio Haim nebo rapper G-Eazy. Rockeři se mohou těšit na sólovku Scotta Weinricha a Long Distance Calling.

V pátek 26. června vyšly tyto nové tituly:

Depeche Mode - Spirits In The Forest/Live Spirits (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro rock / new wave

Depeche Mode - Live Spirits
Dne 21. listopadu loňského roku měl v kinech premiéru koncertní film Depeche Mode "SPIRITS In The Forest", který zachycuje cestu šesti speciálních fanoušků na dvojkoncert kapely v berlínském amfiteátru Waldbühne. Vystoupení se uskutečnila v červenci roku 2018 jako poslední zastávky turné Global Spirit Tour a vznikl zde i jejich záznam. Ten nyní vychází společně se zmíněným dokumentem coby "Live Spirits". Režisérem obou snímků je pochopitelně Anton Corbijn a k dostání budou na 2DVD či na 2Blu-ray vždy v kombinaci s CD nebo samostatně jako soundtrack. Trailer k dokumentu a především atmosféru koncertu můžete nasát na VEVU skupiny.


Long Distance Calling - How Do We Want To Live? (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Long Distance Calling - How Do We Want To Live?
Long Distance Calling patří k těm nejúspěšnějším kapelám instrumentálního rocku. Na své nové a v pořadí už sedmé desce s titulem "How Do We Want To Live?" objevují další sféru hudební tvorby. Vracejí se s tématem vztahového propojení lidstva a umělé inteligence. Posluchači se mohou těšit na všechny typické znaky tvorby uskupení, obohacené navíc o pár nečekaných nových elementů. Ukázku v podobě klipu ke skladbě "Immunity" najdete na YouTube.com,


Grey Daze - Amends (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: nu metal / rock

Grey Daze - Amends
Grey Daze by normálně byli asi nepříliš zajímavou skupinou, kdyby... Kdyby jejich členem nebyl Chester Bennington, pozdější frontman Linkin Park. V kapele, v níž jsou dále baskytarista Mace Beyers, bubeník Sean Dowdell a kytarista Cristin Davis, působil mezi roky 1993 až 1998 a v roce 2017 chtěli znovu spolupráci oživit. Začali společně přetáčet některé ze starých skladeb a tvořit nové. Bohužel, smrt Benningtona vše přerušila, ale kapela se nyní přesto na jeho počest rozhodla vše dotvořit a album "Amends" vydat. Coby hosté se na albu podíleli členové Korn Brian Welch a James Shaffer, Page Hamilton z Helmet, kytarista Bush Chris Traynor, Jasen Rauch z Breaking Benjamin, Ryan Shuck, který s Benningtonem působil v Dead By Sunrise, a také zpěvákův syn Jamie Bennington. O tom, že výsledek není třeba pokládat pouze za způsob, jak na jeho smrti vydělat, se můžete přesvědčit na YouTube profilu formace.


Scott Wino Weinrich - Forever Gone ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: doom metal

Scott “Wino” Weinrich - Forever Gone
Doom metalový praděda Scott "Wino" Weinrich, známý z ikonické sebranky The Obsessed, představuje posluchačům své nové studiové album "Forever Gone". Akustická nahrávka vznikla ve spolupráci s The Obelisk. A co na ni recenzenti? Classic Rock třeba uvádí: "Vskutku krásná deska. výrazná a současně plné spousty delikátních melodií." S produkcí pomohl Frank Marchand a vzniklo celkem jedenáct skladeb. Ukázky si můžete poslechnout na bandcampu.


Haim - Women In Music Pt. III (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: psychedelický pop / soft rock

Haim - Women in Music, Pt. III.
Nyní nám zavládnou trojky. Sesterské trio Haim se totiž vrací po třech letech se svojí třetí deskou, kterou nazvalo "Woman In Music Pt. III". Původně mělo vyjít již na konci dubna, ale stejně jako řada dalších, muselo na své entrée chvíli počkat. Čekání dámy kompenzují hned šestnáctkou písniček, z nichž tři označují coby bonusy. Jak je patrné z prvních ochutnávek na jejich YouTube kanálu, tentokrát do svého soft rocku včlenily také něco málo psychedelie. Na produkci se opět podíleli Rostam a partner Danielle Haim Ariel Rechtshaid, kteří se potkali ve Vampire Weekend či v písničkách Charli XCX. Pro první singl, který je inspirovaný Rechtshaidovým bojem s rakovinou varlat, si trio vypůjčilo motiv "Walk On The Wild Side" Lou Reeda. Album bude k dostání také na vinylu.


CeeLo Green - CeeLo Green Is Thomas Callaway (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / neo soul

CeeLo Green - CeeLo Green Is Thomas Callaway
Americký zpěvák a někdejší člen Gnarls Barkley CeeLo Green se po posledním albu "Heart Blanche" odmlčel na poměrně dlouhých pět let, než na něj navázal aktuální novinkou "CeeLo Green Is Thomas Callaway", která odkazuje na jeho skutečné jméno. Dvanáct písní, které se opírají o jeho signifikantní hlas, produkoval Dan Auberbach z The Black Keys. Žádné překotné změny stylu ovšem nečekejte, rodák z Atlanty se stále drží zajetých kolejí soulu a r'n'b, do nichž sem tam vmíchává fragmenty latino popu, blues a gospelu. Přesvědčit se o tom můžete například na jeho YouTube profilu.


G-Eazy - Everything's Strange Here (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / alternativní hip hop

G-Eazy - Everything's Strange Here
Pro jeho učesané vlasy a kožené sako se mu přezdívá James Dean rapu a letos by měl vydat hned dvě desky. Řeč je o zpěvákovi, rapperovi a hudebním producentovi, který si říká G-Eazy, a jeho z prvních letošních nahrávek "Everything's Strange Here". Na rozdíl od předchůdce "The Beautiful & Damned", kde měl řadu hostů, tentokrát v deseti písničkách naleznete jen jediný kus, kde jeho signifikantní vokál doprovodili jiní zpěváci - Kossisko a Ashley Benson. Nedostatkem společnosti ale snad netrpěl, protože mu ji vynahradili spoluproducenti desky. Nejznámějšími jsou Marshmello a Cole M G-N (Beck, Julia Holter či The Vaccines) a k nim se přidali méně známí Austin Ward, Jesse Ack, Rich T, RVNES, Ambezza nebo Bailey Lindley. Společně upekli výrazně popovější nahrávku. Ochutnávky hledejte na zpěvákově YouTube profilu.


Jessie Ware - What’s Your Pleasure? (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: disco / pop / taneční pop

Jessie Ware - What’s Your Pleasure?
Anglická zpěvačka Jessie Ware v názvu své čtvrté desky trochu parafrázuje Lucifera a ptá s nás: "Jaké je vaše potěšení?" Jak se z dvanácti písniček zdá, pro ni je největším potěšením tanec. Zatímco v případě předchůdce "Glasshouse" spolupracovala s rozsáhlým týmem, tentokrát vsadila v podstatě na jednu kartu jménem James Ford. Toho můžete znát z nahrávek Arctic Monkeys, Foals, Florence And The Machine, Depeche Mode, Haim, Gorillaz a Klaxons a na této nahrávce se podílel coby autor a producent. Část písniček jim pomáhali složit zimbabwská zpěvačka Shungudzo a pak spíše sporadicky vypomohli americký DJ Storm Queen, jeho britský kolega Midland, Adam Bainbridge z Kindness, zakladatel Metronomy Joseph Mount (Robyn, Sophie Ellis-Bextor) a Benji B. Jak můžete rozpoznat z ukázek na jejím YouTube profilu, desku hodně ovlivnilo disco a také taneční pop. Potvrzuje to i druhý singl "Mirage (Don't Stop)", do něhož si vypůjčila fragmenty hitu Bananaramy "Cruel Summer".


Tip týdne

Derrick Hodge - Color Of Noize (Blue Note)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Derrick Hodge - Color Of Noize
Když už si nahrávání nějakého alba hlídá sám ředitel Blue Note, mělo by nám to ledacos naznačit. A přesně tak se stalo v případě třetí desky Dericka Hodge "Color Of Noize", kterou spoluprodukoval Don Was. Není divu - tento baskytarista patří aktuálně k jedněm z nejžádanějších instrumentalistů, kterého uslyšíte na nahrávkách oceňovaných hvězd, jako jsou Bilal, Robert Glaper, Common, Terence Blanchard, Kenny Lattimore, Lionel Loueke, Karriem Riggins nebo Q-Tip. Na celkem jedenácti kompozicích se poprvé podíleli členové jeho doprovodné kapely, klavíristé Jahari Stampley a Michael Aaberg, bubeníci Mike Mitchell a Justin Tyson a DJ Jahi Sundance, který obsluhoval gramofony. Z výčtu nástrojů je zřejmé, že v jeho jazzu uslyšíme také hiphopový groove a soul. Jak tento mix zní, můžete zkoumat na hudebníkově YouTube profilu.


Maceo Parker - Soul Food: Cooking With Maceo (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk

Maceo Parker - Soul Food: Cooking With Maceo
Legendární funkový saxofonista Maceo Parker i přes blížící se osmdesátku rozhodně neztrácí energii. Po osmi letech navíc připravil své nové album "Soul Food: Cooking With Maceo". Deset skladeb, které pro něj nahrál v neworleanském studiu House of 1000hz pod producentským dohledem Eliho Wolfa (Norah Jones, Madlib, Al Green), v sobě kombinuje starou syrovou školu funku a plody současné neworleanské školy. Sestavil je z vlastních skladeb a také několika převzatých, mezi nimiž najdete kousky od Prince, Allena Toussainta, Arethy Franklin a také Dr. Johna. Jaké konkrétní písně vybral a jak v jeho podání znějí, zjistíte z ukázek na jeho YouTube kanálu. Během poslechu pak můžete přemýšlet, zda raději nezvolit vinyl, nebo nezajít na jeho říjnový koncert v Divadle Archa.


Arca - Kick I (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / industriální hip hop / experimentální hudba

Arca - Kick I
Venezuelský umělec Arca, který se od poslední eponymní desky přeměnil na nebinární bytost, respektive na trans-ženu, vydává svoji čtvrtou desku "Kick I", kde opět pokračuje v hudebním experimentování. Příprava dvanácti skladeb trvala celé dva roky od vydání předchůdce a míchá se v nich angličtina se španělštinou. Čtveřicí exkluzivních hostů jsou Björk, Rosalía, Shygirl a Sophie a zatímco mix dostal na starost XXXChange v New Yorku, finální mastering probíhal v Berlíně. Co z toho ve výsledku vzniklo, uslyšíte na Soundcloudu.


Louis The Child - Here For Now (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / elektronika

Louis The Child - Here For Now
Americké DJské duo Louis The Child se po sedmi letech a třech EP konečně propracovalo k debutovému albu. Robby Hauldren a Frederic Kennett jej nazvali "Here For Now" a najdete na něm celkem čtrnáct písniček, které vznikaly v posledních dvou letech. Duo z Illinois si v nich jednak zopakovalo spolupráci s některými interprety, s nimiž pánové začínali kariéru, a k nim přibrali další zbrusu nové spolupracovníky. Vedle sebe se tu tak potkali K.Flay, Foster The People, Vera Blue, Quinn XCII, Chelsea Cutler, Duckwrth, Bob Moses a Drew Love z They. Zda vás Louis The Child dokážou roztancovat, můžete zkoumat na jejich YouTube kanálu.


Brian McKnight - Exodus (SoNo Recordings)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul

Brian McKnight - Exodus
Americký soulový zpěvák Brian McKnight drží jeden smutný rekord - má na svém kontě šestnáct nominací na Grammy a dosud ještě žádnou výhru. Lepší je už pouze Snoop Dogg. Třeba se mu to podaří zlomit s albem "Exodus", které označuje jako své poslední. Třináct písniček, které na něj zařadil, tvořil pouze v úzkém kruhu spolupracovníků. Většinu z nich si napsal i produkoval sám a s několika mu vypomohli Tim Kelley z dua Tim & Bob (TLC, Boyz II Men, Michael Jackson), Chris Paultre z týmu The Buchanans (Beyoncé, Dr. Dre, Lupe Fiasco), jeho dlouholetí spolupracovníci Earl Cohen (Lady Gaga, Jessica Simpson) a Claude Villani (Take 6, Shawn Stockman). Zda to tentokrát klapne, můžete tipovat poslechem ukázek na YouTube.


Bassnectar - All Colors (Amorphous Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dubstep / drum and bass / break beat

Bassnectar - All Colors
Americký DJ Lorin Ashton, jehož celý svět zná pod jménem Bassnectar, se vrací po čtyřech letech od alba "Unlimited" a vydává svoji jedenáctou desku "All Colors". Za tu dobu pro ni nastřádal celkem patnáct skladeb, na nichž spolupracoval s řadou hostů. Naleznete mezi nimi jména jako Yookie, Blakkamoore, UFO!, Ashel Seasunz, Apashe, Rodney P, Zion I, DJ Pound, Sati Anada nebo Michael Franti. Výsledek, který je určený pro lidi všech barev, národností, ras i různých životních cest, prezentuje například na svém soundcloud profilu.


Sun On Shade - Sun On Shade (ATO Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / blues / americana

Sun On Shade - Sun On Shade
Za projektem Sun On Shade se skrývá kytarista a zpěvák Heath Fogg z Alabama Shakes, který je tak po Brittany Howard druhým členem, co se vydal na sólovou dráhu. S devítkou skladeb mu ovšem pomáhali také ostatní kolegové ze skupiny Zac Cockrell a Steve Johnson a také člen koncertní sestavy Ben Tanner. Mezi hosty pak můžeme objevit gospelového zpěváka Lloyda Buchanana, Sama Doorese z Deslondes, Hurray For The Riff Raff a někdejší členku Drive-By Truckers Shonnu Tucker. Že se výsledný styl čerpající z folku, blues, americany a rocku těžko zařazuje, zjistíte na YouTube kanálu projektu.


Khruangbin - Mordechai (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Khruangbin - Mordechai
Se třetí plnohdnotnou nahrávkou kapely Khruangbin pomohl kapele producent Steve Christensen. Fanoušky podle dosavadních ohlasů čeká na "Mordechai" dosud nejvyspělejší materiál, ve kterém se navíc muzikanti odklánějí od svého ryze instrumentálního projevu. Celkem deset skladeb vychází v několika různých variantách. Podrobnější informace o každé z nich najdete na secretlystore.com


Různí - Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / filmová hudba

Různí - Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga (soundtrack)
Americká streamovací služba Netlix uvedla další ze svých filmů, který je jakýmsi splněným snem Willa Ferrella. Jak už prozradil jeho název "Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga", jeho tématem je známá soutěž Eurovize a Ferrell se v něm dále potkává s Rachel McAdams. Pojednává o islandských zpěvácích Larsovi Erickssongovi a Sigrit Ericksdottir, kteří dostanou šanci reprezentovat svou zemi na Eurovizi. Řada záběrů vznikla v průběhu loňského ročníku v Tel Avivu. Na soundtracku k filmu pak uslyšíte vedle obou hlavních protagonistů i ostatní představitele, jako jsou Demi Lovato, Savan Kotecha, Anteros, Petra Nielsen, Salvador Sobral, Courtney Jenaé a Adam Grahn. Co všechno pro tento film stvořili a jak vnímají tento velmi specifický hudební žánr, zjistíte z ukázek na YouTube kanálu Netflixu.


Skinny Barber - El Trap Del Amor (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

Skinny Barber - El Trap Del Amor
Jednou z tváří české pobočky vydavatelství Def Jam, je mladý český rapper, který si říká Skinny Barber. Na svém debutu "El Trap Del Amor" představuje celkem patnáct tracků, v nichž se mísí melancholie, zamilovanost, deprese i jadrné a tvrdé kousky a částečně i odkazuje na jeden ze subžánrů - trap. Mezi hosty najdete jména jako Sensey, Dorian, AstralKid22, ange lo a Churaq Clique a produkce se ujal Dobrin. Sám rapper si práci na novince pochvaloval: "'El Trap Del Amor' je, dovolím si říct, můj doposud nejvyspělejší projekt. Velká část alba je osobní a intimní a ta zbylá je založená na energii." Zda s ním budete souhlasit, můžete zjišťovat na jeho YouTube kanálu.


EP

  • Forest Blakk - Sideways (Warner Music)
    Ačkoli má Forest Blakk za sebou již jedno EP, u nás se o tomto kanadském písničkáři zmiňujeme poprvé. Narodil se v Calgary a díky svému otci měl poměrně těžké dospívání. Z krize ho vyvedla jeho babička, která ho navedla směrem k hudbě. Svůj styl popisuje jako urban folk a skrývá se za ním pop, v němž využívá kytary, klavír, ale i smyčce nebo rázný hlas ve stylu Toma Walkera. Na EP "Sideways" ho můžete poznávat prostřednictvím šestice písniček, které uslyšíte na jeho YouTube kanálu.
  • Grand Pax - PWR (PIAS)
    Obdobně jako právě zmíněný Kanaďan je na tom i šestadvacetiletá Angličanka, která si říká Grand Pax. "PWR" je jejím druhým ípíčkem, které vychází tři roky po předchozím "Phase". Nabízí na něm pouze tři skladby, které se nesou spíše na vlně electro indie popu. Poslechnout si je můžete na jejím soundcloud profilu.
  • Dirty Projectors - Flight Tower (Domino Recording)
    Na čtyři nové skladby newyorského kvintetu Dirty Projectors se můžete těšit v případě jejich nového EP "Flight Tower". Tentokrát se daleko více přiklonili na stranu alternativního r'n'b a indietroniky, což si můžete ověřit poslechem na jejich bandcampu.
  • Sons Of Silver - Doomsday Noises (4L Entertainment)
    Debutovým EP "Doomsday Noises" se představují losangeleští alt-rockeři Sons Of Silver. Původně se jmenovali Pete RG a sestavu tvoří někdejší členové Candlebox, Pearl Jam a Skillet. Svoji novou podobu prezentují pěticí písniček, které uslyšíte například na jejich YouTube kanálu.
  • Sunbather - Brown Bread (EP) ()
    Za názvem Sunbather se skrývá hned několik umělců. Nově také australské indiefolkové duo, které tvoří multiinstrumentalista Michael Todman a zpěvačka Sally Latter. Nyní debutují ípíčkem "Brown Bread", které obsahuje pětici písniček, a jak zjistíte na jejich soundcloud profilu, nemají daleko ani k dream popu a lehké psychedelii.
  • We Were Promised Jetpacks - Out Of Interest (Big Scary Monsters)
    Po loňské české koncertní premiéře skotských We Were Promised Jetpacks bude možná o jejich muziku o něco větší zájem než doposud. Ověřit si to budeme moci u jejich nového EP, které to tak svým názvem tak trochu rozporuje. Pro "Out Of Interest" připravili celkem pět songů, které uslyšíte na jejich soundcloudu.


Nadine Shah - Kitchen Sink (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / jazz / post-punk

Nadine Shah - Kitchen Sink
Anglická zpěvačka Nadine Shah, která má kořeny v Norsku a Pákistánu, má na co navazovat. Její poslední album "Holiday Destination" bylo nominované na Mercury Prize, a i když ji porazila Wolf Alice, řada médií ho zařadila do výročních žebříčků. Jeho nástupce "Kitchen Sink" samozřejmě nahrávala se svým dvorním spolupracovníkem Benem Hillierem, který se jinak proslavil kooperací s Depeche Mode, Blur nebo Elbow. Výsledkem je jedenáct písniček, v nichž se mísí indie rock s jazzem, post-punkem i zvukovými experimenty a industrialem. Lepší představu si uděláte poslechem desky na bandcampu zpěvačky.


Riff Raff - Vanilla Gorilla (From Canada Corporation)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Riff Raff - Vanilla Gorilla
Americký rapper Riff Raff po odchodu z Diplova labelu Mad Descent zažívá poměrně strmý ústup ze slávy. Třeba to ale zlomí se svojí letošní, v pořadí celkem pátou deskou "Vanilla Gorilla" a devítkou tracků, na kterých spolupracoval s kolegy, jako jsou Snoop Dogg, Yelawolf, Soulja Boy, 24hrs, Drummxnd, Casino či Trapboy Freddy. Zkoumat a poslouchat můžete na jeho YouTube profilu.


Loutky v nemocnici - Divočiny (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dětská hudba

Loutky v nemocnici - Divočiny
Loutky v nemocnici slaví patnáct let a při té příležitosti hudebníci připravili novou nahrávku s názvem "Divočiny". Přináší čtrnáct dětských písniček včetně aktuální skladby "Antivirus", která vznikla spontánně ve studiu Jámor během jarního nahrávání. Za všemi autorsky stojí Marka Míková, frontmanka kapely Zuby nehty, spisovatelka, režisérka a principálka Loutek v nemocnici, společně s kolegyní z kapely Pavlou Jonssonovou, Kryštofem Míkou, Janou Tóthovou, Jaromírem Františkem Fumasem Palmem, Jiřím Hodinou a písničkářkami Krystynou Skalickiy a Sylvií Krobovou. Výsledný zvuk kolekce, jejíž ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Indies Scope, má na svědomí Ondřej Ježek.


V krátkosti

  • Ray LaMontagne - Monovision (Bertus)
    Americký písničkář stále pokračuje ve filozofii "Když můžeš, udělej si vše sám", a svoji osmou desku natočil pouze za asistence zvukového inženýra. Jak uslyšíte na jeho YouTube profilu, letošní kolekci deseti písniček nasměroval na pomezí folku, blues a rock and rollu.
  • Alberta Cross - What Are We Frightened Of? ()
    Po dlouhých pěti lety se vracejí indierockoví Alberta Cross, ovšem z původního švédsko-anglického dua už zbyla pouze jeho skandinávská polovina, tedy Petter Ericson Stakee. Se svými přáteli nahrál deset písniček, které uslyšíte soundcloudovém profilu formace.
  • Becca Mancari - The Greatest Part (Bertus)
    Americká indiefolková písničkářka se po tři roky starém debutu "Good Woman" vrací s jeho nástupcem a jedenáctkou skladeb, které produkoval bubeník Paramore Zach Farro. Není tedy divu, že táhnou mírně i k rocku. Ověřit si to můžete na jejím bandcampu.
  • Ego Ella May - Honey For Wounds (UpperRoom Records)
    Anglická zpěvačka z Londýna označuje svůj styl jako future soul, tedy cosi jako budoucí soul. Z jedenácti písniček, ve kterých si zahostovali Theo Crocker a Maralisa a které uslyšíte na jejím bandcampu, pochopíte, že k tomu využívá elektroniku a jistou dávku alternativy.
  • Nick D'Virgilio - Invisible (Bertus)
    Americký bubeník známý především z kapel Spock's Beard a Big Big Train si na svém novém albu po devatenácti letech odskočil ke koncepční nahrávce, kterou začal psát v době, kdy spolupracoval na hudbě k představení "Totem" Cirque Du Soleil. Co z toho ve výsledku vzniklo, zjistíte na jeho soundcloud profilu.
  • PC Nackt - Plunderphobia ()
    Na Grammy nominovaný skladatel, muzikant, spolupracovník Apparata a Josého Gonzáleze a lídr projektů The String Theory a Warren Suicide se na svém sólovém albu rozhodl přepracovat do moderní podoby díla Schuberta, Scarlattiho, Bacha a Mozarta. Co z toho vzniklo, zjistíte na bandcampu labelu 7K!.
  • Thad Cockrell - If In Case You Feel The Same (ATO Records)
    Americký písničkář se po intermezzu s kapelou Leagues vrací se čtvrtým sólovým albem, které osciluje mezi rockem, folkem, americanou, country a alternativou. V jedné z deseti skladeb, které prezentuje na svém bandcampu, si zahostovala Brittany Howard.
  • Will Hoge - Tiny Little Movies (Edlo Records)
    Daleko stylově vyhraněnější je americký zpěvák a muzikant Will Hoge, který kombinuje pouze country a americanu, v tomto stylu pro svoji jedenáctou desku připravil celkem jedenáct písniček, jež uslyšíte na jeho soundcloudu.
  • Buju Banton - Upside Down 2020 (Bertus)
    Jamajský držitel Grammy z roku 2011 se poté, co opustil na sklonku předloňského roku vězení, konečně opět mohl věnovat hudbě. Výsledkem je jeho třinácté album s dvacítkou skladeb a hosty jako John Legend, Pharrell Williams, Stefflon Don a Stephen Marley. Všechny uslyšíte na Bantonově soundcloudu.
  • Corb Lund - Agricultural Tragic (Bertus)
    Kanadský countryový zpěvák se vrací po pěti letech a svůj návrat okořenil dvanáctkou skladeb, s nimiž mu vypomohla i jeho kolegyně Jaida Dreyer. Spíše tradiční pojetí country uslyšíte na jeho bandcampu.
  • Country Westerns - Country Westerns (Mystic Production)
    Debutovou eponymní desku country-rockového tria produkoval kytarista Skunk, Chavez a Zwan Matt Sweeney. Už to může napovídat, že energie jedenácti písničkám rozhodně chybět nebude. Když se do nich zaposloucháte na jejich bandcampu, možná uslyšíte odkazy na Hootie & The Blowfish.
  • Bluey - Tinted Sky (Bertus)
    Hlavní představitel u nás velmi populární acidjazzové formace Incognito se aktuálně věnuje své sólové dráze. S jedenáctkou skladeb mu vypomáhal někdejší spoluhráč s kapely Richard Bull a výsledek uslyšíte na Blueyho bandcampu .
  • Tenille Townes - The Lemonade Stand (Sony Music)
    Na pět let se odmlčela kanadská countryová zpěvačka. Až předloni vydala první singl ze svého třetího alba, se kterým se vytasila nyní. Odměnou za čekání je dvanáct songů, včetně duetu s Keelanem Donovanem, které nahrála na svůj YouTube profil.
  • Bad Moves - Untenable (Bertus)
    Washingtonská powerpopová partička vydává své druhé album s dvanáctkou písniček, které vás rozpumpují při poslechu na soundcloud profilu formace.
  • Chris Colston - Bombs Away
    Podle vzhledu byste mladého zpěváka z Texasu tipovali spíše na rappera nebo rockera, ale Chris Colston je další ze začínajících countryových nadějí. Aktuálně nám představuje svůj debut a s ním devět písniček, s nimiž se můžete seznámit na jeho YouTube kanálu.


Dále vychází:

Ahab - Live Prey (Mystic Production)
Acherontas - Psychicdeath The Shattering Of Perceptions (Mystic Production)
Angela Munoz - Introspection ()
Art Feynman (Luke Temple Of Here We Go Magic) - Half Price At 3:30 (Bertus)
Baal & Mortimer - Deixis (Bertus)
Bananagun - The True Story Of Bananagun (Bertus)
Bankrol Hayden - Pain Is Temporary ()
Bell Witch And Aerial Ruin - Stygian Bough Volume I (Bertus)
Blimes And Gab - Talk About It ()
Bobby Watson - Keepin’ It Real ()
Boyo - Where Have All My Friends Gone? (Bertus)
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus (Mystic Production)
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus / Limited (Mystic Production)
Carlos Niño And Miguel Atwood-Ferguson - Chicago Waves ()
City Of The Sun - Under The Same Sky (Universal)
City Punk Cowgirl - Born On The Ground ()
Civic Center - The Ground Below ()
Connell Cruise - Confluence ()
Den-Mate - Hypnagogia (EP) ()
Descend - The Deviant ()
Dirty Shirley - Dirty Shirley (Mystic Production)
Dismalimerence - Tome: 1 ()
Distant Cousins - Here & Now ()
Draemora - Awakening (EP) ()
Emmure - Hindsight (7.8.) (Mystic Production)
Evening Hymns - Heavy Nights (Bertus)
Exocrine - Maelstrom (Mystic Production)
Fakear - Ewga ()
Falconer - From A Dying Ember (Mystic Production)
Fellwarden - Wreathed In Mourncloud (Bertus)
Feuerschwanz - Das Elfte Gebot (Bertus)
Gabríel Ólafs - Piano Works ()
Gordi - Our Two Skins (Bertus)
Hornwood Fell - Cursed Thoughts (Bertus)
Inexorum - Moonlit Navigation (Bertus)
James Krivchenia (Of Big Thief) - A New Found Relaxation ()
Jasmine Dreame Wagner - Switchblade Moon (EP) ()
Kalahari - Theia (EP) ()
Kyle Nix (Of Turnpike Troudadours) - Lightning On The Mountain & Other Short Stories ()
Les Passions De L'ame - Divina (Sony Music)
Magick Touch - Heads Have Got To Rock’N’Roll ()
Mansions - Big Bad (Bertus)
Mantar - Grungetown Hooligans II (Bertus)
Mike Batt - Mike Batt The Penultimate Collection (Warner Music)
Moe. - This Not, We Are ()
Mountain Time (Chris Simpson Of Mineral) - Music For Looking Animals (Bertus)
Mystery Jets - A Billion Heartbeats (Universal)
New Dilemma - Is Your Story Over (EP) ()
Nicole Mitchell And Lisa E. Harris - Earthseed (3.7.) (Bertus)
Ohhms - Close (Mystic Production)
Ola Runt - Beggin 4 A Body (Frontstreet Records)
Pale Divine - Consequence Of Time (Mystic Production)
Park Hye Jin - How Can I (EP) ()
Pessimist - Holdout (Mdd Records)
Pottery - Welcome To Bobby's Motel (Mystic Production)
Pyrrhon - Abcess Time (Willowtip Inc.)
Raleigh Ritchie - Andy (Alacran Records)
Ravenlight - Project Genesis ()
Remo Drive - A Portrait Of An Ugly Man (Epitaph Records)
Reuben Vincent - Boy Meets World (EP) ()
Retro Color - Arcadian (Bertus)
Silent Assassins (Mike Lepond's) - Whore Of Babylon (Warner Music)
Soccer96 - Tactics (EP) ()
Stygian Crown - Stygian Crown (Mystic Production)
The Dead Tongues - Transmigration Blues ()
Ttrruuces - Ttrruuces (All Points)
Tyler Carter - Moonshine Acoustic (EP) (Rise Records)
Voidceremony - Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel (Mystic Production)
Wetware - Flail (Bertus)
William Cashion (Of Future Islands) - Postcard Music ()
Yard Arms - Sanctuary Lines (EP) ()
Young Ejecta - Ride Lonesome (Driftless Recordings)

Vychází na vinylu:
Ahab - Live Prey (Mystic Production)
Alan Jackson - The Greatest Hits Collection (Sony Music)
Alcatrazz - Born Innocent (Warner Music)
Arca - Kick I (Bertus)
Art Feynman (Luke Temple Of Here We Go Magic) - Half Price At 3:30 (Bertus)
Asking Alexandria - Like A House On Fire (Warner Music)
Baal & Mortimer - Deixis (Bertus)
Bad Moves - Untenable (Bertus)
Bananagun - The True Story Of Bananagun (Bertus)
Becca Mancari - The Greatest Part (Bertus)
Bee Gees - Best Of Bee Gees (Universal)
Bee Gees - Here At Last... (Universal)
Bee Gees - Children Of The World (Universal)
Bee Gees - Main Course (Universal)
Bee Gees - Spirits Having Flown (Universal)
Boyo - Where Have All My Friends Gone? (Bertus)
Bruce Springsteen - Rising (Sony Music)
Carach Angren - Franckensteina Strataemontanus (Mystic Production)
Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison & Johnny Cash - Class Of '55 (Memphis Rock & Roll Are Homecoming) (Universal)
Carrie Underwood - Some Hearts (Sony Music)
Corb Lund - Agricultural Tragic (Bertus)
Country Westerns - Country Westerns (Mystic Production)
Dirty Shirley - Dirty Shirley (Mystic Production)
Dolly Parton - The Very Best Of Dolly Parton (Sony Music)
Eric Clapton & B.b. King - Riding With The King (Warner Music)
Evening Hymns - Heavy Nights (Bertus)
Falconer - From A Dying Ember (Mystic Production)
Feuerschwanz - Das Elfte Gebot (Bertus)
Frank Zappa - The Mothers 1970 (Universal)
Gordi - Our Two Skins (Bertus)
Grey Daze - Amends (Bertus)
Haim - Woman In Music Pt. Iii (Universal)
Hornwood Fell - Cursed Thoughts (Bertus)
Inexorum - Moonlit Navigation (Bertus)
Jessie Ware - What’S Your Pleasure? (Universal)
Joe Henderson - State Of The Tenor (Universal)
Johnny Cash - Boom Chicka Boom (Universal)
Johnny Cash - Classic Cash - Hall Of Fame Series (Universal)
Johnny Cash - Complete Mercury Albums 1986 - 1991 (Universal)
Johnny Cash - Complete Mercury Albums 1986 - 1991 (Universal)
Johnny Cash - Easy Rider - The Best Of The Mercury Recordings (Universal)
Johnny Cash - Johnny Cash Is Coming To Town (Universal)
Johnny Cash - The Mystery Of Life (Universal)
Johnny Cash - Water From The Wells Of Home (Universal)
Khruangbin - Mordechai (Mystic Production)
Lennon Stella - Three. Two. One. (Sony Music)
Long Distance Calling - How Do We Want To Live? (Sony Music)
Maceo Parker - Soul Food: Cooking With Maceo (Bertus)
Mansions - Big Bad (Bertus)
Mantar - Grungetown Hooligans Ii (Bertus)
Miranda Lambert - Platinum (Sony Music)
Mountain Time (Chris Simpson Of Mineral) - Music For Looking Animals (Bertus)
Mystery Jets - A Billion Heartbeats (Universal)
Nadine Shah - Kitchen Sink (Warner Music)
Nicole Mitchell And Lisa E. Harris - Earthseed (Bertus)
Pale Divine - Consequence Of Time (Mystic Production)
Pottery - Welcome To Bobby's Motel (Mystic Production)
Ray Lamontagne - Monovision (Bertus)
Richard Müller - 33 (Warner Music)
Rolling Stones - A Bigger Bang (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Black And Blue (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Bridges To Babylon (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Dirty Work (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Emotional Rescue (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Exile On Main St. (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - It's Only Rock'n Roll (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Some Girls (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Steel Wheels (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Sticky Fingers (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Tattoo You (Remastered/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Undercover (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Rolling Stones - Voodoo Lounge (Remaster/new Cover Art) (Universal)
Stygian Crown - Stygian Crown (Mystic Production)
Voidceremony - Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel (Mystic Production)
Wetware - Flail (Bertus)

Reedice:
Eric Clapton & B.B. King - Riding With The King (Warner Music)
Grave Digger - Rheingold (Mystic Production)
Richard Müller - 33 (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)
- Fotogalerie: Depeche Mode odehráli ve čtvrtek v O2 areně koncert, na který se bude ještě dlouho vzpomínat (23.02.2024 08:35)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu