shop.musicserver.cz
Nové desky 16/2020 - od Awolnation přes Slzu po Lucindu Williams

Nové desky 16/2020 - od Awolnation přes Slzu po Lucindu Williams

Vydáno: 28.04.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Mischa Babel

Tento týden se můžete těšit na rockové hody společně s Awolnation, Dance Gavin Dance, Axelem Rudi Pellem nebo živákem Bush. Mezi spoustami nováčků svůj živelný funk a soul nabídne Chaka Khan, syrovou americanu Lucinda Williams, netradičně se představí Roger O'Donnell z The Cure a české zastoupení budeme mít v podobě Lenky Nové a Slzy.

V pátek 24. dubna vyšly tyto nové tituly:

Lucinda Williams - Good Souls Better Angels (Highway 20 Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: americana / heartland rock

Lucinda Williams - Good Souls Better Angels
Americká písničkářka a držitelka tří cen Grammy Lucinda Williams vydává po třech letech nové album "Good Souls Better Angels", na kterém zazní i kritika současného amerického prezidenta Donalda Trumpa. V signifikantním syrovém a tentokrát i dosti hutném stylu americany a heartland rocku pro svoji čtrnáctou desku připravila celkem dvanáct písní, s nimiž jí produkčně vypomohl opět její manžel Tom Overby a také Ray Kennedy. Nikoho asi nepřekvapí, že hudebnice už pro desku začala sbírat velmi pozitivní recenze a zda s nimi budete souhlasit, můžete zkoumat prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Awolnation - Angel Miners & The Lightning Riders (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Awolnation - Angel Miners & The Lightning Riders
Awolnation, to je především Aaron Bruno. Společně s kvartetem spoluhráčů vydal čtvrtou studiovku "Angel Miners & The Lightning Riders". Zahostoval si na ní třeba zpěvák Weezer Rivers Cuomo a jak uvádí náš kolega Ondřej Hricko ve své recenzi, povedla se moc. Na nástupce dva rok staré nahrávky "Here Come the Runts" láká již několik singlů a skupina se nyní rozhodla natočit videoklip k tomu vůbec nejstaršímu - "The Best", kde si pěvecky zahostovala talentovaná zpěvačka Alice Merton. Na uvedeném odkazu si můžete jmenovanou písni poslechnout a pokochat se i příslušným klipem. O svůj názor se nezapomeňte podělit v komentářích!


Lenka Nová - Dopisy
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk

Lenka Nová - Dopisy
V koronavirové době nám digitální vydání nového alba Lenky Nové proklouzlo, a tak jej zmíníme alespoň při jeho fyzickém vydání na CD. Nástupce čtyři roky staré úspěšné "Čtyřicítky", která vznikla společně s Michalem Horáčkem, dostal název "Dopisy" a ten není samoúčelný. Čtrnáct písní totiž inspirovaly skutečné dopisy, které zpěvačka sbírala téměř tři roky od svých fanoušků. Záměrem bylo vetknout písním autenticitu, intimitu, osobní příběhy, které skutečně někdo prožil. Společně s textaři Tomášem Belkem, Lukášem Pavláskem, Vladem Krauszem a Petrem Linhartem pak posbírané dopisy přetavovala do podoby písňových textů. Většinu z nich zhudebnila s kytaristou Josefem Štěpánkem, kterého ve studiu dále doplnili Petr Malásek, Rasťo Uhrík a Miloš Dvořáček. Výsledek, na kterém se coby zvukový mistr podílel Michal Pekárek, uslyšíte na stránkách Supraphonline.


Axel Rudi Pell - Sign Of The Times (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Axel Rudi Pell - Sign Of The Times
Málokterá rocková formace se může pyšnit takovou výdrží, jako Axel Rudi Pell. Ten nyní vydává osmnáctou studiovou desku s titulem "Sign Of The Times", kterou pravověrný fanoušek žánru hard'n'heavy jistě ocení. Sámakytarista se ale příliš neztotožňuje s přídomkem "legenda" a spíš než na kvantitu hledí na kvalitu. "Cítím se hlavně jako kytarista, ne jako nějaká modla," uvedl v nedávném rozhovoru. K samotné novince prozradil: "Nevím proč a jak se to stalo, ale se skládáním a přípravami jsem byl hotov o měsíc dříve, než jsme plánovali." Ukázky každé z deseti nových skladeb najdete na Amazon.de


Tip týdne

Chaka Khan - Homecoming (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / soul / r'n'b

Chaka Khan - Homecoming
Se zhruba měsíčním zpožděním u nás vychází nový živák Chaky Khan "Homecoming". Jeho název není náhodný, držitelka deseti Grammy na něm zaznamenala svůj koncert chicagském Harris Theatre a před svým domovským publikem zahrála společně s dvanáctičlennou doprovodnou kapelou své největší hity. Na album se jich dostalo celkem třináct a to včetně jejich čistě sólových jako "I Feel For You", "This Is My Night" a "I'm Every Woman" nebo i těch, které vznikly ve spolupráci s Rufus, jako třeba dnes velmi populární "Ain't Nobody". Atmosféru koncertu můžete nasát prostřednictvím YouTube profily Královny soulu.


Ancient Whales - Vestiges Of Tails Appear In All Of Us ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Ancient Whales - Vestiges Of Tails Appear In All Of Us
Za Ancient Whales stojí spolupráce mezi Enochem Bledsoem (Twin Tigers, Firework Child, Puddin' Tang, Just Me Records), Natalie Bledsoe a Oakleym Munsonem (Black Lips, The Witnesses, The Rondelles, The Shine Brothers, Puddin' Tang). Společnými silami nahráli v Asheville za dohledu Ryana J Rapsyse novinkovou desku "Vestiges of Tails Appear in All of Us". Nahrávka čítá celkem třináct kousků plných zábavy, vášně a kouzla a fanouškům pop music by neměla utéct. Ukázky k poslechu najdete na Circuitsweet.co.uk.


Slza - 3 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Slza - 3
České popové duo Slza si s názvem své třetí desky hlavu příliš nelámalo a pojmenovalo ho jednoduše "3". Je ovšem první nahrávkou, na níž se coby autor představuje zpěvák Petr Lexa. Deset songů vznikalo téměř dva roky a dvojici opět textově vypomohl Xindl X. Produkci pánové svěřili britským producentům Oliverovi Somemu, Eddu Hollowayovi a Nickovi Atkinsonovi, kteří jinak stojí za nahrávkami Lewise Capaldiho, Gabrielle Aplin, Deana Lewise či Boyzone. Výsledek je k dispozici na YouTube kanálu dua.


Brendan Benson - Dear Life (Third Man Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Brendan Benson - Dear Life
"Tato deska má své kouzlo. Prý dokaže změnit život, tvrdil můj kamarád. Nejdřív mě napadlo, že je to vtip, ale pak jsem si uvědomil, že to tak do jisté míry bude. Přece jen je o smrti, životě, o bytí a nebytí," prozradil Brendan Benson v nedávném rozhovoru k nové desce "Dear Life". Nahrávání a i produkci obstaral hudebník sím ve svém studiu Readymade Studio v Nashvillu a ukázku výsledku můžete ohodnotit sami poslechem kousku "Good To Be Alive" na YouTube.com


Alina Baraz - It Was Divine (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / urban music / electro-r'n'b

Alina Baraz - It Was Divine
Ačkoli je Alina Baraz rozená Američanka, její jméno naznačuje ukrajinské kořeny. Její hudební kariéra začala, když se v devatenácti letech rozhodla začít psát písničky a umisťovat je na soundcloud. Všimnul si jich dánský producent elektronické hudby Galimatias a navázal s ní spolupráci, z níž vzniklo společné EP. Na něj zpěvačka navázala předloni druhým, již sólovým a nyní konečně vydává i svůj debut "It Was Divine", kam vpěchovala hned šestnáct songů. O tom, jak se na americké scéně etablovala, může vypovídat i čtveřice hostů, kterými jsou Khalid, 6LACK, Smino a Nas. Seznamovat se s ní můžete prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Bush - Live In Tampa (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Bush - Live In Tampa
Alt rockoví Bush, v jejichž čele stojí Gavin Rossdale, podnikli v loňském roce koncertní turné "Altimate Tour", v rámci kterého vystoupili i v MidFlorida Amphitheater v Tampě. Svou show nechali zaznamenat patnácti 4K UHD kamerami a natěšenému publiku předvedli své největší hity jako "Machinehead", "Glycerine", "Comedown", "Swallowed", "Everything Zen" včetně nejnovějšího kousku "Bullet Holes" známou z filmu "John Wick: Chapter 3 - Parabellum". Trailer najdete na YouTube.com a pokud se vám bude líbit, nenechte si ujít ani chystanou studiovku "The Kingdom", která má zanedlouho vyjít.


Doug 'Cosmo' Clifford - Magic Window
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: roots rock / jižanský rock / rock and roll

Doug 'Cosmo' Clifford - Magic Window
Po dlouhých osmačtyřiceti letech se rozhodl bubeník legendární formace Creedence Clearwater Revival Doug 'Cosmo' Clifford navázat na svůj debut "Cosmo" a servíruje svým fanouškům svojí druhou sólovku "Magic Window". Deset písniček, které na ni zařadil, ovšem nejsou novými nahrávkami, ale vznikly v jeho vlastním studiu v roce 1985 za spolupráce kytaristy Russella DaShiella (Norman Greenbaum, Crowfoot), basisty Chrise Solberga (Santana, Chris Isaak) a dalšího kytaristy Roba Polomskyho. Nyní byly znovu objevené a jak se můžete přesvědčit na hudebníkově YouTube, nesou v sobě většinu stylů, jimiž za svojí dlouhou kariéru prošel - od roots rocku, přes klasický rock a rock and roll až po jižanský rock.


Hazel English - Wake Up! (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / psychedelický pop

Hazel English - Wake Up!
Mezi další debutanty tohoto týdne se zařadila i zpěvačka Hazel English. Narodila se před devětadvaceti lety v australském Sydney, ale v rámci výměnného studentského programu se přestěhovala do kalifornského Oaklandu a už tam zůstala. Začala zde tvořit i hudbu, všimnul si jí tam Jackson Phillips z Day Wave a stali se z nich spolupracovníci. Následovala dvojice ípíček, na které nyní navazuje debut "Wake Up!". Deset skladeb pohybujících se na rozhraní indie popu a šedesátkové psychedelie jí pomáhala vytvořit dvojice producentů - Justin Raisen (Angel Olsen, Lizzo, Yves Tumor, Sharron Van Etten a další) a Ben H. Allen (Walk The Moon, Animal Collective, Kaiser Chiefs, Cut Copy). Seznámit se s nimi můžete na bandcampu vydavatelství Polyvinyl Record


Armin van Buuren - A State Of Trance 2020 (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: trance

Armin Van Buuren - A State Of Trance 2020
Ani koronavirus nezastavil Armina van Buurena, aby i letos vydal legendární pokračování kompilace "A State Of Trance". Fanoušci elektronické taneční a klubové hudby se mohou těšit hned na dvě CD a celkem čtyřicet, v případě streamovacích služeb pak jednaosmdesát skladeb, které má na svědomí vedle holandského DJe například Jorn van Deynhoven, David Forbes, Alexander Popov, Orjan Nilsen pres. DJ Governor, Simon Patterson, Rodg, Allen Watts, Roman Messer, Jase Thirlwall či Tempo Giusto. Buuren sám spolupracoval s lidmi jako MaRLo, Fatum, Super8 & Tab či Tom Staar. Kompletní seznam skladeb nabízí například americký Amazon.


Victoria Reed - Aquamadre (Awal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Victoria Reed - Aquamadre
Americká zpěvačka Victoria Reed se vrací po poměrně dlouhých čtyřech letech od vydání debutu "Chariot" s novým albem "Aquamadre". Nahrávala ho ve svém domovském studiu v Mexico City, kam aktuálně přesídlila z amerického Detroitu. Na desíti písničkách se podílel pochopitelně i její životní partner Erik Deutsch, který jinak nahrával s Leftover Salmon, Citizen Cope nebo Norah Jones. Pro produkci zlákala amerického hudebníka Arthura Ashina, který si už několik let říká Autre Ne Veut. Není tedy divu, že výsledek, který uslyšíte na zpěvaččině YouTube, je poměrně alternativně popový.


EP

  • Dermot Kennedy - Lost In The Soft Light (Universal)
    Irský muzikant, který výrazně zaťal drápek do evropských hitparád, vydává své třetí EP, kam zařadil pouze tři položky, kterými jsou akustické verze jeho hitů "All My Friends", "Outnumbered" a "The Corner". Poslechnout si je můžete na jeho YouTube kanálu.
  • Kailee Morgue - Here In Your Bedroom (Universal)
    Dvakrát tolik písniček si pro své fanoušky připravila americká zpěvačka Kailee Morgue. Ačkoli mezi svými vzory cituje Alison Krauss, její styl je od bluegrassu na hony vzdálený. Její pop, jenž v sobě skrývá světlou i temnou stránku, můžete objevovat prostřednictvím jejího YouTube profilu.
  • Loote - Heart Eyes (Empire)<
    Americké popové duo Loote tvoří Jackson Foote a Emma Lov Block a za svoji kariéru, která odstartovala v roce 2015, stihli spolupracovat s Davidem Guettou, Brooks, gnash či Joem Jonasem. "Heart Eyes" je jejich třetím ípíčkem a pokud si poslechnete na jejich YouTube kanálu některou z pěti písniček, zjistíte, že mají velmi slušně našlápnuto, prosadit se globálně.


Roger O'Donnell - 2 Ravens (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná vážná hudba

Roger O'Donnell - 2 Ravens
Roger O'Donnell je pochopitelně známý především coby klávesák anglických The Cure, který v minulosti spolupracoval i s The Psychedelic Furs či Berlin, ovšem občas si odskočí i do jiných hudebních žánrů. Fanoušky rocku, punku a new wave, možná zklameme, když prozradíme, že v novém projektu "2 Ravens" se prezentuje současnou vážnou hudbou. Osm skladeb nahrál společně se smyčcovým kvintetem a v polovině skladeb se s vokálem připojila i americká indie popová zpěvačka Jennifer Pague. První ukázky nahrál anglický klavírista na svůj YouTube kanál.


Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neo soul / acid jazz / alternativní r'n'b

Tom Misch & Yussef Dayes - What Kinda Music
Britský producent Tom Misch dva roky po svém debutu "Geography" vydává druhé album "What Kinda Music", na kterém spojil síly s bubeníkem skupiny Yussef Kamaal Yussefem Dayesem. Není tedy divu, že třináct skladeb, které z jejich spolupráce vzešlo, jsou rytmicky výrazné a pohybují se na rozhraní neo soulu, acid jazzu a alternativního r'n'b. Ke spolupráci navíc nalákali ještě trojici hostů, kterými jsou americký rapper Freddie Gibbs, velšský baskytarista Rocco Palladino a londýnský saxofonista Kaidi Akinnibi. Ukázky jsou ke slyšení na YouTube profilu Toma Mische.


Lennon Stella - Three. Two. One. (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / indie pop

Lennon Stella - Three. Two. One.
Ačkoli je album "Three. Two. One." debutem Lennon Stelly, jí samotnou rozhodně za nováčka na scéně showbyznysu považovat nelze. Zahrála si jednu z hlavních rolí v seriálu "Nashville", společně se sestrou Maisy tvoří duo Lennon & Maisy a spolupracovala například s The Chainsmokers a Illenium. Třináct písniček míchající pop, indie pop s příměsemi elektroniky jí pomáhal produkovat relativně početný tým, jehož členy jsou například Malay, Eg White, Sam de Jong, Joel Little, Captain Cuts, Rory Andrew nebo Leroy Clampitt. V jedné písničce se k ní připojila již zmíněná sestra Maisy a pakliže by vám "Save Us" přišla poněkud povědomá, bude to tím, že pro její ústřední motiv si vypůjčila hit Donny Lewis "I Love You Always Forever". Kompletní album je ke slyšení na zpěvaččině bandcampu.


Other Lives - For Their Love (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Other Lives - For Their Love
Newyorské indierockové trio Other Lives, které ale aktuálně rozšiřují i dva hosté, nám svoji předposlední desku "Rituals" představilo před pěti lety na ostravských Colours. Zda budou stejnou příležitost i s aktuální nahrávkou "For Their Love", netušíme, a tak musíme vzít za vděk poslechem deseti novinek na jejich bandcampu. Kapela je produkovala vlastními silami a výsledek prezentuje jako svoji dosud nejevokativnější, nejúžasnější a nejintimnější nahrávku.


Whitney Rose - We Still Go To Rodeos (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Whitney Rose - We Still Go To Rodeos
Ačkoli se americká zpěvačka Whitney Rose narodila na kanadském Ostrově Prince Edwarda, od mala díky dědečkovi tíhla k americké tradiční country. Svoji první eponymní desku vydala v roce 2012 a od té doby přidala další dvě a nyní třetí s názvem "We Still Go To Rodeos". V dvanácti písničkách stále ctí svůj styl, který ona sama s úsměvem označuje jako starý pop infikovaný neotradičním country. Co si pod tím představit, zjistíte na jejím bandcampu.


Jana Semerádová, Erich Traxler - Chaconne pro princeznu - Händel, Leclair (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: komorní vážná hudba

Jana Semerádová, Erich Traxler - Chaconne pro princeznu - Händel, Leclair
Česká flétnistka a umělecká vedoucí Collegium Marianum Jana Semerádová spojila svůj hudební um s rakouským cembalistou Erichem Traxlerem, aby připomněli životní příběh princezny Anny Oranžské, dcery anglického krále Jiřího II. Ta měla to štěstí, že je hudbě vyučovali dva význační skladatelé té doby George Frideric Handel a Jean-Marie Leclair a oba dva ji věnovali několik svých skladeb. Na albu jich najdete celkem sedm a jejich ukázky a průvodní slovo nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


V krátkosti

  • Glass Museum - Reykjavik (Bertus)
    Belgické duo, které zaujalo svým mixem jazzu a elektroniky na loňských Colours vydává svoji druhou desku. Můžete se těšit celkem na osm skladeb, jenž uslyšíte na bandcampu labelu Sdban Records.
  • Alexia Bomtempo - Suspiro (Ropeadope)
    Máte-li rádi bossa novu, určitě byste neměli minout dvanáct skladeb, které nahrála brazilsko-americká zpěvačka pod producentským dohledem francouzského hudebníka Stéphana San Juana. Celé albu zní na zpěvaččině bandcampu.
  • BC Camplight - Shortly After Takeoff (Bertus)
    Indie rockový muzikant Brian Christinzio se vrací po dvou letech a v lo-fi stylu přináší devět nových skladeb, jenž můžete poslouchat na jeho bandcampu.
  • Ian Chang - 属 Belonging (City Slang)
    Zřejmě nejméně známý člen Son Lux vydává své druhé sólové album a na něm najdete jednak celkem devět skladeb a tři hosty, kterými jsou Kiah Victoria, Kazu a Hanna Benn. Do hudebního experimentování se můžete ponořit na Changově bandcampu.
  • Lil Gotit - Hood Baby 2 (Alamo)
    Americký rapper se rozhodl navázat na svůj debut a připravil jeho druhý díl. Společně s ním v osmnácti tracích uslyšíte další kolegy, jako jsou Lil Yachty, Lil Keed, Gunna, SG Kendall, B Slime či Jeezy Anthem. Řadu z nich uslyšíte i na jeho YouTube profilu.
  • Elephant Tree - Habits (Bertus)
    Pokud se na bandcampu téhle londýnské party zaposloucháte do nového alba, patrně se neubráníte srovnání s Noelem Gallagherem, i když ve výsledku vám osm písniček přinese o něco hutnější zážitek, než v případě někdejšího člena Oasis.
  • Nieman J, Eric Bellinger - Optimal Music (Off Top Records)
    Pro nahrání jedenácti tracků se spojili kanadský rapper Eric Bellinger a americký muzikant Nieman Johnson. Ve studiu je dále navštívili například Wale, Young Thug, Jeremih či Joe Moses a část desky už nahráli na YouTube.
  • Lux Lyall - Vamp (Gamblers All)
    Seznamte se s anglickou zpěvačkou, která ve svém pop rocku preferuje temný a dekadentní svět. Její debut "Vamp" s jedenáctkou písniček, které produkoval člen Die So Fluid, kytarista Drew Richards, je již k dispozici na jejím bandcampu.


Dále vychází:

999 - Bish! Bash! Bosh! (Cleopatra Records)
Acherontas - Psychic Death The Shattering Of Perceptions (Bertus)
Andy Frasco - Keep On Keepin On (Bertus)
Art Blakey & Jazz Messengers - Just Coolin (Bertus)
Axel Rudi Pell - Sign Of The Times (Exclusive Box Set) (Mystic Production)
Babylonfall - Collapse (Bertus)
Bad History Month - Old Blues (Bertus)
Barishi - Old Smoke (Bertus)
Ben Holmes - Naked Lore (Chant Records)
Cirith Ungol - Forever Black (Bertus)
Couvo - When This All Ends ()
Dark Forest - Oak, Ash & Thorn (Bertus)
Destroyed In Seconds - Divide And Devour ()
Elder - Omens (Bertus)
Elrichman - Heaven’s Mayor (Bertus)
Gaffa Ghandi - Artificial Disgust (Bertus)
Grid - Decomposing Force (Bertus)
Heavy Harvest - Iron Lung (Bertus)
Helfró - Helfró (Bertus)
Ivan Ave - Double Goodbyes ()
JG Thirlwell And Simon Steensland - Oscillospira (Bertus)
John Carroll Kirby - My Garden (Bertus)
Katatonia - City Burials (Limited Edition) (Mystic Production)
Koj - Home (Bertus)
Koki Nakano - Pre-Choreographed (Bertus)
Koubková/Kratochvíl/Ackerman/Kučera - Znění a snění ()
La Priest - Gene (Bertus)
Leifur James - Angel In Disguise (Bertus)
Lord Fowl - Glorious Babylon (8.5) (Bertus)
Lovebites - Electric Pentagram (Bertus)
Max Bloom (Of Yuck) - Perfume ()
Pam Tillis - Looking For A Feeling
Per Störby Jutbring - The Thief Bunny Society ()
Picturesque - Do You Feel O.k.? (Bertus)
Quelle Chris And Chris Keys - Innocent Country 2 (Bertus)
Road Warrior - Mach II (Bertus)
Různí - Top20.cz 2020 / 1 (Universal)
Sölicitör - Spectral Devastation (Bertus)
Sophie Tassignon - Mysteries Unfold (Bertus)
Talking Book - Talking Book Ii (Bertus)
The Alligator Wine - Demons Of The Mind (Sony Music)
The Lowest Pair - The Perfect Plan (Delicata Records)
Thin Lear - Wooden Cave (Bertus)
Traveler - Termination Shock (22.5.) (Bertus)
Two Face Sinner - Spiritual Nemesis (Bertus)
Ulcerate - Stare Into Death And Be Still (Bertus)
Unified Highway - Headlines (Bertus)
Unmerciful - Wrath Encompassed (Bertus)
Victoria K - Essentia (Bertus)
Voices Of Ruin - Path To Immortality (Bertus)
Wande - Exit (Reach Records)
Warbringer - Weapons Of Tomorrow (Bertus)
Wares - Survival (1.5.) (Bertus)
Witchskull - A Driftwood Cross (Bertus)
Rockabye Baby! - Lullaby Renditions Of Wu-Tang Clan
Zeroh - Blqlyte (Bertus)

Vychází na vinylu:
Acherontas - Psychic Death The Shattering Of Perceptions (Bertus)
Airbourne - No Guts. No Glory. (Warner Music)
Alice Bag - Sister Dynamite (Bertus)
Alina Baraz - It Was Divine (Bertus)
Alkehol - S úsměvem se pije líp (Warner Music)
Andy Frasco - Keep On Keepin On (Bertus)
Art Blakey & Jazz Messengers - Just Coolin (Bertus)
Awolnation - Angel Miners & The Lightning Riders (Mystic Production)
Axel Rudi Pell - Sign Of The Times (Mystic Production)
Bad History Month - Old Blues (Bertus)
Barishi - Old Smoke (Bertus)
Bc Camplight - Shortly After Takeoff (Bertus)
Braids - Shadow Offering (Bertus)
Cirith Ungol - Forever Black (Bertus)
Daniel Landa - Nigredo (Warner Music)
Dark Forest - Oak, Ash & Thorn (Bertus)
Depeche Mode - Violator - The 12 Singles (Sony Music)
Dežo Ursiny - Bez Počasia (Warner Music)
Elder - Omens (Bertus)
Elephant Tree - Habits (Bertus)
Elrichman - Heaven’S Mayor (Bertus)
Gaffa Ghandi - Artificial Disgust (Bertus)
Grid - Decomposing Force (Bertus)
Hazel English - Wake Up! (Bertus)
Helfró - Helfró (Bertus)
Jennifer Touch - Behind The Wall (Bertus)
Jg Thirlwell And Simon Steensland - Oscillospira (Bertus)
John Carroll Kirby - My Garden (Bertus)
Katatonia - City Burials (Mystic Production)
King Diamond - Abigail (Mystic Production)
King Diamond - Fatal Portrait (Mystic Production)
Koj - Home (Bertus)
Koki Nakano - Pre-Choreographed (Bertus)
LA Priest - Gene (Bertus)
Leifur James - Angel In Disguise (Bertus)
Lennon Stella - Three. Two. One. (Bertus)
Lovebites - Electric Pentagram (Bertus)
Other Lives - For Their Love (Bertus)
Quelle Chris And Chris Keys - Innocent Country 2 (Bertus)
Road Warrior - Mach II (Bertus)
Roger O'Donnell - 2 Ravens (Bertus)
Sölicitör - Spectral Devastation (Bertus)
Sophie Tassignon - Mysteries Unfold (Bertus)
Spirit Adrift - Curse Of Conception (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Spirit Adrift - Divided By Darkness (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Talking Book - Talking Book Ii (Bertus)
The Alligator Wine - Demons Of The Mind (Sony Music)
The Used - Heartwork (Bertus)
Thin Lear - Wooden Cave (Bertus)
Tom Misch And Yussef Dayes - What Kinda Music (Bertus)
Trivium - What The Dead Men Say (Bertus)
Ulcerate - Stare Into Death And Be Still (Bertus)
Unified Highway - Headlines (Bertus)
Unmerciful - Wrath Encompassed (Bertus)
Voices Of Ruin - Path To Immortality (Bertus)
Warbringer - Weapons Of Tomorrow (Bertus)
Witchskull - A Driftwood Cross (Bertus)
Zeroh - Blqlyte (Bertus)

Reedice:
Airbourne - No Guts. No Glory. (Warner Music)
Alkehol - Alkehol (Warner Music)
Alkehol - S úsměvem se pije líp (Warner Music)
Dežo Ursiny - Bez počasia (Warner Music)
King Diamond - Abigail Re (Mystic Production)
King Diamond - Fatal Portrait (Mystic Production)
Spirit Adrift - Curse Of Conception (Re-Issue 2020) (Sony Music)
Spirit Adrift - Divided By Darkness (Re-Issue 2020) (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Emotivní rozchodovka "Každej sám" by mohla Slze přinést hit (17.03.2024 15:25)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Video: Slza a Refew zobrazují ztrátu reality. Videoklip k songu "Monodrama" rozšiřuje kapele obzory (01.02.2024 12:31)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu