shop.musicserver.cz
Nové desky 9/2020 - od Mandy Moore přes My Dying Bride po Kláru Vytiskovou

Nové desky 9/2020 - od Mandy Moore přes My Dying Bride po Kláru Vytiskovou

Vydáno: 11.03.2020 06:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vedle fůry EP a menších titulů dominují novinkám návraty Mandy Moore a Kleerupa, společně s druhou sólovkou Kláry Vytiskové a metalistů My Dying Bride. Těšit se můžete i na stylové chameleóny Jhené Aiko a Josého Jamese, české Harlej či Khymeru. Debut si odbyde Lauv, rap zastoupí Jadakiss a Atmosphere a country Brandy Clark.

V pátek 6. března vyšly tyto nové tituly:

Mandy Moore - Silver Landings (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk pop

Mandy Moore - Silver Landings
Na velmi dlouhou dobu přerušila Mandy Moore hudební kariéru (ta herecká naopak vzkvétala například díky sérii "Na vlásku", seriálu "Tohle jsme my" či válečnému snímku "Midway"). Na novou muziku fanoušci čekali jedenáct let, kdy vyšla kolekce "Amanda Leigh", ovšem původně čekání nemělo být tak dlouhé. Americká zpěvačka už v roce 2012 začala chystat album společně s tehdejším manželem Ryanem Adamsem a o dva roky později to vypadalo, že je sedmá deska na spadnutí. Jenže pak se vše zvrtlo a s rozvodem z vydání sešlo. Dočkali jsme se až nyní, kdy se Moore vrátila k Mikovi Violovi, který má na svědomí i její předchozí studiovky. K němu se přidal její nynější manžel Taylor Goldsmith z kapely Dawes a kalifornský producent Sean Douglas, jenž spolupracoval s Thomasem Rhettem, Lizzo či Davidem Guettou. Výsledkem je nahrávka "Silver Landings" a deset písniček, které oscilují mezi kalifornským rockem, folkem a jemně psychedelickým popem. Album, které seženete i na vinylu, uslyšíte na zpěvaččině YouTube.


My Dying Bride - The Ghost Of Orion (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

My Dying Bride - The Ghost Of Orion
Ačkoli to s další činností My Dying Bride vypadalo velice bledě, podařilo se kapele i v osekané sestavě nahrát desku "The Ghost Of Orion". "Všechno se na nás sesypalo, ale nějak jsme to ustáli a vyšli z toho s nahrávkou, která vám vezme dech. Všechny výzvy, kterým jsme museli najednou čelit, nás obrovsky posunuly. Mohli jsme se na to vykašlat, poddat se chmurám. Naštěstí nás ale tohle ani na chvilku nenapadlo!" vzkazují muzikanti. Jak se to povedlo, se přesvědčte sami. Ukázku v podobě skladby "Tired Of Tears" najdete na YouTube.com.


Klára Vytisková - Love Is Gold (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Klára Výtisková - Love Is Gold
Necelých pět let po vydání sólového debutu "Home" je Klára Vytisková zpět s novým albem. Na "Love Is Gold" se dle svých slov vrací "z vesnice zpět do města, z tepláků do džín, od rodiny sama k sobě". Témata jako mateřství či rodinné a přátelské vazby nyní vystřídaly otázky sebepoznání a sebelásky. Produkci mají na svědomí bývalý spoluhráč z kapely Toxique Viliam Béreš, Igor Ochepovsky, Jonathan Owusus-Yianomah či Marcell. Ve dvanáctce nových skladeb doplněných bonusovou coververzí písně Marty Kubišové "Ring-o-ding" se snaží držet aktuálních trendů, a tak v jejím popu uslyšíte i taneční rytmy, elektronickou hudbu, R&B, urban music i trochu rocku a dream popu. V jednom kousku jí vypomohli také Lake Malawi. Jak to celé dopadlo, zjistíte na stránkách vydavatelství Supraphon.


Silverstein - A Beautiful Place To Drown ()
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Silverstein -  A Beautiful Place To Drown
S desátou studiovou deskou přichází populární skupina Silverstein. Kanadská rocková formace z Ontaria na ni umístila dvanáct skladeb a jako první ochutnávku vypustila ven singl "Infinite". Jako hosta v něm navíc uslyšíte Aarona Gillespieho z Underoath. Další ochutnávkou se stal kousek "Bad Habits". Ukázky každé z nových písní najdete na spotify.com.


Kleerup - 2 (U OK?)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / synth pop

Kleerup - 2
Švédský producent, držitel několika Grammy a spolupracovník Robyn, Susanne Sundfør či Loreen Kleerup sice vydal v průběhu minulých let několik EP a různě koncipovaných nahrávek, ovšem na následovníka jeho debutu jsme si museli počkat až do letoška. Jeho druhé album dostalo jednoduchý název "2" a ve dvanácti skladbách s ním spolupracovalo i několik dalších hudebníků a zpěváků. Pozvání přijalo britské duo AlunaGeorge, jejich krajanka Rebecca Facey, novozélandští Yumi Zouma a nechybějí Švédové jako Ana Diaz či DJské duo Rebecca & Fiona. Uslyšíme i již zesnulého punk-rockového zpěváka Freddie Wadlinga. Zda i tentokrát bude sbírat hudební ceny, zjistíte na jeho Vevu.


The Neal Morse Band - The Great Adventour - Live In Brno 2019 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme 60879
žánr: progresivní rock

The Neal Morse Band - The Great Adventour - Live In Brno 2019
Po loni vydané "The Great Adventure" se Neal Morse vrací s připomínkou v podobě živáku "The Great Adventour: Live in Brno 2019". Jak název napovídá, záznam kapela pořídila na koncertu v brněnském Sonu, kam se zástupci progresivní rockové scény podívali v rámci evropského turné pořádaného právě na podporu zmiňované studiovky. Živák vychází na dvou CD a Blu-ray discích a fanoušci se na nich mohou těšit na celkem čtyřiadvacet kousků.


Jhené Aiko - Chilombo (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / r'n'b / soul / hip hop

Jhené Aiko - Chilombo
Jhené Aiko začala s přípravou svého nového alba "Chilombo" loni, dva roky po předchůdci "Trip". Nahrávala na Havaji a celý tvůrčí proces popsala jako volně plynoucí jam session, v níž se inspirovala havajskými vulkány. Výsledkem je hned dvacet písniček, které jsou od počátku koncipované jako freestyle a jejichž tématy jsou vztahy - minulé, současné i budoucí. Produkci dostalo na starost trio Fisticuffs - Lejkeys - Micah Powell. Vzhledem k tomu, jak často Jhené Aiko hostuje na nahrávkách ostatních, není ani divu, že na desce uslyšíte mimo jejího hlasu i vokály, jejichž majiteli jsou Big Sean, H.E.R., Future, Miguel, Nas, John Legend nebo Ty Dolla Sign. Do kolika hudebních stylů s americkou zpěvačkou nahlédneme, můžete sledovat na jejím YouTube kanálu.


Lauv - How I'm Feeling (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Lauv - How I'm Feeling
Americký zpěvák s litevskými kořeny Ari Staprans Leff, kterého budete znát spíše pod jménem Lauv, sice dosud neměl na svém kontě žádné album, avšak díky tomu, že psal skladby pro Céline Dion, Charli XCX, Demi Lovato a hostoval v singlech BTS nebo Julie Michaels, patří jeho debut mezi velmi očekávané tituly. Pojmenoval ho "How I'm Feeling" a přináší na něm hned jednadvacet písniček. S jejich produkcí mu vypomáhali The Monsters And The Strangerz, DallasK, Jon Bellion, OzGo či Mike Elizondo a díky své reputaci přitáhl na hostování i několik slavných kolegů, jako jsou Anne-Marie, Alessia Cara, již zmínění BTS, Troye Sivan, mexická zpěvačka Sofia Reyes, či indiepopová skupina LANY. Jak dopadla jejich vzájemná spolupráce, zjistíte na zpěvákově YouTube kanálu.


Tip týdne

Steel Canyon Rangers With Asheville Symphony - Be Still Moses (Rounder Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: bluegrass / alternativní bluegrass

Steel Canyon Rangers With Asheville Symphony - Be Still Moses
Zajímalo by vás, co se stane, když se spojí bluegrassová kapela se symfonickým orchestrem? Pokud ano, pak vám váš zájem naplní američtí Steel Canyon Rangers. Tito držitelé Grammy a řady dalších cen a také spoluhráči Stevea Martina se spojili s ashevillskými symfoniky a výsledkem je album "Be Still Moses" a jedenáct skladeb, které v sobě vedle již zmíněných žánrů nesou i prvky gospelu. V titulní skladbě je navíc doplnili ještě Boyz II Men. Co z toho vzniklo, můžete zkoumat na bandcampu kapely.


Rachael Sage - Character (MPress Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop rock

Rachael Sage - Character
Americká písničkářka Rachael Sage nahrávala své nové album v New Yorku, zatímco se zotavovala z neočekávané zdravotní indispozice. Do dvanácti písní také díky tomu vtiskla vděčnost, soucit, autentičnost, optimismus a zároveň v nich zpochybňuje, co zahrnuje charakter, a vyzdvihuje sama sebe v tomto procesu. Vzdává hold nezdolnosti lidského ducha, a připomíná tak, že "někdy je v pořádku nebýt v pořádku". Co si pod tím představit, zjistíte lépe na jejím YouTube profilu.


José James - No Beginning No End 2 (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / funk / neo soul / r'n'b

José James - No Beginning No End 2
Americký zpěvák José James se po loňské spolupráci s Erikem Truffazem a zpěvačkou Taali dostává taky ke své vlastní tvorbě, avšak koncept spolupráce mu zachutnal natolik, že svoji novou desku pojal jako setkání hudebních přátel nejrůznějších stylů. Vedle dvojice již zmíněných, kteří mu výpomoc oplatili, se na dvanácti písničkách dále podíleli Ledisi, Aloe Blacc, Cecily, Christian Scott, J. Hoard, Laura Mvula, Kris Bowers, Lizz Wright, Marcus Machado nebo Hindi Zahra. Jak už název jeho novinky napovídá, "No Beginning No End 2" navazuje na jeho sedm let starou nahrávku, ovšem hudebně se i díky hostům významně odlišuje. Spíše než jazz jim vládne soul, funk a přidává se i R&B. Že by ani tato deska Josého Jamese neměla uniknout vaší pozornosti, se můžete přesvědčit na jeho YouTube kanálu.


Jadakiss - Ignatius (Def Jam)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Jadakiss - Ignatius
Pokud nebudeme počítat společné album s Fabolousem, vrací se Jadakiss s novou hudbou po dlouhých pěti letech. Následovník desky "Top 5 Dead Or Alive" dostal název "Ignatius" a americký rapper na něj zařadil celkem třináct tracků, které produkoval například Bryan-Michael Cox, Buda And Grandz, S. Dot či JG. Přímo za mikrofon si pak pozval několik hostů, jako jsou Pusha T, Ty Dolla Sign, 2 Chainz, DeJ Loaf nebo John Legend. Co fanouškům rapu Jadakiss letos nabízí, si můžete zkontrolovat na jeho YouTube profilu.


Brandy Clark - Your Life Is A Record (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Brandy Clark - Your Life Is A Record
Je otázkou, zda je Brandy Clark úspěšnější autorkou, nebo interpretkou. Její písničky zpívají Sheryl Crow, Miranda Lambert, The Band Perry, Reba McEntire, LeAnn Rimes, Darius Rucker či Kacey Musgraves a ona sama má na svém kontě dvě alba a několik nominací na Grammy. Aktuálně přidává třetí kolekci s názvem "Your Life Is A Record" a vzhledem k výše uvedenému je pochopitelně autorkou všech jedenácti písniček, přičemž si nechala pomoct i od neméně slavných kolegů, jako jsou například Luke Laird, Shane McAnally, Jonathan Singleton nebo Jay Joyce. Poslední jmenovaný navíc také album produkoval. Kam nasměroval nahrávku, která je ovlivněná rozchodem zpěvačky po patnácti letech vztahu, zjistíte na jejím YouTube kanálu.


V krátkosti - EP

  • Noel Gallagher's High Flying Birds - Blue Moon Rising (EP) (Bertus)
    Někdejší člen Oasis vydává v období jednoho roku už své čtvrté EP. Na "Blue Moon Rising" najdete celkem tři písničky a dva remixy titulního songu z dílny Emre Ramazanoglu a The Reflex. V případě trojice písniček se můžete těšit jednak na klubovou podobu Noela Gallaghera, pokus o vánoční song i na návrat k domovské kapele. Ke slyšení jsou na YouTube profilu hudebníka.
  • Aoife O’Donovan - Bull Frogs Croon (And Other Songs) (EP) (Yep Roc)
    Členky bluegrassového supertria I’m With Her se aktuálně věnují svým dalším projektům. Kytaristka a klávesistka Aoife O’Donovan zvolila sólovou cestu a v relativně krátké době vydává druhé EP. Šest skladeb mixuje alternativní bluegrass a současnou klasickou hudbu. Muzikantka je představuje na svém bandcampu.
  • Tricky - 20,20 (EP) (False Idols)
    Tricky je ke svým fanouškům poměrně skoupý a na svém EP jim nabídne pouze trojici krátkých songů, které nahrál společně s berlínskou zpěvačkou Anikou a svou doprovodnou vokalistkou Martou. Jak zjistíte z ukázek na jeho bandcamp profilu, pohybují se ve vodách downtempa a minimalismu.
  • X Ambassadors - Belong (EP) (Interscope)
    Stejný počet písniček jako Tricky připravili svým příznivcům i američtí X Ambassadors. Jejich trojice písní vedle rocku míchá také gospel a soul. Jak zní, můžete zkoumat na jejich YouTube profilu.


Matt Maher - Alive & Breathing (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná křesťanská hudba / worship

Matt Maher - Alive & Breathing
Kanaďan Matt Maher, jeden z prominentů současné křesťanské hudby a worship, v posledním roce zásoboval své fanoušky ípíčky "Alive & Breathing" s číslovkou 1 až 4, na kterých kombinoval studiové nahrávky s těmi živými. Nyní je pěkně všechny sesypal dohromady a vydává je pod jednotným názvem. Těšit se tedy můžete na celkem čtrnáct skladeb a také tři hosty - Angličanku Elle Limebear, člena Delirious? Martina Smithe a portorickou zpěvačku Blanku Elaine Callahan, která si říká jednoduše Blanca. Většinu písniček Maher již prezentuje na svém YouTube profilu.


Flora Cash - Baby, It's Okay (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie folk / dream pop

Flora Cash - Baby, It's Okay
Pokud jste neměli ještě tu čest, pak vězte, že se v alt-popovém duu Flora Cash díky Soundcloudu potkala Švédka Shpresa Lleshaj a Američan Cole Randall. Seznámili se v roce 2012, a co začalo pouze komentováním hudby, skončilo vzájemnou spoluprací a také svatbou. Před třemi roky vydali debut "Nothing Lasts Forever (And It's Fine)", který jim otevřel dveře nejen na koncertní pódia, ale také do vydavatelství Sony Music, u něhož vydávají své druhé album "Baby, It's Okay". Jak zní, můžete zjišťovat prostřednictvím jejich YouTube profilu.


Deacon Blue - City Of Love (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Deacon Blue - City Of Love
Skotská pop-rocková formace Deacon Blue sice v posledních letech neprožívá takové úspěchy jako na počátku devadesátých let, ovšem to neznamená, že by sextet pomýšlel na důchod. Naopak svým příznivcům připravil devátou studiovou nahrávku "City Of Love" a s ní celkem jedenáct písniček, které produkovali sami členové kapely. Jejich základní myšlenkou je přesvědčení, že naděje může převládnout i v nejtemnějších koutech života. Zda to v nich uslyšíte i vy, se můžete přesvědčit na jejich YouTube profilu.


Atmosphere - Whenever (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Atmosphere - Whenever
Jubilejní desáté album amerického rapového dua Atmosphere mělo původně vyjít již loni, ale nakonec se vydání "Whenever" posunulo až na letošek. Rappeři Slug a Ant v konečném účtování přichystali dvanáct tracků s poměrně výraznými hudebními základy místy se odkazujícími na filmovou hudbu, funk, či R&B. Ani v jejich případě nechybí několik hostů jako třeba Nikki Jean, Gifted Grab, Murs And Haphduzn či Musab And Muja Messiah. Celé album je již nyní ke slyšení na bandcampu dua.


Phantogram - Ceremony (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro rock / alternativní rock

Phantogram - Ceremony
Obliba amerického dua Phantogram stále roste, jeho nahrávky šplhají na stále vyšší příčky světových žebříčků a my budeme moct sledovat, jak se bude dařit čtvrtému studiovému albu "Ceremony". Sarah Barthel a Josh Carter na něj nachystali celkem jedenáct skladeb, které jim pomáhali produkovat Boots (Beyoncé, Run The Jewels) a Andrew Dawson, jenž je jedním z prominentních spolupracovníků Kanye Westa a produkoval desky Rolling Stones, Linkin Park či Pet Shop Boys. Výsledek prezentují Phantogram na svém YouTube profilu.


V krátkosti

  • Anna Calvi - Hunted (Bertus)
    Anglická písničkářka Anna Calvi připravila alternativní verzi své předloňské desky "Hunter". Na kolekci snázvem "Hunted" najdete celkem sedm skladeb, na nichž se vedle ní samotné podíleli ještě Idles, Courtney Barnett, Charlotte Gainsbourg a Julia Holter. Poslechnout si je můžete na jejím bandcampu.
  • Caroline Rose - Superstar (Bertus)
    Americká písničkářka již definitivně opustila country i pop rock prvních třech alb a na nahrávce "Superstar" přináší jedenáct písniček ve stylu electropopu a synthpopu. Uslyšíte je na jejím bandcamp profilu.
  • Esmé Patterson - There Will Come Soft Rains (Warner Music
    Někdejší členka indiefolkových Paper Bird pokračuje ve své sólové kariéře a po čtyřech letech vydává album, na němž najdete desítku písniček, které produkovali Tennis. Jak uslyšíte na YouTube profilu zpěvačky, namíchali v nich směs folku, popu, lo-fi, blues a rocku.
  • Jonathan Wilson - Dixie Blur (Bertus)
    Ačkoli Jonathan Wilson patří mezi prominentní kalifornské muzikanty a objevil se i v projektu připomínajícím historii Laurel Canyon, do jiných částí planety spíše nakukuje. Třeba se to změní s jeho novým albem "Dixie Blur", na němž nabízí čtrnáct písniček na pomezí folku, roots rocku a country. Jejich ukázky znějí na jeho bandcampu.
  • Overcoast - The Fight (Universal)
    Newyorské electropopové duo Overcoast po třech letech nachystalo své druhé album "The Fight" a s ním celkem deset skladeb, na kterých se podíleli producenti Justin Raisen (Angel Olsen, Charli XCX) a Yves Rothman (Freya Riddings, Sophie). Výsledek uslyšíte na YouTube.
  • The Cinematic Orchestra - To Believe Remixes (Ninja Tune)
    Anglická nu jazzová kapela se rozhodla nechat zremixovat své poslední album "To Believe" a oslovila řadu umělců, takže nakonec původně sedm skladeb má hned šestnáct remixů. Postarali se o ně Actress And Moiré, Kelly Moran, Dorian Concept, Lucinda Chua, Fennesz, Mary Lattimore, Pepé Bradock, Anthony Naplesand, James Heather a již zesnulý Ras G. Poslechnout si je můžete na bandcampu.
  • The Panhandlers - The Panhandlers (The Newxt Waltz)
    Pod značkou The Panhandlers spojili své síly texaští countryoví zpěváci Josh Abbott, Cleto Cordero, William Clark Green a John Baumann a nyní vydávají eponymní debut. Seznámit se s nimi můžete na jejich webu.
  • U.S. Girls - Heavy Light (Bertus)
    Projekt Kanaďanky Meghan Remy píše další kapitolu s albem "Heavy Light". Fanoušci jejích popově experimentálních pokusů se mohou těšit na třináct písniček, jejichž ukázky hledejte na YouTube labelu 4AD.
  • Beata Hlavenková/Oskar Török - Sně (Minority Records)
    Loňskému úspěšnému albu Beaty Hlavenkové a Oskara Töröka se dostane nyní i vinylové podoby. K dispozici bude čirá nebo bílá varianta.


Dále vychází:

Addy - Eclipse (Bertus)
Allen / Olzon - Worlds Apart (Deluxe) (Bertus)
Almanac - Rush Of Death (Mystic Production)
Big Yawn - No! (Bertus)
Bleach Day - As If Always (Bertus)
Blue Oyster Cult - Agents Of Fortune / Live 2016 (DVD) (Bertus)
Blue Oyster Cult - Agents Of Fortune / Live 2016 (BluRay) (Bertus)
Body Count - Carnivore (DVD) (Sony Music)
Brownout - Berlin Sessions (Bertus)
Burning Witches - Dance With The Devil (Mystic Production)
CJ Fly - Rudebwoy ()
Cornershop - England Is A Garden (Bertus)
Cream - Goodbye Tour (Bertus)
Crematory - Unbroken (Mystic Production)
Disq - Collector (Bertus)
Earth Rot - Black Tides Of Obscurity (Bertus)
Eilera - Waves (Bertus)
Evgueni Galperine & Sacha Galperine - Radioactive (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Fluqx - Monolith (Bertus)
Hämatom - Maskenball - Live (Sony Music)
Harem Scarem - Change The World (Mystic Production)
Hille Perl & Clare Wilkinson & Andreas Arend - Ballads Within A Dream (Sony Music)
Honey Harper - Starmaker (Bertus)
Chad Harvey - Run From The Sound (EP) ()
Chassol - Ludi (Bertus)
J-Felix - Whole Again Hooligan (Bertus)
Jennah Barry - Holiday (Bertus)
Jim Lauderdale - When Carolina Comes Home Again (Bertus)
Julia Bardo - Phase (EP) (Bertus)
Justin Bieber - Changes (Limited Box Set) (Universal)
Kail Baxley - Beneath The Bones ()
Kool Keith & Thetan - Space Goretex (Bertus)
Leya - Flood Dream (EP) (Bertus)
Mark Kozelek With Ben Boye And Jim White - Mark Kozelek With Ben Boye And Jim White 2 ()
Mary Bragg - Think About It (EP) ()
Maxim Brilinsky - Paganini: 24 Caprices, Op. 1 & Nel Cor Pi? Non Mi Sento, Ms 44 (Sony Music)
Mikano - Melting Balloons (Bertus)
Military Genius - Deep Web (Bertus)
Mo Lowda & The Humble - Ready Coat (Bertus)
Nadia Reid - Out Of My Providence (Bertus)
Naked Six - Lost Art Of Conversation (Warner Music)
NCT 127 - Neo Zone (Bertus)
Nexorum - Death Unchained (Bertus)
Novena - Eleventh Hour (Mystic Production)
Pantha Du Prince - Conference Of Tree (Warner Music)
Psychonaut - Unfold The God Man (Bertus)
Pure Wrath - The Forlorn Soldier (EP) (Bertus)
Riz Ahmed - The Long Goodbye ()
Roddy Ricch - Please Excuse Me For Being Antisocial (Warner Music)
Roch - Via Media (Bertus)
Rüfüs Du Sol - Live From Joshua Tree ()
Sadler Vaden - Anybody Out There? (Bertus)
Sea Girls - Under Exit Lights (EP) (Bertus)
Semblant - Obscura (Mystic Production)
Session Victim - Neddledrop (Bertus)
Sinéad Harnett - Lessons In Love Acoustic ()
Stephen Malkmus - Traditional Techniques (Bertus)
Stian Westerhus - Redundance (Bertus)
Swamp Dogg - Sorry You Couldn’t Make It (Bertus)
The Rainbow Collections - Sing (Sony Music)
Thick - 5 Years Behind (Bertus)
Thomas Oliver - The Brightest Light (Bertus)
Tribe Of Pazuzu - King Of All Demons (EP) (Bertus)
Tulus - Old Old Death (Bertus)
Wombbath - Choirs Of The Fallen (Bertus)
Worriers - You Or Someone You Know (Bertus)

Vychází na vinylu:
2Pac - Me Against The World (Universal)
Addy - Eclipse (Bertus)
Allen Tom & The Stranges - Little Did They Know (Clouds Hill )
Almanac - Rush Of Death (Mystic Production)
Atmosphere - Whenever (Warner Music)
Big Yawn - No! (Bertus)
Bleach Day - As If Always (Bertus)
Blue Oyster Cult - Agents Of Fortune (Bertus)
Blue Oyster Cult - Hard Rock Live (Bertus)
Blue Oyster Cult - Heaven Forbid (Bertus)
Body Count - Carnivore (Sony Music)
Brownout - Berlin Sessions (Bertus)
Burning Witches - Dance With The Devil (Mystic Production)
Caroline Rose - Superstar (Bertus)
CocoRosie - Put The Shine On (Bertus)
Cranberries - Dreams - The Collection (Universal)
Crematory - Unbroken (Mystic Production)
Deacon Blue - City Of Love (Bertus)
Disq - Collector (Bertus)
Earth Rot - Black Tides Of Obscurity (Bertus)
Eilera - Waves (Bertus)
Esme Patterson - There Will Come Soft Rains (Warner Music)
Fialky - Punk Rock Rádio (Supraphon)
Flora Cash - Baby, It's Okay (Sony Music)
Fluqx - Monolith (Bertus)
Glen Campbell - Gentle On My Mind / The Collection (Warner Music)
Harem Scarem - Change The World (Mystic Production)
Harlej - Smutku dávám sbohem (Warner Music)
Honey Harper - Starmaker (Bertus)
Human League - Octopus (Warner Music)
Chassol - Ludi (Bertus)
J-Felix - Whole Again Hooligan (Bertus)
Jim Lauderdale - When Carolina Comes Home Again (Bertus)
Jonathan Wilson - Dixie Blur (Bertus)
José James - No Beginning No End 2 (Bertus)
Julia Bardo - Phase (EP) (Bertus)
Kelis - Kaleidoscope (Universal)
Kool Keith & Thetan - Space Goretex (Bertus)
Leya - Flood Dream (EP) (Bertus)
Mac Miller - Circles (Warner Music)
Mandy Moore - Silver Landings (Bertus)
Mikano - Melting Balloons (Bertus)
Miles Davis - Music From And Inspired By Birth Of The Cool, A Film By Stanley Nelson (Sony Music)
Military Genius - Deep Web (Bertus)
Mo Lowda & The Humble - Ready Coat (Bertus)
My Dying Bride - The Ghost Of Orion (Mystic Production)
Nadia Reid - Out Of My Providence (Bertus)
Noel Gallagher’s High Flying Birds - Blue Moon Rising (EP) (Bertus)
Overcoast - The Fight (Universal)
Pantha Du Prince - Conference Of Tree (Warner Music)
Petr Kalandra - 1982 - 1990 (Supraphon)
Phantogram - Ceremony (Universal)
Psychonaut - Unfold The God Man (Bertus)
Roch - Via Media (Bertus)
Rory Gallagher - Check Shirt Wizard- Live In ’77 (Bertus)
Ross The Boss - Born On Fire (Mystic Production)
Různí - The Turning (soundtrack) (Sony Music)
Sadler Vaden - Anybody Out There? (Bertus)
Sea Girls - Under Exit Lights (EP) (Bertus)
Session Victim - Neddledrop (Bertus)
Simple Minds - Street Fighting Years (Universal)
Stephen Malkmus - Traditional Techniques (Bertus)
Stian Westerhus - Redundance (Bertus)
Swamp Dogg - Sorry You Couldn’T Make It (Bertus)
The Who - Quadrophenia (Universal)
The Who - The Kids Are Alright (Universal)
Thick - 5 Years Behind (Bertus)
Thomas Oliver - The Brightest Light (Bertus)
Tulus - Old Old Death (Bertus)
U.S. Girls - Heavy Light (Bertus)
Wombbath - Choirs Of The Fallen (Bertus)

Reedice:
Blue Oyster Cult - Heaven Forbid (Bertus)
Human League - Octopus (Warner Music)
Jeff Beck - Brisbane 1977 (Bertus)
Jeff Beck - There And Back (Bertus)
Morphine - Bootleg Detroit (Bertus)
Sammy Hagar - At Your Service (Warner Music)
Sammy Hagar - Cosmic Universal Fashion (Warner Music)
Sammy Hagar - Lite Roast (Warner Music)
Sammy Hagar - Livin´ It Up! (Warner Music)
Sammy Hagar - Not 4 Sale (Warner Music)
Sammy Hagar - Ten 13 (Warner Music)
Sammy Hagar - This Is Sammy Hagar - When The Party Started Vol. 1 (Warner Music)
Simple Minds - Street Fighting Years (Universal)
Simple Minds - Street Fighting Years (Deluxe Edition) (Universal)
Simple Minds - Street Fighting Years (Super Deluxe Box Set) (Universal)
Status Quo - Perfect Remedy (Universal)
Status Quo - Rock Til You Drop (Universal)
Status Quo - Thirsty Work (Universal)

NÁZORY
  • noel gallagher (nelson, 11.03.2020 15:16) Reagovat

    Ktoré sú tie prvé tri EP od Gallaghera ?

    • Re: noel gallagher (Tomáš Parkan - autor, 11.03.2020 16:53) Reagovat

      Dobrý den.
      1.3. Wait and Return
      14.6. Black Star Dancing
      27.9. This Is the Place

      • Re: noel gallagher (nelson, 12.03.2020 13:52) Reagovat

        Ďakujem za odpoveď :-)

  • Phantogram opět potěší svým osobitým pojetí... (Tomas Blue , 11.03.2020 17:33) Reagovat

    Phantogram opět potěší svým osobitým pojetím elektronické hudby :-)

  • My dying bride ... (Fimi, 11.03.2020 21:44) Reagovat

    My dying bride

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: Death-doomoví klasici My Dying Bride lákají vodou nasáklým klipem "Thornwyck Hymn" na novou studiovku (15.02.2024 14:58)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu