shop.musicserver.cz
Maluma, O2 arena, Praha, 27.2.2020

Maluma v Praze, to byly hlavně zadky, lasery a skvělý Mikolas Josef

Vydáno: 28.02.2020 21:33 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: facebook interpreta

Narodil se jako Juan Luis Londoño Arias a ve svých šestadvaceti už za sebou má spolupráci se Shakirou, Thalíou i Madonnou. Kdo je zázračně úspěšný zpěvák, který za osm let na scéně vydal čtyři alba? To jsme se vypravili zjišťovat do O2 areny. Akorát tomu trochu vadila jedna věc. Byl únor.

Live: Maluma

místo: O2 arena, Praha
datum: 27. února 2020
support: Mikolas Josef
setlist: Mala mía, Corazón, Vente pa' ca (Ricky Martin cover), No se me quita, Chantaje (Shakira cover), Borro cassette, 11 PM, Sin contrato, Créeme, Laserman, HP, Qué pena, Hola señorita, Maldad, La temperatura, X Remix (Nicky Jam cover), Party Animal, El préstamo, Carnaval, Felices los 4

Reggaeton. Hudební žánr, který funguje jen pár letních měsíců a milují ho majitelé přímořských klubů a hotelů. Zbožňují ho také pravidelní návštěvníci diskoték a obecně i hudebně nepříliš nároční posluchači, kterým nevadí špatný rap, covery coverů ani povrchní texty. To není myšleno nijak pejorativně, každé zboží má svého kupce, a když už na sobě jednou tu minisukni nebo ledvinku přes prsa máte, potřebujete k tomu i hudbu, která vám k tomu umožní zhoupnout se v bocích. Muziku, která je nenáročná, její refrén se snadno naučíte a ideálně zní pořád stejně, abyste i po několika drincích udrželi pravidelný rytmus do sebe zaklesnutých pánví. Jednoduše vnímat ty písničky, mnohdy prohnané autotunem, a ten um-ca-dum-ca, um-ca-dum-ca rytmus. A jste za vodou. Skoro vždycky.

Maluma přesně takovou muziku vytváří, ale ještě než vylezl na stage, dostal svých dvacet minut slávy Mikolas Josef. A využil je na maximum. Neměl s sebou sice tentokrát vokalisty z Afriky a zcela postrádal i živou kapelu, ale i tak to byla bomba. Jak často se vám třeba stane, že jdete do libeňské arény na koncert a už předskokan má show, jako by vlastně šlo o hlavní hvězdu? Perfektně secvičená choreografie Mikolase i jeho taneční skupiny dala i v krátkém časovém limitu viditelně zabrat, ale fungovala neskutečně. Umělec, který vyrůstal na Jaromíru Nohavicovi a skupině Fleret, bezproblémově odzpíval nevydané songy stejně jako své největší hity "Abu Dhabi", "Lie To Me" nebo "Colorado" a do toho vplétal třeba ještě kousek "Candy Shopu" od 50 Centa. A bavil. To je to hlavní.

Jak pódiová show, tak hudba samotná byly dostatečně variabilní, aby si udržel pozornost. A to, že jsou jeho singly úspěšné i po světě, už dávno není novinka. Je to ostatně právě on, koho z Čechů poslouchají v zahraničí na Spotify úplně nejčastěji. Velký hit "Acapella", který Mikolas příznačně věnoval Malumovi, byl ozdobou setu a naznačil, jakým směrem se bude večer ubírat dál.

A tak trochu se chce i dodat, že to z toho reggaetonu bylo to vůbec nejlepší, co v aréně zaznělo. Kolumbijský zpěvák samozřejmě má singly, které jsou celosvětově násobně populárnější. Když je ale hraje bezmála dvě hodiny jeden za druhým, znějí skoro všechny dost stejně. Souvisí to pochopitelně se žánrem jako takovým, kdyby se ale šestadvacetiletý zpěvák rozhodl svůj koncert o třetinu zkrátit, výsledku by to jen prospělo.

Na druhou stranu je ale třeba dodat, že show měl náramnou. Velkolepé projekce s létajícími plejtváky a medúzami přerušovaly vystoupení snad až zbytečně často, nejednoho návštěvníka ale určitě napadlo, že to je i proto, že si je Maluma svého konstantního zvuku vědom. Takže když už tam nebyla projekce, dostalo prostor sólo na elektrickou kytaru, kapelník křičící do disco zvuku, ať všichni skáčou (suverénně nejhorší část programu) nebo vystoupení desíti polonahých tanečnic. Ty spolu s rachejtlemi, plameny a úžasnou laserovou podívanou tvořily nejen při "Laserman" pestrobarevné, hudebně-vizuální hody, během nichž odhalená kůže hrála prim. Asi si dokážete představit, jak se slečny kolem "mladého Iglesiase" svíjely. Jejich pozadí byla na velkoplošných obrazovkách asi stejně často jako Malumův plnovous.

O2 arena, která měla zejména kvůli slabší reklamní kampani do vyprodání hodně daleko, na to reagovala tancujícími ochozy, kde se na pravidla nebo ohleduplnost nehledělo. Hlavní přece bylo to všechno natočit a nasdílet na Instagram. To už ale k téhle kultuře patří, a tak mohlo snadno dojít i k momentu, kdyjinak zřídka mluvící zpěvák vyzval návštěvníky, ať si všichni vezmou do ruky mobily, a vy jste v podstatě nepoznali rozdíl. Všichni už totiž mobilem nad hlavou dávno mávali.

Z hudebního hlediska tam žádné velké výkyvy nebyly, mezi ostatními čněla fanoušky vřele přijatá coververze Rickyho Martina "Vente pa' ca", balada "Créeme" nebo finální "Felices los 4". Zbytek ale snad až příliš připomínal zmrzlinu. Tedy něco obrovsky sladkého, co můžete jíst jen v určitých měsících a třeba vám to i hodně chutná. Zároveň to ale dlouho nevydrží, a když si toho dáte moc za sebou, bude vám z toho pak docela šoufl. Takže opatrně.

NÁZORY
  • Hodnocení ne zcela objektivní (Jirka, 29.02.2020 11:10) Reagovat

    Reggaeton. Hudební žánr, který funguje jen pár letních měsíců. Podle této věty je poznat, že pan Trávníček nikdy nebyl v Karibiku, jelikož by to pak nikdy nenapsal. Dále zapomíná, že stejný styl drží většina zpěváků a i v ČR a stejně, tak i v zahraničí je u 95% interpretů vždy stejná melodie nic zazračneho se nedočkáte. Poslouchat album prakticky kohokoliv je jedno jestli si pustíte píseň číslo 1 a nebo třeba 5, stejný rytmu a stále se opakující slova, tak nechápu komentář z kterého je naznačeno, jeho styl a žánr je vlastně nic moc.

  • Ja nechapu vasi potrebu obcas vydat jedovy clanek ... (KlaudieS , 29.02.2020 12:20) Reagovat

    Ja nechapu vasi potrebu obcas vydat jedovy clanek plivajici na reggaeton, ktery zjevne nemate radi a hlavne mu stejne jako cele soucasne latino scene vubec nerozumite :D Ten clanek je hrozny bullshit. Koncert hodinu a pul za 2500 a pry by se to melo zkratit, uhm. Jestli, pane Travnicku, nejste schopny rozlisovat pisnicky, bezte si vycistit usi nebo aspon nepiste pro hudebni server.

    • Re: Ja nechapu vasi potrebu obcas vydat jedovy clanek ... (David, 29.02.2020 14:47) Reagovat

      Tak od tebe to fakt sedí,to je opravdu velmi úsměvné, ty která tady nonstop hejtuješ Taylor Swift tady budeš rozkazovat co jak má kdo o kom psát. Tak k tomu není co dodat. Ta drzost je naprosto neuvěřitelná. Nejlépe bude, když si ty uši necháš vyčistit sama ty špindíro.

    • Re: Ja nechapu vasi potrebu obcas vydat jedovy clanek ... (Anonym, 01.03.2020 08:31) Reagovat

      Že? Taky nerozumím potřebě investovat čas do něčeho, co člověku není po chuti. Tak se prosím zdrž příště těch nenávistných komentářů ohledně Taylor a poslechni si místo toho nějaký reggeaton.

  • Jde vidět, že tento článek psal někdo, kdo to... (Anonym, 29.02.2020 16:03) Reagovat

    Jde vidět, že tento článek psal někdo, kdo tomuto hudebnímu žánru absolutně nerozumí. Koncert si své příznivce a fanoušky našel, tudíž účel splnil a opravdu nechápu proč by se měl ještě zkracovat. Pokud se vám tento styl hudby nelíbí, pak na ten koncert jednoduše nechoďte a nepište o něm, protože tenhle článek je o ničem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší
Komentované diskografie: Všechna alba Thirty Seconds To Mars od nejhoršího po nejlepší Thirty Seconds To Mars se k nám znovu vracejí, a to 15. května do Sportovní haly Fortuna v Praze. Bratři Shannon a Jared Letové společně s doprovodnými hudebníky představí novou desku "It's the End..." i průlet svou historií.... čtěte zde
Vydáno: 10.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Komentované diskografie
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: MIKOLAS na debutu "One" ukazuje, že singlový formát mu sluší víc (09.04.2024 08:00)
- Mikolas Josef mění jméno na MIKOLAS a oznamuje vydání debutového alba "ONE" (08.03.2024 19:56)
- Video: Mikolas Josef se vrací. Klip ke světově znějícímu singlu "Boys Don't Cry" láká na dlouho očekávané album (24.03.2023 13:04)
- Recenze: Sigma deskou "Hope" stvořila reklamu na léto (15.08.2022 00:00)
- Nové desky 5/2022 - od Korn přes Bastille po Jennifer Lopez (08.02.2022 17:00)
- Nové desky 49/2020 - od Taylor Swift přes Malumu po Muse (15.12.2020 08:00)
- Na okraj: Jak můžete pomoci muzikantům v časech covidu? Streamujte (10.11.2020 16:24)
- Rozhovory: Mikolas Josef - Za dvě hodiny mi volal Snoop Dogg, že do toho jde (3/3) (19.10.2020 17:00)
- Rozhovory: Mikolas Josef - Za dvě hodiny mi volal Snoop Dogg, že do toho jde (2/3) (15.10.2020 08:00)
- Rozhovory: Mikolas Josef - Za dvě hodiny mi volal Snoop Dogg, že do toho jde (1/3) (13.10.2020 08:00)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Vladimír Mišík Justin Bieber Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Dua Lipa Rush Taylor Swift Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC 2H+ Liam Gallagher Linkin Park
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu