shop.musicserver.cz
Nové desky 49/2020 - od Taylor Swift přes Malumu po Muse

Nové desky 49/2020 - od Taylor Swift přes Malumu po Muse

Vydáno: 15.12.2020 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Beth Garrabrant

Hudební novinky pochopitelně žijí druhým letošním albem Taylor Swift. K němu se přidali Yo-Yo Ma a Kathryn Stott, živáky od Muse a Belle And Sebastian, španělštinu si užijeme s Malumou, Pablem Alboránem a Aitanou, rap s Kidem Cudim, rock s The Kills, americanu s M. Ward a domácí scénu zastoupí Sima Martausová a Concept Art Orchestra.

V pátek 11. prosince vyšly tyto nové tituly:

Taylor Swift - Evermore (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / folk

Taylor Swift - evermore
Taylor Swift nečekaně vydala letos již druhé album - po pěti měsících od "folklore" následuje "evermore". Jak sama prozradila, jde v podstatě o sestru jarní kolekce, kterou vřele přijali jak fanoušci, tak hudební publicisté. "Prostě jsme nemohli přestat psát písničky. Byl to takový pocit, kdy stojíte na hraně folklórního lesa a před možností: otočit se a vrátit se zpět, nebo vejít do tohoto lesa hudby. Rozhodli jsme se zabloudit hlouběji," svěřila se. Nikoho tedy nepřekvapí, že pokračovala s prakticky stejným týmem. Tvořil jej Jack Antonoff a členové The National. Aaron Dessner se staral o produkci, jeho bratr Bryce o orchestraci a Bryan Davendorf o bicí nástroje. Není tedy divu, že kapela se v jedné písni ke zpěvačce připojila celá. K natáčení se znovu přidal i Justin Vernon, takže uslyšíte i jeho Bon Iver. Třetím hostem je pak americké trio Haim. Dalšími spolupracovníky byl opět Thomas Barlett aka Doveman, Josh Kaufman z Muzz, a dokonce můžete zaslechnout i hlas Marcuse Mumforda. Na patnáctku písniček, které si budete moci později poslechnout i na vinylu, se ze světa slítají opět nadšené recenze (a my nejsme výjimkou). Zda s nimi budete souhlasit, zjistíte na YouTube.


The Avalanches - We Will Always Love You (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / sampledelic pop

The Avalanches - We Will Always Love You
Australské duo The Avalanches se v případě své třetí desky rozhodlo, že nebude fanoušky napínat šestnáct roků jako u předchůdce, ale že ji vydají po čtyřech letech. Nazvali ji "We Will Always Love You" a naplnili ji hned pětadvaceti písničkami. Robbie Chater a Tony Di Blasi v nich tentokrát nevyužívali pouze samply, ale také slušnou řádku hostů. Na nahrávce se podíleli Sananda Maitreya, Vashti Bunyan, Blood Orange, Rivers Cuomo, Pink Siifu, Denzel Curry, Tricky, Sampa The Great, Leon Bridges, Johnny Marr, MGMT, Clypso, Neneh Cherry, Jamie xx, Kelly Moran, Cornelius, Karen O, Kurt Vile, Mick Jones, Cola Boyy, Perry Farrell a Orono. Mezi samply naleznete skladby od interpretů jako The Roches, Smokey Robinson and The Miracles, The Shirelles, The Alan Parsons Project, Pat Metheny Group či Sharon Lewis. Jak to všechno kapela propojila i vizuálně, zjistíte na jejím YouTube kanálu.


Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs Of Comfort And Hope (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / vážná hudba

Yo-Yo Ma & Kathryn Stott - Songs Of Comfort And Hope
Americký cellista a osmnáctinásobný držitel Grammy Yo-Yo Ma spolupracuje a nahrává s anglickou klavíristkou Kathryn Stott již řadu let, což jsme mohli ocenit naživo i v Česku. Jejich nové album "Songs Of Comfort And Hope" začalo vznikat v době karantény, kdy oba hudebníci sdíleli skladby a instrumentální verze písní pro pohodu a naději. Nás může těšit, že vůbec první byla píseň "Goin' Home", tedy "Largo" z Dvořákovy "Novosvětské". Následovaly další kompozice od Mendelssohna, Rachmaninova nebo Edvarda Griega, ale především spousta tradicionálů jako "Amazing Grace", "Shenandoah", "Scarborough Fair" či "Londonderry Air (Danny Boy)" a také populární skladby jako "Over The Rainbow". Nyní se dvojice rozhodla vydat jedenadvacet z nich a vy si jejich ukázky můžete poslechnout na YouTube.


Pablo Alborán - Vértigo (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / latin pop

Pablo Alborán - Vértigo
Pablo Alborán, jeden z nejúspěšnějších španělských zpěváků současnosti, vydává po třech letech nové album, které má poměrně překvapivě i českou stopu. Na jeho nahrávání se totiž podílel i Pražský symfonický orchestr. Na produkci sedmnácti kousků se opět podepsal prominentní kolumbijský producent Julio Reyes Copello, jehož služeb v minulosti využili například i Laura Pausini, Jennifer Lopez, Il Divo, Ricky Martin či Marc Anthony. Mohl by mu konečně dopomoci k zisku Grammy, na níž byl nominovaný dvakrát, či alespoň Latin Grammy, kde zažil již devatenáct neproměněných nominací. Zda má tentokrát šanci, můžete odhadovat na jeho YouTube.


Kid Cudi - Man On The Moon III: The Chosen (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: trap / hip hop

Kid Cudi - Man On The Moon III: The Chosen
Americký rapper Kid Cudi se po deseti letech rozhodl vrátit k albové sérii "Man On The Moon" a vydává její třetí díl s podtitulem "Chosen". Osmnáct tracků rozdělil do čtyř částí a k velkému překvapení mezi nimi nenajdete červencovou spolupráci s Eminemem. Nemusíte se ale bát, že by nás rodák z Clevelandu ochudil o hosty zcela - naleznete tu hned čtyři a jsou jimi Pop Smoke, Skepta, Phoebe Bridgers a Trippie Redd. V nahrávání mu pomáhal poměrně početný producentský tým, jehož pevný základ tvořili Dot da Genius, Take A Daytrip, Plain Pat a Mike Dean. Mezi samply uslyšíte fragmenty "The House Of The Rising Sun" The Animals, "Love/Paranoia" Tame Impala a také několik filmových útržků. Hledat je můžete například na Cudiho YouTube.


Maluma - Papi Juancho (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: reggaeton / latin trap / latin pop

Maluma - Papi Juancho
Jeden z posledních koncertů, který se letos stihl odehrát v pražské O2 areně, měl na svědomí Kolumbijec Maluma. Aktuálně jeden z nejslavnějších představitelů reggaetonu a latin trapu zde představil své album "11:11" a poté začal už připravovat svoji pátou desku. Ani on rozhodně nedostatkem materiálu netrpí, a tak se na "Papi Juancho" dostalo hned dvaadvacet položek, které produkoval Chan El Genio aka The Rude Boyz. Zatímco předchůdce byl plný světoznámých hostů, tentokrát si vystačil pouze s interprety především z Portorika, jako jsou Randy, Yandel, Yomo, Lenny Tavárez, Justin Quiles, Ñengo Flow, Jory Boy, Ñejo & Dalmata a Darell. Za sluníčkem se můžete vydat prostřednictvím jeho YouTube profilu.


M. Ward - Think Of Spring (Anti-)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní americana

M. Ward - Think Of Spring
Podobně jako Taylor Swift i M. Ward vydává letos již svou druhou desku, ačkoli v případě člena dua She & Him nebo formace Monsters Of Folk, se jedná o zcela jiný koncept. Na albu "Think Of Spring" se tento americký hudebník rozhodl po svém nahrát legendární desku Billie Holiday z roku 1958 "Lady In Satin". Zapomeňte tedy na její původní jazzový orchestrální ráz - M. Ward jednotlivé písničky očesal na kost a pouze za doprovodu své kytary je nasměroval do alternativního folku a americany. Nenahrál ji ani v původním pořadí a rozsahu, skladby si přeházel, jak se mu to hodilo, a ze seznamu vyřadil "Glad To Be Unhappy", kterou nahradil "All The Way" Franka Sinatry, kterou ovšem Billie Holiday nazpívala také, pouhé čtyři měsíce před smrtí. Velmi neobvyklé pojetí klasiky si můžete poslechnout na YouTube kanálu labelu Anti-.


Tip týdne

Aitana - 11 Razones (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / latin pop

Aitana - 11 Razones
Pablo Alborán tentokrát nebude jediným Španělem, kterého vám představíme. Jeho krajanku, jež si říká Aitana, jste mohli nedávno zaznamenat ve společném songu s Katy Perry a Tiëstem. "11 Razones" je jejím druhým řadovým albem, které navazuje na loňský debut "Spoiler". Jak už naznačuje název, najdete na něm jedenáct písniček, jejichž produkci dostalo na starost producentské duo Andrés Torres - Mauricio Rengifo, které pracovalo na kolekci od TINI, o níž jsme psali minulý týden, a které očekává, zda příští týden promění nominaci na Latin Grammy. Mezi hosty najdeme Rengifovo duo Cali y El Dandee, španělského rappera Bereta, zpěvačku Natalii Lacunzu a Kolumbijce Sebastiána Yatru. Na YouTube profilu zpěvačky můžete zkoumat, zda v čerstvých kouscích uslyšíte avizovanou inspiraci v nahrávkách Avril Lavigne a Simple Plan.


Sima Martausová - Oslobodená
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folklór / pop

Sima Martausová - Oslobodená
Slovenská písničkářka Sima Martausová se po roce hlásí se svojí pátou řadovkou. Nazvala ji "Oslobodená" a obsahuje celkem třináct skladeb, které se pohybují na rozhraní folku a popu s příměsemi folklóru. K nim přidala ještě dva bonusy. Prvním je píseň, která provází slovenský film "Správa", vyprávějící skutečný příběh dvou slovenských Židů, kteří utekli z Osvětimi, a druhým je báseň "Tatry", kterou autorka napsala během putování po nejvyšších slovenských horách. Videoklipy k prvním třem singlům sdílí na svém YouTube kanálu.


Muse - Simulation Theory Deluxe Film Box Set (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / space rock

Muse - Simulation Theory Deluxe Film Box Set
Je to zhruba rok a půl, co v pražských Letňanech zahajovali Muse evropskou část své Simulation Theory World Tour. V srpnu měli návštěvníci kin IMAX možnost ve vybraných státech vidět koncertní film z tohoto turné zaznamenaný v londýnské The O2. U nás, na rozdíl od Slovenska, se záznam nepromítal, a tak fanoušci anglické formace jistě uvítají možnost se na něj kouknout nyní. Vedle digitálních platforem je možné zakoupit i fyzické vydání, které ovšem vychází pouze v deluxe box setu s Blu-ray, soundtrackem na audiokazetě, vybranými skladbami na vinylu a speciálním komiksem od Marvelu. Nalákat vás může trailer a ukázka na YouTube profilu kapely.


EP

  • Foster The People - In The Darkest Of Nights, Let The Birds Sing
    Americká indiepopová formace Foster The People připravuje na příští rok své čtvrté album, a aby svým fanouškům zkrátila čekání, postupně je zásobuje singly a nyní i ípíčkem "In The Darkest Of Nights, Let The Birds Sing". Šest písní si kvartet napsal i produkoval sám, a jak se přesvědčíte na YouTube, zůstává věrný svému stylu.
  • James Blake - Covers
    Anglický hudebník James Blake vydává letos již své druhé minialbum, a jak prozrazuje jeho název "Covers", šest písní, které na něj zařadil, si vypůjčil od svých kolegů. Ve svém minimalistickém a intimním klavírním pojetí ztvárnil skladby, jež mají na svědomí Frank Ocean, Stevie Wonder, Beyoncé, Joy Division, Roberta Flack a Billie Eilish. Uslyšíte je například na jeho YouTube.
  • Chris Lake, Armand Van Helden - The Answer
    Při vyslovení jmen Chris Lake a Armand Van Helden jistě zpozorní především ti, kteří rádi navštěvují diskotéky, kluby a taneční párty. Spolupráce amerického DJe a jeho britského kolegy přinesla čtyři tracky včetně titulního singlu, v němž jim coby hosté vypomohli Arthur Baker a Victor Simonelli. Co společně vytvořili, zjistíte na Lakeově YouTube.
  • Muzz - Covers
    Stejný koncept i název jako James Blake zvolilo také trio Muzz, o němž se často mluví jako o superskupině. Tvoří ji Paul Banks, Josh Kaufman a Matt Barrick, tedy hudebníci spjatí s Interpol, The Walkmen a Bonny Light Horseman. V jejich případě se ale dočkáte pouze čtyř předělávek písní, které původně nahráli Arthur Russell, Bob Dylan, Mazzy Star a Tracy Chapman. Co s nimi provedli, zjistíte na jejich YouTube .
  • Terrace Martin - Village Days
    Proti Terracu Martinovi by byl žabař každý včetně Prince. Americký jazz-hiphopový saxofonista a rapper totiž letos po albu projektu Dinner Party a pěti ípíčkách vydává ještě jedno, šesté. Dostalo název "Village Days" a vešlo se na něj hned sedm skladeb, v nichž si zahostovali již zmínění Dinner Party, Nick Grant, Ken Jamz, Gray Area, Rexx Life Raj, Alex Isley či Zyah Belle. Uslyšíte je na YouTube profilu labelu Sounds of Crenshaw.

Dále stojí za pozornost:
Peter Bjorn And John - Endless Play: pokračování několik týdnů staré desky švédského triabandcamp
Nilüfer Yanya - Feeling Lucky?je libo mix alternativního indie rocku hudebnice z Londýna?bandcamp
Archie The Goldfish - Hidden Depths: debutové EP společného projektu trumpetisty Graemea Flowerse a kytaristy Chrise Bestwickabandcamp
Anna Straker - Growing Pains: nové EP zpěvačky se pěti písničkami včetně jedné, kde hostuje Gabrielle AplinYouTube
Jason Lancaster - Say I’m What You Want: třetí sólová pop-punková nahrávka frontmana Mayday Parade a Go RadioYouTube


Concept Art Orchestra - 100 Years (Animal Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / big band

Concept Art Orchestra - 100 Years
"100 Years" neboli "Země stoletá" je rozsáhlou suitou a kolektivním dílem skladatelů Pražské šestky, sdružených kolem big bandu Concept Art Orchestra. Vznikla jako připomínka stého výročí založení Československé republiky v roce 2018 a skládá se ze šesti částí, v nichž autoři zpracovávají různá období dějin našeho státu. Autoři těchto vět - Štěpánka Balcarová, Jan Jirucha, Luboš Soukup, Martin Brunner, Tomáš Sýkora a Vít Křišťan - v nich využili všech možností instrumentačního obsazení, které big band skýtá, a obohatili je i o netradiční nástroje jako Martenotovy vlny, zvonkohru nebo Moog syntezátor. Zpestřili je také hudebními odkazy a dobovými projevy státníků v podobě samplů a citací. Speciálním hostem ve čtvrté větě, věnované období normalizace a vycházející z motivu písně The Plastic People Of The Universe, je saxofonista Vratislav Brabenec. Ukázky a více informací naleznete na stránkách Supraphonline.cz.


Výroční edice

  • Blind Guardian - Imaginations From The Other Side (25th Anniversary) (Mystic Production)
    Když Blind Guardian vydali "Imaginations From The Other Side", v metalovém světě způsobili velký rozruch. Od tohoto dne uplynulo už pětadvacet let, uvedená nahrávka stále patří k zásadním dílům svého žánru a nyní vychází ve speciální výroční pětadvacetileté edici. Kromě spousty rarit obsahuje i záznam živého koncertu. Reedice je k dostání v celé řadě formátů, pro detailnější informace navštivte oficiální stránky kapely.
  • Deftones - Black Stallion
    Za vznešeným titulem "Black Stallion" se skrývá remixové album původní nahrávky "White Pony" z dílny Deftones. Americká alternativně metalová formace vydala původní kolekci před dvaceti lety a už tehdy měli muzikanti jasno o její remixové verzi. Uctívají na ní ty umělce, kteří měli na originální nahrávku zásadní vliv. Na pomoc si při tom vzali novou generaci hudebníků z ranku elektronické hudby. Mimo jiné se tak můžete třeba těšit na Mikea Shinodu z Linkin Park anebo na DJ Shadowa. Ukázku najdete na YouTube.
  • The Kinks - Lola Versus Powerman And The Moneygoround, Pt. 1 (50th Anniversary) (Warner Music)
    The Kinks platí za jednu z nejdůležitějších kapel britské hudební scény šedesátých let. Během své existence skupina vystřídala různé styly rocku a měla velký vliv na množství britských kytarových formací v následujících dekádách. Deska "Lola Versus Powerman And The Moneygoround, Pt. 1.", vydaná v sedmdesátém roce, sklidila u kritiky i posluchačů velký úspěch a pro kapelu znamenala tehdy něco jako comeback. Reedice této osmé studiovky The Kinks vychází na CD, 2CD, LP a ve speciálním boxu. Kromě remasterovaných kousků přináší také různé alternativní verze, demonahrávky a další pochutinky.
  • Neil Young - After The Gold Rush (50th Anniversary) (Warner Music)
    Padesátiny od svého prvního vydání slaví také "After The Gold Rush" od Neila Younga. CD a vinyl v aktuální připravené edici obsahují navíc oproti původnímu tracklistu jen dvě další třešinky - dvě verze kousku "Wonderin", přičemž jedna z nich vychází vůbec poprvé.


Roxette - Bag Of Trix (Music From The Roxette Vaults) (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Roxette - Bag Of Trix
Fanoušci formace Roxette jistě zpozorní. Konečně dostanou do rukou námi avizovaný komplet "Bag Of Trix (Music From The Roxette Vaults)". Jak už název napovídá, jedná se o raritní a v několika případech doposud nikdy nevydané skladby tohoto švédského dua. Vydání kompilace předznamenal před pár měsíci singl "Let Your Heart Dance With Me" a nyní jej propaguje další song "Piece Of Cake". Na oba můžete koukat na YouTube. Výběr vychází na třech CD nebo čtyřech vinylech.


Jack Harlow - Thats What They All Say (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Jack Harlow - Thats What They All Say
Po dlouhých devíti letech, během nichž stihl americký rapper Jack Harlow vydat šest mixtapeů, se rozhodl, že album "Thats What They All Say" bude tím skutečným právoplatným debutem. Vybral pro něj celkem patnáct skladeb, na jejichž produkci se podíleli například Hit-Boy, DJ Dahi, Boi1da, Scott Storch, Ayo a v největší míře JetsonMade. Nechybí ani několik hostů a mezi nimi jména jako Lil Baby, Big Sean, Chris Brown, Adam Levine, Bryson Tiller, EST Gee, Tory Lanez, Static Major, Lil Wayne nebo DaBaby. Pokud jste rodáka z Louisville dosud nezaznamenali, můžete to napravit na jeho YouTube.


Belle And Sebastian - What To Look For In Summer (Matador Records)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / folk rock / chamber pop

Belle And Sebastian - What To Look For In Summer
Skotští Belle And Sebastian se rozhodli, že své loňské turné připomenou živákem "What To Look For In Summer". Při jeho nahrávání se inspirovali konceptem alb Yes "Yessongs" a "Live And Dangerous" Thin Lizzy. Z různých míst Spojených států a dalších zemí posbírali celkem třiadvacet skladeb, které rozhodili na dvě CD a stejný počet vinylů. První ochutnávky servírují na svém YouTube profilu.


The Kills - Little Bastards
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Kills - Little Bastards
Rocková skupina The Kills, založená v roce 2000 britským kytaristou Jamiem Hincem a americkou zpěvačkou Alison Mosshart, nyní bilancuje svoji bohatou kariéru formou kompilace s příznačným názvem "Little Bastards". Ta obsahuje dvacet skladeb - jsou mezi nimi B strany jejich singlů z doby 2002-2009 plus nevydané rarity a demosnímky. Veškerý materiál byl nově zremasterovaný, ukázky naleznete na YouTube profilu formace. Výběr si budete moci pořídit na dvojici vinylu a CD.


V krátkosti

  • Coco Reilly - Coco Reilly (Golden Wheel)
    Své eponymní debutové album nám nabízí americká písničkářka. Devět kousků se pohybuje na rozhraní psychedelie, folku a indie rocku. V jednom se k ní připojila ještě Erin Rae. Kompletní nahrávku uslyšíte na bandcampu.
  • Boldy James, Real Bad Man - Real Bad Boldy (Real Bad Man Records)
    Americký rapper Boldy James se rozhodl naplno spojit s producentským týmem Real Bad Man a výsledkem je mixtape s deseti tracky, v nichž uslyšíte další interprety jako Meyhem Lauren, Stove God Cooks, Eto, Mooch a Rigzhosty. Společné dílo prezentují na YouTube kanálu producentů.
  • Cory Henry - Christmas With You
    Americký hudebník, člen Snarky Puppy a rhythmandbluesový zpěvák, který si za své jarní album vysloužil nominaci na Grammy, se ještě letos stačil přihlásit s kolekcí sedmi vánočních songů. Jak zjistíte na jeho bandcampu, přizval si do nich dvojici gospelových legend - Linny Smith a Anayshu Figueroa-Cooper.
  • See Siang Wong - Fantasia (Sony Music)
    Švýcarsko-čínský klavírista narozený v Holandsku vydává společně s Orchestrem rakouského rozhlasu první díl Beethovenovy trilogie, který nazval "Fantasia". Jaké skladby vybral a jak je pojal, zjistíte v e-shopu Presto Classical.
  • Tobe Nwigwe - Cincoriginals
    Mezi fanoušky tohoto rappera z Houstonu patří i Michelle Obama a Erykah Badu. Ve čtrnácti čerstvých skladbách mu hostovali například Earthgang, Duckwrth, Big K.R.I.T., Royce Da 5'9'', nebo D Smoke. Některé z nich uslyšíte i na jeho YouTube.
  • Osees - Panther Rotate
    Co by to bylo za měsíc, kdyby nic nevydala parta kolem Johna Dweyera? Třetí letošní elpíčko ovšem nenabídne zbrusu nový materiál - devět skladeb je de facto sbírkou remixů písní z prvního letošní nahrávky "Protean Threat". Co s nimi kapela vyvedla, zjistíte na jejich bandcampu.
  • Boris, Merzbow - 2R012P0 (Relapse)
    Japonští rockoví experimentátoři se opět po čtyřech letech spojili s noisovým projektem Masami Akity, aby společnými silami nahráli deset skladeb. Výsledek uslyšíte na jejich bandcampu.
  • Guided By Voices - Styles We Paid For
    Podobně jako Osees i jejich kolegové z Ohia vydávají letos již třetí desku a s ohledem na to, že pro ni připravili patnáct písní, rozhodně nedostatkem materiálu netrpí. Jak je to s jeho kvalitou, zjistíte na jejich bandcampu.
  • Live Skull - Dangerous Visions (Bronson Recordings)
    Čtyři roky po svém návratu vydávají newyorští post-punkoví souputníci Sonic Youth a Swans svou druhou řadovku. Jak se dočtete na bandcampu, jedenáct kousků poskládali z nových věcí a několika raritních živých nahrávek z Peel Session v roce 1989.
  • Pete Rock - PeteStrumentals 3 (Tru Soul Records)
    Americký DJ a rapper své šesté instrumentální album natočil společně s The Soul Brothers. Je třetí ze série "PeteStrumentals" a nabídne celkem čtrnáct skladeb na pomezí soulu, funku, rhythm and blues a rapu.

Dále stojí za pozornost:
Anabel Englund - Messing With Magic:debut americké housové zpěvačky s hosty jako MK, Lee Foss a Jamie Jonessoundcloud
Alfred Brendel - My Musical Life: netradiční DVD věhlasného českého klavíristySupraphon
Foxy Shazam - Burn: šestá řadovka amerických glamrockerůbandcamp
Less Than Jake - Silver Linings: návrat floridských ska-punkerů po sedmi letechYouTube
Kid Dakota - Age Of Roaches: osm novinkových skladeb projektu Darrena Jacksonabandcamp


Dále vychází:

Akthesavior - Almost Home
All Things Blue - Get Bit
Andy Cooper - L.i.s.t.e.n.
Arashi - This Is Arashi
Black Motion - The Healers : The Last Chapter (Sony Music)
Black Paisley - Rambler
Black Wing - No Moon
Bladee And Mechatok - Good Luck
Boyo - Alone Together In Los Angeles
Brooks Hudgins - Drive Thru Communion
Call Me Karizma - To Hell With Hollywood
Cardinal Wyrm - Devotionals
Cesspool Of Corruption - Eradication Of The Subservient
Clever - Crazy
Contradash - All-Star
Daydream - Mystic Operative
Deeds Of Flesh - Nucleus
Devon Kay & The Solutions - A Little Bit
Dgoat - Goatted
Dive - Where Do We Go From Here
Dolores Diaz & The Standby Club - Live At O’Leaver’s
Domkraft - Day Of Doom Live
Donald Byrd - Byrd In Flight (60th Anniversary) (Universal)
Double Tiger - The Journey
Doug Carn, Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad - Doug Carn Jid005
Druon Antigon - Desontstijging
Dueling Experts - De2: Sand The Floor
Duff Thompson - Haywire
Easter Island - Take All The Time You Think You Need
Einvigi - Sielulintu
Elephant Tree - Day Of Doom Live
Emilio Kauderer - El Cuento De Las Comadrejas (soundtrack) (Sony Music)
Fana Hues - Hues
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (Sony Music)
Focal Dystonia - Descending (In)Human Flesh
Folterkammer - Die Lederpredigt
Fortíð - World Serpent
French Cassettes - Rolodex
Frock Destroyers - Frock4Life
Fullminator - Omniplasm
Furtherset - To Live Tenderly Anew
Fxxxxy - Do You Trust Me?
Gang Of Four - Gang Of Four: 77-81
George Coleman - The George Coleman Quintet In Baltimore
Gillian Welch - Boots 2: The Lost Songs (Physical Release)
Heretical Sect - Rapturous Flesh Consumed
Hodge - Remixes In Blue
Holiday87 (The Knocks’ Benjamin Ruttner) - Holiday87
Horsehunter - Day Of Doom Live
Ihma Tarikat - Sternenberster
Indochine - Singles Collection (1981-2001) (Sony Music)
Indochine - Singles Collection (1981-2001) (Sony Music)
Indochine - Singles Collection (1981-2001) (Special Edition) (Sony Music)
Indochine - Singles Collection (1981-2001) (audiokazeta) (Sony Music)
Indochine - Singles Collection (1981-2021) (box set) (Sony Music)
Inhalement - Live Resin
Iom - Izkuturik Ziren Hitzak Eztabaiden Artean Aurkitu Ditut, Baino Soinurik Ez Dute Egiten
Isla Den - Virtual Garden
Izaak Opatz - Hot & Heavy-Handed
John J Presley - The Albany Sessions
Kacy & Clayton And Marlon Williams - Plastic Bouquet
Kamaiyah - No Explanations
Kamasi Washington - Becoming (Music From The Netflix Original Documentary) (Physical Release)
Kas:st - A Magic World
King Lil G - 90s Kid Vol. 2
Late Night Final (Public Service Broadcasting’s J. Willgoose) - A Wonderful Hope
Locean - Top Ten Zen Meditations
Lynn Ahrens And Stephen Flaherty - Legacy
Mogollar - Anatolian Sun Part 1 & Part 2
Mörk Gryning - Maelstrom Chaos (Reissue)
Nathaniel Bellows - Three
Ndlovu Youth Choir - Rise (Sony Music)
New Age Doom - Himalayan Dream Techno
Nicholas Krgovich - Pasadena Afternoon
No Coward Soul - The Boondox
Other Lives - Siciliy Sessions
Perdition Sect - End Times
Reuben - Racecar Is Very Fast
Riverside - Lost'n'found - Live In Tilburg (Sony Music)
Rlnd - Zealand
Rosie Carney - The Bends
Různí - Cyberpunk 2077 Radio Vol. 1
Různí - Charlotte Hawkins: Mindful Moments (Sony Music)
Salami Rose Joe Louis - Chapters Of Zdenka
Shanghai Restoration Project - Brave New World Symphony
Shunsuke Kida - Demon's Souls (soundtrack) (Sony Music)
Six Foot Six - End Of All
Summoner - Day Of Doom Live
The Apocalypse Blues Revival - The Apocalypse Blues Revival
The Bo Weevils - Sister
The Fur. - Serene Remndeir
The Heartstrings Project - Shadow People
The Magik Way - II Rinato
The Neighbourhood - Chip Chrome & The Mono-Tones (Deluxe Edition)
Tim Linghaus - Venus Years
Toni Sauna - Evil
Ty Citerman - Bop Kabbalah+Voices
Yashira - Fail To Be
Yhung T.O. - Jupiter
Yoko Takahashi & Megumi Hayashibara - Evangelion Finally (Sony Music)
Zeng - Loading…

Vychází na vinylu:
Between The Buried And Me - Colors (Vinyl Reissue) ()
Bez ladu a skladu - Horúce Hlavy (Warner Music)
Bez ladu a skladu - Xmetov (Warner Music)
Black Wing - No Moon
Blind Guardian - Imaginations From The Other Side (25th Anniversary) (Mystic Production)
Bob Marley & The Wailers - Babylon By Bus (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Burnin’ (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Catch A Fire (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Exodus (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Kaya (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Legend (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Live! (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Natty Dread (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Rastaman Vibration (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Survival (Vinyl Reissue) ()
Bob Marley & The Wailers - Uprising (Vinyl Reissue) ()
Coheed And Cambria - Good Apollo I'm Burning Star IV, Volume Two: No World For Tomorrow (Sony Music)
Cory Henry - Christmas With You
D.a.m.a - Sozinhos ? Chuva (Sony Music)
Domkraft - Day Of Doom Live
Donald Byrd - Byrd In Flight (Universal)
Elephant Tree - Day Of Doom Live
Emperor - Anthems To The Welkin At Dusk (Universal)
Emperor - Emperor (Universal)
Emperor - In The Nightside Eclipse (Universal)
Emperor - IX Equilibrium (Universal)
Emperor - Prometheus (Universal)
Fields Of The Nephilim - Elizium (Vinyl Reissue) ()
Frankie Goes To Hollywood - Bang! The Greatest Hits (Universal)
Frankie Goes To Hollywood - Liverpool (Universal)
Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome (Universal)
Gang Of Four - Gang Of Four: 77-81
Guided By Voices - Styles We Paid For
Hodge - Remixes In Blue
Horsehunter - Day Of Doom Live
Indochine - Singles Collection (1981-2001) (Sony Music)
John Scofield & Pat Metheny - I Can See Your House From Here (Vinyl Reissue) ()
Kid Dakota - Age Of Roaches
Killing Joke - Killing Joke (Universal)
Killing Joke - Pandemonium (Universal)
Killing Joke - Singles Collection (Universal)
Kinks - Lola Versus Powerman And The Moneygoround, Pt. 1 (Warner Music)
Kiss - Rocks Vegas (+DVD) (Universal)
Kool And The Gang - Kool And The Gang (Vinyl Reissue) ()
Late Night Final (Public Service Broadcasting’s J. Willgoose) - A Wonderful Hope
Lauren Daigle - Look Up Child (Vinyl Release) ()
Live Skull - Dangerous Visions
M. Ward - Think Of Spring
Neil Young - After The Gold Rush (50th Anniversary) (Warner Music)
Osees - Panther Rotate
Pablo Alborán - Vértigo
Pete Rock - Petestrumentals 3
Riverside - Lost'n'found - Live In Tilburg (Sony Music)
Roxette - Bag Of Trix (Music From The Roxette Vaults) (Warner Music)
Soccer Mommy - Color Theory (Deluxe Binder)
Summoner - Day Of Doom Live
Škwor - Tváře smutnejch hrdinů (Supraphon)
The Avalanches - We Will Always Love You (Universal)
The Jimi Hendrix Experience - Live In Maui (Sony Music)
The Kills - Little Bastards
The Offspring - Conspiracy Of One (Vinyl Reissue) ()
Yashira - Fail To Be

EP:
Alaska Reid - Big Bunny
Alia Lene - Christmas Miracle
Bayside - Acoustic Volume 3
Big Freedia - Louder
Bullion - Heaven Is Over (Physical Release)
Byfyn - In Blue With You
Call Me Spinster - Call Me Spinster
Delaney Jane - Somewhere Else
Eulene - Eulene
Leo Viridi - The World Keeps Turning
Lodet - Many Days
Lowertown - Honeycomb, Bedbug
Pressa - Gardner Express
She/beast - In The Depths Of Misery
Soh Darling - Twin Bed
Spacette - Spacette
The Fallen Prophets - No End In Sight
The Kompressor Experiment - Kmpxp

Reedice:
Bonnie Hayes & The Wild Combo - Good Clean Fun (Reissue)
Ezio Bosso - Music For Weather Elements (Sony Music)
Ezio Bosso - Road Signs Variations (Sony Music)
Ezio Bosso - Seasong 1 To 4 And Other Little Stories (Sony Music)
Ezio Bosso - Six Breaths (Sony Music)
Ezio Bosso - String Quartet No. 5 Music for the Lodger (Sony Music)
Ezio Bosso - Symphony No.1 Oceans (Sony Music)
Ezio Bosso - Symphony No.2 Under the Trees Voices (Sony Music)
Ezio Bosso - The Nights - The Way Of 1000 And One Comet (Sony Music)
Ezio Bosso - Violin Concerto No. 1 Esoconcerto (Sony Music)
Fine Young Cannibals - Fine Young Cannibals (Reissue)
Fine Young Cannibals - The Raw And The Cooked (Reissue)
Floating Black Prism - Under The Weight Of An Ominous Presence
Frankie Goes To Hollywood - Bang! The Greatest Hits (Universal)
Frankie Goes To Hollywood - Liverpool (Universal)
Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome (Universal)
Mörk Gryning - Pieces Of Primal Expressionism (Reissue)

NÁZORY
  • Zkusím (Doktor Slovo, 15.12.2020 16:55) Reagovat

    napsat Ježíškovi o ten Deluxe Box Muse,ta bunda je libová.Něco mi ale říká,že to neklapne(500 e) :((

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu