shop.musicserver.cz
Nové desky 1/2020 - od Seleny Gomez přes Apocalypticu po Echosmith

Nové desky 1/2020 - od Seleny Gomez přes Apocalypticu po Echosmith

Vydáno: 15.01.2020 08:01 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

První týden roku 2020 přinesl nová alba Seleny Gomez, Apocalyptiky, Rage nebo Circa Waves. Echosmith konečně nabídli druhou řadovku, sólovku vydává Mark Morton z Lamb Of God, představíme vám neortodoxní Poppy, debut Davida Keenana, objevenou Georgii a nebude chybět novoroční koncert Vídeňských filharmoniků.

Pátek 10. ledna přinesl tyto albové novinky:

Selena Gomez - Rare (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Selena Gomez - Rare
Na třetí sólovku Seleny Gomez jsme sice čekali přes čtyři roky, ale rozhodně nelze říct, že by o ní v mezidobí nebylo slyšet. Kromě reklam pro jistou kosmetickou značku jsme ji mohli registrovat především díky řadě hitů "It Ain't Me" počínaje a "Back To You" konče. Nyní je ale konečně zpět i s novinkou "Rare", na níž ale zmíněné hitovky, a ještě ne zcela všechny, naleznete pouze v případě deluxe edice. Základ a standardní edici totiž tvoří třináct písniček zbrusu nových, které Selena napsala a nahrála v poměrně kompaktním týmu. Jeho členy jsou například Julia Michaels, Ian Kirkpatrick, Bebe Rexha, Jasmine Thompson, MNEK, Sir Nolan, Mattman & Robin, The Monsters and the Strangerz, Jon Bellion, Alex Hope nebo Mike Dean. Jedinými hosty v nich jsou rappeři 6lack a Kid Cudi. Proč Selena Gomez aktuálně ovládá nemalou část popového éteru a že to tak patrně zůstane, můžete zkoumat na jejím YouTube kanálu.


Apocalyptica - Cell-O (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: world music / metal cello

Apocalyptica - Cell-O
Finští cellisté z Apocalyptiky servírují svým fanouškům novou, v pořadí už devátou studiovou desku. Nahrávka dostala do vínku název "Cell-O" a jako první singl dorazila do rádií skladba "Ashes Of The Modern World". Kapela k ní vytvořila i poutavý a energií sršící klip, který režíroval vyhledávaný finský režisér a fotograf Ville Juurikkala, jenž polupracoval s celou řadou hvězd od Guns N' Roses až k Adreovi Bocellimu. Nutno dodat, že novinka vychází po čtyřleté pauze. Ta muzikantům nesmírně pomohla - ke každé z devíti skladeb tak dle vlastních slov přistupovali s nebývalou chutí.


Echosmith - Lonely Generation
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dream pop / indie pop

Echosmith - Lonely Generation
Americké sourozenecké trio Echosmith své fanoušky s vydáním druhého alba natahovalo více než šest let. Čekání dáma a pánové zkrátili před dvěma roky vydáním EP "Inside A Dream", a tak získali na přípravu alba "Lonely Generation" více času. Pokud byste hádali, že na novince najdete i songy ze zmíněného EP, pak vás musíme vyvést z omylu. Dvanáctka písniček je zbrusu nová a sourozenci Sierottovi na nich spolupracovali primárně se svým otcem, který se skrývá pod jménem Jeffery David. S nahráváním jim dále vypomohl i člen skupiny Fancy Cars Brandon Paddock, Taylor Johnson z David Crowder Band a producent Brian Philips. Výsledkem je lehký a vzdušný pop postavený opět především na vokálu Sydney Sierotta. Zda vás zaujme, můžete zkoumat na YouTube kanálu Echosmisth.


Georgia - Seeking Thrills (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / electropop

Georgia - Seeking Thrills
Anglická zpěvačka Georgia Rose Harriet Barnes, která používá coby umělecké jméno pouze své první jméno, sice vydala svůj debut již před pěti lety, ovšem média si jí všimla až nyní, a to dokonce tak, že figuruje v letošní anketě BBC Sound Of 2020. Dcera Neila Barnese z dua Leftfield se do povědomí zapsala i coby bubenice Kwes a Kate Tempest, ale vedle bicích ovládá po vzoru otce i klávesy a jejich programování. Není tedy divu, že se třináct písniček její druhé desky "Seeking Thrills" stylově pohybuje na rozhraní synth popu a electropopu. Blíže se seznámit s Georginou tvorbou můžete na jejím YouTube profilu.


Tip týdne

Poppy - I Disagree (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / pop / electropop / nu metal / industrial

Poppy - I Disagree
Nevíme, zda vám podobně jako nám unikala americká zpěvačka a herečka Moriah Rose Pereira, která si říká Poppy, ovšem pokud máte rádi míchání zdánlivě neslučitelných stylů, měli byste zbystřit. Na svém aktuálním albu "I Disagree" totiž tato pětadvacetiletá umělkyně naprosto beze studu mixuje pop s heavy metalem, electropop s nu metalem a industrialem a do nich přidává art rock, dubstep, thrash metal a dokonce japonský pop. S deseti songy na desce jí vypomáhal Corey Mixter aka Titanic Sinclair a producentské duo Chris Greatti - Zakk Cervini. Lepší obrázek, co si pod tím představit, si uděláte na jejím YouTube profilu.


Circa Waves - Happy (Prolifica)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Circa Waves - Happy
Pokud jste se letos těšili na novinku Circa Waves, budete mít důvod k radosti hned dvojnásobný. K aktuálně vydané nahrávce "Happy" má totiž přibýt i další album "Sad". "Sad Happy" má být v celku k dostání v půlce března. A proč vydávat desku po polovinách? "Žijeme ve světě plném extrémů. Jednu chvíli se potácíte ve skoro existenční krizi a tu další jste na pokraji blaha," prozradil frontman Kieran. Ukázky k poslechu najdete na readdork.com.


David Keenan - A Beginner’s Guide To Bravery (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

David Keenan - A Beginner’s Guide To Bravery
S irským písničkářem Davidem Keenanem jsme se mohli blíže seznámit již dvakrát, například na pražském koncertě Hoziera, jemuž dělal předskokana. Nyní tento muzikant, zpěvák a producent konečně vydává také svoji debutovou desku "A Beginner’s Guide To Bravery". Zařadil na ni celkem jedenáct skladeb nahraných během sedmi dní v dublinských Hellfire Studios. Zda vás zaujme Keenanův originální indie folk, zjistíte pomocí jeho YouTube profilu.


Field Music - Making A New World (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Field Music - Making A New World
Britská rocková formace Field Music vydává novinkové album "Making A New World". V pořadí sedmá studiovka se tematicky nese v duchu poválečných událostí po první světové válce a má jít o pravověrné koncepční album. Z rádií můžete znát už několik singlů - "Only in a Man's World", "Money Is a Memory", "Beyond That of Courtesy" a "Do You Read Me?". Celkem se můžete těšit na devatenáct skladeb, které si podle kritiky zaslouží nadprůměrné ohodnocení.


Maya Beiser - Bowie Cello Symphonic: Blackstar (Islandia music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: současná klasická hudba / moderní klasická hudba

Maya Beiser - Bowie Cello Symphonic: Blackstar
Přesně před čtyřmi roky se fanoušci Davida Bowieho radovali, ale ne příliš dlouho. Vyšlo jeho album "Blackstar" a dva dny nato jejich idol zemřel. Poctu tomuto legendárnímu umělci a vzpomínku na obě události v orchestrální a klasické podobě se rozhodla natočit americká cellistka Maya Beiser. O aranžmá se postaral saxofonista a skladatel Evan Ziporyn, kterého můžeme znát i ze spolupráce s Ivou Bittovou v jejich projektu Eviyan. První ukázky z alba muzikantka prezentuje na svém YouTube.


Mark Morton (Of Lamb Of God) - Ether (EP) (Rise Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Mark Morton (Of Lamb Of God) - Ether (EP)
Kytarista populární metalové formace Lamb Of God vydává svůj první sólový počin. Na pultech se skví pětiskladbové EP s titulem "Ether", po kterém má letos následovat ještě další hudební materiál. Na minialbu se podílela celá řada slavných jmen moderní rockové a metalové scény, jako je Lzzy Hale z Halestorm, Howard Jones (dříve známý z Killswitch Engage a nyní z Light The Torch) a John Carbone nebo Mark Morales. "Sešla se nás skvělá parta lidí a práci na EP jsme si maximálně užili," dodal hudebník. Ukázku najdete na YouTube.com.


Moon Hooch - Life On Other Planets (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz fusion / nu jazz

Moon Hooch - Life On Other Planets
Americké jazzové trio Moon Hooch vydává svoji čtvrtou studiovou nahrávku, která navazuje na čtyři roky starou "Red Sky". Následník dostal název "Life On Other Planets". To, zda je život na jiných planetách a jaký je, kapela z Brooklynu zkoumá v celkem devíti instrumentálních skladbách, jejichž ukázky částečně sdílí na svém YouTube kanálu.


Rage - Wings Of Rage (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hravy metal

Rage - Wings Of Rage
Německá metalová formace Rage vydává své pětadvacáté studiové album "Wings Of Rage". Nahrávání dvanácti nových skladeb probíhalo ve studiích Soundchaser Studios a jako první singl vybrali muzikanti kousek "Let Them Rest In Peace". Vznikl k němu i podařený videoklip, který se natáčel v zavřené továrně na papír. O svůj názor se s námi nezapoměňte podělit v komentářích pod článkem!


Andris Nelsons & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2020 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Andris Nelsons & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2020
Je tu nový rok a s ním už tradiční novoroční koncert Vídeňské filharmonie, kterou tentokrát řídil lotyšský dirigent Andris Nelsons. Program byl již tradičně postavený na skladbách rakouských autorů, především z klanu Straussů. Mezi ně se vklínila skladba dánského skladatele Hanse Christiana Lumbye a vzhledem k významnému výročí pochopitelně také Ludwiga van Beethovena. Kompletní seznam kompozic včetně ukázek naleznete například na stránkách německého Amazonu. Aktuálně pod titulem "Neujahrskonzert 2020" bude k sehnání pouze CD, které koncem ledna doplní DVD a Blu-Ray a začátkem února i vinyl.


Dále vychází:

Bohren & Der Club Of Gore - Patchouli Blue (Bertus)
Brothers Of Metal - Emblas Saga (Mystic Production)
Gary Moore - Parisienne Walkways (Warner Music)
Geinoh Yamashirogumi - Akira (soundtrack) (Sony Music)
Mystic Prophecy - Metal Division (Mystic Production)
Reinhard Goebel - Clement: Violin Concertos Nos. 1 & 2 (Sony Music)
The Drifters - Under The Boardwalk (Warner Music)
Winona Oak - Closure (EP) (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Accept - Staying A Life (Music On Vinyl)
Apocalyptica - Cell-O (Mystic Production)
Arcade Fire - Reflektor (Sony Music)
Bad Company - Desolation Angels (40th Anniversary) (Warner Music)
Beach Slang - The Deadbeat Bang Of Heartbreak City (Bertus)
Brothers Of Metal - Emblas Saga (Mystic Production)
David Keenan - A Beginner’s Guide To Bravery (Bertus)
Field Music - Making A New World (Bertus)
Georgia - Seeking Thrills (Bertus)
Kosheen - Resist (Music On Vinyl)
Labrinth - Euphoria (Original Score) (Sony Music)
Moon Hooch - Life On Other Planets (Bertus)
Morrissey - It's Over (Warner Music)
Mystic Prophecy - Metal Division (Mystic Production)
Poppy - I Disagree (Warner Music)
Rage - Wings Of Rage (Mystic Production)
Stevie Nicks - Bella Donna (Warner Music)

Reedice:
Arcade Fire - Reflektor (Sony Music)
Bad Company - Desolation Angels (40th Anniversary) (Warner Music)
Glen Campbell - Old Home Town (Warner Music)
Jon Anderson - Olias Of Sunhillow (Bertus)
Morcheeba - Parts Of The Process (Warner Music)

NÁZORY
  • Mark Morton (Mark, 15.01.2020 11:40) Reagovat

    Mark Morton určitě nevydává svůj 1. sólový počin. Tím bylo album Anesthetic vydané 3/2019.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Naživo: Hype je oprávněný - z Bad Omens budou hvězdy. A Poppy už nikdy! (11.02.2024 18:43)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Bono Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu