shop.musicserver.cz
Nové desky 43/2019 - od Alter Bridge přes Jamese Arthura po Lucii Bílou

Nové desky 43/2019 - od Alter Bridge přes Jamese Arthura po Lucii Bílou

Vydáno: 21.10.2019 22:12 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V polovině října se rozhodli svá nová alba vydat například rozmanitý James Arthur, rockoví Alter Bridge, písničkáři obklopená Lucie Bílá, debutující Becky G, český jazzman Martin Brunner, jeho kubánský kolega Roberto Fonseca, britští Foals, slovenští Elán, art popová Caroline Polachek, Mark Lanegan se svým bandem, Jimmy Eat World a Rob Hallford s rodinou a přáteli.

Pokud se v pondělí 21. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

James Arthur - You (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

James Arthur - You
Vítěz deváté řady britského X Factoru James Arthur stejně jako na přípravu předchozího "Back From The Edge" potřeboval pro svoji třetí desku "You" tři roky. Zařadil na ni celkem sedmnáct skladeb se stopáží přesahující šedesát dva minut a soudě podle složení producentského týmu, zatoužil po co největší pestrosti. V jeho řadách stál například Mark Crew, Dan Priddy známí ze spolupráce s Bastille, Rag'n'Bone Man a Mikou, Red Triangle (Take That, Cheryl), Ricky Reed, TMS, nedávno zesnulý Busbee, Nic Nac (DJ Khaled, Chris Brown), King Henry (Major Lazer, Diplo), Jonathan Quarmby (Lewis Capaldi, Tom Walker) nebo Johan Carlsson z Carolina Liar a nutno podotknout, že s vyjímkou prvních jmenovaných, se jen málokdo podílel na více jak dvou písničkách. Svůj vokál přidali navíc Ty Dolla $ign, společně s Shotty Horroh, Travis Barker z Blink-182 a frontman Taking Back Sunday Adam Lazzara. Co z toho vzniklo, zjistíte na YouTube profilu, případně na jeho lednovém koncertu v pražském Fóru Karlín.


Alter Bridge - Walk The Sky (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Alter Bridge - Walk The Sky
S šestou studiovkou přichází americká rocková formace Alter Bridge. Kapela ji vydává zhruba rok po uvedení velkolepého živáku "Live At The Royal Albert Hall (feat. The Parallax Orchestra)". Produkci neobstaral nikdo jiný, než Michael Baskette, se kterým muzikanti spolupracují od roku 2007. Z rádií můžete znát singly "Wouldn't You Rather" nebo "Pay No Mind". Následně se muzikanti pochlubili kousky "Take The Crown", "In the Deep" a "Dying Light". Většinu z nich si můžete poslechnout i na YouTube.com. Nezapomeňte se o svůj názor podělit v komentářích pod článkem!


Lucie Bílá - Ta o mně (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Lucie Bílá - Ta o mně
Po více než třech letech od vydání alba "Hana" se Lucie Bílá vrátila do bratislavského studia Littlebeat, aby zde natočila své nové studiové album "Ta o mně". Vybíralo se z více než čtyřiceti původních písní, z nichž se nakonec na album dostalo třináct nejlepších. Na rozdíl od předchůdce je tentokrát autorská sestava daleko pestřejší. Trio Martin Šrámek - Andrej Hruška - Katarína Knechtová doplnili především Marek Ztracený a Jan Vávra s Janou Infeldovou ze skupiny Jananas. Jedním kusem a produkcí přispěl Marcell, stejně jako Patricie Fuxová. Vedle Kataríny Knechtové se blýskly i další její krajanky - zpěvačka Zuzana Mikulcová a také Jana Kirschner. Album produkoval Martin "Maxo" Šrámek, o mix se postaral Andrej Hruška a mastering provedl Miroslav Chyška. Ukázky všech skladeb i možnost koupit nahrávku v hi-res kvalitě či na vinylu nabízejí stránky vydavatelství Supraphon


Foals - Everything Not Saved Will Be Lost - Part 2 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 2
Britská formace Foals si za roky působení na hudební scéně vydobyla slušné postavení, které nyní upevňuje vydáním novinkové desky "Everything Not Saved Will Be Lost - Part 2". Jak název napovídá, tématicky navazuje na předchozí a první díl projektu vydaného zkraje letošního roku. Z rádia budete jistě znát dvojici singlů "Black Bull" a "The Runner". Přehlídku do třetice doplňuje "Into the Surf". Kromě uvedených skladeb obsahuje nahrávka ještě dalších sedm kousků. Na YouTube.com najdete k poslechu další z nových skladeb "Wash Off". Jak se vám líbí? O svůj názor se s námi podělte do komentářů!


Becky G - Mala Santa (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop / hip hop

Becky G - Mala Santa
Americká zpěvačka Rebbeca Marie Gomez, kterou už od roku 2011 zná hudební svět pod jménem Becky G, vydává konečně své debutové album. Od té doby, co jí objevil Dr. Luke, stačila vydat pouze EP "Play It Again", ovšem to už je šest let staré. Jinak jsme ji mohli slyšet v řadě singlů a to včetně hostování u takových hvězd, jakou jsou will.i.am, Pitbull, Thalía, Akon, Sean Paul či Cody Simpson. Její prvotina dostala název "Mala Santa" a zařadila na ni celkem šestnáct skladeb, které jsou všechny ve španělštině. Není tedy divu, že stylově mu dominuje latino pop s přesahy do hip hopu a taneční hudby. Najdete v nich i řadu hostů, do níž se zařadili Myke Towers, Sech, Dalex, Mau y Ricky, Paulo Londra, Natti Natasha či Bad Bunny. To podstatné z desky již zpěvačka sdílí na svém YouTube profilu.


Dan McCafferty - The Last Testament (Bertus)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Dan McCafferty - The Last Testament
Dana McCaffertyho budete znát nejlépe jako zpěváka slavné skotské rockové formace Nazareth. Vokalista nyní vydává své nové sólové albubm "Last Testament", které připravoval už jako zasloužilý hudební penzista. Po padesáti letech aktivního působení v Nazareth se totiž rozhodl ze zdravotních důvodů přestat s aktivním hraním na cestách, nicméně jeho hlas je stále schopný velkých věcí. Na nahrávce najdete patnáct písní a jako první ochutnávku jste mohli slyšet emotivní kousek "Tell Me". Našinec na nahrávce ocení i účast uznávaného hudebního maestra Karla Marika, původem Čecha. Tento talentovaný skladatel, hráč na klávesy a akordeon je výhradním autorem veškeré hudební kulisy a desku i produkoval. McCafferty zase připravil všechny texty. Trailer najdete k poslechu na YouTube.co,.


Martin Brunner Band - Levels Of Life (Animal Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / jazz rock

Martin Brunner Band - Levels Of Life
Šest let po ryze akustickém albu "Morning Walks" přichází skladatel a pianista Martin Brunner s novinkou "Levels Of Life", která má výrazně rockový zvuk. Vedle klasického piana na něm hraje také na polyfonní syntezátor Prophet 6 a devět skladeb tentokrát prezentuje coby člen kapely nazvané Martin Brunner Band. Jejími dalšími členy jsou kytarista Tomáš Fuchs, baskytarista Rastislav Uhrík a bubeník Roman Vícha. Nahrávalo v nouzovském Sonu za spolupráce Milana Cimfeho, Petra Ostrouchova a Pavla Karlíka a výsledkem je hudba, která přiznává svoji úctu ke klasickému rocku a fúzím rocku s jazzem, funky či diskem. Lepší představu získáte z ukázek na stránkách vydavatelství Animal Music.


Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2 (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2
Pokud sledujete kariéru kapely Black Stone Cherry, jistě jste si všimli, že muzikanti začali v posledních letech výrazněji prosazovat svou bluesovou stránku. Nová nahrávka "Black To Blues Volume 2" je toho důkazem. Nyní na vás čekají předělávky skladeb interpretů jako je například Freddie King, Robert Johnson, Otis Rush, Howlin' Wolf, Elmore James nebo Son House. Nahrávka je k dostání také ve verzi na vinylu, kde najdete také odkaz na stažení všech písní v MP3 formátu. Ukázku si poslechněte na YouTube.com.


Caroline Polachek - Pang (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / art pop / electropop

Caroline Polachek - Pang
Zatímco první dvě sólová alba prezentovala někdejší členka tria Chairlift Caroline Polachek pod pseudonymy CEP a Ramona Lisa, to třetí s názvem "Pang" vydává pod svým vlastním jménem. S jeho přípravou začala už před třemi roky a na čtrnácti skladbách, jejž na něj zařadila, spolupracovala s producentským týmem, jehož členy jsou například Danny L Harle, Dan Nigro, Dan Carey, A. G. Cook či Andrew Wyatt, tedy lidé stojící za nahrávkami Liama Gallaghera, Carly Rae Jepsen nebo Charli XCX. Její pojetí je ovšem na rozdíl od zmíněných daleko alternativnější a umělečtější, stále však natolik zajímavé, aby zaujalo kritiky a udrželo jí na metacritics.com nad osmdesáti procenty. Objevovat ji můžete prostřednictvím jejího YouTube profilu.


Fastball - The Help Machine (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / pop rock

The Neal Morse Band - The Great Adventure
Americká rocková formace Fastball z Texasu vydává po dva roky starém a úspěšném počinu "Step Into Light" novinkovou desku "The Help Machine". Album vychází u labelu kapely 33 1/3 Records a posluchače zaujme výraznými texty, expresivnímu vokály a vynalézavými a velmi citlivými melodiemi. CD sestává z jedenácti skladeb a video k titulnímu kousku najdete ke zhlédnutí na YouTube.com. Svůj názor nám nezapomeňte napsat do komentářů!


Elán - Najvyšší čas (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Elán - Najvyšší čas
Elán plánoval vydat novou studiovku už loni, jenomže oslavy padesáti let znamenaly kromě mamutího koncertního turné spoustu dalších aktivit, takže z natáčení nového materiálu se vyloupl pouze pilotní singl "Lúbim ťa". Po téměř roce tedy nazrál čas album "Najvyšší čas" vychází. Třináct písniček se nahrávalo v Balážově studiu, o mix se postaral společně s Jožo Krajčovičem a Peterem Farnbauerem, o mastering pak Ján Červenka. Jako host se ve skladbě "Sekery a nože" objevuje textař Pavol Jursa a píseň "Sto životov" obohatil svojí foukací harmonikou Andráš Madarasz. Vydání alba předznamenal kontroverzní videoklip "Bulvárne krysy".


Jimmy Eat World - Surviving (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Jimmy Eat World - Surviving
Američtí rockeři z Arizony Jimmy Eat World připravili pro své příznivce desátou studiovku "Surviving". S produkcí nové desky kapele pomohl Justin Meldal-Johnson, se kterým kapela pracovala už tři roky nazpět na desce "Integrity Blues". Vyžádali si ho také na dohled nad skladbou "Love Never", kterou ale na desku umístili v trošku jiné verzi. Z desítky skladeb vám nyní nabízíme k poslechu "All The Way (Stay)", kterou najdete na YouTube.com.


Idina Menzel - Christmas: A Season Of Love (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / muzikál

Idina Menzel - Christmas: A Season Of Love
Americká muzikálová zpěvačka Idina Menzel, která vstoupila do povědomí všude na světě coby interpretka písně "Let It Go" z filmu "Frozen", vydává své druhé vánoční album "Christmas: A Season Of Love". Osmnáct písní, které na něj zařadila, jsou mixem klasických vánočních skladeb, převzatých písní a také několika původních songů, kteří pro ni napsali například i skladatelé hudby již zmíněného hitu. V několika z nich ji podpořili i její herečtí kolegové Billy Porter a Josh Gad, její manžel Aaron Lohr a také zpěvačka Ariana Grande. Jak budou znít letošní Vánoce v big bandovém stylu, zjistíte z ukázek na YouTube kanále Idiny Menzel.


Rob Halford With Family & Friends - Celestial (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal / tradicionály

Rob Halford With Family & Friends - Celestial
Vánoce klepou na dveře a vedle supermarketů sek davovému šílenství začínají pomalu přidávat i hudebníci. Jedním z nich je i Rob Halford, který uvádí "Celestial". S kolekcí svátečních písní frontmanovi Judas Priest pomáhala řada hudebních přátel a rodinných příslušníků včetně bratra Nigela, který hraje na bicí nebo jeho synovce Alexe. Společně s nimi se pokusil písně naservírovat tak, aby oslovily co nejvíc metalových fanoušků. "Metaloví nadšenci mají rádi Vánoce stejně, jako všichni ostatní," prozradil v tiskovém prohlášení. Ochutnávku v podobě kousku "Donner And Blitzen" najdete na YouTube.com.


Mark Lanegan Band - Somebody’s Knocking (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / electro rock / new wave

Mark Lanegan Band - Somebody’s Knocking
Dva roky po albu "Gargoyle" se vrací americký zpěvák a kytarista Mark Lanegan s novinkou "Somebody’s Knocking", jíž opět vydává pod značkou Mark Lanegan Band. Čtrnáct nových písniček nahrával opět v Los Angeles a při jejich tvorbě mu pomáhali Martin Jenkins a Rob Marshall a také producent Alain Johannes. Zjevnou inspirací mu tentokrát byli new wave kapely konce osmdesátých let jako New Order, Joy Division nebo Depeche Mode, jejichž fanouškem je Lanegan už od svého mládí. Jak se tyto vlivy propsaly na jeho jedenáctou desku, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Tip týdne

Vagabon - Vagabon (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / lo-fi

Vagabon - Vagabon
Původem kamerunská zpěvačka Laetitia Tamko, která si říká Vagabon, vydává své druhé album nesoucí pouze její jméno. Devět písniček doplněné o jeden remix prvního singlu "Full Moon In Gemini" od Monako produkovala zcela sama a posunula se s nimi ke zcela novému zvuku. Jemné linky akustické kytary doplnila digitálními zvuky a elektronickými smyčkami. Lepší představu si uděláte prostřednictvím ukázek na stránkách vydavatelství Nonesuch, kde seženete titul také na audiokazetě a vinylu.


Xindl X - Anděl v blbým věku (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk

Xindl X - Anděl v blbým věku
Český písničkář Xindl X se u příležitosti svých čtyřicátin rozhodl zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru a vydává kompilaci "Anděl v blbým věku" s podtitulem "Best Of 2008-2019". Na dva disky zařadil celkem čtyřiadvacet skladeb, mezi kterými najdete všechny jeho největší hity ale také tři nové songy. První s názvem "Volnoběh" už nějaký čas brázdí rádiový éter, zatímco ty další, "Imunita" a "Růžový brejle", na své rozhlasové rotace ještě čekají. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz.


Roberto Fonseca - Yesun (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Roberto Fonseca - Yesun
Po třech letech od alba "Abuc" se vrací patrně nejpopulárnější kubánský jazzman Roberto Fonseca. Jeho letošní novinka dostala název "Yesun" a rodák z Havany si pro ni připravil celkem třináct skladeb. Se svým klavírním uměním ovšem nezůstal zdaleka sám a vedle členů doprovodné kapely se k němu připojil také kubánský vokální kvartet Gema 4, francouzsko-libanonský trumpetista Ibrahim Maalouf, kubánská zpěvačka Danay Suárez a americký jazzový saxofonista Joe Lovano. Nahrávku představuje klavírista na svém YouTube profilu.


Hollow Coves - Moments (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Hollow Coves - Moments
7. listopadu v pražském Futuru vystoupí australské duo Hollow Coves, kteří zde představí především písničky ze svého debutového alba "Moments". Obdivovatelé hudby Anguse & Julie Stone či Bena Howarda si pro něj připravili celkem jedenáct skladeb, které na rozdíl od předchozích EP produkoval Chris Bond. Jeho služeb využil v minulosti právě Howard, Xavier Rudd nebo Justin Nozuka. Pokud vás zajímá, co vás na koncertě čeká, navštivte jejich YouTube profil.


Florida Georgia Line - The Acoustic Sessions (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Florida Georgia Line - The Acoustic Sessions
Jen stěží budete hledat aktuálně populárnější countryové duo, než jsou Florida Georgia Line. Tyler Hubbard a Brian Kelley budou příští rok slavit deset let na scéně, a tak si nadělili předčasný dárek v podobě desky "The Acoustic Sessions". Ta je de facto výběrem hitů, ovšem jak už název naznačuje, všech sedmnáct písniček dostalo zcela novou akustickou podobu. Stalo se tak i u hitů, které nazpívali s jinými umělci. K přepracování společných songů se uvolili Luke Bryan, Tim McGraw, Backstreet Boys a Bebe Rexha. Jak to dopadlo, zjistíte z ukázek na webu dua.


Různí - Radůza: Uhlíř, princ a drak (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: mluvené slovo / folklór

Různí - Radůza: Uhlíř, princ a drak
Písničkářka Radůza si tentokrát především pro dětské posluchače přichystala pohádku "Uhlíř, princ a drak". Spolu s ní si v pohádce, která byla původně napsána jako divadelní hra, zahráli a zazpívali herci Národního divadla: Anna Fialová, Lucie Polišenská, Radúz Mácha, Igor Orozovič a Jiří Suchý z Tábora. Nedílnou součástí je i hudební doprovod písní, který vznikl použitím celé řady tradičních i netradičních hudebních nástrojů ve spolupráci Radůzy s multiinstrumentalistou, aranžérem a vyhledávaným studiovým hráčem Josefem Štěpánkem. Písničky rozeznívá například klavír, akordeon, kytara, mandolína, banjo, ukulele, ale také kastaněty, tibetské zvonky, kazoo, kalimba či dešťová hůl. Booklet obsahuje texty písniček a ilustrace pohádkových postav od výtvarnice Lucie Dvořákové. Námět pohádky a další informace najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Sufjan Stevens & Timo Anders - The Decalogue (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Sufjan Stevens & Timo Anders- The Decalogue
Americký písničkář Sufjan Stevens je známý svým širokým záběrem, který zahrnuje indie, folk, rock, pop, baroque pop, komorní pop, avantgardu, lo-fi nebo elektroniku včetně jejich kombinací. S albem "The Decalogue" ovšem vstoupil opět do oblasti vážné hudby. Název znamená "Deset přikázání" a obsahuje hudební základ k stejnojmennému baletnímu představení choreografované Justinem Peckem v New Yorku před dvěma roky. Pro tuto nahrávku jej ztvárnil americký klavírista Timo Anders do podoby etud v romanticko-modernistickém pojetí á la Debussy. Ukázky z alba uslyšíte na Stevensově bandcamp profilu.


Gucci Mane - Woptober II (Atlantic)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

Gucci Mane - Woptober II
Americký rapper Gucci Mane se hlásí se svým patnáctým studiovým albem, a jak napovídá název "Woptober II", navazuje na tři roky starý mixtape. V třinácti skladbách přivítal hned jedenáct hostů, mezi nimiž najdete interprety jako YoungBoy Never Broke Again, Megan Thee Stallion, Lil Baby, Kevin Gates, Lil Baby, Kodak Black, Quavo, Takeoff nebo OJ da Juiceman. Na produkci se podíleli například TM88, Southside, Metro Boomin, Lex Luger, a London on da Track. Co z této spolupráce vzniklo, prezentuje rodák z Bessemeru v Alabamě na svém YouTube profilu.


V krátkosti

  • Nils Frahm - All Encores (Bertus)
    Německý skladatel, pianista a producent Nils Frahm si pro své příznivce připravil novou desku "All Encores", na níž představuje celkem dvanáct skladeb ve stylu současné klasické hudby a minimalismu. Ukázky všech skladeb nabízí na svém bandcamp profilu.
  • Matana Roberts - Coin Coin Chapter Four - Memphis (Bertus)
    Americký jazzová saxofonistka a klarinetistka Matana Roberts vydává čtvrtý díl svého seriálu "Coin Coin", tentokrát s podtitulem "Memphis". Kam se tato experimentátorka vydala tentokrát, zjistíte na jejím bandcamp profilu.


Dále vychází:

Acid Arab - Jdid (Bertus)
Ali Barter - Hello, I’m Doing My Best (Bertus)
Battles - Juice B Crypts (Bertus)
Behavior - Spirits & Embellishments (Bertus)
Berhana - Han (Bertus)
Bremer/McCoy - Utopia (Bertus)
Caustic Casanova - God How I Envy The Deaf (Bertus)
Clipping. - There Existed An Addiction To Blood (Mystic Production)
Corridor - Junior (Bertus)
Crystal Beth - Push Thru (Bertus)
David Sztanke - Air India (Bertus)
Declan Welsh & The Decadent West - Cheaply Bought, Expensively Sold (Warner Music)
Deez Nuts - You Got Me Fucked Up (Sony Music)
DJ Spinn - Da Life (EP) (Bertus)
Djevel - Ormer Til Armer, Maane Til Hode (Bertus)
Dream State - Primrose Path (Mystic Production)
Drose - Boy Man Machine + (Bertus)
Floating Points - Crush (Bertus)
Foxes In Fiction - Trillium Killer (Bertus)
Ga-20 - Lonely Soul (Bertus)
Garcia Peoples - One Step Behind, (Bertus)
Giacomo Scinardo - Clementi: Piano Sonatas, Vol. 1 (Sony Music)
The Harrowed - Chaotic Nonentity (Bertus)
Holki - Senzační / Best Of (Warner Music)
Holy Serpent - Endless (Bertus)
Homeboy Sandman - Dusty (Mystic Production)
Hovvdy - Heavy Lifter (Warner Music)
Chris Janson - Real Friends (Warner Music)
In Sanity - Welcome To The Show (Bertus)
Infected Rain - Endorphin (Mystic Production)
Jake La Botz - They’re Coming For Me (Bertus)
James Brown - Live At Home With His Bad Self (Universal)
Jim Jones - The Order Of Nature (Universal)
Jimmy 'Duck' Holmes - Cypress Grove (Warner Music)
Kublai Khan TX - Absolute (Warner Music)
Leonidas Kavakos - Beethoven: Violin Concerto, Op. 61, Septet, Op. 20 & Variations On Folk Song, Op. 105 & 107 (Sony Music)
Mark Korven - The Lighthouse (soundtrack) (Sony Music)
Martin Stadtfeld - Handel Variations (Sony Music)
Mass Worship - Mass Worship (Sony Music)
Michael Monroe - One Man Gang (Warner Music)
Necronomicon - Unus (Mystic Production)
Odyssea - History (Warner Music)
Patrick Cowley - Mechanical Fantasy Box (Bertus)
Patrick Watson - Wave (Bertus)
PCM - Attraverso (Bertus)
Pick A Piper - Sight (Bertus)
Ray Alder - What The Water Wants (Sony Music)
Refused - War Music (Universal)
Russ Waterhouse - 1 Minute 2 Midnight (Bertus)
Různí - 24 vánočních hitů (Supraphon)
Různí - Christmas At Birdland (Sony Music)
Saariselka (Chuck Johnson And Marielle Jakobsons) - The Ground Our Sky (Bertus)
Santa Cruz - Katharsis (Bertus)
Screaming Females - Singles Too (Universal)
Sorry Girls - Deborah (Bertus)
Sports Team - Making Hay (Bertus)
The Collingsworth Family - A True Family Christmas (Sony Music)
The Erwins - What Christmas Really Means (Sony Music)
The Muffs - No Holiday (Warner Music)
Tunes Of Negation - Reach The Endless Sea (Bertus)
Uneven Structure - Paragon (Bertus)
Walrus - Cool To Who (Bertus)
White Reaper - You Deserve Love (Warner Music)

Vychází na vinylu:
A Tribe Called Quest - Midnight Marauders (Sony Music)
Acid Arab - Jdid (Bertus)
Ali Barter - Hello, I’M Doing My Best (Bertus)
Alter Bridge - Walk The Sky (Mystic Production)
Battles - Juice B Crypts (Bertus)
Behavior - Spirits & Embellishments (Bertus)
Berhana - Han (Bertus)
Black Stone Cherry - Black To Blues Volume 2 (Bertus)
Bremer/mccoy - Utopia (Bertus)
Caustic Casanova - God How I Envy The Deaf (Bertus)
Clipping. - There Existed An Addiction To Blood (Mystic Production)
Corridor - Junior (Bertus)
Dan Mccafferty - The Last Testament (Bertus)
David Sztanke - Air India (Bertus)
Declan Welsh & The Decadent West - Cheaply Bought, Expensively Sold (Warner Music)
Deez Nuts - You Got Me Fucked Up (Sony Music)
DJ Spinn - Da Life (EP) (Bertus)
Djevel - Ormer Til Armer, Maane Til Hode (Bertus)
Dream State - Primrose Path (Mystic Production)
Drose - Boy Man Machine + (Bertus)
Elán - Najvyšší čas (Warner Music)
Fastball - The Help Machine (Bertus)
Floating Points - Crush (Bertus)
Foals - Everything Not Saved Will Be Lost Part 2 (Warner Music)
Foxes In Fiction - Trillium Killer (Bertus)
Ga-20 - Lonely Soul (Bertus)
Garcia Peoples - One Step Behind (Bertus)
Guerilla Toss - What Would The Odd Do? (Bertus)
Hollow Coves - Moments (Warner Music)
Holy Serpent - Endless (Bertus)
Hovvdy - Heavy Lifter (Warner Music)
Idina Menzel - Christmas: A Season Of Love (Bertus)
Infected Rain - Endorphin (Mystic Production)
Jake La Botz - They’re Coming For Me (Bertus)
James Arthur - You (Sony Music)
James Brown - Live At Home With His Bad Self (Universal)
Jim Jones - The Order Of Nature (Universal)
Jimmy Eat World - Surviving (Sony Music)
Jimmy “Duck” Holmes - Cypress Grove (Warner Music)
Joan Jett - Bad Reputation (Sony Music)
Joan Jett & The Blackhearts - I Love Rock 'n' Roll (Sony Music)
Kublai Khan TX - Absolute (Warner Music)
Lyambiko & Wdr Funkhausorchester - Berlin - New York (Sony Music)
Mark Lanegan Band - Somebody’S Knocking (Mystic Production)
Mass Worship - Mass Worship (Sony Music)
Matana Roberts - Coin Coin Chapter Four - Memphis (Bertus)
Michael Monroe - One Man Gang (Warner Music)
Necronomicon - Unus (Mystic Production)
Patrick Cowley - Mechanical Fantasy Box (Bertus)
Patrick Watson - Wave (Bertus)
PCM - Attraverso (Bertus)
Ray Alder - What The Water Wants (Sony Music)
Refused - War Music (Universal)
Rick Ross - Port Of Miami 2 (Sony Music)
Rob Halford With Family & Friends - Celestial (Sony Music)
Roberto Fonseca - Yesun (Bertus)
Roy Orbison - Black & White Night 30 (Sony Music)
Saariselka (Chuck Johnson And Marielle Jakobsons) - The Ground Our Sky (Bertus)
Santa Cruz - Katharsis (Bertus)
Screaming Females - Singles Too (Universal)
Songhoy Blues - Meet Me In The City (Bertus)
Sorry Girls - Deborah (Bertus)
Sports Team - Making Hay (Bertus)
Sufjan Stevens - The Decalogue (Bertus)
The Muffs - No Holiday (Warner Music)
Third Eye Blind - Screamer (Bertus)
Tunes Of Negation - Reach The Endless Sea (Bertus)
Uneven Structure - Paragon (Bertus)
Vagabon - Vagabon (Warner Music)
Visací zámek - Visací zámek / Remastered 2019 (Warner Music)
Walrus - Cool To Who (Bertus)
William Doyle - Your Wilderness Revisited (Mystic Production)

Reedice:
Chris Rea - Auberge (Warner Music)
Chris Rea - Dancing With Strangers (Warner Music)
Chris Rea - On The Beach (Warner Music)
Chris Rea - Shamrock Diaries (Warner Music)
Chris Rea - The Road To Hell (Warner Music)
Jaromír Nohavica - Babylon (Warner Music)
Jaromír Nohavica - Babylon & Moje smutné srdce (Warner Music)
Jaromír Nohavica - Moje smutné srdce (Warner Music)
Jethro Tull - Stormwatch 40th Anniversary (Warner Music)
Visací zámek - Visací zámek / Remastered 2019 (Warner Music)

NÁZORY
  • No Holiday aneb Kim Shattuck se loučí. (Eumenes, 02.12.2019 16:39) Reagovat

    Definitivně poslední album kultovní americké street punkové skupiny.Kim Shattuck,možná nejenergičtější frontmanka v dějinách rocku ,prohrála svůj boj s ALS.Několik dnů před vypuštěním tohoto skvostu.Pro mne deska,která bude na mém gramophonu končit velmi často.
    Blíže viz recenze na Pitchfork.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Elán v Praze zahraje i se symfonickým orchestrem (11.03.2024 09:42)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu