shop.musicserver.cz
Nové desky 1-3/2019 - od ZAYNa přes Vídeňskou filharmonii po Zofie Dares

Nové desky 1-3/2019 - od ZAYNa přes Vídeňskou filharmonii po Zofie Dares

Vydáno: 16.01.2019 19:26 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Něco zbylých alb z úplného konce loňského roku a k tomu pár novinek vám představíme v letošním prvním vydání Nových desek. Vedle tradičního koncertu Vídeňské filharmonie představí druhé album ZAYN, sólový debut Žofie Dařbujánová z Mydy Rabycad, Per Gessle nový projekt Mono Mind, Callejon svou druhou desku, živák Fates Warning a druhé EP čeští TH!S.

Pokud se v pondělí 14. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

ZAYN - Icarus Falls (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / alternativní r'n'b / pop

ZAYN - Icarus Falls
Poměrně dlouho se čekalo na pokračování úspěšného debutu Zayna Malika z One Direction. Snad proto, aby to stihl ještě do dvou let co do letopočtu , vydal nástupce "Mind Of Mine" těsně před Vánoci. Následovník dostal název "Icarus Falls" a zpěvák, který si říká pouze ZAYN na ni jako kompenzaci zařadil hned sedmadvacet písniček. Pokud nebudete držet v ruce japonskou edici, bude vám mezi písničkami chybět jeho velký hit se Siou "Dusk Till Dawn". Jedinými hosty standardní edice jsou totiž Nicki Minaj a Timbaland. I přes velký počet písniček byl poměrně kompaktní i producentský tým. Největší porci práce odvedli méně známí Saltwives, MakeYouKnowLove, Khaled Rohaim, Alan Sampson. Z opravdu známých jmen se na desce podepsal pouze Rob Cavallo, Brian Lee a držitel Grammy Malay. Jak to vše dopadlo, zjistíte z prvních ukázek na ZAYNově YouTube kanále.


Tip týdne

Zofie Dares - High On Being (420 Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro pop / alternativní pop

Zofie Dares - High On Being
Je to sotva měsíc, co jsme tu zmiňovali záznam koncertu Mydy Rabycad z loňských Colours, ovšem ještě těsně před koncem roku vyšlo další album úzce spjaté s touto kapelou. Má ho na svědomí zpěvačka a hlavní postava celé formace Žofie Dařbujánová, která pod pseudonymem Zofie Dares vydává svou vysněnou první sólovou desku. Pojmenovala ji "High On Being" a nabídne na ní šest skladeb. Pracovala na ní zhruba půl roku především se členy své domovské skupiny a v textech se zaměřila na osobní příběhy, objevování sebe sama i každodenní radosti ze života ve 21. století. O její produkci se postarali Tomáš Konůpka a Nèro Scartch a na jedné z písní se podílel i uznávaný český pianista a skladatel Ondřej Pivec, který nejenže do ni nahrál hammondky, ale také zpěvačku spojil s brooklynským gospelovým sborem vedeným Stephanie Fisher. K výsledné podobě desky, jejíž ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Indies Scope, přispěl také kytarista a stálý host Mydy Rabycad Ondřej Slánský nebo violoncellistka Barbora Holá.


Mono Mind - Mind Control (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: taneční pop / electrop

Mono Mind - Mind Control
Mono Mind je možná i po vzoru Gorillaz nová kapela, která se prezentuje jako kreslená. Zřejmě to má to i obdobný důvod. Jejími členy jsou oficiálně Dr Robo, Cooky Carter, Rain Davis a Bright Jones, za nimiž se ve stejném pořadí skrývají Per Gessle, Helena Josefsson, Clarence Öfwerman a Christoffer Lundquist, kteří jsou úzce spjatí s Roxette. Jak uslyšíte na jejich YouTube, v tomto projektu se orientují především na electropop s důrazem na taneční rytmy a ladění. Mají za sebou už několik poměrně úspěšných singlů, ovšem výraznější nárůst popularity přijde až s vydáním debutu "Mind Control", kde nabídnou celkem šestnáct skladeb včetně několika remixů.


Callejon - Hartgeld Im Club (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální metal / hip hop

Callejon - Hartgeld Im Club
Metal a hip hop dohromady? Ale proč ne. Pokud ještě neznáte, tak se prosím seznamte s Callejon, kteří nyní vydávají očekávanou novinkovou desku s titulem "Hartgeld im Club". Jde o nahrávku plnou předělaných skladeb původně od kapel jako K.I.Z., Bonez MC & Raf Camora, Deichkind nebo SXTN. Díky úspěchu předchozí nahrávky "Man spricht Deutsch" se dá očekávat, že novinka publikum určitě zaujme. A pokud ne svým obsahem, tak kontroveerzním obalem určitě. Sami se ale přesvědčte o jednotlivých skladbách poslechem ukázek na Nuclearblast.de.


Christian Thielemann & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2019 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Christian Thielemann & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert 2019
Jako už tradičně, i letošní rok nemůže chybět v prvním vydání Nových desek záznam novoročního koncertu Vídeňské filharmonie. Letos dostal tu čest premiérově řídit vídeňské filharmoniky při této příležitosti německý dirigent Christian Thielemann a na programu byly opět skladby především rakouského skladatelského klanu Straußů, jež doplnil ještě Josef Hellmesberger mladší a Carl Michael Ziehrer. Záznam koncertu na dvou CD vychází pod logickým názvem "Neujahrskonzert 2019" a později bude k dispozici také na vinylu, DVD a Blu-Ray.


TH!S - And This Is Our Sh!t (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll / klasický rock / hard rock

TH!S - And This Is Our Sh!t (EP)
Česká formace TH!S si celý loňský rok systematicky vybojovávala místo na české hudební scéně a jistě bude patřit k horkým kandidátům na Objev roku. Rok po prvním EP "We Are TH!S" vydávají další, tentokrát s názvem "And This Is Our Sh!t". Šest písniček, které pro něj přichystali, opět pokračuje v mixu rock'n'rollu, roots rocku a klasického rocku, který ale ještě přitvrdili, takže se dostávají až k hranicím hard rocku. Koneckonců posuďte sami z ukázek na jejich webu.


i Flautisti - Douce Dame Jolie (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická historická hudba / world music

i Flautisti - Douce Dame Jolie
i Flautisti - The London Recorder Quartet je kvarteto hráček na zobcové flétny, které má i přes svůj název poměrně silné kořeny v České republice. Soubor sice vznikl v roce 2009 na londýnské Royal College of Music, ovšem jeho členkami jsou hned dvě Češky Jitka Konečná a Ilona Veselovská, které doplnily Rakušanka Doris Kitzmantel a Tchajwanka Yu-Ching Chao. Na své nové nahrávce "Douce Dame Jolie", na níž jim vypomohl i perkusista Radek Tomášek, ukazují, co vše lze stihnout v hudbě stihnout za jednu hodinu. Vezmou vás na návštěvu Afriky, Japonska, Německa, Londýna, Vídně či Balkánu. Deseti skladbami na ni slaví své desáté narozeniny, a míchají zde středověk a baroko s rytmy balkánské lidové hudby a se světem soudobým. Bližší seznámení vám nabízejí stránky vydavatelství Suphaphon.


Fates Warning - Live Over Europe (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Fates Warning - Live Over Europe
Americká progresivně metalová formace Fates Warning vydává vůbec poprvé ve své aktuální sestavě záznam z živého koncertu. Na nosiči s titulem "Live Over Europe" najdete třiadvacet skladeb přesahující dvouhodinovou stopáž. Živák je seskládaný z koncertních záznamů na různých místech, přičemž všechny dohromady spojovalo jediné - koncertní turné "Theories Of Flight" ke stejnojmenné desce vydané v roce 2016. Ukázky písní najdete na stránkách německého internetového obchodu Amazon.de p>

V krátkosti - soundtracky

  • Mychael Danna - A Dog's Way Home (soundtrack) (Sony Music)
    Nejprve začneme poněkud lehčím tématem. "A Dog's Way Home", který u nás běží pod názvem "Psí domov" je rodinný dobrodružný film o jednom velkém psím návratu. Hudbu k němu složil Mychael Danna a na soundtracku ji najdete rozdělenou do sedmatřiceti kompozic.
  • Brian Tyler, John Carey - Escape Room (soundtrack) (Sony Music)
    Druhý snímek, jehož soundtrack vám představíme, je už poněkud těžšího kalibru. "Escape Room", který má u nás logický název "Úniková hra", je hororové mysteriózní drama, v němž jde o život. Tomu odpovídá i hudební podkres, který složili společně Brian Tyler a John Carey, na soundtracku prezentovaný devatenáctkou skladeb.


Dále vychází:

Kyle Dixon & Michael Stein - Valley Of The Boom (soundtrack) (Sony Music)
Original Broadway Cast Of The Prom: A New Musical - The Prom: A New Musical (soundtrack) (Sony Music)
Paul Freeman - Black Composer Series - The Complete Album Collection (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Anderson Paak - Oxnard (Warner Music)
Callejon - Hartgeld Im Club (Sony Music)
Daniel Pemberton - Spider-Man: Into The Spider-Verse (Original Score) (Sony Music)
Mono Mind - Mind Control (Warner Music)
Neyla Pekarek - Rattlesnake (Warner Music)
Offspring - Americana (Bertus)
The Doors - Waiting For The Sun (50th Anniversary Edition) (Warner Music)
Willy Deville - Collected (Cargo Records)

Reedice:
Elvis Presley - Elvis: '68 Comeback Special: 50Th Anniversary Edition (Sony Music)
Samantha Fox - Samantha Fox (deluxe) ()
The Doors - Waiting For The Sun ( 50th Anniversary Expanded Edition ) (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zayn Malik se na nové desce schová do přístěnku pod schody (14.03.2024 11:06)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Billie Eilish Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu