shop.musicserver.cz
Nejlepší zahraniční videoklipy roku 2017 podle musicserveru

Nejlepší zahraniční videoklipy roku 2017 podle musicserveru

Vydáno: 18.01.2018 15:00 v sekci Publicistika - Redakce | foto: facebook interpreta

Jaké nejlepší kousky se v minulém roce podle redaktorů musicserveru urodily na poli zahraničních videoklipů? Vybrali jsme jich pro vás hned dvacet a mezi nimi třeba videa od Marilyna Mansona, Harryho Stylese, Kendricka Lamara, OK GO či St. Vincent. A to je samozřejmě jen začátek...

zahraniční desky: 40-31 | 30-21 | 20-11 | 10-1
domácí desky: 20-16 | 15-11 | 10-6 | 5-1
zahraniční videoklipy | domácí videoklipy | objevy domácí scény


Harry Styles - Sign Of The Times

Kdo by to byl čekal, že z dřívějšího boybandu One Direction vzejde člen, který se hned na první sólové desce bude tvářit i znít dospěle. Ostatně Robbiemu asi také nikdo zpočátku příliš nevěřil. Harry Styles to ale dokázal a překvapil hned svým prvním singlem a videoklipem. "Sign Of The Times" je spolehlivá ždímačka emocí, kterou právě klip obohacuje o jistou dávku nadpřirozena, když se v něm britský zpěvák vznáší nad dechberoucími přírodními scenériemi. Zkrátka výborná pocitovka. (Jana Kloučková)


Lana Del Rey feat. The Weeknd - Lust For Life

Již v traileru na svou novou desku nás Lana Del Rey seznámila se svým novým zázemím. To se údajně nachází v písmenu "H" v nápisu "Hollywood". V klipu "Lust For Life" potom zve na kompletní prohlídku tohoto známého místa. A aby na to nebyla sama, pomůže jí The Weeknd, který se v zasněné skladbě postaral o refrén. Ačkoliv velkou část stopáže tato dvojka pouze posedává na první souhlásce, ono to prostě stačí. Zamilované pohledy, pouštění vzdušné lodičky, kterou zpěvák vykouzlí ze stužky své společnice a miliony světel pod nimi. Nádhera. Jak se ale dostat zpátky na zem? Stačí přeskákat až na déčko a po jeho hraně sjet dolů. Rovnou do pole plného žlutých květin. Tento klip je zkrátka sen, ze kterého se nebudete chtít probudit. (David Böhm)


Young Thug - Wyclef Jean

Co se stane, když kývnete rapperovi na to, že mu natočíte video přesně podle jeho představ, a on se na natáčení (plánům a scénářům navzdory) nedostaví? Prostě to natočíte bez něj. Tak, jak ten rapper řekl kolegovi na schůzce. Se všema těma bourákama a s buchtama a děckama mlátícíma do policejního auta a dalšíma buchtama, jak se koupou v bazénu a jí klobásy takovým tím sugestivním způsobem, za který vás v Egyptě můžou zavřít. Hodíte k tomu svůj komentář, proč je v záběrech to, co tam je, i proč tam třeba zrovna není to, co tam být mělo (Young Thug), střihnete to a pošlete do světa. A i když jste toho rappera nikdy nepotkali, máte radost, protože to video je tak dobrý, že se dokonce umístilo na musicserveru mezi nejlepšími klipy roku. (David Věžník)


Bones - Beautiful Is Boring

Anglické trio Bones patří k utajovaným pokladům garážového rocku. Hrají krátce, v diskografii nemají ani ťuk, ale už nyní mají na kontě předskakování Skunk Anansie či Band Of Skulls i instrumentální doprovod Jeffa Becka na jeho poslední desce "Loud Hailer". Bones tvoří především duo Rosie (zpěv) a Carmen (kytara), které se v klipu k písni "Beautiful Is Boring" rozhodlo vyměnit role mezi ženami a muži. Video tak ukazuje, jak by vypadal koncert vřeštících chlapů pod pódiem usměrňovaných ženskými security, se kterými si pohrává rocková star Rosie. Ta navíc ještě před chvílí jen tak mimochodem měla v šatně pánskou společnost na rozehřátí. Bones to šlape skvěle a video patří mezi ty skutečně zapamatovatelné. (Ondřej Hricko)


Dua Lipa - New Rules

Kdo chce hit, musí k němu v dnešní době natočit zajímavé video. A "New Rules" je učebnicovým příkladem z mnoha důvodů. Především kreativním způsobem vystihuje hlavní pointu písně, tedy: nebrat telefon, neotevírat dveře a nepřátelit se. Dua Lipa si se svými přítelkyněmi tato pravidla opakuje i při vzájemném česání vlasů až hypnotickým způsobem. Díky naprosté synchronizaci tanečních kreací a vlastně veškerých pohybů se od klipu oči odvrací jen stěží. Zpěvačka dovede v mžiku proměnit noc v den, to aby se v letních šatech prošla po vodě. Navíc se snad z každého záběru dá udělat vtipný gif. Dua tak nevydala jen návod, jak se přenést přes rozchod, ale i jak natočit virální videoklip. (David Böhm)


Perfume Genius - Slip Away

Aby bylo jasno hned na začátku - loni nevznikl lepší song, než je "Slip Away" Mikea Hadrease neboli Perfume Geniuse. A je moc fajn, že i klip k té písni patří k těm, na které je povinnost se podívat, pokud chcete vědět, jak vypadá kvalitní videoklip. Andrew Thomas Huang v něm vypráví příběh, v němž Hadreas s dívkou, kterou ztvárnila tanečnice Teresa "Toogie" Barcelo, prchají jakýmsi pomačkaným rájem před zlými skřítky. Zdánlivě banální story je přetavena ve vizuální orgie plné dokonalých barev a precizního střihu. (David Věžník)


Marilyn Manson - Say10

Marilyn Manson se loni vrátil s novou, desátou studiovkou "Heaven Upside Down" a s ní přišla i další temná videa, která zdobí celou jeho kariéru. Jedním z nich je i to ke skladbě "Say10", ve které ho poprvé doprovází herec a muzikant Johnny Depp. Nechybí krev, bible, nemravnosti, přízraky a také zmalované tváře hlavních dvou postav. Ty sedící naproti sobě představují protipóly - Kaina a Ábela. Jeden v bílé, druhý v typické černé. Společnost jim ve snímku dělají polonahé slečny. Přestože již nejde o žádný šok, jakých byl Manson schopen na přelomu tisíciletí, jde o umělecky zdařilý kousek, který baví. Pod výsledným vizuálem je podepsán také režisér Bill Yurkevich. (Ondřej Kocáb)


Liam Gallagher - Wall Of Glass

To, co je na Liamu Gallagherovi obdivuhodné, ale zároveň pro někoho dost odpudivé, je jeho osobnost. Je to svéráz, který neuhýbá a říká jednoduše to, co má na jazyku. Bez ohledu na cokoli a kohokoli. Po odpojení z Oasis a posléze z Beady Eye mu však nezbylo nic jiného než on sám. Z toho důvodu vznikla jeho vůbec první sólovka "As You Were". Při natáčení videa k prvnímu singlu "Wall Of Glass" pak vsadil pouze na svoje sebevědomí v obklopení skleněných zrcadel. A protože je to Liam, nic víc ani nepotřeboval. (Jana Kloučková)


Kendrick Lamar - HUMBLE.

Nejoceňovanější video roku 2017 je bezesporu "HUMBLE." Kendricka Lamara. Minimalistická a úderná skladba dostala dechberoucí klip, který podtrhuje rapperovo sdělení. Ačkoliv to vypadá, že při pohledech na náboženské nebo pouliční scény jde o nějakou velkou sociální message, track je pouze o chvástání. Kendrick je nej a neměli byste si s ním začínat. Tříminutový vizuál je jedno velké WTF, diváci vidí černošskou poslední večeři páně, pak miniplanetu (díky 360° kameře), hořící hlavy, choreografii oholených lebek, roztřesenou kameru, skákající pohled (vygooglete si Bolt Cinebot)... vše je přehnané a nerealistické. Samozřejmě až na zadek se striemi. Pobuřující, neokoukané, dokonalé. (Petr Doupal)


Jamiroquai - Automaton

Když Jamiroquai po sedmileté pauze ohlásili návrat, málokdo zřejmě čekal nahrávku futuristicko-elektronického soundu s vocoderovými efekty. "Automaton" sice zpočátku šokovala svou zvukovou jinakostí, obsahově však navazovala na největší hit skupiny "Virtual Insanity". Skladba v sobě nese zrpávu o robotizaci dnešní společnosti, na což hudebníci reagovali i zdařilým klipem. A jako bonus do něj přidali novou pokrývku hlavy a znovuodkryté pozadí Jay Kaye. (Jana Kloučková)


OK Go - Obsession

OK Go jsou známí vtipálci, kteří jsou proslulí kreativitou při tvoření svých videoklipů. A ani letos nemohou ve výčtu nejlepších klipů chybět. Jejich poslední deska "Hungry Ghosts" je stará sice již přes tři roky, přesto nabídla hned několik téměř perfektních vizuálů. Dalším z nich je "Obsession", vytvořený pomocí 567 tiskáren. Po černobílém úvodu se kapela opět pouští do barevných obrazců, na které bylo spotřebováno obrovské množství papíru. Všechen byl však recyklován a výtěžek předán Greenpeace. Na přípravě se opět podílel frontman Damian Kulash, který se postaral i o předchozí videa z poslední řadovky. (Ondřej Kocáb)


Miguel feat. Travis Scott - Sky Walker

Romain Gavras loni zas nic nenatočil, video roku tak v mých očích vyrobil Director X, autor mj. "Hotline Bling". Miguelův song "Sky Walker" je sám o sobě feel good a kouzelný, zpracovat odpovídající video materiál tak byla výzva. Přestože má výsledný klip všechny černošské featurky jako polonahé děvy, popíjení, tančení, párty, klub, auta nebo neonová světla, je i tak jiný oproti běžné hiphopové tvorbě. Pohodová nálada skladby sálá i z klipu, aktéři s úsměvem na tváři v tropické vile přehrávají doslovné texty rapu a vy si hrozně přejete teleportovat se tam za nimi. Pokud hledáte stylové uvolnění, tohle je vizuál pro vás. (Petr Doupal)


Miley Cyrus - Malibu

Moře, pláž, zelené louky, vodopády... A balónky. Spousta balónků. Existuje snad lepší představa letních radovánek? Summer hymnu roku 2017 nepochybně natočila Miley Cyrus, byť to není dle zažitých stereotypů žádná taneční odrhovačka, ale klidná písnička vycházející z country. Souhra hudby a obrazu tady funguje takřka dokonale. Vždyť kdo by po letech rebélie, kdy se Miley houpala na demoliční kouli nebo nechutně zvracela léky, nezatoužil vidět bývalou Disney hvězdu zase jako něžnou dívenku s culíky? Jestli vás zima za okny štve, na chvíli na ni zapomeňte a oddejte se letní pohodě. Vždyť v "Malibu" je tak krásně. (Josef Martínek)


10 Years - Novacaine

Americká alternativně-rocková formace 10 Years loni vydala již své osmé studiové album, které patří k jejich vůbec nejambicioznějším. Povedená nahrávka zahrnuje i pecku "Novacaine". Video k němu je tak trochu varování pro workoholiky, přepracovaný mozek vás totiž může dostat do pořádné schízy. Hrdina videa například začne vidět černobíle, zejména pak některé kolemjdoucí, kteří na něj dorážejí. Aby to nebylo tak jednoduché, navíc se tak nějak probouzí stále do stejného dne a proměny cizích lidí jsou stále děsivější. A konec rozhodně žádný happyend nenabízí. (Ondřej Hricko)


St. Vincent - Los Ageless

"Masseduction" je povedenou deskou St. Vincent, která zde dále prohlubuje experimentální rovinu z předcházející nahrávky"St. Vincent". Jednotlivá témata alba dále rozvíjejí již zveřejněná videa, zejména bude řeč a vypečené provokaci "Los Ageless" (spojitost s Los Angeles, s Mekkou estetické a plastické chirurgie se prostě nedá odpárat). Annie Clark se tu naváží do všech hvězdiček, které se ženou za ideálem krásy a přehnanou dokonalostí. Willo Perron vše toto zabalil do křiklavých odstínů a celkem se vyřádil s nápady, co vše lze podstoupit pro nadpozemskou krásu, tento bizarní svět zachytil trefně; funguje i ona chemie mezi samotnou skladbou a vizuálem. A pokud chcete nášup, zkuste i předchozí snímek k podmanivé "New York". (Dan Hájek)


Loreen - Hate The Way I Love You

Koncentrované emoce. Asi tak by šel shrnout singl švédské zpěvačky Loreen "Hate The Way I Love You". Nádherně gradující balada, v níž je pro zpěvačku nezvykle velké množství akustických nástrojů, se dočkalo nekomplikovaného, přesto velmi silného videa. Druhá ochutnávka z výborné desky "Ride" ukazuje, jak to dopadne, když se perfektně podaří náladu písničky vyjádřit pomocí pohyblivých obrazů. Intimní momentky, studená krajina, běh lesem, vypjatý závěr. Poetika písně i videa je jasná, srozumitelná a všem citlivým duším nabízí možnost okusit tu pravou severskou temnotu, která v popu tak náramně funguje. (Lukáš Boček)


Dead Cross - Church Of The Motherfuckers

Tvrdé metalové vody letos rozčeřil superprojekt Mikea Pattona a Davea Lombarda Dead Cross. Jejich eponymní debut je plný syrové energie, metalového groovu a noiseového chaosu. K hudebně strhující desce se respektovaným hudebníkům povedlo natočit i kontroverzní černobílé video, které není pro slabší povahy. Kněží tu totiž nekážou, ale rvou se na krev. Jeptišky zase slouží Bohu tím, že si strkají hostie do klína, a nechybí ani mužský porod. Režijně toto znepokojivé dílo vedl talentovaný Michael Panduro, který se v hororových tématech skutečně vyžívá. (Ondřej Hricko)


Kesha - Praying

Na pět let se Kesha hudebně odmlčela. Ne snad, že by si chtěla dát pauzu nebo jí došla inspirace. Světu se totiž svěřila, že ji její bývalý dvorní producent Dr. Luke znásilnil. Vymanit se z jeho spár tak dávalo naprostý smysl, jenže vykroutit se ze smlouvy s ním nebylo tak jednoduché. Za minulostí s autorem mnoha hitů udělala tlustou čáru a nazvala ji "Praying". S emotivní baladou se vrací odhodlaná a bez vrstev auto-tune. Svá silná slova podtrhuje symbolickým klipem, v němž je pronásledována dvojicí mužů s prasečí maskou. Na konci píseň nádherně vygraduje a videoklip jakbysmet. Kesha totiž měla dost. Za barevných výbuchů se zbavuje všech a všeho, co jí kdy ublížilo. Pokud byste si ve slovníku chtěli najít pojem husí kůže, nejspíš by vás odkázal na závěr tohoto videa. V popu se jen zřídka objeví něco takhle upřímného a ryzího. Tenhle comeback se prostě povedl. (David Böhm)


The Wombats - Lemon To A Knife Fight

Liverpoolští indierockeři The Wombats vydají své čtvrté album "Beautiful People Will Ruin Your Life" letos v únoru, singl "Lemon To A Knife Fight" ovšem stačili vypustit již na podzim uplynulého roku. Hitová skladba vzbuzuje vysoká očekávání, ovšem tím zajímavějším se ve výsledku stal klip. Zdánlivě rutinní příběh unesené dívky magorem v autě se brzy promění v solidní hororovou vyvražďovačku devadesátkového střihu, kde hlavní otěže příběhu převezme krvelačná vlkodlačice. Ta se zachrání i díky tenisáku, ale pointu si budeme muset odhalit sami ve videu pod textem. Stojí za to. (Ondřej Hricko)


Brendan Maclean - House of Air (18+!!!)

Antropologická studie homosémiotiky, -taxonomií a -sexuálního chování. To je popis, díky kterému hned víte, proč bylo tohle video takřka okamžitě staženo z Facebooku (a po sedmi stech tisících(!) zhlédnutí i z YouTube) a proč byste se na něj ROZHODNĚ NEMĚLI DÍVAT V PRÁCI. Malý skandálek loňského roku je zároveň velmi edukativním snímkem, který diváctvu předkládá jakýsi slovníček homosexualismu doplněný o příslušné naturalistické obrázky. A ještě si k tomu můžete zavrtět do rytmu disca. A to chcete. (David Věžník)


zahraniční desky: 40-31 | 30-21 | 20-11 | 10-1
domácí desky: 20-16 | 15-11 | 10-6 | 5-1
zahraniční videoklipy | domácí videoklipy | objevy domácí scény



NÁZORY
  • Divný (Emmuš, 18.01.2018 21:33) Reagovat

    Jeto divný. A marylin manson je blb.

  • ...a kde je Look what You Made Me Do ? A Thunder ?... (Tom, 19.01.2018 09:58) Reagovat

    ...a kde je Look what You Made Me Do ? A Thunder ? ...jinak souhlasím s New Rules, ten klip má super nápad a je výbornej !

    • Re: ...a kde je Look what You Made Me Do ? (Jaromír Bergmann, 19.01.2018 10:32) Reagovat

      jn, i ...Ready For It od Tay bylo perfektní video

    • o Cara Delevingne - I Feel Everything (Jaromír Bergmann, 19.01.2018 10:37) Reagovat

      nemluvě

    • Re: ...a kde je Look what You Made Me Do ? A Thunder ?... (Anonym, 19.01.2018 11:03) Reagovat

      a v čem je Look What You... tak dobrý? Je to jenom klasická předražená produkce na efekt, nápad nulový. Jízdu v drahých autech, tanec v sexy oblecích a nějaký ty namachrovaný gesta - hele, já myslím, že tohle ti může nabídnout každý druhý mainstreamový klip ;) Ready For It byl otřes a měl by spíše figurovat v žebříčku nejhorších klipů loňska. Strašný kýč.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín
Top 10: Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín Kanadská parta Mother Mother se 24. března vrátí do Prahy v rámci svého dosud největšího evropského turné, navíc s novou povedenou deskou "Grief Chapter" v zádech. Co od koncertu čekat? Co pravděpodobně zazní? Co si dopředu... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 14:30 v sekci Publicistika | Top 10
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa chce být na novém albu radikálně pozitivní (15.03.2024 10:47)
- Video: Miley Cyrus a Pharrell Williams si v novém singlu hrají na doktory (14.03.2024 20:09)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Návrat Oasis? Podle Liama by k tomu stačila bonboniéra od Noela (10.03.2024 09:04)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Recenze: Liam Gallagher a John Squire úspěšně ignorují fakt, že je 21. století (04.03.2024 00:00)
- Audio: Hořící St. Vincent láká singlem "Broken Man" na další studiovku (03.03.2024 11:12)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Oasis mají namířeno do Rokenrolové síně slávy. Liam nemá radost (29.02.2024 08:06)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Bono Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu