shop.musicserver.cz
Top 10: Nejlepší videoklipy Rihanny

Top 10: Nejlepší videoklipy Rihanny

Vydáno: 05.12.2011 11:15 v sekci Publicistika - Katka Šebestová a Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Je jako z reklamy na úspěch. Je krásná, daří se jí vše, na co sáhne, a ještě k tomu má miliony věrných fanoušků. Letos vydala už šestou desku za sedm let kariéry. Rihanna zkrátka válí. My jsme si proto vzali na paškál její videoklipy a z té hromady vybrali deset nejlepších.

Je jí třiadvacet a na kontě má ze sedm let svojí kariéry více singlů než kdejaký protřelý mazák pohybující se na scéně přes deset let. Její tempo vydávání alb je neskutečné. Šestý počin vyšel letos na konci listopadu a my kromě poslouchávání nových fláků začali mapovat i její rozsáhlou videografii. A že se bylo panečku na co koukat. Přes snímky, kde se jen v bikinách natřásá na pláži, nebo svádí svými vrtivými pohyby mládence ze širokého okolí, jsme se dostali až k těm více zajímavým. Těm, které se dočkaly nějaké nablejskané sošky, pořádně zvedly mandle všem mrávokárcům nebo to v nich Rihanně alespoň zatraceně sekne. Vybrali jsme podle nás těch deset nejlepších videoklipů Rihanny a vy si je můžete teď všechny znovu zopakovat.


10. What's My Name?

Datum vydání: 29. říjen 2010
Režisér: Philip Andelman
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

RIhanna - What's My Name? feat. Drake
Zřejmě nejprostší Rihannin song, který se kdy stal singlem, je r'n'b pohodovka "What's My Name?". Po našlápnuté taneční pecce "Only Girl (In The World)", která platila spíše na starý kontinent, zacílila i na urban zbožňující Američany. A jelikož písnička nesla nálepku Rihanna, stal se z ní okamžitě hit. Vypomohl i kanadský rapper Drake, kvůli kterému se klip musel točit ve dva rozdílné dny. Jako kulisy posloužil v té době slunný New York a den natáčení způsobil hotovou mánii a hon na zpěvačku. Své místo si v žebříčku našel právě kvůli uvolněnosti a milé jednoduchosti.


9. Don't Stop The Music

Datum vydání: 7. září 2007
Režisér: Taj & Rihanna
Úspěchy: #3 USA, #4 UK

Rihanna - Don't Stop The Music
Sexy slečinka vystoupí z taxíku, zatímco v pozadí se mihne tramvaj. Vejde do místní večerky a upozorní roztomilého černouška, vedle kterého ve výloze stojí bonpary a karlovarské oplatky, aby rozhodně nic neříkal své mamince (konkurence navíc není vítána). Vzápětí RiRi přejde do žhavého klubu a začne se smyslně svíjet ve víru energické taneční vypalovačky. Klip k "Don't Stop The Music" se natáčel v Praze (v klubu Radost) a běžný Američan z něj musí notně získat představu, že ve východní Evropě (kam nás stále řadí) se nespoutaně paří doslova na každém kroku, i ve skladu místního koloniálu. Klip to není nikterak objevný, ale už kvůli Praze a sexy minišatům by byl hřích ho do žebříčku nezahrnout.


8. Rockstar 101

Datum vydání: 2. červen 2010
Režisér: Melina Matsoukas
Úspěchy: #64 USA

Rihanna - ROCKSTAR 101
Za dob čtvrté Rihanniny desky "Rated R" vzniklo jedno velice silné pouto. Pouto mezi zpěvačkou a režisérkou Melinou Matsoukas. Spolu jim to klape na jedničku, nebojí se obscénností a věcí, nad kterými mnozí zavírají oči. "Rockstar 101" je slabší odvárek toho, co následovalo, ale stejně je klip narvaný neslušnými gesty, Rihannou natřenou načerno, válející se po zemi jen oděnou v drátcích a jiných skromných oděvech. Zatetelit štěstím se mohl i bubeník slavných Blink-182, který v klipu účinkoval, poklonu pak pěnici vysmekl i samotný kytarový mág Slash, který sice song nahrál, ale ve videu ho musela alternovat sama zpěvačka. A podle jeho slov jí to šlo moc dobře.


7. Rude Boy

Datum vydání: 19. únor 2010
Režisér: Melina Matsoukas
Úspěchy: #1 USA, #2 UK

Rihanna - Rude Boy
Klip na třetí singl z "Rated R“ je hlavně pastvou pro divákovo oko (ne, že by obecně všechny klipy Rihanny nebyly pastvou pro oko, zejména to pánské...) Opět pochází z dílny režisérky Meliny Matsoukas a ta si v něm vyhrála s mnoha barvami a vizuálními efekty. Inspiraci si přitom nenápadně vypůjčila od kdekoho, třeba od grafika Keitha Haringa. Hudební kolegyni zpěvačky M.I.A. snad zmiňovat už ani nemusíme. Koho to ale v podstatě zajímá, když je z toho ve výsledku taková hezká barevná podívaná? Dokonalý kontrast proti zbytku temného alba.


6. Umbrella

Datum vydání: 29. březen 2010
Režisér: Chris Applebaum
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Rihanna - Umbrella
První dvě alba proslavila RiRi především v Americe. Největší zlom však nastal, když do rádií a televize vtrhla jednoduchá, ale o to zapamatovatelnější pecka "Umbrella". Stal se z ní okamžitě hit a Barbadosanku si od té doby zamiloval i zbytek světa. Ella ella song se samozřejmě dočkal i videa, které ukázalo Rihannu tak, jak jí v té době vídal jen Chris Brown. Scéna, kdy je zpěvačka pokryta jen stříbrnou barvou, se točila naprosto odděleně, přítomen byl pouze kameraman, RiRi a režisér. Barva musela být navíc několikrát přetřena, aby zakryla opravdu vše. Výsledek dokázal nadchnout mimo fanoušků i kritiku. Kráska si kromě jiného si odnesla i cenu "Video roku" z MTV Video Music Awards.


5. S&M

Datum vydání: 21. leden 2011
Režisér: Melina Matsoukas
Úspěchy: #1 USA, #3 UK

Rihanna - S&M
O tom, že není žádná světice, přesvědčila celý svět čtyřminutovým snímkem "S&M", ve kterém se držela názvu svého songu. Latex, bičíky, zotročování a další obscénnosti. To všechno narvala do jednoho videa, které si děťátka pod osmnáct nemají šanci prohlédnout. Újmu neutrpěli jen mladší Rihannini fanoušci, ale i dva fotografové David LeChapelle a Philipp Paulus, jejichž fotografie se staly velkou inspirací při natáčení videoklipu. Celá prekérka se dostala až před soud, kde se Rihanna s LeChapellem vyrovnala blíže neurčeným finančním obnosem. Nad ostrými slovy o nekreativnosti a plagiátorství, které oba fotografové vypouštěli do médií, režisérka Melina Matskoukas i samotná Rihanna mlčely. Přece jenom song i klip měly obří úspěch.


4. Only Girl (In The World)

Datum vydání: 10. září 2010
Režisér: Anthony Mandler
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Rihanna - Only Girl (In The World)
"Tu píseň si budete chtít pouštět stále dokola", prohlásila loni v září Rihanna před vydáním singlu "Only Girl (In The World)" a měla recht. Byl to trhák. Po temných písních z "Rated R" naběhla do studia a chtěla natočit něco zábavného v rychlejším tempu. Kritici se pak mohli rozplynout blahem nad důmyslnými europopovými rytmy a plesalo se i nad videoklipem. V něm RiRi hraje opravdu jedinou dívku na světě a natřásá se před krajinkami, nad kterými musí každý zapřemýšlet, zda opravdu tak nádherná místa existují. Rihanna se dušuje, že ano, a my nad všemi těmi květinami, horami a oblohou jako z pohlednice můžeme jen pronést, že v jednoduchosti je věru ta pravá krása.

Na velikosti záleží

Rihanna
Rihanna nemá jen krásné dlouhé nohy, sexy rty a široký repertoár kopulačních pohybů pro svá vystoupení, ale... má i nejdiskutovanější čelo popové hvězdy! Ťukáte si na to své, co že je na něm tak zajímavé? Jeho nekonečnost! Pokud sjedete pohledem od Rihanniných očí až k začátku jejích vlasů, možná při tom zívnete. Její čelo je tak vysoké, že by se na něm daly promítat filmy a nebo byste si o něj mohli opřít kolo. Své o tom ví i fanoušci, kteří si Rihanninu velkou přednost oblíbili na Facebooku. A je jich hned několik tisíc. Nevěříte? Důkaz najdete na Googlu, zadejte "biggest forehead" a mezi obrázky je RiRi v Top 10. Gratulujeme!

3. Disturbia

Datum vydání: 22. červenec 2008
Režisér: David LaChapelle
Úspěchy: #1 USA, #3 UK

Rihanna - Disturbia Remixes
Rihanna má v hlavě hlasy. A ty hlasy ji straší. O něčem zhruba takovém je ve zkratce singl "Disturbia" z reedice jejího třetího alba "Good Girl Gone Bad". I v klipu očekávejte děsivé vize včetně spousty podivně vzhlížejících kreatur, epileptických pohybů a vycpaných zvířecích hlav. Neméně znepokojující jsou i zpěvaččiny svítící oči. Žádní živočichové z kmene členovců při natáčení ovšem fyzickou újmu utrpět neměli. Každopádně se jedná asi o první Rihannino video, ve kterém se skutečně odvázala a dokázala nám, že ta hodná holka je už nenávratně fuč.


2. Man Down

Datum vydání: 3. květen 2011
Režisér: Anthony Mandler
Úspěchy: #59 USA, #54 UK

Rihanna - Man Down
"Man Down" je nejspíše nejtemnější videoklip v repertoáru barbadoské krásky. Zahrála si v něm mladou dívku žijící kdesi na Jamajce, která se stane obětí sexuálního zneužití a svému útočníkovi se následně pomstí zastřelením. Jinými slovy řečeno: Klip, který rozhodně nemohl mnoha lidem v Americe v čele s rodičovskou radou PTC dát spát. Rihanna jim však prostřednictvím Twitteru zaslala jasný vzkaz: "Jsem třiadvacetiletá bezdětná rocková star. Proč po mně všichni chtějí, abych se chovala jako rodič? Pokud budete skrývat své děti před společností, tak se jí nikdy nebudou umět přizpůsobit. Tohle je skutečný svět! Jako umělci máme svobodu se svobodně vyjádřit, tak nás nechte! Je jenom vaší povinností, aby vaše děti neskončily jako my!"


1. We Found Love

Datum vydání: 22. září 2011
Režisér: Melina Matsoukas
Úspěchy: #1 USA, #1 UK

Rihanna - We Found Love
Zhudebněný "Trainspotting". Takové megalomanské přirovnání dostal videoklip "We Found Love" hned od několika předních hudebních recenzentů. Vůně velkého díla zavoní už v předmluvě topmodelky Agyness Deyn. "Je to jako když křičíte, ale nikdo vás neslyší," začíná svůj monolog. Pak už je to jen Rihannu se svým klipovým parťákem ve všech ocicmávacích pozicích, na gauči, ve vaně, v obchodě, v autě, na party. Idylka jako vyšitá. Do doby, než režisérka Melina Matsoukas udělá šmik a ze zamilované dvojice se na plátně promenáduje pár hrající hru se smrtí. Hádky, slzy, ale především drogy a halucinace. Tvrdý závěr klipu všechny postaví zpátky na pevnou půdu reality. Co na to široká veřejnost? Jedna vypečená rada se ohradila tím, že klip propaguje násilí. Další borci tvrdí, že Rihanna je špatný příklad pro mládež, protože propaguje sex a kouření. Ale i přes tato vypečená nařčení musíme konstatovat: Jestli tenhle klip nedostane příští rok nějakou z MTV cen, je hlasování natuty zkorumpované.


Spoluautorkou článku je Simona Knotková.

NÁZORY
  • Cover (Petra, 05.12.2011 12:25) Reagovat

    Jenom malá poznámka. Všimla jsem si, že u "Man Down" máte obrázek singlu Willow Smith :)

  • Souhlas!!! (Severin, 05.12.2011 12:29) Reagovat

    Povedený výběr. Už od začátku žebříčku jsem hledal kde je We Found Love a na konci jsem uznale přikývl, že je přesně tam kde má být. Poslední dva klipy jsou asi opravdu to nejlepší pokoukání od ní. Ve chvíli kdy jsem viděl Man Down (mimochodem u něj máte obrázek Willow Smith) mi došlo, že takhle holka roste a roste a že od ní už můžeme čekat mnohem víc než jen tu zásobu "kopulativních" sexy pohybů. :D Rihanně to s Melinou jde opravdu skvěle, ikdyž nejsou 100% originální (možná ani ze 70%).

  • Správný výběr (Doupik, 05.12.2011 12:33) Reagovat

    Top 4 nemohlo skončit jinak :-), jsem rád, že máme v redakci stejné názory.

    Děkujeme za to všimnutí si špatného obrázku, už byl vyměněn.

  • Rihanna (Bingi, 05.12.2011 12:46) Reagovat

    Já osobně Rihannu osobně nemusím, ale co se jejích videí týče, tak mě osobně se nejvíc líbí Wait your turn, které mi tu trochu chybí.

  • Rihanna (I, 05.12.2011 13:23) Reagovat

    Rihanna je jednoducho diva! A čakajú ju ešte sľubné roky, preživá tu najväčšiu slávu..... jej hlas je charakteristický a ma takový recht,že ju hneď spoznáte... som fanúšik od dob keď luďia ani nevedeli kto to je! a že to nebude len letná senzácia som vedel od začiatku,
    a tiež mi tu chýba viac videí s Rated R Erý,pretože Wait your turn je asi moja najoblubenejšia skladba a video ani nehovorim
    a este tu chýba RUSSIAN ROULETTE?!!! to video je neskutočné podarené a precítené ...skvela práca, písmeno R zdobí aj moje telo :D
    ale inak je rebríček celkom OK ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Jelen ft. Rybičky 48 - Je lepší se opít 7/10
Video: Jelen a Rybičky 48 radí: "Je lepší se opít" a jít spát Víte, co vznikne, když zkřížíte jelena s rybičkami? Zní to jako vtip či hádanka, ale jestliže obě slova začnete velkými počátečními písmeny, výsledkem se může stát poměrně vkusně zpracovaná písnička. Songem s... čtěte zde
Vydáno: 28.04.2024 10:30 v sekci Audio / Video | Video
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou (19.04.2024 17:47)
- Fotogalerie: Slash s Mylesem Kennedym a The Conspirators se ukázali v brněnské hale (18.04.2024 23:57)
- Nejvíc nej: Dvanáctkrát featuring Slash aneb Tucet hostování kytarového mága všude možně (12.04.2024 08:00)
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Audio: Singl "The General" od Guns N’ Roses je sice velkolepý, ale ne zrovna povedený (11.12.2023 15:00)
- Nové desky 45/2023 - od Chrise Browna přes Bena Cristovao po Chrise Stapletona (15.11.2023 20:45)
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators přijedou v dubnu 2024 do Brna (17.10.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga U2 AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu