shop.musicserver.cz
Nové desky pro 5. týden

Nové desky pro 5. týden

Vydáno: 30.01.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Závěr prvního měsíce roku 2011 ozdobí Angličanka Adele, po šesti letech se přihlásí Ricky Martin, Hooverphonic představí novou zpěvačku, zavzpomínáme na "Faith" George Michaela a hip hop si vezmou na starost Chase & Status. Tipem týdne je Královna rockabilly Wanda Jacskon, která se spojila s Jackem Whitem.

Pokud se v pondělí 31. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Adele - 21 (Panther)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / blues / soul

Adele - 21
Britskou zpěvačku Adele čeká s novinkou "21" velmi těžký úkol. A sice navázat na velký úspěch debutu "19", díky němuž si mimo jiné odnesla dvě ceny Grammy. Ovšem nenavazuje na něj stylově. Už jména producentů, mezi kterými najdete Ricka Rubina, Paula Epwortha nebo Frasera T Smithe z Florence And The Machine, naznačují, že nahrávka bude více popová. Sama zpěvačka pak navíc tvrdí, že jí bylo inspirací americké country a skupiny jako Rascal Flatts, Lady Antebellum, či Wanda Jackson. První ohlasy a třeba i ukázky na stránkách BBC toto příliš nepotvrzují, ovšem jinak jsou kritici z desky veskrze nadšení.


Tip týdne

Wanda Jackson - The Party Ain't Over (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rockabilly / rock'n'roll / country

Wanda Jackson - The Party Ain't Over
Přezdívá se jí Královna, či První dáma rockabilly a na hudební scéně se pohybuje bezmála již šedesát let. Přesto se třiasedmdesátiletá Wanda Jackson ještě neuchýlila do královského důchodu a dále vydává desky. Letošní novinka dostala název "The Party Ain't Over" a Wanda Jackson si k jejímu nahrávání pozvala Jacka Whitea z The White Stripes. Společně natočili album, které se pochopitelně drží rockabilly a rock and rollu a nasává do sebe vlivy country, big bandů a rocku. Mezi jedenácti písničkami najdete i předělávky "You Know I’m No Good" Amy Winehouse a Dylanovu "Thunder On The Mountain", jež se stala prvním singlem desky. O tom, že má tato dáma i ve svém úctyhodném věku stále co říct, se přesvědčíte poslechem dvou kousků na jejím MySpace.com.



Chase & Status - No More Idols (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hip hop / drum and bass

Chase & Status - No More Idols
Britská formace Chase & Status nechala fanoušky elektronické hudby čekat na novou desku tři roky. Ta doba se ale vyplatila - duo připravilo a svépomocí produkovalo patnáct songů. Až na pár výjimek se v každé písni blýskl velký host - pro příklad Tinie Tempah, Dizzee Rascal, Cee Lo Green nebo White Lies. Ve velkém stylu se nesl už pilotní singl "End Credits", jehož ukázku si můžete poslechnout spolu s kousky dalších songů na MySpace.com kapely. Na stejné adrese najdete také nové videoklipy ke všem velkým singlům včetně "Hypest Hype", který si zájemci mohli stáhnout na oficiálních stránkách kapely. Z alba vyšly již čtyři upoutávky a u domácího publika se dočkaly velkého ohlasu.


Ricky Martin - Música + Alma + Sexo (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: latino pop

Ricky Martin - Música + Alma + Sexo
Dlouhých šest let nechal Ricky Martin čekat své fanoušky na novou studiovou desku. Mezi tím jim ovšem připravil výběr "17" a také přiznání své sexuální orientace. Nyní se vrací s devátým albem "Música + Alma + Sexo", jež je převážně ve španělštině, ale najdete na něm pár písniček nazpívaných i v angličtině. Prvním singlem se stal duet "The Best Thing About Me Is You / Lo Mejor De Mi Vida Eres Tú", a jak je patrné z názvu, je jedním z těch, který má dvě jazykové verze. V té španělské si s Rickym Martinem zazpívala Natalia Jiménez a v té anglické Joss Stone. Vedle této dvojice se na albu podíleli ještě Claudia Leitte a portorické reggaetonové duo Wisin & Yandel. Klip ke zmíněnému singlu naleznete na zpěvákově webu.


Lazarus A.D. - Black Rivers Flow (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash metal / groove metal

Lazarus A.D. - Black Rivers Flow
Lazarus A.D. jsou na hudební scéně pořád trochu nováčkem, ovšem pozornost na sebe umějí strhnout pořádně. Nejprve se jim to povedlo s debutem "The Onslaught" a teď útočí na metalové publikum s druhou deskou "Rivers Flow". Nahrávání devíti skladeb probíhalo během července a srpna loňského roku za dohledu producenta Chrise Djuricice. Oproti prvotině vsadili muzikanti na drsnější zvuk a písně stylizovali do groove metalu. Jak se dílo povedlo, můžete ohodnotit sami poslechem písní na stránkách metalunderground.com.


Hercules And Love Affair - Blue Songs (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: disco / house / elektronika

Hercules And Love Affair - Blue Songs
Hudební projekt Hercules And Love Affair soustředěný kolem DJe Andyho Butlera před dvěma lety nadchl kritiku svým eponymním debutem a svojí house music show v témže roce přivedli do varu i pražský Veletržní palác v rámci festivalu Electronic Beats. Na svém druhém albu "Blue Songs" přináší opět taneční disco hudbu, která však dostala soulovější a funkovější nádech, čímž se uskupení přiblížilo stylu LCD Soundsystem. O tom, jak moc se téhle formaci Butler & spol. přiblížili opravdu, můžete přemýšlet poslechem celé desky v našem článku. Na CD je celkem jedenáct skladeb, v nichž se o vokální stránku postarali opět hostující zpěváci v čele s Kelem Okerekem z Bloc Party nebo Shaunem Wrightem.


Battlelore - Doombound (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Battlelore - Doombound
Rok 2011 se pro finské Battlelore nese ve znamení návratu k oldschoolovému zvuku. Fanoušci se o tom budou moct přesvědčit právě na novém albu "Doombound", které početná kapela pojala ve velkém stylu. Nahrávání probíhalo ve studiích Sound Supreme Studios s týmem, jenž tvořil zkušený zvukový inženýr a producent Janne Saksa a Dan Swäno u mixu. Spolupráci můžete otestovat prostřednictvím ukázky na oficiálních stránkách kapely. Pokud se vám v jedenácti nových písních podaří najít příběh, není to náhodou. Sice se jedná o šestou studiovku v pořadí, ale zároveň o první koncepční nahrávku. Dodejme, že kromě klasické edice s CD bude k dostání také verze obohacená o DVD. Druhý disk vznikl u příležitosti oslav desetiletého výročí kapely a diváky potěší několika koncertními záznamy, videoklipy a fotogalerií.


Hooverphonic - The Night Before (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dream pop / trip-hop

Hooverphonic - The Night Before
Belgická dream popová formace Hooverphonic přišla od minulé desky "The President Of The LSD Golf Club" o svoji zpěvačku Geike Arnaert, kterou nahradila nová vokalistka Noémie Wolfs. Společně natočili album "The Night Before", jež vyšlo v jejich domovské Belgii již v listopadu minulého roku. Nyní se tedy dostává se zpožděním i k nám a trio u něj věří, že se podaří oživit mírně upadající slávu. V Belgii se to kapele zatím docela daří - album zde získalo už platinové ocenění. Jestli se bude líbit i vám, zjistíte jeho poslechem na stránkách deníku De Standaard.


George Michael - Faith (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: wordl music

George Michael - Faith (Collector's Edition)
Když v roce 1987 George Michael vydal svůj sólový debut "Faith", okamžitě získal pozornost celé světové popové scény. Album se vyšvihlo na první příčky v Británii, USA a dalších zemích světa a celkově se ho prodalo přes dvacet milionů kopií, z čehož půlku tvořil prodej v USA, kde získalo diamantové ocenění a titul nejprodávanějšího alba roku 1988. Následovala nejrůznější ocenění včetně Grammy či American Music Awards. Nyní vychází v remasterované podobě a ve sběratelské edici, a to ve třech podobách. První, 2CD verze, bude obsahovat remasterované originální album a bonusové CD s instrumentálními a remixovanými skladbami. Třídisková edice k té předchozí přidá navíc DVD se sedmi remasterovanými videoklipy a dalším bonusovým materiálem, kompletně v délce sta minut. Největší fandové pak sáhnou po box setu, který kromě výše zmíněných 2CD a DVD přinese vinyl s originálním albem, šedesátistránkový knižní booklet s exkluzivním interview a raritními fotkami, památní obálku s pěti grafickými listy, tour pass, vstupenky a plakát.


Beatsteaks - Boombox (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: punkrock / alternativní rock

Beatsteaks - Boombox
Německá punkrocková formace Beatsteaks po vydání alba "Kanonen auf Spatzen" deklarovala pětiletou pauzu, ale naštěstí své hladové fanoušky tak dlouho čekat nenechala a po třech letech se vrací s novinkou "Boombox". Tu uvedl singl "Milk & Honey", jehož videoklip jsme vám již představili. Na něm to vypadá, že skupina mírně obrousila hrany, ovšem zda to ale platí o celém albu, zjistíte poslechem ukázek v internetovém obchodě Amazon.de, případně naživo, navštívíte-li letošní ročník festivalu Rock For People.


James Harries - Growing Pains (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / folk

James Harries - Growing Pains
Anglický muzikant James Harries již řadu let žije, tvoří a koncertuje v České republice a můžete ho znát i jako autora hudby k filmům "Snowborďáci" nebo "Bobule". Nyní se po dvou letech strávených pracemi na hudbě k filmu "Lidice" rozhodl natočit své šesté sólové album "Growing Pains". To vzniklo během jednoho dne v kalifornském gospelovém kostele Plymouth Church Of Jazz & Justice v Oaklandu. Za pomoci basisty Jona Evanse, člena kapely Tori Amos a spolupracovníka Toma Waitse nebo Lindy Perry, bubeníka Joea Bagalea, člena West Coast Jazz Mafia, nahrál celkem šestnáct písní, z nichž se nakonec na výslednou nahrávku dostalo dvanáct. Výrazný otisk na "Growing Pains" zanechal i producent Ben Yonas, který si zde také zahrál na harmonium a wurlizter. Nové písničky si budete moct poslechnout na právě startujícím turné.


Dále vychází:

A Life Divided - Passenger (Mystic Production)
Arafel - For Battles Once Fought (Mystic Production)
Artas - Riotology (Mystic Production)
Barclay J.Harvest - Once Again(40th)Ntsc (DVD) (EMI)
Barry White - Icon (Universal)
Boney M - Barbra Streisand - Boney M Goes Club (Sony Music)
Dreamshade - What Silence Hides (Mystic Production)
F. Nepil - Proč jsem nechodil na Alexandrovce (Popron Music)
Falkenbach - Tiurida (Mystic Production)
Giles Thomas - Pulse (Mystic Production)
Hot Chocolate - Box Selection/1974 (EMI)
Katanga - Moonchild (Mystic Production)
Kenny Rogers - Best Of/Slidepack (Universal)
Moravanka Jana Slabáka - Zlatá kolekce (Supraphon)
Mygrain - Mygrain (Mystic Production)
No Doubt - Icon (Universal)
Onslaught - Sounds Of Violence (Mystic Production)
P.I.L. - Second Edition (EMI)
Pallas - XXV (Mystic Production)
Pushking - The World As We Love (Mystic Production)
Rod Stewart - The Best Of... The Great American Songbook (Sony Music)
Různí - Arabianights 6 (EMI)
Různí - Taneční liga 126 (Universal)
S. Richter / Beethoven - Sonáty pro klavír č. 7, 12 A 23 (Supraphon)
S+H - Hurvínkův bigbýt a 9 dalších scének (Supraphon)
Six Reasons To Kill - Architects Of Perfection (Mystic Production)
Tom Waits - Nighthawks At The Diner (vinyl) (Universal)
Tom Waits - Small Change (vinyl) (Universal)
Totální nasazení - Crazy Story (Popron Music)

NÁZORY
  • Chase & Status (gMn, 30.01.2011 17:40) Reagovat

    No More Idols je boží!

  • wtf (mjúz, 30.01.2011 21:50) Reagovat

    viete vobec neco o chase & status?
    c&s niesu ziadny blby hip hop
    a skor ako drum'n'bass su dubstep

    a suhlasim s gMn je to super album!

    • Re: wtf (Alex, 31.01.2011 00:11) Reagovat

      A proto maj' na myspace vyplněno: Drum & Bass / Hip Hop.
      Ručník na hlavu, pane Škatulka.

  • hip hop (Ali, 31.01.2011 09:13) Reagovat

    At delam, co delam, tak toho hip hopu na No More Idols moc neslysim... Takze mi ta veta "a hip hop si vezmou na starost Chase & Status" taky neprijde moc v poradku...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Dvanáctá řadovka Hooverphonic "Fake is the New Dope" je na cestě (12.03.2024 13:22)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (15-11) (25.01.2024 21:00)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu