shop.musicserver.cz
Colours Of Ostrava - den čtvrtý, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024

V pestrém finále Colours Of Ostrava zazpívali Sean Paul, Zara Larsson nebo James Blake

Vydáno: 23.07.2024 13:30 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Čtyřdenní (nejen) hudební maraton je za námi, a tak se v posledním díle letošní série reportáží podíváme na to, co by podle nás měli pořadatelé Colours do budoucna zachovat a co by naopak mohl začít (konečně) řešit. Také vám prozradíme naše top desítky toho nejlepšího, co jsme tentokrát v Ostravě viděli.

Colours Of Ostrava - den čtvrtý

místo: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
datum: 20. července 2024
vystoupili: Sean Paul, Zara Larsson, James Blake, Infected Mushroom, Sevdaliza, Malalata, Emiliana Torrini a další
Fotogalerie

Colours Of Ostrava - den třetí, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 19.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Diskuzní fórum Meltingpot jsme letos moc nestíhali sledovat, nicméně přinejmenším panel s názvem "Rakovina se týká každého z nás" nešlo minout. Onkologové Michal Eid a Jana Halámková zde mluvili o nutnosti screeningu, a tedy možnosti rakovině předejít, a zvali u toho do nemocnic na včasné kontroly. Zmiňovali taktéž dle jejich slov prázdné ordinace zaměřující se na zdravou výživu a obezitologii, což s problémem souvisí.

Poučené publikum jim odpovídalo nejen vlastními zkušenostmi s onkologickými onemocněními, ale také hovořilo o systému, kdy se lidé snažili problémům předcházet, ale naráželi na nezájem doktorů, nekonečné čekací lhůty a otrávené obličeje lékařů hovořících o tom, jak je pacienti obtěžují, když jsou přece (zatím) zdraví. Poutavá debata na důležité téma by si však zasloužila delší vyhrazený prostor a snad i trochu empatičtějšího moderátora. Jistě pro řadu tazatelů nebylo snadné se se svou zkušeností před narvaným sálem svěřit.

Jedna z papírově největších hvězd letošních Colours, zpěvák Sean Paul, vystoupila na hlavní scéně už v 17:00. Že to bylo za světla, se nakonec ukázalo jako nejmenší problém. Můžeme se ostatně podivovat nad tím, že se legenda jamajského reggae a dancehallu ukázala v České republice po více než dvaceti letech na scéně vůbec poprvé. Už ohlasy z bratislavského festivalu Uprising, na němž se dnes jedenapadesátiletý umělec představil v roce 2017, ale naznačovaly, že půjde o jedno velké zklamání.

Záměr přitom působil pozitivně, kromě očekávaného DJe pouštícího základy mnoha hitů s sebou měl hudebník také bubeníka, lehce hajpujícího sidekicka, basáka a klávesistu. Poslední dva sice viditelně neměli moc co hrát, ale zaděláno na zážitek plný známých melodií bylo dobře. Problém spočíval v tom, že v přednahraných částech písní jsme neslyšeli jen ženské vokály z úspěšných hitů (a že takových interpret za ta léta nasbíral!), nýbrž i jeho vlastní.

Sean Paul, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
A tak se třeba v dancehallové klasice "Gimme The Light" z roku 2001 stalo, že Sean sám sebe naživo doplňoval, což působilo hrozně. Dokonce tak moc, že například hit "We Be Burnin'", jenž měl zásadní vliv na trvání jeho kariéry do dnešních dní, pisatel poznal až na samotném konci. A to se přitom na českou premiéru Seana Paula upřímně těšil ze všech nejvíc. Tak moc nepovedené to bylo.

Otec dvou dětí totiž sice evidentně stále dokáže zakouzlit ve studiu a jeho signifikantní hlas se silným přízvukem si nespletete, což ostatně potvrdil i sám velký Jake Gyllenhaal, jenže naživo se mu ten jazyk v puse líně plantá, než že by s jeho pomocí rapoval. A místo zpěvu na publikum spíše jen pokřikuje. Nejvíc se tak u jeho koncertu v horku namakaly dvě doprovodné tanečnice. Velký potlesk alespoň jim. Jinak se to ale nedalo poslouchat, protože autorovi snad největšího počtu hitů z letošního ročníku se jeho písně úplně rozsypaly.

Naprostý opak předvedla Zara Larsson, která jako už mnohokrát dříve dokázala, že s ní vedle nikdy nešlápnete. Jako jedna z mála mainstreamových popových zpěvaček skutečně umí zpívat, navíc zcela proměnila svou pódiovou výbavu. Ryze ženská kapela, o které dlouho snila, jí sice zůstala, nicméně z komplikovaného stage designu koncertu, jaký předvedla na jaře ve Foru Karlín, nezbylo vůbec nic.

Zara Larsson, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Taktéž divákům tentokrát nic světoborného neřekla, ale to vůbec nevadilo. Dostali jsme pestrou směs populárních písniček s vesměs optimistickým poselstvím a koncert na úrovni. Kdyby ale Zara, jež se jednou vyjádřila, že nesnáší muže, hrála až večer, silnému finále festivalu by to velmi pomohlo a návštěvnosti jakbysmet. Po jejím setu se totiž areál začal povážlivě vylidňovat.

Přitom třeba Dennis Lloyd, na nějž se dle svých slov z úvodu letošního ročníku těšila i Zlata Holušová, ukázal, že i v Izraeli můžete skládat velice vkusný indie pop, naživo navíc dokreslený jedním sólem na trubku či saxofon za druhým. Jeho sebevědomý, sytý hlas, patřil k těm vzácným okamžikům, kdy se vkusná hudba potká s komerčním úspěchem.

James Blake, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Podobně na tom byl ostatně i James Blake střídající mimo jiné snad až příliš ezo-písničkáře Sama Garretta. Blakeovi letos vyšlo jeho dosud nejodvážnější album, potkal se na něm totiž s Lilem Yachtym. V Ostravě se však zaměřil hlavně na svou starší tvorbu. A ačkoliv je jeho introspektivní, tichá hudba spíše pro fajnšmekry, či dokonce hipstery, vykřesal z ní silné momenty. Třeba když falzetem citlivě zazpíval "Say What You Will" nebo o chvíli později přešel z místy až uspávajících balad do divočejších krajů elektroniky a diváky roztančil.

Přesto se nešlo zbavit dojmu, že jeho písním by slušelo spíše intimnější prostředí - v takovém Gongu by klidně mohlo jít o koncert roku. Dát ho na hlavní scénu sice není úplně neobvyklé, ostatně zkusil si to už třeba na berlínské Lollapalooze, nicméně podobně jako třeba u Jona Hopkinse, Cigarettes After Sex nebo The xx nakonec stejně dojdete k tomu, že jim velká pódia spíše ubližují. A když se pod nimi navíc ještě sejde jednoznačně nejmenší hrozen diváků, což se v Ostravě dle očekávání stalo, působí to přes nezpochybnitelné kvality samotného Jamese a jeho kolegů jako promarněná příležitost. Nezbývá než doufat, že se snad našlo alespoň pár jedinců, kteří jej třeba dosud neznali a jimž nyní Colours otevřely obzory. Je-li tomu tak, pak to stálo za to.

V podobném duchu by se dalo hovořit o Sevdalize cílící ale spíše na TikTokovou generaci. O ní více poreferuje kolega David Věžník. Úplný závěr pro ty nejotrlejší nakonec obstarali po dvanácti letech se do Ostravy vracející psytranceové ikony Infected Mushroom, v jejichž setlistu nechyběl ani cover Foo Fighters.

Sevdaliza pohledem Davida Věžníka

Sevdaliza, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Jestli se někdo letos stal na Colours symbolem odhodlání a houževnatosti, pak to byla Sevdaliza. Jako jedinou účinkující ji přímo postihl páteční výpadek počítačových systémů (což je v tom množství vystupujících skoro až zázrak), a ona tak nemohla přiletět do Česka včas. Jenže ona to moc chtěla. A tak prostě přiletěla, jakmile jí to okolnosti dovolily, a s dramaturgickým týmem se domluvila, že svůj koncert odehraje v sobotu.

Organizátoři a organizátorky si zaslouží pochvalu nejen za to, že se jim povedlo vystoupení přesunout, ale především za to, že zpěvaččiným fanouškům s pátečním jednodenním lístkem nabídli možnost prodloužení jeho platnosti do dalšího dne, aby o show své oblíbenkyně nepřišli. Klausovská nepochvala míří k tomu, že se její set nakonec na minutu vykryl s koncertem Emiliany Torrini, ale to je holt věc, která se v takových situacích dá odpustit.

Sevdaliza, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
V Íránu narozená a v Nizozemsku žijící umělkyně se tak po nejrůznějších trampotách nakonec postavila před své milované publikum. Na rozdíl od Kravitzova ignorantského "V této lokaci (sic!) jsem ještě nehrál, myslím" naprosto přesně věděla, ve kterém státě a ve kterém městě se nachází. A dodala, že české fanoušky má obzvlášť ráda, protože oni mají rádi ji. A ti, kteří si na ni v sobotu počkali, byť jich bylo poměrně málo, jí to dali najevo měrou vrchovatou.

Není divu: nejnovějšímu singlu "Alibi" se dle slov jeho autorky mimořádně daří mimo jiné právě v naší zemi. Dvojice (vzhledem) náctiletých dívek opodál si ho poctivě natáčela na své telefony v plné délce. A dost možná ani nevnímala, jak moc je vzdálený od Sevdaliziny dřívější tvorby. Kdo čekal příval zadumaných pianových melodií podpořených sofistikovanou elektronikou, ten mohl být zklamán. Na předchozího Jamese Blakea tato charismatická žena navázala jen otvírákem "Human". Ve chvíli, kdy se hned následující "Oh My God" zvrhla v až hardstylový nářez, bylo jasné, že Sevda Alizadeh se rozhodla přítomné především rozhýbat.

Sevdaliza, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Z T-Mobile stage tak znělo hutné electro ("Nothing Lasts Forever"), ozvěny reggaetonu ("Ride Or Die", "Alibi") anebo neskrývaná oslava devadesátkového danceflooru (zbrusu nová "Immortale"). Ti, kdo nedají dopustit na temné kusy z alba "Shabrang" a kdo se těšili na okamžik, kdy protagonistka vezme do rukou své housle, mohou být z této změny zklamaní, to je ale tak vše, co s tím můžou dělat. Sevdaliza to takhle chce.

Do rodného Teheránu se už nikdy nesmí podívat, přiznala publiku. Nebyl v tom ale ani tak smutek či nostalgie jako spíš... no, to odhodlání a houževnatost. "Miluju Západ. Miluju tu svobodu. Ten svůj holý zadek na vás vystrkuju jen proto, že prostě chci," pronesla chvíli poté, co tisícům párů očí nabídla už několikátý pohled na své vlnící se tělo, oděné do velmi úsporného černého kostýmu. Na ty holky s mobily se tak člověk nemůže zlobit. Jestli jim někdo má být vzorem, ať je to ona. Prosím.

Colours Of Ostrava se tak nakonec v roce 2024 polepšily. Ono to ale po té loňské katastrofě nebylo tak těžké, zároveň to taky neznamená, že by se jednalo o jejich nejpovedenější ročník. Vzpomínat na něj budeme spíše s vlažnou nostalgií a vědomím toho, že lépe už bylo. Nad rámec toho, co jste se mohli dočíst v předchozích textech věnovaných letošku, je potřeba pochválit ještě lepší komunikaci na sociálních sítích, zvládnuté logistické čachry v době počítačového temna, rozšíření programu o NYC stage alias Magic Mirror ze Szigetu nebo vyhýbání se otravným nabíjecím čipům. Nadále jde o fantastické místo, kde můžete potkat spoustu kamarádů a známých, které jste dlouho neviděli.

Zara Larsson, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Spousta bolístek z dřívějších let ale zamrzela i letos a nadále to vypadá, že změna zůstává v nedohlednu - festival není schopný dovézt jak merch umělců (nad rámec triček Garyho Clarka Jr. a pár dalších odvážlivců nebylo za co utrácet), tak vylepšit svůj vlastní (na zádech triček nadále chybí line-up, přitom snad všechny evropské festivaly ho tam mají). Pořád se v areálu na dodnes nezpevněných a nezarovnaných površích tvoří obrovské množství prachu, který vykašláváte ještě v dalších dnech (přitom řešení existuje).

Nadále probíhají líté boje o židličky u hlavních scén. A také je stále více vidět roztříštěnost festivalové dramaturgie, v níž se velké hvězdy potkávají s už zdaleka ne tolik atraktivní world music jako dříve (citelně schází zejména interpreti z Afriky). To nakonec vede k tomu, že si sice to své najde každý, jenže to také znamená, že ve finále na festival jede kvůli třem až pěti jménům, výsledkem čehož je pak právě poloprázdno například na Jamesi Blakeovi.

Dennis Lloyd, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Colours Of Ostrava jsme pro jejich pestrost vždy milovali, nicméně žánrové nůžky se v posledních letech otevírají až příliš. Z akce se stává open air, který nabízí jeden kousek ze Szigetu, jeden z Rock for People, další zase z Hradů CZ a nakonec to dokreslí špetkou Womexu. Působí to rozháraně a neuchopeně. Přestává být jasné, komu je událost vlastně určena. Jako by už žádná dramaturgie neexistovala a zůstala jen snaha ulovit kohokoliv, kdo má právě v daném termínu volno. Podobně jako jeho někdejší mecenáš si teď i samotný festival vyzkoušel, že snaha uspokojit všechny nakonec vede k tomu, že vyloženě nadšený není nikdo.

Ostatně i proto se letos finální Top 10 vystoupení skládala poměrně složitě, neboť skutečně výjimečných koncertů jsme tolik neviděli. Zatímco před pár lety jste museli s těžkým srdcem v přehledu vynechávat pamětihodné sety, letos se horko těžko podařilo napočítat do deseti. Nakonec tedy takto:

Top 10 - Jan Trávníček

1. Sam Smith
2. Sigfried & Joy (ano, jsou to jen kouzelníci, ale výborní)
3. Bat For Lashes
4. Zara Larsson
5. Son Mieux
6. Sevdaliza
7. Dennis Lloyd
8. James Blake
9. Tom Morello
10. Gary Clark Jr.

Nejen čtvrtý den pohledem Tomáše Parkana

Mitsune, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Poslední den otevřeli hlavní pódium slovenští Malalata, ale otevřeně přiznám, že jsem si je de facto nechal ujít, protože styl à la balkan beats by byl pro mě spíše utrpením. To jsem si raději vychutnal chvilku strávenou s písničkářkou Alexií Chellun, která nabídla bezesporu krásnou poetiku a do příjemně teplého odpoledne vnášela svojí laskavostí velmi pozitivní energii. S jen velkou nelibostí jsem ji tedy opouštěl, abych okusil české uskupení Ivy Z.

Velmi příjemný dream pop nakombinovaný s indie folkem byl pro mě milým překvapením a určitě bych vydržel poslouchat až do konce setu, ale v tu samou dobu, bohužel, hráli ještě na Fresh australsko-německo-japonští Mitsune, jimž vévodí dvě hráčky na japonský strunný nástroj kabuki. Svojí asijskou fúzi různých žánrů od folku po jazz přitáhli poměrně dost návštěvníků, ovšem nejvíce všechny zaujaly jejích krásné pestrobarevné kroje, které by klidně mohly symbolizovat festival jako takový. Málokdy se stane, že v jeden moment hrají na třech pódiích interpreti, kteří by si zasloužili plnou pozornost, což byl případ právě oné jedné hodiny pátečního odpoledne. Škoda!

||ALA|MEDA||, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Zatímco Sean Paul na hlavní scéně rozehříval fanoušky urban music, o to samé se na Full Moonu pokoušeli brněnští Whyohwhy. Málokdy se pouštím do podobných soudů, avšak zrovna v jejich případě se zdá, že kdyby se Barbora Hora od skupiny trhla a působila dále jako písničkářka, výsledek by byl někde jinde. Nějak jsem se nemohl zbavit dojmu, že právě zmíněná kytaristka a zpěvačka chce hrát něco jiného a jinak než zbytek formace. S tímto pocitem jsem se přesunul na švédské Symbio, kteří mi připadali jako trochu jiní 2Cellos. Samozřejmě hlavně vizuálně, protože duo hraje zcela odlišný styl na naprosto nesrovnatelné nástroje. Nicméně toto severské pojetí folku s přesahem někam do keltské hudby a dalších stylů patřilo k dalším zpestřením odpoledne.

Pohříchu se jednalo o zpestření na dlouhou dobu poslední. Bixiga 70 ani Sam Garrett nepatřili právě do mých žánrových škatulek. Zara Larsson by do nich normálně zapadla, ale už před lety na koncertě Eda Sheerana mě prakticky jen nudila. A v Ostravě to nebylo lepší. Hluché místo v programu mi nevyplnila ani polská ||ALA|MEDA||, nebýt hostující břišní tanečnice. Když ale zmizela ze scény, naskytla se možnost okouknout i francouzského hudebníka Félixe Burnoda s jeho The Caracal Project Live, nicméně ani zde se mi nepoštěstilo.

Avalanche Kaito, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Výraznější oživení přineslo až trio Avalanche Kaito. Zpěvák Kaito Winse pocházející ze západoafrické Burkiny Faso se opět postaral o jistou dávku energie, ačkoli se trochu ztrácela ve stylu na rozmezí free jazzu, instrumentálního rocku a dalších složitějších žánrů. O vyvrcholení letošního ročníku se postaral James Blake, avšak já dal na hned několik doporučení a vydal se místo toho na Fresh na britskou Kawalu. Nutno poznamenat, že jsem udělal sakra dobře, protože tenhle kvintet to rozbalil naprosto skvěle, a navíc jsem tam rozhodně nebyl sám. Stejně jako v případě ClockClock, se i při tomto vystoupení nedalo na place před pódiem prakticky hnout a lidé postávali i na tom bočním. Řada příchozích znala písničky nejen podle melodie, ale i textově, takže se záhy vytvořila skvělá a nabíjející atmosféra. Indie pop této party i počet příznivců by si zasloužily o něco větší scénu. Rozloučení s festivalem pro mě obstarala Emilíana Torrini, avšak únava a hlavně moment, kdy začala hrát poměrně náročné písničky z aktuální desky "Miss Flower", zapříčinily, že jsem si nechal ujít Infected Mushroom a areál jsem opustil.

Kawala, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2024
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Možná to tak částečně vyznělo už z mých dosavadních příspěvků, ale letošní ročník Colours řadím z hudebního hlediska k nejslabším. Mezi největšími hvězdami jsem postrádal hudebníka, který by mě opravdu přitáhl, jako tomu bylo v případě předchozích například The Killers, Jacoba Colliera, Birdy nebo Joss Stone. Bohužel ani objevování nových tváří se letos nepovedlo v takové míře, v jaké bych čekal, ačkoli zcela naprázdno jsem samozřejmě nevyšel, což dokazuje i má Top 10. Způsobené to bylo jednoznačnou orientací na asijskou hudbu, zatímco o ty největší africké hvězdy typu Oumou Sangaré jsme byli tentokrát ochuzeni.

Asi největší zklamání přinesla Drive stage, která přišla z velké části o svůj drajv. Už tolik nenabíjela a chyběli na ní punkovější a energičtější hudebníci. Tuhle roli částečně přebrala Fresh, ačkoli i tady bych celkový dojem shrnul do jednoho slova - rozpačitý. Nezbývá tedy než doufat, že další ročník bude opět bližší mému vkusu. Kdyby se mezi hlavními lákadly objevili Mumford & Sons, irští The Corrs, Sheryl Crow, Angličan Andrew Cushin, Gruzínka Katie Melua nebo třeba kanadská houslistka Natalie MacMaster, vůbec bych se nezlobil.

Top 10 - Tomáš Parkan

1. José James
2. Tankus The Henge
3. Kawala
4. Murdo Mitchell
5. CUT_
6. Sauljaljui
7. ClockClock
8. Ivy Z
9. Enkelé
10. Anyma


DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Skrillex, Open'er festival, Letiště Gdynia-Kosakowo, Gdyně, Polsko, 7.7.2024
Naživo: Skrillex zažil na Open'er festivalu velký comeback Polský Open'er sice oficiálně skončil 6. července, nicméně jeho poslední hvězda završila svůj set až ve čtvrt na tři ráno druhého dne. O Skrillexovi dlouho nebylo slyšet, nyní se po letech vrací. Co za touto odmlkou stálo a v... čtěte zde
Vydáno: 23.07.2024 19:30 v sekci Naživo
Šest skvělých písniček Eda Sheerana i pro lidi, co ho nemůžou ani cítit
Nejvíc nej: Šest skvělých písniček Eda Sheerana i pro lidi, co ho nemůžou ani cítit Koupila vaše přítelkyně dva lístky na jeden z hradeckých koncertů Eda Sheerana a je nadšená, že půjdete s ní? Ale vy ty jeho uslzené cajdáky nesnášíte? Nebojte, zrzavý zpěvák disponuje ve svém repertoáru i kupou úžasných... čtěte zde
Vydáno: 23.07.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Mig 21 - Život zdá se sladký 7/10
Video: Mig 21 pátrají v klipu "Život zdá se sladký" po vzkazech na ženském těle Mig 21 k létu tak nějak patří. Nejenže každý rok pravidelně koncertují a oblažují fanoušky svým neotřelým smyslem pro humor i pohodovou energií, letos ale také lákají na novou píseň nazvanou "Život zdá se sladký". Ta přes... čtěte zde
Vydáno: 22.07.2024 12:30 v sekci Audio / Video | Video
The Warning - Keep Me Fed 8/10
Recenze: Mexické divoženky The Warning na své čtvrté desce "Keep Me Fed" dokazují, že kvalitní rock ještě nevymřel Sesterské trio The Warning je v našich končinách stále ještě poměrně neznámé. Přesto u nás kapela stihla nedávno odehrát své první vystoupení, což ocenili především milovníci kvalitní rockové hudby. A nedlouho po dubnové... čtěte zde
Vydáno: 22.07.2024 00:00 v sekci Recenze
První porevoluční album The Rolling Stones slaví třicet let. "Voodoo Lounge" stále baví
Zaprášenosti: První porevoluční album The Rolling Stones slaví třicet let. "Voodoo Lounge" stále baví "Voodoo Lounge", dvacátá britská studiová deska The Rolling Stones, drží několik primátů. Byla jejich první nahrávkou vydanou pod labelem Virgin a hlavně také první kolekcí Stounů jako kvarteta, už bez baskytaristy Billa Wymana.... čtěte zde
Vydáno: 21.07.2024 08:00 v sekci Recenze | Zaprášenosti
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Fotogalerie: Závěrečný den ostravských Colours a jeho pestrobarevná mozaika (21.07.2024 22:48)
- Naživo: Třetí den Colours Of Ostrava nabídl program od Lenny až k Lennymu (20.07.2024 14:57)
- Naživo: Lenny Kravitz na Colours Of Ostrava? Fajn, ale žádný triumf (20.07.2024 13:58)
- Fotogalerie: Třetí den Colours hýřil barvami i hudebními styly (20.07.2024 13:45)
- Naživo: Druhý den ostravských Colours patřil dvojici Sam Smith a Bat For Lashes (19.07.2024 18:07)
- Naživo: Sam Smith na Colours Of Ostrava, to byl vlastní životopis převedený na světová pódia (19.07.2024 15:43)
- Fotogalerie: Poklidný druhý den ostravských Colours rozčísli Britové i Taiwanci (19.07.2024 14:39)
- Naživo: Úvod Colours Of Ostrava zachraňovali hlavně kytaroví mistři (18.07.2024 17:37)
- Fotogalerie: Ostrava opět ožila pestrobarevnou hudební mozaikou (18.07.2024 16:16)
- Meltingpot 2024: více než 300 hostů včetně autorů bestsellerů "Jak drahé je zdarma", "Trainspotting" a "Propletený život" (18.07.2024 14:13)

ALBUM TÝDNE 30/2024

The Warning
Keep Me Fed

Sesterské trio The Warning je v našich končinách stále ještě poměrně neznámé. Přesto u nás kapela stihla nedávno odehrát své první vystoupení, což ocenili především milovníci kvalitní rockové hudby. A nedlouho po dubnové zastávce v pražském MeetFactory představila své čtvrté album "Keep Me Fed".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 26.07.
Jazz ve městě (Zámek, Frýdek-Místek)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
So 10.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)
Pá 06.09.
Mehro (US) (Rock Café, Praha)
St 18.09.
Avi Kaplan (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Adele Doja Cat Sam Smith Taylor Swift Dua Lipa mp3.com Kabát Queen Mirai Lucie Vondráčková Sabrina Carpenter Madonna Lenny Kravitz Katy Perry Miley Cyrus Kesha
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe