shop.musicserver.cz
Nové desky 30/2023 - od Post Malona přes Echosmith po Carly Rae Jepsen

Nové desky 30/2023 - od Post Malona přes Echosmith po Carly Rae Jepsen

Vydáno: 02.08.2023 20:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Emma Louise Swanson

Půlka prázdnin za námi a okurková sezóna v případě hudebních novinek evidentně nehrozí. Jednou z největších hvězd tohoto týdne je Post Malone, těsně pronásledovaný Carly Rae Jepsen, očekávanými Echosmith nebo Anne-Marie. K nim se přidal i nevydaný debut Primal Scream, rappeři Travis Scott a Tech N9Ne nebo koncert Joni Mitchell.

V pátek 28. července vyšly tyto nové tituly:

Post Malone - Austin
žánr: synth pop / pop rap

 Post Malone - Austin
Už deset nominací na Grammy si za poslední čtyři roky vysloužil Post Malone, který aktuálně bourá české hitparády svým singlem "Chemical". Právě ten naznačil, že se americký rapper, zpěvák a producent dále odklání od hip hopu a rapu. Sedmnáct písniček totiž nasměroval výrazně směrem k synth popu. K jejich natočení si vybral již prověřenou dvojici Louis Bell - Andrew Watt, jež má prsty třeba v deskách Justina Biebera, Halsey, Eddieho Veddera, Eltona Johna nebo Kanye Westa. K nim pak přibyli ještě Max Martin, David Campbell nebo Rami Yacoub. Asi nejméně očekávanějším členem doprovodného smyčcového orchestru je Mick Jagger s rumba koulemi. Zda Posty konečně získá vytoužený gramofonek, tipujte na jeho YouTube.


Madeline Kenney - A New Reality Mind
žánr: indie rock

Madeline Kenney - A New Reality Mind
Kalifornská indierocková muzikantka Madeline Kenney rozhodně měla kde čerpat zkušenosti: její debut "Night Night At First Landing" z roku 2017 jí produkoval Toro Y Moi, následující dvě desky s ní dělala Jenn Wasner z kapely Wye Oak. Tyto spolupráce vycizelovaly specifický zvuk, který Kenney nyní dále rozvíjí na své čtvrté řadovce "A New Reality Mind". Tentokrát už sama. Do šestatřiceti minut vměstnala jedenáct songů, které se kolegům a kolegyním z magazínu Stereogum zalíbily natolik, že nahrávce udělili titul Album týdne. Na YouTube kanálu vydavatelství Carpark Records můžete zkoumat, zda zaujmou i vás.


Echosmith - Echosmith
žánr: indie pop / dream pop

 Echosmith - Echosmith
Echosmith oproti předchozí desce tentokrát výrazně, prakticky na polovinu, zkrátili čas na přípravu. Zatímco tvorba "Lonely Generation" zabrala přes šest let, v případě své třetí řadovky si vystačili se třemi a půl roky. Americké sourozenecké trio pro eponymní novinku nachystalo dvanáct písniček, a jak už naznačovaly první singly, k Sierotům se vrátil po delší době také jejich bratr Jamie, s nímž nahrávali debut "Talking Dreams". Tentokrát je ovšem pouze v roli producenta. Kam se pod jeho vedením indiepopová formace vydala, zjistíte na jejím YouTube.


Carly Rae Jepsen - The Loveliest Time
žánr: dance pop

Carly Rae Jepsen - The Loveliest Time
Carly Rae Jepsen má oblíbený zvyk, a to doplňovat své řadové desky jakýmisi sestřičkami či se songy, které se na starší sourozence nedostaly. A tak po "E•mo•tion: Side B" a "Dedicated Side B" přichází "The Loveliest Time", kolekce písní, jež vznikly v době, kdy kanadská zpěvačka natáčela vloni vydané album "The Loneliest Time". Jeppo na její přípravu nebyla sama - pomohli jí například James Ford, John Hill, Patrik Berger, Rostam Batmanglij nebo Kyle Shearer. Pilotním singlem se stala skladba "Shy Boy". Oficiální vizualizér k ní najdete spolu s lyric videy ke všem ostatním na Carlyině YouTube profilu.


Tip týdne

Beverly Glenn-Copeland - The Ones Ahead
žánr: new age / folk / world music

Beverly Glenn-Copeland - The Ones Ahead
Máte rádi takzvaná alba s příběhem? Pak je nahrávka s názvem "The Ones Ahead" přesně pro vás. Jejím autorem je Beverly Glenn-Copeland, americký zpěvák a skladatel, který se narodil v roce 1944 jako žena a od roku 2002 (po 58 letech) se identifikuje jako trans muž. Letošní studiovka je první od desky "Primal Prayer", kterou Glenn-Copeland vydal v roce 2004 pod pseudonymem Phynix. A je to především vyznání. Vyznání jeho ženě Elizabeth (té napsal tklivou píseň "Harbour", při jejímž živém provedení vaše oči rozhodně nezůstanou suché). Vyznání jeho africkým kořenům. Devítka písní v sobě skrývá sílu, zranitelnost, smutek i naději a kritici si ji nemůžou vynachválit - na serveru metacritic se hodnocení zastavilo na 81 procentech.


Bethany Cosentino - Natural Disaster
žánr: power pop

Bethany Cosentino - Natural Disaster
Americká altrocková kapela Best Coast před nedávnem vyhlásila časově blíže nespecifikovanou pauzu. Její frontwoman a kapelnice Bethany Cosentino využila tento prostor k natočení svého debutového alba. To pojmenovala příznačně "Natural Disaster", neboť pojednává o tématech, která ji dennodenně obklopují - politické otřesy, protesty proti policejní brutalitě, lesní požáry v celém státě Kalifornie a další přírodní katastrofy po celém světě. Věnuje se ale i otázkám svého niterního světa - mateřství, smrtelnosti a přemýšlení o lásce, to vše s hloubkou, která má hodně daleko k mělčinám. Hudebně se pohybuje na pomezí popu a rocku s vůní country a folku. Že se něco chystá dala Bethany najevo vydáním svých ranných písní " It's Fine" a "For A Moment". Vydání kolekce doprovodila do světa titulní píseň, která je společně s ukázkami k dispozici na YouTube profilu autorky.


Primal Scream - Reverberations (Travelling In Time)
žánr: indie pop rock

Primal Scream - Reverberations (Travelling In Time)
"Reverberations (Travelling In Time)" je debutové album od Primal Scream, které nikdy nevyšlo. Respektive jedná se o nevydané nahrávky z let 1983-86 pořízené pro rozhlasové relace BBC. Jedenáctku oficiálně nepublikovaných skladeb doplňuje pětice písní ze dvou debutových singlů. Nově vytažená kolekce dokonale zachycuje to, co mnozí považují za zásadní éru jedné z nejdůležitějších britských indie-poprockových skupin. Zpěvák Bobby Gillespie k počinu sdělil: "Tato hudba dokazuje, že jsme tehdy skutečně měli něco zvláštního. Jsem na toto album velmi hrdý, jsem rád, že tyto sessions konečně vycházejí." Zda s ním budete souhlasit, můžete posoudit poslechem ukázek na YouTube.


Sevendust - Truth Killer
žánr: alternativní rock

Sevendust - Truth Killer
"Zakomponovali jsme do nových skladeb spoustu elektroniky. Dřív jsem pro tyto účely najímal externí programátory, nyní jsem vše zvládl sám. Na začátku jsme si vytvořili ideu zvuku celé nahrávky, kterou jsme si dali za cíl dodržet. V tomhle skutečně neděláme kompromisy," prozradil kytarista kapely Sevendust Clint Lowery. Společně s dalšími kolegy a producentem Michaelem "Elvisem" Baskettem dal dohromady dvanáct skladeb. Některé z nich včetně příslušných klipů najdete na YouTube kanálu formace.


Travis Scott - Utopia
žánr: psychedelický rap

 Travis Scott - Utopia
Je to už pět let, co Travis Scott vydal poměrně neobvyklé album "Astroworld", na němž experimentoval s kombinací rapu a psychedelie. Evidentně hodlá tento model dále rozvíjet. A rozhodně ne sám. Ačkoli to možná na první pohled nevypadá, v devatenácti skladbách mu zahostovalo neskutečné penzum dalších interpretů různých žánrů jako KayCyy, Teezo Touchdown, Bon Iver, Sampha, Drake, Playboi Carti, Sheck Wes, Beyoncé, Rob49, 21 Savage, The Weeknd, Yung Lean, Young Thug, James Blake, Westside Gunn, Kid Cudi, Bad Bunny, Future nebo SZA. Obdobně našlapaný je i seznam producentů, ve kterém najdete jména jako WondaGurl, Kanye West, Allen Ritter, Wheezy, Pharrell Williams, Buddy Ross, Vegyn, 30 Roc, Jahaan Sweet, Boi-1da, Vinylz, Tay Keith, BNYX, Oz, The Alchemist, Illangelo, DVLP nebo Metro Boomin. Není divu, že vydáním žije nejen Scottovo YouTube.


Joni Mitchell - Joni Mitchell At Newport
žánr: folk / pop / jazz / rock

 Joni Mitchell - Joni Mitchell At Newport
Joni Mitchell prodělala v roce 2015 aneurysma mozkových cév, po kterém se znovu učila chodit. Na veřejnosti se pak objevovala pouze sporadicky. Její první plnohodnotný koncert se uskutečnil teprve vloni v červnu na slavném festivalu v Newportu, kam ji pozvala Brandi Carlile, a bylo to velmi speciální představení. Vedle samotné Carlile, která jí pomohla se zpěvem, na něm vystoupila řada dalších slavných hudebníků a zpěváků. Legendární písničkářku tu vedle členů doprovodné kapely Brandi Carlile a formace Lucius doprovázeli na perkuse Marcus Mumford a Matt Chamberlain, na kytary Blake Mills, Taylor Goldsmith z Dawes a Celisse, na klarinet Allison Russell a svůj hlas připojili vedle již zmíněných i Wynonna Judd, Shooter Jennings, SistaStrings nebo Jay Carlile. Jaká během večera vládla na pódiu atmosféra, kolik slz bylo prolito a proč se jeho záznam na metacritics jednoduše přehoupl přes 80 %, zjistíte na YouTube Joni Mitchell.


EP a minialba

  • Tori Kelly - Tori
    Americká zpěvačka, která má na svém kontě již dvě Grammy za gospelové nahrávky, se aktuálně posouvá více k r'n'b. Dokládá to i sedm songů, které produkovali Jon Bellion, Ten Roc a The Diner. Autorsky se na nich podíleli například Timbaland, Rodney Jerkins, Craig David a v roli hosta Ayra Starr. (YouTube)

  • Hailey Whitters - I’m In Love
    Countryová písničkářka z Iowy sice tak úspěšná není (má na kontě pouze loňskou nominaci na Grammy v kategorii Píseň roku), ale i tak jejích šest novinek nelze ignorovat, Vedle producenta Jakea Geara jí s tvorbou pomáhali Hillary Lindsey, Jimmy Robbins nebo Nicolle Gaylon. (YouTube)

  • Misamo - Masterpiece
    Za tímto názvem se skrývá první odštěpený projekt od k-popového gilrbandu Twice. Jeho členkami jsou Momo, Sana a Mina. Sedm písniček ovšem nasměrovaly více k j-popu. (YouTube)

  • Aphex Twin - Blackbox Life Recorder 21F / In A Room7 F760
    Příznivci anglického hudebníka a jeho mixu ambientu, techna, elektroniky a jungle, se mohou těšit na čtveřici tracků. (bandcamp)

  • Fly Anakin - Skinemaxxx (Side B)
    Americký rapper pokračuje druhým dílem alba, které otevřel letos na jaře. (YouTube)

  • Yonaka - Welcome To My House
    Po dvouleté odmlce se konečně na scénu vrací anglická rocková formace se sedmi kousky. (YouTube)


Anne-Marie - Unhealthy
žánr: pop / electro pop

 Anne-Marie - Unhealthy
Dva roky po druhém albu "Therapy" se vrací anglická zpěvačka Anne-Marie s jeho následovníkem, jemuž dala titul "Unhealthy". Třináct písniček standardní verze, kterou deluxe edice rozšíří o další tři, skládala s poměrně pestrým týmem kolegů, jehož členy byli například Upsahl, Gracey, Kamille, Slowthai, Tre Jean-Marie nebo Tom Mann ze Stereo Kicks. Nemalý vliv měli také producenti. Nejvíce práce odvedli Billen Ted (Becky Hill, MNEK, LANY), Evan Blair (Nessa Barrett, Bellla Poarch, Dreamers) a Mojam. Pestrost autorka udržela i v případě hostů, kde se vedle sebe potkali Shania Twain, Aitch, Khalid a v případě deluxe edice i Minnie z k-popových (G)I-dle). Co z toho vzešlo, zjistíte na YouTube.


From Ashes To New - Blackout
žánr: moderní rock

From Ashes To New - Blackout
Rocková banda z Lancasteru From Ashes To New přináší svým fanouškům novou dávku své směsice hard rocku, hip hopu a elektroniky. Jak sami hudebníci uvádí, na "Blackout" se vracejí ke kořenům a ke zvuku, který jim vynesl jejich obrovský úspěch. Výsledkem jejich práce na nástupci tři roky starého počinu "Panic" je dvanáct nových kousků, přičemž v jednom z nich uslyšíte Matysova Mullinse z kapely Memphis Mayfire. Ukázku v podobě klipu k songu "Armageddon" najdete na YouTube.


Girlschool - WTFortyfive?
žánr: hard rock

Girlschool - WTFortyfive?
Britská hardrocková sebranka servíruje fanouškům svou čtrnáctou řadovku "WTFortyfive?", kterou dokazuje, že věk je pouze číslo! Z rádií můžete znát pilotní singl "Are You Ready?" a vedle něj obsahuje nahrávka dalších jedenáct vybroušených kousků plných mohutných melodií. V posledním z nich "Born To Raise Hell" navíc uslyšíte i Biffa Byforda, Phila Campbella a Dufa McKagana. Na YouTube najdete k poslechu píseň "It Is What It Is", ke které kapela natočila i klip. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Tech N9ne - Bliss
žánr: hip hop

 Tech N9Ne - Bliss
Tech N9ne vydal své první album v roce 1999 a svou pílí se nyní dostal k tomu s číslovkou dvacet čtyři, "Bliss". A rozhodně to nevypadá, že by mu docházela invence - fanouškům servíruje hned pětadvacet tracků a s nimi fůru hostů, mezi nimiž ale chybí ta nejslavnější jména. Vedle sebe se tu potkali například Lil Ava, King D, The Popper, Joye Cool, UBI, Navé Monjo, 2Gunn Kevi nebo Jehry Robinson a jediným obecně známým umělcem je Conway The Machine. Podobná situace je u producentů, v seznamu jsou Freek Van Workum, ItsNicklus, Wyshmaster, Dame nebo Aaron D. Yates. Zda do tvorby rappera z Kansas City vnesli svěží vítr, zjistíte na jeho YouTube.


Jessy Lanza - Love Hallucination
žánr: electro pop

 Jessy Lanza - Love Hallucination
Kanadská zpěvačka Jessy Lanza se po třech letech propracovala ke své čtvrté řadovce (mezidobí vyplnila ještě kompilací ze série "DJ-Kicks"). Aktuální novinku nazvala "Love Hallucination" a jejích jedenáct skladeb napsala a mixovala v poměrně úzkém kruhu spolupracovníků. Těmi byli dva kanadští elektroničtí experimentátoři Jacques Greene a Jeremy Greenspan z dua Junior Boys, Angličan David Kennedy aka Pearson Sound a Němec Marco Niemerski alias Tensnake. Jak tato mezinárodní kooperace dopadla, zjistíte na jejím YouTube, nebo také naživo v listopadu v pražském MeetFactory.


V krátkosti

  • Georgia - Euphoric
    Máte-li rádi taneční pop, pak je třetí deska anglické zpěvačky Georgie Barnes, která je dcerou klávesáka Leftfiled, přesně pro vás. Jistou zárukou kvality deseti kousků by mohl být Rostam coby producent a také fakt, že předchozí album bylo nominováno na Mercury Prize. (YouTube)

  • Hackedepicciotto - Keepsakes
    Berlínské avantgardní duo se vrací s pátou studiovkou. (YouTube)

  • Dexys - Feminine Divine
    Po poměrně dlouhých sedmi letech se s novou deskou vrací na scénu anglická poprocková formace se soulovými kořeny. Devět songů složil frontman Kevin Rowland, produkce se ujali Pete Schwier a Toby Chapman. (YouTube)

  • The Clientele - I Am Not There Anymore
    O rok méně zabrala příprava nové studiovky další anglické kapele. Ta se tentokrát přesunula od indie popu více k rocku a alternativě. Kolekci nacpala devatenácti písněmi. (bandcamp)

  • Damon Locks & Rob Mazurek - New Future City Radio
    Americký trumpetista Rob Mazurek rád experimentuje s jazzem a avantgardou a zve si k tomu nejrůznější hosty. Tentokrát je jím zpěvák punkové bandy Trenchmouth a spolu mixují jazz, hip hop, psychedelii, sci-fi, soul, beaty i elektroniku. (bandcamp)

  • Citizen Cope - Victory March
    Clarence Greenwood se vrací opět po dvou letech se svým projektem, na němž kombinuje rock, soul, blues, folk a také fragmenty dubu. Základem je sedm skladeb, ke kterým přidal ještě alternativní verze některých z nich. (YouTube)

  • William The Conqueror - Excuse Me While I Vanish
    Deset nabušených skladeb plných chytlavých melodií od britského indierockového tria. (YouTube)

  • High Pulp - Days In The Desert
    Jazzoví experimentátoři z Los Angeles na svém novém albu neexperimentují zdaleka sami. Pozvání přijali Brandee Younger, Jeff Parker, Daedelus, Mononeon, James Brandon Lewis nebo Kurt Rosewinkel společně s Telemakus. (bandcamp)

  • Adekunle Gold - Tequila Ever After
    Vyžíváte-li se v afrobeatu a world music, pak by vám rozhodně nemělo uniknout osmnáct novinek nigerijského hudebníka ověnčeného řadou cen. Zárukou budou už i hosté jako Khalid, Pharrell Williams, Nile Rodgers, Coco Jones, Simi, Ami Faku, Habib Koité nebo Zinoleesky. (YouTube)

  • Gunn - Truscinski - Nace - Glass Band
    Trio, jehož členy jsou kytaristé Steve Gunn a Bill Nace a klavírista a bubeník John Truscinski, se rozhodlo v devíti kompozicích experimentovat s novými formami psychedelického rocku. (bandcamp)

  • Ten Tonnes - Dancing, Alone
    Bratr George Ezry navazuje na svůj čtyři roky starý debut dvanáctkou novinek. (YouTube)

  • Roy Woods - Mixed Emotions
    Kanadský rapper se hlásí po dlouhých šesti letech se třetí řadovkou. Zahostovali mu na ní Coi Leray, Jada Kingdom a Vory. (YouTube)

  • George Clanton - Ooh Rap I Ya
    Americký muzikant, který pod aliasy Mirror Kisses, ESPRIT 空想 a Kid's Garden vystřídal styly vaporwave, chillwave, synth pop nebo trip hop, vydává pod svým vlastním jménem další nahrávku. (bandcamp)

  • Bush Tetras - They Live In My Head
    Třetí studiovka postpunkové party z New Yorku. Vychází po jedenáctileté odmlce a v sestavě s novým bubeníkem Stevem Shelleyem ze Sonic Youth, který nahrávku zároveň produkoval. (YouTube)

  • The Sleeping - I Feel Like I’m Becoming A Ghost
    Post-hardcoroví harcovníci z Long Islandu znovu vyrážejí do boje a chtějí dokázat, že třináct let pauzy nic neubralo z jejich nasazení a kousavosti. (YouTube)

  • Susto - My Entire Life
    Indierocková formace ovlivněná americanou a alternativní country se připomíná pátou studiovkou. Natočila na ni dvanáctku písní. (bandcamp)

  • Chief Xian aTunde Adjuah - Bark Out Thunder Roar Out Lightning
    Americký jazzový trumpetista vydává své první album, na němž hraje na vlastnoručně vyrobený strunný nástroj a ngoni. (YouTube)

  • Darlingside - Everything Is Alive
    Tucet písniček, s nimiž se po třech letech hlásí o slovo americká folková formace. (YouTube)

  • Signs Of The Swarm - Amongst The Low & Empty
    Pátá studiovka od americké deathcorové skvadry z Pensylvánie. (YouTube)

  • Uncle Acid & The Deadbeats - Slaughter On First Avenue
    Živák a nadupané dvojalbum od britské rockové skupiny. (YouTube)

  • Treasure - Reboot
    Desetičlenný k-popový boyband a jeho druhá řadovka. (YouTube)

  • Brad - In The Moment That You’re Born
    Sedmé a poslední album od seattleské legendy obsahující finální nahrávky zpěváka Shawna Smitha. (YouTube)


    Dále vychází

    Air Miami - Me. Me. Me. (Deluxe Edition)
    Backstreet Boys - In A World Like This / 10th Anniversary / Deluxe
    Balu Brigada - Find A Way
    Billy Idol - Billy Idol / Expanded Edition
    Bulletproof Soul - Grasping Things At The Root
    Burnside Project - The Networks, The Circuits, The Streams, The Harmonies (20th Anniversary Expanded Edition)
    Daniel Rossen - Live At Pioneertown & Santa Fe
    Dot Allison - Consciousology
    Enji - Ulaan
    Fermata - Omnes Colores (Best Of)
    Ghost Hounds - First Last Time
    Heroin - Discography
    Chika - Samson: The Album
    James And The Cold Gun - James And The Cold Gun
    Jordan Moser - Peril
    Kacey Johansing - Year Away
    Kid Fears - Undying Love
    Kitschkrieg - German Engineering 1
    Lakeside X - Love Disappears / Deluxe
    Locate S,1 - Wicked Jaw
    Maroulita De Kol - Anásana
    Matty Marz - Vol. 1
    Mmyykk - The Midst Of Things
    Neil Young - Official Release Series Volume 5
    Nick Lowe - Dig My Mood (25th Anniversary Edition)
    No Rome - Blueboy Must Die
    Otr - Be Quiet, They’re Listening
    Panzerchrist - Last Of A Kind
    Peter Frampton - Frampton@50: In The Studio
    Phoebe Hunt - Nothing Else Matters
    Pwnt - Play What’s Not There
    Ruth Mascelli (Of Special Interest) - Non-Stop Healing Frequency
    Různí - Godspeed… A Tribute To Pierre Kezdy
    Různí - Raised By Rap: 50 Years Of Hip Hop
    Ryan Beatty - Calico
    Saul - This Is It… The End Of Everything
    Sid Sriram - Sidharth
    Skeleten - Under Utopia
    Soft Cell - *happiness Now Completed
    Soft Cell - *happiness Now Extended
    Sore Dream (Feat. Members Of Full Of Hell) And Hisham Akira Bharoocha - Sore Dream X Hisham Akira Bharoocha
    Steve Marino - Too Late To Start Again
    Stevie Nicks - Complete Studio Albums And Rarities
    Susanna - Baudelaire & Orchestra
    The Prodigy - The Fat Of The Land (25th Anniversary)
    The Wans - Magical Touch
    Tinyumbrellas - Somewhere To Fall Asleep
    TyFontaine & SJR - Yuheame
    Ziúr - Eyeroll

    Vychází na vinylu:
    Anne-Marie - Unhealthy
    Arch Enemy - Khaos Legions
    Arch Enemy - Rise Of The Tyrant
    Backstreet Boys - In A World Like This / 10th Anniversary / Deluxe
    Bethany Cosentino - Natural Disaster
    Black Uniforms - Splatter Punx On Acid
    Brad (Feat. Stone Gossard) - Shame
    Bush Tetras - They Live In My Head
    Damon Locks & Rob Mazurek - New Future City Radio
    Dexys - Feminine Divine
    Dot Allison - Consciousology
    Fermata - Omnes Colores (Best Of)
    Georgia - Euphoric
    Girlschool - Wtfortyfive?
    Hackedepicciotto - Keepsakes
    High Pulp - Days In The Desert
    James And The Cold Gun - James And The Cold Gun
    Joni Mitchell - Joni Mitchell At Newport
    Locate S,1 - Wicked Jaw
    Madeline Kenney - A New Reality Mind
    Mudhoney - Five Dollar Bob’S Mock Cooter Stew
    Mutoid Man - Mutants
    Neil Young - Official Release Series Volume 5
    Otr - Be Quiet, They’re Listening
    Peter Frampton - Frampton@50: In The Studio
    Post Malone - Austin
    Richard Wright - Wet Dream
    Ryan Beatty - Calico
    Sevendust - Truth Killer
    Sidewalk - Sidewalk
    Signs Of The Swarm - Amongst The Low & Empty
    Skeleten - Under Utopia
    Steely Dan - Pretzel Logic
    Steve Gunn, John Truscinski, And Bill Nace - Glass Band
    Susanna - Baudelaire & Orchestra
    Susto - My Entire Life
    The Clientele - I Am Not There Anymore
    William The Conqueror - Excuse Me While I Vanish
    Ziúr - Eyeroll

    EP:
    Amaka - Oasis
    Bre Kennedy - Scream Over Everything (Side A)
    DJ Koze - Candidasa
    Earthgang - Earthgang Vs The Algorithm: Rip Human Art
    Elizabeth Moen - For Arthur
    Germ & Shakewell - Kevlar Money Bags
    Kid Apollo - In Your Own Right
    Kilamanzego - Black Weirdo
    Lomond Campbell - Interference Patterns
    Oslo Twins - Back To Nothing
    The Budos Band - Frontier’S Edge

    Reedice:
    Arch Enemy - Khaos Legions
    Arch Enemy - Rise Of The Tyrant
    Richard Wright - Wet Dream
    Rolling Stones - Forty Licks
    Tygers Of Pan Tang - The Cage

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Video: Taylor Swift chce v novince "Fortnight" vraždit. Doprovodný klip opět i režírovala (25.04.2024 08:42)
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono AC/DC U2 Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu