shop.musicserver.cz
Nové desky 25/2023 - od Kelly Clarkson přes Marka Ztraceného po Portugal. The Man

Nové desky 25/2023 - od Kelly Clarkson přes Marka Ztraceného po Portugal. The Man

Vydáno: 28.06.2023 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Brian Bowen Smith

Pokud byste měli pocit, že s blížícími se prázdninami a nastupující festivalovou sezónou bude vycházet méně alb, pak vás z omylu vyvedou smutná Kelly Clarkson, slavící Marek Ztracený, psychedelici Portugal. The Man, taneční Jason Mraz, objev Eda Sheerana Maisie Peters a taky John Mellencamp či M. Ward.

V pátek 23. června vyšly tyto nové tituly:

Kelly Clarkson - Chemistry
žánr: pop rock / power pop

 Kelly Clarkson - Chemistry
Kelly Clarkson se v poslední době rozhodně nenudí. Její hudební talkshow patří k jedněm z nejúspěšnějších ve Spojených státech, po jedné sérii oddechu se vrátila do amerického The Voice a zároveň vydává svou desátou řadovku "Chemistry". Její příprava jí zabrala dva roky a výsledek je pochopitelně poznamenaných jejím rozvodem, který trval od roku 2020 do loňského března. Historicky první vítězka American Idol ve výsledku vybírala ze šedesáti songů, v nichž se s rozvodem srovnávala, a nakonec jich na desku umístila čtrnáct. Vedle ní se na nich podíleli například Carly Rae Jepsen, Gayle, MoZella, Aben Eubanks, Nick Jonas, Alex Hope, Sean Douglas a také čtveřice producentů. Tu tvořili osvědčená dvojice Jesse Shatkin a Jason Halbert a dva nováčci Jane Black a Eric Serna. Hosté, které na albu uslyšíte, nezpívají, ale hrají - na bubny Sheila E. a na banjo Steve Martin. Ukázky uslyšíte na zpěvaččině YouTube profilu.


Kim Petras - Feed The Beast
žánr: EDM / pop / taneční pop

 Kim Petras - Feed The Beast
Německá zpěvačka Kim Petras se letos díky hitu "Unholy", který nazpívala se Samem Smithem, stala teprve druhou transgender osobou, která získala Grammy. Není tedy divu, že se o její debut "Feed The Beast", jímž navazuje na dvojici mixtapeů, zvedl zájem několikanásobně. K již zmíněnému singlu, který celou desku uzavírá, přidala ještě čtrnáct dalších songů, které jí pomáhali skládat a produkovat Dr. Luke, Madison Love, Max Martin, Cirkut, Ryan OG, Ian Kirkpatrick, Aaron Joseph, The Monsters & Strangerz, ILYA, Jimmy Napes, Sarah Hudson, Griff nebo Ester Dean. Vedle Smitha se k ní za mikrofon postavili ještě Banks a Nicki Minaj. Stylově dílo nasměrovali převážně k EDM, což si ověříte na Kimině YouTube.


Marek Ztracený - Originál
žánr: pop

Marek Ztracený - Originál
Marek Ztracený o uplynulém víkendu odehrál tři zcela vyprodané koncerty v pražském Edenu, které navštívilo sto tisíc jeho fanoušků. V době příprav a zkoušek na tato vystoupení ale na svých sociálních sítích nečekaně oznámil vydání nového alba. To dostalo název "Originál", jímž mimo jiné odkazuje na jeden ze svých posledních velkých hitů, který samozřejmě na albu nechybí. Písničky pro něj vznikaly v uplynulých třech letech, tedy záhy po vydání nahrávky "Planeta jménem stres", oceněné zlatou i platinovou deskou. Muzikantova sedmá řadovka obsahuje celkem jedenáct položek a vznikla opět ve studiu hudebního producenta Dalibora Cidlinského jr. DC Sound na Frýdštejně. Autorem jak hudby, tak i textů je výhradně Ztracený. Závěr obstarává vánoční duet s Hanou Zagorovou "Vánoce jako dřív", tedy vůbec poslední skladba, kterou natočila. Ukázky z kolekce nabízí na svých stránkách vydavatelství Supraphon.


Portugal. The Man - Chris Black Changed My Life
žánr: alternative rock / psychedelic rock / indie rock

Portugal. The Man - Chris Black Changed My Life
Chris Black byl dlouholetý kamarád členů skupiny Portugal. The Man, který v květnu roku 2019 zemřel. A američtí indierockeři se pak rozhodli, že svou devátou řadovku věnují jemu. Nahrávku s emotivním názvem "Chris Black Changed My Life" produkovali především Jeff Bhasker a Asa Taccone, vypomohli jim ale také Tommy Danvers, Tyler Johnson, and Casey Bates. Od března ji postupně předznamenaly singl "Dummy", "Champ", "Thunderdome [W.T.A.]", "Summer of Luv" a "Plastic Island". kolekce vedle nich obsahuje ještě šest dalších songů a úplně komplet je k poslechu na YouTube bandu.


Jason Mraz - Mystical Magical Rhythmical Radical Ride
žánr: disco pop

 Jason Mraz - Mystical Magical Rhythmical Radical Ride
Jason Mraz se vrací po třech letech se svým osmým studiovým albem a ti, kdo mají rádi jeho surf rock, akustický folk pop a modrooký soul, budou nejspíš překvapení, co jim na "Mystical Magical Rhythmical Radical Ride" nabídne. On to už lehce naznačuje název, takže se v případě desíti skladeb připravte na taneční rytmy, pohyby boků, kolen a dalších končetin a na vše, co je spojené s disco popem. Sám hudebník nahrávku označuje jako návrat k popu a opět u toho byl i producent Martin Terefe, s nímž už spolupracoval na "We Sing. We Dance. We Steal Things." a jehož služeb od té doby využili třeba i a-ha, KT Tunstall, Train nebo James Blunt. Zda roztancuje i vás, zjistíte na Mrazově YouTube.


Tip týdne

Maisie Peters - The Good Witch
žánr: pop

 Maisie Peters - The Good Witch
Že vám jméno Maisie Peters nic neříká? Vůbec nic si z toho nedělejte, sami o ní píšeme prakticky poprvé, nicméně vůbec bychom se nedivili, kdyby jí za chvíli byl plný svět. Ono tomu vlastně už tak trochu je - od loňska totiž doprovází Eda Sheerana na jeho "+−=÷× Tour" a není divu - již dva roky patří pod křídla jeho labelu Gingerbread Man Records. Album "The Good Witch" je již druhým, které na této značce vydává, a patnáct písniček s ní tvořili například Joe Rubel, Oscar Görres, Matias Téllez, Two Inch Punch nebo The Nocturns, tedy lidé, kteří spolupracovali s Taylor Swift, DNCE, Allie X, Girl In Red a pochopitelně i s Edem Sheeranem. Ten sice není oficiálním hostem, ale do jedné skladby nazpíval podpůrné vokály. Na YouTube zpěvačky můžete přemýšlet, která to je.


M. Ward - Supernatural Thing
žánr: folk / americana

 M. Ward - Supernatural Thing
Poté, co vloni vzdali She & Him hold Brianu Wilsonovi z Beach Boys, se drsnější polovina dua M. Ward na albu "Supernatural Thing" vrací ke své sólové kariéře. Osamocený ovšem rozhodně nezůstal. V deseti písních se k němu totiž přidali First Aid Kit, Neko Case, Jim James, Shovels & Rope, Gabriel Kahane, Scott McMicken And The Ever-Expandinng a Kelly Pratt. Stylově se sice pohybuje stále na pomezí americany a folku, avšak jsou zde patrné i vlivy tradičního popu, jazzu a soulu. Mezi osm vlastních kousků zařadil i neobvyklou předělávku "I Can’t Give Everything Away" Davida Bowieho z alba "Blackstar" a ztvárnění "Story Of An Artist" Daniela Johnstona. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím hudebníkova bandcampu.


Coi Leray - Coi
žánr: hip hop / pop

 Coi Leray - Coi
Jedno z velmi očekávaných hiphopových alb prvního pololetí má na svědomí americká rapperka Coi Leray, která tak po roce a něco navazuje na svůj debut "Trendsetter". Zatímco předchůdce připravovala společně s armádou producentů, v případě těchto šestnácti tracků si vystačila pouze s týmem čítající vedle ní samotné trojici Akil King, Feli Ferraro a Johnny Goldstein. O něco umírněnější byla i v případě hostů, kterými jsou David Guetta, Saucy Santana, Giggs, Lola Brooke, Skillibeng a virtuálně také James Brown. Při samplování sáhla například i po hitu "It's My Party" od Lesley Gore. Vydáním žije její YouTube profil.


Amanda Shires, Bobbie Nelson - Loving You
žánr: tradiční pop / folk

 Amanda Shires, Bobbie Nelson - Loving You
Americká houslistka, písničkářka, manželka Jasona Isbella a členka jeho The 400 Unit a také superskupiny The Highwomen se na kolekci "Loving You" spojila s americkou klavíristkou Bobbie Nelson, sestrou Willieho Nelsona, aby společně nahrály deset písní především z Great American Songbook, jako například "Always On My Mind", "Summertime", "Dream A Little Dream Of Me" nebo "Over The Rainbow". Na druhé jmenované se podílel i zmíněný Willie Nelson, produkce se pak ujal Lawrence Rothman. Dílo je zároveň poctou Bobbie Nelson, která se bohužel jeho vydání nedočkala; zemřela v březnu loňského roku. První ukázky nahrála její mladší kolegyně na svůj YouTube kanál.


Albert Hammond Jr. - Melodies On Hiatus
žánr: indie rock / garage rock

 Albert Hammond Jr. - Melodies On Hiatus
Frontman The Strokes Albert Hammond Jr. se po pěti letech hlásí se svojí pátou sólovkou "Melodies On Hiatus". Vypadá to, že se mu za tu dobu nashromáždilo poměrně hodně materiálu, na počin totiž zařadil hned devatenáct kousků. Pravdou ovšem je, že jde o poměrně ucelené dílo, které tvořil společně s kanadskou skladatelkou Simon Wilcox, jež dále spolupracuje s Poppy, Allie X, The Used nebo s Lennon Stella. Na některých písních se autorsky podílel pochopitelně také dlouhodobý spolupracovník Hammonda a producent i této nahrávky Gus Oberg. Jak zjistíte na autorově YouTube, mezi hosty se zařadili rapper GoldLink, bubeník Arctic Monkeys Matt Helders, kytarista Billyho Idola Steve Stevens a dcera Andie MacDowell Rainey Qualley, která v hudebním světě používá pseudonym Rainsford.


EP a minialba

  • Bear’s Den - First Loves
    Britské folk-rockové duo navazuje na loňské úspěšné album "Blue Hours" čtveřicí nových písniček. Pokračuje jimi ve spolupráci s producentem Ianem Grimblem. (YouTube)

  • Bishop Briggs - When Everything Went Dark
    Skotská zpěvačka, vlastním jménem Sarah Grace McLaughlin, kombinuje indie pop a alternativu s electropopem. Čtyřroční pauzu po albu "Champion" vyplnila několika singly a šest z nich nyní vydává na svém třetím EP. (YouTube)

  • Charley - Timebombs
    Máte-li rádi energický ženský pop, pak určitě zkuste šestici skladeb australské muzikantky, která spolupracuje s lidmi z L.A. a Nashvillu. (YouTube)

  • The Soft Moon - Exister Remixed
    Luis Vasquez nechal zremixovat pět kousků ze svého loňského alba. Ujali se jich Phase Fatale, OTHR, Unhuman, Gael a Nørbak. (bandcamp)

  • Wallice - Mr Big Shot
    Americká písničkářka stylově se pohybující na pomezí indie, popu, rocku a bedroom popu vydává šest nových songů. (YouTube)

  • Kedr Livanskiy - K-Notes
    Ruská DJka, muzikantka a producentka Yana Kedrina se připomíná po dvou letech s pěticí lo-fi tracků. (bandcamp)


Wye Oak - Every Day Like The Last
žánr: indie rock / indie folk / dream pop

 Wye Oak - Every Day Like The Last
Pět let to trvalo, než americké indie-folkové duo Wye Oak nachystalo nástupce albu "The Louder I Call, The Faster It Runs". Andy Stack a Jenn Wasner svým příznivcům zkrátili čekání alespoň kompilací "Cut All the Wires: 2009–2011". Ačkoli do koncertní sestavy přibyl kontrabasista William Joseph Hackney, v devítce písní aktuální novinky "Every Day Like The Last" jej neuslyšíte. Na těch se podíleli pouze houslista Joseph Decosimo a Alan Good Parker na pedal steel. Kam se dvojice z Marylandu posunula, zjišťujte na jejím bandcampu.


Big Freedia - Central City
žánr: bounce / alternativní hip hop / EDM

 Big Freedia - Central City
Americký rapper Freddie Ross Jr. aka Big Freedia, který patří k představitelům queer komunity a také k průkopníkům stylu bounce založeném na mixu klubové hudby a hiphopu, konečně po devíti letech navazuje na svůj debut "Just Be Free". V mezidobí ovšem stačil spolupracovat například s takovými hvězdami jako Beyoncé, Kesha, Jon Batiste nebo Charli XCX a v posledních letech se připomínal hlavně několika ípíčky. Pro albovou dvojku přichystal celkem šestnáct skladeb s hosty jako Kamaiyah, Kelly Price, Lil Wayne, Boyfriend, Ciara, Sonyae, Faith Evans nebo The Soul Rebels. Jak to dopadlo, uslyšíte na jeho YouTube.


Různí - Il Boemo (soundtrack)
žánr: klasická hudba

 Různí - Il Boemo (soundtrack)
Dlouho očekávaný soundtrack k historickému filmu "Il Boemo" o českém hudebním skladateli Josefu Myslivečkovi se konečně dostává k posluchačům a ti se tak můžou na vlastní uši přesvědčit, že nahrávka zcela obstojí i bez obrazové složky. K jejímu vzniku se podařilo získat vynikající sólisty. Největší hvězdou je bezesporu aktuálně asi nejslavnější kontratenor Philippe Jaroussky, toho doplňují maďarská sopranistka Emöke Baráth, její slovenská kolegyně Simona Šaturová, kanadská mezzosopranistka Sophie Harmsen, tenorista Krystian Adam, hobojistka Katharina Andres a hornista Erwing Wieringa. O jejich doprovod se postaralo Collegium 1704 pod taktovkou dirigenta Václava Lukse. Ukázky znějí v e-shopu Presto Classical.


John Mellencamp - Orpheus Descending
žánr: rock

John Mellencamp - Orpheus Descending
S pětadvacátou studiovou deskou se hlásí o slovo hudebník John Mellencamp . Novinka je nástupcem rok starého díla "Strictly a One-Eyed Jack", které znamenalo autorův comeback na hudební scénu po pětileté odmlce. Během příprav novinky navíc rocker nebyl ve studiu úplně sám: společnost mu chvíli dělal i Bruce Springsteen a na kafe dojela i houslistka Lisa Germano, se kterou spolupracoval naposled v roce 1987. Výsledkem pilné práce je jedenáct kousků, jejichž ukázky najdete na stránkách internetového obchodu Amanzon.


V krátkosti

  • Geese - 3D Country
    Americká indierocková formace, jež má ve svém portfoliu dále i art punk a post punk, se rozhodla na své druhé řadovce kouknout na zoubek country, a to hned ve třech rozměrech. Asistoval jí při tom James Ford (Arctic Monkeys, Foals, Depeche Mode, Haim, Gorillaz) a zjevně se jim to vyvedlo - na metacritics se hodnocení blíží 80 %. (bandcamp)

  • Ayron Jones - Chronicles Of The Kid
    Americký kytarista a zpěvák, jehož mix blues, grunge, rocku a soulu jste si mohli vychutnat na loňském Rock For People, vydává novou desku. Produkoval mu ji kvartet John Varvatos, Marti Frederiksen, Scott Borchetta a Scott Stevens. (YouTube)

  • Dan Tyminski - God Fearing Heathen
    Člen Union Station Alison Krauss patří k prominentním bluegrassovým hudebníkům a jeho hlas s největší pravděpodobností budete znát také, protože je to právě on, kdo zpívá Aviciiho megahit "Hey Brother". K němu se mimochodem vrací i na aktuální čtvrté sólovce v čistě bluegrassové verzi. (YouTube)

  • Lunice - Open
    Kanadský DJ a polovina dua TNGHT, které dále tvoří Hudson Mohawke, po šesti letech navazuje na svůj debut "CCCLX" a v deseti kouscích míchá elektroniku s hiphopem a rapem. Doplnili ho tu Cali Cartier, Zach Zoya, Yuki Dreams Again, DAGR a držitel Grammy producent DRTWRK. (bandcamp)

  • Lastlings - Perfect World
    Australské elektronické duo se hlásí po třech letech s druhou deskou. Ve dvanácti skladbách zkoumá duševní a emocionální překážky, které přicházejí se zlomeným srdcem a romantickými ztrátami. (bandcamp)

  • Straight No Chaser - Yacht On The Rocks
    Nejsou sice tak známí jako Pentatonix, ale pokud máte rádi hudbu založenou pouze na lidském hlasu, neměli byste minout novou desku formace z Indiana University založenou na surf rocku. V mixu hitů od Toto je doplnil i jeden z jejich členů David Paich. (YouTube)

  • The Watson Twins - Holler
    Americké americana duo, které tvoří jednovaječné sestry, se vrací po pěti letech s novou kolekcí. (YouTube)

  • Tommy Prine - This Far South
    Syn velmi uznávaného skladatele, písničkáře a držitele čtyř Grammy Johna Prinea svým debutem dokazuje, že jablko nepadá daleko od stromu. (YouTube)

  • Andy Hall - Squareneck Soul
    Dobrista progresivní bluegrassové party The Infamous Stringdusters se opět hlásí sólo. V jedné z deseti písní ho doprovodil také Billy Strings. (YouTube)

  • Cable Ties - All Her Plans
    Třetí studiovka australské garagerockové kapely. (YouTube)

  • Cory Hanson (Of Wand) - Western Cum
    Třetí album amerického zpěváka a kytaristy z kapely Wand. (YouTube)

  • Jag Panzer - Hallowed
    Očekávaná studiovka americké powermetalové kapely. (YouTube)

  • Militarie Gun - Life Under The Gun
    Debutová deska hardcorové bandy z Los Angeles. (YouTube)

  • Skating Polly - Chaos County Line
    Nové dvojalbum americké rockové formace. (YouTube)

  • Trophy Eyes - Suicide And Sunshine
    Čtvrtá řadovka punkové skupiny z Newcastlu (YouTube)


    Dále vychází

    A.R. Kane - A.R. Kive [A.R. Kane 1988-1989]
    Amy Stroup - Since Frank
    Ani DiFranco - Little Plastic Castle (25th Anniversary Edition)
    Bettie Serveert - Palomine (30th Anniversary Deluxe Edition)
    Black Duck (Douglas McCombs, Bill Mackay, Charles Rumback) - Black Duck
    BusCrates - Control Center
    Candlebox - Live At The Neptune
    Casey Neill & The Norway Rats - Sending Up Flares
    Cody Lawless - Sunshine State Of A Happy Camper
    Corvair - Bound To Be
    Deathcollector - Death’s Toll
    Dee Calhoun - Old Scratch Comes To Appalachia
    Elijah Wolf - Forgiving Season
    Eloy - Echoes From The Past
    Emma Steinbakken - Home
    Gary Moore - The Sanctuary Years
    High Priest - Invocation
    Honey Revenge - Retrovision
    Charles Mingus - Changes: The Complete 1970s Atlantic Recordings
    JeGong - The Complex Inbetween
    Jenn Grant - Champagne Problems
    Johanna Samuels - Bystander
    Joyhauser - In Memoro
    Lloyd Cole - On Pain
    Lonely Cortell - Nothings Different (Ferris Wheel Nights Deluxe)
    Mammatus - Expanding Majesty
    Martin Frawley - The Wannabe
    McCoy Tyner - The Montreux Years
    Mental Cruelty - Zwielicht
    Modern Jazz Quartet - Modern Jazz Quartet
    Nat Myers - Yellow Peril
    Nickodemus - Soul & Science
    Niia - Bobby Deerfield
    Outlanders - Outlanders
    Pardoner - Peace Loving People
    Pecos & The Rooftops - Pecos & The Rooftops
    Power Trip - Live In Seattle
    Rare Americans - Strawberries: The Story Of Jongo Bongo
    Různí - Eurovision Song Contest Liverpool 2023 (DVD)
    Různí - Written In Their Soul: The Stax Songwriter Demos
    Sabina Sciubba (Of Brazilian Girls) - Sleeping Dragon
    Sid Simons - Beneath The Brightest Smiles
    Sonny Rollins - Go West!: The Contemporary Records Albums
    Stewart Copeland - Police Deranged For Orchestra
    The Lloyds - Attitude Check
    Valley - Lost In Translation

    Vychází na vinylu:
    Ayron Jones - Chronicles Of The Kid
    Black Duck - Black Duck
    BusCrates - Control Center
    Cable Ties - All Her Plans
    Candlebox - Live At The Neptune
    Corvair - Bound To Be
    Cory Hanson (Of Wand) - Western Cum
    Deathcollector - Death’s Toll
    Eloy - Echoes From The Past
    Eric Clapton - 24 Nights: Blues
    Eric Clapton - 24 Nights: Orchestral
    Eric Clapton - 24 Nights: Rock
    Eric Clapton - Definitive 24 Nights / Box Set
    Fear Factory - Mechanize
    Fear Factory - Re-Industrialized
    Flower Kings - The Sum Of No Evil
    Geese - 3D Country
    Charles Mingus - Changes
    Jason Mraz - Mystical Magical Rhythmical Radical Ride
    JeGong - The Complex Inbetween
    Johanna Samuels - Bystander
    John Lee Hooker - Live At Hunter College 1976
    John Mellencamp - Orpheus Descending
    Kelly Clarkson - Chemistry
    Kim Petras - Feed The Beast
    Little Feat - Dixie Chicken / Deluxe
    Little Feat - Sailin' Shoes / Deluxe
    Lloyd Cole - On Pain
    M. Ward - Supernatural Thing
    Madonna - Finally Enough Love: The Rainbow Edition
    Maisie Peters - The Good Witch
    Mammatus - Expanding Majesty
    Mccoy Tyner - The Montreux Years
    Mental Cruelty - Zwielicht
    Michael Bolton - Spark Of Light
    Militarie Gun - Life Under The Gun
    Modern Jazz Quartet - Modern Jazz Quartet
    Nat Myers - Yellow Peril
    Nickodemus - Soul & Science
    Outlanders - Outlanders
    Pardoner - Peace Loving People
    Pavol Hammel & Prúdy - Šľahačková Princezná
    Pete Townshend - Empty Glass
    Pete Townshend - Rough Mix
    Portugal. The Man - Chris Black Changed My Life
    Pyramaze - Bloodlines
    Sonny Rollins - Go West!: The Contemporary Records Albums
    Stewart Copeland - Police Deranged For Orchestra
    Straight No Chaser - Yacht On The Rocks
    Swans - The Beggar
    The Watson Twins - Holler
    Trophy Eyes - Suicide And Sunshine
    Tsjuder - Helvegr
    Valley - Lost In Translation
    Willie Nelson - The Great Divide
    Wye Oak - Every Day Like The Last

    EP:
    Emily James - Grey
    Hause Plants - Field Trip To Coney Island
    Lutalo - Once Now, Then Again (Reissue)

    Reedice:
    Eric Clapton - 24 Nights: Blues
    Eric Clapton - 24 Nights: Orchestral
    Eric Clapton - 24 Nights: Rock
    Eric Clapton - Definitive 24 Nights / Box Set
    Extreme - III Sides To Every Story
    Fear Factory - Mechanize
    Fear Factory - Re-Industrialized
    Flower Kings - The Sum Of No Evil
    Little Feat - Dixie Chicken / Deluxe
    Little Feat - Sailin' Shoes / Deluxe
    Madness - Keep Moving (EP)
    Pavol Hammel & Prúdy - Šľahačková princezná
    Raven - Stay Hard

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
    Video: Berenika Kouhoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
    Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
    Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
    Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
    Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
    Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Český hudební trh v roce 2023 opět rostl, zájem o vinyly dosáhl svého stropu, překvapili Linkin Park (04.04.2024 15:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu