shop.musicserver.cz
Nové desky 22/2023 - od Foo Fighters přes Noel Gallagher’s High Flying Birds po Sophii Ellis-Bextor

Nové desky 22/2023 - od Foo Fighters přes Noel Gallagher’s High Flying Birds po Sophii Ellis-Bextor

Vydáno: 07.06.2023 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Marie Trávníčková

Na počátku června vévodí hudebním novinkám rockeři Foo Fighters a Noel Gallagher’s High Flying Birds. Doplní je stále roztančená Sophie Ellis-Bextor, countryové legendy Tanya Tucker a Kenny Rogers, matador Bob Dylan a John Mellencamp, folkový Rufus Wainwright, živák od Hollywood Vampires nebo dlouho odkládaní Rival Sons.

V pátek 2. června vyšly tyto nové tituly:

Foo Fighters - But Here We Are
žánr: post grunge / rock

Foo Fighters - But Here We Are
Američtí rockeři Foo Fighters v sobě nalezli ztracenou sílu. Překonali smutek ze smrti jejich bubeníka Taylora Hawkinse a jako důkaz, že mohou dále existovat a tvořit, předkládají své jedenácté album se vše říkajícím názvem "But Here We Are". Následník předchozího roztančeného "Medicine at Midnight" (2021) měl však původně znít zcela jinak. V plánu bylo natočení šílené progrockové nahrávky, jenže do celého ambiciózního záměru vstoupilo zmíněné úmrtí. Dlouho se nevědělo, co se značkou FF bude. První zvěsti o nové studiovce se objevily v únoru 2023, když rozhlasový DJ Chris Moyles na britském Radiu X tuto informaci mimoděk zmínil. Tehdy se ještě nevědělo, kdo Hawkinse nahradí. Veškeré party bicích nakonec nahrál dle očekávání samotný Dave Grohl. Deset nových skladeb přináší klasické a snadno rozpoznatelné hudební DNA Foos. Texty nesou brutálně upřímnou a emocionálně syrovou reakci na vše, co muzikanty za poslední dobu potkalo. Grohl se vyrovnává nejen se smrtí Hawkinse, ale i své matky Virginie, která zemřela také v roce 2022. V písni "Show Me How" si Dave střihl duet se svojí dcerou Violet. Na YouTube se můžete nejen podívat na klipy k prvním čtyřem singlům, ale i poslechnout ukázky z celé novinky.


Rufus Wainwright - Folkocracy
žánr: folk

Rufus Wainwright - Folkocracy
Kanadský zpěvák se na své jedenácté řadovce rozhodl vzdát hold folku. Pro počin s příhodným názvem "Folkocracy" si vybral celkem patnáct písniček různého původu, od tradicionálů přes skladby Peggy Seeger, Neila Younga či Charliho Monroea až po klasickou hudbu Franze Schuberta. Do nich ovšem ještě navíc přizval fůru svých hudebních přátel a kolegů. Po jeho boku zde tak zpívají a hrají Anohni, Andrew Bird, David Byrne, Brandi Carlile, Sheryl Crow, Madison Cunningham, Susanna Hoffs, Chaka Khan, John Legend, Anna McGarrigle, Van Dyke Parks, Nicole Scherzinger, Chris Stills a Chaim Tannenbaum. Co společnými silami upekli, okoštujte na Wainwrightově YouTube.


Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies
žánr: alternativní rock

 Noel Gallagher’s High Flying Birds - Council Skies
Patrně vám to ani díky čtveřici ípíček nepřijde, ale od vydání donedávna poslední, v pořadí třetí desky od Noel Gallagher's High Flying Birds "Who Built the Moon?" uplynulo už šest let. Nastal tak nejvyšší čas představit jejího nástupce. Někdejší člen Oasis jej pojmenoval "Council Skies" a ve standardní verzi na něm fanoušci naleznou deset písniček. Většina se nahrávala v Noelově domácím studiu Lone Star, orchestrální party byly zaznamenány ve slavných Abbey Road Studios. Na třech písničkách, které formace začala připravovat již v roce 2021, se podílel i Johnny Marr. O produkci se pak Noel Gallagher podělil s Paulem Staceym, který se coby zvukový inženýr podílel již na debutu kapely. Proč o novince mluví jako o návratu zpět, zjistíte prostřednictvím YouTube skupiny. Skalní příznivci určitě budou koukat po deluxe edici s druhým diskem a čtrnácti bonusy, včetně remixů od Pet Shop Boys, Roberta Smitha nebo Davida Holmese, instrumentálních úprav a živých verzí.


Sophie Ellis-Bextor - HANA
žánr: nu-disco / taneční pop

Sophie Eliis-Bextor - HANA
Po poměrně dlouhých sedmi letech vydává Sophie Ellis-Bextor svoji sedmou studiovku "HANA", díky covidové kompilaci "Songs From The Kitchen Disco" a následnému živáku však měli fanoušci alespoň z části o zábavu postaráno. Nyní už se mohou těšit z dvanácti písniček, na nichž anglická zpěvačka spolupracovala pouze se svým krajanem Edem Harcourtem. Po nahrávkách "Wanderlust" z roku 2014 a o dva roky mladší "Familia" je to již jejich třetí spolupráce. Výsledkem je deska, kterou sama autorka popisuje jako "odraz a nový začátek" a stylově a tematicky ji charakterizuje jako "optimistickou, popovou, avšak stále trochu psychedelickou, progresivní a syntezátorovou". Co si pod tím představit, zjistíte na jejím YouTube.


Bob Dylan - Shadow Kingdom
žánr: folk rock

Bob Dylan - Shadow Kingdom
"Shadow Kingdom" je koncertní film z roku 2021 s americkou legendou, zpěvákem a skladatelem Bobem Dylanem v hlavní roli. Režírovala jej izraelsko-americká filmařka Alma Har'el a natáčelo se v Santa Monice v Kalifornii po dobu sedmi dní v roce 2021. Snímek představuje Dylana a jeho spoluhráče jako skupinu maskovaných hudebníků, kteří přehrávají třináct písní z první poloviny Bobovy kariéry a to právě v uvedeném intimním, klubovém prostředí. Výsledek měl premiéru prostřednictvím platformy živého vysílání Veeps.com, přičemž před vydáním bylo odhaleno jen velmi málo informací o jeho obsahu. Někteří diváci očekávali, že událost bude streamovaným koncertem, a byli překvapeni, když se ukázalo, že jde o stylizovaný černobílý umělecký film s předem nahranými scénami. Nyní vychází i soundtrack. Zvukové ukázky z uvedeného koncertu naleznete na Bobově YouTube profilu.


Avenged Sevenfold - Life Is But a Dream...
žánr: alternativní metal

Avenged Sevenfold - Life Is But A Dream...
Jednu z nejočekávanějších desek letošního roku vydávají američtí metalisté Avenged Sevenfold. Na novinku s titulem "Life Is But a Dream..." si fanoušci museli počkat dlouhých pět let. S její produkcí kapele vydatně pomohl Joe Barresi, který je známý mimo jiné ze spolupráce s Tool či Judas Priest. Muzikanti se na novince ubírají do alternativnějších vod, a možná právě proto získalo album nadprůměrně vysoké hodoncení renomovaných médií. Udělejte si ale názor sami a na YouTube skupiny si poslechněte titulní skladbu nahrávky. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem.


Tip týdne

Jake Shears - Last Man Dancing
žánr: disco pop / acid house

Jake Shears - Last Man Dancing
V roce 2018 se Jake Shears potkal s Kylie Minogue, aby spolu natočili song "Voices". V té době šlo o solitérní kousek, další příběhy se zpěvák, známý jako frontman Scissor Sisters, teprve chystal vyprávět. Jejich téma vzniklo z teze, že "z nočního života se vytratila intimita". Jediné řešení k jejímu opětovnému návratu se pro Shearse nakonec stala jeho druhá sólovka. Dostala název "Last Man Dancing" a vedle zmíněného duetu s jeho australskou kolegyní obsahuje dalších jedenáct discopopových songů. V jednom hostuje rapper(ka) Big Freedia, zbytek je Jakeovým samostatným dílem. Kritika je z něj unešena - na serveru metacritic se průměrné hodnocení zastavilo na 85 %. Kolik procent byste dali vy, můžete odhadovat při sledování klipů na autorově YouTube.


Rancid - Tomorrow Never Comes
žánr: punk

Rancid -  Tomorrow Never Comes
"Tomorrow Never Comes" je desátou studiovou deskou americké punk-rockové formace Rancid. Jde o jejich první desku po dlouhých šesti letech, kdy vyšlo LP "Trouble Maker". Produkci novinky opět obstaral Brett Gurewitz, jinak též zakladatel vydavatelství Epitaph Records a kytarista Bad Religion. Z rádií můžete znát singly "Tomorrow Never Comes", "Don't Make Me Do It" nebo třeba i "Devil in Disguise". Ochutnávky najdete na YouTube profilu skupiny. Naživo si u nás čerstvé skladby budete moci poslechnout 25. června na festivalu Mighty Sounds v Táboře.


Hollywood Vampires - Live In Rio (DVD/Blu-ray)
žánr: rock

Hollywood Vampires - Live In Rio
Johnny Depp, Alice Cooper, Joe Perry a Tommy Henriksen - tento kvartet tvoří rockovou superskupinu Hollywood Vampires. Už v roce 2015, kdy vznikla, vystoupilo její osazenstvo na mnoha velkých koncertech. A právě záznam jedné z těchto show odehraných v Riu vychází na DVD a Blu-ray. Ukázku z "Live In Rio" si můžete vychutnat na YouTube kanálu earMusic. Co na ni říkáte? Napište nám do komentářů.


Tanya Tucker - Sweet Western Sound
žánr: country

Tanya Tucker - Sweet Western Sound
Americká countryová muzikantka Tanya Tucker zažila svůj druhý velký comeback před čtyřmi lety - poté, co jí její velká obdivovatelka Brandi Carlile společně se svými spoluhráči Philem a Timem Hanserothovými napsala a nahrála album "While I'm Livin' ". Za to si o rok později společně odnesly hned dvě ceny Grammy. Nyní na tuto spolupráci opět navázaly a výsledkem je novinka "Sweet Western Sound" s desítkou songů, na nichž se tentokrát daleko více podílela i sama zpěvačka. K nim navíc přibyli i Billy Joe Shaver, poměrně překvapivě Bernie Taupin a pochopitelně i Shooter Jennings, který stejně jako v případě předchůdce vypomohl i s produkcí. Kolik gramofonků z toho kouká tentokrát? Nad tím dumejte při sledování YouTube této rodačky z Texasu.


John Mellencamp - Orpheus Descending
žánr: rock

John Mellencamp
Netrvalo dlouho a melancholický srdcerváč John Mellencamp je zpět. Po loňském počinu "Strictly a One-Eyed Jack" přichází s novinkou "But Here We Are". Album s jedenácti skladbami je jeho dvacátou pátou studiovou kolekcí. On sám ji označuje jako svou dosud nejosobnější nahrávku. Dle jeho slov se ve skladbách zaměřuje na sociální problémy, které tento americký muzikant sám nadále vášnivě obhajuje. Na svůj YouTube profil umístil pilotní singl "Hey God" i další ukázky.


Rival Sons - Darkfighter
žánr: blues rock / hard rock

Rival Sons - Darkfighter
Losangeleští Rival Sons, kteří byli dvakrát nominováni na cenu Grammy, přicházejí s další řadovkou. Ta nese název "Darkfighter" a produkoval ji dlouholetý spolupracovník skupiny a několikanásobný držitel Grammy Dave Cobbe. Novinka je první společnou nahrávkou od roku 2019 a vzhledem k tomu, v jaké době vznikla, rezonují jí silná témata, jako je ztráta identity, pomíjivost existence a naopak potřeba zachování radosti a střízlivého pohledu. Pilotním singlem se stala výbušná "Nobody Wants to Die", kterou doprovází klip režírovaný Elim Sokhnem. Sám frontman Jay Buchanan k ní dodává: "Žijete svůj život s vědomím, že vám nad hlavou visí Damoklův meč. Jste si plně vědomi pomíjivosti své existence, ale nemůžete na to pořád myslet, jinak vám to posere život. Několik let jsem pracoval v márnici jako servisní poradce, řídil jsem a otevíral pohřební vozy. Zúčastnil jsem se i tří pohřbů denně. Někdy byly přeplněné, jindy jsem tam byl jen já, kněz a díra v zemi. Nezáleží na tom, kdo jste byli; jen hudba zněla jako doprovod k vašemu odchodu." Zmíněné video a další ukázky z alba najdete na YouTube.


EP a minialba

  • Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - What If Is
    Americká formace, kterou jsme mohli vidět i na ostravských Colours. se po necelých dvou letech od studiovky "The Future" připomíná s pěticí novinek, které produkoval Brad Cook (Suki Waterhouse, Bon Iver). V jedné z nich si zahostoval také Charlie Gabriel. (bandcamp)

  • Young The Giant - Both Sides
    Kalifornští alternativní rockeři vloni vydali album "American Bollywood". Z něj nyní vybrali dvojici písniček a ty nahráli v nových úpravách. "Dancing In The Rain" se dočkala živé verze, "The Walk Home" živé a akustické podoby a k nim navíc přihodili ještě svoje pojetí hitu "Boths Sides Now" od Joni Mitchell. (YouTube)


Ben Folds - What Matters Most
žánr: indie pop / komorní pop / alternativní rock

Ben Folds - What Matters Most
Poměrně dlouho jsme o americkém hudebníkovi Benu Foldsovi neslyšeli. Pokud nebudeme počítat čtyři roky starou knihu "A Dream About Lightning Bugs" nebo hostování v seriálu "The Wilds", pak jeho posledním počinem je už jedenáct let stará deska "The Sound Of The Life Of The Mind" jeho Ben Folds Five. Čerstvý počin dostal jméno "What Matters Most" a rodák ze Severní Karolíny pro něj složil celkem deset skladeb (respektive třináct, pokud si najdete deluxe edici). Produkčně se na nich podílel Joe Pisapia, kterého známe z nahrávek od k.d. lang, Guster nebo Williama Tylera. Ve dvou z nich si navíc zahostovali anglická písničkářka dodie a americké electro-folkové trio Tall Heights. Výsledek autor sdílí na svém YouTube.


Kenny Rogers - Life Is Like A Song
žánr: country

Kenny Rogers - Life Is Like A Song
Jsou to již více než dva roky, co nás opustila velká countryová hvězda Kenny Rogers. I tento muzikant po sobě zanechal bohatý archiv dosud nevydaných nahrávek a právě z těch vzniklo album "Life Is Like A Song". Stalo se zároveň jeho první nevánoční kolekci s novým materiálem po deseti letech od "You Can't Make Old Friends". Mezi jedenácti písničkami, které mu složila řada jeho hudebních přátel z dob minulých, najdete i "Wonderful Tonight" Erica Claptona nebo "Goodbye" Lionela Richieho. Ve studiu je s ním natáčeli takoví instrumentalisté, jako je bendžista Ilya Toshinsky, kontrabasista Viktor Krauss, kytarista Bryan Sutton nebo další kytarista Tom Bukovac. Ve třech písních přivítal i trojici svých kolegyň, z nichž bezpochyby nejslavnější je Dolly Parton, kterou doplnily ještě Kim Keyes a Jamie O'Neal. Většinu z nich uslyšíte také na Rogersově YouTube.


Ben Harper - Wide Open Light
žánr: folk / blues

Ben Harper - Wide Open Light
Necelý rok trvalo, než Ben Harper připravil nástupce své loňské studiovky "Bloodline Maintenance". Elpíčko s číslem sedmnáct pojmenoval "Wide Open Light" a jedenáct songů na něj opět po čase připravoval s někdejším spoluhráčem Relentless7 Jasonem Mozerskym a s bluesovým kytaristou Dannym Kalbem, který ovšem vloni v listopadu zemřel. Jediným hostem se stal jeho dlouholetý kamarád Jack Johnson. Jak zjistíte na jeho YouTube profilu, většinu z desky nahrál pouze s akustickou kytarou.


Metro Boomin - Spider-Man: Across The Spider-Verse (soundtrack)
žánr: hiphop / filmová hudba

Metro Boomin - Spider-Man: Across The Spider-Verse (soundtrack)
Minulý týden vstoupil do světových kin nový animovaný snímek ze světa Marvelu "Spider-Man: Across The Spider-Verse" a nyní se k nám dostává také soundtrack k němu. Scénickou hudbu měl na svědomí Daniel Pemberton, ovšem my vám představíme písničkový výběr. Jeho produkci tvůrci svěřili americkému producentovi a DJi Lelandu Tylerovi Waynemu, který si říká Metro Boomin. Ten ve třinácti skladbách nezůstal sám - postupně se k němu připojili Swae Lee, Lil Wayne, Offset, ASAP Rocky, Roisee, Future, Lil Uzi Vert, JID, James Blake, Nav, A Boogie wit da Hoodie, Ei8ht, Don Toliver, Wizkid, Beam, Toian, Coi Leray, 21 Savage, 2 Chainz a Nas. Z tohoto seznamu je jasné, že převážná část je postavená na hiphopu. Ověřit si to můžete na YouTube.


Beach Fossils - Bunny
žánr: indie rock

Beach Fossils - Bunny
Už je to bezmála šest let, co nám newyorský indierockový kvartet Beach Fossils představil v Praze naživo své tehdejší album "Somersault". Nyní na něj muzikanti konečně navazují novinkou s poetickým jménem "Bunny". Nachystali na ni celkem jedenáct songů, v nichž opět míchají indie rock s dream popem, surf rockem a lehkým nádechem country. Většinu z nich si složili a produkovali sami. Jak to dopadlo, zjistíte na jejich YouTube profilu.


V krátkosti

  • Moneybagg Yo - Hard To Love
    Americký rapper z Memphisu si pro svůj nový mixtape, který navazuje na předloňskou studiovku "A Gangsta's Pain", přichystal hned dvacet tracků. Hostují v nich Future, Fridayy, Lil Durk, YTB FATT nebo GloRilla, produkce se ujali Skywalker OG, Yung Dee, T-Head nebo Drumgod. (YouTube)

  • Bully - Lucky For You
    Její čtvrté album označuje kritika jako to nejkompletnější. Je to dílo spalující a neomylně poznamenané zkušenostmi a bolestmi autorky, přičemž si stále zachovává masivní zvuk, kterým se Alicia Bognanno stala známou. (YouTube)

  • Cowboys In The Campfire - Wronger
    Tommy Stinson vytvořil duo se svým dobrým kamarádem Chipem Robertsem a výsledkem je dost možná nejameričtější album, jaké kdy tento zpěvák, skladatel, multiinstrumentalista a producent natočil. (YouTube)

  • Jelly Roll - Whitsitt Chapel
    Ačkoli zpěvák z Nashvillu působí na hudební scéně už od roku 2010 a na svém kontě má přes patnáct alb, se svým mixem country, rocku, rapu a hiphopu prorazil teprve letos, když za hit "Son Of A Sinner" sesbíral hned tři ceny CMT. O to víc nyní upozornil na letošní novinku, kde mu navíc zahostovali Struggle Jennings, Yelawolf, Lainey Wilson a Brantley Gilbert. (YouTube)

  • Lanterns On The Lake - Versions Of Us
    Na album s číslem pět a devět nových songů se mohou těšit příznivci anglické indierockové partičky, kterou v mezidobí opustil bubeník Oliver Ketteringham. Náhradu si ovšem sehnali více než adekvátní - ve studiu se k nim totiž připojil Phil Selway z Radiohead. (bandcamp)

  • Big Time Rush - Another Life
    Před dvěma roky se na scénu po sedmi letech vrátil americký boyband, který vznikl v roce 2009. Nyní, deset let od zatím poslední desky "24/Seven", završuje comeback i novou studiovkou s desítkou položek. (YouTube)

  • Cowboy Junkies - Such Ferocious Beauty
    Kanadská folk-rocková formace, která stylově fluktuuje mezi alternativou, country, rockem, blues, jazzem a post punkem, se ani ne po roce vrací s novou deskou. Tu namířili ještě k indie rocku. (YouTube)

  • Lonestar - Ten To 1
    Americkou countryovou formaci před dvěma roky opustil hlavní zpěvák Richie McDonald, kterého nahradil Drew Womack ze skupiny Sons Of The Desert. Zřejmě i proto se kvartet nyní rozhodl znovu nahrát svých deset největších hitů. (YouTube)

  • DZ Deathrays - R.I.F.F
    Australská punk-rocková skvadra se po dvou letech hlásí o slovo se třináctkou pecek. Jejich produkce se ujal méně známý Nathan Sheehy. (bandcamp)

  • Half Moon Run - Salt
    Čtyři roky, proložené kompilací a živákem, potřebovali na přípravu své čtvrté řadovky kanadští indierockeři. Jedenáctku písní okořenili elektronikou, popem i folk rockem. (bandcamp)

  • The Aces - I’ve Loved You For So Long
    Čistě ženská indiepopová formace z města Provo v Utahu navazuje po třech letech na albovou dvojku "Under My Influence" jedenáctkou novinek. Produkce se znovu ujal Keith Varon (Nightly, FEVER 333, Zara Larsson). (bandcamp)

  • Protomartyr - Formal Growth In The Desert
    Šestá řadovka americké post-punkové kapely. Její členové tvrdí, že slovo poušť v názvu je spíše metaforou nebo symbolem, které nás v životě obklopují. "Životní úseky jsou plná emocionálních pouští, které jakoby postrádají život," říkají. (YouTube)

  • Gringo Star - On And On And Gone
    Máte-li rádi surf rock a garage rock s příměsí psychedelie, poslouchejte novou studiovku kvartetu z Atlanty. (bandcamp)

  • Tigercub - The Perfume Of Decay
    Třetí deska anglické rockové formace, která předskakuje Royal Blood. (YouTube)

  • Bongzilla - Dab City
    Novinka americké stonermetalové bandy. (YouTube)

  • Stray Kids - 5 Star
    K-popová formace, z níž vzešel Woojin, po třech měsících od debutu v japonštině potěší i své korejsky mluvící fanoušky. Připravila jim nášup hned dvanácti songů. (YouTube)

  • Generationals - Heatherhead
    Americké indiepopové duo se připomíná po čtyřech letech. (bandcamp)

  • Gloryhammer - Return Of The Kingdom Of Fire
    Čtvrtá řadovka britsko-švýcarské powermetalové kapely. (YouTube)

  • The Revivalists - Pour It Out Into The Night
    Rockeři z New Orleans opět otevírají pomyslné dveře své dílny a vypouštějí z ní své páté album. Tradičně je plné rock 'n' rollu, který vás chytne a nepustí. (YouTube)

  • Body Type - Expired Candy
    Australská post-punková čtveřice se odvázala a na novince se přiklání k popu s větším smyslem pro svobodu a též s hromadou škodolibosti. (YouTube)

  • Omnium Gatherum - Slasher
    EP melodické deathmetalové sebranky z Finska. (YouTube)

  • Louise Post - Sleepwalker
    Dlouho očekávané debutové sólové album spolufrontmanky alt-rockových ikon devadesátých let Veruca Salt. (YouTube)

  • The Alarm - Forwards
    Mike Peters se skupinou velšských rockerů oslavil své uzdravení a návrat k hudbě novým albem. (YouTube)

  • Buckcherry - Vol. 10
    Dvacet čtyři let od debutové stejnojmenné nahrávky udržuje kapela nominovaná na Grammy své soukolí v chodu a hlásí se se svojí desátou řadovkou. (YouTube)


    Dále vychází

    Anvil - Juggernaut Of Justice / Limited
    Arthur Moon - Chaos! Chaos! Chaos! Side B
    Baxter Dury - I Thought I Was Better Than You
    Black Sabbath - Live Evil / 40Th Anniversary / Super Deluxe
    Brandt Brauer Frick - Multi Faith Prayer Room
    Cisco Swank - More Better
    Cloudland Canyon - Cloudland Canyon
    Comet Gain - The Misfit Jukebox
    Corey Kent - Blacktop
    Desmond Dekker - Essential Artist Collection
    Dieth - To Hell And Back
    Dr. John - Dr. John: Montreux Years
    Einar Solberg - 16 / Limited
    Ermhoi - Junebug Rhapsody
    Extranauts - The Alchemist
    Foo Fighters - But Here We Are (Mc)
    Gal Pal - This And Other Gestures
    Gorgeous - Sapsucker
    Grentperez - When We Were Younger
    Hellwitch - Annihilational Intercention
    JD Darling - Looking Forward Thinking Back
    Juan Waters - Wandering Rebel
    Kiltro - Underbelly
    Lamron - Forever
    Linda Gail Lewis - A Tribute To Jerry Lee Lewis
    Louise - Greatest Hits
    Ludovico Einaudi - Undiscovered Vol. 2
    Marcia Griffiths - Essential Artist Collection
    McKinley Dixon - Beloved! Paradise! Jazz!?
    Nathan Micay - To The God Named Dream
    Necrofier - Burning Shadows In The Southern Knight
    Nickelback - Get Rollin’ (Deluxe)
    Norah Jones - Little Broken Hearts / Deluxe
    Passion Pit - Gossamer (Expanded Edition)
    Purr - Who Is Afraid Of Blue?
    Reckless Son - Reckless Son
    Roger Waters - The Lockdown Sessions
    Ron Pope - Inside Voices
    Ruen Brothers - Ten Paces
    RVG - Brain Worms
    Sam Blasucci (Of Mapache) - Off My Stars
    Samwoy - Awkward Party
    Scrawny - Out Of The Noise
    Silbermond - Auf Auf
    Speakers Corner Quartet - Further Out Than The Edge
    Sylvester - Disco Heat: The Fantasy Years 1977-1981
    Terry Ohms - Rock Songs
    The Royston Club - Shaking Hips And Crashing Cars
    The Stools - R U Saved?
    The Suffers - It Starts With Love (Deluxe)
    Tom Waits - Closing Time (50th Anniversary Reissue)
    Toosii - Naujour
    Vulture Feather - Liminal Fields
    Wicca Phase Springs Eternal - Wicca Phase Springs Eternal
    Witch - Zango

    Vychází na vinylu:
    Ashnikko - Weedkiller
    Avenged Sevenfold - Life Is But A Dream...
    Bailey Zimmerman - Religiously
    Baxter Dury - I Thought I Was Better Than You
    Beach Fossils - Bunny
    Ben Folds - What Matters Most
    Ben Harper - Wide Open Light
    Big Time Rush - Another Life
    Black Sabbath - Live Evil / 40th Anniversary / Super Deluxe
    Bob Dylan - Shadow Kingdom
    Body Type - Expired Candy
    Bongzilla - Dab City
    Brandt Brauer Frick - Multi Faith Prayer Room
    Bully - Lucky For You
    Desmond Dekker - Essential Artist Collection
    Dieth - To Hell And Back
    Donald Byrd - Slow Drag
    Donna Summer - Love To You / Limited Pride Edition
    Dr. John - Dr. John: Montreux Years
    DZ Deathrays - R.i.f.f
    Einar Solberg - 16 / Limited
    Entombed - Uprising
    Five Finger Death Punch - Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell, Vol. 2
    Foo Fighters - But Here We Are
    Generationals - Heatherhead
    Gloryhammer - Return Of The Kingdom Of Fire
    Hellwitch - Annihilational Intercention
    Hollywood Vampires - Live In Rio
    Jack Johnson - In Between Dub
    Jake Shears - Last Man Dancing
    Jelly Roll - Whitsitt Chapel
    John Mellencamp - Orpheus Descending
    Kenny Rogers - Life Is Like A Song
    Lacrimosa - Einsamkeit
    Ludovico Einaudi - Undiscovered Vol. 2
    Marcia Griffiths - Essential Artist Collection
    McCoy Tyner - Time For Tyner
    McKinley Dixon - Beloved! Paradise! Jazz!?
    Necrofier - Burning Shadows In The Southern Night
    Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
    Norah Jones - Little Broken Hearts / Deluxe
    Norah Jones - Little Broken Hearts
    Old Crow Medicine Show - Live At Third Man Records
    Omnium Gatherum - Slasher
    Purr - Who Is Afraid Of Blue?
    Puscifer - Money Shot Your Re-Load
    Rancid - Tomorrow Never Comes
    Rival Sons - Darkfighter
    RM - Indigo
    Roger Waters - The Lockdown Sessions
    Ruen Brothers - Ten Paces
    Rufus Wainwright - Folkocracy
    RVG - Brain Worms
    Sam Blasucci - Off My Stars
    Scorpions - Animal Magnetism
    Scorpions - Blackout
    Scorpions - Fly To The Rainbo
    Scorpions - Humanity - Hour I
    Scorpions - In Trance
    Scorpions - Love At First Sting
    Scorpions - Lovedrive
    Scorpions - Savage Amusement
    Scorpions - Taken By Force
    Scorpions - Tokyo Tapes
    Scorpions - Virgin Killer
    Scorpions - World Wide Live
    Silbermond - Auf Auf
    Sophie Ellis-Bextor - HANA
    Steve Hackett - Dark Town
    Steve Hackett - Guitar Noir
    Tanya Tucker - Sweet Western Sound
    Tereza Mašková - Svět je málo růžový
    The Alarm - Forwards
    The Stools - R U Saved?
    Toots And The Maytals - Sweet And Dandy
    Witch - Zango
    Zach Bryan - Summertime Blues

    EP:
    Craig Strickland - Lost In The Rewind
    Drew Parker - At The End Of The Dirt Road
    Feeo - Ah, Hunger!
    Hallan - The Noise Of A Firing Gun
    Laura Wolf - Shelf Life
    Renao - A Space Between Orange & Blue
    Swim School - Duality

    Reedice:
    Entombed - Uprising
    Delain - We Are The Others
    Christina Aguilera - Aguilera
    Karel Gott - Láska bláznivá / Karel (Gott) zpívá Karla (Svobodu)
    Madness - The Rise & Fall
    Norah Jones - Little Broken Hearts
    Peter Lipa - Nola

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Naživo: Sophie Ellis-Bextor si Prahu získala nejen svými hity, ale i úsměvem a krásnýma nožkama (16.03.2024 19:30)
    - Naživo: Sigma se v Praze rozhodla žít už jenom svou přítomností (16.03.2024 17:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Video: Sophie Ellis-Bextor zazářila u Jimmyho Fallona a vrací se na taneční parket s Pnau i Guettou (12.03.2024 10:43)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Video: Sophie Ellis-Bextor se opět vrací s vraždou na tanečním parketu (14.02.2024 13:08)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu