shop.musicserver.cz
Calum Scott, Mitch James, Roxy, Praha 30.4.2023

Vyprodaný pražský klub Roxy padl Calumu Scottovi k nohám

Vydáno: 02.05.2023 09:00 v sekci Naživo - Jaromír Koc | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Konečně jsme se dočkali. Po dlouhých osmi letech, co Calum Scott odstartoval svoji úspěšnou pěveckou kariéru, si tento charismatický zpěvák v rámci turné k aktuální desce "Bridges" našel čas i na Prahu. Ve vyprodaném Roxy se tančilo, plakalo a zamilovaní nešetřili polibky. Byla to prostě krása!

Live: Calum Scott

místo: Roxy, Praha
datum: 30. dubna 2023
setlist: Rise, I'll Be There, Cross Your Mind, Last Tears, Biblical, Flaws, The Way You Loved Me, Boys In The Street (Greg Holden cover), Bridges, This Love (Maroon 5 cover), Where Are You Now (Lost Frequencies & Calum Scott cover), Run With Me, If You Ever Change Your Mind, You Are The Reason, Whistle (Jax Jones & Calum Scott cover), Heaven, Dancing On My Own (Robyn cover)
Fotogalerie

Ve světě patří Calum Scott již léta za hvězdu první velikosti. Jeho singly znějí v rádiích v nejvyšších rotacích a jeho aktuální tour k desce "Bridges" téměř každý týden přináší další a další potvrzené termíny na všech různých kontinentech. Dalo se tudíž čekat, že i o jeho pražskou zastávku bude velký zájem, a tak byl koncert v Roxy již měsíce dopředu beznadějně vyprodán.

Mitch James, Roxy, Praha, 30.4.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Vybrat právě tyto prostory se ukázalo jako velmi dobrá volba. I přesto, že se na některých místech nedalo ani hnout, měl člověk při trošce snahy krásný výhled na pódium. A kdo se nechtěl dívat, mohl si alespoň krátký akustický set předskokana Mitche Jamese vychutnat klidně od baru či z kožených sedaček, kterých klub nabízí hned několik.

James se představil sice pouze s kytarou, během osmi odehraných písní ale zaujal nejen svým hezky zabarveným hlasem, ale i svou upřímností. Jeden song věnoval své milované mamince, ten další svému otci a i u ostatních měl vždy krátký projev, ve kterém přítomným popsal, proč ta či ona píseň vznikla. Publikum se mu odvděčovalo po zásluze nejen velkým potleskem, ale reagovalo i na jeho proslovy a slova chvály na krásu Prahy.

Calum Scott, Roxy, Praha, 30.4.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Hvězdou večera byl ale samozřejmě Calum, který na pódium nastoupil krátce po půl deváté. Show odstartovala krátkým intrem, během kterého se hlas zpěváka linul z reproduktorů a už v ten okamžik bylo jasné, že jeho vystoupení bude primárně o dojemných písních a nefalšovaných emocích. To Scott potvrdil již po svém příchodu, kdy svůj set odstartoval velmi silnou písní "Rise" z aktuální desky "Bridges".

Dobře známou skladbu s ním zpíval celý sál a atmosféra se v tomto směru vlastně nezměnila celý večer. Bylo jedno, zda Calum vybral song ze své debutové desky "Only Human" nebo z aktuálního alba, návštěvníci všechny songy znali nazpaměť, a tak zpěvák stále častěji mířil mikrofonem do publika. Doprovázen pouze čtyřmi hudebníky, mezi kterými nechyběla ani půvabná hráčka na violoncello, která občas přijala i úlohu doprovodné vokalistky, působil v dobře padnoucím obleku jako starý známý, který přišel potěšit své přátele tím nejlepším, co kdy nahrál.

Calum Scott, Roxy, Praha, 30.4.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
A to vlastně i Praze nabídnul. Trošku mohlo zamrzet, že absentoval téměř pět let starý hit "What I Miss Most", ale jinak Scott nevynechal vlastně nic, co jeho fandové čekali. Po výše uvedené "Rise" pokračoval v propagaci aktuální desky a přidal chytlavé songy "I'll Be There" a "Cross Your Mind" či houpavou baladu "Last Tears". Mezitím se s návštěvníky i oficiálně přivítal, prohodil nějaký ten vtípek a hlavně poprvé i v češtině poděkoval, což jsem ho měl tu čest naučit během odpoledního rozhovoru.

Calum se netají tím, že nejvíce mu sedí balady a těch bylo poslední dubnový večer opravdu hodně. Dle očekávání nevynechal dojemnou "Biblical", jakožto hrdý gay samozřejmě zařadil i krásnou interpretaci písně "Boys In The Streets" od Grega Holdena. Na konci titulní "Bridges" neudržel emoce a propukl v upřímný pláč z dojetí. Poté, co jej obejmutím uklidnila violoncellistka, rozpovídal se o vzniku písně, přiznal, že měl v minulosti již několikrát tendenci svůj život (tehdy ještě jako utajovaný gay) ukončit právě skokem z mostu a apeloval na všechny, aby mluvili se svými nejbližšími, když se cítí uvnitř nešťastní.

Aby trošku zkrotil emoce a slzy některých návštěvníků, rozpovídal se následně o svém účinkování v revival kapele jménem Maroon 4, což okamžitě potvrdil svou interpretací "This Love" od Maroon 5. Jeho podání mělo šťávu a v klubu se začalo regulérně tančit. Vědom si dobře rozjeté pařby vybral Calum jednu z hitovek, díky které ho můžeme znát i z tanečních parketů. Hitovka "Where Are You Now" přišla v ten nejsprávnější okamžik a pochybujícím dokázala, že Calum je prostě zpěvákem mnoha tváří.

Calum Scott, Roxy, Praha, 30.4.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
V sále bylo přítomno mnoho zamilovaných párů, které si samozřejmě také rády zatančily, ale mnohem více je lákalo se k sobě prostě jen tulil a líbat. Přesně pro ně přišla trojice písniček "Run With Me", "If You Ever Change Your Mind" a hlavně "You Are The Reason", která Roxy proměnila v jeden velký sbor. Calum dojetí už ani nedokázal (a možná ani nechtěl) skrývat, občas ani neměl sílu zpívat a naprosto upřímně přiznal, že tak vřelé přijetí, jakého se mu dostalo v Praze, na turné ještě nezažil. Jako odměnu přidal aktuální hit "Whistle" s projektem Jax Jonas, došlo i na srdcovku "Heaven" a celý večer ukončil coverem "Dancing On My Own" od Robyn, kterým to v roce 2015 všechno začalo.

Calum Scott v Praze s naprostým přehledem dokázal, že je nejen vynikající zpěvák, ale i obrovský showman a hlavně člověk se srdcem na tom správném místě. Jeho vystoupení nemělo slabé místo, kapela šlapala jako hodinky a na jejích členech bylo vidět, že i po měsících na cestách si to celé maximálně užívají. Nejvíce ale sám Calum, který prostě miluje zpívání a každým ze sebe vydaným tónem potvrzuje, že přesně tohle je to, co ho činí šťastným. A díky tomu v Roxy učinil šťastným nejednoho návštěvníka.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Miley Cyrus, Calin a Viktor Sheen. Zatuchlé české žebříčky už téměř půl roku přešlapují na místě (06.07.2023 09:00)
- J.A.R. debutují v top desítce české albové hitparády, na mladé rappery ale nevyzráli (30.06.2023 08:08)
- Naživo: Maroon 5 & spol. museli na Prague Rocks bojovat s deštěm i časem (22.06.2023 16:00)
- Fotogalerie: Prague Rocks ovládli Maroon 5 a Gwen Stefani (22.06.2023 11:54)
- Kupte si dvě vstupenky za cenu jedné na festivaly Prague Rocks s Mötley Crüe či Maroon 5 (03.05.2023 14:30)
- Fotogalerie: Koncert Caluma Scotta v obrazech (01.05.2023 08:40)
- Maroon 5 v Praze doplní i Gwen Stefani, Delta Goodrem, D.Y.K. a Lake Malawi (13.02.2023 10:05)
- Maroon 5 si v červnu troufnou na letiště v Letňanech (16.11.2022 10:28)
- Hana Zagorová posmrtně zamířila na vrchol albové hitparády, v top deset má hned tři desky (08.09.2022 08:00)
- Calum Scott nečekaně zveřejnil živák k novému albu "Bridges" (14.07.2022 10:26)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia U2 AC/DC Beyoncé Rush Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu