shop.musicserver.cz
Nové desky 11/2023 - od U2 přes All Time Low po Kamelot

Nové desky 11/2023 - od U2 přes All Time Low po Kamelot

Vydáno: 22.03.2023 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Kurt Iswarienko / Universal Music

Tento týden si přijdou na své především rockeři a milovníci tvrdších žánrů: alba vydali All Time Low, Kamelot, Pop Evil, Chelsea Grin nebo čeští Nylon Jail a Zemětřesení 2. Připojili se i Yves Tumor, T-Pain, 100 gecs a M83. Největším tahákem jsou ovšem pocta Rolling Stones od countryových hvězd a U2 s novými verzemi svých hitů.

V pátek 17. března vyšly tyto nové tituly:

U2 - Songs Of Surrender
žánr: rock

U2 - Songs Of Surrender
Veleúspěšní irští hudební giganti U2 se hlásí o slovo. Pro fanoušky sice nemají úplně nový materiál, ale vlastně se tváří, jako by nový byl. Kolekce "Songs Of Surrender" totiž přináší čtyřicet již známých písní, Bono & spol. je ovšem předělali do převážně akustického kabátu. Zároveň slouží jako doprovod k nedávno vydaným zpěvákovým memoárům "Surrender". Muzikanti aktualizovali poselství své tvorby nejen hudebně, ale i textově a mnohdy balancují na emotivní hraně osobní zpovědi. Kolekci produkoval The Edge a vychází v mnoha formátech. Základní verze na CD čítá šestnáct položek, stejný počet nabídne i kazeta bílé barvy. Exclusive deluxe verze na CD přinese čtyři songy navíc, tentýž tracklist bude mít i exclusive deluxe dvojvinyl. Očíslovaný super deluxe collector’s edition box obsahuje čtyři CD nebo čtyři vinyly. Doplní jej krásný booklet s texty všech písní, který připravil The Edge, speciální průvodní slovo od Bona a hromada exkluzivních fotografií od Antona Corbijna. Více najdete na YouTube profilu formace.


Yves Tumor - Praise A Lord Who Chews. But Which Does Not Consume; (Or Simply: Hot Between Worlds)
žánr: electronic / experimental / rock

Yves Tumor - Praise a Lord Who Chews but Which Does Not Consume; (Or Simply, Hot Between Worlds)
Sean Bowie, který v osobním životě v souvislosti se svou osobou používá vedle zájmena on také zájmeno oni a v uměleckém životě pseudonym Yves Tumor, na letošek připravil svou pátou desku. Do vínku jí dal předlouhý název "Praise A Lord Who Chews. But Which Does Not Consume; (Or Simply: Hot Between Worlds)" a do tracklistu vložil za pomoci producenta Noaha Goldsteina tucet songů, které se stylově pohybují v experimentálních odnožích elektroniky a rocku. Dosavadní recenze nešetří chválou - na webu metacritic si album vysloužilo v průměru úctyhodných 85 procent. Jestli uchvátí i vás, zjišťujte třeba při sledování vizuálně skličujících klipů na YouTube profilu tohoto amerického muzikanta.


All Time Low - Tell Me I’m Alive
žánr: pop punk / pop rock

 All Time Low - Tell Me I’M Alive
Fanoušci americké partičky All Time Low nemuseli na jejich devátou řadovku čekat nikterak dlouho. Alex Gaskarth & spol. potřebovali na přípravu nástupce "Wake Up, Sunshine" přesně tři roky a příznivci jejich pop punku se mohou těšit na třináct songů, které s nimi skládala především ověřená dvojice Andrew Goldstein a Zakk Cervini, tedy pánové, jejichž služeb dále využívají Machine Gun Kelly, blackbear, LANY, Good Charlotte nebo Simple Plan. K nim se pak připojil ještě Nolan Sipe (Andy Grammer, Against The Current, Jake Owen), Dan Book (Shania Twain, Matthew Koma) nebo zpěvačka Bonnie McKee. Přímo za mikrofonem to byl ovšem pouze Teddy Swims. Nejen singl s ním najdete na YouTube All Time Low.


Kamelot - The Awakening
žánr: power metal

Kamelot - The Awakening
Kamelot jsou zpět. Konečně, chce se říct. Mezi předchozím albem a tím aktuálním totiž uplynulo pět let - takovou pauzu mezi řadovkami tahle americká powermetalová skvadra dosud neměla. "The Awakening" nese pořadové číslo třináct a stejnou číslovku najdete i u poslední položky tracklistu. Ten ovšem zahrnuje i intro a outro, přesto jde v součtu o padesát minut solidní muziky. Poprvé se zde studiově uvádí bubeník Alex Landenburg, který v sestavě nahradil Johana Nuneze. Jak moc posunul zvuk skupiny, můžete zkoumat třeba při sledování klipu k singlu "One More Flag In The Ground". Nám se tahle deska líbila tak moc, že jsme ji zvolili Albem týdne.


M83 - Fantasy
žánr: synthpop / ambient / postrock / electro rock

 M83 - Fantasy
Francouzští M83 si vzali tentokrát na přípravu své deváté studiovky o něco delší čas - od předchůdce "DSVII" ji dělí tři a půl roku. Prvních šest písní z kolekce nazvané "Fantasy" vydal Anthony Gonzalez už v únoru, kdy odstartoval světové turné. Na třinácti písních se podíleli pochopitelně členové koncertní sestavy a především pak Anthonyho dlouholetý spolupracovník Justin Meldal-Johnsen, kterého můžeme znát také ze spolupráce s Jimmy Eat World, Wolf Alice, Paramore a nově třeba Poppy. Do jakých fantazií se společně vydali, zjistíte na bandcampu M83.


Tip týdne

Různí - Stoned Cold Country
žánr: country

 Různí - Stoned Cold Country
Stálo by za to, kdyby někdo udělal anketu, zda si lidi dovedou představit, jak by zněly hity Rolling Stones v podání countryových hvězd. To je ovšem teď už zcela irelevantní, protože to zjistíte na kompilaci "Stoned Cold Country". Její produkce se ujal slavný filmový producent z Nashvillu Robert Deaton. Tomu se prý podařilo prodat toto album šéfovi BMG díky třem lahvím bílého vína během oběda v Los Angeles a požehnání k jeho vzniku dali i Mick Jagger a Keith Richards. Jaké hvězdy countryové scény se tedy evergreenů Stounů nakonec ujaly? Jsou jimi Ashley McBryde, Brooks&Dunn, Maren Morris, Brothers Osborne společně s The War And Treaty, Jimmie Allen, Elle King, Marcus King, Little Big Town, Zac Brown Band, Lainey Wilson, Elvie Shane, Steve Earle, Eric Church a Koe Wetzel. Vše se natáčelo živě, a že je určitě o co stát, zjistíte na speciálním YouTube kanálu.


100 gecs - 10,000 Gecs
žánr: hyperpop / electro rock / nu metal

 100 gecs - 10,000 Gecs
Po čtyřech letech navazuje americké hyperpopové duo 100 gecs na svůj debut "1000 Gecs". Název jeho následovníka pojalo ryze matematicky. Ke jménu prvotiny přidali Dylan Brady a Laura Les další nulu a "10,000 Gecs" je na světě. Nutno říct, že v deseti písničkách značně přitvrdili. Do svého stylu přibrali rock, pop punk, nu metal a lehké náznaky ska. Pro tento účel se k nim připojil ještě bubeník Josh Freese, který bubnoval například s Guns N' Roses, A Perfect Circle, Nine Inch Nails nebo Paramore. Dalším známým hostem, ovšem pouze v jedné skladbě, byl Cashmere Cat. Kam se dvojice posunula, zjišťujte na YouTube.


Unknown Mortal Orchestra - V
žánr: psychedelický rock

Unknown Mortal Orchestra - V
"V", jak název napovídá, je pátá studiovka novozélandské psychrockové kapely Unknown Mortal Orchestra. Nahrávka v rozsahu dvojalba je ovlivněna styly AOR, popem a havajskou hudbou Hapa-haole. Ruban Nielson a jeho bratr Kody ji vytvořili v době pandemie, během které procházeli životními rodinnými krizemi. "Najednou jsem trávil více času zjišťováním, co ostatní potřebují a jaká je moje role v rodině. Po všech těch věcech, co jsem se dozvěděl, jsem si myslel, že skončím s hudbou, abych se mohl soustředil na své blízké, ale nakonec se to celé spojilo," řekl k motivu novinky frontman Ruban. Vlastnímu vydání předcházel singl "Layla" v podobě videa. Společně s dalšími ukázkami je k dispozici na YouTube.


Nylon Jail - Kings Of The Weaklings
žánr: indie rock

Nylon Jail - Kings Of The Weaklings
Kytarista Roman Vičík a zpěvák Jiří Jirák fungují jako Nylon Jail od roku 2012. Tenkrát se prezentovali demíčky, která zavěšovali na Soundcloud. Pak už následovalo vítězství v kategorii Objev roku na hudebních cenách Vinyla a úspěšné koncerty na většině českých hudebních festivalů. Škatulkově nezařaditelná dvojice, která spojuje elektronickou hudbu, rock, indie i country, se po dvouleté tvůrčí pauze vrátila na pódia. Obnovení činnosti znamenalo i otevření tvůrčího špuntu, a tak nyní vychází jejich třetí řadovka s názvem "Kings of the Weaklings". Přináší temné rockové balady obsahující špetku naděje mísící se s pocitem husí kůže a zároveň je oslavou deseti let existence kapely. Poslouchejte na YouTube.


Zemětřesení 2 - Finále
žánr: hard rock

Zemětřesení 2 - Finále
Zemětřesení 2 uzavírá projekt Zemětřesení, který vznikl jako pocta předčasně zesnulé rockové legendě Jiřímu Schelingerovi v roce 1993. Nese název "Finále" a vychází třicet let po původní nahrávce. Sestava kolem kytaristy Jiřího Dodo Doležala a bubeníka Štěpána Smetáčka se proměnila. Na baskytaru hraje Miloš Doležal jr. a zpěv obstarává Mladen Djelmo, jenž má hlasově k Schelingerovi asi nejblíže. Společně zrekonstruovali některé dávné skladby. Album tak bylo konečně zkompletováno v podobě, v jaké mělo původně vyjít, a dovedeno do finále. Je navíc doplněno o třináctou skladbu "Světlonoš", v níž Schelingerovu nikdy nezveřejněnou melodii otextoval hudební kritik a publicista Roman Zahrádka. "Tak měla celá deska vypadat už před třiceti lety, ale z mnoha důvodů se tak nestalo," dodává Dodo. Celou historii detailně představí booklet, jehož součástí je kromě jiného obsáhlý text zmíněného Zahrádky, znalce Schelingerovy tvorby i osudu, který Doležalovi s kompletací "Finále" poslední roky pomáhal. Projekt s označením 2 naleznete na YouTube.


EP a minialba

  • Hozier - Eat Your Young
    Irský hudebník svůj megahit "Take Me To Church" dosud nepřekonal ani náhodou, ovšem to mu pochopitelně nebrání, aby to nezkoušel znova a znova. Tentokrát má v osudí tři nové songy. (YouTube)
  • Princess Nokia - I Love You But This Is Goodbye
    Americká rapperka, která před léty na ostravských Colours fanoušky spíše ztratila, než získala, si reputaci bude napravovat sedmičkou tracků, v nichž více zpívá, než rapuje. (YouTube)
  • Julian Lage - The Layers
    Šest skladeb pro své minialbum natočil americký jazzový kytarista. Společnost mu dále dělali hvězdný Bill Frisell, bubeník Dave King a baskytarista Jorge Roeder. Produkce se navíc ujala Margaret Glaspy. (YoTube)
  • Fidlar - That’s Life
    S druhým EP v poměrně krátké době se vrací americká punk-rocková formace a i tak nabídne šest kousků. (YouTube)
  • Tei Shi - Bad Premonition
    Kanadsko-kolumbijská zpěvačka se vrací po poměrně dlouhé, čtyřleté odmlce se šesticí písní, včetně jedné s Donnou Missal. (YouTube)


T-Pain - On Top Of The Covers
žánr: soul / pop / rock

 T-Pain - On Top Of The Covers
Asi většina z nás měla Faheema Rashada Najma zařazeného do kolonky auto-tune rapper. Ovšem, když před čtyřmi roky vyhrál první sérii reality show The Masked Singer, vše bylo jinak. V tom, co T-Pain tehdy započal, nyní pokračuje na albu "On Top Of The Covers", pro které vybral celkem sedm coververzí a ty nazpíval zcela bez profláklého efektu. Najdete mezi nimi například "Stay With Me" Sama Smitha, "Don't Stop Believin' " od Journey, "War Pigs" od Black Sabbath, "That's Life", již proslavil Frank Sinatra, "A Change is Gonna Come" Sama Cooka nebo "Tennessee Whiskey", kterou v posledních letech připomněl Chris Stapleton. Co s jednotlivými songy udělal, zjistíte na jeho YouTube.


Billy Childs - The Winds Of Change
žánr: jazz

 Billy Childs - The Winds Of Change
Americký jazzový klavírista Billy Childs představuje své třetí album pro label Mack Avenue. Po Grammy oceněném "Rebirth" z roku 2017 a tři roky mladším "Acceptance" je tu tedy "The Winds Of Change". Sedm kompozic vyskládal z pětice svých vlastních a dvou převzatých od Chicka Corey, respektive Kennyho Barrona. Ve studiu se k němu navíc připojili další jazzoví mágové - trumpetista Ambrose Akinmusire, kontrabasista Scott Colley a bubeník Brian Blade. Do ráje post-bopu se s nimi ponořte na YouTube.


Aly & AJ - With Love From
žánr: pop rock / indie folk

 Aly & AJ - With Love From
Jsou to dva roky, co se v plné síle vrátilo na scénu americké sesterské duo Aly & AJ se šíleně nazvaným albem "A Touch Of The Beat Gets You Up On Your Feet Gets You Out And Then Into The Sun". Jeho následovník má již poměrně standardní délku titulu - "With Love From" - a fanoušci sester Michalkových se mohou těšit na celkem jedenáct skladeb, jejichž produkce se opět ujal Yves Rothman. Do jeho stáje dále patří nebo patřili Freya Ridings, Amanda Shires, Nasty Cherry či Yves Tumor. Co společnými silami vytvořili, zjistíte na YouTube dua.


Chelsea Grin - Suffer In Heaven
žánr: deathcore

Chelsea Grin - Suffer In Heaven
"Suffer in Heaven" je druhý a finální díl opusu, který osazenstvo kapely Chelsea Grin uvedlo už loni jeho první částí "Suffer in Hell". Stejně jako ta obsahuje i to aktuálně vydané CD osm kousků, které díky svému předchůdci aspirují na nejočekávanější dílo deathcorové scény. Stejně jako u "Suffer in Hell" na desce již neuslyšíte bubeníka a doprovodného zpěváka Pabla Viverose, který si v roce 2021 dal od hraní ve skupině pauzu. Na oficiálních stránkách formace najdete k poslechu kousek "Fathomless Maw".


Pop Evil - Skeletons
žánr: moderní rock

Pop Evil - Skeletons
Milovníkům moderního rocku by neměla utéct novinka od americké rockové party Pop Evil. Deska s titulem "Skeletons" je jejich sedmou studiovou nahrávkou a obsahuje jedenáct nových songů. Posluchačům slibuje nejtvrdší a současně nejmelodičtější hudební nálož v historii kapely. Jestli je to pravda, posuďte sami: Na YouTube kanálu Pop Evil najdete hned dva ze tří singlů i s příslušnými klipy. Konkrétně jde o skladby "Eye Of The Storm" a "Paranoid (Crash & Burn)".


V krátkosti

  • EST Gee - Mad
    Americký rapper po půlroce navazuje na svůj debut druhým albem a své fanoušky rozhodně nešidí. Připravil pro ně celkem čtrnáct tracků a hosty jako Young Scooter, Boosie Badazz nebo Kada. (YouTube)

  • Moderat - Even More D4Ta
    Berlínská formace nechala po roce zremixovat svou čtvrtou řadovku. Mezi remixéry najdete jména jako The Bug, Batu, Big Ever, LOGIC1000, DJ Lag, Kin Leonn, yeule, Sylvere, Zuli a Sherelle. (bandcamp)

  • Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra - Racing The Storm
    Po dlouhých deseti letech se vrací s novým albem islandská písničkářka, tentokrát společně s novou doprovodnou skupinou. Jedenáct písní se nese především na vlně alternativního folku. (bandcamp)

  • Azekel - Analyze Love
    Nigerijský zpěvák a producent z Londýna, který spolupracoval třeba s Massive Attack, vydává své druhé album. Hostovali mu na něm Professor George, Kwesi Arthur, Nao, anaiis, Kojey Radical, Ebo Taylor, Ivy Sole nebo Made Kuti. (YouTube)

  • Black Honey - A Fistful Of Peaches
    Zachránci moderního britského indie rocku pokračují se třetí řadovkou ve svém vzestupu. (YouTube)

  • Redemption - I Am The Storm
    Čtyři roky po své poslední studiovce přicházejí losangeleští mistři progresivního metalu konečně s novou nahrávkou. Ta je směřována k písňovější formě. (YouTube)

  • The Answer - Sundowners
    Severoirští bluesoví bratři se vracejí po dlouhé pauze, během které nabírali síly a inspiraci. Na novince však přestávka není znát, jejich instinktivní cit pro rock 'n' roll je i zde a v plné síle. (YouTube)

  • The Van Pelt - Artisans & Merchants
    Po pětadvaceti letech čekání jsou tu opět kultovní indie oblíbenci, kteří kdysi dokázali bravurně smazat linie mezi posthardcorem, indie rockem a emo. (YouTube)

  • Theory Of A Deadman - Dinosaur
    Pěkně se usaďte a naslouchejte! Přichází následovník uznávaného alba "Say Nothing" z roku 2020. Novinku produkoval Martin Terefe (Jason Mraz, Yungblud) a výsledek se řítí kupředu se vší strhující silou tyranosaura a grácií brontosaura. (YouTube)

  • John Diva & The Rockets Of Love - Big Easy
    Německá odpověď na americké divočáky Steel Panther vydává svoji třetí studiovku. Očekávejte hair metal, který svým dívkám raději nepouštějte. (YouTube)

  • The Black Crowes - The Black Crowes: Shake Your Money Maker Live
    Živá nahrávka z reunionového turné pořádaného v letech 2021-22 obsahuje to nejlepší z oslav třicátého výročí od vydání "Shake Your Money Maker". (YouTube)

  • The Band Of Heathens - Simple Things
    Americká kapela mixující americanu, folk rock, country, blues, jam rock, roots rock a blue-eyed soul vydává svou osmou studiovku s desítkou kousků. (YouTube)

  • Gideon - More Power. More Pain.
    Šestá deska metalcorové party z Alabamy. (YouTube)

  • Narnia - Ghost Town
    Devátá řadovka švédské powermetalové formace. (YouTube)

  • Moon Boots - Ride Away
    Americký DJ na své třetí studiové album opět sezval několik svých spolupracovníků a vokalistů. Jeho pozvání do deseti tracků přijali Steven Klavier, Cherry Clazerr, Black Gatsby, Dope Earth Alien, Nic Hanson, Praa a Ora The Molecule. (YouTube)

  • Daddy Long Legs - Street Sermons
    Pokud vás zajímá, jak zní spojení stylů jako americana, punk, rhythm and blues, rock, garage rock, indie, lo-fi a soul, pak je toto dílo přesně pro vás. (bandcamp).

  • Dwight Trible - Ancient Future
    Americký jazzový zpěvák připravil novou kolekci, na niž dále přispěli Kamasi Washington a Georgia Anne Muldrow. (bandcamp)

  • Downfall Of Gaia - Silhouettes Of Disgust
    Šesté řadové CD německé postblackmetalové sebranky. (YouTube)

  • Night Demon - Outsider
    Novinka americké heavymetalové skupiny. (Bandcamp)


    Dále vychází

    Ailbhe Reddy - Endless Affair
    Billy Valentine - Billy Valentine & The Universal Truth
    Deathcrash - Less
    Doug Paisley - Say What You Like
    Elysion - Bring Out Your Dead
    Genevieve Artadi - Forever Forever
    Hanoi Rocks - Oriental Beat / 40th Anniversary
    Infinite River - Prequel
    Inspiral Carpets - Complete Singles
    Kamal. - So Here You Are, Drowning
    Mystic Circle - Erzdämon
    Niklas Paschburg - Panta Rhei
    Now More Than Ever - Creatrix
    Phantom Elite - Blue Blood
    Quatuor Ében - Wolfgang Amadeus Mozart : String Quintets K. 515 & 516
    Rpwl - Crime Scene
    Runnner - Like Dying Stars, We're Reaching Out
    Různí - Thank You, Mister Rogers: Music & Memories (Deluxe Reissue)
    Sandrayati - Safe Ground
    Seven Spires - Live At Progpower Usa Xxi
    Suotana - Ounas I
    Ten Years After - A Space In Time / 50Th Anniversary
    The Free Music - Free Music (Part 1)
    The Lost Days - In The Store
    Thievery Corporation - Sounds From The Thievery Hi Fi / Remastered
    Transworld Identity - Seven Worlds

    Vychází na vinylu:
    100 Gecs - 10,000 Gecs
    2 Brothers On The 4th Floor - 2
    Abraxas - Box
    Ailbhe Reddy - Endless Affair
    Answer - Sundowners
    Billy Valentine - Billy Valentine & The Universal Truth
    Daddy Long Legs - Street Sermons
    Dan Bárta & Illustratosphere - Entropicture / Remastered
    Dan Bárta & Illustratosphere - Illustratosphere / Remastered
    Deathcrash - Less
    Doug Paisley - Say What You Like
    Downfall Of Gaia - Silhouettes Of Disgust
    Elysion - Bring Out Your Dead
    Emiliana Torrini & The Colorist Orchestra - Racing The Storm
    Flaming Lips - Ego Tripping At The Gates Of Hell
    Flaming Lips - Yoshimi Battles The Pink Robots
    Frightened Rabbit - Backyard Skulls / Single / 10Th Anniversary
    Frightened Rabbit - Frightened Rabbit EP
    Frightened Rabbit - Late March, Death March / Single / 10th Anniversary
    Frightened Rabbit - Pedestrian Verse
    Frightened Rabbit - Woodpile / Single / 10th Anniversary
    Genevieve Artadi - Forever Forever
    Hanoi Rocks - Oriental Beat / 40Th Anniversary
    Herbie Hancock - Empyrean Isles
    Inspiral Carpets - Complete Singles
    John Diva & The Rockets Of Love - Big Easy
    Julian Lage - The Layers
    Kamelot - The Awakening
    Krokus - Headhunter
    Leon Russell - Signature Songs
    M83 - Fantasy
    Macy Gray - Stripped
    Motörhead - Snake Bite Love
    Motörhead - We Are Motorhead
    Mystic Circle - Drachenblut
    Mystic Circle - Erzdämon
    Narnia - Ghost Town
    Night Demon - Outsider
    Nightwish - From Wishes To Eternity
    Niklas Paschburg - Panta Rhei
    Nofx - Double Album
    Nylon Jail - Kings Of The Weaklings
    Papa Roach - Ego Trip
    Papa Roach - To Be Loved (The Best Of)
    Pop Evil - Skeletons
    Redemption - I Am The Storm
    Rpwl - Crime Scene
    Sandrayati - Safe Ground
    Suotana - Ounas I
    Ten Years After - A Space In Time / 50th Anniversary
    Ten Years After - Sting In The Tale
    The Answer - Sundowners
    The Band Of Heathens - Simple Things
    The Lost Days - In The Store
    The Residents - Fingerprince Preserved
    The Van Pelt - Artisans & Merchants
    Theory Of A Deadman - Dinosaur
    U2 - Songs Of Surrender / Deluxe Limited
    U2 - Songs Of Surrender / Super Deluxe Limited
    U2 - Songs Of Surrender
    Zemětřesení 2 - Finále

    EP:
    Enrico Sangiuliano, Charlotte De Witte - Reflection
    Chymes - Game Over

    Reedice:
    Dan Bárta & Illustratosphere - Entropicture / Remastered
    Dan Bárta & Illustratosphere - Illustratosphere / Remastered
    Eels - End Times
    Eels - Hombre Lobo
    Eels - Tomorrow Morning
    Frightened Rabbit - Pedestrian Verse
    Leon Russell - Signature Songs
    Macy Gray - Stripped
    Motörhead - Snake Bite Love
    Motörhead - We Are Motorhead
    Nightwish - From Wishes To Eternity

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu