shop.musicserver.cz
Nové desky 5/2023 - od Korn přes Johna Fruscianteho po Shaniu Twain

Nové desky 5/2023 - od Korn přes Johna Fruscianteho po Shaniu Twain

Vydáno: 08.02.2023 19:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

V prvním únorovém týdnu si přišli na své především příznivci rocku. Dočkali se nových Korn, dvojalba Johna Fruscianteho, druhého dílu rockové opery od The Smashing Pumpkins, Xandrie, pop-punkového Mod Sun a Brian Jonestown Massacre. Žánrově jim konkurují pouze popová Shania Twain, české duo 2AP a akusticky Fantastic Negrito.

V pátek 3. února vyšly tyto nové tituly:

Korn - Requiem Mass
žánr: alternativní metal

Korn - Requiem Mass
Milovníci Korn se mohou těšit na další hudební nálož. Na pultech se skví "Requiem Mass", odkazující na jejích poslední řadovku. Tentokrát se ale jedná o záznam z vystoupení, které formace po vydání alba odehrála s ohledem na tehdejší pandemickou situaci coby stream v prostorách metodistického kostela v Hollywoodu. Pětičlenné seskupení z kalifornského Bakersfieldu tehdy zahrálo celkem osm písní. Nejprve zazněly tři starší songy v akustickém podání, po nich následovalo pět písní z poslední řadovky, to už ale skupinu doprovázel i velký sbor a bohatá dechová sekce. Novinkové EP si můžete pořídit na CD i LP a ochutnávku v podobě kousku "Worst In On Its Way" najdete na YouTube profilu skupiny. Co na ni říkáte?


John Frusciante - . I :
žánr: electronic

John Frusciante - . I :
John Frusciante je známý především jako kytarista z Red Hot Chili Peppers. Nyní si dal od rockově funkující hudby pauzu a složil materiál pro svá další, v pořadí třináctá sólová - a rovnou dvě - alba. Nesou lakonické označení ". I :" a ": I I .", což neznamená nic jiného než Jedna a Dvě. "Po roce a půl psaní a nahrávání rockové muziky jsem si potřeboval vyčistit hlavu. Poslouchal jsem a dělal hudbu, kde se věci obecně vyvíjejí spíše postupně než najednou," popsal autor pohnutky k čerstvému dílu a dodal: "Poslouchám takovou hudbu asi od svých 13 let, ale cítil jsem, že je to mimo můj dosah, protože jsem si představoval, že to vyžaduje jistou zdrženlivost. Ale najednou jsem zjistil, že mi bez jakéhokoli omezení skládání tohoto stylu muziky jde." A jak se to Johnovi podařilo, posuďte na jeho YouTube profilu.


John Frusciante - : I I .
žánr: electronic

John Frusciante - : I I .
John Frusciante svá nová albová dvojčata ". I :" a ": I I ." vydává v různých variantách. Jednička, to je sedmiskladbový vinyl, Dvojka obsahuje více položek a je určena pro CD a digitální formáty. Na ". I :" je jeden bonus, který není na CD/digitální verzi, ale celkově je tam méně kompozic, protože některé obsahují zvuky, které nelze vylisovat do vinylu v požadované slyšitelné podobě. Není ani zcela jasné, zda jsou obě vydávané kolekce pojaté jako dvojalbum, či jako absolutně nesouvisející díla. Samotný kytarista dodává: "Hudba jako osamělá socha ve zvukovém prostoru byla hlavní motivující myšlenkou. Díval jsem se na obrázky soch a snažil jsem se vytvořit muziku, která současně zprostředkovává pohyb i ticho." Pak se v tom vyznejte. Nicméně poslouchat můžete na YouTube.


Shania Twain - Queen Of Me
žánr: pop / country pop

Shania Twain - Queen Of Me
Možná to fanouškům ani tak (s ohledem na předchozí pauzu) nepřišlo, ale od posledního alba "Now" Shanie Twain už uteklo skoro šest let. V mezidobí ale stačila ještě zrekapitulovat svojí dosavadní kariéru a nyní se opět hlásí s novým materiálem. Na svém šestém CD "Queen Of Me" nabídne celkem dvanáct písniček, které připravila společně s producentským týmem, v němž měli hlavní slovo Mark Ralph (Years & Years, Clean Bandit, Rudimental) a David Stewart (BTS, Marina Kaye, Jonas Brothers). K nim se přidali ještě Mark Crew, Daniel Priddy nebo držitel Grammy Adam Messinger. Mezi spoluautory se pak zařadili například Jack Savoretti, Georgia, Stereo Kicks, RØMANS nebo Wayne Hector. Jak si ověříte na YouTube profilu někdejší královny country, výsledkem jejich práce je spíše popová nahrávka.


The Smashing Pumpkins - Atum Act 2
žánr: alternativní rock

The Smashing Pumpkins -  Atum Act 2
Pamatujete si na rockovou operu "Atum" z dílny The Smashing Pumpkins? Loni v listopadu vyšel první díl, přičemž celé velkolepé dílo má čítat celkem tři části. Jako pilotní ochutnávku vybrali muzikanti kousek "Beguiled". Ke skladbě vznikl i klip, který najdete na YouTube. Výsledek práce Corganova bandu kritika popisuje jako spíše popovou nahrávku. Pro úplnost dodáváme, že finální část opery "Atum" se má k posluchačům dostat už 21. dubna.


Tip týdne

Fantastic Negrito - Grandfather Courage
žánr: folk / blues / rhythm and blues

 Fantastic Negrito - Grandfather Courage
Xavier Amin Dphrepaulezz, jinak známý coby Fantastic Negrito, si za své poslední tři nahrávky vysloužil Grammy v kategorii Nejlepší současné bluesové album a právě k té poslední, "White Jesus Black Problems", popisující příběh jeho prarodičů sedmé generace, se rozhodl vrátit na novince "Grandfather Courage". Přepracoval ji zde do akustické podoby a drobně obměnil některé ze skladeb. Že i tato verze stojí za vaši pozornost, si ověříte na autorově YouTube.


The Brian Jonestown Massacre - Your Future Is Your Pas
žánr: psychedelic rock

Brian Jonestown Massacre - Your Future Is Your Past
Američtí psychedeličtí veteráni The Brian Jonestown Massacre se po šesti měsících znovu hlásí o slovo. Po kritikou pozitivně hodnoceném albu "Fire Doesn't Grow On Trees" přicházejí s dvacátou řadovkou "Your Future Is Your Past". Hlavní mozek, zpěvák, multiinstrumentalista a producent Anton Newcombe ji natočil se svými parťáky kytaristou Hakonem Adalsteinssonem a bubeníkem Uri Rennertem. Deset nových skladeb spojuje space rock, shoegaze a další psychedelické vibrace, což dokazuje i první singl "Fudge". Ten a další ukázky jsou k dispozici na YouTube profilu formace.


N.V.Ú. - 14 dní
žánr: punk

N.V.Ú. - 14 dní
Východočeská punková banda N.V.Ú. (Nepřichází v úvahu) po prvních dvou demo-albech "Obchází mě dokola" a "Tak jsme došli" vydaných na kazetách přichází s reedicí svého prvního CD s názvem "14 dní". To představuje největší hity kapely z prvního období, které sahá a hluboko k letopočtu 1988. Jsou tu jak písničky nahrané znovu v odlišných verzích, tak nový repertoár z roku 1994. Tato nahrávka jako jediná zachycuje sestavu s rytmikou Eros - bicí a Sodovkář - basa, kytary obsluhují Van Lahven a Lišoun. Na předchozích i následujících nahrávkách bubnuje slavný bubeník a manager Fifipírko Jyřýček. Oživit vzpomínky na punkové období můžete na YouTube.


Mod Sun - God Save The Teen
žánr: pop punk

 Mod Sun - God Save The Teen
Derek Ryan Smith, kterého známe pod jménem Mod Sun, po dvou letech od alba "Internet Killed The Rockstar" přichází s albovou pětkou. Pojmenoval ji "God Save The Teen" a na dvanácti skladbách opět spolupracoval s producentem a spoluautorem Johnem Feldmannem z formace Goldfinger. Zařadili mezi ně i předělávku hitu "Iris" od Goo Goo Dolls a nikoho asi nepřekvapí, že se coby host na desce objevuje také Smithova snoubenka Avril Lavigne. K ní do pop-punkové smrště přibyl ještě Ryan Santiago aka Royal & the Serpent. Své čerstvé dílo sdílí americký hudebník na svém YouTube.


2AP - Two Alien Planets
žánr: folk

 2AP - Two Alien Planets
Album "Two Alien Planets" je prvním autorským albem od tvůrčí dvojice Jarek Halamíček a Lenka Kopáčová, kteří si říkají 2AP. Jedenáct songů se žánrově pohybuje převážně ve folku s přesahem do rocku, popu, šansonu či jazzu. Vedle samotné dvojice se na nich podílel ještě baskytarista Jakub Krajíček, cellista Břetislav Vybíral, kontrabasista Dominik Seďa, bubeník Roman Vícha, houslista Štěpán Graffe, klavírista Jan Ulvíra, Miroslav Bazger na rhodesové varhany, trombonista Pavel Novotný a kytarista Ondřej Černý, který nahrávku produkoval. Seznamte se na Supraphonline.


Xandria - The Wonders Still Awaiting
žánr: symfonický metal

Xandria - The Wonders Still Awaiting
Milovníky symfonického metalu potěší nová studiovka německé formace Xandria. V její diskografii zaujímá pořadové číslo osm a přináší více než sedmdesátiminutovou stopáž o třinácti skladbách. Je také důkazem velkých personálních změn. Za mikrofonem nyní stojí Ambre Vourvahis, u basy Tim Schwarz, za bicími Dimitros Gatsios a kytaru v ruce třímá Rob Klawonn. Ochutnávku v podobě titulního kousku, ke kterému vznikl i klip, najdete na YouTube kanálu vydavatelství Napalm Records. Líbí se vám?


V krátkosti

  • Raye - My 21st Century Blues
    Tahle mladá nadějná skladatelka a zpěvačka z Británie psala songy pro Beyoncé nebo Davida Guettu, svým loňským singlem "Escapism" zbourala ostrovní hitparádu a teď vydává vlastní albovou prvotinu. Zahraniční kritika zatím nešetří chválou. (YouTube)

  • The Waeve - The Waeve
    Eponymní debut projektu Grahama Coxona a Rose Elinor Dougall přináší kolekci deseti skladeb. (YouTube)

  • Young Fathers - Heavy Heavy
    Čtvrtá řadovka skotské partičky míchající lo-fi, art pop, noise pop, alternativní rap, elektroniku a další indie žánry se dle dosavadních recenzí vyznačuje především "masivními refrény, chytlavými melodiemi a extatickým zvukem". (YouTube)

  • Meg Baird - Furling
    Starověkou hudbu či folk tu příliš často nemíváme. Ovšem v případě, že se jedná o multiinstrumentalistku, která je členem Heron Oblivion, Espers a působí coby harfenistka Mary Lattimore, je nutné její první album po osmi letech zmínit alespoň v krátkosti. (bandcamp)

  • Robert Forster - The Candle And The Flame
    Někdejší frontman australských The Go-Betweens pro svou osmou sólovku v mixu indie rocku, country a folku přichystal celkem devět písní. (bandcamp)

  • Amtrac - Extra Time
    Americký DJ a hudebník Caleb Cornett se po třech letech připomíná se třetí řadovkou. Ve v třinácti skladbách opět míchá elektroniku, alternativu, deep house a indie. (bandcamp)

  • The Go! Team - Get Up Sequences Part Two
    S druhým dílem alba se po dvou letech od toho prvního hlásí o slovo anglická parta z Brightonu. Těšit se můžete na dvanáctku novinek, které tradičně míchají indie rock, garage rock a funk do jednoho. (YouTube)

  • Say Hi - Elocution Prattle
    Dvojalbum obsahující dvacet skladeb, a všech beze zpěvu? I to je možné. Hlavní mozek seskupení Eric Elbogen tvrdí, že si potřeboval odpočinout od slov. (YouTube)

  • Colony House - The Cannonballers
    Multitalentovaní alt-rockeři z Franklinu v Tennessee vydávají sbírku jedenácti songů plných relaxační harmonie v kombinaci s někdy hymnickými melodiemi a vyrážejí vstříc poslechovému mainstreamu. (YouTube)

  • Tropical Fuck Storm - Submersive Behavior (EP)
    Australská formace, která si za svou poslední studiovku "Deep States" odnesla ARIA Award v kategorii Nejlepší rockové a heavymetalové album, se připomíná již čtvrtým ípíčkem po tomto úspěchu. (YouTube)

  • The Men - New York City
    Devátá studiovka brooklynské rock'n'rollové formace. (YouTube)

  • Memoriam - Rise To Power
    Pátá řadovka britské deathmetalové skvadry. (YouTube)

  • Sunny War - Anarchist Gospel
    Americká hudebnice kombinující folk, rock, gospel, soul a punk si na svůj čerstvý počin přizvala několik hostů. Jsou jimi Jim James, David Rawlings, Allison Russell a Micah Nelson. (bandcamp)

  • Lauren Cimorelli - Please Stop Breaking My Heart
    Čtvrtá sólovka členky sourozenecké teenpopové formace Cimorelli. (YouTube)

  • Russkaja - Turbo Polka Party
    Sedmá porce heavy metalu od dnes již bývalé rakouské formace. (YouTube)

  • Epik High - Strawberry (EP)
    Korejské rapové trio s pěticí skladeb a hosty jako Jacskon Wang a Hwa Sa. (YouTube)

  • Victor Smolski - Guitar Force
    Běloruský heavymetalový kytarista vydává třetí sólovou nahrávku. (YouTube)


    Dále vychází

    2Kbaby - Scared 2 Love
    Acid Arab - Trois
    Babyfang - In The Face Of
    Best Fern - Earth Then Air
    Blackwülf - Thieves & Liars
    Courteeners - St. Jude / 15th Anniversary
    Courteeners - St. Jude / 15th Anniversary (Deluxe Edition)
    Give Heart Beats - Anime Lofi, Vol. 1
    Grateful Dead - Road Trips Vol. 1 No. 1 Fall ’79
    Ibex Clone - All Channels Clear
    James Brandon Lewis - Eye Of I
    Jonatan Leandoer96 - Sugar World
    Ladislav Simon - Koncerty
    Lotec - Squares
    M(H)Aol - Attachment Styles
    Metal Marty (Of Supersuckers) - Metal Mary’s Greatest Hits
    Miriam Clancy - Black Heart
    Sanguisugabogg - Homicidal Ecstasy
    Somebody’s Child - Somebody’S Child
    Syml - The Day My Father Died
    The Psychotic Monks - Pink Colour Surgery
    The Velvet Hands - Sucker Punch
    Wilsn - Those Days Are Over
    Wuw - L’Orchaostre

    Vychází na vinylu:
    Acid Arab - Trois
    Alcazar - Alcazarized
    Aretha Franklin - Runnin' Out Of Fools
    Best Fern - Earth Then Air
    Betty Who - Big!
    Blackwülf - Thieves & Liars
    Bobby Weir - Ace / 50th Anniversary
    Courteeners - St. Jude / 15th Anniversary
    Gewalt - Gewalt Live At Clouds Hill
    Grandmaster Flash - Grandmaster Flash
    James Brandon Lewis - Eye Of I
    John Frusciante - . I :
    John Frusciante - : I I .
    Korn - Requiem Mass
    M(H)Aol - Attachment Styles
    Memoriam - Rise To Power
    Mothica - Nocturnal
    N.V.Ú. - 14 Dní
    Nils Wülker, Arne Jansen - Closer
    Otis Redding - Otis Blue: Otis Redding Sings Soul
    Ray Charles - Ray Charles (Mono)
    Robert Forster - The Candle And The Flame
    Russkaja - Turbo Polka Party
    Sabaton - Art Of War / Re-Armed
    Sabaton - Attero Dominatus / Re-Armed
    Sabaton - Metalizer / Re-Armed
    Sabaton - Primo Victoria / Re-Armed
    Sam Gellaitry - Vf Vol. II
    Sanguisugabogg - Homicidal Ecstasy
    Say Hi - Elocution Prattle
    Shania Twain - Queen Of Me
    Soen - Cognitive
    Soen - Tellurian
    Spiritbox - Eternal Blue
    Sunny War - Anarchist Gospel
    Syml - The Day My Father Died
    Telex - Punk Radio
    The Go! Team - Get Up Sequences Part Two
    The Men - New York City
    The Waeve (Graham Coxon And Rose Elinor Dougall) - The Waeve
    Vladimír Javorský - Ještě je
    Weezer - SZNZ: Spring
    Wilson Pickett - The Exciting Wilson Pickett
    Wuw - L’Orchaostre
    Xandria - The Wonders Still Awaiting
    Young Fathers - Heavy Heavy

    EP:
    Fixt English (Jeff Sahyoun Of Letlive) - Erase Theory
    Mol Sullivan - A Little Hello
    Rose Gray - Higher Than The Sun

    Reedice:
    7Seconds - Walk Together, Rock Together
    Bonnie Tyler - Secret Dreams And Forbidden Fire
    Flower Kings - Adam And Eve

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
    Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
    Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
    Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
    Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
    Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
    Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
    Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
    Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
    Pearl Jam - Dark Matter 8/10
    Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
    Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

    ALBUM TÝDNE 17/2024

    Mark Knopfler
    One Deep River

    Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
    Čt 16.05.
    Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 18.05.
    King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
    Út 21.05.
    Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu