Kele láká singlem "True Love Knows No Death" na novou desku

17.01.2023 09:58 - Ondřej Kocáb | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Šestá studiovka Keleho Okerekeho z Bloc Party je připravená na březen tohoto roku. Jednačtyřicetiletý muzikant oznámil album "The Flames, pt.2" již koncem listopadu zároveň se singlem "Vandal". Dva měsíce před vydáním následovníka kolekce "The Waves, pt.1" z roku 2021 představil druhou upoutávku v podobě singlu "True Love Knows No Death".

"Tato píseň je vlastně dopis lidem, kterých jste si nikdy předtím nevšimli. Od pandemie trávím mnohem více času doma, mnohem více chodím po okolních čtvrtích a poznávám lidi, kterých jsem si nikdy předtím nevšiml. Tenhle song je ódou na lidi, které vídám každý den, lidi, kteří žijí na okraji, rozhodují se žít mimo společnost, v dobrém i ve zlém," popisuje Kele význam skladby.

kele vandal
© Flore Diamant
Obal novinky navazuje na grafiku pilotního singlu. Na té rodák z Liverpoolu drží hořící desku "The Queen Is Dead", jednu z nejúspěšnějších nahrávek od The Smiths. Tentokrát je v plamenech debut Keleho domovské kapely Bloc Party "Silent Alarm".

"Oheň je mocný, je to zároveň tvoření i ničení, a chtěl jsem, aby se toto napětí nějak odrazilo i v hudbě. Stejně jako u 'The Waves' bylo důležité, aby všechny zvuky zde tvořila má elektrická kytara. Psaní a natáčení v rámci těchto parametrů mě donutilo být jako hudebník kreativnější, od zacyklených ambientních textur po křehké rytmy bicích automatů. Celé je to vytvořeno jen za pomoci kytary a looperu a tak to budu také hrát."

Po hudební stránce se jedná spíše o návrat do minulosti. Hned od prvních riffů lze cítit nultá léta. Na rozdíl od experimentování z prvních sólovek tu autor výrazově nešel daleko od Bloc Party, skladba by se tak v jejich playlistu rozhodně neztratila. Možná až překvapivě optimistická a jednoduchá píseň však uprostřed mlhavé zimy může alespoň na chvíli rozjasnit den.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY