shop.musicserver.cz
Nové desky 21/2021 - od Texas přes Pokáče po The Veronicas

Nové desky 21/2021 - od Texas přes Pokáče po The Veronicas

Vydáno: 01.06.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: The Veronicas

Díky Pokáčovi, Nerezu s Lucií Šoralovou, Kateřině Kněžíkové, Nanday a Michalu Prokopovi má tentokrát poměrně silné zastoupení domácí scéna. Konkurovat jí budou skotští Texas a Del Amitri, Australanky The Veronicas, němečtí Die Krupps, Polka Brodka, dále Kele Okereke, orchestrální Moby, islandští elektronici GusGus, tvrďáci Debauchery a posmrtně DMX.

V pátek 28. května vyšly tyto nové tituly:

Texas - Hi
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Texas - Hi
Texas se po albu "Jump On Board" z roku 2017 a následném turné opět lehce odmlčeli a dali o sobě vědět před rokem změnou vydavatelství a zároveň ohlášením jubilejní desáté desky "Hi". Skotská formace se rozhodla, že nás pozdraví celkem dvanáctkou písniček, které uvádí, trochu netypicky, song v rytmu disco "Mr Haze". Není to náhoda - Sharleen Spiteri & spol. si do něj vypůjčili fragmenty z "Love's Unkind", kterou složila Donna Summer společně s Giorgiem Moroderem. Prvním singlem se ovšem stala titulní píseň, v níž si trochu překvapivě zahostovala legendární americká rapová formace Wu-Tang Clan. Fúzování stylů se tedy Texas rozhodně nebáli - dále uslyšíte například i country, soul, americanu nebo doo wop. První ukázky jsou k dispozici na jejich YouTube, a pokud se vám zalíbí, můžete hledat i verzi na vinylu, případně deluxe edici bohatší o další dvě stopy.


Michal Prokop - Mohlo by to bejt nebe…
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock / blues

Michal Prokop - Mohlo by to bejt nebe…
Po téměř deseti letech od vydání "Sto roků na cestě" je tu komplet třinácti songů letos pětasedmdesátiletého zpěváka, muzikanta a skladatele Michala Prokopa. Tucet původních skladeb a jedna coververze představují Prokopa a jeho kapelu Framus Five v klasické sestavě, doplněné mimořádnými hosty. Zpěvák se na ní vrací ke kořenům blues, písně jsou náladově rozdílné, okořeněné houslemi, sbory či dechy, ale vždy vystihují atmosféru civilních textů a výrazných refrénů. Vznik alba doprovázely vážné zdravotní indispozice kytaristy Luboše Andršta, jehož nedokončené nahrávky s citem dokončil Michal Pavlíček a zejména Pavel Marcel. Pilotní skladbou se stala kompozice "Má vlast", k níž vznikl i klip. Ukázky z alba, které se může stát událostí tohoto roku, si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Supraphon.


The Veronicas - Godzilla
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electropop / pop rock

The Veronicas - Godzilla
Australské sesterské duo The Veronicas se odmlčelo na poměrně dlouhou dobu - poslední eponymní desku dámy představily před sedmi roky. Ovšem úplně z povrchu zemského rozhodně nezmizely. Sestry Origliassovy v mezidobí koncertovaly, vydávaly singly, koučovaly australský The Voice a připravovaly se na letošní rok, v němž svým fanouškům nabídnou hned dvě alba, a to krátce po sobě. To první dostalo filmový název "Godzilla" a duo pro něj nachystalo hned dvanáct skladeb. Mezi jejich spoluautory a producenty najdeme jména jako Toby Gad, DNA, Wayne Hector, Jim Eliot, John Feldmann či Shelly Peiken. Díky tomu se výsledek pohybuje na poměrně širokém žánrovém poli od rocku přes dance pop, electropop až po rap. Jediným hostem desky je všudypřítomný Travis Barker. Jak zní návrat The Veronicas, hodnoťte na jejich YouTube.


Pokáč - Antarktida
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Pokáč - Antarktida
Jan Pokorný aka Pokáč se po dvou letech od desky "Úplně levej" vrací. Písničky pro svou třetí řadovku "Antarktida" napsal během let 2019 a 2020, což pro něj dle jeho vlastních slov byly poměrně zásadní roky. "V profesním životě jsem například odehrál koncert ve vyprodaném Foru Karlín a získal dvojplatiny za obě desky, v osobním jsem si našel životní partnerku, se kterou jsme si uplácali synka. Zároveň se mě samozřejmě dotkla pandemie covidu, ale chtěl jsem, aby tohle album bylo co nejvíce necovidové," říká. Z celkem padesáti kousků nakonec vybral šestnáct a tematicky se nijak neomezoval. Inspirací mu byl, jako již tradičně, život samotný, sociální sítě a humor. Producentem alba byl opět Jan Balcárek aka Johny Rainbow z Light & Love a obal znovu vytvořila výtvarnice Alžběta Göbelová. První singly již písničkář sdílí na svém YouTube, dílo pokřtí v lednu v O2 areně.


Živáky

  • Alestorm - Live In Tilburg (Cd+Dvd+Brd)
    Oblíbená pirátská metalová formace Alestorm přichází s novým živákem "Live In Tilburg". Produkci velkolepého setu svěžili muzikanti do rukou Lasseho Lammerta, se kterým pracovali už na studiovkách jako třeba "Curse Of The Crystal Coconut", "No Grave But The Sea" nebo "Sunset On The Golden Age". Můžete se těšit na oblíbené kousky "Mexico", "Alestorm", "Hangover", "The Sunk'n Norwegian" nebo "Fucked With An Anchor".
  • Amorphis - Live At Helsinki Ice Hall
    Další velkolepý zážitek slibuje osazenstvo oblíbené metalové formace Amorphis na svém živáku "Live At Helsinki Ice Hall". Na dvou discích na vás čeká celkem patnáct kousků, které kapela odehrála na domácí půdě v Helsinkách na poslední show v rámci svého turné v roce 2019. Výjimečnou atmosféru umocňuje fakt, že na stejném místě někdy v osmdesátých letech obdivovali sami členové Amorphis své idoly.
  • Ashley McBryde - Never Will: Live From A Distance
    Vedle metalových živáků tu máme tento týden něco i pro příznivce country music. Ashley McBryde vydává svou verzi "bezpečného živáku", ke kterému ji přiměla proběhlá pandemická situace. Její nové EP "Never Will: Live from a Distance" je totiž záznamem živých verzích skladeb z jejího alba "Never Will", vydaného v dubnu loňského roku. Na nahrávání se pochopitelně podílela její kapela "Deadhorse".


Moby - Reprise
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: orchestrální hudba

Moby - Reprise
Moby posledních několik let pracoval na speciální podobě svých největších hitů. Songy jako "Go", "Porcelain", "Why Does My Heart Feel So Bad" nebo i "Heroes" Davida Bowieho se rozhodl převést do orchestrální akustické podoby. K tomu mu dopomohl Budapest Art Orchestra pod taktovkou Josepha Trapanese a také slušná řádka hostů z různých stylů a žánrů. Interpretace jeho tvorby se ujali Skylar Grey, Kris Kristofferson, Mark Lanegan, Víkingur Ólafsson, Gregory Porter, Mindy Jones, Apollo Jane, Nataly Dawn z dua Pomplamoose, Australanka Alice Skye, Luna Li, indiefolkoví Darlingside nebo Jim James z My Morning Jacket. Jakou podobu Mobyho kompozicím vtiskli, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Deutsche Grammophon.


Bloodbound - Creatures Of The Dark Realm
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Bloodbound - Creatures Of The Dark Realm
Švédská powermetalová formace Bloodbound se vrací na scénu s devátou studiovkou "Creatures Of The Dark Realm". Na nástupci díla "Rise Of The Dragon Empire" pracovalo především trio čítající klávesáka Fredrika Bergha, kytaristu Tomase Olssona a zpěváka Patrika Sellebyho. Dali dohromady jedenáct nových kousků, přičemý zůstalo v šuplíku i pár dalších novinek, které se na desku nedostaly. "Chtěli jsme, aby nové skladby byly koherentní a soudržné. Přitom jsme chtěli přijít s novým stylem a neopakovat se, což se nám zcela povedlo," uvádí hudebníci. Ukázky k poslechu najdete na nuclearblast.de.


Nerez & Lucia - Cela
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / šanson

Nerez & Lucia - Cela
Nerez a Lucia Šoralová se rozhodli navázat na dva roky starou studiovku "Zlom" a vydávají druhou desku pod jménem Nerez & Lucia s názvem "Cela". Autory třinácti písní jsou především Lucia Šoralová a Zdeněk Vřešťál, ovšem velký podíl má i Vít Sázavský. Dle vlastních slov se velkým obloukem vrátili do dob vzniku desky "Masopust". Kromě hlavních aktérů se na albu autorsky podílela také slovenská básnířka Silvia Kaščáková, která dodala několik textů ve slovenštině i v češtině. Česky, slovensky, francouzsky a španělsky zpívá nejen hlavní trojice, ale také multiinstrumentalista Robert Fischmann a francouzský kontrabasista Grégorian Brun. Sestavu doplnili ještě akordeonista a saxofonista David Lomič. Nahrávka bude k dispozici také na vinylu.


Debauchery - Monster Metal
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Debauchery - Monster Metal
Pořádnou deathmetalovou nálož slibují fanouškům muzikanti z formace Debauchery. A pořádnou se myslí jak do kvality, tak i do počtu: Set obsahuje celkem tři CD včetně dvou disků, na kterých skladby Debauchery předvádí kapely Balgeroth a Blood God. Z nových skladeb stojí za zmínku zejména úvodní "Bloodking", kde uslyšíte hostujícího Tima "Rippera" Owense. Pokud jste na skladbu ještě nenarazili v rádiích, můžete to napravit na YouTube.com. O svůj názor se s námi podělte v komentářích!


Kele - The Waves Pt. 1
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Kele - The Waves Pt. 1
Frontman anglických Bloc Party Kele Okereke už deset let provozuje také svoji sólovou kariéru. Zatím poslední album s názvem "2042" vydal před rokem a půl a nyní rozjíždí novou ságu s deskou "The Waves Pt. 1". Společně s producentem Davidem Wrenchem, s nímž spolupracují také Glass Animals, Frank Ocean, Erasure, Blossoms nebo The xx, pro ni připravil třináct skladeb. Uslyšíte je na bandcampu.


Impaled Nazarene - Eight Headed Serpent
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: extrémní metal

Impaled Nazarene - Eight Headed Serpent
Novinka "Eight Headed Serpent" má být triumfálním návratem finské extrémní metalové formace Impaled Nazarene, která o sobě nedala vědět dlouhých sedm let. Na nahrávání nových skladeb dohlížel ve studiu Revolver Studio ve Finsku Asko Ahonen a mastering obstaral Mika Jussila ve Finnvox studio. Nahrávka je k dostání také v limitovaném digipacku, který přináší navíc dva starší živáky "Penis Et Circes" a "The Horny and The Horned". Desku k poslechu najdete na YouTube.com.


Black Midi - Cavalcade
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Black Midi - Cavalcade
"Cavalcade" je druhé studiové album anglické progrockové formace Black Midi. Její členové ho nahrávali v létě roku 2020 s producentem Johnem "Spudem" Murphym. Na rozdíl od improvizačního přístupu, který opanoval jejich debut "Schlagenheim" (2019), je na novince slyšitelně uplatňován promyšlenější přístup ke komponování. Výsledek je plný extrémů, kolísajících mezi lenošivým kouzlem a hranatou progrockovou noční můrou. Jako důkaz, jak moc se mnohé věci změnily, vydala kapela crimsonovsky laděný singl "John L", který si můžete spolu s dalšími kousky poslechnout na YouTube.


Tip týdne

Kateřina Kněžíková - Phydilé (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / operní zpěv

Kateřina Kněžíková - Phydilé
Lyricko-koloraturní soprán Kateřiny Kněžíkové už potěšil posluchače mnoha světových hudebních metropolí a můžete ji znát i jako interpretku aktuální oficiální verze české národní hymny, kterou nahrála společně s Českou filharmonií ještě pod vedením Jiřího Bělobrádka. Svůj sólový debut pro vydavatelství Supraphon sestavila z okouzlujících písní fin de siecle, tedy těch, které jsou jejímu srdci a hlasu obzvlášť blízké. Všechny jsou z přelomu 19. a 20. století s nádechem impresionismu a najdete mezi nimi "Kouzelné noci" Bohuslava Martinů, výběr z díla Henriho Duparca, Maurice Ravela a "Pentezilea" Karola Szymanowskiho. Doprovod jí dělala Janáčkova filharmonie Ostrava pod taktovkou Roberta Jindry. Zda vás toto album zaujme stejně jako nás, zjišťujte na stránkách vydavatelství Supraphon, kde jej najdete i v hi-res kvalitě 24 bit / 96 kHz.


Bugzy Malone - The Resurrection
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / grime

Bugzy Malone - The Resurrection
V posledních letech se vedle toho amerického začíná silněji prosazovat i britský hip hop. Před lety ke jménům jako Stormzy, Chip nebo Tinie Tempah přibyl také Bugzy Malone, který nyní po třech rocích vydává svou druhou desku "The Resurrection". Společně s poměrně úzkým týmem, jehož členy byli Blinkie, Rhymez, Sillkey a Kevin Gani, připravil patnáct tracků, v nichž míchá britský hip hopu i grime. Opět nechybí také několik hostů jako již zmíněný kolega Chip, Emeli Sandé, Josh Berger a Dermot Kennedy. Většinu z nich již uslyšíte na rapperově YouTube.


Nanday - Rovně!
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Nanday - Rovně!
Nová tuzemské rocková formace Nanday vznikla teprve v roce 2019. Hudebníci propojili své hudební zkušenosti naplno v roce 2020 a o svém spojení trvdé: "Nesourodost našeho hudebního backgroundu jsme přetavili v přednost podobně jako sadař, co vypálil veškerou svou úrodu v jeden krásný destilát. Takový ten, co ti sroluje ponožky, vyčistí střeva, zlikviduje játra, udobří sousedy a manželku odstěhuje na týden k mamince." Debutové album "Rovně!" je návratem ke všemu, co měli muzikanti rádi za mladých let, když hráli se svými kapelami rock, metal nebo hardcore, ale třeba i moderní jazz. Jen k tomu přidávají léta života, novou chuť a nadšení z lidského a muzikantského propojení. Nadějnou novinku české rockové scény lze charakterizovat rozmanitostí podobnou, jak tvrdým českým legendám jako například Krucipüsk, tak i lyrikou příznačnou skupinám Lucie nebo Wanastowi Vjecy. Stejně tak můžete slyšet vlivy grungeových rockových kapel z 90. let nebo původní kořeny rokenrolu. Čeká na víc dvanáct českých autorských písní a ukázky najdete na oficiálním webu kapely.


Del Amitri - Fatal Mistakes
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Del Amitri - Fatal Mistakes
A nyní tu máme jeden velký návrat. Po téměř dvaceti letech se vrací na scénu s novým albem další skotská formace Del Amitri, kterou v roce 1995 proslavil po celém světě hit "Roll To Me". Třináct písniček alba "Fatal Mistakes" vznikalo během jarních měsíců loňského roku ve Vada Studios ve Worcestershire a jejich produkci dostal na starost Dan Austin, který má za sebou spolupráci s You Me At Six, Doves nebo s Twin Atlantic. Jak zní nástupce alba "Can You Do Me Good?", uslyšíte na YouTube kanálu Del Amitri.


DMX - Exodus
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / gospel rap

DMX - Exodus
Před necelými dvěma měsíci zemřel v New Yorku na selhání srdce po mozkové příhodě způsobené předávkováním drog americký rapper DMX. Nedočkal se tak vydání svého osmého alba, s nímž se po devíti letech vracel na scénu. A návrat pod křídly Def Jam to měl být vskutku triumfální. Produkce se ujal Swizz Beatz v doprovodu kolegů jako Mr. Porter, Wonda, AraabMuzik či Prime Maximus a především mu do studia zavítala spousta slavných hostů. Mezi ty top patří bezesporu Bono, Alicia Keys, Jay-Z, Nas, Snoop Dogg, Usher či Lil Wayne a k nim se přidali například The Lox, Moneybagg Yo, Denaun, Westside Gunn, Benny The Butcher či Conway The Machine. Vzpomínat můžete na rapperově YouTube


GusGus - Mobile Home
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / downtempo

GusGus - Mobile Home
Islandští GusGus se po čtyřech letech, kdy vystupovali jako duo, opět trochu rozrostli. Dvojici Daníel Ágúst Haraldsson - Birgir Þórarinsson v letošním roce posílila Margrét Rán Magnúsdóttir z Vök. V této sestavě pro letošní album "Mobile Home" nahráli celkem devět skladeb včetně těch, kde jim vypomohl John Grant a také již zmínění Vök. Jak se dozvíte na bandcampu kapely, kde mimochodem najdete o jednu skladbu a tři remixy navíc, aktuální styl označují jako techno soul a v textech vypráví moderní příběhy reflektující naší realitu a nebo také ne.


Die Krupps - Songs From The Dark Side Of Heaven
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr:EBM / industriální rock

Die Krupps - Songs From The Dark Side Of Heaven
Německá EBM/industriálně rocková skupina Die Krups připravila fanouškům kolekci coververzí. Ač obal a název "Songs From The Dark Side Of Heaven" jasně odkazuje na slavnou desku od Pink Floyd, marně byste zde hledali jakoukoli píseň právě do nich. Frontman Jürgen Engler tentokrát vzdává hold kapelám, které jej a jeho kumpány v průběhu let ovlivňovaly. Tito temní elektronici si vypůjčili a předělali k obrazu svému písně od Sparks, Blue Öyster Cult, The Stranglers, Queen a dalších. Překvapí pak nečekaní hosté Ross The Boss (ex-Manowar), Paul Ferguson (Killing Joke) nebo James Williamson z The Stooges. Ukázky neotřele pojatých předělávek si už nyní můžete poslechnout na YouTube .


Justin Sullivan - Surrounded
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Justin Sullivan - Surrounded
Justin Sullivan, jinak frontman postpunkových New Model Army, vydává osmnáct let po své sólové prvotině jejího nástupce. "Surrounded" je kolekcí šestnácti nových skladeb napsaných v prvních karanténních týdnech roku 2020. Písně jsou opět jemnými až intimně kytarově-vokálními kousky, ze kterých prýští láska k vyprávění a touha po tvorbě silné atmosféry. Na vzniku alba, které Justin nahrával převážně doma, se podílelo mnoho hudebníků, včetně Jona Thorna (Lamb) na basu, Toma Motha (Florence And The Machine) na harfu, smyčcového tria a členů jeho domovské kapely. Jako ochutnávku z tohoto jemného díla si na autorově YouTube profilu můžete vychutnat song "Amundsen".


EP

  • Ina Wroldsen - Matters Of The Mind
    Norská zpěvačka a členka electropopového dua Ask Embla, která je autorkou megahitu "How Deep Is Your Love" Calvina Harrise a její písničky dále zpívají Olly Murs, Anne-Marie, Clean Bandit, Leona Lewis, The Saturdays a řada dalších, se po několika letech vrátila také ke své vlastní pěvecké kariéře. Společně s Stevem Macem, Mikem Elizondem a Joelem Littlem nachystala čtveřici songů, které nahrála na své YouTube.
  • Portico Quartet - Terrain
    Angličtí Portico Quartet kombinující jazz, ambient a elektroniku připravili pro své EP "Terrain" jedinou kompozici, kterou rozdělili do třech částí. Co stojí za tímto dílem, ukázku z něj a proč jej označují za americký minimalismus, najdete na bandcampu formace.
  • Karin Ann - Lonely Together
    Vycházející slovenská popová hvězda vydává debutové EP. Kolekci sedmi písniček, které oscilují mezi popem, elektronikou a trapem produkovali Brit Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack, Halsey) a slovenský producent Tomi Popovic. V jedné ze skladeb, které uslyšíte na jejím YouTube, ji svým rapem doplnil Macca Wiles.
  • Brynn Cartelli - Based On A True Story
    Před třemi roky se americká zpěvačka z Massachusetts ve svých patnácti letech stala nejmladší vítězkou The Voice a částí výhry byl i kontrakt s hudebním vydavatelstvím. Ten se nyní začíná naplňovat a po několika singlech vydává debutové EP s šesticí singlů, které produkoval známý spolupracovník Taylor Swift Nathan Chapman, Martin Terefe (a-ha, Jason Mraz, James Morrison) a Adam Argyle (Paloma Faith, Dua Lipa, Melanie C). Seznámení s nimi podnikněte na YouTube .
  • Of Mice & Men - Bloom
    Kalifornská metalcoreová formace vydává v krátké době druhé EP a zjevně se připravuje na vydání své nové desky. Na únorovou kolekci "Timeless" nyní navazují trojicí dalších písní, jež sdílí na svém YouTube.
  • Daniel Davies - Spies
    Syn Davea Daviese z The Kinks, který je aktuálně hlavně skladatelem filmové hudby a spolupracovníkem Johna Carpentera si sem tam střihne i nějakou sólovou nahrávku. Pro svoji letošní kolekci pěti písní si vybral špionské téma a to se odráží i v hudební podobě založené na kombinaci elektroniky, ambientu a psych rocku. Uslyšíte je na jeho bandcampu.
  • Gwar - The Disc With No Name
    Americká heavy metalová formace se rozhodla, že na svém novém EP vydá čtveřici starších písní v akustické podobě. Jak se můžete přesvědčit na jejich YouTube, na hutné kytarové riffy musíte tentokrát zapomenout.

Dále stojí za pozornost:
River Kittens - Soaking Wet: pěkně svižná americana dámského dua ze St. Louisbandcamp
Asleep At The Wheel - The Better Times: kombinace texaského country, západního swingu a stylu zvaného ameripolitanYouTube
Ven - Ven: sólový projekt Kierana Shundalla ze Circa WavesYouTube
Cirith Ungol - Half Past Human: pokračování comebacku amerických power metalistůYouTube
Melvin Gibbs - 4 + 1 = 5 For May 25: spolupráce amerického baskytaristy s rapperem Kokayibandcamp


Solomun - Nobody Is Not Loved
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: deep house / techno

Solomun - Nobody Is Not Loved
Čtyřnásobného vítěze DJ Awards, bosensko-německého hudebníka Mladena Solomuna, jsme už mohli vidět i v České republice a nyní se hlásí opět o slovo s albem "Nobody Is Not Loved", pro nějž vyprodukoval celkem dvanáct tracků. Přivítal v nich i několik velmi známých hostů, jako jsou Jamie Foxx, Planningtorock, Zoot Woman, ÄTNA, Anne Clark, Isolation Berlin a Tom Smith. Některé z nich uslyšíte na jeho YouTube.


Rhonda Vincent - Music Is What I See
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / bluegrass

Rhonda Vincent - Music Is What I See
Americká hudebnice Rhonda Vincent, kterou jsme několikrát mohli vidět i v Česku, patří mezi nejúspěšnější blugrassové umělce posledních dvaceti let. Na svém kontě má jednu Grammy, devatenáct IBMA Awards a skoro devadesátku IBMA Awards. Není tedy divu, že každá její deska budí v bluegrassové komunitě náležitá očekávaní a platí to i o aktuální novince "Music Is What I See", kterou vyskládala z tuctu skladeb jiných autorů. Zařadila mezi ně "Slowly" Webba Pierce, "I Ain’t Been Nowhere" Geoffa Macka nebo i známou "Unchained Melody". Ukázky z desky nabízí například americký Amazon.


Brodka - Brut
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní electro pop / indie rock

Brodka - Brut
Polská zpěvačka Monika Brodka, která v uměleckém světě používá pouze své příjmení, už před lety svým věhlasem překročila hranice našich severních sousedů. V tomto dobývání hodlá pokračovat i se svým pátým albem "Brut". Na jedenácti písničkách spolupracovala s Oli Baystonem, členem londýnské electro popové formace Boxed In, který v minulosti produkoval alba The Bohicas, Petite Noir nebo Rachel Chinouriri. Není tedy divu, že i do alternativního popu Brodky se dostala slušná dávka elektroniky, což si můžete ověřit i na jejím YouTube.


k.d. lang - Makeover
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: remix / klubová scéna

k.d. lang - Makeover
Slavná kanadská zpěvačka a držitelka řady ocenění včetně pěti Grammy se rozhodla na kompilaci "Makeover" sesbírat ty nejvydařenější a nejlepší remixy svých skladeb. Ve výsledku se rozhodla po čtrnáct z nich a drtivá většina z nich pochází z jejího nejslavnějšího období devadesátých let. Jejich autory jsou Ben Grosse, Junior Vasquez, Tony Garcia, Robert Holmes, Tony Maserati, Greg Penny, Love To Infinity, DJ Krush, Chris Brann, D’Ambrosio a Curt Frasca. Některé z nich sdílí na svém YouTube profilu.


Marillion - With Friends At St. David's
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Marillion - With Friends At St. David´s
Britská legenda neo-progrocku Marillion vydává živák "With Friends At St. David's". Záznam pochází z vystoupení v Cardiffu v listopadu 2019. Všechno to začalo v témže roce vydáním stejnojmenné skladby. Kapela se pak spojila se smyčcovým kvartetem In Praise Of Folly, aby společně nahráli album vybraných kompozic z celé jejich kariéry. Vše přerostlo v turné, které nyní připomíná tento záznam, rozšířený o další skladby, jako je téměř devatenáctiminutová "Gaza" a další poklady. Ukázky můžete zkouknout na YouTube. Album vychází jako CD Digipak, 3LP vinyl, DVD a Blu-ray.


Různí - Modern Love: A David Bowie Tribute Album
web / facebook / Deezer psali jsme
žánr: jazz / funk/ R&B

Různí - Modern Love: A David Bowie Tribute Album
Neotřelý a nový pohled na průkopnickou kariéru Davida Bowieho nabízí kompilace "Modern Love: A David Bowie Tribute Album". Sedmnáctka umělců, mezi nimiž jsou Jeff Parker, We Are King, Meshell Ndegeocello, Helado Negro, Khruangbin, Matthew Tavares, Nia a další, se snažila uchopit Bowieho známé i méně hrané písně pohledem jazzu, funku či R&B, tedy ve stylu, který samotný autor naznačil ve své poslední řadovce "Blackstar". Kurátorem projektu je hudební ředitel a DJ Drew McFadden spolu se zakladatelem BBE Music Peterem Adarkwahem, na jehož labelu kolekce vychází. Ukázky si můžete poslechnout na bandcampu vydavatelství BBE.


V krátkosti

  • Juanes - Origen
    Několika násobný držitel Latin Grammy i Grammy, kolumbijský zpěvák Juanes se pro své nové album rozhodl nazpívat dvanáct převzatých skladeb. Mezi převážně latino hity, zařadil písničky Boba Marleyho a Bruce Springsteena. V různé formě je naleznete na jeho YouTube.
  • Zucchero - Inacustico D.O.C. & More
    Italský skladatel, hudebník a zpěvák se rozhodl, že svému poslednímu albu "D.O.C" připraví akustickou podobu a k němu přidá ještě něco navrch. Nakonec jsou z toho dva disky a celkem pětadvacet skladeb, z nichž část nahrál na YouTube.
  • Blackberry Smoke - You Hear Georgia
    Americký country rockový kvintet se opět hlásí o slovo a po atlantském živáku vydává svoji sedmou řadovku a s ní celkem deset skladeb včetně dvou, kde je doplnili Jamey Johnson a Warren Haynes. Trochu jižanského rocku si můžete vychutnat na jejich YouTube.
  • Natalia Lafourcade - Un Canto Por Mexico, Vol 2
    Mexická zpěvačka a několikanásobná držitelka Grammy a Latin Grammy se vrací k svému loňskému albu postavenému na národních písních a připravila mu druhý díl, na němž se podíleli další hudebníci jako třeba Pepe Aguilar, Aida Cuevas, Carlos Rivera nebo Caetano Veloso. Sdílí je na svém YouTube.
  • A.G. Cook - Apple vs 7G
    Anglický producent a hudebník vzal dvě svá loňská alba, vybral z nich jednadvacet písniček, zremixoval je a k jejich nahrání si pozval několik spřátelených muzikantů, jako jsou Caroline Polachek, Charli XCX, Sarah Bonito, Hannah Diamond, No Rome, GRRL, Max Tundra, Oklou, Easyfun, Eartheater, Baauer, caro<3 nebo Boys Noize. Kompletní seznam i ukázky sdílí na bandcampu.
  • Blood Cultures - Luno
    Americká experimentálně indie popová formace připravila své třetí album, které s osmi písničkami jen mírně překročilo půl hodiny. Jak zjistíte na jejich bandcampu, přimíchali do nich i dream pop a indie rock.
  • Dispatch - Break Our Fall
    Hned patnáctku skladeb pro své osmé album připravilo americké duo, které se umí nakombinovat roots rock, indie folk, reggae, rap i ska. Na jejich produkci si přizvali Johna Dragonettiho z The Submarines a člena Eels Mikea Sawitzkeho. Jak jejich spolupráce dopadla, zjistíte na jejich YouTube kanálu.
  • Loscil - Clara
    Scott Morgan, jinak také někdejší bubeník kanadských Destroyer, se opět vrací ke svému elektronickému projektu a příznivcům dronu a ambientu nachystal hostinu o deseti chodech, které nahrával v Budapešti s dvaadvacetičlenným smyčcovým orchestrem. Výsledek zní na bandcampu.
  • Anne Clark - Synaesthesia
    Svoje skladby nechala zremixovat také anglická básnířka a elektronická hudebnice Anne Clark. O novou podobu třinácti skladeb se postarali Solomun, Thomas Rückoldt, Yagya, Max Melvin, Deadbeat, Johannes Brecht, Marc Romboy, Svensyntetics, Robin Hirte nebo herrB. Umístila je na své YouTube.
  • Lou Barlow - Reason To Live
    Padesátiletého hudebníka, který je, respektive byl, členem Dinosaur Jr., Sebadoh a The Folk Implosion, není třeba dále představovat i díky jeho bohaté sólové kariéře, kterou nyní posiluje sedmnácti novými písničkami na pomezí alternativního rocku, lo-fi a indie folku. Rozsáhlé povídání o nich, ale i jejich ukázky sdílí na svém bandcampu.
  • Shannon McNally - The Waylon Sessions
    Název alba poměrně zřetelně prozrazuje, jaké countryové legendě americká písničkářka věnovala celé jedno album a třináct písniček. Těm, co se v country tolik neorientují, prozradíme, že onou legendou je Waylon Jennings a které jeho songy přezpívala, zjistíte na bandcampu hudebnice.
  • Dwyer, Sawyer, Kerlin, Dolas, Caulkins, Malone, Rodriguez, Boye, Soubiran, Myers-Ionita, Renteria - Moon-Drenched
    Nechybí vám už John Dwyer z Ohsees? Určitě ano a na novém albu v sedmi experimentálních skladbách rozhodně netrpí samotou. Jak si můžete ověřit na jeho bandcampu, přidali se k němu dále Ryan Sawyer, Peter Kerlin, Tom Dolas, Brad Caulkins, Kyp Malone, Marcos Rodriguez, Ben Boye, Joce Soubiran, Laena Myers-Ionita a Andres Renteria.
  • Bachelor - Doomin' Sun
    Indie rockový projekt, v němž se sešli Melina Duterte z Jay Som a Ellen Kempner z Palehound, vydává první album s desítkou skladeb a co společnými silami vytvořily, zjistíte na bandcampu.

Dále stojí za pozornost

Thee More Shallows - Dad Jams: návrat amerických experimentálních indie rockerů po čtrnácti letechbandcamp
Allday - Drinking With My Smoking Friends:australské spojení indie, popu, rocku a hip hopuYouTube
Penelope Trappes - Penelope Three: sólovka poloviny elektronického dua Lismorebandcamp
Perturbator - Lustful Sacraments: francouzský darkwave, synthwave a industrialbandcamp
Violet Orlandi - High Priest Daughter debut populární YouTuberkyYouTube
Salvador Sobral - Bpm: třetí album portugalského zpěvákaYouTube
Chrystal Für - Elusion: spojení ambientu, drone a post klasiky v devíti skladbáchbandcamp
Dále vychází:

81355 - This Time I’Ll Be Of Use
Adventurer - Pacifica
Alastor - Onwards And Downwards
Alena Murang - Sky Songs
Almog Sharvit - Get Up Or Cry
André Either - Further Up Island
Angstskríg - Skyggespil
Aquarian Blood - Bending The Golden Hour
Austin Taft - Skeletons
Baltra - Ambition
Basednas - Where's Nas
Beth Whitney - Into The Ground
Beverlee - Purple Violin
Black Flare - Black Flare
Blazon Rite - Endless Halls Of Golden Totem
Bleeth - Harbinger
Bloodbound - Creatures Of The Dark Realm (Cd+Dvd)
Bo Ningen - Bo Ningen: Rebuilt
Body Meπa - The Work Is Slow
Brianna Perry - Boss Bitch Boulevard
Bucky Boudreau - Oh, Hi! Oh…
Burning Witches - The Witch Of The North
Can - Can: Live In Stuttgart 1975
Cross Vault - As Strangers We Depart
Danilo Plessow - Fabric Presents Danilo Plessow
David Bowie - The Width Of A Circle
Dawn-Song - For Morgan
Defiler - A Deity Depraved
Denise Rosenthal - Todas Seremos Reinas
DJ C - Do Radly
Drew Sycamore - Sycamore
Drift Into Black - Patterns Of Light
Eisenhand - Fires Within
Elder Island - Swimming Static
Elgin - Weightless / Still
Era C - Deliria
Etta James - Etta James - The Montreux Years
Everett Parker - Outbound Travelin’ Crazies
Feiertag - Time To Recover
Fiona Brown - Mundane
Freyer - Nicotine Bunker
Ghastly - Mercurial Passages
Gizelle Smith - Revealing
Heavy Sentence - Bang To Rights
Hellryder - The Devil Is A Gambler
Hide - Interior Terror
Hotel Etiquette - Ex Questions
Humanbeing (Rossano Baldini) - Humanbeing
Impaled Nazarene - Eight Headed Serpent - Bonus
Jill Whit - Time Is Being
Jim Mchugh - Pretending To Wake Up
John Errol - Inferno
Jorja Chalmers - Midnight Train
K$Upreme & Evilgiane - Surf Da World
Kandle - Set The Fire
Kansas - Point Of Know Return
Kansas - Point Of Know Return Live & Beyond (Box)
Karl Meyer - Green Or White
Karmacoda - Slow Down, Melt And Catch Fire
Khandra - All Occupied By Sole Death
Kill The Imposter - The Violence Session
King Of Asgard - Svartrviðr
Les Filles De Illighadad - At Pioneer Works
Lost Division - Cuts And Scars
Louise Aubrie - Last
Lung Knots - Golden Dirges, Molten Larynges
Magic Castles - Sun Reign
Mansur - Minotaurus
Marcus O’Neill - Blue Moon In The Room
Margo Ross - Prairie Life
Marillion - With Friends At St. David´s (DVD)
Marillion - With Friends At St. David´s (BluRay)
Mark Trecka - Acknowledgment
Masayoshi Fujita - Bird Ambience
Matt McManamon - Scally Folk
Mental Cruelty - A Hill To Die Upon
Michal Prokop - Mohlo by to bejt nebe… (Limitovaná edice) (Supraphon)
Mireille Mathieu - The Fabulous New French Singing Star
Modern Blonde - Candyland
Mustafa - When Smoke Rises
Natanael Cano - Corridos Tumbados Vol. 3
Nathan Micay - Industry (soundtrack)
Needles // Pins - Needles // Pins
Neighborhood Brats - Confines Of Life
Nick Cave And Warren Ellis - Carnage (Physical Release)
Nina Simone - Nina Simone - The Montreux Years
Noctiferia - Reforma
Noctule - Wretched Abyss
Nov3L - Non-Fiction
Osmose - Eight Headed Serpent
Painted Young - The Smallest Similarities
Palette Knife - Ponderosa Snake House & The Chamber Of Bullshit
Pantheon - Age Of Wolves
Pavol Hammel & Prúdy - Pavol Hammel & Prúdy 1966-1975
PCM - Macro
Poisonous Birds - All Of Us (Remixes)
Rah Swish - Mayor Of The Streets
Reject The Sickness - While Our World Dissolves
Rombai - Positivo
Rosemary Lawton - Canvas
Rotting Christ - Heretics
Různí - Fire In Little Africa
Různí - Impulse Records
Různí - Léto s tebou (Supraphon)
Různí - Now That’s What I Call Music! Now Love Forever: The Anthems
Satyrus - Rites
Say Girl Say - Let My Hair Down
Sectlinefor - Kissing Strangers During An Outbreak
Sharone - Morbid Illusion
Schismopathic - The Human Legacy
Silver Lake - Silver Lake By Esa Holopainen
Stormruler - Under The Burning Eclipse
Strictly Elizabeth - Contemporary Construction
Sunrise - Equilibria
Svneatr - Chinook
T-Tops - Staring At A Static Screen
Tents - Fiji Falls
The Flight Of Sleipnir - Eventide
The Spectre Beneath - The New Identity Of Sidney Stone
The Vicious Head Society - Extinction Level Event
The Wring - Wring? Project Cipher
Thee More Shallows - Dad Jams
Theo Alexander - Sunbathing Through A Glass Screen
Toler Gibson - The Days Before
Tyfontaine - Ascension
T_Am - Local Ghost
UnoTheActivist - Unoverse 2
Uv-Tv - Always Something
Velcro - Te La Buscaste
View - I Saw The Same Dream
What Strange Beasts - The Maestro’s Tale
Wyldest - Monthly Friend
Yndi - Noir Brésil
Zachary Utz (Of Dope Body) - Cave Print

Vychází na vinylu:
Abbey Lincoln - Abbey Is Blue
Angstskríg - Skyggespil
Anne Clark - Synaesthesia
Aquarian Blood - Bending The Golden Hour
Billy Talent - Afraid Of Heights
Black Midi - Cavalcade
Blazon Rite - Endless Halls Of Golden Totem
Bloodbound - Creatures Of The Dark Realm
Bugzy Malone - The Resurrection
Burning Witches - The Witch Of The North
David Bowie - The Man Who Sold The World
Del Amitri - Fatal Mistakes
Die Krupps - Songs From The Dark Side Of Heaven
Dispatch - Break Our Fall
Eisenhand - Fires Within
Eric Slick - Wiseacre
Etta James - Etta James - The Montreux Years
Feiertag - Time To Recover
Fiona Brown - Mundane
Fountains Of Wayne - Welcome Interstate Managers
Ghastly - Mercurial Passages
Gizelle Smith - Revealing
Hide - Interior Terror
Humanbeing (Rossano Baldini) - Humanbeing
Justin Sullivan - Surrounded
k.d. lang - Makeover
Kansas - Point Of Know Return
Khandra - All Occupied By Sole Death
King Of Asgard - Svartrviðr
Loscil - Clara
Lou Barlow - Reason To Live
Lung Knots - Golden Dirges, Molten Larynges
Mansur - Minotaurus
Marillion - With Friends At St. David´s
Masayoshi Fujita - Bird Ambience
Michal Prokop - Mohlo by to bejt nebe… (Limitovaná edice) (Supraphon)
Michal Prokop - Mohlo by to bejt nebe… (Supraphon)
Mireille Mathieu - The Fabulous New French Singing Star
Moby - Reprise
Neighborhood Brats - Confines Of Life
Nerez & Lucia - Cela
Nina Simone - Nina Simone - The Montreux Years
Noctule - Wretched Abyss
Nov3L - Non-Fiction
Orodruin - Epicurean Mass
Pale Divine - Cemetery Earth
Paramore - Riot!
Pavol Hammel & Prúdy - Pavol Hammel & Prúdy 1966-1975
Perturbator - Lustful Sacraments
Playboi Carti - Whole Lotta Red
Pokáč - Antarktida
Portico Quartet - Terrain
Různí - Best Of Philadelphia International Records
Různí - Impulse Records
Různí - Pride 2021
Salvador Sobral - Bpm
Shannon Mcnally - The Waylon Sessions
Silver Lake - Silver Lake By Esa Holopainen
Solomun - Nobody Is Not Loved
Texas - Hi
The Gangnails - Rolling Tunes!
Travis - The Boy With No Name
T-Tops - Staring At A Static Screen
Yndi - Noir Brésil
Zucchero - Inacustico D.O.C. & More

EP:
1990Nowhere - A Fever Called Living
88Glam - Heaven Can Wait Bothlane - Nog
Bruce Lee Band (feat. Jeff Rosenstock) - Division In The Heartland
Coout - Time To Believe
Cyvella - Rich
Drown This City - Colours We Won’t Know
Engreaver - Behind
Gabrielle Current - Virgo
George Eve - Burger The Exit
Hot Mulligan - I Won’T Reach Out To You
Hugar - Folk Songs
Hunter Lyons - Trust In A Stranger
Chymes - Hell & Divine
Issy Wood - If It’s Any Constellation
Jack Broza - Some Slant Rhyme I Wrote
James Heather - Modulations:2
Kezia - Claire
La Battue - Get Set, Go!
Lagoon Wavey - The Shore
Lpx - Go The Other Way, Called The Echo
Mereba - Azeb
Pablo Nouvelle And Emy Perez - Dime
Rider & Rolling Thunder - On The Banks Of The Tennessee
Sammy Haig - Cucumber
Sexy Pigeon - Pastel Summer
Wifisfuneral - Smoking Mirrors
Wombo - Keesh Mountain

Reedice:
Katapult - Chodníkový blues (Signed Edition)
Katapult - Konec srandy (Signed Edition)
Katapult - Zlatá deska (Signed Edition)
Madrost - Maleficent
Marillion - Radiation
Marillion - Somewhere Else
Pacifik & Tony Linhart - 20 Nej - Legendy trampské písně
Poutníci - Stíny na střechách
Satyricon - Dark Medieval Time's
Satyricon - Shadowthrone

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Karin Ann konečně vydá první album. Nový singl z něj zahrála na prestižním SXSW v Austinu (27.03.2024 12:42)
- Naživo: Pokáč si třikrát po sobě podmanil malou Lucernu (22.03.2024 19:30)
- Fotogalerie: Pokáč zaplnil Lucerna Music Bar, přišli malí, velcí i celé rodiny (22.03.2024 10:17)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu