shop.musicserver.cz
Nové desky 46/2019 - od Simply Red přes Stinga po Blind Guardian

Nové desky 46/2019 - od Simply Red přes Stinga po Blind Guardian

Vydáno: 13.11.2019 06:41 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Simply Red

Tento týden budou hudebním novinkám vévodit s novým albem Simply Red, se živákem Sting, tvrďáci Blind Guardian, Ital Zucchero, irští The Script či domácí Vertigo. Neopomeneme zmínit nastupující hvězdu Luka Combse, vánoční Celtic Woman, artovou FKA twigs či minialbum Jasona Derula. Pro rockery tu máme novinku Pretty Maids, Quiet Riot nebo Taylora Hawkinse & The Coattail Riders.

Pokud se v pondělí 11. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Simply Red - Blue Eyed Soul (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / pop / funk

Simply Red - Blue Eyed Soul
Po návratu Simply Red v roce 2015 už Mick Hucknall a spol. o případném konci mlčí a naopak dále baví fanoušky. Po turné k pětadvacetiletému výročí "Stars" se letos vrací s dvanáctou deskou "Blue Eyed Soul". Všech deset skladeb včetně prvního singlu "Thinking Of You" složil sám Mick Hucknall a produkoval je dlouholetý spolupracovník Andy Wright. Čerpali z klasického funku, blues a soulu, inspirací jim byli Wilson Pickett, Dyke And The Blazers, James Brown nebo Tower Of Power a možná i z toho důvodu je septet natáčel v londýnských British Grove Studios živě. Zajímavostí alba, které můžete okusit na YouTube formace, je jiné řazení písniček na vinylu než na ostatních platformách. Komu se zalíbí, může si je vychutnat také živě na koncertu, který se uskuteční příští rok v listopadu v pražském Fóru Karlín.


Sting - My Songs:Live (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / pop / jazz / post punk

Sting - My Songs:Live
Když Sting letos v létě zrušil koncert ve Slavkově, kde měl naživo předvést přepracované hity své sólové kariéry i těch od jeho The Police, vypadalo to, že o ně budou čeští fanoušci ochuzeni. Jak už většina ví z posledních zpráv, Sting se do Slavkova podívá o rok později a lidé už navíc mohou vědět, co od jeho vystoupení čekat. Aktuálně totiž britský baskytarista a zpěvák přichází s živákem "My Songs:Live", na nějž zařadil deset vybraných songů. Jaké a jak zní, zjistíte například poslechem ukázek na Supraphonline.cz.


The Script - Sunsets & Full Moons (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

The Script - Sunsets & Full Moons
Irské pop rockové trio The Script sice s dva roky starou deskou "Freedom Child" nezaznamenalo takový úspěch jako v případě hitů "Hall Of Fame" nebo "Superheroes", ale to je rozhodně neodradilo od další práce. Ta nyní přináší plody v podobě šestého alba "Sunsets & Full Moons" a devítky nových písniček. Kapela jej označuje jako pokračování svého eponymního debutu, protože jsou obě ovlivněné nešťastnými událostmi zpěváka Dannyho O'Donoghua, kterému zemřeli rodiče. S produkcí jim vypomohli například David King, Samuel Tsang a James Barry. Kolik emocí se na desku propsalo, zjistíte z prvních singlů na YouTube The Script.


Vertigo - Daleko (Animal Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Vertigo - Daleko (Animal Music)
Marcel Bárta, Dorota Barová, Oskar Török, Vojtěch Procházka, Rastislav Uhrík a Daniel Šoltis si po třech letech od alba "Nononononininini" opět sladili kalendáře a dali dohromady svůj jazzový experimentální projekt Vertigo. Sešli se v nouzovském studiu Sono a nahráli zde své šesté studiové album "Daleko". Ačkoli je pod většinou z jedenácti skladeb podepsaný Marcel Bárta a na třech opět také Vojtěch Procházka, na jeho zvuku se podíleli všichni členové kapely. Zda budou Vertigo opět sbírat hudební ceny, můžete rozmýšlet nad ukázkami na stránkách vydavatelství Animal Music.


Luke Combs - What You See Is What You Get (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country rock

Luke Combs - What You See Is What You Get
Zatímco v případě vydání předloňského debutu "This One's For You" nám mohlo jméno Luke Combs uniknout, v případě jeho druhé desky "What You See Is What You Get" už si to nemůžeme dovolit. Jeho prvotina strávila neskutečných šestačtyřicet týdnů na vrcholu Top Country Albums Billboardu, obdržela dvojnásobnou platinu a Combs díky ní vyhrál řadu cen včetně tří Billboard Music Awards a obdržel i nominaci na Grammy. Není tedy divu, že jeho druhá deska je nadmíru očekávaná a rodák z Charlotte v Severní Karolíně hlad po jeho písničkách zažene hned sedmnácti chody. Ty s ním opět připravoval producent Scott Moffatt, jinak člen kanadských The Moffatts a ke spolupráci přímo před mikrofonem zlákal duo Brooks&Dunn a Erica Churche. Čím si Luke Combs získal nejen Američany, ale i Australany a Kanaďany, můžete zkoumat na jeho YouTube profilu.


Slayer - The Repentless Killogy (Live At The Forum In Inglewood, Ca) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Slayer - The Repentless Killogy
Pokud patříte k metalovým fanouškům, jistě vám neuniklkrátky snímek z dílny Slayer "The Repentless Killogy", který se na jeden večer ocitl na plátnech kin. Stojí za ním BJ McDonnell, který propojil hudbu Slayer s nekompromisní trojicí hudebních klipů do jedné dějové linky. A díky tomu, že osazenstvo Slayer loni v lednu ohlásilo odchod do hudebního důchodu, jde o vzácný hudební artikl. Na hudebních nosičích s názvem "The Repentless Killogy (Live at the Forum in Inglewood, CA)" nyní najdete živý záznam vystoupení z Forum v Inglewood, kde kapela předvedla dechberoucí show.


Celtic Woman - The Magic Of Christmas (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: new age / keltská hudba / vánoční hudba

Celtic Woman - The Magic Of Christmas
Čeští fanoušci Celtic Woman mají ještě plnou hlavu jejich pražského dvojkoncertu a dámy jim ani nedovolí na ně zapomenout. Na vánoční trh přinášejí sváteční album "The Magic Of Christmas", na které zařadily celkem patnáct skladeb různého původu a od různých autorů. Vedle sebe tak najdete anglickou klasiku "We Wish You A Merry Christmas", "Angels We Have Heard On High" pocházející z Francie, "Amid The Falling Snow" od Enyi, "Deck The Halls" z Walesu, portorickou "Feliz Navidad" nebo třeba "Carol Of The Bells", jež má kořeny na Ukrajině. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek přináší Supraphonline.cz.


Taylor Hawkins And The Coattail Riders - Get The Money (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Taylor Hawkins And The Coattail Riders - Get The Money
Taylora Hawkinse byste jen stěží zahlédli bez obvyklého rohlíku přes celý obličej. A teď má dvojnásobný důvod k radosti, protože jeho novinka "Get The Money", na které spolupracoval s Coattail Riders a producentem Johnem Lousteau, je konečně venku. Nástupce mini LP "KOTA" obsahuje deset kousků s hvězdnými hosty, jako je Dave Grohl z Foo Fighters, Duff McKagan z Guns N' Roses nebo třeba LeAnn Rimers. Na YouTube.com najdete k poslechu kousek "I Really Blew It", kde navíc uslyšíte i Perryho Farrella.


FKA twigs - Magdalene (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / experimentální hudba / electronica

FKA twigs - Magdalene
FKA twigs poměrně dlouho připravovala nástupce debutu "LP1". Ten vyšel v roce 2014, o rok později následovalo EP "M3LL155X" a od té doby o ní nebylo prakticky slyšet. Druhou desku "Magdalene" předznamenal letos v dubnu singl "Cellophane" a k němu se postupně přidaly ještě další tři skladby. Ve výsledku jich na albu najdete devět, k jejichž nahrání využila anglická experimentátorka poměrně široký tým spolupracovníků. V něm se blýskli například Jack Antonoff, Metro Boomin, Nicolas Jaar, Kenny Beats, Oneohtrix Point Never, Jeff Kleinman, Skrillex, Cashmere Cat, Koreless, Benny Blanco, Poo Bear, Sounwave nebo Michael Uzowuru. Jediným hostem je pak americký rapper Future. Dlouhá doba přípravy se zřejmě vyplatila, protože deska sbírá samá pozitivní hodnocení a na metacritics se drží na 85%. Zdali budete stejně nadšení, zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu.


Hawthorne Heights - Lost Frequencies (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Hawthorne Heights - Lost Frequencies
"Lost Frequencies" je název novinkové desky alternativně rockové formace Hawthorne Heights. Kapela na desku umístila sesbírané béčkové skladby a raritní, které posluchači zatím neměli šanci slyšet. Jako pilotní ochutnávku vybrali skladbu "Hard To Breathe", kterou navíc opatřili i videoklipem. Zpěvák k pozadí kousku prozradil: "Vyrostl jsem v domově, který byl ve znamení podlomeného manželství a alkoholového opojení. Matka nás milovala, ale nevěděla, jak nám to vyjádřit. V zimě roku 1689 jsme si sbalili všechny věci, odešli a nikdy se nepodívali nazpět. Otce jsem pak viděl, až když jsme ho pohřbívali." Pokud jste klip ještě neviděli, můžete to napravit nyní na YouTube.com.


Jason Derulo - 2Sides (Side 1) (EP) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b

Jason Derulo - 2Sides (Side 1) (EP)
Jason Derulo má stále ještě u českých fanoušků vroubek za zrušený pražský koncert, který by si mohl mírně vyžehlit novým EP "2Sides (Side 1)". Jak už napovídá název, šest písniček je pouze prvním dílem, na který by mělo navázat lednové pokračování. Stranu 1 připravoval například s britským producentem Jacobem Mansonem, dvojicí 1Mind - Chahayed nebo méně známými Mattem Primem, MdL či Theronem Thomasem. Přivítal v nich také dva hosty, kterými jsou Steflon Don a Ty Dolla $ign. Kompletní EP už sdílí americký zpěvák na svém YouTube profilu.


Zucchero - D.O.C. (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Zucchero - D.O.C.
Zucchero nebo chcete-li Zucchero Fornaciari se po předloňském ohlédnutí opět vrací s novým materiálem. Své čtrnácté album pojmenoval trochu záhadně "D.O.C.", což znamená Denominazione di Origine Controllata a slouží k označování kvalitních italských vín s kontrolovaným původem. Italský hudebník chce tímto způsobem naznačit, že čtrnáct skladeb, mezi kterými najdete i tři bonusy, jsou zbrusu novým materiálem certifikovaného původu, který je autentický, originální a v nejvyšší kvalitě. Zda to nejsou pouze plané sliby, můžete zkoumat na jeho YouTube profilu. V jedné skladbě mu navíc vypomohla švédská písničkářka Frida Sundemo.


Kele - 2042 (Kola)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post brit pop / art punk / electro rock

Kele - 2042
Kytarista a zpěvák Bloc Party Kele Okereke vydává letos již své druhé album. Po lednovém soundtracku "Leave To Remain", který vydal pod svým plným jménem, se na desce "2042" vrací ke svému mononymu Kele. Na ni zařadil celkem šestnáct skladeb, které jsou poměrně alternativně laděné, a využívá v nich poměrně hojně také elektroniku a afrobeaty. Lepší představu si uděláte prostřednictvím prvních třech singlů na jeho YouTube kanálu.


Alma Deutscher - From My Book Of Melodies (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Alma Deutscher - From My Book Of Melodies
Anglická klavíristka, houslistka a skladatelka Alma Deutscher patří k zázračným dětem tohoto století. Svoji první minioperu složila už v sedmi letech, o rok později představila debutovou nahrávku a v deseti složila první klasickou operu "Popelka", kterou v roce 2016 nastudoval dirigent Zubin Mehta s Vídeňskými filharmoniky. Nyní vydává album "From My Book Of Melodies", na kterém ve vlastní klavírní interpretaci prezentuje šestnáct svých kompozic, včetně několika ze zmíněné opery. Laureátku několika letošních cen ze světových festivalů klasické hudby můžete blíže poznávat prostřednictvím jejího YouTube kanálů.


George Michael & Wham! - Last Christmas (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folklór

George Michael & Wham! - Last Christmas (soundtrack)
Do kin míří romantická komedie "Last Christmas" inspirovaná stejnojmennou písničkou Wham!. Do našich kin dorazí sice až koncem listopadu, nicméně už nyní si můžete vychutnat soundtrack k tomuto snímku. Vedle zmíněného hitu nabídne dalších čtrnáct skladeb nejen od Wham! ale také ze sólové kariéry George Michaela. Některé z nich byli pro tento účel nově masterované. Které ze skladeb nakonec producenti na soundtrack zařadili, zjistíte na Supraphonline.cz.


SebastiAn - Thirst (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro house / experimentální house / glitch

SebastiAn - Thirst
Po dlouhých osmi letech se konečně se svým druhým albem vrací francouzský DJ a producent Sébastien Akchoté, známý také jako SebastiAn. V mezidobí produkoval alba například Fall Out Boy, Charlotte Gainsbourg, Franka Oceana nebo soundtrack pro loňskou zimní kolekci Yves Saint Laurent. Jeho letošní novinka dostala název "Thirst" a dlouhé čekání svým příznivcům vynahrazuje hned sedmnácti skladbami. Na nich se coby hosté podíleli Bakar, Sunni Colòn, již zmíněná Charlotte Gainsbourg, Gallant, Mayer Hawthorne, Allan Kingdom, Loota, Sevdaliza, Sparks a Syd. Kam tento houseový experimentátor za tu dobu pokročil, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Tip týdne

Terri Lyne Carrington & Social Science - Waiting Game (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / indie rock / r'n'b / hip hop

Terri Lyne Carrington & Social Science - Waiting Game
Americká jazzová bubenice a zpěvačka, držitelka tří Grammy, profesorka na Berklee College of Music Terri Lyne Carrington se pro své nové album "Waiting Game" spojila se skupinou Social Science, klavíristou Aaronem Parksem a kytaristou Matthew Stevensem. Výsledkem jejich spolupráce jsou hned dvě CD, přičemž na tom prvním najdete deset písniček, na nichž se vedle zmíněných podíleli ještě hosté, jako jsou MC’s Rapsody, Maimouna Youssef (aka Mumu Fresh), Kokayi & Raydar Ellis; zpěvák z Take 6 Mark Kibble, trumpetista Nicholas Payton, Malcolm Jamal-Warner a Meshell Ndegeocello. Náplní druhé části je čistě instrumentální, dvaačtyřicetiminutová improvizace "Dreams And Desperate Measures" rozdělená na čtyři části. Vedle již zmíněných se na ní podílela ještě basistka Esperanza Spalding. Jak zní fúzování všech možných stylů, jako jsou jazz, indie rock, mluvené slovo, hip hop, r'n'b a další, zjistíte na webu respektované hudebnice.


Maria Taylor - Maria Taylor (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / pop rock

Maria Taylor - Maria Taylor
Americká zpěvačka a členka dua Azure Ray Maria Taylor už nějaký čas působí na hudební scéně také sólo. V případě jejího nového alba si s názvem hlavu nelámala a pojmenovala ho zkrátka po sobě. Přichystala pro něj deset písniček a v nich hned dva hosty. Prvním z nich je frontman Counting Crows Adam Duritz a druhým americký písničkář Joshua Radin. Zda vás také chytne její chytlavý pop rock folk kombinovaný se zastřeným hlasem tak jako nás, můžete zjišťovat na jejím YouTube kanálu. Album bude k dostání také na vinylu.


Rolling Stones - Bridges To Buenos Aires (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Rolling Stones - Bridges To Buenos Aires
V poměrně krátkém čase britští Rolling Stones už podruhé zavzpomínají na své Bridges To Babylon Tour z let 1997 až 1998. První záznam z něj pochází z amerického St. Louis, v červnu vyšel záznam z německých Brém a nyní padla volba na argentinské Buenos Aires, kde Valící se kameny vyprodali hned pětkrát River Plate Stadium a vidělo je tam přes dvě stě sedmdesát tisíc lidí. Předskokanem byl Bob Dylan, který si navíc s kapelou zahrál a zazpíval i legendární "Like A Rolling Stone". Záznam z těchto koncertů byl kompletně zrestaurovaný, přemíchaný a remasterovaný a vy si ho můžete vychutnat vedle digitálních platforem také na CD, DVD, Blu-Ray i vinylu. Vydáním titulu žije facebookový profil skupiny.


V krátkosti - EP

  • Simple Creatures - Everything Opposite (EP) (Warner Music)
    Simple Creatures, vedlejší projekt Marka Hoppuse z Blink-182 a Alexe Gaskartha z All Time Low, chystají na příští rok nové album, nicméně nyní přicházejí s již druhým EP "Everything Opposite". Šestici písniček jim pomáhali produkovat především Zakk Cervini (Good Charlotte a Black Veil Brides) a Dylan Bauld a výsledek uslyšíte na jejich YouTube.
  • Louis Berry - XIV (EP)
    Anglický kytarista a zpěvák z Liverpoolu Louis Berry zaujal na předloňských Colours Of Ostrava a nyní vydává své první EP "XIV". Zavzpomínat na jeho moderní pojetí rokenrolu můžete v pěti písničkách, z nichž většinu najdete na Berryho YouTube profilu.
  • Ella Henderson - Glorious (EP) (Warner Music)
    Fanoušci anglické zpěvačky Elly Henderson čekají na její druhé album už poměrně dlouhých pět let. Spokojit se musí zatím pouze s čtyřmi písničkami, které vydává na EP "Glorious". Jejich produkce se ujali méně známí Ollie Green (Freya Ridings), Capi, Jordan Riley (Olly Murs, The Vamps), Louis Schoorl a Mag. Všechny uslyšíte na jejím YouTube kanálu.


Bílá Nemoc - ... v tichu mezi slovy ... (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Bílá Nemoc - ... v tichu mezi slovy ...
Bílá nemoc není jen název slavné Čapkovy divadelní hry, ale jmenuje se tak i pražská folkrocková skupina, která navazuje na někdejší folkovou kapelu Bonsai. Nové album "… v tichu mezi slovy…" vychází po dlouhých patnácti letech a mezi autory třinácti skladeb najdeme vedle členů formace i Radůzu a Ivana Hlase. Nahrávalo se v nouzovském studiu SONO a výsledek je v ukázkách slyšet na Supraphonline.cz.


Alison Balsom - Royal Fireworks (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Alison Balsom - Royal Fireworks
Ženské trumpetistky nepotkáváte každý den a to ani v oblasti vážné hudby. Jednou z těch nejznámějších a nejvýznamnějších je Angličanka Alison Balsom, která vydává své nové album "Royal Fireworks". Na něj vybrala skladby od George Friderica Handela, Henry Purcella, Johanna Sebastiana Bacha a George Philippa Telemanna. Nahrála je s vlastním orchestrem Balson Ensemble a výsledek uslyšíte v ukázkách v e-shopu Presto Classical.


Mammoth Mammoth - Kreuzung (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal

Mammoth Mammoth - Kreuzung
Australští drsňáci z Mammoth Mammoth uvádí mezi své fanoušky dlouho očekávanou pátou studiovku "Kreuzung". Deska vychází na CD, LP a také v několika digitálních formátech. Nahrávání a produkci si vzal na starost Richard Behrens a jde o první desku, na které se podílí originální sestava včetně zpěváka Mikea Ruckera a bubeníka Franka Trobbianiho. Kromě nich dostali prostor i noví členové - kytarista Marco Gennaro a baskytarista Kris Fiore. Výsledkem studiové práce je jedenáct nových skladeb a titulní kousek si s příslušným klipem můžete prohlédnout na YouTube.com.


Pretty Maids - Undress Your Madness (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Pretty Maids - Undress Your Madness
Dánská hardrocková formace Pretty Maids přichází s novinkou "Undress Your Madness". Nahrávka obsahuje jedenáct kousků a fanoušci se na ně určitě obzvlášť těšili, protože předchozí počin "Kingmaker" rockové obecenstvo doslova nadchl. "Není to vůbec jednoduché nachystat úspěšnou desku po ohromujícím díle, nicméně i tak se Pretty Maids daří dokazovat, že jsou od devadesátých let ve skvělé formě," uvádí renomovaná média. Ukázku v podobě skladby "Firesoul Fly" najdete na YouTube.com.


V krátkosti

  • Bishop Briggs - Champion (Bertus)
    Americká indie popová hudebnice Bishop Briggs navazuje na loňský debut "Church Of Scars" a vydává svoji druhou desku "Champion". Její příznivci se mohou těšit na deset skladeb včetně jednoho dema, které již prezentuje na svém YouTube.
  • Kamaal Williams - DJ Kicks (Bertus)
    Britský hudebník Kamaal Williams zůstává stále u jazzu a tedy u svého vlastního jména. Jeho album "DJ Kicks" ovšem nabízí bezmála třicet skladeb, na nichž se podílela spousta dalších umělců jako třeba Karriem Riggins, Lord Tusk, Steve Spacek, City People či Dego. Více se dozvíte na jeho bandcampu.
  • Il Volo - 10 Years - The Best Of (Sony Music)
    Italské pop operní trio Il Divo slaví letos deset let své existence a za dosavadní kariérou se ohlíží prostřednictvím kompilace, která nabídne celkem devatenáct skladeb včetně několika novinek. Jejich seznam a ukázky nabízí například německý Amazon.


Dále vychází:

Allen Stone - Building Balance (Bertus)
Ambroš Ladies Orchestra, Miroslav Ambroš - Mendelssohn-Bartholdy - Vivat Mendelssohn (Czechconcert)
Andrea Bocelli - Si Forever (The Diamond Edition) (Universal)
Art Blakey - Meet You At The Jazz Corner Of The World Vol.1 (Universal)
Art Blakey - Meet You At The Jazz Corner Of The World Vol.2 (Universal)
Atlantaeum Flood - One Day (Bertus)
Baptiste Trotignon - You've Changed (Sony Music)
Bask - III (Bertus)
Beautiful Dudes - Radio (Bertus)
Blockhead - Bubble Bath (Bertus)
Brian Tyler - Charlie's Angels (soundtrack - score) (Sony Music)
Clams Casino - Moon Trip Radio (Sony Music)
CMG Artist - Ost (Sony Music)
Esoteric - A Pyrrhic Existence (Bertus)
Fitted (Feat. Members Of Wire And Mike Watt) - First Fits ()
Greet Death - New Hell (Bertus)
Have A Nice Life - Sea Of Worry (Bertus)
Hideous Divinity - Simulacrum (Sony Music)
Hiro Kone - A Fossil Begins To Bray (Bertus)
Charlene Beretah - Ram (Bertus)
Jakub Józef Orliński - Facce D'Amore (Warner Music)
Jamael Dean - Black Space Tapes (Bertus)
Jerry Leger - Time Out For Tomorrow (Bertus)
Jm Stevens - Invisible Lines (Bertus)
Josienne Clarke - In All Weather (Bertus)
Land Of Kush - Sand Enigma (Bertus)
Lang Lang - Lang Lang Plays Beethoven (Sony Music)
Lapalux - Amnioverse (Bertus)
Laura Cox - Burning Bright (Bertus)
Live Skull - Saturday Night Massacre (Bertus)
M.T. Hadley - Empty (Bertus)
Macseal - Super Enthusiast (Bertus)
Mark Lind & The Unloved - The Last Bastion (Bertus)
Martin Bisi - Solstice (Bertus)
Martin Stadtfeld - Handel Variations (Sony Music)
Mono - Before The Past (Bertus)
Moor Mother - Analog Fluids Of Sonic Black Holes (Bertus)
Mount Eerie With Julie Doiron And Fred Squire - Lost Wisdom Pt. 2 (P.w. Elverum & Sun)
Nad Sylvan - The Bride Said No (Sony Music)
New Years Day - Unbreakable (Sony Music)
Nocturnalia - Ill Winter (Bertus)
Olga Scheps & Kuss Quartett - Mieczyslaw Weinberg: Piano Quintet, Op. 18 (Sony Music)
Otherwise - Defy (Bertus)
Peter Ivers - Becoming Peter Ivers (Bertus)
Police - Every Move You Make (The Studio Recordings) 6CD (Universal)
Pumarosa - Devastation (Bertus)
Rachael Dadd - Flux (Bertus)
Roberto Alagna - Caruso (Sony Music)
Různí - Beethoven - Legendary Recodings (Sony Music)
Sarah Lee Langford - Two Hearted Rounder (Bertus)
Schammasch - Hearts Of No Light (Bertus)
Sin Fang - Sad Party (Bertus)
Slayer - The Repentless Killogy (Live At The Forum In Inglewood, Ca) (BluRay) (Mystic Production)
Sparks - Past Tense - The Best Of Sparks (Warner Music)
Spitefuel - Flame To The Night (Bertus)
Suss - High Line (Bertus)
The Dark Element - Songs The Night Sings (Mystic Production)
The Flower Kings - Waiting For Miracles (Sony Music)
Tom Walker - What A Time To Be Alive (Deluxe Edition) (Sony Music)
Tones And I - The Kids Are Coming (Warner Music)
Tsunami Bomb - The Spine That Binds (Bertus)
Různí - Death Stranding Timefall (Rca Records)
Wobbly - Monitress (Bertus)
Woolworm - Awe (Bertus)
Xylouris White - The Sisypheans (Bertus)

Vychází na vinylu:
Taylor Hawkins - Get The Money (Bertus)
Agnostic Front - Get Loud! (Mystic Production)
Allen Stone - Building Balance (Bertus)
Art Blakey - Meet You At The Jazz Corner Of The World Vol.1 (Universal)
Art Blakey - Meet You At The Jazz Corner Of The World Vol.2 (Universal)
Atlantaeum Flood - One Day (Bertus)
Baptiste Trotignon - You've Changed (Sony Music)
Bask - III (Bertus)
Beautiful Dudes - Radio (Bertus)
Bill Frisell - Harmony (Universal)
Bishop Briggs - Champion (Bertus)
Blind Guardian - Legacy Of Dark Lands (Mystic Production)
Blockhead - Bubble Bath (Bertus)
Esoteric - A Pyrrhic Existence (Bertus)
Greet Death - New Hell (Bertus)
Have A Nice Life - Sea Of Worry (Bertus)
Hawthorne Heights - Lost Frequencies (Bertus)
Hideous Divinity - Simulacrum (Sony Music)
Hiro Kone - A Fossil Begins To Bray (Bertus)
Charlene Beretah - Ram (Bertus)
Jakub Józef Orliński - Facce D'Amore (Warner Music)
Jamael Dean - Black Space Tapes (Bertus)
Jerry Leger - Time Out For Tomorrow (Bertus)
Jm Stevens - Invisible Lines (Bertus)
Josienne Clarke - In All Weather (Bertus)
Kamaal Williams - Dj Kicks (Bertus)
Lady Gaga - Artpop (Universal)
Land Of Kush - Sand Enigma (Bertus)
Lapalux - Amnioverse (Bertus)
Live Skull - Saturday Night Massacre (Bertus)
M.T. Hadley - Empty (Bertus)
Macseal - Super Enthusiast (Bertus)
Mammoth Mammoth - Kreuzung (Bertus)
Maria Taylor - Maria Taylor (Bertus)
Mark Lind & The Unloved - The Last Bastion (Bertus)
Martin Bisi - Solstice (Bertus)
Mono - Before The Past (Bertus)
Nocturnalia - Ill Winter (Bertus)
Otherwise - Defy (Bertus)
Peter Ivers - Becoming Peter Ivers (Bertus)
Police - Ghost In The Machine (Universal)
Police - Reggatta De Blanc (Universal)
Police - Synchronicity (Universal)
Police - Zenyatta Mondatta (Universal)
Pretty Maids - Undress Your Madness (Mystic Production)
Pumarosa - Devastation (Bertus)
Quiet Riot - Hollywood Cowboys (Bertus)
Rachael Dadd - Flux (Bertus)
Roberto Alagna - Caruso (Sony Music)
Rolling Stones - Bridges To Buenos Aires (Universal)
Sarah Lee Langford - Two Hearted Rounder (Bertus)
Sebastian - Thirst (Bertus)
Silver Horace - Doin The Thing (Universal)
Simply Red - Blue Eyed Soul (Warner Music)
Sin Fang - Sad Party (Bertus)
Slayer - The Repentless Killogy (Live At The Forum In Inglewood, Ca) (Mystic Production)
Sparks - Past Tense - The Best Of Sparks (Warner Music)
Suss - High Line (Bertus)
Taylor Hawkins And The Coattail Riders - Get The Money (Bertus)
Terri Lyne Carrington & Social Science - Waiting Game (Bertus)
##The Dark#X# Element - Songs The Night Sings (Mystic Production)
The Flower Kings - Waiting For Miracles (Sony Music)
The Script - Sunsets & Full Moons (Sony Music)
The Twang - If Confronted Just Go Mad (Jump The Cut Records)
Tom Walker - What A Time To Be Alive (Deluxe Edition) (Sony Music)
Tones And I - The Kids Are Coming (Warner Music)
Tsunami Bomb - The Spine That Binds (Bertus)
Woolworm - Awe (Bertus)
Xylouris White - The Sisypheans (Bertus)
Zucchero - D.O.C. (Universal)

Reedice:
Johnny Cash - The Gift: The Journey Of Johnny Cash: The Original Soundtrack (Sony Music)
Škwor - 5 (Supraphon)
Škwor - Amerika (Supraphon)
Škwor - Loutky (Supraphon)

NÁZORY
  • Die Krupps (Zima, 14.11.2019 17:17) Reagovat

    Pokud se v pátek 15. listopadu 2019 vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam nové album Die Krupps s názvem Vision 2020 Vision.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou (17.03.2024 16:30)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Je to oficiální. Slayer jsou po pěti letech zpět, na léto ohlásili dvě festivalová vystoupení (21.02.2024 19:15)
- Tracy Chapman se po 35 letech vrátila do žebříčků. Může za to její překvapivé vystoupení na udílení Grammy (16.02.2024 09:23)
- Světoznámé operní pop trio Il Volo se po fenomenálním úspěchu vrací do Prahy (15.02.2024 11:44)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu