shop.musicserver.cz
Anastacia, O2 universum, Praha, 2.12.2022

Anastacia je zpěvačka ze staré školy, Prahu si podmanila okamžitě

Vydáno: 03.12.2022 17:21 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Ale že jsme se na ni načekali! Po nekonečných odkladech způsobených nejprve pandemií a následně ještě zdravotními obtížemi se zpěvačka po více než čtyřech letech konečně zase vrátila do České republiky. Forum Karlín, kde hrála minule, ten večer opanovali Milky Chance, podívala se proto do O2 universa.

Live: Anastacia

support: Eloise Viola
místo: O2 universum, Praha
datum: 2. prosince 2022
setlist: Not That Kind, Freak Of Nature, Paid My Dues, Cowboys & Kisses, Overdue Goodbye, Sick And Tired, Why'd You Lie To Me, Made For Lovin' You, You'll Never Be Alone, Everything Burns, Who's Gonna Stop The Rain, Sweet Child O' Mine (Guns N' Roses cover), One Day In Your Life, I'm Outta Love, Left Outside Alone
Fotogalerie

Anastacia, O2 universum, Praha, 2.12.2022
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Když u nás vystoupila naposledy, byla to ještě úplně jiná doba. V roce 2018 si málokdo uměl představit, jak se světem zatočí pandemie, že nás čeká válka na Ukrajině a že si doma budeme dvakrát rozmýšlet, jestli si v zimě zatopíme. A o Korunní pevnůstce v Olomouci jsme si tehdy mysleli, že to bude nový koncertní svatostánek pro světové hvězdy. Kromě Anastacie tam tehdy hráli i Papa Roach nebo Billy Talent. A taky Emma Smetana. Někdejší předskokanka dnes už čtyřiapadesátileté rodačky z Chicaga tam prostřednictvím coveru "Aicha" tehdy posílala sílu uprchlíkům. Však víte, to bylo přece tehdy společenské téma číslo jedna.

Dnes už je všechno jinak. Nechybělo ale mnoho a mohli jsme na Anastaciu čekat ještě déle. Jen pár dní před pražským koncertem se jí totiž zdravotní potíže vrátily a musela na poslední chvíli rušit tři německé koncerty. Prahu zachovala, ale bylo to asi jen tak tak. Ať už jí ale bylo cokoliv, v páteční večer to nebylo poznat. V české metropoli vystoupila v plné síle, o nemoci se ani nezmínila a žádné přimhouření očí nad nedokonalostmi se konat nemuselo.

Anastacia, O2 universum, Praha, 2.12.2022
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Předskokanku si tentokrát dovezla vlastní. Eloise Viola se ale nemusela ani obtěžovat a mohla dál hledat ten den ztracenou náušnici. Hlas měla sice docela pěkný a z dálky byste si jí díky kudrnatým vlasům a špinavé blond mohli splést s Ellou Eyre, nicméně když přišla na pódium a spustila odrhovačku "Sweet Dreams (Are Made Of This)", bylo jasno po první písničce. Živý kytarista potichu puštěné half-playbackové vystoupení ve třpytivých šatech nezachránil. Tohle nepatří ani do kulturáku, natož do O2 univerza. Špatné.

O to víc ale vynikla protagonistka. Jak totiž prozradil už titulek, je to zpěvačka ze staré školy. A to znamená mnohé. Design stage byl střídmý a odpovídal době, ve které vyšlo její debutové album. Což je - a teď si budete připadat hodně staře - už dvaadvacet let zpátky. To - v dobrém slova smyslu - retro vystoupení ozvláštnilo také taneční trio, které si pro každý song přichystalo zvláštní choreografii a tu a tam se do ní zapojila i paní Newkirková, jak zní její téměř nepoužívané příjmení.

Anastacia, O2 universum, Praha, 2.12.2022
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Někdejší tanečnice se svou kapelou hrála takřka výhradně hity a ani zdaleka si je nenechávala na konec - "Not That Kind" zazněl jako první, "Paid My Dues" jako třetí a třeba "Sick And Tired", tedy singl, který milují naše rádia dodnes, už jako pátý v pořadí. Nedošlo bohužel na všechny známé songy - "Welcome To My Truth", "Heavy On My Heart" nebo "Piece Of A Dream" by se v poměrně krátkém setlistu neztratily. A to jsme ještě měli původně slyšet "Stupid Little Things", které hrává na celém aktuálním turné, ale zrovna v Praze ho bez náhrady vynechala.

Nicméně to je tak jediné, co jí lze vyčítat - že ten koncert nebyl ještě delší a že se nerozpovídala tolik jako tehdy v Olomouci. Kdo ji tak viděl poprvé až nyní, mohl jen zčásti docenit, jak okouzlující společnice to je a jak vtipná umí být. Takže i když se tentokrát už nepředstavila jako Britney Spears, pořád si ještě dělá srandu hlavně sama ze sebe.

Anastacia, O2 universum, Praha, 2.12.2022
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Vtipkovala tak na účet svého věku, omluvila se za poslední přesunutí koncertu, zaflirtovala si s fanouškem Vojtou, bryskně odpovídala křiklounům z publika a ještě se hned ze startu svěřila, že si těch pár dní volna v Praze velmi užila. Vůbec nejvíc ji prý zaujalo, kolik tady v Česku máme psů a že je vodíme i do restaurací. A jelikož ona sama psy taktéž miluje, ledy se mezi publikem a zpěvačkou prolomily raz dva. Důkazem budiž skutečnost, že když hrála asi nejméně známou píseň ze setlistu, tedy "Overdue Goodbye", fanoušci si s ní už spokojeně tleskali do rytmu, jako by to bylo zrovna číslo jedna v Billboardu.

A málem bychom zapomněli - taky perfektně zpívala! Pop, rock, modrooký soul, cokoliv. Nezapomenutelný singl "One Day In Your Life" měl díky jejímu výkonu i po letech šťávu, velké vokální číslo v podobě balady "You’ll Never Be Alone" nemohlo dopadnout lépe, a když po mnoha letech vrátila do setlistu rockový oplodňovák "Everything Burns", který s Benem Moodym po jeho odchodu z Evanescence nahrála v roce 2005 pro film "Fantastická 4", zjihlo u toho srdce nejednoho komiksového fanouška. Byla to sice o poznání měkčí a akustičtější verze než ta původní, ale pal to Human Torch. Sny se někdy plní.

Anastacia, O2 universum, Praha, 2.12.2022
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
V hale tentokrát uzpůsobené kompletně k sezení zůstalo v nejvyšším patře prázdno a i na ochozy by se vešla ještě minimálně jedna školní třída. Cover Guns N' Roses ale smazal rozdíly mezi účinkujícími a publikem, a tak rázem dole na ploše už neseděl nikdo.

Bylo by skvělé, kdyby i umělci jako právě Anastacia mohli hrát na festivalu typu Szigetu. Tam by si totiž zasloužilá umělkyně většinu těch mladých žab, co se neobejdou bez playbacku, namazala na chleba. Naživo je totiž skvělá a v Praze to znovu dokázala. A ještě se u toho stihla čtyřikrát převléknout, dvakrát se dojmout a od srdce poděkovat. Protože ji to stále zcela upřímně baví a jde to na ní vidět. Kdo by se jí taky po té rakovině divil, že. Zpěv, tanec, vzhled, humor, předávání životní moudrosti... Všechno to zvládla. A pak že to nejde!

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Britney Spears: "Do hudebního průmyslu už se nikdy nevrátím" (06.01.2024 13:28)
- Top 10: "ČESKÝ SLAVÍK NIKOHO NEZAJÍMÁ!" 10 nejčtenějších článků roku 2023 (01.01.2024 19:45)
- Audio: Singl "The General" od Guns N’ Roses je sice velkolepý, ale ne zrovna povedený (11.12.2023 15:00)
- Naživo: Jak Emma Smetana a Jordan Haj naplnili Forum Karlín pokorou a láskou (05.11.2023 13:33)
- Britney Spears v nové knize šokuje: "S Justinem Timberlakem jsem čekala dítě" (22.10.2023 16:26)
- Video: Jordan Haj & Emma Smetana (ne)přejí "Šťastný a veselý". Poukazují na oběti domácího násilí (14.10.2023 09:00)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Anastacia vydá v září album coververzí. Oslavuje jím propojení s Německem (04.09.2023 18:55)
- Video: Konec čekání - Guns N' Roses vydali nový singl. Tedy staronovou "Perhaps" (21.08.2023 08:09)
- Audio: Britney Spears a will.i.am znovu spojili síly. Singl "Mind Your Business" ale velká očekávání nesplní (24.07.2023 17:25)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen Karel Gott AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu