shop.musicserver.cz
Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly

Nové desky 31/2022 - od Calvina Harrise přes T-Bone Burnetta po Soulfly

Vydáno: 10.08.2022 11:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan | foto: Calvin Harris

Ani v půlce prázdnin se tok hudebních novinek nezastaví. Tentokrát se můžete těšit na Calvina Harrise s fůrou slavných hostů, rockové H.E.A.T., ještě o něco tvrdší Soulfly a Amon Amarth, experimentálního T-Bone Burnetta, nigerijského zpěváka a rappera Fireboye DML, poctu Johnu Andersonovi nebo návrat Heather Small.

V pátek 5. srpna vyšly tyto nové tituly:

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2
žánr: disco pop / EDM pop / rap / funk

 Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2
Po poměrně dlouhých pěti letech se Calvin Harris rozhodl navázat na "Funk Wav Bounces" druhým dílem a stejně jako v případě předchůdce u toho nechybí spousta slavných hostů a kolegů. Čtrnáct písniček na pomezí popu, elektronické taneční hudby, disca, rapu, funku a boogie s ním nahráli a především nazpívali Snoop Dogg, Young Thug, Normani, Pharrell Williams, Dua Lipa, Busta Rhymes, Justin Timberlake, Chloe Bailey, 21 Savage, Latto, Charlie Puth, Tinashe, Swae Lee, Stefflon Don, Offset, 6lack, Pusha T, Donae'o, Halsey, Lil Durk, Shenseea a Jorja Smith. Zda s nimi skotský DJ konečně dosáhne na další Grammy, zkoumejte na jeho YouTube.


T-Bone Burnett - The Invisible Light: Spells
žánr: experimentální roots rock

 T-Bone Burnett - The Invisible Ligh: Spells
Jméno T-Bone Burnett máme zafixované především v roli producenta Grammy oceněných soundtracků k filmům jako "Bratříčku, kde jsi?", "Cold Mountain" nebo "Walk The Line", případně alb Roberta Planta a Alison Krauss, B.B. Kinga a řady dalších. Jeho vlastní tvorba zůstává lehce v pozadí, ačkoliv má na svém kontě již více než desítku alb. Tím dosud posledním bylo "The Invisible Light" s přídomkem "Acoustic Space", které natočil společně s prominentním bubeníkem Jayem Bellerosem, jenž hostoval na nahrávkách Aimee Mann, Eltona Johna, Pauly Cole a řady dalších, a se svým dlouholetým spolupracovníkem Keefusem Cianciou. Nyní po třech letech se trio rozhodlo na tuto desku, založenou na experimentálním roots rocku, navázat kolekcí devíti skladeb s přídomkem "Spells". Co si pod tím představit, zjistíte na Burnettově YouTube profilu.


Soulfly - Totem
žánr: moderní industriální metal

Soulfly - Totem
S dvanáctou studiovou deskou přichází na trh americká metalová kapela Soulfly. Formace v čele s Maxem Cavalerou připravila deset nových kousků, které vznikaly ve studiích Platinum Underground za přispění producenta Arthura Rizka, známého třeba ze spolupráce s Kreator nebo Code Orange. Z rádií můžete znát pilotní singl "Superstition". Vzniklo k němu i lyric video, které najdete na YouTube kanálu skupiny. Jak se vám líbí? Nezapomeňte se o svůj dojem podělit v komentářích pod článkem!


Heavy Gus - Notions
žánr: indie folk pop / indie rock

 Heavy Gus - Notions
Jméno formace Heavy Gus vám pravděpodobně příliš neřekne, "Notions" je totiž debut tohoto tria, které tvoří koncertní člen The Lumineers Stelth Ulvang, bubeník indiefolkových Blind Pilot Ryan Dobrowski a zpěvačka a multiinstrumentalistka Dorota Szuta. Deset písniček na pomezí indie rocku, alternativního folku s lehkým nádechem psychedelické americany nahrávali v Nashvillu a vy je uslyšíte na jejich bandcampu.


Heather Small - Colour My Life
žánr: taneční soul / r'n'b

Heather Small - Colour My Life
Britská zpěvačka Heather Small, která je známá především coby členka M People nebo také díky svému účinkování v taneční soutěži "Strictly Come Dancing", se po dlouhých šestnácti letech vrací na hudební scénu prostřednictvím svého třetího sólového alba "Colour My Life". Jedenáctku songů, kterou uvádí hitem domovské kapely "Moving On Up", nahrála společně s producentem Rupertem Christiem, do jehož portfolia umělců patří Gregory Porter, Dua Lipa, Lianne La Havas nebo Rebecca Ferguson. Návrat zpěvačky se signifikantním hlasem sledujte na jejím YouTube.


Tip týdne

Fireboy DML - Playboy
žánr: alternativní r'n'b / afro-beat

Fireboy DML - Playboy
Nigerijská hudba se prosazuje na světovou scénu stále častěji a jedním z nejvýraznějších reprezentantů se stává Fireboy DML, rapper, který za své dvě předchozí desky sesbíral už slušnou řádku cen. Svůj mix r'n'b, afro-beatů a hiphopu tentokrát prezentuje ve čtrnácti písničkách a o jeho postavení mohou vypovídat i hosté, kterými jsou Ed Sheeran, Chris Brown, Shenseea, Asake, Euro a Rema. Proč byste jej neměli jen tak minout, zjistíte na YouTube.


Neil Young + Promise Of The Real - Noise And Flowers
žánr: rock / folk rock

Neil Young + Promise Of The Real - Noise And Flowers
"Noise And Flowers" je jedinečným záznamem z turné Neila Younga a Promise Of The Real, které se konalo v roce 2019. Představuje Youngovu upřímnou poctu Elliotu Robertsovi, jeho příteli a manažerovi, se kterým se přátelil více než padesát let a který zemřel dva týdny před začátkem šňůry. Songy na tomto živáku pocházejí z různých vystoupení po devíti městech. Směs hitů jako "Helpless", "Rockin' in the Free World", "Winterlong", "Alabama" či "I've Been Waiting for You" doplňuje také mimořádně vzácné ztvárnění "On The Beach" z koncertu skupiny 9. července 2019 v belgických Antverpách. Je to jeden ze čtyř případů, kdy Young tuto skladbu za posledních čtyřicet sedm let hrál, a jedinkrát, kdy ho při tom doprovodila kapela. Na ukázky koukněte na YouTube.


H.E.A.T. - Force Majeure
žánr: hard rock

H.E.A.T. - Force Majeure
Švédští hardrockeři H.E.A.T., kteří svoje pojetí rocku stylizují do osmdesátek, s novým studiovým albem "Force Majeure" přinášejí svěží letní soundtrack. Ke kapele se zároveň vrací jejich původní zpěvák Kenny Leckremo. Mezi jedenácti novými tracky naleznete i pilotní singl "Hollywood", píseň popisující svět zázraků a nádhery, místo, kde se fantazie stávají skutečností. Nic však není, jak se zdá, a videoklip vyvolává otázky ohledně vzhledu a standardů vytvářených médii a tlaku, který tíží zejména mladší generace. Ukázky včetně aktuálního klipu naleznete na YouTube profilu formace.


Různí - Something Borrowed, Something New: A Tribute To John Anderson
žánr: country

 Různí - Something Borrowed, Something New: A Tribute To John Anderson
Americký countryový zpěvák John Anderson sice nedosáhl takového věhlasu jako někteří jeho současníci, ovšem má velkou úctu od svých následovníků. To dokládá i tribute album "Something Borrowed, Something New: A Tribute To John Anderson", které mu připravili. Celkem třináct jeho písniček nahráli a nazpívali John Prine, Luke Combs, Sturgill Simpson, Ashley McBryde, Eric Church, Brothers Osborne, Tyler Childers, Gillian Welch, David Rawlings, Sierra Ferrell, Brent Cobb, Nathaniel Rateliff, Jamey Johnson, Del McCoury a Sierra Hull. Jejich produkce se navíc ujal Dan Auerbach z The Black Keys se svým spolupracovníkem Davidem Fergusonem. Jak je tento hvězdný tým pojal, zjistíte na bandcampu.


Eminem - Curtain Call 2
žánr: rap

Eminem - Curtain Call 2
Je to už sedmnáct let, co Eminem poprvé a zatím naposledy zrekapituloval svoji úspěšnou kariéru na výběrovce "Curtain Call: The Hits". Nyní nastal čas na pokračování a jde opravdu o následovníka. Na dvou discích a mezi pětatřiceti tracky totiž najdete pouze tracky, které vznikly po roce 2007. Je mezi nimi i trojice novinek - první z nich je "The King And I" z filmu "Elvis", kde se k němu připojil CeeLo Green, a dalšími jsou "From The D 2 The LBC" se Snoop Doggem a "Is This Love ('09)", v níž ho doplnil 50 Cent. Kompletní složení procházejte například na Supraphonline.


Amon Amarth - The Great Heathen Army
žánr: melodický death metal

Amon Amarth - The Great Heathen Army
Nová studiovka Amon Amarth, melodické deathmetalové kapely s vikingskou tematikou, je následovníkem titulu "Berserker" z roku 2019. Zpěvák Johan Hegg o čerstvém počinu prozradil: "Celkově je novinka jedno z nejtvrdších alb, která jsme udělali. Je tu několik temných a drsných písní, které jsou opravdu silné, ale samozřejmě zde máme i některé charakteristické melodické skladby a také několik překvapení. Je to opravdu vyvážená nahrávka. Zní skvěle. Andy Sneap je úžasný. Bylo skvělé, že jsme s ním mohli znovu pracovat." Kytarista Olavi Mikkonen k tomu dodává: "Jestliže 'Berserker' bylo naše 'heavymetalové' album, pak 'The Great Heathen Army' je naše 'deathmetalové' album. Ale s tím, že je to stále náš velmi současný styl. Možná jsme se stylově trochu vrátili ke kořenům." Ukázku v podobě kousku "Get In The Ring" najdete na YouTube.


V krátkosti

  • Pussy Riot - Matriarchy Now
    Debutový mixtape ruských aktivistek, který jejich tvorbu posouvá více do electropopu. (YouTube)

  • Dylan Scott - Livin' My Best Life
    Americký country-popový zpěvák na sebe poprvé upozornil před šesti roky eponymním debutem. Na ten nyní navazuje šestnáctkou písniček včetně jedné, v níž ho doplnil Jimmie Allen. (YouTube)

  • Youngboy Never Broke Again - The Last Slimeto
    Už třetí letošní nahrávku přináší svým fanoušků rapper z louisianského Baton Rouge. Po mixtapeu "Colors" a albu s DaBaby je tu jeho čtvrtá řadovka, osázená třicítkou položek, v nichž mu zahostovali Quavo, Rod Wave a Kehlani. (YouTube)

  • Girls' Generation - Forever 1
    Na oslavu patnácti let existence vydává k-popový girlband svoji sedmou desku a fanoušky potěší desítkou písniček, na nichž se podíleli vedle korejských producentů i hudebníci ze Spojených států nebo Skandinávie. (YouTube)

  • Dogbreth - Believe This Rain
    Americká formace, která kombinuje indie, folk, pop a punk, svým příznivcům nachystala páté album s dvanáctkou skladeb, které jsou tentokrát o něco klidnější. (bandcamp)

  • The Flatliners - New Ruin
    Kanadská punk-rocková kapela se vrací po pěti letech s jedenáctkou songů. (bandcamp)

  • Bobby Shmurda - Bodboy
    Jeden z pionýrů brooklynského drillu se opět hlásí o slovo s devítkou tracků. Vypomohli mu Fat Tony a Rowdy Rebel. (YouTube).

  • Erika Sirola - Who? (EP)
    Finská zpěvačka, která se proslavila svým vokálem v hitu Robina Schulze "Speechless", a čtveřice jejích vlastních songů. (YouTube)

  • Toxik - Dis Morta
    Třetí studiovka americké metalové formace. (YouTube)

  • The Interrupters - In The Wild
    Čtvrtá řadovka ska-punkových hrdinů z Ameriky. (YouTube)

  • Einherjer - Norse And Dangerous (Live… From The Land Of Legends)
    Živák norské vikingské metalové skupiny. (YouTube)

  • Insane Clown Posse - Pug Ugly
    Detroitské rapové duo a sedmička tracků na pomezí rapu, horrorcoru, rap rocku a rap metalu. (YouTube)

  • Travis Denning - Might As Well Be Me (EP)
    Druhé ípíčko s pěticí písniček v podání amerického country-rockového zpěváka. (YouTube)


    Dále vychází

    Ace Hansel Jr. - Songs From Croix-Noire
    Bobbie Gentry - The Girl From Chickasaw County
    Bullet For My Valentine - Bullet For My Valentine (Deluxe Edition)
    C.C.Catch - The Best
    Elio - Elio's Inferno
    Give Heart Beats - Right On
    Glass Animals - Dreamland: Real Life Edition / Limited
    Healing Potpourri - Paradise
    Chris Young - Famous Friends (Deluxe Edition)
    Ivan Krajíček - 20 Naj
    Jay Worthy And Harry Fraud - You Take The Credit, We’Ll Take The Check
    John Calvin Abney - Tourist
    Kal Marks - My Name Is Hell
    Kasabian - The Alchemist's Euphoria
    Lauv - All 4 Nothing
    Lee Bains + The Glory Fires - Old-Time Folks
    Lights - Pep
    Lincoln - Repair And Reward
    Liv Slingerland - Hey You
    Marci (Of Tops) - Marci
    Meridian Brothers - Meridian Brothers & El Grupo Renacimiento
    Metro Marrs - Last Train 2 Marrs
    Paul McCartney - McCartney I II III (Box Set)
    Shitty Boyz - Trifecta 2
    Windhand - Live At Levitation
    Worthitpurchase - Truthtelling

    Vychází na vinylu:
    A Boogie Wit Da Hoodie - Artist 2.0
    Ace Hansel Jr. - Songs From Croix-Noire
    Amon Amarth - The Great Heathen Army
    Bobbie Gentry - The Girl From Chickasaw County
    C.C.Catch - The Best
    Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2
    Clarke/Miller/Wooten - Thunder
    Daft Punk - Homework / Discovery (Limited)
    Daft Punk - Human After All / Daft Club (Limited)
    Dance Gavin Dance - Jackpot Juicer
    Danger Mouse & Black Thought - Cheat Codes
    David Bowie - Black Tie White Noise / Remastered
    David Bowie - Buddha Of Suburbia / Remastered
    David Bowie - Earthling / Remastered
    David Bowie - Hours / Remastered
    David Bowie - Outside / Remastered
    David Bowie - Toy / Remastered
    Def Leppard - Adrenalize
    Def Leppard - Euphoria
    Dog Eat Dog - Play Games
    Dylan Scott - Livin' My Best Life
    Elvis Costello & The Brodsky Quartet - The Juliet Letters
    Generation Radio - Generation Radio
    Glass Animals - Dreamland: Real Life Edition / Limited
    H.E.A.T. - Force Majeure
    Healing Potpourri - Paradise
    Heavy Gus - Notions
    Hot Milk - King And Queen Of Gasoline (EP)
    Chet Baker - Sings Again
    John Calvin Abney - Tourist
    John Mayall & The Bluesbreakers - Blues For The Lost Days
    Kal Marks - My Name Is Hell
    Kasabian - The Alchemist's Euphoria
    Ladyhawke - Time Flies
    Lauv - All 4 Nothing
    Lee Bains + The Glory Fires - Old-Time Folks
    Lights - Pep
    Lincoln - Repair And Reward
    Meridian Brothers - Meridian Brothers & El Grupo Renacimiento
    Michael Kamen - Iron Giant
    Neil Young + Promise Of The Real - Noise And Flowers
    Paula Abdul - Forever Your Girl
    Soulfly - Totem
    Steve Reich - Reich/Richter (Ensemble Intercontemporain)
    T-Bone Burnett - The Invisible Light: Spells
    Tangent - World That We Drive Through
    The Interrupters - In The Wild
    The Script - Tales From The Script
    Tool - Fear Inoculum
    Toxik - Dis Morta
    Veil Of Maya - Matriarch

    EP:
    Brijean - Angelo
    Hot Milk - King And Queen Of Gasoline
    Kids That Fly - Melodramas For The Space Age
    Tomato Flower - Construction

    Reedice:
    Daft Punk - Homework / Discovery (Limited)
    Daft Punk - Human After All / Daft Club (Limited)
    David Bowie - Black Tie White Noise / Remastered
    David Bowie - Buddha Of Suburbia / Remastered
    David Bowie - Earthling / Remastered
    David Bowie - Hours / Remastered
    David Bowie - Outside / Remastered
    David Bowie - Toy / Remastered
    Elán - Elán 3
    Elán - Hodina slovenčiny
    Elán - Netvor z čiernej hviezdy Q7A
    Elán - Nie sme zlí

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
    - Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu