shop.musicserver.cz
Londýnský jazz, řecká psychedelie, česko-slovenská alternativa i divadlo. Festival Colour Meeting zve na 19. ročník

Londýnský jazz, řecká psychedelie, česko-slovenská alternativa i divadlo. Festival Colour Meeting zve na 19. ročník

Vydáno: 30.06.2022 13:51 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Colour Meeting
Hudba z nejrůznějších koutů světa, akrobaté, divadlo pro malé i velké, dílny i nepřenositelná atmosféra festivalového areálu mezi středověkými hradbami a rybníkem. Devatenáctý ročník multižánrového festivalu Colour Meeting přivítá ve dnech 22. - 23. července v Poličce hvězdu současné londýnské jazzové scény Sarathyho Korwara, kanadského post-rockera Alexe Henryho Fostera, Anetu Langerovou s kapelou, řecké Thrax Punks, polské Kosy, slovenskou scénu představí Terrible 2s, Edúv Syn nebo Zabiť Františka, vystoupí také Irena & Vojtěch Havlovi, Ventolin, Arleta, Frankie & The Deadbeats, Cotatcha Orchestra, Anna Vaverková a mnoho dalších.

Sarathy Corwar
© Colour Meeting
Indický hudebník Sarathy Korwar začal hrát jako dítě na tabla, přitahovala ho ale americká hudba, která prosakovala ven dveřmi místního obchodu s jazzovou hudbou. Z Indie se přestěhoval do Londýna, vzdělával se jako hráč na tabla a bicí nástroje. Etabloval se jako jeden z nejoriginálnějších a nejpřesvědčivějších hráčů britské jazzové scény. Spolupracoval se Shabakou Hutchingsem, absolvoval turné s Kamasi Washingtonem, Yussefem Kamaalem nebo Mosesem Boydem.

Několikanásobná držitelka Ceny Anděl, zpěvačka a hudebnice Aneta Langerová naplno rozvinula potenciál při spolupráci s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem na deskách "Na Radosti" a aktuálním počinu "Dvě slunce", který na Colour Meetingu představí.

Kanadský hudebník, producent, zpěvák a skladatel Alex Henry Foster, známý především jako frontman Your Favorite Enemies, vytváří se svou novou kapelou The Long Shadows intenzivní až brutální muziku. Je nejen výrazným performerem, ale také vášnivým obhájcem lidských práv. Řečtí Thrax Punks kombinují lidové nástroje jako dudy, kaval, buben a lyra s elektrickou a basovou kytarou, smyčkami, psychedelickými předěly, hutným zvukem i punkovou estetikou. Kosy jsou fascinující ženské hlasy spojené v písních Dolního Slezska, hudebnice oživují písně svých předků a vracejí je na půdu moderních měst.

Neortodoxní přístup ke kompozičním technikám a interpretačním postupům, brilantní intuice a nezlomná důslednost. Tvorba Ireny & Vojtěcha Havlových jim vynesly mezinárodní uznání, mnoho hudebních a filmových spoluprací a turné po Evropě, USA, Kanadě, Japonsku a Africe.

Popové milostné písně, veselé i tísnivější sci-fi, situační absurdita, ano, na Colour Meeting dorazí také Ventolin. Městští kovbojové Frankie & The Deadbeats jsou all star bandem složeným z členů klubových stálic Prague Conspiracy, Unholy Preachers, Inventa Storca. Od punku ke country a folku? Přirozenějšího vývoje prý není, jak říká sama kapela.

Colour Meeting 2022 plakát
© Colour Meeting
Pod poličskými hradbami zazní i domácí jazz. Fúze autorských jazzových skladeb s elektronikou vynesla mezinárodnímu bigbandu Cotatcha Orchestra nominaci na Cenu Anděl a výhru v anketě Česká jazzová sklizeň 2020. Prvky jazzu, progresivního rocku, noise i ambientu, za pomoci analogových syntezátorů vytvářejícího zvukové stěny podepřené živelným, sofistikovaným groovem, to je Tryptych, projekt kytaristy Vladimíra Mikláše, bubeníka Dušana Černáka a baskytaristy Miloše Klápště.

Výrazné slovo dostane slovenská scéna. Terrible 2S založily Lucia Piussi a Agnes Lovecká po rozpadu kapely Živé kvety. Uhrančivé texty nesoucí se na beatových podkladech i jednoduchých klavírních a kytarových harmoniích, muzika proplouvá od hiphopu k poezii. Slovenský alt-folkový písničkář Zabiť Františka ve své tvorbě úspěšně kloubí československý folk a indie-pop. Ani rap nesmí na Colour Meetingu chybět. Místo typických rapových materialistických a egoistických témat se rapper Edúv Syn ve svých textech zabývá osobními názory na svět, nemá problém přiznat své chyby a nedokonalosti. Na festival se vrací i královna českého alternativního rapu Arleta.

Colour Meeting
© Barka Fabiánová
Festival přivítá také zástupce mladé generace hudebníků a hudebnic. TheCoffees jsou místy elektronický pop provázaný jemným hlasem a ostrou kytarou s aranžemi postavenými na vintage zvuku. Zpěvačka a klávesistka Anna Vaverková, členka mezinárodní formace The Flavians, s níž vystoupila na proslulém festivalu Glastonbury, vydala letos svůj nepřehlédnutelný indie popový debut Roztomilá holka. Herečka a písničkářka Jana Kozubková skládá křehké písně na pomezí folku a šansonu. Kozubková odehraje na Colour Meetingu také představení Rusalka od Vydří řeky a povede workshop.

Pro děti i dospělé bude hrát Hlasový šálek a Divadlo Loutky bez Hranic. Colour Meeting již tradičně zahájí vystoupení na hlavním poličském náměstí. Pouliční vystoupení s akrobatickým kolem, s notnou dávkou lomozu i supění přijedou V.O.S.A. Theatre & Sunriders.

Vstupenky zakoupíte v prodejní síti smsticket.cz. Kompletní program naleznete na colourmeeting.cz.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami
Rozhovory: Polemic - I po třiceti letech může kapela přicházet s neokoukanými nápady a jít neprobádanými cestičkami Oblíbená slovenská formace Polemic vydala v poslední únorový den desku "11SKA", kterou shrnula písně vydané za poslední dekádu. Nejen tom, jak vznikala, jsme si povídali s Peterem Opetem - trumpetistou, zpěvákem, autorem hudby a textů,... čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
The Valentines - You All Look Beautiful When You Dance 8/10
Recenze: The Valentines na debutu hlásí: "You All Look Beautiful When You Dance" Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance".... čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 10:30 v sekci Recenze
Rammstein, Abélard, Letňany, Praha, 11.5.2024
Naživo: Okoukané triky stále uhranou davy. Rammstein se vrátili do Letňan Ani kontroverzní kauza zneužívání žen a potvrzená existence manažerky pro takzvanou nultou řadu kolos nezastavila. Vyšetřování bylo pro nedostatek důkazů ukončeno, a tak jediným, kdo dnes před koncerty Rammstein protestuje, je... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 09:00 v sekci Naživo
Rammstein, Letňany, Praha, 11.5.2024 (fotogalerie)
Fotogalerie: Rammstein se opět pokusili podpálit Letňany Ke 30. výročí založení skupiny se němečtí Rammstein opět vydali na velké turné. Jako první zastávku si již po několikáté vybrali Prahu, kde pro velký zájem rovnou přidali i druhý termín. Z prvního vyprodaného koncertu v... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 06:59 v sekci Naživo | Fotogalerie
Fat White Family - Forgiveness Is Yours 8/10
Recenze: Fat White Family si vás na "Forgiveness Is Yours" získají žánrovou pestrostí a působivými tématy Angličtí Fat White Family přicházejí po pěti letech s novým albem "Forgiveness Is Yours". Čtvrtá řadovka této rockové partičky překypuje velmi působivými příběhy, které doprovází místy až experimentální tóny pohybující se... čtěte zde
Vydáno: 11.05.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Aneta Langerová pokračuje v oslavách dvaceti let. Na podzim chystá velké koncerty s orchestrem (04.05.2024 11:30)
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Colour Meeting v Poličce rozšiřuje line-up. Nabídne výrazná zahraniční jména jako Niño de Elche i stálice české scény Zrní (07.03.2024 10:55)
- Aneta Langerová rekapituluje prvních dvacet let své kariéry dvoudiskovým výběrem "Zázračná písně krajina" (27.02.2024 13:39)
- Colour Meeting spouští předprodej a nabízí první ochutnávku programu (08.12.2023 12:55)
- Rozhovory: Aneta Langerová a Korben Dallas - Cílem bylo, aby to nepůsobilo jako bonboniéra, ale jako jedna tabulka čokolády (04.11.2023 19:00)
- Video: Ventolin přestavuje svůj nový projekt Ametyst klipovým eko-thrillerem "Ostří reality" (23.10.2023 18:35)
- Aneta Langerová a Korben Dallas vydávají vinyl "Nekonečně" a vyrážejí na společné turné (14.09.2023 15:39)

ALBUM TÝDNE 20/2024

The Valentines
You All Look Beautiful When You Dance

Trojice The Valentines z Hradce Králové se na hudební scéně pohybuje už od roku 2017. Po několika singlech a EP se letos konečně rozhodla svůj rukopis otisknout i do debutového alba, které nazvala "You All Look Beautiful When You Dance". A povedlo se - deska hudebně baví, přitom textově vybízí k zamyšlení.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
Ne 26.05.
Myles Smith (UK) (Rock Café, Praha)
Út 28.05.
Bruce Springsteen & The E Street Band (US) (Letiště Letňany, Praha)
Po 03.06.
Rakim (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Vladimír Mišík Prince The Prodigy Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Taylor Swift Dua Lipa Beyoncé Imagine Dragons Mirai Lady Gaga AC/DC Liam Gallagher Linkin Park Rammstein
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu