Soul power. Curtis Harding zahraje za měsíc v Praze

12.02.2022 16:27 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Začínal v koncertní sestavě legendárního hudebníka Cee Lo Greena, společně s Colem Alexanderem z punkových Black Lips hrál v kapele Night Sun, posledních deset let ale soul man Curtis Harding vystupuje hlavně sám. Jeho tvorba je bezpochyby hluboká, stejně tak i provokativní a povzbuzující. V pražském Jazz Docku vystoupí už 16. března 2022. Vstupenky (320 Kč) jsou právě v prodeji na stránce Jazz Docku.

Poznávacím znamením zůstává Hardingův jedinečný hlas, který dokáže pokrýt všechny emoce - bolest, radost, smutek, odhodlání. Škatulka soulového zpěváka je pro něj malá, za svou kariéru se totiž nikdy nebál měnit prostředí ani hudební žánry. V Praze představí třetí desku "If Words Were Flowers".

Je zpěvák, bubeník, kytarista i producent. Hardinga k hudbě přivedla matka, která byla v rodném Michiganu členkou kostelního sboru a své děti vedla k hudbě. Hudební dráhu mimo sbor ale pořádně nakopl až v Atlantě, kde se setkal se Cee Lo Greenem. V Atlantě byl i součástí punkové scény, kde se v baru potkal se členy kapely Black Lips, se kterými následně vytvořil boční projekt Night Sun.

Zkušenost ze studiového nahrávání v rámci nově vzniklé skupiny ho nasměrovala k vlastní tvorbě, v roce 2015 tak vydal sólový debut "Soul Power", na němž zúročil své zkušenosti napříč hudebními světy. Na druhé nahrávce "Face Your Fears" s ním spolupracoval i druhý člen formace Gnarls Barkley producent Danger Mouse. Poslední album "If Words Were Flowers" vyšlo minulý rok a získalo doposud nejlepší hodnocení napříč velkými hudebními médii. Server Uncut o nahrávce napsal, že se Harding konečně nedrží zpět a servíruje ty nejsyrovější emoce.

Koncert pořádá Fource a Jazz Dock.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY