shop.musicserver.cz
Nové desky 44/2021 - od Abby přes Bullet For My Valentine po Jamese Arthura

Nové desky 44/2021 - od Abby přes Bullet For My Valentine po Jamese Arthura

Vydáno: 10.11.2021 20:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Baillie Walsh

Událostí hudebních novinek posledního týdne je bezesporu návrat legendární Abby. Tomu se snažili sekundovat James Arthur, Bullet For My Valentine, Diana Ross, dále Parcels, Brian Fallon, Diablo Swing Orchestra a také dva domácí projekty - obnovení Hrdinové nové fronty a Dan Bárta s Orchestrem Gustava Broma.

V pátek 5. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Abba - Voyage
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Abba - Voyage
Sen mnoha a mnoha fanoušků starého dobrého popu se letos stal skutečností - po čtyřech dekádách hádek, mlčení, usmiřování a tajemného naznačování se členové skupiny Abba dali opět dohromady. Původně to měly být jen dvě písně, čtveřici se ve studiu ale natolik zalíbilo, že je z toho celé album. Nástupce desky "Visitors" z roku 1981 (!) obsahuje deset nových songů. "Hezký dárek fanouškům, milý pozdrav pamětníkům a mrknutí na všechny, co se zajímají o populární kulturu," napsal kolega Parikrupa v recenzi. Zda s jeho slovy budete souhlasit, si můžete ověřit na YouTube, kde kapela zveřejnila klip k singlu "I Still Have Faith In You" a lyric videa ke zbývajícím skladbám z kolekce.


Bullet For My Valentine - Bullet For My Valentine
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Bullet For My Valentine - Bullet For My Valentine
Sedmou studiovou deskou připravila pro své fanoušky velšská heavymetalová formace Bullet For My Valentine. Eponymní nahrávka měla vyjít původně o pár týdnů dříve, ale kvůli zpomalení výroby došlo k posunu. Kolekce obsahuje celkem deset kousků, se kterými kapele co do produkce pomohl Carl Bown. Z rádií můžete znát už čtyři - "Knives", "Parasite", "Shatter" a "Rainbow Veins". Předposlední z nich najdete k poslechu na YouTube. O svůj názor se nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem!


Diablo Swing Orchestra - Swagger & Stroll Down The Rabbit Hole
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Diablo Swing Orchestra -  Swagger & Stroll Down The Rabbit Hole
Studiovku s pořadovým číslem pět mají pro své fanoušky muzikanti z Diablo Swing Orchestra. Osmičlenná švédská formace dala novince název "Swagger & Stroll Down The Rabbit Hole" a jako první ochutnávku vyslala k posluchačům kousek "War Painted Valentine". Kapela je dobře známá smělými žánrovými kombinacemi, a proto není divu, že si singl vysloužil popis, "jako když se Sepultura setká s Die Antwoord a společně napíšou song pro karneval v Riu". Přesvědčte se ostatně sami - na video můžete mrknout na YouTube.


James Arthur - It'll All Make Sense In The End
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / rap / trap

James Arthur - It'll All Make Sense In The End
Dva roky po třetím albu s velmi krátkým názvem "You" se vrací James Arthur s jeho následovníkem, jehož jméno "It'll All Make Sense In The End" je naopak v jeho diskografii to nejdelší. Čtrnáct písniček psal sice doma sám s kytarou, ale i tak mezi jejich spoluautory najdeme producentské uskupení TMS, Red Triangle, dvojici Dan Pridy a Mark Crew, Chrise Loca. Ačkoli jde většinou o popové producenty, kteří vedle Arthura v minulosti spolupracovali s Kylie Minogue, Emeli Sandé, Cheryl, The Vamps, Palomou Faith, Little Mix nebo třeba Anne-Marie, sám hudebník je záměrně pojal jako rockovou kytarovou nahrávku, do níž přimíchal rapové a trapové vlivy. Co si pod tím představit, zjistíte na jeho YouTube kanálu .


Tip týdne

Joan As Police Woman, Tony Allen and Dave Okumu - The Solution Is Restless
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: independence rock / experimental

Joan As Police Woman, Tony Allen, And Dave Okumu - The Solution Is Restless
Joan As Police Woman je projekt hudebnice Joan Wasser. Ta nyní vydává společné album s již zesnulým Tonym Allenem (zemřel v dubnu 2020) a Davem Okumu z The Invisible. Kolekce s názvem "The Solution is Restless" je její už devátá řadovka v rámci jejího dlouhodobého projektu. Je to také jedna z posledních Allenových studiových nahrávek. Skladby se rodily jako noční improvizace v jednom pařížském studiu a jako pilotní singl byla vybrána "Take Me To Your Leader". Tu společně s dalšími ukázkami najdete na YouTube.


Diana Ross - Thank You
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / soul / disco

Diana Ross - Thank You
Diana Ross sice v posledních letech byla aktivní, co se týče koncertů a různých hudebních i dalších ocenění, avšak v případě nové hudby fanoušci vycházeli od roku 2006 na prázdno. Po patnácti letech se americká soulová diva rozhodla svým fanouškům poděkovat za přízeň a vydává své pětadvacáté studiové album s příznačným názvem "Thank You". Třináct písniček nahrála během covidového lockdownu ve svém domácím studiu a mezi spoluautory najdeme jména jako Jimmy Napes, Amy Wadge, Tayla Parx, Siedah Garrett, RuthAnne či Spike Stent. Hlavní producentskou práci odvedlo duo Troy Miller - Triangle Park a s jednotlivými písničkami vypomohli například i Jack Antonoff nebo Fred White. Většina písniček se pohybuje na pomezí soulu a rhythm and blues, ale jak zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu, nezapomněla ani na své časté výlety k discu.


Dan Bárta & Gustav Brom Czech Radio Big Band - I Killed This Song At Karaoke Last Night
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: swing

Dan Bárta & Gustav Brom Czech Radio Big Band - I Killed This Song At Karaoke Last Night
Czech Radio Big Band Gustava Broma v loňském roce oslavil osmdesátiny a jeho zakladatel by se letos dožil stovky. Jeho pokračovatelé se rozhodli toto výročí oslavit společně s Danem Bártou prostřednictvím alba "I Killed This Song At Karaoke Last Night". Obsahuje osm písní velmi rozličných autorů i interpretů v úpravách kmenového aranžéra big bandu Miroslava Hloucala. Deska vznikala pod producentským dohledem Petra Hanzlíka ve studiích Českého rozhlasu a ve studiu Sono pod dohledem Milana Cimfeho. Do výběru se dostaly například "Human" The Killers, "Sweet Dreams (Are Made Of This)" Eurythmics, "Fortune" Little Dragon, "Baby Jane" Roda Stewarta, "Pramínek vlasů" Jiřího Suchého s anglickým textem nebo "Intropicture" Bártovy domovské Illustratosphery. První ukázky uslyšíte na stránkách Českého rozhlasu.


Gregory Porter - Still Rising: The Collection
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / soul / blues / gospel

Gregory Porter - Still Rising: The Collection
Americký blues-jazzový zpěvák se na novince "Still Rising: The Collection" rozhodl jednak zrekapitulovat svoji dosavadní kariéru, jednak nabídnout fanouškům i slušnou porci nové muziky. On sám prohlašuje, že se nejedná o klasické best of, a tak na prvním ze dvou CD naleznete pětici nových songů, znovu nahrané některé starší kusy i třeba klasiky v podobě "Grandma’s Hands", "The Girl From Ipanema", "Fly Me To The Moon". Neméně lákavé bude i CD číslo dvě, kam sesypal maximum duetů a spoluprací z let minulých. Po jeho boku se tak blýsknou například Moby, Jamie Cullum, Paloma Faith, Lalah Hathaway, Jeff Goldblum, Julie London, Dianne Reeves, Renée Fleming, Laura Mvula, Lizz Wright, Yo-Yo Ma s The Silkroad Ensemble či Lisa Fischer. Držitel dvou Grammy představuje kolekci na svém YouTube a část jistě zazní i v rámci jeho listopadového pražského koncertu.


Minialba

  • Hanson - Against The World
    Bratrská trojice si pro své fanoušky připravila celkem sedm písní, v nichž se nechala inspirovat Paulem Simonem a snahou být nejlepší, čím můžete být, a ražením si vlastní cesty, v níž věříte. Jak se dozvíte i z YouTube, do jedné z písní si pánové přizvali Ricka Nielsena z Cheap Trick.
  • Lea Michele - Forever
    Někdejší hvězda "Glee" nabídne v osmadvaceti minutách osm coververzí, mezi nimiž najdete například "Yellow" Coldplay, "Sweet Child Of Mine" Guns N' Roses, "Here Comes The Sun" The Beatles, "Songbird" Fleetwood Mac, "A Thousand Years" Christiny Perri nebo klasiku "Somewhere Over The Rainbow". Jak je pojala, uslyšíte na jejím webu.
  • Steve Perry - The Season
    Někdejší frontman Journey se rozhodl zpříjemnit svým fanouškům Vánoce osmičkou svátečních písní včetně "Winter Wonderland", "Santa Claus Is Coming To Town" nebo "Silver Bells". Převážná část pětadvacetiminutové nahrávky se nese v klidném duchu, což potvrzují i ukázky na YouTube.
  • Connan Mockasin - Jassbusters Two
    Novozélandský hudebník sází jednu desku za druhou a po červencové spolupráci s Ade, je tu zpět se sedmi songy, které natočil společně se svými Jassbusters a Liamem Finnem. Experimentální blues rozehrávají také na bandcampu.


Brian Fallon - Night Divine
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský rock / folk rock

Brian Fallon - Night Divine
Brian Fallon, zpěvák a skladatel z Red Bank známý též jako frontman klasických rockových revivalistů The Gaslight Anthem, vydává nové sólové album s názvem "Night Divine". Rovná desítka intimních skladeb v sobě nese hymnický podtón kostelních písní. Prvním singlem byla "The Virgin Mary Had One Son". Údajně se jedná o jakousi prvotní myšlenku - melodii, kterou autor nosil velmi dlouho v hlavě a která i přes všechny jeho rockové eskapády přežila do dnešních dnů. Společně s dalšími ukázkami si ji můžete poslechnout na Brianově YouTube profilu.


Hrdinové nové fronty - Když se bombardéry vracejí
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk

Hrdinové Nové Fronty - Když se bombardéry vracejí
Punková legenda z předrevolučních let Hrdinové nové fronty (HNF) je zpět. Skupina ve složení Petr a Pavel Štěpánovi a Leoš Kostelecký se dala po letech opět dohromady, aby ve studiu nově natočila osm kousků ze své původní tvorby s nadčasovými a stále aktuálními texty o hrozbě válek, totalitní nadvládě a společenském napětí. Nechybí mezi nimi ani jejich nejznámější skladba "To svět se posral". Booklet obsahuje texty písní a dobové i současné fotografie. Poslouchat můžete na YouTube profilu formace.


Parcels - Day/Night
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: nu disco / funk / psychedelický pop

Parcels - Day/Night
Australští Parcels navazují na svůj tři roky starý eponymní debut, který nám představili také živě, a vydávají svoji druhou desku "Day/Night". Že tento název není samoúčelný a opravdu vystřídají den a noc, dokazuje kvintet usazený v Berlíně rozdělením kolekce na dvě, respektive tři části. První dvě jdou vysloveně proti sobě - na první z nich je skladba "Light", na druhé najdete "Shadow", obdobně "Daywalk" je protikladem "Nightwalk" a tak dále. Hudebně stále zůstávají na pomezí disca, funku a psychedelického popu, ale začlenili do nich i soul, pop, jazz, elektroniku a soft rock. Jak s daným konceptem naložili, zjistíte na jejich YouTube a my pouze dodáme, že album vychází také na vinylu a v elektronické verzi nabídne ještě třetí část se singlovými verzemi čtyř písní.


Aimee Mann - Queens Of The Summer Hotel
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / pop rock

Aimee Mann - Queens of the Summer Hotel
Aimee Mann si za svoji předchozí řadovku "Mental Illness" z roku 2017 vysloužila svoji druhou Grammy, tentokrát v kategorii nejlepší folkové album, a u jejího nástupce tematicky zůstává v psychologické oblasti. Patnáct písniček totiž původně napsala pro divadelní adaptaci pamětí Susanny Kaysen z roku 1993 "Girl, Interrupted" obsahující převážně vzpomínky z jejího pobytu v psychiatrické léčebně. Z divadelního představení sice nakonec vlivem covidu sešlo, nicméně vzniklo alespoň album, jehož název "Queens Of The Summer Hotel" si americká písničkářka vypůjčila z jiného literárního díla, a sice z básně Anne Sexton. Coby producent je pod ním opět podepsaný dvorní spolupracovník hudebnice Paul Bryan. Nezvyklé a mírně depresivní dílo si poslechněte na jejím bandcampu.


EP

  • Barry Adamson - Steal Away
    Anglický hudebník a někdejší člen post-punkových Magazine, který v minulosti spolupracoval s Nick Cave And The Bad Seeds nebo Visage se připomíná čtveřicí nových songů, včetně jednoho, v němž mu zahostoval Big Walt Daniels. Proč je on sám řadí do experimentálního popu, zjistíte na jeho bandcampu.
  • Amy Allen - AWW!
    Americká hudebnice, která byla spíše známá coby autorka hitů takových hvězd jako Harry Styles, Halsey, Shawn Mendes, Selena Gomez nebo Camila Cabello se rozhodla, že svoje písničky zazpívá sama. Vybrala si šest kousků a k jejich produkci si přizvala své kolegy, jako třeba John Hill, Eg White, Aftrhrs nebo Sammy Witte. Že rozhodně nezaostává ani ve zpěvu, se přesvědčíte na jejím YouTube.
  • Kito - Blossom
    Australská DJka Maaike Kito Lebbing vydává již své čtvrté ípíčko a v jeho šesti písničkách opět nechybí hosté a mezi nimi Broods, Winona Oak, Bea Miller, Terror Jr, Zhu, Jeremih, VanJess nebo Channel Tres. Většina je už ke slyšení na YouTube.
  • Lauren Jauregui - Prelude
    Fifth Harmony si vzali zatím neupřesněnou pauzu, a tak lze očekávat, že jednotlivé členky přijdou se sólovými nahrávkami. Na rozdíl od svých kolegyň, nabízí Lauren Jauregui plnohodnotné EP se sedmi písničkami a dvěma hosty, kterými jsou Vic Mensa a 6Lack. Kam se na nich vydala, zjistíte na jejím YouTube.

Dále stojí za pozornost:
TO1 - Re:alize: desetičlenný k-popový boybandYouTube
Finn Askew - Tokyo: druhé letošní EP anglického hudebníkaYouTube
Tusks - Change: anglické hudebnice propojující experimentální elektroniku downtempo s folkemm a popembandcamp
Like Moths To Flames - Pure Like Porcelain: americká metalcorová formace s pěticí novinekYouTube


Summer Walker - Still Over It
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Summer Walker - Still Over It
Americká zpěvačka Summer Walker na jaře tohoto roku porodila své první dítě, jehož otcem je producent London On Tha Track, a přesto dokázala nahrát svoji druhou desku "Still Over It". Nikoho nepřekvapí, že jedním z hlavních producentů je již zmíněný partner zpěvačky a k němu se přidali například Sean Garrett, OG Parker, Hitmaka, The Neptunes, 9th Wonder nebo Nineteen85. Osmici hostů vede Cardi B a za ní v závěsu jsou Pharrell Williams, SZA, Ari Lennox, Lil Durk, Omarion, Ciara a JT ze City Girls. Velmi osobní nahrávku prezentuje na svém YouTube.


Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - The Future
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk rock / soul rock / americana

Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - The Future
Po loňském albu "And It's Still Alright", které natočil sólo, se folk rockový muzikant z Denveru vrátil opět ke své doprovodné kapele The Night Sweats, s níž se před třemi roky představil i na ostravských Colours. Společně natočili jedenáct songů, s nimiž se podle názvu "The Future" dívají do budoucnosti. Jejich nahrávání probíhalo ve zbrusu novém domovském Rateliffově studiu a stylově jsou tentokrát hodně ovlivněné soulem, americanou a rockem. Kompletní album sdílí na svém bandcampu.


Il Volo - Il Volo Sings Morricone
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / operní pop / filmová hudba

Il Volo - Il Volo Sings Morricone
Italské trio Il Volo se rozhodlo, že vzdá hold slavnému italskému hudebnímu skladateli Enniu Morriconemu a to dokonce pod záštitou skladatelovy rodiny. V červnu tohoto roku uskutečnili speciální koncert ve Veroně a nyní pokračují albem, pro nějž nahráli celkem čtrnáct skladeb, včetně "L'estasi dell'oro", poprvé doplněné textem, a dosud nevydané skladby "I colori dell'amore". Obě má na svědomí Andrea Morricone, který je složil speciálně pro trio. Nahrávalo se ve studiích Forum v Římě za řízení maestra Marcella Roty, který dirigoval historický orchestr Roma Sinfonietta, jenž hojně spolupracoval s maestrem. Na albu se dále objevil také houslista David Garrett, Hauser ze skupiny 2Cellos, flétnista Andrea Griminelli a trumpetista Chris Botti. Výsledek zní na YouTube Il Volo.


Výroční edice

Ozzy Osbourne - Diary Of A Madman (40th Anniversary Expanded Digital Edition)

ozzy osbourne - diary of a madman (40th anniversary expanded digital edition)
Ozzy Osbourne letos slaví 40. výročí svého alba z roku 1981 "Diary of A Madman". Kolekce, která se umístila v žebříčku Rolling Stone jako patnáctá ze sta největších metalových alb všech dob, nyní vychází v nové, aktualizované digitální edici. Obsahuje živou verzi jeho hitu "Flying High Again" a také spolupráci se společností Dogtown, která mimo jiné nabízí skateboardová prkna a oblečení s grafikou od umělce Seana Clivera. Klip k uvedené skladbě je též vzpomínkou na zesnulého kytaristu Randyho Rhoadse. Ke zhlédnutí je na Ozzyho You Tube.


Radiohead - Kid A Mnesia
Radiohead - Kid A Mnesia
Kid A Mnesia je reedice alb "Kid A" (2000) a "Amnesiac" (2001) anglické rockové kapely Radiohead. Edice také obsahuje třetí disk "Kid Amnesiae" s dosud nevydaným materiálem z nahrávání a kazetu s vybranými B-stranami. "Kid A Mnesia Exhibition" představuje interaktivní zážitek propojující hudbu s uměleckými díly. Jako singly podpořené hudebními klipy byly vybrány dříve nevydané skladby "If You Say the Word" a "Follow Me Around". Více o této sběratelské kolekci najdete na You Tube.


The Tragically Hip - Road Apples (30th Anniversary Deluxe)
The Tragically Hip - Road Apples (30th Anniversary Deluxe)
The Tragically Hip oznámili vydání speciální verze své druhé řadovky "Road Apple's" s poditulem "30th Anniversary Deluxe". Kompletně zremasterovaná edice alba, které se stalo jejich první nahrávkou číslo jedna v Kanadě, byla pečlivě vytvořena za přispění každého žijícího člena kapely. Výsledkem je hluboký ponor do zákulisí toho, co udělalo z tohoto díla jeden z nejoblíbenějších počinů v rozsáhlém katalogu tohoto uskupení. Fyzické krabicové varianty (CD a vinyl) přinesou speciální Dolby Atmos, 7.1, 5.1, a binaurální mixy od Richarda Chyckiho z Road Apples a pět záznámů ze Saskadelphie, což fanouškům zajistí jedinečný poslech. Více naleznete na oficiální shopu kapely.


Jethro Tull - Benefit (4Cd+2Dvd)
Jethro Tull - Benefit (4Cd+2Dvd)
Fanoušci Jethro Tull se po řadě luxusních reedic mohou nyní těšit na album "Benefit" z roku 1970. Bude přitom k dispozici jako rozšířený šestidiskový soubor ve stejném knižním formátu jako všechny dosud znovu vydané reedice za posledních šest let. Nová sada 4CD + 2DVD je opožděnou připomínkou padesátého výročí. První CD v sadě opakuje stereo mix Stevena Wilsona z roku 2013 a další nahrávky a druhý disk shromažďuje související songy z let 1969-1970 ve stereo i mono režimu. Třetí disk obsahuje dříve nevydaný remix Stevena Wilsona vystupujícího v Tanglewoodu v roce 1970. A druhé ze dvou DVD nabízí dříve nedostupné filmové záběry z této show s novým dostupným prostorovým mixem 5.1. Čtvrté a poslední cédéčko obsahuje nově remasterovanou mono verzi dříve nevydaného koncertu v The Aragon Ballroom z roku 1970. Druhé DVD nabízí mix 5.1 studiové nahrávky. Kompletní informace naleznete na You Tube kapely.


V krátkosti

  • Bent Knee - Frosting
    Bostonští artrockeři Bent Knee se na svůj šestý zářez tentokrát podle svých slov nadřeli více než obvykle. Kvůli známým omezením jej tvořili zcela odděleně a skládali do kupy jako puzzle. Zda je to na výsledku znát, můžete posoudit na jejich YouTube.
  • Nashville Pussy - Eaten Alive
    Nashville Pussy se vrací s osmou řadovkou "Eaten Alive", divokou pekelnou jízdou na živém dvojitém LP. Záznam z vystoupení odehraného ve Spojeném království se může stát dalším z řady nekompromisních koncertních alb od dob Motörhead a jejich "No Sleep Til Hammersmith". Poslechnout si můžete na YouTube .
  • The Verve Pipe - Threads
    "Threads" je nejnovější album multiplatinové alternativní rockové kapely The Verve Pipe, jejichž pecky "Photograph", "Colorful", "Never Let You X" a hit číslo jedna v multiformátech "The Freshmen" hrají rádia po celém světě. Novinka se vyznačuje brilantními hudebními aranžemi a výkony. Skladatelé Brian Vander Ark a Channing Lee se inspirovali japonskou legendou o červené niti osudu, která nás všechny spojuje s těmi, kteří budou hrát důležitou roli v našich životech. Ukázky jsou k poslechu na YouTube .
  • Alan Parsons Project - Neverending Show - Live In The Netherlands
    Legendární umělec a studiový mistr Alan Parsons přicháze se živákem "The NeverEnding Show: Live in the Netherlands“ . Nahrávka obsahuje záznam vystoupení, které se svým Projectem uspořádal v nizozemském Utrechtu dne 5. května 2019. Více na YouTube .
  • Ivar Bjørnson & Einar Selvik - Hardanger
    Norské progresivně folkové duo sestávající z Ivara Bjørnsona (Enslaved) a Einara Selvika (Wardruna) vydává nové dvouskladbové EP "Hardanger". Jak jsme si už v případě těchto dvou umělců zvykli, jejich tvorba odkazuje na bohatou severskou mytologii. Kromě dvojice hlavních hvězd se můžete těšit i na hosty, jako je Lindy-Fay Hella (Wardruna, Lindy-Fay Hella & Dei Farne), Grutle Kjellson a Iver Sandøy (oba z Enslaved).
  • Brian Chase (Of Yeah Yeah Yeahs), James Ilgenfritz, And Robbie Lee - Loss And Gain
    Spolupráce trojice muzikantů, ze které vznikla novinka "Loss And Gain", by neměla uniknout žádnému fanouškovi neobvyklých hudebních kombinací. Bubeníka Briana Chase si budete nejlépe pamatovat z Yeah Yeah Yeahs, James Ilgenfritz ovládá baskytaru a Robbie Lee jee zase expert na dřevěné dechové nástroje. A co může vzniknout z takového spojení? Minimálně pozoruhodná směsice s notnou dávku ezoterična.
  • Emma Ruth Rundle - Engine Of Hell
    Americká alternativně rocková písničkářka se propracovala ke svému šestému studiovému albu, na němž osm skladeb rozvedla do více jak čtyřiceti minut. Jak zjistíte poslechem na jejím bandcampu, tentokrát se vydala do folkových sfér.
  • Will Downing - Sophisticated Soul
    Už s druhým letošním albem se hlásí o slovo americký zpěvák kombinující soul s r'n'b a jazzem. Jeho příznivci se mohou těšit na osm písní, které prezentuje na svém YouTube.
  • Colin James - Open Road
    Kanadský blues rockový hudebník navazuje na tři roky staré album "Miles To Go" a mezi třináct písniček zařadil i několik skladeb Booker T. Jonese, Johna Lee Hookera, Tony Joe Whitea nebo Alberta Kinga. První ochutnávky servíruje na svém YouTube.
  • Houndmouth - Good For You
    Americká formace, která dříve sázela na alternativní country, se v deseti písničkách letošní novinky pustila spíše do folku rocku, americany a blues. Ověřit si to můžete na jejich bandcampu.
  • HalfNoise - Motif
    Ačkoli se Zac Farro v roce 2017 do Paramore vrátil, stále si drží také svůj sólový indierockový projekt, který oživil opět po dvou letech. Na předchůdce "Natural Disguise" navazuje dvanáctkou nových písní, které sdílí prostřednictvím YouTube.
  • Ramin Djawadi - Eternals (soundtrack)
    Světovými kiny včetně těch českých se už několik dnů prohání nový snímek studia Marvel "Eternals" a doprovází je u toho hudba německého skladatele, kterou pro soundtrack producenti rozdělili do dvaceti skladeb.
  • Ayumi Tanaka Trio - Subaqueous Silence
    Japonská jazzová klavíristka opět svolala své trio, jehož členy jsou dále norský kontrabasista Christian Meaas Svendsen a jeho krajan, bubeník Per Oddvar Johansen. Příznivci minimalistického a lehce alternativního pojetí jazzu se mohou těšit na sedm kompozic, jejichž ukázky zní na stránkách vydavatelství ECM.
  • Curtis Harding - If Words Were Flowers
    Americký hudebník a soulový zpěvák, který sekundoval CeeLo Greenovi nebo založil kapelu s členy Black Lips, se pro nahrání nového alba spojil s členem Yellowbirds a Apollo Sunshine Samem Cohenem. Jak zjistíte na jeho bandcampu, r'n'b a soul promíchal s psychedelií a fragmenty reggaetonu.
  • Gold & Youth - Dream Baby
    Po dlouhých osmi letech se vrací zpět na scénu kanadská formace spojující indie rock a post-punk revival s elektronikou a konečně tak navazují na debut "Beyond Wilderness". Jejich druhá deska nabídne celkem deset skladeb, které uslyšíte bandcampu.
  • Snail Mail - Valentine
    Tři roky po debutu "Lush" se vrací Lindsey Jordan se svým projektem a desítkou písniček, k jejichž produkci si přizvala Brada Cooka známého ze spolupráce s Bon Iver, Amy Ray nebo Waxahatchee. Mix indie rocku a alternativního r'n'b uslyšíte na YouTube formace.
  • The Steel Wheels - Everyone A Song Vol. 2
    Americká kapela míchající americanu, bluegrass, folk a rock navazuje na loňské album druhým dílem a devítkou písniček, které nahráli na své YouTube.
  • SeeYouSpaceCowboy - The Romance Of Affliction
    Americká hardcore punková skupina pro své druhé studiové album nahrála celkem třináct písní, a to včetně těch, kde jim zahostovali Keith Buckley z Every Time I Die, Shaolin G, Aaron Gillepsie z Underoath a If I Die First. První ukázky hledejte na YouTube kanálu Pure Noise Records.


Dále stojí za pozornost

JD Simo - Mind Control: třetí sólovka frontmana blues-rockových SIMObandcamp
Ahi - Prospect: kanadský rootsfolkový písničkář YouTube
Kristof Hahn - Six Pieces:člen experimentálních rockerů Swans opět sólobandcamp
Ben Chasny - The Intimate Landscape:hlavní postava novofolkových Six Organs Of Admittancebandcamp
Key Glock - Yellow Tape 2: druhá deska amerického rapperabandcamp
Nation Of Language - A Way Forward:indiepopové trio z Brooklynubandcamp


Dále vychází:

2Am - Ballad 21 F/w
Àbáse - Laroyê
ÌFÉ - 0000+0000
Aarkanne - Mysterii
Altareth - Blood
Am Higgins - Hymning
Annie And The Bang Bang - Walkie Talkie
Another One Down! - A Bitter Descent
Art Blakey / Jazz Messengers - First Flight To Tokyo 1961: The Lost 1961 Recordings
Beanz - Tables Turn
Bino Rideaux - 100 Roses
Black Hill Cove - Broken
Black Map Slate - Melodoria
Blonde Maze - Something Familiar
Bornholm - Apotheosis
Bornholm - Apotheosis
Bryan Eckerman - Plague Bringers
Cindy - 1:2 (Physical Release)
Colin Blunstone (Of The Zombies) - One Year: 50th Anniversary Edition
Crazy Lixx - Street Lethal
Curtis Roach - The Joy Tape
Cystectomy - Deprive To Hollowness
Dan Munkus - The Edge Of The High Trace
Darius Jones - Raw Demoon Alchemy (A Lone Operation)
Deana Carter - Did I Shave My Legs For This? 25Th Anniversary Edition
Dijon - Absolutely
Dion - Stompin’ Ground
Disbeliever - Archetype
DJ Lag - Meeting With The King
Dlina Volny - Dazed
Dorian Electra - My Agenda (Deluxe Edition)
Duncan Evans And Wilderness Hymnal - Until Liars Fear Your
Eep - Winter Skin
Elise LeGrow - Grateful
Emika - Vega (Virtual Reality Soundtrack)
Erasure - I Say I Say I Say (2021 Expanded Edition)
Extinction A.D. - Chaos, Collision, Carnage & Propaganda
Fans Of The Dark - Fans Of The Dark
Fat Nick - Gorgeous Glizzy Gordo
Fearout - Bleedthrough
Fornhem - Stämman Från Berget
Fpa - Princess Wiko
Funeral Chant - Dawn Of Annihilation
Fur - When You Walk Away
Gaahls Wyrd - The Humming Mountain
Gary Numan - 45X15 (box set)
Glassing - Twin Dream
Glemt - Eclipsing Through The Womb Of Twilight And Dementia
God Of Love - Do Your Worst
Goo Goo Dolls - It’s Christmas All Over (Deluxe Edition)
Green Desert Water - Black Harvest
Hana Vu - Public Storage
Hard Feelings - Hard Feelings [Hot Chip’s Joe Goddard & Amy Douglas]
Heart Attack Man - Thoughtz & Prayers
Holly Humberstone - The Walls Are Way Too Thin
Howard Ashman & Alan Menken - Little Shop Of Horrors (The New Cast Album)
Hrdinové Nové Fronty - Když se bombardéry vracejí
Hyd - Hyd
Charles Wesley Godwin - How The Mighty Fall
Chase Wright - Intertwined
Chime School - Chime School
Christian Death - The Dark Age Renaissance Collection, Part 2, The Age Of Innocence Lost
Churchburn - Genocidal Rite
In Aphelion - Luciferian Age
J.D. Wilkes And The Legendary Shack Shakers - Cockadoodledeux
Jaga Jazzist - Pyramid Remix
Jennifer O’Connor - Born At The Disco
Jess Chalker - Hemispheres
Jethro Tull - Benefit (The 50th Anniversary Enhanced Edition)
Jim Peterik & World Stage - Tigress: Women Who Rock The World
Jjjjerome Ellis - The Clearing
Joan As Police Woman, Tony Allen, And Dave Okumu - The Solution Is Restless
John Denicola - She Said
Jordy - Mind Games
Josh A - Lonely Vibes Deluxe
Julia Daigle - Un Singe Sur L’Épaule
Lizzie & The Makers - Dear Onda Wahl
Louisahhh - The Practice Of Freedom Deluxe
Low Life - From Squats To Lots: The Agony & Xtc Of Low Life
Marconi Union - Signals
Margo Cilker - Pohorylle
Mark Barlow - Hymns & Soul
Martha And The Muffins - Marthology: In And Outtakes
Maymind - June
Memoria Avenue - Memoria Avenue
Mira Calix - Absent Origin
Mnium Gatherum - Origin
Model Home - Both Feet En Th Infinite
MØL - Diorama
Moonshine Oversight - The Frame
Mountain Man - Made The Harbor (10th Anniversary Edition)
Munya - Voyage To Mars
Neal Francis - In Plain Sight
Neckbolt - Midwestern Drawl
Noga Erez - Kids (Against The Machine)
Old Man Wizard - Kill Your Servants Quietly
Omnium Gatherum - Origin
Penelope Isles - Which Way To Happy
Portrayal Of Guilt - Christfucker
Pressa - Gardner Express (Deluxe)
Puma Blue - In Praise Of Shadows (Deluxe Edition)
Quadeca - From?Me?To You (Deluxe)
Richard Fearless - Future Rave Memory
Rongeur - Glacier Tongue
Rubber Band Gun - Cashes Out
Různí - Blade Runner: Black Lotus (soundtrack)
Různí - Luz De Vida Ii: A Compilation To Benefit Homicide Survivors
Různí - Songs For Tres
Různí - Ultimate 80s Party
Různí - Zum Audio Vol. 4
Ryan Farish - Rhythm Of The Seasons
Salt Ashes - Killing My Mind
Sarah King - Tulip Or Turnip
Sarke - Allsighr
Shock Wave - Force Ethics
Sia - Everyday Is Christmas (Snowman Deluxe Edition)
Sitcom - Smoothie
Sloppy Jane - Madison
Spiritworld - Pagan Rhythms
Springtime (Feat. Members Of The Drones, Tropical Fuck Storm, Dirty Three, And The Necks) - Springtime
Steve Conte - Bronx Cheer
Strapped Entertainment - Stay Strapped, Vol. 2
Super Junior D&e - Countdown
Taleen Kali - Songs For Meditation
Tasha - Tell Me What You Miss The Most
Test Subjects - Study
Thangorodrim - Liberation In Unbound Chaos 666
The Acharis - Blue Sky / Grey Heaven
The Aubreys (Feat. Finn Wolfhard) - Karaoke Alone
The Hengles - Count Me Out
The Ladies (Rob Crow And Zach Hill) - They Mean Us
The Mountain Goats - The Jordan Lake Sessions: Volumes 3 And 4
The Muslims - Fuck These Fuckin Fascists (Physical Release)
The Starlite Campbell Band - The Language Of Curosity
Tim Kelly - Ride Through The Rain
Vincent Guaraldi Trio - A Charlie Brown Christmas (Silver Edition Cassette)
Wendy Eisneberg - Bent Ring
Youth Fountain - Keepsakes & Reminders

Vychází na vinylu:
Abba - Voyage
Alan Parsons Project - Neverending Show - Live In The Netherlands
Altareth - Blood
Art Blakey / Jazz Messengers - First Flight To Tokyo 1961 The Lost 1961 Recordings
Beata Hlavenková - Žijutě
Ben Chasny - The Intimate Landscape
Billy Idol - Happy Holidays
Billy Joel - Billy Joel
Black Keys - El Camino
Blue Effect - Svět hledačů
Bullet For My Valentine - Bullet For My Valentine
Cannabis Corpse - Tube Of The Resinated
Colin James - Open Road
Curtis Harding - If Words Were Flowers
Cyndi Lauper - Merry Christmas… Have A Nice Life!
Darius Jones - Raw Demoon Alchemy (A Lone Operation)
Debustrol - Neuropatolog (Remastered 2021)
Dion - Stompin’ Ground
Emma Ruth Rundle - Engine Of Hell
Faithless - All Blessed (Deluxe Gatefold Sleeve With Silver Foil)
Fela Kuti - London Scene
Gaahls Wyrd - The Humming Mountain
Garbage - Beautiful Garbage (20th Anniversary Edition) (3LP)
Garbage - Beautiful Garbage (20th Anniversary Edition)
Gregory Porter - Still Rising: The Collection
Hana Vu - Public Storage
Heart Attack Man - Thoughtz & Prayers
Helena Vondráčková - Ostrov Heleny Vondráčkové
Holly Humberstone - The Walls Are Way Too Thin
Houndmouth - Good For You
Charles Wesley Godwin - How The Mighty Fall
Chris De Burgh - The Legend Of Robin Hood
Churchburn - Genocidal Rite
Il Volo - Sings Morricone
In Aphelion - Luciferian Age
Jaga Jazzist - Pyramid Remix
James Arthur - It'll All Make Sense In The End
Jim Peterik & World Stage - Tigress: Women Who Rock The World
Joan As Police Woman, Tony Allen, And Dave Okumu - The Solution Is Restless
Louisahhh - The Practice Of Freedom Deluxe
Low Life - From Squats To Lots: The Agony & Xtc Of Low Life
Marconi Union - Signals
Marie Rottrová - Lady Soul 14x (1970-2021)
Metz - Live At The Opera House
Nashville Pussy - Eaten Alive
Nathaniel Rateliff & The Night Sweats - The Future
Nation Of Language - A Way Forward
Neal Francis - In Plain Sight
Noga Erez - Kids (Against The Machine)
Omnium Gatherum - Origin
Parcels - Day / Night
Penelope Isles - Which Way To Happy
Portrayal Of Guilt - Christfucker
Radiohead - Kid A Mnesia
Richard Fearless - Future Rave Memory
Rongeur - Glacier Tongue
Různí - A Sparkling Christmas (Coloured Lp)
Různí - Dr. Seuss’ The Grinch: Original Motion Picture Soundtrack
Sarke - Allsighr
SeeYouSpaceCowboy - The Romance Of Affliction
Sloppy Jane - Madison
Snail Mail - Valentine
Songs: Ohia - Songs: Ohia
Spiritworld - Pagan Rhythms
Springtime (Feat. Members Of The Drones, Tropical Fuck Storm, Dirty Three, And The Necks) - Springtime
Steve Perry - The Season
Tasha - Tell Me What You Miss The Most
Věra Špinarová - Andromeda
Wohnout - Huh!
Youth Fountain - Keepsakes & Reminders
Zaz - Isa
Zero Boys - A Vicious Circle

EP:
Aftertime - Infinite Legacy
Bahamas - Live To Tape, Volume Ii
Beauty Queen - Real Life
Benz - This Could Be The End
Blind Tiger - Blind Tiger
Candi Scissors - Candi Scissors
Clubhouse - Are We Going Too Slow?
Deadnate - The North Sea Pt. 1
Endearments - Father Of Wands
Greer - Happy People
Héctor Oaks X Coco-Paloma - No Hay Ma?ana
Infinite Coles - Destiny
Jordan Nash - Sixty Four
Matthew Pinder - Seated In The Sun
Misty Mtn - Weren’T Those The Days
Sam Phelps - Hunter Springs Road
Samuel Petra - Lavanda
Serpentwithfeet - Deacon’S Grove
Schwertmann - Theater Of Grief
Spencer Lajoye - Remember The Oxygen
Spoony Bard - Animal Husband
Tar Of - Were I
The Mary Veils - Somewhere Over The Rowhome
The Money War - Blood
The Nervous Hex - The Nervous Hex
Usquam - Our Reborn
Varius - Concordance

Reedice:
Air - 10 000 Hz Legend
Billy Idol - Happy Holidays
Black Keys - El Camino
Blue Effect - Svět hledačů
Darinka Rolincová - Keby som bola princezná Arabela (Rozšířené vydání)
Debustrol - Neuropatolog (Remastered 2021)
Garbage - Beautiful Garbage (20th Anniversary Edition)
Helena Vondráčková - Ostrov Heleny Vondráčkové
Mixle v piksle - Mixle v piksle
Mixle v piksle - Mixle v piksle II.
Pamela Z - Echolocation
Pretenders - Pretenders
Pretenders - Pretenders II
Screaming Trees - Uncle Anesthesia
Stonewall Noise Orchestra - Vol. 1
Věra Špinarová - Andromeda
Zemětřesení 2 - Zemětřesení 2 & Epilog komplet

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Dana Bártu & Illustratosphere čeká na jaře turné po ČR. S sebou přiváží další remasterovaná alba (02.03.2024 09:07)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Světoznámé operní pop trio Il Volo se po fenomenálním úspěchu vrací do Prahy (15.02.2024 11:44)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Rozhovory: Robert Balzar (Robert Balzar Trio, Illustratosphere, J.A.R) - Muzika se začne dít ve chvíli, kdy pominou sportovní kritéria (09.02.2024 18:00)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu