shop.musicserver.cz
Nové desky 13/2019 - od Khoiby přes Amandu Palmer po Michala Pavlíčka

Nové desky 13/2019 - od Khoiby přes Amandu Palmer po Michala Pavlíčka

Vydáno: 27.03.2019 06:41 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden si přijdou na své příznivci indie popu a různých elektronických žánrů. Těšit se mohou na EP Ohm Square, novinky Lambchop, německých Schiller, Khoiby, pestré spojení Karen O a Danger Mouse nebo experimenty Andreje Šebana a Amandy Palmer. Rockery potěší Mötley Crüe soundtrackem k biografickému snímku "The Dirt" a tuzemské fanoušky zase MichalPavlíček. Nezapomeňme ani na novinky The Coathangers, L.A. Guns nebo Korben Dallas.

Pokud se v pondělí 25. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Khoiba - Khoiba (Minority Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / downtempo

Khoiba - Khoiba
Už to vypadalo, že po odchodu Emy Brabcové v roce 2008 její projekt s Filipem Míškem s názvem Khoiba skončil. Ovšem před čtyřmi roky se opět setkali a tím opět začaly i myšlenky na návrat, které se zhmotnily minulý rok do nového singlu "Stoke The Fire" a především nyní do jejich třetí desky "Khoiba". Na ni svým fanouškům servírují jedenáct novinkových skladeb, které balancují na hraně více žánrů s různými přísadami elektronické hudby. Texty pak sami členové popisují jako osamocení a oddělení s tím, že klíčem je otevřenost vlastním emocím. Co si pod tím představit, zjistíte na YouTube kanálu dua. Mix a produkci měl na starosti Filip Míšek, mastering Matouš Godík a vizuál alba připravil Roman Přikryl. Titul bude k dispozici na jantarovém a černém vinylu, CD a pochopitelně i digitálně.


Mötley Crüe - The Dirt Soundtrack (Motley Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Mötley Crüe - The Dirt Soundtrack
Kultovní rocková fromace Mötley Crüe a populární televizní stanice Netflix spojili síly. Výsledkem je mimo jiné soundtrack k příslušnému biografickému filmu "The Dirt", promítaném právě na Netflixu. "Bylo to právě během natáčení filmu, kdy jsme se rozhodli, že dáme dohromady nový materiál," prozradil baskytarista Nikky Sixx. Dále dodal: "Společně s Bobem Rockem ve studiu navybírali osmnáct kousků a čtrnáct z nich patří u fanoušků mezi nejoblíbenější". Na YouTube.com najdete ukázku k poslechu a o svůj názor se s námi nezapomeňte podělit v komentářích.


Amanda Palmer - There Will Be No Intermission (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk cabaret

Amanda Palmer - There Will Be No Intermission
Americká hudebnice Amanda Palmer se v minulých letech věnovala především spolupráci s Jackem Palmerem a Edwardem Ka-Spelem, s nimiž vydala dvě alba a loni se na několik koncertů vrátila také coby členka The Dresden Dolls. Letos se ale rozhodla věnovat pouze své sólové kariéře a po sedmi letech od nahrávky "Theatre Is Evil" přichází se svoji třetí sólovkou "There Will Be No Intermission". Je zřejmé, že za tu dobu se jí nahromadilo spousta materiálu, protože k fanouškům vysílá hned dvacítku písniček, které ji pomáhal vytvořit producent John Congleton stojící například za nahrávkami St. Vincent, Swans, Modest Mouse a řady dalších. Jak je patrné z prvních ukázek na YouTube hudebnice, je její styl stále založený na klavíru, ačkoli tentokrát je tématem především cvičení v přežití a řada osobních témat.


Michal Pavlíček - Pošli to tam! (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Michal Pavlíček - Pošli to tam!
Oblíbený tuzemský umělec Michal Pavlíček sestavil novinkové autorské album "Pošli to tam!" v duchu svého vnímání hudby jako svobodného horizontu bez hranic a stylových omezení. Sousedí zde tedy skladby různorodé, postavené na sólové kytaře i vokálu. Mezi hostujícími interprety najdete třeba Moniku Načevu, Milly Honsovou nebo Richarda Müllera a Svetlanu Rymarenko. Dva texty vytvořil Jan Sahara Hedl a Markéta Pilátová. Obal alba navrhl sochař, designer a hudebník Stefan Milkov. Titulní skladbu k poslechu najdete na YouTube.com.


Karen O & Danger Mouse - Lux Prima (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / synth pop / ambient

Karen O & Danger Mouse - Lux Prima
Americká zpěvačka a hlavní postava indie rockových Yeah Yeah Yeahs Karen O si pro nahrání nástupce svého debutu povolala producenta a šestinásobného držitele Grammy Danger Mouse. Jejich spolupráce byla natolik těsná, že vznikla společná deska nesoucí název "Lux Prima" a jména obou. Celkem devět písniček má poměrně široký žánrový rozptyl od ambientu, přes synth popové pasáže, symfonické fragmenty a r'n'b prvky, až po alternativu a punkové detaily. Jak to celé funguje dohromady, zjistíte na speciálním YouTube profilu, kde najdete k poslechu celé album.


Lambchop - This (Is What I Wanted To Tell You) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní country / electronica / alternativní r'n'b

Lambchop - This (Is What I Wanted To Tell You)
Americká formace Lambchop se vrací po dvou a půl letech od poslední nahrávky "Flotus" s novým albem "This (Is What I Wanted To Tell You)". Příznivci těchto alternativců se mohou těšit na celkem osm nových skladeb, na nichž Kurt Wagner tentokrát spolupracoval s perkusistou Matthew McCaughanem, kterého můžeme znát "Hiss Golden Messenger" Bon Iver. Pánové se tentokrát řádně vyřádili s auto-tune, za níž jsou teprve slyšet i akustické nástroje jako trubky, kytary nebo harmoniky. Možná i díky tomu neuslyšíte v záplavě různě elektronicky modifikovaných zvuků nejen odkazy na country, ale také na r'n'b a soul. Hned několik ukázek je k dispozici na YouTube profilu Lambchop


Tip týdne

Schiller - Morgenstund (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / ambient / synthpop

Schiller - Morgenstund
Německý projekt pojmenovaný po německém básníku Friedrichu Schillerovi byl po celou dobu své existence schopný oslovit řadu populárních zpěváků, hudebníků a především zpěvaček různých žánrů. Namátkou můžeme jmenovat Andreu Corr, Tarju Turunen, September, Colbie Caillat nebo třeba Midge Ura. V tomto nastoleném trendu pokračuje Christopher von Deylen i na novém albu "Morgenstund", na němž nabídne hned tři disky a více jak tři a půl hodiny hudby. Po jeho bok se tu zařadili například Nena, Rebecca Ferguson, Tricia McTeague, Tangerine Dream, Mike Rutherford, Jhyve nebo Giorgio Moroder. Více poodhalí několik videí na Schillerově YouTube.com.


L.A. Guns - The Devil You Know (Mystic Production)

web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / metal

L.A. Guns - The Devil You Know
Po dvou a půl letech, které uplynuly od vydání poslední nahrávky "The Missing Peace" se formace L.A. Guns hlásí opět o slovo s další řadovkou "The Devil You Know". "Když jsme vydali poslední desku, hodně lidí z okolí se nás ptalo, jestli se budeme držet stejného mustru i na další nahrávce a jestli případně nepřidáme trochu více metalu, což by se mi osobně docela líbilo," prozradil Tracii Guns v tiskové zprávě. A prý se tak mělo i stát, což posuďte ostatně sami poslechem singlu "Stay Away".


Dean Lewis - A Place We Knew (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Dean Lewis - A Place We Knew
Z Austrálie to obvykle hudebníkům trvá do Evropy o něco déle, ale jak to tak vypadá, nebude to případ jednatřicetiletého písničkáře ze Sydney Deana Lewise, který vydává své debutové album "A Place We Knew". Už minulý rok totiž prorazil v hudebním světě svým singlem "Be Alright", jenž posbíral hned několik platinových ocenění v různých státech. Několik jeho dalších písní pak zaznělo v seriálech "Chirurgové", "Riverdale" či "Valor". Na albu jich najdete celkem dvanáct a čím si vysloužil ARIA Award za nejlepší video k zmíněnému hitu, zjistíte na jeho YouTube.


Korben Dallas - Bazén (Slnko Records)
Bandzone.cz / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Korben Dallas - Bazén
Už jsou tomu dva roky, co formace Korben Dallas vydala zatím svou poslední studiovku "Stredovek". Novinka nese titul "Bazén" a její produkci obstaral Eddie Stevens, který spolupracoval také s Moloko, Róisín Murphy, Zero 7, Siou nebo Janou Kirschner. Osazenstvo kapely k desce prozradilo: "Chtěli jsme zkusit něco nového, trochu experimentovat. Výsledkem práce s Eddiem je něco, cose vymyká naší dosavadní tvorbě po všech směrech. Současně jde o desku, na které hraje Ľubo Petruška ne jako speciální host. ale jako plnohodnotný člen kapely." Nové skladby si budete moct poslechnout i naživo už za pár dní. Zkraje dubna kapela navštíví Brno, Ostravu, Valašské Meziříčí a nakonec i Prahu.


Julia Kent - Temporal (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neoklasická hudba / avantgarda

Julia Kent - Temporal
S dvouměsíčním zpožděním se k nám dostává nové album kanadské cellistky Julie Kent, kterou můžete znát například i ze spolupráce s Antony And The Johnsons nebo triem Rasputina. Nahrávka dostala název "Temporal" a v sedmi kompozicích se opět pohybuje na hraně mezi neoklasickou hudbou, avantgardou a postminimalismem. První ukázkou se stala skladba "Imbalance".


Andrej Šeban - Triplet (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální rock / alternativa / progresivní jazz

Andrej Šeban - Triplet
Slovenský hudebník Andrej Šeban je známý především jako kytarista spolupracující na řadě projektů, ovšem v rámci své sólové dráhy už víckrát ukázal, že mu nejsou cizí ani experimenty. Znova to dokazuje i na albu "Triplet", které má tři části - "Hody Náhody", "Medzi sviatkami" a "Tokom". Skrývá se za nimi čtyřicet šest skladeb, kde hlavní koncepcí při nahrávání bylo oproštění se od konkrétní harmonie, melodie a rytmu a otevření prostoru pro volný experiment. Výsledkem jsou instrumentální skladby tvořené stereoefekty a o něco méně i živými nástroji či vokálem. "Nechal jsem se unášet proudem invence a vyhýbám se jakémukoliv vázanému rytmu. Při nahrávaní jsem vše, co vím o hudbě odložil bokem a přistupoval k ní jako dítě, které objevuje zvuky a pocity, které mi hudba přináší. Vidím v ní vlastní obrazy a umím si z ní dešifrovat příběh bez toho, abych se zamýšlel nad konkrétními akordy nebo tóny," popisuje Andrej Šeban. Co si pod tím představit, zjistíte na stránkách vydavatelství Slnko Records.


Danny Elfman - Violin Concerto Eleven Eleven And Piano Quartet (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Danny Elfman - Violin Concerto Eleven Eleven And Piano Quartet
Hudebního skladatele Dannyho Elfmana známe především jakožto tvůrce filmové hudby pro snímky, jako jsou "Batman", "Men In Black", "Spider-Man" nebo většinu filmů Tima Burtona. Nyní se ovšem pustil do daleko náročnějšího projektu, a sice do vlastní houslového a klavírního koncertu, které vydává na albu s názvem "Violin Concerto Eleven Eleven And Piano Quartet". Houslový koncert natočila Skotská královská filharmonie pod vedením dirigenta Johna Mauceri společně s houslistkou Sandy Cameron, zatímco klavírní koncert dostali na starost Piano Quartet Berlin. Ukázky z tohoto alba nabízí britský Amazon .


The Coathangers - The Devil You Know (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: punk / pop

The Coathangers - The Devil You Know
Ve svých začátcích platili The Coathangers za klasické punkové křiklouny a každá z jejich doposud vydaných desek doslova stříkala rebelstvím a jejich živočišnou energí, kterou dávali na odiv zejména na živých koncertech. Před vydáním šesté studiovky "The Devil You Know" se ale muzikantům povedlo trošku zvolnit - přesně do takové míry, aby ze sebe na desce vydali maximum. Nahrávka je k dostání hned v několika formátech. Informace o každém z nich najdete na https://suicide-squeeze.myshopify.com/products/the-devil-you-know-pre-order a ukázky k poslechu tady.


Ohm Square – Can't Believe I've Still Got A Headache (EP) (Starcastic Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / indie pop / lo-fi pop

Ohm Square – Can't Believe I've Still Got A Headache (EP)
Čtyři roky po vydání zatím posledního alba "A Curious Place Between Souls And Atoms" se konečně mohou fanoušci Ohm Square těšit na jejich nové album. Jan2 a Charlotte One jej připravují na druhou část roku 2019, ovšem jako závdavek fanouškům nabídnou již nyní EP "Can't Believe I've Still Got A Headache". Celkem čtyři položky skrývají dvě skladby "Closer" a "Insane" a remix každé z nich, což jsou odlehčené verze odkazující se na pop či elektroniku devadesátých let, lo-fi house a bubblegumové vizualizace. Ukázky z alba kapela nabízí na svém bandcamp profilu.


Panda Bear - Buoys (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální pop

Panda Bear - Buoys
Americký muzikant Noah Benjamin Lennox známý z Animal Collective už nějaký čas vystupuje také pod pseudonymem Panda Bear. Do tohoto roku měl na svém kontě pod tímto jménem pět alb a v únoru k nim přidal šesté s názvem "Buoys". K nám se nahrávka dostává s mírným zpožděním, a tak můžeme prozradit, že devět písní má hodně blízko k Lisabonu a Portugalsku, kde aktuálně žije. Společně s producentem Rusty Santosem na nich spolupracoval s chillským DJem Lizzem a portugalský zpěvákem Dinem D'Santiagem. Výsledek můžete okusit na YouTube kanálu jeho domovské kapely.


Milan André - Who Am I (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Milan André - Who Am I
Milan André je novým jménem na slovenské, potažmo tedy i naší hudební scéně. Narodil se a vyrůstal v Kanadě rodičům pocházejícím ze Slovenska a z Kuby. Střídavě bydlel v Torontu a Londýně a do vlasti své matky se vrátil až po třicátých narozeninách. Není tak divu, že jeho debut "Who Am I" vznikl hned na pěti místech v Anglii, Kanadě, Německu, na Slovensku a v Čechách a zpěvák na něm prezentuje svoji zdánlivě jednoduchou kombinaci folku a popu, které vévodí jeho bluesově laděný sametový hlas. Celkem dvanáct písniček, jejichž ukázky uslyšíte na webu vydavatelství Slnko Records, si sám nahrál, zaranžoval i mixoval.


Kris Bowers - Green Book (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / jazz / filmová hudba

Kris Bowers - Green Book (soundtrack)
Film "Zelená kniha" se stal po svém triumfu na letošních Oscarech velmi populárním, a není tedy divu, že se více mluví i hudbě, která v něm zazněla a měla i svoji podstatnou roli. Ta je úzce spjata s mladým klavíristou a skladatelem Krisem Bowersem. Ačkoli se jedná především o jazzmana, který v roce 2011 vyhrál cenu Theloniouse Monka, spolupracoval i s José Jamesem, Marcusem Millerem a Kanye Westem. Tento muzikant jednak složil a nahrál scénickou hudbu k tomuto filmu a také učil hlavního představitele Mahershalu Aliho hře na klavír. Na soundtracku k filmu, mezi své skladby, zařadil písně z doby, kdy se film odehrává. Jejich seznam a ukázky nabízí například americký Amazon.


Bonobo - Fabric Presents (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: house / techno / breakbeat / electronica

Bonobo - Fabric Presents
Britský DJ, muzikant a skladatel Bonobo stále ještě prezentuje především své poslední album z roku 2017 "Migration" a patrně ještě nějaký čas bude pokračovat. Nová deska nazvaná "Fabric Presents" je totiž spíše než jeho vlastní deskou kompilací, kterou sám sestavil a přispěl pouze několika málo kousky. Na dvaadvaceti skladbách se tak mimo jeho samotného podíleli ještě Poté, Alex Kassian, Âme, Durante, Dark Sky & Afriquoi, Olsen, O’Flynn, TSHA, Will Saul, Titeknots, Dan Kye, Barakas, R. Lyle, Rone, Throwing Snow, Nepa Allstar, DJ Seinfeld, Earth Trax & Newborn JR ft. Annjet a John Beltran. O jaké skladby se jedná a v jakých podobách bude album k sehnání se dozvíte na jeho bandcamp profilu.


Khatia Buniatishvili - Schubert (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Khatia Buniatishvili - Schubert
Francouzsko-gruzínská pianistka Khatia Buniatishvili se po desce věnované Sergeji Rachmaninovi, kterou nahrála společně s Českou filharmonií pod taktovkou Paava Järviho, tentokrát pouze ona sama pustila do komornější nahrávky dvou koncertů Franze Schuberta. Konkrétně se jedná o "Klavírní sonátu č. 21 B-dur" a "4 Impromptus č. 90", které doplnila ještě krátkým "Zastaveníčkem". Jejich ukázky nabízí například britský Amazon.


Walter Schnitzelsson - Sugar Kids Won't Stop Screaming (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Walter Schnitzelsson - Sugar Kids Won't Stop Screaming
Poměrně dlouhých šest let trvalo slovenské kapele Walter Schnitzelsson navázat na debut "Fever" druhou deskou "Sugar Kids Won't Stop Screaming". Nakonec se vše podařilo a začátkem února desítka písniček spatřila světlo světa a nyní se dostává i k nám. Jak tvrdí sama kapela, jejich novinka je plná sluncem nasycených kytarových melodií, ale i temnějších a sofistikovanějších úseků, které mohou vyžadovat o trochu víc pozornosti. Jestli s nimi souhlasíte, můžete posoudit z ukázek na webu vydavatelství Slnko Records.


Dále vychází:

Athanasia - The Order Of The Silver Comp (Mystic Production)
Azaghal - Valo Pohjoisesta (Mystic Production)
Battle Beast - No More Hollywood Endings (Mystic Production)
Battle Beast - No More Hollywood Endings (Mystic Production)
Besta - Eterno Rancor (Mystic Production)
Booze Control - Forgotten Lands (Mystic Production)
Brymir - Wings Of Fire (Mystic Production)
Fallujah - Undying Light (Mystic Production)
Imperia - Flames Of Eternity (Mystic Production)
Megadeth - Warheads On Foreheads (Universal)
Modesektor - Who Else (Monkeytown Records)
O.r.k. - Ramagehead (Mystic Production)
Obscure Infinity - Evocation Of Chaos (Mystic Production)
Piroshka - Brickbat (Mystic Production)
Reezy - Teenager Forever (Sony Music)
Rpwl - Tales From Outer Space (Mystic Production)
Různí - Berlioz Anniversary Edition (Sony Music)
Sinmara - Hvísl Stjarnanna (Mystic Production)
The End Machine - The End Machine (Mystic Production)
The Mute Gods - Atheists And Believers (Sony Music)
TNT - Encore (Live In Milano) (DVD) (Mystic Production)
TNT - Encore (Live In Milano) (BluRay) (Mystic Production)
Toro Y Moi - Outer Peace (Bertus)
Toto - 40 Tours Around The Sun (Universal)
Toto - 40 Tours Around The Sun (DVD) (Universal)
Toto - 40 Tours Around The Sun (BluRay) (Universal)
Toto - 40 Tours Around The Sun (BluRay+CD) (Universal)
Toto - 40 Tours Around The Sun (DVD+CD) (Universal)
Treatment - Power Crazy (Mystic Production)
Witherfall - Vintage (EP) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Amanda Palmer - There Will Be No Intermission (Mystic Production)
Aphrodite's Child - It's Five O'clock (Music On Vinyl)
Apocalyptica - Original Vinyl Classics: Worlds Collide + 7Th Symphony (Sony Music)
Battle Beast - No More Hollywood Endings (Mystic Production)
Battle Beast - No More Hollywood Endings (Mystic Production)
Bonobo - Fabric Presents (Bertus)
Cellar Darling - The Spell (Mystic Production)
Coathangers - The Devil You Know (Bertus)
Dean Lewis - A Place We Knew (Universal)
Far Corporation - Original Vinyl Classics: Division One + Solitude (Sony Music)
Guano Apes - Original Vinyl Classics: Don't Give Me Names + Walking On A Thin Line (Sony Music)
Imperia - Flames Of Eternity (Mystic Production)
Julia Kent - Temporal (Bertus)
Karen O & Danger Mouse - Lux Prima (Warner Music)
L.A. Guns - The Devil You Know (Mystic Production)
Lake - Original Vinyl Classics: Lake + Lake Ii (Sony Music)
Lambchop - This (Is What I Wanted To Tell You) (Bertus)
Lucifer - Lucifer II (Sony Music)
Marsyas - Marsyas (Supraphon)
Megadeth - Warheads On Foreheads (Universal)
Michal Pavlíček - Pošli to tam! (Warner Music)
Ministry - With Sympathy (Music On Vinyl)
Modesektor - Who Else (Monkeytown Records)
Mötley Crüe - The Dirt Soundtrack (Motley Records)
Nina Hagen Band - Original Vinyl Classics: Nina Hagen Band + Unbehagen (Sony Music)
O.r.k. - Ramagehead (Mystic Production)
Oomph! - Original Vinyl Classics: Wahrheit Oder Pflicht + Glaubeliebetod (Sony Music)
Panda Bear - Buoys (Bertus)
Piroshka - Brickbat (Mystic Production)
Royal Trux - White Stuff (Bertus)
Rpwl - Tales From Outer Space (Mystic Production)
Running Wild - Original Vinyl Classics: The Rivalry + Victory (Sony Music)
Selig - Original Vinyl Classics: Selig + Hier (Sony Music)
Schiller - Morgenstund (Sony Music)
Spliff - Original Vinyl Classics: 8555 + Herzlichen Glückwunsch (Sony Music)
The End Machine - The End Machine (Mystic Production)
The Mute Gods - Atheists And Believers (Sony Music)
Titanic - Soumrak Titánů (Indies Scope)
Toro Y Moi - Outer Peace (Bertus)
Toto - 40 Tours Around The Sun (Universal)
Van Morrison - The Healing Game (Sony Music)
Witherfall - Vintage (Sony Music)
Witt - Original Vinyl Classics: Bayreuth Eins + Bayreuth Zwei (Sony Music)

Reedice:
In Flames - Soundtrack To Your Escape (Re-Issue 2014) (Sony Music)
Iron Maiden - No Prayer For The Dying (Warner Music)
Iron Maiden - Powerslave (Warner Music)
Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son (Warner Music)
Iron Maiden - Somewhere In Time (Warner Music)
John Cale - Vintage Violence (Bertus)
Marsyas - Marsyas (Supraphon)
UFO - The Best Of Ufo (Will The Last Man Standing - Turn Out The Out) (Warner Music)
Van Morrison - The Healing Game (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Kultovní album Zuzany Michnové a Michala Pavlíčka "Rány" vychází v remasterované verzi na vinylu i CD (16.04.2024 16:55)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Jazzrockový klenot "Zrnko písku" superskupiny Bohemia vychází v reedici (23.03.2024 16:35)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu